krzysztof.r.m 23.10.01, 11:24 Kontaktu, informacji, mozliwosci rozmowy czy spotkania z zyjacymi uczestnikami POWSTANIA WARSZAWSKIEGO. Prosze uprzejmie o pomoc. Moze ktos z Was kogos takiego zna. Czekam na wiadomosc i bardzo serdecznie dziekuje krm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Szukam 23.10.01, 11:44 Niestety, moja Bacia od razu płacze wspominając Powstanie, kiedyś jednak opowiedziała mi masę rzeczy. Nie sądzę, aby Ci co opowiadaa chętnie są obiektywni. Ci co dużo widzieli i przeżyli na ogół nie chcą mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Szukam 23.10.01, 12:15 Jak nikogo nie znajdziesz, to przejedź się 1 listopada na Powązki wojskowe i na Wolę. Na pewno kogoś spotkasz z JESZCZE zyjących. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.r.m Re: eela 23.10.01, 13:02 Szukam ludzi zwyczajnych. Tych , ktorzy sporo potrafia sobie przypomniec, a nie sa wyeksploatowani przez oficjalne wspomnienia... Szukam prawdziwych i wiem , ze jest ich coraz mniej. Rozumie, ze dobra to rada pojsc jak mowisz na Cmentarz w taki smutny listopadowy dzien, rada ktora pozwala spotkac tych ludzi w okreslonym bardzo juz kontekscie. Ja chcialbym ich spotkac bez tego cmentarnego smutku, bez swiadomosci kruszenia sie resztek tamtego czasu. Tak zwyczajnie... Oczywiscie, ze chce z tymi ludzmi wlasnie o Powstaniu rozmawiac, chce zapytac o kilka dla mnie waznych rzeczy, ale wolalbym aby to moglo miec miejsce w okolicznosciach , ktore nie determinuja aury. A wiec taka inicjatywa, choc najprostsza i wydaje sie skuteczna nie bardzo mi odpowiada. Niemniej dzieki za reakcje i sugestie... krm Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: eela 23.10.01, 13:15 Szkoda, ze nie byłeś 1 sierpnia. Można się wielu rzeczy dowiedziec, bo powstancy chętnie opowiadaja harcerzom. Miałam znajomą, która była łączniczka na Sadybie, ale juz niestety nie żyje. Możesz szukać kontaktu na Długiej Odpowiedz Link Zgłoś
amira Re: Szukam 23.10.01, 13:20 pracuje z jednym takim panem, co to bral udzial w powstaniu. Jakbys zechcial przyblizyc do czego ci to potrzebne, on na pewno bedzie mnie o to wypytywal, to pomoge nawiazac kontakt. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś