typ.z.matrixa 12.08.06, 23:01 Czy miał by rację bytu w Warszawie??Chodzi mi głownie o ginącą zabudowę przedmieścia-Białołęka,Falenica,Radość... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akcja1 Re: Drewniany Skansen 12.08.06, 23:23 Może ulica/wieś Potoki. Nie trzeba przenosić budynków ponieważ jest to prawdziwa wieś! Odpowiedz Link Zgłoś
fayd13 Re: Drewniany Skansen 14.08.06, 00:52 moim zdaniem to dobry pomysl, cos podobnego maja zrobic w lodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
chinique W Łodzi jest już od dawna. 14.08.06, 16:46 Zerknij se do muzeum kinematografii - "na ogrodzie" stoi makieta z filmu "Stara Baśń" - kurne chaty + Światowid, czego chcieć więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
typ.z.matrixa Re: Drewniany Skansen 14.08.06, 04:50 lat temu kilka był pomysł,by zrekonstruować pochodzący z X wieku gród na Starym Bródnie-jasna rzecz,był on drewniany,trochę jak Biskupin..I może gdyby ów plan został zrealizowany,okolica grodu była by dobrym miejscem na taki skansen... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Boernerowo 14.08.06, 09:08 Proponuję wycieczkę na Boernerowo i przemyślenia przy kawusi w kafe Natalia :). Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzielinski Re: Boernerowo 14.08.06, 15:57 a co zostało z Wolicy? Dawno nie byłem... Odpowiedz Link Zgłoś
typ.z.matrixa And more.. 14.08.06, 16:37 Zaś na ulicy Annopol,tuż przy pętli tramwajowej,stoi ciut przekształcona przez rozbudowę i opuszczona chata,niestety już nadpalona..Murowana,ale dach ma fajna ciekawą konstrukcję więzby i co najważniejsze-dach kryty prawdziwą,słomianą strzechą grubą na jakieś 20 centymetrów-lokalny unikat. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Blokowisko 15.08.06, 21:22 Gugiel maps se odświeżył zdjęcia Warszawy tej wiosny - można zerknąć na Wolicę. Ja tam widzę blokowisko ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Blokowisko 15.08.06, 22:31 Może se i odświeżył, ale ma problemy z nazwami ulic. Co prawda najgrubsze błędy w Warszawie już poprawione, ale jeszcze są. Natomiast we wsi Wolica jeszcze nie ma blokowiska, tylko w pobliżu, na osiedlu Wolica. Wieś jest tak trochę na skarpie. W najbliższym czasie wybiorę się tam na spacer, to zobaczę, jak to naprawdę wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś