31.05.06, 15:23
witam
w związku z faktem iż na terenie naszego osiedla miały miejsce kradzieże z
piwnic, to czy nie można by było zagospodarować miejsca pod schodami na
klatkach?
może warto by było stworzyć miejsce na przechowywanie wózków lub rowerów i
odpowiednio je zabezpieczyć?
czy w ten sposób ochrona mogłaby odpowiadać za szkody w razie kradzieży, bo z
tego co wiem to odpowiadają za części wspólne a za piwnice czy mieszkania juz
nie?

pozdr

Obserwuj wątek
    • michal.rada Re: pomysł 01.06.06, 07:59
      Pomysł zagospodarowania miejsc pod schodami świta w głowie każdej osoby, która
      ma małe dziecko i wnosi codziennie wózek na wyższe piętro.
      Niestety wydaje mi się, że niestarczy nam funduszy na wykonanie takich krat pod
      schodami, więc mieszkańcy z klatek musieliby złozyć się na wykonanie takiej
      kraty, oczywiście tylko mogliby zrobić Ci co są taka przestrzenią zainteresowani.
      Aby dokonać takiej zabudowy, potrzebujemy zgody 50% mieszkańców z klatki i
      administracji osiedla, oczywiście Ci co się zgadzają nie muszą partycypować w
      kosztach wykonania tej usługi. Wydaje mi się, że dużo rodzin w klatkach byłoby
      zainteresowanych takim rozwiązaniem.
      Jesli taka krata powstałaby w kazdej klatce, mozna byłoby coś urwać firmie,
      która zechciałaby wykonać taką usługę.
      • gusia18 Re: pomysł 01.06.06, 08:34
        Rozważamy z Michałem od dawna kwestię kraty pod schodami. Niestety ja mam
        obawy, że tam miejsca jest za mało.
        U nas w klatce będzie w niedługim czasie czworo malutkich dzieci, jak każda
        mama bedzie chciała wstawić wózek pod schody, to będzie problem. Zakratowana
        część pod schodami bedzie miałą jakieś wejscie i przy czterech wózkach, mama,
        której wózek bedzie stał w głębi bedzie musiała wyciagnąć dwa, trzy stojące
        bliżej wejścia. A bedzie to trudne z dzieckiem na ręku.
        Zatem, z praktycznego punktu widzenia możliwe bedzie tylko zamontowanie jakiś
        haków do ściany i przyczepianie do nich wózka. Ja przyczepiam taka linką do
        rowerów do balustrady schodów.

A uważam, ze napewno przydały by sie zjazdy dla wozkow, zeby mamusie nie
        musialy z dziecmi, nawet przez ten kawalek staczac lub znosic wozka.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka