Dodaj do ulubionych

Apel maleńki

10.04.06, 14:48
Taki mam króciutki apel do normalnych kibiców Polonii.

Uważam, że powinniśmy sobie darować wszelkie "dyskusje" z bywającymi tutaj
kibolami Legii, bo to po prostu nie ma sensu. Pozwólmy im żyć we własnym
świecie, gdzie wszyscy kibice Legii są mądrzy, prawi, honorowi i fajni, gdzie
piłka nożna jest sportem dla chuliganków w wieku do lat osiemnastu, gdzie
największym honorem jest ukraść komuś szalik i przyj**ać w mordę osobie,
która nosi inne barwy, gdzie wstydem jest obawiać się bandytów, gdzie fajna
zabawa polega na robieniu zadym i wyzywaniu innych drużyn, a największym
frajerstwem jest kibicować Polonii.
Obserwuj wątek
    • kazuyoshi78 Re: Apel maleńki 10.04.06, 16:19
      Oj Karolak, a tyle było napinki (także na tym forum), czego to nam poloniści
      nie zrobią, jeśłi spróbujemy wejść na Główną. A ja nie chiałem nikomu
      przyłożyć, nie chciałem nikomu zabrać szalika, ja chciałem tylko mecz obejrzeć.

Tak człowieku, mecz chciałem obejrzeć. Tak trudno to zrozumieć?

I o co było tyle krzyku? Nasz "skład sportowy" i tak wszedł na Główną, tylko
      przeciętni piknikowi kibice Legii mojego pokroju mieli z tym problemy. Warto
      było?
    • Gość: kixx Podbijam watek IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 20:40
      Chcialbym zeby to przeczytal kazdy pisujacy kibic Polonii
      • Gość: calagan Re: Podbijam watek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 22:10

No to juz chyba wszyscy to zrobili - znaczy Ty i Karolak ;-).
        • oio Re: Podbijam watek 10.04.06, 23:00
          Chcialbys :)
    • Gość: Marek Re: Apel maleńki- zgadzam się... IP: *.chello.pl 11.04.06, 00:17
      Masz rację,zeby dyskutowac trzeba miec równorzednych partnerów, definiowac tak
      samo pojecia odrózniac czarne od białego, dobro od zła......
      Dla troglodytów to rzeczy nie pojete.....
      i dlatego dumny jestem,że bedąc Warszawiakiem mam w moim mieścei taki klub jak
      Polonia, bo gdyby była tylko legia to znaczyłoby ,że zamysł Stalina sie powiódł
      i Warszawy juz nie ma.....
      A tak.... czarna dusze mam i czarną w zyłach krew, a Prawdziwa Warszawa wciąz
      zyje...
      • kazuyoshi78 Re: Apel maleńki- zgadzam się... 11.04.06, 00:28
        Prawdziwa Warszawa żyje i kibicuje Legii. Polonia to klub bezdomny,
        wykorzeniony, z żałosnymi kibicami wychowanymi w kulcie kęski i nieudacznictwa.
        Dlatego jako Warszawiak dumny jestem, że kibicuję Legii, bo gdyby była tylko
        Polonia, to znaczyłoby, że apoteoza wiecznej porażki wzięła górę i żywej,
        dumnej, pewnej siebie, wolnej od uprzedzeń i wierzącej w swoją wartość Warszawy
        już nie ma.

Prawdziwa Warszawa - tylko Legia.
        • Gość: Tylko Polonia Re: Apel maleńki- zgadzam się... IP: *.jelonki.robbo.pl 11.04.06, 01:16
          No to żeś koleś przywalił.
          Warszawę znasz chyba tylko ze zdjęć :)
          • kazuyoshi78 Re: Apel maleńki- zgadzam się... 11.04.06, 07:54
            > No to żeś koleś przywalił.
            > Warszawę znasz chyba tylko ze zdjęć :)

Nie, to ty znasz ją ze zdjęć. Ja je robię między innymi po to, abys mógł ją
            poznać lepiej.

Prawdziwa Warszawa - tylko Legia. To w nas płonie ogień starej dobrej
            niepokornej i odważnej Warszawy. Wy, płaczące lamusy, przynosicie jej tylko
            wstyd.
        • Gość: Uzupełniłem wpis Od kiedy Legia się liczy? IP: *.jelonki.robbo.pl 11.04.06, 01:18
          Legia Warszawa - od lat STALINOWSKICH w grze, od lat o najwyższą stawkę
          • Gość: krakurwek Kiedy polonia przestanie plakac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 01:44
            Jak widac przegrane derby wzmocnily wasze kompleksy. Smieszni jestescie czrni
            kelnerzy. Na szczescie stnowicie wymierajacy gatunek...
    • atob Re: Apel maleńki 11.04.06, 14:54
      Karolaku !
      Ja nigdy nie dziele swoich znajomych w\g przynaleznosci klubowej.
      Bo zdaza mi sie pisc piwo z kibicami...a nawet nie tylko kibicami :) Polonii.
      Idiota i debilem moze byc kazde bez znaczenia jaki szalik nosi.
      A to ze Ty uogulniasz to swiadczy tylko i wylacznie o Tobie ...
      • bronson1911 Re: Apel maleńki 11.04.06, 21:12
        > Karolaku !
        > Ja nigdy nie dziele swoich znajomych w\g przynaleznosci klubowej.
        > Bo zdaza mi sie pisc piwo z kibicami...a nawet nie tylko kibicami :) Polonii.
        > Idiota i debilem moze byc kazde bez znaczenia jaki szalik nosi.
        > A to ze Ty uogulniasz to swiadczy tylko i wylacznie o Tobie ...

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na to, że w apelu Karolaka mowa o kibicach Legii,
        którzy wpisują się na tym forum... a wystarczy poczytać posty najbardziej
        aktywnych (kazuyoshi, menago) żeby zauważyć, że stwierdzenia zawarte w apelu
        ("Pozwólmy im żyć we własnym
        świecie, gdzie wszyscy kibice Legii są mądrzy, prawi, honorowi i fajni, gdzie
        piłka nożna jest sportem dla chuliganków w wieku do lat osiemnastu, gdzie
        największym honorem jest ukraść komuś szalik i przyj**ać w mordę osobie,
        która nosi inne barwy, gdzie wstydem jest obawiać się bandytów, gdzie fajna
        zabawa polega na robieniu zadym i wyzywaniu innych drużyn, a największym
        frajerstwem jest kibicować Polonii.")
        ... jak najbardziej do nich pasują. Swoją drogą nie wiem gdzie ty tam
        wyczytałeś, że Karolak nazwał kogokolwiek idiotą... no ale chyba podświadomość
        robi swoje ;).
        Pozdrowienia dla normalnych kibiców obydwu drużyn.
        • Gość: calagan Re: Apel maleńki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:35

Poczkaj, poczkaj. A Polonisci to niby swieci? Tomcaty, KSP cos tam, czy inni z
          pod znaku "slonika" ;-) regularnie atakuja Legie - czy to za terazniejszosc,
          czy za przeszlosc. Wy tu sie wyswiecacie na niewiniatka, a temat wyzej jakis
          sfrustrowany Polonista zaklada temat "Bandyci z komuchami" (czy jakos tak) i
          nie raczy nawet doczytac tekstu, ktory cytuje - po co? Jak doczyta, to do jego
          teorii pasowac nie bedzie.
          Jak Karolakowi nie podoba sie to co pisza ekstremisci spod znaku Legii to
          niech nie czyta. Ja to robie regularnie - omijam topiki, gdzie widze wiecej niz
          po 2 wpisy Kazu, Menago, Tomcata i paru innych - bo wiem, ze to jest najgorszy
          szlam. Polecam ta metode - mi sie sprawdza. Nie stresuje sie bzdurami. A
          Karolaka najwyrazniej to rusza.
          • j_karolak Re: Apel maleńki 12.04.06, 09:43
            Już nie rusz. I wcale nie uogólniam. Pisze o dyskusjach z kibolami Legii, a nie
            normalnymi kibicami z Łazienkowskiej, którcyh znam sporo (niemożliwe jest
            mieszakć w Warszawie nie znając ani jednego Legionisty) i kieruję swe słowa do
            normalnych kibiców Polonii, ani słowem nie wspominając o tych głupszych,
            których też jest całkiem spora grupa na Konwiktorskiej (ostatnimi latami coraz
            większa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka