Dodaj do ulubionych

"Warto być Polakiem",- J.Kaczyński

20.07.06, 08:05
Brawa za wspaniałe expose Premiera Kczyńskiego.
wiadomosci.onet.pl/1358762,11,item.html
Ten nietuzinkowy polityk zaskoczyl wszystkich spokojnym tonem swojego
wystąpienia, nawet opozycja biła mu brawa.
Słowa "Warto byc Polakiem " nabrały znowego znaczenia.
Obserwuj wątek
    • gienia.gienia Bulgotek śni o zostaniu Polakiem ?! 20.07.06, 08:18
      Niech się stara, mały brzydki grubasek.
      • d.z Re: Polakiem zawsze warto być! 20.07.06, 08:30
        bez względu na osobę premiera czy prezydenta.
        Dzięki takiej postwie Polacy przetrwali nawet okres, w którym Polska na mapie
        świata nie istniała.
      • Gość: A Ludwik Dorn w Wikipedii IP: *.pl 20.07.06, 11:32

"Ojciec Ludwika - Henryk Dornbaum - był zegarmistrzem z Mokotowa pochodzenia
        żydowskiego. Przed wojną członek partii komunistycznej. Po wojnie lektor
        marksizmu-leninizmu na Politechnice Warszawskiej. Po rezygnacji z etatu optyk w
        Warszawie.

Dorn podczas studiów fascynował się ruchem hipisowskim. Jego narzeczoną była
        wówczas Kinga Dunin, znana dziś feministka."
        Źródło: Wikipedia
        • corgan1 chyba drogi Kingi i Ludwika mocno sie rozjechały 20.07.06, 12:10
          co nie?

może cos w tym jest ze przeciwieństwa sie przyciągają hehe
      • vidi12 Re: Wszystkie buraki popierają kartofle 22.07.06, 00:18
    • mmikki ogromne poruszenie w PiSie!!!! 20.07.06, 08:49
      Natchnione słowami prezesa-premiera 91% członków PiS postanowiło zostać Polakami.
      • Gość: omar1 Re: Do d.z. IP: *.eranet.pl 20.07.06, 09:11
        Darku ,nie po raz pierwszy mi imponujesz!
        Pozdrawiam serdecznie.
    • warzaw_bike_killerz Oczywiscie, ze warto. 20.07.06, 10:20
      Na zachodzie bycie Polakiem jest prawie synonimem taniej sily roboczej.
      Wysylasz CV do GB i pracodawca na "dzien dobry" widzi, ze popracujesz za 40%
      stawki "tambylca".
      To nic zlego - to prawdziwa przewaga konkurencyjnosci!
      • Gość: corgan Re: Oczywiscie, ze warto. IP: *.chello.pl 20.07.06, 10:36
        A jak w dodatku jesteś Polakiem płci żeńskiej to na dzień dobry jesteś łatwy;
        łatwo dajesz d.... i do wziecia hehe
        • Gość: Sisi Re: Oczywiscie, ze warto. IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 20.07.06, 18:09
          jaki rozum taka mowa ....hehe
    • Gość: /// o, głupek wioskowy - omar1 wrócił na forum! IP: *.pl 20.07.06, 11:25
      .
      • Gość: omar1 Re: o, głupek wioskowy - omar1 wrócił na forum! IP: *.eranet.pl 20.07.06, 15:03
        witam kolege z PO,szkoda ,ze tak mało masz do powiedzenia.Wzorujesz się na
        T(yf)usku,on tez nie ma nic do powiedzenia.
        Pozdrawiam
        • Gość: /// Re: o, głupek wioskowy - omar1 wrócił na forum! IP: *.pl 21.07.06, 17:59
          Witam kolegę z PIS(dy)!

Szkoda tylko, że jako wyznawca PISu klepiesz cały czas tę partyjną mantrę i nie
          masz własnego mózgu...

Pozdrowienia dla Tow. Wiesława od ludu pracującego Stolicy!
    • vtec_z Anegdotka 20.07.06, 12:01

Anegdotka, którą opowiedziałą dziś rano słuchaczka radiowej Trójki:

Raut dyplomatyczny jeszcze przed wojną.
      Ambasador francuski, chcąc zachować się niezmiernie kurtuazyjnie kieruje
      następującą myśl do ambasadora brytyjskiego:
      - Sir, gdybym nie był Francuzem to w pierwszej kolejności chciałbym być
      Anglikiem...
      - A ja gdybym nie był Anglikiem to chciałbym nim zostać!

Hm, gdybym nie był Polakiem to... Jest nad czym myśleć...

---------------------------------------
      First man then machine (Soichiro Honda)
      • Gość: instrukcja0015 Kociokwik Wodza IP: *.160.wmc.com.pl 20.07.06, 22:40
        "Nietuzinkowy"polityk miał wiele wspaniałych wystapień (choć podobne te było
        najwspanialsze w dziejach narodu) i tak np. twierdził ,że Marcinkiewicz będzie
        premierem 4 lata .Jednak wykopał Atrakcyjnego Kazimierza już po 9 miesiącach.
    • f.lamer mi najbardziej podobał się kawałek 20.07.06, 23:46
      w którym jarek zarzekał się, że nikt mu nie wmówi że białe jest białe, a czarne - czarne
      • eizoo Re: mi najbardziej podobał się kawałek 21.07.06, 11:31
        Dobry był tez ten o artylerii
    • Gość: Zyzio Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:18
      Dla kogo warto? Dla Anglika, Szweda, Hiszpana - owszem, tania siła robocza. Dla
      Polski? Owszem, wybiorą Kaczyńskich. Dla siebie? Owszem, zawsze możemy się
      poużalać nad swoim losem.

Jednym słowem - pustosłowie. Jak się nie ma programu ekonomicznego, to się
      odwołujemy do imponderabiliów. Do "chrześcijańskiego przedmurza Europy",
      do "Chrystusa narodów"; w skrajnych przypadkach do Niemca Kopernika,
      Francuzeczki Curie, czy też "bohaterów" narodowych Kuklińskiego, Gołoty.

Expose nie dało odpowiedzi jak ściągnąc 2 mln rodaków, którzy uciekli z tego
      kraju, jak ograniczyć bezrobocie, jak zagospodarować byt starzejącemu się
      społeczeństwu.

W wystąpieniu przeznaczono 90 sekund (sic!) na politykę zagraniczną.

Nie zająknięto się o planie edukacji młodzieży (coś było o internecie -
      substytucie dostępu do wiedzy).
      Nie przedstawiono żadnej wizji umiejscowienia się na mapie świata, czy to pod
      względem ekonomicznym czy naukowym.

Ouppss, przepraszam. Podobno łatwiej ma być małym przedsiębiorcom. Zielone
      światło... he.. hee.. Przypomina się klasyk Balcerowicz, który dopuścił do
      stopniowych podatków, szemranych ulg i wysokich kosztów zatrudnienia.

Jak ktoś ma tylko do powiedzenia: Warto być Polakiem... Rwandczykiem...
      Kenijczykiem, to znaczy, że nie wytycza żadnych prerogatyw. To znaczy, ze
      stawiamy na przetrwanie - wystarczy być!

--
      Wyszedłem... z siebie
      • Gość: Sisi Re: " Warto byc Polakiem " IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 21.07.06, 03:16
        Oj Zyzio , Zyzio , niepoprawny Zyzio !
        Tylko mi nie pisz , ze Kopernik to Niemiec ,
        a Curie , to Francuzeczka !
        Czy wiesz ile razy tutejszym glabom musialam tlumaczyc , ze to sa Polacy !?

Co do taniej sily roboczej , to sie zgadzam w 100%.
        Te dwa miliony wyksztalconych Polakow , ktorzy wyjechali zagranice ,
        tylko dlatego sa tam zatrudnieni , ze sie godza pracowac za najnizsza miejscowa
        stawke , oczywiscie budzac , tym niechec miejscowej konkurencji .
        Jaka to strata dla Polski , ktora inwestowala w wyksztalcenie tych ludzi , a
        teraz obcy ciagna z tego korzysci !

Malo tego ! Czy wiesz , ze wielu Polakow , uznanych zagranica specjalistow ,
        chetnie wrociloby do kraju , ale nasze glupkowate przepisy nie pozwalaja uznac
        ich zagranicznego dorobku naukowego !??? ( tytulow naukowych )
        Nie mozna ich zatrudnic na rownorzednym stanowisku , np. Prof. bo nie maja
        polskiej habilitacji , i chociaz sa naukowcami o miedzynarodowej slawie ,
        to po powrocie do kraju musieli by zaczynac praktycznie od zera .

Gdzie tu logika ? Zagranica honorowala ich polskie doktoraty itp. a wlasny
        kraj ma to w d. Jaka to strata dla Polski ! Ci ludzie , sa w czolowce swiatowej
        nauki , i znaja zagraniczne realia . Dla kraju byliby nieocenieni , i przy ich
        pomocy Polska przestalaby byc wreszcie naukowym zadupiem !

• Gość: Zyzio Re: " Warto byc Polakiem " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 08:21
          Poruszyłaś ważny wątek braku nostryfikacji dyplomów, który swój rodowód ma z
          czasów PRL-owskiego podziału na świat nauki wg prof. Niczugina i przedniej
          myśli radzieckiej nauki kontra reszta świata.

Brak nakladów finansowych na naukę i wdrażanie gotowych projektów pozwala nam
          zaprzepaścic takie programy jak rozwoj błękitnego lasera, czy rozwój polskiej
          farmaceutyki, która jest solą w oku UE.

Na naukę przeznacza się obecnie 1,8 proc. dochodu narodowego brutto - czyli
          poniżej poziomu przewidzianego w czasie wojny w cywilizowanych krajach.

Polskie umysły wyjeżdzają nie tylko za pieniędzmi, ale również za możliwością
          rozwijania się, czego nie dają polskie placówki naukowe. I to się nie zmieni,
          jeżeli będziemy mieć ministra edukacji populistę miast ekonomistę.

--
          Mów mi Zyzio, mała
          • olek.olek Re: " Warto byc Polakiem " 21.07.06, 10:29
            Z dziękczynieniem za zwycięstwa Maryi dokonane przez Jej Radio
            Dziś, po 14 latach istnienia światowego fenomenu Radia Maryja, z podziwem
            patrzymy, jak Maryja za pomocą tego Radia buduje serdeczne więzi duchowe między
            Polakami w Ojczyźnie i w świecie - podkreśla ks. bp Edward Frankowski.
            • Gość: anglik Re: " Warto byc Polakiem " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:20
              Maryja? To ta polska bogini?
    • Gość: wiadomy Mam nadzieję, że PiS i Minister Sprawiedliwości .. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.06, 22:49
      rozprawi się ze starą nomenklaturą w Sądach i Prokuraturach Warszawskich. Mam
      nadzieję, że Ci ludzie położą kres przestępczej działalności bezprawia i
      bantytyzmu aby każdy szary obywatel doszukał się sprawiedliwości i normalności
      w tym niszczonym kraju przez przestępców politycznych z SLD i grupy
      Kwaśniewskiego-Millera i innych grożnych przestępców ze szkodą dla Polski i nas
      wszystkich.
      Wierzę, że zostaną ukarani wszyscy przestępcy i ich kolesie na najważniejszych
      stanowiskach w prawie poobsadzanych w kraju. Doskonale każdy z nas zdaje sobie
      sprawę do czego byli i są zdolni i jaki zamęt robią aby nie skończyły się im
      profity, układy i "te dodatkowe pieniążki z przekrętów" kosztem nas wszystkich.
      Mam nadzieję, że przyjdzie im spotkać się z rozliczeniem po drugiej stronie z
      wymarem "normalnego wymiaru sprawiedliwości". Najważniejsze aby odebrać im
      nieruchomości w kraju i za granicami te na podstawione osoby
      tzw."pełnomocników".
      • Gość: Bez nadziei Re: Mam nadzieję, że PiS i Minister Sprawiedliwoś IP: *.robbo.pl 22.07.06, 07:12
        Nadzieja jest matką głupich i poetów ale każda matka kocha swoje dzieci nawet te
        niewydarzone
    • Gość: wawa Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: 213.77.56.* 22.07.06, 09:10
      Jako Polaka rozbawila mnie do lez kwestia naszej ekspansji politycznej w azji i afryce, odnowa i naprawa
      pilki noznej, budowa elektrowni atomowych oraz to, ze pieniadze z unii nam sie naleza ze wzgledu na
      martyrologie naszego narodu.... Nie wspomne bredni o autostradach, infrastrukturze, kredytow
      mieszkaniowych za 500 zlotych, bo to juz jest stare i nie smieszy. Niestety wystapienie tego facecika nie
      wzbudzilo we mnie dumy, ani wznioslych emocji (oprucz smiechu). Czekam teraz na wybory
      samorzadowe i jestem ciekawy jak warszawiacy zaglosuja. Mam nadzieje ze mieszkancy stolicy rozumieja,
      ze sa przez tego facecika sa traktowani instrumentalnie (mianowanie jakiegos typa z Gorzowa na
      "komisarza" i kandydatuta tegoz na prezydenta warszawy). Pozdrawiam trzezwych.
    • Gość: Jabas 1 Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:38
      Ale nie w IV Republice Kaczolandu -ci faceci to jakieś demony przeszłości wierni
      synowie komunizmu.
    • Gość: wart-ownik Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:37
      zbliżamy się do źródeł leninizmu, Gomułke juz minęliśmy, teraz BierutoPISm....
      NACJONALIZUJMY!!! CAŁA WŁADZA W RĘCE ..BRACI!!! PISU-ARIUSZE ŁĄCZCIE SIĘ!!
      NIECH ŻYJE SOJUSZ ... !!!

WARTO GODNIE REPREZENTOWAĆ POLSKĘ A NIE KRYC SIĘ!!!
      WARTO SZANOWAĆ POLAKÓW A NIE MANIPULOWAĆ!!
      JEDNO CO WARTO TO KOCHAĆ WARTO A NIE ZIAĆ NIENAWIŚCIĄ!!!
      ZGODA BUDUJE!!!
      • Gość: omar1 Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.eranet.pl 25.07.06, 14:30
        Do bez nadziei.
        Mamusia musi Cie bardzo kochac.Bardzo , bardzo!
        • Gość: gizmo Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:03
          A dlaczego warto być Polakiem? Może ktoś mi to streścić?
          • Gość: omar1 Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.eranet.pl 25.07.06, 16:54
            Nie bede Ci streszczał bo szkoda czasu(gorąco)
            powiem tylko ,ze warto bo wiele przed nami!
            Może bycie Polakiem bedzie sie teraz inaczej wymawiało i może wreszcie bedziemy
            mogli byc z tego dumni.

Nie bedzie Niemiec pluł nam w twarz!
            • Gość: gizmo Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:22
              Dziękuję za wystarczające streszczenie. Zgodne zresztą z moimi przypuszczeniami.
              • Gość: kixx Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.acn.waw.pl 25.07.06, 21:24
                i warto to bylo sie (retorycznie) pytac?
                • Gość: gizmo Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:00
                  Ja tylko zmarnowałem kilka sekund i ułamek życia klawiatury. Kaczyńscy zmarnują
                  temu krajowi i jego obywatelom kilka lat życia - optymistycznie - a więc bez
                  konsekwencji - licząc.
                  Nawiasem - nie wiem w jakim biznesie robi Omar. Ale obawiam się najgorszego. W
                  żadnym. Nie ma takiej dziedziny życia w którą nie pierdyknie pisuar. Ergo: Omar
                  nie żyje. To duch.
                  • Gość: omar1 Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.eranet.pl 26.07.06, 18:38
                    Gizmo,
                    robie w takim biznesie,ze chciałbym zyc 200 lat.
                    uwazaj teraz!
                    Moim wielkim marzeniem/zyczeniem byłoby ,aby PiS rzadzil tyle samo.
                    Chociaz wiem ,ze Ty i Kixx wolelibyscie ich(PiS) widziec juz jako duchy.

PS.Przy okazji , nawet nie wiesz jak celene jest Twoje ergo,kiedys może Ci to
                    wytłumacze.
                    • Gość: gizmo Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:40
                      To w chvjowum biznesie robisz, skoro dopiero po 200 latach coś z niego
                      zamierzasz mieć. Pewnie coś co podoba się pisuarowi - czytanie teczek lub
                      nacjonalizacja.
                      • Gość: omar1 Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.eranet.pl 26.07.06, 20:16
                        Gizmo ,
                        karwa, powiedz mi gdzie napisałem,ze bede cos z tego miał za 200 lat.
                        Myslałem ,ze jako stary kumpel forumowy jestes bardziej kumaty;)
                        • Gość: gizmo Re: "Warto być Polakiem",- J.Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 00:34
                          Ja się tylko dostosowałem mentalnie do IV RP.
                          • Gość: norbert76 "Warto być Polakiem"- J.Kaczyński IP: 81.210.22.* 28.07.06, 12:01
                            Mnie współczesna historia i kolejne wspaniałe władze skutecznie wypłukały z
                            uczuć patriotycznych... Nie wierzę politykom, czekam w tym poczuciu
                            niepatriotyzmu, aż wszyscy wymrą zawodowo i do władzy dojdzie nowe pokolenie.
                            Chociaż jak patrzę na posła Bosaka to nie jestem pewien czy nie będę musiał
                            czekać na jeszcze następne.
                            • duch_zenona Re: "Warto być Polakiem"- J.Kaczyński 28.07.06, 16:19
                              Bo nie ma innego rozsądnego wyjścia. Kosmopoplitami nie zostaniecie, bo
                              jesteście na to zbyt biedni.

Chyba, że ktoś jest mentalnym masochistą i chce być sfrustrowanym bezpańskim
                              Burkiem o niskiej samoocenie.
    • warshawsky Warto być kaczką 28.07.06, 22:03
      dziwaczką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka