Dodaj do ulubionych

przepisy w tunelu

IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 01.08.06, 08:30
Wg przepisow w tunelu obowiazuje zakaz zatrzymywania. Co jednak jezeli
pomiedzy znakami oznaczajacymi poczatek i konec tunelu stoi znak "zakaz
zatrzymywania"? Czy w takim przypadku przed takim znakiem mozna zaparkowac
samochod?
Tak znaki są ustawione w tunelu trasy W-Z pod Pl.Zamkowym.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szaser Re: przepisy w tunelu 01.08.06, 10:22
      przed znakiem można, ale poza tunelem.
      • Gość: uvw Re: przepisy w tunelu IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 01.08.06, 12:36
        ale tunel wyznaczaja znaki czy elementy architektoniczne?
        mnie interesuja te zatoczki po zachodniej stronie tunelu; wydaje mi sie ze
        powinny sluzyc do awaryjnego zatrzymania pojazdow za lub przed tunelem a
        wykorzystywane sa jako darmowe miejsca parkingowe w platnej strefie
        Pozdrawiam
      • Gość: uvw Re: przepisy w tunelu IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 02.08.06, 08:47
        pytalem policjantow. tez nie sa pewni jak to jest. a wy szanowni internauci nic
        nie wymyslicie??
        • Gość: ppp Re: przepisy w tunelu IP: *.centertel.pl 02.08.06, 10:50
          Znak " początek tunelu" jest znakiem informacyjnym a nie znakiem zakazu to chyba
          jasne , a panów policjantów zapraszam do szkółki ruchu drogowego :-)
          • Gość: uvw Re: przepisy w tunelu IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 02.08.06, 12:49
            czyli mozna stanac miedzy znakami informacyjnymi pod warunkiem ze nad glowa nie ma sie stropu tunelu? no kto mi w koncu powie :(
            • Gość: ppp Re: przepisy w tunelu IP: *.centertel.pl 02.08.06, 16:15