Gość: żabcia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 20:30 Czy kupujecie płyty na stadionie? Ja mam wszystkie stamtąd i właśnie jutro się wybieram po nową płytę Linkin Park Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwunasty Re: płyty a stadion 15.03.03, 20:44 Na stadion - dorabiać ruską mafię? Nie lepiej ciągnąć z netu i samemu wypalać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manu Re: płyty a stadion IP: 212.76.37.* 16.03.03, 10:01 Masz sie czym chwalic! Wiesz, ze to jest forma paserstwa? Stadion to najwieksza szara strefa w Polsce, trzeba to siedlisko zlodziejstwa zlikwidowac! Odpowiedz Link Zgłoś
dwunasty Re: płyty a stadion 16.03.03, 10:09 Gość portalu: manu napisał(a): > Masz sie czym chwalic! Wiesz, ze to jest forma paserstwa? Stadion to najwieksza > > szara strefa w Polsce, trzeba to siedlisko zlodziejstwa zlikwidowac! Powiem jedno - mafia mafię mafią tam pogania. Dlaczego tego jeszcze nie zlikwidowali? Odpowiedz Link Zgłoś
marudus Re: płyty a stadion 15.03.03, 20:48 Kiedy płyty oryginalne kosztowały niedużo......kupowałem oryginały...........od kiedy płyty mają ceny kosmiczne.......kupuję je na Stadionie... Inna sprawa, że starsze me płyty były ciekawsze muzycznie, czyli się całą płytę słuchało.......i dalej się słucha........ Dzisiejsza sieczka wydawana na płytach powoduje, że np. 1 utwór na płycie jest słuchalny.... a nie wydam 60 PLN za jeden kawałek. Wolę go kupić na stadionie. Kazika płyty mam wszystkie. Oryginalne. Bo te płyty są warte ich ceny. Pink Floyd też. Nie wydam qrde 60 PLN na płytę Shakiry, gdzie mi się podoba tylko jeden utwór. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: płyty a stadion 18.03.03, 01:17 Nie stać mnie na BMW a fajne jest. Wybije Ci zęby, zabiorę komórkę. Tak zacznę. Potem radia, potem cholera wie co i w końcu odłożę na BMW. Pirackich płyt nie kupuję, ale zerknijmy na mój twardy dysk... Nie jestem święty, ale takie tłumaczenie jak Twoje jest żałosne. Powiedz to sobie wprost: kradniesz. Po co do tego ideologię dorabiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: płyty a stadion IP: *.acn.waw.pl 18.03.03, 01:21 Fakt,na luksus nie stać każdego! W cenie CD jest chyba akcyza(dawniej zwana podatkiem od luksusu),podobnie zresztą jak w en.elektrycznej,zapałkach,soli i wielu,wielu innych rzeczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: płyty a stadion IP: *.acn.waw.pl 16.03.03, 00:17 Może bedzie,ale oficjalna premiera jest 25-ego. Za tydzien jest szansa,ale jutro??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp Re: płyty a stadion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 17:03 a ja kupuję na stadionie i będę nadal kupować z dwoch powodów po pierwsze, dlaczego płyta w sklepie ma tak niesamowitą cenę, chociażby w porównaniu z ceną kasety, przecież to jest chore, o wiele tańsza jest produkcja płyty niz kasety po drugie czy ja kupuję w nielegalnym miejscu, pokątnie? Jeżeli do tej pory stadionu nie zamknęli, to chyba jest legalny. A może władze nie wiedzą co się dzieje niemalże w centrum miasta? Bardzo chciałabym, żeby było normalnie tzn nie ma stadionu i ceny w sklepie są uczciwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joolz Re: płyty a stadion IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 16.03.03, 19:20 Gość portalu: wp napisał(a): > a ja kupuję na stadionie i będę nadal kupować z dwoch powodów > po pierwsze, dlaczego płyta w sklepie ma tak niesamowitą cenę, chociażby w > porównaniu z ceną kasety, przecież to jest chore, o wiele tańsza jest > produkcja płyty niz kasety > po drugie czy ja kupuję w nielegalnym miejscu, pokątnie? > Jeżeli do tej pory stadionu nie zamknęli, to chyba jest legalny. A może władze > nie wiedzą co się dzieje niemalże w centrum miasta? > Bardzo chciałabym, żeby było normalnie tzn nie ma stadionu i ceny w sklepie są > uczciwe Kupujesz u zlodzieja. Plyty w Polsce sa najtansze w Europie, drozsze sa nawet w Rosji. Choc przyznam, ze dla mnie tez sa drogie, dlatego rzadko kupuje, ale jak kupuje to oryginalne, bo wiem, ze czesc kasy idzie do muzykow, a jesli podoba mi sie jeden utwor to wole sciagnac go sobie z netu. Czy jesli nie bylo by Cie stac na dajmy na to nowego Opla z salonu to polecialbys i kupil go od zlodzieja? Takie jest wlasnie podejscie do prawa w Polsce i potem rodza sie rozne Leppery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: płyty a stadion IP: *.chello.pl 17.03.03, 14:34 Gość portalu: joolz napisał(a): > Czy jesli nie bylo by Cie > stac na dajmy na to nowego Opla z salonu to polecialbys i kupil go od > zlodzieja? Takie jest wlasnie podejscie do prawa w Polsce i potem rodza sie > rozne Leppery... nietrafiony przyklad z tym oplem... jesli na niego nie nie stac to zaplace 3 razy mniej Ormianinowi ktory wykonal identyczny samochod, ktory prowadzi sie i uzywa w ten sam sposob co z salonu, a moze jedynie nie ma instrukcji (a tylko jej okladke ;) ) i inny nieco lakier... Ormianin co najwyzej ukradl projekt tego Opla i znak firmowy... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: płyty a stadion IP: 217.153.88.* 17.03.03, 16:37 Tez jestem za likwidacja bazaru. Poki co, to zmuszony zostalem do zakupu programu Photoshop. W sklepie 3500 zl. a na bazarze 20 (slownie: dwadziescia) zl. To jest oferta. Ale bardzo sie tego wstydze! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: płyty a stadion 18.03.03, 01:22 Z programami jest ta roznica, ze... sproboj konczyc szkole czy studia bez komputera teraz. Dlatego tu jest wiekszy mus. Ale z plytami? Kupowania muzyki na piratach w ogole nie rozumiem. Z muzyka i grami mam wybor, a z programami potrzebnymi do nauki to juz gorzej. Ale tez sie wstydze i zawsze mowie o tym wprost: okradam, bo mam pirackie programy. Muzyki nie. Nie sadze, zebym byl usprawiedliwiony, choc byc moze da sie mnie zrozumiec. I owszem, jest prawda, ze wiele zalezy od wydawcow i tak dalej, ale to nie zmienia faktu, ze kradziez jest kradziez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt kto jest naprawdę złodziejem? IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 18.03.03, 08:25 no właśnie kto jest złodziejem? Czy stadionowy chłopak czy wydawca płyty oryginalnej?Różnica w cenie polega na braku vatu oraz tantiem dla wszelakiej masi zaiksow itp.Jedna strona i druga ponosi koszty nagrania, dystrybucji, sprzedazy i swoiscie pojetej reklamy.Rozumiem ze z plyt ze stadionu nie ma kasy dla fiskusa, autora i zaiksu tylko dlaczego ta roznica wynosi prawie 80%? Rozumiem, że profesjonalne programy mogą iśc w tysiące złotych /oryginały/ ale czemu podstawowe programy do obsługi komputera kosztują tak drogo? Zwykły dzieciak ze zwykłego domu nie kupi oryginalnego windowsa ze skarbonki a zdrugiej strony państwo nasze namawia wszystkich do edukacji komputerowej w związku z drogą do uni ible ble ble....Kiedyś kopmpakty kosztowały nawet 80 plz i nagle sie okazało że mogą kosztować tylko 20 plz w oryginałach..no więc jak to jest z tym prawdziwym złodziejstwem...czy aby jedna strona winna? Nie wstydzę się tego, że kupuje na stadionie i przy takiej polityce medialnej i fiskalnej jaka u nas panuje a mam tu na mysli przelicznik zarobków do ceny cd jeszcze długo wstydzić się nie bedę. pozdrawiam ttt Odpowiedz Link Zgłoś
gregjpl bez wątpienia pirat 18.03.03, 10:16 Gość portalu: ttt napisał(a): > Różnica w cenie polega na braku vatu oraz tantiem dla wszelakiej > masi zaiksow itp. dla AUTORÓW dzieła. A to jak technicznie są oni opłacani to inna bajka.... okradasz TWÓRCĘ. > Rozumiem, że profesjonalne programy mogą iśc w tysiące złotych /oryginały/ ale > czemu podstawowe programy do obsługi komputera kosztują tak drogo? Zwykły > dzieciak ze zwykłego domu nie kupi oryginalnego windowsa ze skarbonki to ma Linuxa w gazecie za 5 zł, Star Office itp. Nie mydl oczu, że nie ma alternatywy. Nie każdy musi używać PhotoShopa, jak i nie każdy może jeździć mercedesem. BTW - jak kupowałeś komputer, to policzyłeś cenę z oprogramowaniem, czy samą blachę i krzem? Dlaczego do cholery nawet pisma komputerowe jak podają cenę _ZESTAWU_ komputerowego to słowem się nie zająkną o oprogramowaniu niezbędnym do uruchomienia tej kupy żelaza??? > Nie wstydzę się tego, że kupuje na stadionie i przy takiej polityce medialnej > i fiskalnej jaka u nas panuje jeszcze długo wstydzić się nie bedę. mam tylko nadzieję, że kiedyś ktoś, albo coś Cię do tego zmusi pozdr, G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: płyty a stadion IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 08:58 moje kieszonkowe nie jest oszałamiająco duże i by kupic jedną orginalną płyte na nic innego nie mogłabym już sobie pozwolić, a mam 18 lat i oprócz tej jednej płytki na miesiąc też bym sobie chciała coś kupić Odpowiedz Link Zgłoś
gregjpl Re: płyty a stadion 18.03.03, 10:07 Gość portalu: żabcia napisał(a): > a mam 18 lat no, to już mogłabyś odpowiadać przed normalnym sądem..... Odpowiedz Link Zgłoś