Dodaj do ulubionych

dojazdy do pracy

05.10.06, 20:50
Chcę zapytać o nietypową informację. Zamierzam kupić mieszkanie w Warszawie a problemem W-wy są długie czasy przejazdu po mieście – a w szczycie także poza nim. Czy są gdzieś sporządzane jakieś tabele ile czasu zajmuje przejazd z danego miejsca/ dzielnicy/ grupy ulicy do innego miejsca ?

Kiedyś widziałem taką mapę dla jakiegoś amerykańskiego miasta. Po prostu dzieli się mapę miasta na kwadraciki, określa się trasę pomiędzy nimi i przypisuje czas przejazdu. Skąd czasy przejazdów – proste: codziennie setki autobusów, taksówek i firm kurierskich przemierzają miasto i czas przejazdów jest znany.

Przypuszczam, że Polska jest 100 lat za murzynami i nikt tej informacji nie posiada ani nawet się tym nie interesuje.

Ktoś mi podpowiedział , że mogę prześledzić rozkłady jazdy autobusów ale nie jestem pewien nie czy jadą najkrótszą drogą (raczej nie) i czy czasy przejazdów uwzględniają stanie w korkach. Jeśli ktoś jest w stanie to potwierdzić to b.proszę
Obserwuj wątek
    • qnegunda Re: dojazdy do pracy 05.10.06, 21:36
      Bo w USA sa:
      - tak ustawione swiatla, ze nie ma zatrzymywania sie co kolek bo maja wspolny
      cykl,
      - kierowcy nie sa pie..mi jak u nas, ze sie nie moga zdecydowac na ktorym
      pasie jechac i z lewego nie skreca sie w prawo,
      - ulice nie sa dziurawe jak sito.
      • tm646 Re: dojazdy do pracy 06.10.06, 07:10
        Lepiej nie przyjeżdzaj. Polska to taki kraj, z którego trzeba uciekać, jak to
        zrobiło juz ponad milion naszych rodaków.
        • obserwator-z-boku Re: dojazdy do pracy 06.10.06, 13:59
          niech przyjeżdża.
          bedziemy się mogli chwalic, że nie tylko rodacy uciekaja ale i przyjeżdzają.
          statystyka sie też poprawi........:))))
    • Gość: kiki Poznań IP: 213.17.180.* 06.10.06, 08:02
      W Poznaniu jak spojrzysz na rozkład jazdy tramwaju czy autobusu to przeczytasz
      jaka jest odległosć w minutach pomiędzy poszczególnymi przystankami. To juz cos
      no ale Poznań to już na zachodzie ;-)
    • Gość: DjMc Re: dojazdy do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:17
      www.ztm.waw.pl i tam wejdz w wyszukiwarka polaczen
    • Gość: f. Re: dojazdy do pracy IP: *.emea.veritas.com 06.10.06, 14:50
      to lepiej powiedz gdzie ta praca i ile maksymalnie możesz poświęcić na dojazd,
      to Ci będzie można poradzić gdzie warto szukac...

Pzdr.
      • kmtest Re: dojazdy do pracy 07.10.06, 22:49
        >>>>>>to lepiej powiedz gdzie ta praca i ile maksymalnie możesz poświęcić na dojazd, to Ci będzie można poradzić gdzie warto szukac...

Rozważam kupno mieszkania na Ochocie lub Woli . Wybór dzielnicy wynika z miejsc pracy: ja pracuje w Błoniu pod Warszawą, żona na razie w
        okolicy Blue City ale jest taka ewentualność że przeniosą się do „zagłebia biurowców” czyli okolice Galerii Mokotów.
        • Gość: DjMc Re: dojazdy do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 08:53
          To rzeczywiście problem> Jak zamierzasz jeżdzic do błonia to lepiej zamieszkaj
          na woli, będzie szybciej dojezdzac... Jesli mieszkasz blisko trasy torunskiej to
          tam mozesz wsiasc w 186 w kierunku ochoty i wysiadasz na przystanku RZYMOWSKIEGO
          (kolo galerii mokotow)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka