Gość: benek IP: *.chello.pl 30.04.06, 21:27 Czy ktoś może polecic jakieś fajne miejsce na śniadanie w Warszawie? Najlepiej okolice Centrum- Starówka ale może być też gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siliana1 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 30.04.06, 23:48 a co jadasz na sniadanie? bo np. mozna isc na nalesniki do bastylii albo na kanapki do green coffee. Odpowiedz Link Zgłoś
chenoa1 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 01.05.06, 07:14 Miedzy slowami - chmielna, Bordo - chmielna Pedzacy krolik - Moliera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umi Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.06, 10:20 chenoa - a co tam daja? cos na cieplo? Odpowiedz Link Zgłoś
chenoa1 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 06.05.06, 23:41 daja tam zarowno na cieplo jak na zimno w bordo i kroliku, w miedzy slowami wydaje mi sie ze tylko na zimno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolak Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 20:16 Na WOli to polecam smaczajama (www.smaczajama.pl) - nie drogie sniadanka i fajne od niedawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anis Sniadanie w Biosfeerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 11:24 pyszne sniadania sa w restauracji Biosfeera, zarowno bardziej tradycyjne typu omlety z roznymi smakolykami, rozne wariacje na temat jajek, etc,poprzez humus, rozne rozki zarowno na slodko jak i np z feta i oliwkami, oczywiscie nalesniki w paru wariantach no i duzy wybor swiezych, gestych koktajli i swiezo wyciskanych sokow...zaluje, ze tylko w weekend mam czas na sniadania tamze...mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 31.12.07, 19:21 ja też polecam kanapki w którejś z green coffee. Byle nie w tej w Hiltonie, bo cena jest odpowiednio wyższa, poza tym nie ma zestawów kanapka + kawa. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margolka Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.bait.pl / 172.20.0.* 11.12.10, 15:52 ja polecam restaurację Jeff's - porcje są ogromne, różnorodne, a kosztują 9zł każda + ewentualnie kawa/herbata za 6zł z dolewką dla potrzebujących:) Odpowiedz Link Zgłoś
hmmm Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 01.05.06, 13:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=287&w=30043555&a=30057766 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: 212.160.236.* 04.05.06, 10:26 Marak na Świętokrzyskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stenn Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:21 W Maraku sniadanie??????????? To juz lepiej na dworzec pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 06.10.06, 11:21 Ja bardzo lubię śniadania w Bonjour w Klifie, za 12 zł 4 super parówki w różnych wariantach (po kandayjsku z serem, gotowane, zapiekane), albo dobrych kilka rodzajów tostów (moje ulubione z mozarellą i pomidorami). Bardzo ładnie podane, porcje naprawde ogromne, ja w domu na śniadanie tyle bym nie przejadła. Do tego całkiem niezła kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tawag Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 18:05 A skąd Ty corrina_f1 znasz się na kawie? Potrafisz odróznić smaki kaw sniadaniowych? Ty, co karmisz się tandetnym i mocno podejrzanym żarciem typu parówki? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 06.11.06, 11:17 Gość portalu: tawag napisał(a): > A skąd Ty corrina_f1 znasz się na kawie? Potrafisz odróznić smaki kaw > sniadaniowych? Ty, co karmisz się tandetnym i mocno podejrzanym żarciem typu > parówki? Nie trzeba być keeperem, żeby znać się na kawie i wiedzieć, że dany gatunek kawy mi smakuje, albo nie. Piję taką kawę, jaka mi odpowiada i smakuje. A co do parówek, jeśli komuś kojarzą się wyłącznie z hot dogami, niech je dalej wcina, ja jadam parówki ze sprawdzonych źródeł i jeśli mi smakują, również nie widzę w tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.aster.pl 05.11.06, 23:20 Do MCDonald's oczywiscie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_26 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 10.11.06, 16:49 Najlepsze są szwedzkie bufety w 5-gwiazdkowych hotelach. Za 40 PLN od osoby jesz co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
plitkin Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 11.11.06, 01:59 Bylem w knajpie BABOOSHKA przy Oboźnej 9. Maly lokal, ale pyszne zarcie. Kuchnia rosyjska. NA sniadanie maja pyszne nalesniki (czyli bliny) i inne fajne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yer Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 09:45 najlepsze w domku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.chello.pl 11.11.06, 10:58 No i oczywiście u Bliklego (śnadania w wersji polskiej, rosyjskiej, angielskiej i amerykańskiej). Smacznego i pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nl Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.limes.com.pl 11.02.10, 21:06 Kierując się lokalizacją i wpisem na tym forum - poszłam do Bliklego. Niestety, rozczarowałam się trochę. Świeżość - wczorajsza (przynajmniej części produktów np. pieczywa), ilość, owszem - dużo, ale co z tego. W dodatku pani proponując mi dodatkowo prócz kawy sok, zaznaczyła, że i tak jest już wliczony w koszt śniadania, a później dodała go do rachunku, czego w pośpiechu nie miałam już ochoty wyjaśniać. Zapłaciłam za obfite śniadanie (połowy nie zjadłam) średniej "świeżości" 45 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motivo Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 23:59 W Bordo miedzy 10 a 12 serwowane są pyszne sniadania. Do wyboru jest, aż osiem zestawów śniadaniowych, w cenach 10-17 PLN. Ciekawymi propozycjami są między innymi: Śniadanie Angielskie, Croissanty z nadzieniem i Tradycyjny Talerz Śniadaniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 03.01.07, 08:50 a zalozyciel postu czyta odpowiedzi hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 31.12.07, 19:32 Uwielbiam śniadanka w hotelach IBIS, zwłaszcza tym przy ul. Ostrobramskiej. Pychoty! Bierzesz, co chcesz, tylko trzeba uprzedzić, ze się nie jest gościem gotelowym. Śniadaniowy stół działa od rana - nie wiem, od której - do godziny 10.00. Jest mnóstwo rzeczy na zimno, do tego pomidorki, wielki wybór serów, twarożki, szczypiorek, ale także zawsze kilka propozycji na ciepło (jajka, frankfurterki itp), moja ulubiona sałatka owocowa, jogurty, musli, płatki, miód, dżemy, no nie wiem sama, co jeszcze a pieczywo - rewelacja! IBIS jest też w pobliżu Starego a raczej Nowego Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
fmp2 najlepsze śniadania - Żywiciel, Miedzy nami 01.01.08, 16:19 obecnie po zmianie kucharza super w Żywicielu.Kilka wariantów, duże porcje, kawa w cenie, miło i elastycznie(warianty kawy, jajek )Druga propozycja to między nami - też smaczne, choć mniejsze i dla fanów Francji kawa na mleku w miseczkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: najlepsze śniadania - Żywiciel, Miedzy nami IP: *.fbx.proxad.net 01.05.09, 10:55 W bolach. Bol - nazwa miseczki na poranna kawe. Tak zwyczajowo sniadaniowa kawe pija lud, czyli prosci Francuzi (chlopi, robotnicy). "Towarzystwo", czyli burzuazja i arystokracja uzywa filizanek. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 01.01.08, 23:35 Potwierdzam, jest w porządku. Nie jadłem w Warszawie a w Budapeszcie, ale menu było bardzo podobne. Nawet szersze, bo uzupełnione o ichnijsze specjały :) Tak na marginesie... Ponieważ jestem amatorem jogurtów, nie mogłem się oprzeć i próbowałem po kolei kilku (bo do wyboru było trochę więcej niż tylko jeden rodzaj - mówię wyłącznie o tzw. naturalnych). Były wspaniałe, czego nie można powiedzieć o dostępnych w ich sklepach... Sam. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 02.01.08, 11:32 > Uwielbiam śniadanka w hotelach IBIS...Pychoty! Bierzesz, co chcesz... > Śniadaniowy stół działa od rana... > do tego pomidorki, wielki wybór serów, twarożki, szczypiorek, ale > także zawsze kilka propozycji na ciepło.... > sałatka owocowa, jogurty, musli, płatki, miód, dżemy, no nie wiem sama <rotfl> ... pierwsze w zyciu sniadanie w hotelu? z czasem sie przekonasz, ze tak jest w hotelach. Ze sniadanie jest podawane "od rana" :) Ze asortyment jest rozny.. "no nie wiem sama co jeszcze" Z czasem sie przekonasz. Bo to "oczywista oczywistosc" Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 02.01.08, 16:21 Etam. Sporo jeżdżę po Europie i w zwiazku z tym często żywię się w hotelach i restauracjach. Ale czasem w Warszawie umawiam się z kimś na śniadanko i właśnie bardzo lubię te w Ibisie. Jadłam też w Sobieskim kilka razy (Ibis bardziej kameralny i swojski, dla mnie lepszy na rano), w Sheratonie (pysznie, ale drogo) itd. Restauracyjnych śniadań za bardzo nie lubię bo zwykle unosi się tam specygiczny, być może wczorajszy, lekki a dla mnie niezbyt miły zapaszek. Którego w hotelowych zwykle nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies na sniadnie Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.centertel.pl 03.01.08, 00:17 Uwielbiam sniadania na miescie, ale niestety w Warszawie nie jest ztym latwo. Hotele? Dla mnie to nie jest dobre miejsce na poczatek dnia. Polecam Miedzy Nami, kanapke z kawa w Cavie (glownie z powodu klimatu i widoku na Nowy Swiat) i nowosc (dla mnie) Zywiciel Zoliborzu. Jest oczywiscie Blikle, ale tam nie lubie chodzic - drogo, kompletnie bez atmosfery, a jedzenie zupelnie zwyczajne. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.r.8.5 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 11.09.08, 10:06 Możesz tu spróbować: restauracja dobra na śniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titka Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.icpnet.pl 09.08.10, 19:29 Jajo na bekonie + naleśnik z owocami w Krokieciku :) Odpowiedz Link Zgłoś
cantatrice_chauve Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 12.10.08, 18:30 Ja najczęściej jadam w Bistro de Paris na Saskiej Kępie lub Jazz bistro na Pięknej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: 217.153.26.* 28.10.08, 10:36 Najlepsze śniadania w Warszawie zjecie Państwo w restauracji Czaj u Pani Gessler na pl 3 krzyży. Takich naleśników z truskawkami nie dają nigdzie, pyszne świeże pieczywo, owoce , kawa pachnąca tak jak rano powinna pachnieć dobra kawa. Wszystko pięknie podane w wyjatkowym otoczeniu poduszek, poduszeczek, filiżanek i ciepłej porannej muzyki. Idelane miejsce na śniadania z klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brom Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: 195.50.100.* 05.03.09, 16:04 polecam pyszne i tanie (9zl) zestawy sniadaniowe w Jeffsie i U Szwejka! Odpowiedz Link Zgłoś
chenoa1 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 05.03.09, 19:20 ja polecam na śniadanie SZpilkę. A po relację ze śniadaniowego wyjścia zapraszam na mój blog: restaurantica.pl/2007/08/12/szpilka-odkryta-na-nowo/ Odpowiedz Link Zgłoś
liz.zy Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 09.03.09, 15:05 Jak już jem śniadanie poza domem to w IKEA Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 11.03.09, 07:51 no wątek ja dla mnie, bo właśnie musiałam ominąć z powodu braku miejsca parkingowego śniadanie w greencoffee na marszałkowskiej (late+kanapka za 13,50) i teraz siedzę z "suchą" czarną kawą bylejaką przed monitorem :))) fajne propozycje podajecie, brakuje mi jeszcze godzin, bo ja na śniadanie wpadam tak o 7, 7:15 i mam na nie pół godziny mniej więcej... pewnie nie we wszystkich miejscach bym się wyrobiła. chętnie dowiem się o innych miejscach na trasie piaseczno - wola :)))))) (caffe Karma na Zbawiciela - już sprawdziłam i jak dla mnie super tylko parkowanie kiepskie ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.chomiczowka.waw.pl 15.03.09, 22:09 no i pojawilo sie nowe miejsce ze sniadaniami... wlasnie wyszedlem z klubu Migawk ana nowogrodzkiej - za novotelem w centrum startuja ze sniadaniami od 6.00!!! mam zamiar sprawdzic!!! jak ktos bedzie cos wiedzial - doswiadczy napiszcie koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 16.03.09, 09:50 chętnie sprawdzę,dzięki za namiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donPedro Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 00:42 Bar mleczny na Andersa (pyszne jedzonko) :) Odpowiedz Link Zgłoś
jobenka Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 21.07.09, 20:22 smaczne sniadania sa w biosferze, podawane bodajze do 12. www.biosfeera.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurantica.pl Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: 212.180.147.* 14.09.09, 05:42 Po ostatniej wizycie polecam 6/12 na Żurawiej, podają tu pyszne śniadania, a w niedzielę czynne jest już od 10.00 (co nie jest w Warszawie normą, jak zaczniecie szukac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: 194.181.96.* 14.09.09, 15:44 Restauracja Porta13 przy Chmielnej 13A, wejście przez bramę Chmielna 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.aster.pl 14.02.10, 23:42 Ja polecam Cava na Nowym Swiecie. Super miejsce. www.premiumpoland.com/goingout-4,Cava%20Nowy%20%C5%9Awiat.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Cava IP: *.aster.pl 14.02.10, 23:44 Aaa, drugi ich lokal jest w złotych tarasach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagnoma Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 30.05.10, 21:59 Bonjour w Klifie & Blue City (w Arkadii nie). Duzy wybor sniadan (rozne rodzaje jajecznic, omletow, toastow, grznanek, kanapek - te podawane z mala salatka, oraz jogurty&musli) i wszystko w bardzo rozsadnych cenach (ok 10 zl). Smacznie & do syta. Niestety kawa obrzydliwa!!!!! Bardzo kwasna. Beeee.... Zepsuje cale sniadanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 14:10 nie powiedziałabym, że Kabaty są za miastem. Mieszkam na Mokotowie a często się tam umawiam na jakieś spotkania bo mi wygodnie podjechać metrem. Nawet autem, nie ma problemu z parkowaniem a jak siedzisz w ogródku to nie siedzisz przy Marszałkowskiej tylko w cichym i spokojnym miejscu gdzie można zebrać myśli. W centrum Warszawy jest mało miejsc gdzie tak jak w Antich można usiąść w ogródku i mieć spokój. Mnie się nie uśmiecha jedzenie śniadania na placu trzech krzyży i wdychanie spalin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.aster.pl 09.06.10, 12:48 Super Mirka ze napisałas o takim miejscu.To ja nie mam sie gdzie umawiac z klientami na spotkania biznesowe-a tu prosze,łatwy dojazd i do tego toskańska kuchnia,którą notabene uwielbiam. A na takie spotkanie prywatne-mozna zabierac tam dzieci? maja jakiś kącik do zabawy? Odpowiedz Link Zgłoś
agt_bond Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 17.06.10, 11:47 Polecam śniadania w Między Nami, choć nie należą one do najtańszych, ale są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolka Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? IP: *.netcologne.de 10.08.10, 11:34 A no wlasnie.Do najtanszych nie nalezy.A tu chodzi o to,zeby np.za bagietke,bulke nie wydac wiecej niz 10 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
4ever4 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 27.10.11, 10:11 w pijalni czekolady u Wedla na Szpitalnej! Odpowiedz Link Zgłoś
4ever4 Re: Gdzie w Warszawie na śniadanie? 27.10.11, 10:15 a i jeszcze Żywiciel na Żoliborzu, ale czasem długo się czeka na podanie;/ Ale bardzo duze śniadania - do wyboru rodzaj podania jejek (jajecznica, na miekko, na twardo, sadzone) + duzy talerz szynek, serów, twarogu. warzyw raczej mało. Do tego tez miod, dzem, pieczywo i kawa/herbata. Odpowiedz Link Zgłoś