Gość: nora IP: *.centertel.pl 14.03.06, 23:28 No i po sprawie! o co był ten szum? Nie rozumiem "Gazety" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tumski Nadmuchany balon 14.03.06, 23:32 Gazeta - zamiast promować ekologię - zwalcza rodzimych producentów. I dlatego robi z Biofachu aferę samorządową WSTYD!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekospazm Balonik IP: *.centertel.pl 14.03.06, 23:37 Oczywiście z procesu Gazety nici. Mam nadzieję, że ktoś w Wyborczej zacznie coś pisać o polskich producentach ekologicznej żywności. A nie tylko dołączać do "malinowych aferzystów" którym nie w smak polska produkcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Balonik IP: *.centertel.pl 14.03.06, 23:42 Pan Pawłowski zapomniał, ze Struzika na targach nie było ale dołożyć i tak można A pżecież za tymi piniędzmi stoi LPR i Samoobrona Niejaki Engelgard Co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Balonik IP: *.centertel.pl 15.03.06, 00:18 Który radny "krytykował udział"???? Panie redaktorze. Powagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re:Balonik IP: *.centertel.pl 14.03.06, 23:47 Oczywiście komisja nic nie ustali A Panowie z LPR, Engelgard i Dmowski upiecze się niegospodarność Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitu6 Re:Balonik 14.03.06, 23:53 LPR i PiS rozrzuciły kasę A od Pawłowskiego i tak dostanie Struzik No - trochę umiaru! Panie Redaktorze! Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitu6 Re:Balonik 15.03.06, 00:01 Myślę, że komisja będzie dlugo i namiętnie badać sprawę A mazowiecka ekologia zamiast miec wsparcie - ma skandal. Śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gn Re:Balonik IP: .1P3D* / 134.146.212.* 15.03.06, 12:55 Chyba nie rozumiesz w czym problem... "Wsparcie" za dwa miliony, które miało miejsce jest MARNOTRASTWEM, bo za takie pieniądze robi się olbrzymie kampanie o znacznie większej efektywności i impakcie na grupę docelową, niż impreza typu targi. A nawet i targi za takie pieniądze mozna zrobić takie, że osobom które te pieniądze "rozdysponowały"nawet się nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitu6 Re:Balonik 15.03.06, 00:06 Żaden radny nie "protestował" przeciw udziałowi w targach i nie to "zbada komisja" Sejmiku!!! Niech się Pan nie ośmiesza! Chodzi o Pańskie porachunki z Sejmikiem Kończ waść, Panie Pawłowski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noc NIK Re: Radni sprawdzą wycieczkę do Norymbergi IP: *.centertel.pl 15.03.06, 00:11 A ja myślę,że kumple Romana się z tego ekologicznego smrodku wywiną:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aferix Re:Balonik IP: *.centertel.pl 15.03.06, 06:28 I o co ta afera?! Ludzie oczywiście nie wiedzą ile kosztują międzynarodowe targi i promocja. A przecież sa to zawsze grube miliony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gn Re:Balonik IP: .1P3D* / 134.146.212.* 15.03.06, 12:59 wybacz... ale ty chyba też się nie bardzo orientujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pator Byłem na tych targach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 14:57 Ja byłem na tych targach, ale nie dzięki uprzejmości polskich władz, tylko prywatnie. Te targi mogły tyle kosztować, bo wszyscy wystawcy mieli refinansowane koszty obecności na tych targach. Poza tym wieś tańczy i śpiewa. Cały świat promuje żywność ekologiczną jako coś nowoczesnego, jako odpowiedź na pogarszającą się żywność konwencjonalną, a Polacy (albo lepiej urzędnicy i działacze) wymyślili sobie, że będą promować polską tradycyjną żywność jako ekologiczną. Całkowite pomylenie pojęć. Podobno był to Rok Polski. Inne kraje, chociaż miały mniejsze powierzchnie wystawowe, przyciągały nowoczesnością, jakością stoisk i w ogóle atrakcyjnością. Polskie stoisko to głównie alkohol i dobra zabawa. Biznes był na ostatnim miejscu. By zobrazować podejście naszych rodaków do tej imprezy warto wspomnieć, że przy jednych z drzwi znajdujących się pomiędzy polskimi stoiskami stała cała paleta pełna gorzkiej żołądkowej. Nie wątpie, że jest do trunek, który powinniśmy promować jak najszarzej na świecie, ale mam wrażenie, że nie ma on wiele wspólnego z żywnością ekologiczną. Po za tym jestem pewien, że wódeczka ta została spożyta jeszcze zanim jakikolwiek obcokrajowiec ją mógł posmakować i się nią zachwycić. Natomiast "nasi" się nią zachwycili ne pewno. Każdy zwiedzający to z łatwością dostrzegł. Moim zdaniem organizacją tych targów powinna była się zająć profesjonalan agencja PR a nie "urzędasy", bo oni zawsze wszystko spie..szą. Szkoda tych pieniedzy. Ja się zajmuje żywnością eko i zapewniam, że 2 mln znacznie lepiej możnaby było zainwestować np. w stowarzyszenie promujące żywność bio, albo w tanie pożyczki dla wytwórców produktów bio, albo wręćz dotacje. To by się znacznie bardziej opłaciło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbud-2 Re: Radni sprawdzą wycieczkę do Norymbergi IP: 195.205.223.* 15.03.06, 17:24 Mnie ten struzik nie podoba sie oddawna,Gębę ma taką ,jakoś,no każdy widzi.Kombinator i okazuje sie złodziej maszych podatków-które trwoni. Odpowiedz Link Zgłoś