Dodaj do ulubionych

gdzie na dobre amerykańskie jedzenie???

IP: *.centertel.pl 05.06.06, 09:39
Zamierzam sie wybrac, ale nie wiem, ktora knajpke wybrac. Slyszalam, ze dobrze
zarcie jest w Amigos na Jerozolimskich i we Friday'sie na Jana Pawla.
Byliscie, jedliscie???
Obserwuj wątek
    • Gość: marghe_72 Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? IP: *.acn.waw.pl 05.06.06, 12:59
      we Fridays owszem byliście nie raz
      bez zachwytów
    • Gość: big mac Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:20
      jak na USA żarełko to tylko do Jeffsa! Galeria Mokotów lub pola mokotowskie
      zdecydowanie najlepsza!
      • marghe_72 Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? 06.06.06, 10:35
        oj nie, Jeffs nie
        zresztą wydaje mi sie ,ze w W-wie trudno o amerykanskie jedzenie

btw co to jest amerykańskie jedzenie ? ;-)
        • eizoo Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? 06.06.06, 13:41
          marghe_72 napisała:

> btw co to jest amerykańskie jedzenie ? ;-)
          Tex-Mex albo cajun na przykład. No i chowder oczywiście.
        • corrina_f1 Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? 24.07.06, 10:27
          marghe_72 napisała:

> oj nie, Jeffs nie
          > zresztą wydaje mi sie ,ze w W-wie trudno o amerykanskie jedzenie

A właściwie czemu ?
          Niedawno w czasie mundialowego szaleństwa kilka razy wpadliśmy do Jeffs
          (zdecydowanie lepsza alternatywa dla zupełnie upadłego już Lolka) i steki
          bardzo mi smakowały. Jedliśmy też niedzielną pierś z kurczaka z serem kozim,
          suszonymi pomidorami i czymś tam jeszcze, było to również bardzo poprawne danie.
          Nie jestem wielką fanką amerykańskiego żarcia (bo jedzeniem trudno to nazwać ;)
          ale tam na Polach nawet mi smakowało :)
          Aha, może dlatego że steki były (podobno) z argentyńskiej wołowiny :))
    • Gość: Papaja77 Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? IP: *.chello.pl 21.07.06, 18:31
      Luizjana w Arkadii (menu wyglądało zachęcająco)
      • Gość: gosc Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? IP: 81.210.22.* 24.07.06, 14:28
        Louisiana: obrzydliwe jedzenie, dla mnie TGI jest na razie najlepszy
        • marghe_72 Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? 25.07.06, 22:39
          Gość portalu: gosc napisał(a):

TGI jest na razie najlepszy

zgadzam się.
          Co do Jeffsa.. wszystko jakies takie na jedno kopyto.. tłusto, bez pomysłu
          • bigmaciek Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? 27.07.06, 16:06
            Może być jeszcze Someplace Else w Sheratonie bo jest muzyka na żywo tylko
            trzeba trafić na dobry zespół. A Jeffs na mój gust jest kiepski- chodzi o
            jedzenie, bo wystrój może być. TGI jest OK ale też bez rewelacji.
            • corrina_f1 Steki ? 28.07.06, 10:30
              Widze, że n/t Jeffs jednak pieśni pochwalne nie płyną, ja nie mam w sumie
              sprecyzowanej opinii, byłam tam ze 3 razy (tylko na Polach M.) i steki naprawdę
              mi smakowały. Ale skoro w większości opinii jedzenie nie jest tam najlepsze,
              czy możecie polecić jakieś inne miejsce w W-wie właśnie z dobrymi stekami ?
              Jak wspominałam chyba, nie jestem w żadnym wypadku fanką kuchni amerykańskiej,
              więc nie odwiedzam tych miejsc z zasady, ale dobry kawał steka to lubię nabić
              na widelec, oj lubię.. ;))
              • madeofstars Re: Steki ? 29.07.06, 15:02
                Jeff's zdecydowanie, fajny wystroj maja,takie starcocie rozne z Ameryki :-), z
                duchem czasu
              • cynamonowymuffin Re: Steki ? 01.09.14, 12:29
                Ja tam mega lubisz te kawały mięcha na widelcu to ja z czystym sumieniem polecam ci www.restaurant99.com/. stek z genialnej poledwicy, a do tego moje ukochane szparagi... no po prostu tylko isc i jesc :)
                • 1-buc Wiemy, wiemy SPAMerze 02.09.14, 12:46
                  Wszędzie ten sam SPAM
    • Gość: gertrude stein Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? IP: *.abnamro.nl 05.04.07, 14:23
      A co to jest amerykanskie jedzenie??? Oni maja cos takiego? Chyba nei chodzi o
      parówę w bułce??? A może o germański stek i angielskie (francuskie?) frytole??
      • Gość: bodek Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 00:43
        Jeżeli chodzi o Tex-Mex to może Iguana?
    • peceta Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? 26.04.14, 15:31
      Na najlepsze amerykańskie jedzenie najlepiej wybrać się do jednej z tych restauracji. Mimo, że w Ameryce fast foody nadal cieszą się dużą popularnością, to jednak jej mieszkańcy nie hołdują jedynie tradycji jedzenia frytek smażonych w głębokim tłuszczu i gigantycznych hamburgerów.
      --
    • karina341 Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? 05.08.14, 13:48
      Jesteś najlepszy, Ew Pink flamingo
    • paulinakar Re: gdzie na dobre amerykańskie jedzenie??? 10.08.14, 20:39
      Na Rynku Nowego Miasta został otwarty świetny lokal - "Bernie". Mają nieziemskie steki z gilla. Na prawdę, poszłam tam ze znajomym, bo marudził i marudził, że chce tam iść i nie zawiodłam się. Jest pysznie, ceny są przystępne, a do tego mają fajny klimat :)
      • 1-buc brawo przygłupie 10.08.14, 21:10
        SPAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka