sloggi 03.03.06, 00:07 Skąd się urwał ten Pan: "Marcin Bajko, dyrektor miejskiego biura nieruchomości: - Najprościej powiedzieć, że problem tkwi w czyichś gruntach. Zresztą pierwsze słyszę o linii tramwajowej do muzeum." Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 00:28 To jest właśnie Warszawa Kaczyńsko-Kochalska: miasto, które dzięki tym panom coraz bardziej i coraz szybciej stacza się w kierunku Mińska białoruskiego ... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 11:14 Gość portalu: Paweł napisał(a): > To jest właśnie Warszawa Kaczyńsko-Kochalska: miasto, które dzięki tym panom > coraz bardziej i coraz szybciej stacza się w kierunku Mińska białoruskiego ... Kretynie! Ta Warszawa jest MOJA, skoro twoja nie jest to WON MI Z NIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 11:20 Wybacz, ale to jest nasza wspólna Warszawa i zgraja nawiedzonych ludków nie ma prawda jej zawłaszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Wylogowało mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:25 Pewnie nastroje w redakcje sie zmienily :) MOJA Warszawa to Muzeum a nie piec kolejnych mostow i tuneli wzdluz Wisly, ktore za ciezkie piniedze (skrecone z kasy mniasta) budowali SLD i PO! --- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wylogowało mnie 03.03.06, 11:26 No to chodź sobie codziennie do muzeum, a tymczasem ludzie musza codziennie dojeżdżać do szkoły i do pracy i to jest prawdziwy problem, muzealniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Demagogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:30 sie to nazywa! Co powiesz na Zlote Tarasy ktore spowoduja korek w centrum Warszawy. Takie sa "dokonania" poprzednikow, o mostach napedzanych przekretami nie musimy rozmawiac... Warszawa to nie tylko mosty, to rowniez ludzie ktorzy chieli miec takie muzeum, nie sa ciemni, tylko tak po prostu warszawscy... Kto nie wie co to Powstanie nie powinien nazywac sie warszawiakiem, nawet jesli sie tu urodzil. Kropka. -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Demagogia 03.03.06, 11:35 > Co powiesz na Zlote Tarasy ktore spowoduja korek w centrum Warszawy. > Takie sa "dokonania" poprzednikow, o mostach napedzanych przekretami nie\ > musimy rozmawiac... Wychodzi na to, że według cievbie najlepszym sposobem na rozładowanie korkówe w centrum jest zostawienie tam pustych pól. Jak będą korki, to część ludzi przeprosi się z komunikacją publicnzą i tyle. Generalnie uważam, że powinna byc rozwiajana komunikacja publiczna i infrastruktura rowerowa, a samochód odchodzic do przeszłości, przynajmneij w centrum miasta. No ale na polu rozwoju komunikacji publicznej i infrastruktury rowerowej obecna władza notuje same klęski (ot na przykład sprawa SKM czy likwidacja współnegop biletu ZTM-kolej). > Warszawa to nie tylko mosty, to rowniez ludzie ktorzy chieli miec takie > muzeum, nie sa ciemni, tylko tak po prostu warszawscy... Ależ jedno drugiemu nei przecyz. można budowąć muzem _oprócz_ mostów a nie zamiast. > Kto nie wie co to Powstanie nie powinien nazywac sie warszawiakiem, nawet > jesli sie tu urodzil. Kropka. Ależ ja doskonale wiem, co to Powstanie i dlatego boli mnie, że obecna ekipa nieudaczników i dyletantów wyciera sobie Powstaniem i powstańcami gębę. dla mnei jest to osobiście bardzo smutne, to jest właśnie prawdziwy brak szacunku dla powstańców, którzy są w rękach włady jedynie narżedizem służącym do maskowania własnej nieudolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Re: Demagogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:42 Nareszcie napisałeś na temat i z sensem. Ale ponieważ używasz zdania > "obecna ekipa > nieudaczników i dyletantów wyciera sobie Powstaniem i powstańcami gębę. dla > mnei jest to osobiście bardzo smutne, to jest właśnie prawdziwy brak szacunku > dla powstańców, którzy są w rękach włady jedynie narżedizem służącym do > maskowania własnej nieudolności." to obawiam sie ze nie mamy o czym rozmawiac. Jezykiem nienawisci naprawde trudno dogadywac sie. Przykro mi. A o tych nieudacznikow sie nie martw, jakos sobie poradza nawet z Metrem i okolicami (mam na mysli gadzinowke warszawska i forum) -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Demagogia 03.03.06, 11:45 To nie jest nienawiść, to jest realna ocena obecnych władz Warszawy, które zawidoły na całej linii. Mam nadzieję, że ty też kiedys przejrzysz na oczy. A właądza pisowska kiedyś pokaże powstańcom fige i goły tyłek, jeśli przestaną jej byc potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Wybacz, ale znowu plujesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:50 Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wybacz, ale znowu plujesz! 03.03.06, 11:53 Nie pluję, PiS włśnie w ten sposób działa. Żeruje na ludzkiej naiwności i będzie żerować dalej, Kaczory mają to opanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Wybacz, ale znowu plujesz! 04.03.06, 20:54 Zamiast rzucać inwektywy można się odnieść do czyjejś wypowiedzi bardziej merytorycznie. Czyżby dla zwolennika obecnych władz Warszawy było to za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Mosty stoją i wszyscy po nich jeździmy. IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:47 Panie Turos, jeżeli nie chce Pan, żeby Pańskie sformuowanie "Mosty napędzane przekrętami" stało się podstawą do złożenia doniesienia do prokuratury, to proszę zacząć liczyć się ze słowami. Chciałbym przypomnieć, że nie ma wyroków, nie ma nawet rozprawy sądowej w żadnej ze spraw związanych z "mostami i tunelami", bo prokuratura nie dopatrzyła się uchybień. Natomiast np. w sprawie FOZZ są już wyroki. A ostatnio w procesie zeznawał niejaki Jarosław K., prezes PiS, którego wizerunku nie opublikowano. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Gdzie umorzono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:52 Nie klam! To po pierwsze! Jeszcze sie okaze! To po drugie! Jaroslaw K zeznawal jako swiadek, mowi CI to cos, palancie? -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Gdzie umorzono 03.03.06, 11:54 Uspokuj się i przestań wyzywać adwerasarzy, bo to raczej powód do wstydu a nie do dumy. Swoją droga myśłałem,że władzę stać na lepszych klakierów, takich na jakimkolwiek pozionie. A tu taka kiszka, nawet klakier im się nie udał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: Gdzie umorzono IP: 80.51.246.* 03.03.06, 13:10 Cóż Kazuyoshi. Populizm i Socjalizm zaczyna sie powoli staczać. Wszystcy poputczicy przejrzeli na oczy i nie chcą dalej z siebie robić idiotów - więc Kaczorowi został juz ostatni sort janczarów. taki pozbawiony zupełnie inteligencji zato odpowiednio zaprogramowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Mosty stoją i wszyscy po nich jeździmy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:53 te, inzynier - nie strasz ludzi. Daj se spokoj i idz pobujaj sie na dzwiach. To jest forum ogolnodostepne. Trafiaja sie rozni ludzie. Ale nikt nikomu krzywdy nie robi. Wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: Mosty stoją i wszyscy po nich jeździmy. IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:06 Nikogo nie straszyłem, ale to, że jest to forum internetowe nie oznacza, że mozna pisac co się chce. Trzeba brać odpowiedzialność za swoje słowa. Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Turos Powiedz to tym co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:12 jezdza po kaczorach "bez zdania racji" jak mowila moja babcia warszawianka (byla w Muzeum jak tylko powstalo...). A za Powstanie mam po niej Virtuti... A w GW obszernie pisali o aferach tunelowo-mostowych, nie czytujesz ulubionego pisma inteligencji pracujacej miast powyzej 100 tys. mieszkancow? -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: Powiedz to tym co IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:14 W przypadku tzw "Układu Warszawskiego" w skrócie "UW" chodziło stworzenie wrażenia że nie chodzi tu o polityków UW - bo przecież przez lata to był układ UW-SLD a nie PO-SLD, bo PO jeszcze wtedy nie było. A przeciez GW musiała jakoś oczyścić środowisko B.Geremka. I to był marketingowy majstersztyk Michnika i Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Turos Wielka manipulacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:22 Teraz rozumiem! Zakombinowali! Tak jak z rurą Wassermanna i stwarzaniem wrażenia, że wszystko co złe pochodzi od PiS-u, broń boże od UW/PD/PO czy innych SDPL! To rzeczywiście media nie są wolne! I nie będą póki michniki będą nimi rządzić! -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wielka manipulacja? 03.03.06, 12:54 Przecież macie swoją gazetę, która was z calego serca popiera, macie mianowicie "Nasz Dziennik". No to walczcie (w warunkach wolnej konkurencji!!!) o jak najszersze grono czytelników i o odebranie czytelników innym tytułom, zamiast pluć na inne gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Cytata z GW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:54 Ja chętnie wystapię przed sądem z GW pod pachą, gdzie te przekręty opisane zostały szczegółowo! A może i GW do prokuratury, też chętnie popartze! --- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Cytata z GW! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:58 tak tak. Bo Gazeta ma zawsze racje! Tylko ona moze mnie ochronic przed ogolnie szerzaca sie niewiedza gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: Cytata z GW! IP: *.local / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:12 Nie słyszałem o procesie, w którym dowodami byłyby artykuły prasowe. Dziennikarze nie są głupi i nie piszą nigdy wprost: "złodzieje", "przekręciarze" tylko "nieprawidłowości", "układ" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Turos Zniesławienie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:18 Chodziło ci o słowa, to ci odpowiadam, że słowami posługiwali się też pismacy. Układ - tak, ale w tle było "budowa mająca kosztować 200mln kosztowała 240mln, ponieważ...." To nie złodziejstwo? A o raporcie NIK-u słyszał i o wnioskach do prokuratury? Nie słyszałem, żeby ktoś się zająknął, że te śledztwa się toczą, może przyjdzie kiedyś ich czas... -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Zniesławienie? 03.03.06, 12:55 Skoro już o mediach, to jak tam z inwigilacją dziennikarzy "Rzepy"? Komisja śledcza się szykuje, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Mińsk Białoruski a Warszawa IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 04.03.06, 16:49 Mój znajomy kilka razy do roku jeździ do Mińska. Podobno miasto jest bardziej zadbane od Warszawy - a metro !!! Tylko pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les ziobro jestes nr.1. IP: *.dsl.mindspring.com 03.03.06, 01:17 co polskie sola w oku wybiorczej Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 06:57 Znów nieudacznikom z PiS-u coś nie wyszło. Nie pierwszy to raz i pewnie nie ostatni :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Jakie "rondo Babka"? IP: *.exatel.pl 03.03.06, 08:17 Zdaje mi się, że teraz to rondo nazywa się: Rondo Zgrupowania AK "Radosław". (patrz mapka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Jakie "rondo Babka"? IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 03.03.06, 09:03 Jestes Warsiawiak spod Koziej Wolki, co zwyczajowych nazw nie pamieta Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Jakie "rondo Babka"? 03.03.06, 09:51 > Zdaje mi się, że teraz to rondo nazywa się: Rondo Zgrupowania AK "Radosław". > (patrz mapka). Tak ci się zdaje. Dla warszawiaków Babka będzie zawsze Babką, tak jak Plac Bankowy był dla warszawiaków zawsze Placem Bankowym (dla warszawian był to Plac Dzierżyńskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik59 Re: Jakie "rondo Babka"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:55 Zawsze było i będzie się nazywało rondo "Babka", a nie jakiegoś "Radosława". Cześć mu i chwała, ale nie w tym miejscu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 08:50 Gratulacje dla nieudacznikow z PIS-u (potrfafia spierd..... to czego sie nie da spierd...) :) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos PiS ma Tramwaje Warszawskie? 03.03.06, 11:16 ambush napisał: > Gratulacje dla nieudacznikow z PIS-u (potrfafia spierd..... to czego sie nie da > spierd...) :) Pierwsze słyszę Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 09:04 Nie ma na razie wyborów, nie trzeba nic hałaśliwego robić. Styl myślenia pisuarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:38 Ale kurde pieprzycie. Kazdy z tych derektorow to obraz nedzy i rozmaczy jako urzednik miejski, panstwowy czy prywatnej firmy. Tacy jak oni zawsze beda pracowac na 90% stanowsikach panstwowych bo nikt inny by ich nie zatrudnil. Nie jest wazne kto im da prace, czy PIS da, czy SLD da, czy Samoobrona. Niestety ale oni sa obrazem ogolnego nierobstwa i tepoty panujacego wsrod absolwentow, magistrow i profesorow obejmujacych stanowiska gdzie procesy decyzyjne podejmuje sie na poziomie wyboru kawa czy herbata. Beda niestety zawsze, chyba zeby znalazl sie szeryf. Ale drugiego Guglianiego nie znajdziesz, na pewno nie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 11:17 jhbsk napisała: > Nie ma na razie wyborów, nie trzeba nic hałaśliwego robić. Styl myślenia pisuar > ów. Nie musisz płakać. Przyjdzie Waltz i wyrówna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.06, 10:38 Przecież ta linia tramwajowa sparaliżuje okolice muzeum! Jeśli ktoś wie jak teraz wygląda grzybowska przy muzeum to napewno zrozumie że wprowadzenie tam tramwajów będzie horrorem. A poza tym wyjazd z przyokopowej do Prostej, spowoduje korki jak przy Placu Zawiszy... Ludzie zastanówcie się jakim kosztem ta atrakcja??!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 10:55 O mój Boże, raz na 10 minut przejdzie tramwaj i od razu monstrualne korki się zrobią. A przecież na Prostej stoi już od dawna sygnalizacja świetlna (skrzyżowania z Płocką i Skierniewicką) i jakoś tragedii nie ma. Tramwaj powinien mieć po prostu tzw. sygnalizację wzbudzaną i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 11:19 Gość portalu: TAK napisał(a): > Przecież ta linia tramwajowa sparaliżuje okolice muzeum! Jeśli ktoś wie jak > teraz wygląda grzybowska przy muzeum to napewno zrozumie że wprowadzenie tam > tramwajów będzie horrorem. A poza tym wyjazd z przyokopowej do Prostej, > spowoduje korki jak przy Placu Zawiszy... Ludzie zastanówcie się jakim kosztem > ta atrakcja??!! Lelek, ty sie lepiej zamartiaj jak zdobyc kolejny milio na kolejne ferrari! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum IP: *.aster.pl 03.03.06, 10:44 Muzeum nie było 60 lat, to nie mieli komu wymyślać od najgorszych, wtedy tylko smutno kiwali głowami. Styl Gazety i jej sfory z forum: z igły widły, okazja do urągania znienawidzonej władzy.. Mnie tam nie martwi że 600 metrów toru będzie za rok. I bez tej extra atrakcji jest to najliczniej w Polsce odwiedzane muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum 03.03.06, 10:52 Miłośc do PiS-u musiała cie nieźle zaślepić, że z taką pasję bronisz tych nieudaczników i dyletanów o mentalności zahukanego małorolnego chłopa, ktorego całym światem jest pole pszenicy, chata kryta strzechą, bociany na łące i różaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum IP: *.aster.pl 03.03.06, 11:13 > Miłośc do "prawdziwych mężczyzn, którzy poznać po tym jak kończą i mają portfel po lewej stronie" musiała cie nieźle zaślepić, że z taką pasję bronisz tych > nieudaczników i dyletanów o mentalności zahukanego małorolnego chłopa, ktorego > całym światem jest pole pszenicy, chata kryta strzechą, bociany na łące i > różaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum 03.03.06, 11:17 Nie chłopie, ja nie jestem socjalistą. Ani czerownym (jak władza poprzednia) ani czarnym (jak władza obecna). Uważam się za liberała. To tyle tytułem wyjaśnienia. I dosyć mam dyletanów, którzy wycierają sobie gębę katolicko-powstańczym sosem ku uciesze ciemnej gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Muzeum dla ciemnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:27 A dla liberala co? -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Muzeum dla ciemnych 03.03.06, 11:29 Dla ciemnych nie muzeum, lecz patriotyczno-maryjno-powstańczy sos, którym zalewane są wszystkie błędy i zaniedbania władz. Lud lubi ten sosik, chetnie skonsumuje. Najwyżej za kilka lat dostanie sraczki i zagłosuje na innych oszołomów, bo PiS się znudzi, a i w portfelu grosza nie przybędzie. Ja nie mam nic przeciwko muzeum, ale ono powinno powstać _oprócz_ potrzebnych temu miastu inwestycji, a nie zamiast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek LIberał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:33 a gada jak Gadzinowski :) Nie dydkutuje z "ludźmi" którzy a priori uważają mnie za gorszego od siebie... --- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: LIberał 03.03.06, 11:37 Jeśli zarzucasz mi jazdy personalne, przyczytaj najpierw uważnie swoje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admiral Re: LIberał IP: 80.51.246.* 03.03.06, 13:17 Kazuyoshi, przecież widac wyraźnie, że to taki Jacuś, z którym nie mozna wogóle merytorycznie podyskutować. Takiego można pobic tylko jego własną bronią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum IP: *.aster.pl 03.03.06, 14:40 Wszyscyście teraz "liberały", nieszczęsne ofiary "szorstkiej męskiej przyjaźni" po której tyłki kopnięte was bolą. Ja cie zresztą nie podlewałem jakimś sosem tylko po bratersku ci współczułem ze nie masz jak dojechać ostatnie 600 metrów do Muzeum, bracie mój umiłowany. kazuyoshi78 napisał: > Nie chłopie, ja nie jestem socjalistą. Ani czerownym (jak władza poprzednia) > ani czarnym (jak władza obecna). Uważam się za liberała. > I dosyć mam dyletanów, którzy wycierają sobie gębę katolicko-powstańczym sosem Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum 03.03.06, 14:51 Nie czuję się przez nikogo kopnięty, a już zwłaszcza przez ludzi twojego pokroju. Z dojazdami to ja akurat problemu nie mam, natomiast widzę kwestię tego tramwaju jako wpisaną w szerszy kontekst totalnej nieudolności i niekompetnecji pisowskich władz Warszawy. Obecnei ta niekompetencja rozlewa się zresztą na całą Polskę. Co gorsza władza robi wszystko, aby Polska bardziej przypominała sielską krainę pszenicznych pól, skormnych chatynek i ludzi jeżdżcych furmanką, niż kraj nowoczesny, zdolny do sprostania międzynarodowej konkurencji gospodarczej i naukowej. W Warszawi obserwujemy takie dizalania już od jakiegoś czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mój pokrój Re: Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum IP: *.aster.pl 04.03.06, 00:17 kazuyoshi78 napisał: > Nie czuję się przez nikogo kopnięty, a już zwłaszcza przez ludzi twojego > pokroju Kopnęła was zdrowo demokracja, tych "prezydentów z gdańska" i "premierów z Krakowa" co do dziś swoich klepek nie mogą złożyć do kupy tylko zieją złością i nienawiścia. Niestety, kop przyszedł od strony najliczniejszej grupy wyborców, ludzi właśnie "mojego pokroju", biedny liberale, do dziś przeżuwający te niespodzianki demokracji i medialnych sondaży na wasze zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum 04.03.06, 18:20 > Kopnęła was zdrowo demokracja, tych "prezydentów z gdańska" i "premierów z > Krakowa" co do dziś swoich klepek nie mogą złożyć do kupy tylko zieją złością > i nienawiścia. Twój post wskazuje dobitnie na to, że nienawiścią zieje zupełnie kto inny. Poza tym wydaje mi się, że mylisz nienawiść z realną oceną obecnych władz Warszawy. > Niestety, kop przyszedł od strony najliczniejszej grupy wyborców, ludzi > właśnie "mojego pokroju", biedny liberale, do dziś przeżuwający te > niespodzianki demokracji i medialnych sondaży na wasze zamówienie. Napisz jeszcze, że krytycy obecnych władz nie myślą samodzielnie, lecz są opętani przez "układ" tudzież inny "czworokąt". A może byś tak zaczął się leczyć psychiatryczie, paranoiku? Twoim idolom taka terapia także się przyda. PS. No i napisz jeszcze, że piszę na zamówienie, bo płaci mi "układ". Buahahaha :))) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum 03.03.06, 11:22 kazuyoshi78 napisał: > Miłośc do PiS-u musiała cie nieźle zaślepić, że z taką pasję bronisz tych > nieudaczników i dyletanów o mentalności zahukanego małorolnego chłopa, ktorego > całym światem jest pole pszenicy, chata kryta strzechą, bociany na łące i > różaniec. Wytrzyj buzie chusteczka, zaplules sie tak ze nie widac MORDY Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Biedactwa,nie mają czym dojechać do Muzeum 03.03.06, 11:23 Biedactwo... Leki przestały działać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek A u ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:35 jak ze zdrowkiem ... psychicznym. O fizyczne sie nie martwie zapewne czesto bywasz na silowni, bo takie sa tryndy, a ty przeciez jestes tryndy, prawda? -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: A u ciebie 03.03.06, 11:38 Wbrew pozorom nie jestem "tryndy", natomiast już dośc mam steku bogoojczyźnianych frazesów i traktowania powstańców warszawskich instrumentalnie, tj. jako narzędzia do maskowania zaniechań pisowskiej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Re: A u ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:49 No, wlasnie, co za jezyk, jaka erudycja. Ja sie dziwie ze nie zostales zbanowany za ustawiczne powtarzanie tych samych tekstow... :) Ja kiedys zostalem, he, he A na powaznie, zupelnie nie wiem na czym te "steki > bogoojczyźnianych frazesów i traktowania powstańców warszawskich > instrumentalnie, mialoby polegac. Muzeum powstalo. Nikt z tego nie robi az tak wielkiego osiagniecia, chyba ze mi udowodnisz ze 52% glosujacych na Kaczynskiego Polakow dalo sobie wmowic jakim to wielkim sukcesem bylo jego wybudowanie. Ja zas uwazam ze bylo, chocby z tego powodu ze w rok udalo sie zrobic to, co nie udalo sie zrobic przez 20 lat.... --- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: A u ciebie 03.03.06, 11:51 Nikt nie robi z otwarcia muzeum wielkiego osiągnięcia? Jesteś pewien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: A u ciebie IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 11:59 ocena Kaczynskiego w wyborach warszawskich porownaj dane z wyborow na prezydenta Warszawy i Prezydenta Polski-wydaje mi sie to jest wlasnie ocena sprawnosci i skutecznosci dzialan pana Kaczynskiego jako prezydenta Warszawy wnioski pozostaw sobie ,poniewaz jak czytam to co napisales do tej pory to widze ze te wnioski moga zaskoczyc kazdego logicznie rozumujacego czlowika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Turos Kur wie lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:05 Był taki docent nazywał się Kur. Jak była dyskusja, to ostatnim argumentem było: idź do Kura, on ci wytłumaczy, Kur wie lepiej! 1968, SGPiS! -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Kur wie lepiej? IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 12:14 a nie mowilem ps.chamowi z butow zawsze trociny wyleca,czasem beda to resztki dyplomu zżartego przez myszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Turos Re: Kur wie lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:26 Ty sobie chamem butów nie wycieraj i tym sianem co tobie wyłazi. O mój dyplom sie nie martw, lepszy o twojego... (reklama i marketing czy ekologia z gastronomia z elemnetami astronomii) i oczywiscie obsluga komputera Sku..el z ciebie ponury, i tego ci zazdroszcze, ja tak nie umiem... --- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Kur wie lepiej? 03.03.06, 12:51 > Sku..el z ciebie ponury, i tego ci zazdroszcze, ja tak nie umiem... Czy ten post to skutek odnowy moralnej twojej osoby? Czy cała Polska zostanie odnowiona moralnie w ten sam sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
juanrm Re: Kur wie lepiej? 03.03.06, 15:11 Gość portalu: Dydek Turos napisał(a) > Sku..el z ciebie ponury, i tego ci zazdroszcze, ja tak nie umiem... Ładnie nam się Pan tu przedstawił, przed milionami czytaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Kur wie lepiej? IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 21:08 nawet nie bede tego komentowal po co-wszyscy widza Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Niewypał? 03.03.06, 11:20 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Muzeum nie było 60 lat, to nie mieli komu wymyślać od najgorszych, wtedy tylko > smutno kiwali głowami. > Styl Gazety i jej sfory z forum: z igły widły, okazja do urągania > znienawidzonej władzy.. > Mnie tam nie martwi że 600 metrów toru będzie za rok. I bez tej extra atrakcji > > jest to najliczniej w Polsce odwiedzane muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 10:57 > "Marcin Bajko, dyrektor miejskiego biura nieruchomości: - Najprościej > powiedzieć, że problem tkwi w czyichś gruntach. Zresztą pierwsze słyszę o > linii tramwajowej do muzeum." No tak, jak się cały czas szuka kwitów na przeciwników politycznych lub zajmuje się koncpecją odnowy moralnej społeczeństwa w duchu prymitywno-maryjno- zaścianowym, to faktycznie można bylo o tym projekcie nie usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:37 nareszcie dyrektor dowiedzial sie czym sie zajmuje, i to dzieki skromnemu pajacowi z forum rownie pajacowej gazetki (darmowatej i durnowatej) -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 11:39 A myslisz, że gdyby zajmował się czym innym, to zostałby na dyrektorskim stołku? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 11:40 A myślisz, że gdyby zajmowął się czym innym, to pozostałby na dyrektorskim stołku? PS. Personalne zaczepki sobie odpusć, zignoruję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Turos Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:01 kazuyoshi78 napisał: > A myślisz, że gdyby zajmowął się czym innym, to pozostałby na dyrektorskim > stołku? > > PS. Personalne zaczepki sobie odpusć, zignoruję Gdybym mial zwracac uwage na te wszystkie okreslenia jakimi obdarzasz Kaczyńskich, Kochalskiego i każdego z Ratusza, który jest ze światłego PO, to bym nie mógł z nikim dyskutować. A tak to choć nie ma wrazenia, ze jest jedna mysl ideologiczna... :) w Metrze oczywiscie i na forum -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
s.fug Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 03.03.06, 12:08 Nie martwcie się, jesienią wybory samorządowe, władza stanie na uszach, żeby jakiś tydzień-dwa tygodnie przed tramwaj ruszył;) A tak poważnie - też uważam, że nie jest to sprawa najpilniejsza. Jeżli chodzi o atrakcje - chyba wystarczającą jest samo muzeum, i będzie jeszcze długo, bo ekspozycje ciągle się rozbudowywują. Także w przyszłości lepiej byłoby przyciągać ludzi organizowaniem wystawaw czasowych, ciekawymi prelekcjami, spotkaniami, pokazami filmów - co zresztą już się zaczęło. Jeśli chodzi o wygodę dojazdu - dla młodych i w średnim wieku dojechanie komunikacją miejską i podejście od przystanku to żaden problem. Wiele warszawskich muzeów ma gorszy dojazd. Od przystanku na Towarowej wcale nie jest daleko, a będzie jeszcze bliżej po otwarciu bramy "przy wale" (teraz jest tam zaplecze budowy i leży pocięty na części schron bojowy, który ma być włączony do ekspozycji na wolnym powietrzu). Dla starszych osób, które mają trudności z poruszaniem się, zostają jeszcze samochody prywatne i taksówki. Trzeba też wziąć pod uwagę, że wsiadanie i wysiadanie z zabytkowego tramwaju samo w sobie będzie dla nich trudne. Podobnie, jak konieczność przesiadania się na linię turystyczną. Myślę, że w pierwszej kolejności należałoby dobrze zorganizować dojazd i parkingi dla samochodów osobowych i autokarów. Ewentualnie można też pomyśleć np. o tzw. Meleksie, kursującym między przystankami i muzeum po pętli Przyokopowa-Grzybowska-Towarowa-Prosta-Przyokopowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Turos Brawo!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:14 Dzieki, wielkie dzieki - nareszcie ktos pisze na temat i z sensem... Jestem za. -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Powislanka Re: Brawo!! s.fug zawsze mądrze pisze IP: *.aster.pl 03.03.06, 15:03 szczególnie na pewnym forum, którego Wam nie podam, bo wniesiecie tam swoją "kulturę". A tramwaj nie będzie budowany z okazji żadnych wyborów. Owszem, można i szybciej, jak poprzednie ekipy, co sprzedawały błyskawicznie cenne działki inwestorom za tanie grosze i za nie wiadomo co, zostawiając swoim następcom roszczenia dawnych właścicieli. Przestrzeganie prawa i sprawiedliwości niestety pochłania trochę więcej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Brawo!! s.fug zawsze mądrze pisze 03.03.06, 15:15 Akurat inwestorzy kupujac działki mieli możnosc dowiedzieć się czy ktoś do kupowanych działek wysuwa roszczenia, więc jeśli zdecydowali sie na kupno działki, to jest to już sprawa tylko miedzy nimi a osobami wysuwajacymi roszczenia do działek. Miasto nie ma tu nic do tego. A że przestrzeganie prawa i sprawiedliwości pochłania dużo czasu, to masz rację. Weźmy taki remont Krakowskiego Przedmieścia - jest tak prawy i sprawiedliwy, że nie wieadomo nawet, kiedy sie zacznie, aż tyle czasu to pochłania. Odpowiedz Link Zgłoś
przemicha biedaczek... 03.03.06, 11:28 biedny ten pan dyrektor muzeum. tak się dał zaskoczyć, taki niedoinformowany... biedak pewnie nie daje rady obsadzić obu stołków: dyrektorskiego i poselskiego! może czas wybrać jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: biedaczek... 03.03.06, 11:31 Ołdakowski akurat zrobił dużo dobrego i to jemu zawdzięczamy to muzeum, a nie Kaczyńskiemu. Kaczyński pomógł tylko tyle, że nie przeszkadzał. A potem obaj panowie zawarli mały układ - odtąd Kacyzński przechwalał się, że muzeum jest jego Kacozra zasługą, a Ołdakowski siedział cicho i w zamian za swoje milczenie dostał eksponowane miejsce na liscie wyborczej PiS-u. Cóż, polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dydek Turos Kur wie lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:07 A prawda was wyzwoli! -- portal.twarda.kylos.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jakmi A może tak prosto? 03.03.06, 15:41 A moze wykozystac tory na terenie zajezdni Wola - do Skierniewickiej lub Młynarskiej? Wtedy wystarczy ułożyć niecałe 400m toru wzdłuż ulicy Grzybowskiej i włączyć go w sieć zajezdni. Przy okazji zajezdnia zyskała by nowy przejazd dla wyruszających z niej rano tramwajów. Odpowiedz Link Zgłoś
karwica Re: Wielki niewypał zamiast kolejnej atrakcji Muz 09.03.06, 12:31 budowa linii tramwajowej do muzeum to paranoja raz to przecinanie ruchliwych ulic torami,dwa jest juz autobus dowozacy zwiedzajacych,trzy gdzie upchnac tramwaj w przyookopowa i grzybowska jak sa juz zapchane do granic i kto za to zaplaci i czy to jest potrzebne i komu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Gurtowski 100 tys tu, 100 tam. A my, dajmy się doić... IP: *.spray.net.pl 12.03.06, 09:52 Odpowiedz Link Zgłoś