Gość: Damian IP: *.compi.net.pl 19.09.06, 22:13 Akcje pisu są jak akcje byłej pzpr. Byle co i byle jak. A może by tak ponownie wprowadzić to co zrobił Piskorski a zlikwidował Kaczyński - wspólny bilet ZTM i PKP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lsp Re: Piątek bez samochodu IP: *.acn.waw.pl 19.09.06, 22:40 > A może by tak ponownie wprowadzić to co zrobił Piskorski a zlikwidował > Kaczyński - wspólny bilet ZTM i PKP? A moze od razu wspolny bilet ZTM i LOT? Ehhh ... nigdy nie bylo wspolnego biletu ZTM i PKP - byl bilet ZTM i Kolei Mazowieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Piątek bez samochodu IP: *.spray.net.pl 19.09.06, 22:57 > ZTM i PKP - byl bilet ZTM i Kolei Mazowieckich. No rewelacja! Dlugo nad tym myslales? Koleje Mazowieckie pojawily sie w 2005 roku, a wspolny bilet ekipa pana Kaczynskiego zlikwidowala w 2003. Matrix jaki czy cus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Hehehe jaka pokazowka IP: *.spray.net.pl 19.09.06, 22:56 Az 4 lat potrzeba byli PiS-owi, zeby choc raz dojrzec do jazdy komunikacja miejska za darmo. CZTERECH DLUGICH LAT! Podczas, gdy w innych miastach tak jest od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Piątek bez samochodu 20.09.06, 06:34 zamiast kusic mirazami n-tej linii metra, moze by tak Marcinkiewicz wykazal sie wydzielajac pas tramwajowo-autobusowy (lub samo torowisko) na moscie Slasko-Dabrowskim? pozdrawiam, olek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Piątek bez samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:07 A ja uwielbiam swój samochód. Wsiadam, o której chcę, zawsze mam siedzące miejsce, zawsze pachnie. Nie biegnę do odjeżdżającego tramwaju, bo nie wiadomo kiedy będzie następny, nie moknę, nie marznę, radio gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Piątek bez samochodu IP: *.acn.waw.pl 20.09.06, 09:14 Gość portalu: Adam napisał(a): > A ja uwielbiam swój samochód. Wsiadam, o której chcę, zawsze mam siedzące > miejsce, zawsze pachnie. Nie biegnę do odjeżdżającego tramwaju, bo nie wiadomo > kiedy będzie następny, nie moknę, nie marznę, radio gra. Korek na kilka kilometrów. Uwielbiam to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Piątek bez samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:31 A w tym kilometrwoym korku patrzę jak się babeczki malują, perfumują, jak rozmawiają przez telefon, jak jedzą, piją jogurciki. A w tramwaju? Wszystko umalowane, wygładzone, zamiast babeczek uczące się dzieciaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Piątek bez samochodu IP: *.acn.waw.pl 20.09.06, 09:44 Bleeee,codziennie kilometrowe korki :( W pewien zimny piatek gdy padal deszcz miasto bylo kompletnie zatkane, a moj komuter pokazal srednia 11km/godz!!!! Wolniej niz rowerem! Uzywam samochodu jak musze, albo jak jade tam gdzie komunikacja jest kiepska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Piątek bez samochodu IP: *.acn.waw.pl 20.09.06, 09:46 Fajnie, ze Warszawa dolacza do europejskiej akcji "dzien bez samochodu"! Super!!! Paryz jest wtedy cichy i pelen uroku, a ludzie wyciagaja rowery, bo wiele miejsc jast zamknietych dla ruchu kolowego :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: Piątek bez samochodu 21.09.06, 15:47 " zawsze pachnie." Masz samochód na sprężone powietrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirgone SUPER! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:53 Codziennie jeżdżę rowerem i nie mam karty miejskiej. w piątek jade na imprezę i myślałam, że będę musiała kupic bilet (7,20,chlip), a tu taki prezent! Bardzo się cieszę. Tylko czy aby szanowni panowie kanarowie o tym pomyśle wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sianko Piątek bez samochodu IP: *.unused.derbynet.waw.pl 20.09.06, 11:03 jeśli warszawiacy podłapią pomysł jechania do pracy autobusem zamiast samochodem to ja chyba sobie wezmę w piątek urlop, bo się do autobusu rano nie wepchnę.... mogłoby na ten dzień ZTM puścić przegubowce zamiast tych krótkich kurdupli w porannych godzinach szczytu.... Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Piątek bez samochodu 20.09.06, 11:08 to wsiądż na rower i dojedziesz na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Piątek bez samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 17:01 co sie czepiasz? zawsze jest ktoś co mu nic nie pasuje. Jest żle to żle , jest dobrze to też źle. No i zawsze ten podtekst polityczny... Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Piątek bez samochodu 21.09.06, 13:57 Popieram przedmówcę. Cokolwiek będzie zrobione - zawsze będzie źle. A ile osób pamięta raban zeszłoroczny, że Warszawa nie przyłączyła się do akcji dzień bez samochodu? Chyba niewiele... Ile krzyku było o to. W tym roku, w końcu udało się (a jest to, z czego większość nie zdaje sobie sprawy, akcja wymagająca ogromnych przygotowań: umów, uzgodnień,wszystko w świetle obowiązującego prawa, etc)i co? Znowu źle.... Eh, to polskie narzekactwo. Czasami, to aż ręce opadają i nic sie nie chce robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subway rider METRO GÓRĄ! IP: *.acn.waw.pl 21.09.06, 17:46 Ja już dawno zarzuciłem samochód na rzecz metra - zero korków, zero kłopotów z parkowaniem, zero stresu... Ciekawą alternatywę stanowi także rower, którym można np. dojechać najbliższej stacji metra, a dalej komfortowo po szynach do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: METRO GÓRĄ! IP: *.aster.pl 24.09.06, 18:17 Gość portalu: subway rider napisał(a): > Ja już dawno zarzuciłem samochód na rzecz metra - zero korków, zero kłopotów z > parkowaniem, zero stresu... > Ciekawą alternatywę stanowi także rower, którym można np. dojechać najbliższej > stacji metra, a dalej komfortowo po szynach do pracy. Nic dodać, nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś