Dodaj do ulubionych

Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowych rad

15.10.06, 23:10
Witajcie,
niby do wyborow mniej niz miesiac, a kandydatow praktycznie nie widac. To
oczywioscie pokazuje ich stosunek do nas - wyborcow. Ostatnio nawet coraz
czesciej powtarzam, ze politykom (w tym lokalnym) wyborcy wlasciwie nie sa
potrzeni - w najgorszym razie wejda glosami samych siebie). Oglaszam wiec
wielkie poszukiwania - szukajmy i pytajmy kandydatow. pozniej patrzmy im na
rece po wyborach . Nie dajmy im uciec w czelusci wladzy. Ja z checia
dowiedzialbym sie kto kandyduje z Zatrasia ????
Ale moze zrobmy tu przeglad wszystkich komitetow ? moze warto pozniej ten
adres rozpowszechnic by inni ludzi emogli przeczytac nim zaglosuja!!!! W
koncu trzeba glosowac odpowiedzialnie i wybierac sensownych ludzi. Musimy tez
zrobic wszystko by poczuli, ze od ich dzialan zalezy to czy za kolejne 4 beda
wybrani. Byc mzoe warto tez wymieniac sie uwagami o obecnych, a
zamierzajacych kandydowac radnych. czekam na inne pomysly i inforamcje. Co
mzoemy zrobic by ludzie glosowali przytomnie - gdzie wymienaic sie
informacjami
Obserwuj wątek
    • nasze.bielany Przerzuć post na wątek poniżej który ma już 11 15.10.06, 23:19
      Przerzuć post na wątek poniżej który ma już 11 bardzo konkretnych wpisów żeby
      nie zaśmiecać forum
      • fmp2 Re: Przerzuć post na wątek poniżej który ma już 1 15.10.06, 23:29
        ale on jest o czytm innym - ja chce przegladu kandydatow w pierwszej kolejnosci
        • wilson05 Re: Przerzuć post na wątek poniżej który ma już 1 16.10.06, 01:22
          zapraszam na forum o wyborach samorzadowych:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=830
    • Gość: maciek Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc IP: *.chello.pl 16.10.06, 09:16
      Z platformy z nr 1 Adam Kalinowski, przewodniczący Komisji Infrastruktury. Dla
      Zatrasia zrealizował: wstawienie do planu inwestycji boiska w SP 92 i remontu
      przedszkola przy Elbląskiej, pilotuje budowę studni oligoceńskiej przy
      Przasnyskiej. Dusił ZDM o remont Elbląskiej, aż wydusił. Walczy z p. Narożyńską
      z WSM o przyzwoity standard utrzymania osiedla. Jest zdecydowanym przeciwnikiem
      rozbudowy Broniewskiego i Krasińskiego, realizowanej pod kątem rozprowadzania
      ruchu z planowanej drogi ekspresowej w aleji AK. Pomysłodawca
      akcji "bezpiecznego boiska". Planuje doprowadzić do realizacji budowę hali
      sportowej w Witkiewiczu, remontować Ognisko Pracy Pozaszkolnej na Elbląskiej.
      Do wielu jego inicjatyw chętnie przyznają się radni PiS.
      Wychowany na Zatrasiu, absolwent szkoły 92.
      • piotrmaslowski.pl Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc 16.10.06, 10:38
        Nazywam się Piotr Masłowski Jestem kandydatem Platformy Obywatelskiej z okręgu
        nr 2 miejsce nr 10. Mój program jest dostępny na www.piotrmaslowski.pl Jestem
        do Państwa dyspozycji.
        • Gość: dość spamu Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc IP: *.atman.pl 16.10.06, 11:13
          idź już stąd spamerze, pełno ciebie w każdym wątku, już wiemy jak się nazywasz i
          czego chcesz, przecież rodzina i tak na ciebie zagłosuje, a my i tak nie
          zagłosujemy i tylko tracisz czas na to spamowanie
      • fmp2 Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc 16.10.06, 21:47
        bagatelizuje problem bezpieczenstwa na Zatrasiu. Bandy meneli przewalaja sie co
        noc. Grupa dresiarzy przesiaduje w klubie GRota - nb to super ze WSM sam
        wpuscil tego typu spelune na osiedle !!!!! Wciaz nie mamy wzmocnionych patroli
        na stale tylko od czasu do czasu. Nasz dzielnicowy Lewandowski - mily czlowiek
        i chetny do pomocy, ale mzoe gmina powinna go wesprzec chocby decyzja o
        dodatkowych srdkach na patrole i jaks wieksza kontrola klubu GROTA i okolic
        sklepu na Przasnyskiej.
        od lat te same meisjca na ZATRASIU pelne sa zuli.
        Szkoda , ze PAn Kalinowski przez poprzendia kadencje w tej sprawie nie byl
        aktywny - sam pamietam jak tlumaczyl mi ze wcale nie jest tak glosno .
        A czy kiedys chodzil od drzwi i probowal sie przedstawic ???
        czy to my mamy isc do niego ????
        • Gość: maciek Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc IP: *.chello.pl 17.10.06, 15:35
          Bo on jest od budownictwa: remonty szkół, dróg itp. Nie ma kontaktu z policją.
          Od bezpieczeństwa jest z Zatrasia Ryszard Mazurkiewicz z listy LPR - sam się do
          tego zgłosił i inni radni mają mu przekazywać sygnały o naruszeniach porządku.
          • Gość: maciek Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc IP: *.chello.pl 17.10.06, 21:12
            PS - pan Mazurkiewicz też ponownie kandyduje z Zatrasia, tylko zmienił partię.
            Tym razem jest na liście PiS.
    • Gość: zniesmaczony Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc IP: 212.160.138.* 16.10.06, 12:21
      głosować odpowiedzialnie to z pewnością NIE na takich, którzy kupili /nierzadko
      im kupiono/ ostatnimi czasy mieszkanie w Warszawie / lub tylko się zameldowali/
      w danej dzielnicy i już lecą na radnego aby tylko dopaść władzy. Nie znają
      historii okręgów z których kandydują, problemów mieszkających tam ludzi a
      pchają się i chcą niby coś dla nich zrobić. Dotyczy to wszystkich ugrupowań.
    • Gość: Gość radny. Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc IP: *.chello.pl 16.10.06, 23:12
      Szanowni Państwo, Mieszkańcy Bielan, zapraszam w imieniu klubu radnych PiS
      obecnej kadencji na spotkanie w dniu 18.10.br o godzinie 18.00 w Gimnazjum Nr
      73 im. H.Wagnera na Chomiczówce przy ul.Conrada 6. Będziecie mieli okazję
      zapytać o Nasze dokonania w mijającej kadencji. Będę do Państwa usług -
      Przewodniczący Rady Dzielnicy Bielany Aleksander Kapłon.
      • Gość: wyborca Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 13:42
        Panie Przewodniczący, chyba trochę późno na spotkania z ludźmi. Przez 4 lata
        Pana koledzy i koleżanki, zachowywali się jak by zapomnieli, że zostali wybrani
        przez ludzi. Zapomnieli tak bardzo, że często nie stawiali się na własne dyżury.
        Nie twierdzę,że wśród Państwa są same czarne owce, ale uważam ,że osoby które
        nie sprawdziły się jako radni powinny być skreślane z list automatycznie.
        • Gość: nasze.bielany Kto był na spotkaniach radnych PiS ? co ciekawego IP: *.chello.pl 19.10.06, 22:47
          Kto był na spotkaniach radnych PiS ? co ciekawego powiedzieli lub obiecali ?
          • Gość: Rafał Rafał Pułka kandydat do Rady Warszawy okręg 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 23:02
            Mam 27 lat, od urodzenia mieszkam na Targówku, staruje z ostatniego miejsca (nr
            9) na liście z "NASZEGO MIASTA" do Rady Warszawy. Wiem co boli ludzi na
            Targówku. Mam dość partyjnych rozgrywek w Warszawie (bo Warszawa służy im do
            tego od wielu lat). Nadszedł czas aby powiedzieć: PARTIOM JUŻ DZIĘKUJEMY.
            Warszawą mają rządzić samorządowcy, a nie ci co sie nie dostali do sejmu i
            tworzą sobie przestuj jako radni. Następnych 4 lat bez rozwoju Warszawy to jest
            dla nas koniec. Jestem do waszej dyspozycji, propozycje, co trzeba zmienić na
            Targówku i w Warszawie: rng_warszawa@wp.pl . Na wszytkie listy odpisuje.
          • Gość: mieszko Re: Kto był na spotkaniach radnych PiS ? co cieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 23:02
            to kpina, ze nie pamiętali o nas przez 4 lata, olewali jak cos chcialo sie
            zalatwic, a teraz spotkania, darmowa kawa i ciastko i mysla ze na nich
            zaglosuje. nie glosujcie na PiS, to nie sa godni nas ludzie.
            • nasze.bielany Co PiS mając władzę na Bielanach zrobił dobrego ? 20.10.06, 23:14
              Co PiS mając władzę na Bielanach zrobił dobrego dla dzielnicy ?
              Co zmarnowali lub zaprzepaścili przez cztery lata ?
              • Gość: Gość Re: Co PiS mając władzę na Bielanach zrobił dobre IP: *.chello.pl 22.10.06, 00:17
                O to drodzy Państwo spytajcie Burmistrza M.Więckowskiego. Chyba ma najwięcej
                funkcji w jednym ręku z nadania PiS. Pytajcie również tych radnych, którym PiS
                załatwił pracę. Będzie to wcale nie mała grupa.
                • Gość: gość Więckowski, nepotyzm-pisać konkretnie-mamy prawo IP: *.chello.pl 23.10.06, 09:23
                  Więckowski,PiS - nepotyzm - pisać konkretnie - mamy prawo wiedzieć zanim
                  zagłosujemy na Bielanach na kogoś z tej partii
    • dwiebabki Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc 26.10.06, 00:32
      Bardzo słuszny postulat. Niestety - kandydatów niektórych widać, ale lepiej,
      żeby się schowali. Ci, którzy chcą działać, jeszcze walczą z przepisami
      ordynacji wyborczej. Od jutra zapraszam na blog dwiebabki. Porozmawiamy o
      schyłku urzędowania obecnych samorządowców.
    • Gość: Paweł Fijałkowski Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 01:50
      A są!
      Kandyduję do Rady Śródmieścia (okręg 1, z listy PO). Już we wrześniu uruchomiłem witrynę : www.fijalkowski-radny.pl
      Napisałem list-ankietę do mieszkańców. dzięki ich odpowiedziom powstał nasz lokalny program, jest do przeczytania na mojej witrynie. Pare razy w tygodniu rozdaje swe wizytówki. Mam zaplanowane debaty z mieszkańcami, np. 30.X. o 18.oo w Liceum Czackego przy Polnej 5. Zapraszam! Paweł Fijałkowski
      • Gość: gość Czy to prawda IP: *.chello.pl 29.10.06, 22:38
        Taki tekst dostaliśmy drogą nieoficjalną. Czy to prawda?

W nawiązaniu do artykułu zamieszczonego na łamach
        Super Expressu nr 73 z dnia 27 marca 2006 roku, którego fragment
        cytuję poniżej pragnę dodać kilka być może
        nieznanych faktów.
        'Jest za krótka ławka. Nie mamy tylu wykwalifikowanych osób, ile
        trzeba - mówi jeden z polityków PiS-u (nazwisko do wiadomości
        redakcji). Nastały więc złote czasy dla byłych asystentów
        burmistrzów i rzeczników prasowych. Maciej Maciejowski (28 l.),
        były asystent burmistrza Pragi Południe - Tomasza Kozińskiego (50
        l., PiS), obecnego wojewody mazowieckiego, na brak ofert pracy
        narzekać nie może. Jeszcze dwa lata temu był "cieniem" Kozińskiego
        w południowopraskim urzędzie. Później objął stanowisko naczelnika
        sekretariatu zarządu na Woli, a kilka dni temu wybrano go na
        wiceburmistrza w dzielnicy Włochy! ;
        Otóż Pan Maciejowski jako działacz partyjny bardzo mocno wspierany
        i protegowany przez prezesa warszawskiego PiS-u Wojciecha
        Dąbrowskiego jest na tyle zaradny, że możliwościami, jakie posiada
        potrafi się podzielić z rodziną. Żona pana Macieja Maciejowskiego,
        Agnieszka Maciejowska, po krótkim okresie pracy w WOM Praga
        Północ, potem w sekretariacie Zarządu Praga Północ pracuje obecnie
        w urzędzie dzielnicy Śródmieście pełniąc obowiązki rzecznika
        prasowego. Siostrze Pana Macieja, Aleksandrze Maciejowskiej, też
        się nieźle wiedzie w pracy pod skrzydłami burmistrza-prezesa
        Wojciecha Dąbrowskiego w WOM na Żoliborzu. Klanowe zatrudnianie
        się jest możliwe w urzędzie miasta trzeba tylko mieć odpowiednie
        koneksje. Im wyżej pan Maciej Maciejowski pnie się po drabinie
        partyjnej za pomocą i z poparciem prezesa Wojciecha Dąbrowskiego
        tym wyższe, lepsze i bardziej intratne stanowiska w urzędzie m.
        st. Warszawy zajmuje on sam oraz członkowie jego rodziny,
        oczywiście za pomocą i z poparciem prezesa Wojciecha Dąbrowskiego.
        W ostatnich publikacjach pokazało się nazwisko Maciejowska jak
        rzeczniczki Śródmiejskiego ZGN-u lecz tu nie wiem czy to zbieżność
        nazwisk czy powiązania rodzinne.

Dodatkowo wiem, że Maciej Maciejowski jest liderem list w Białołęce
    • Gość: Robert Osadziński Re: Wybory-gdzie sa kandydaci? O obecnych i nowyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 23:42
      Nazywam się Robert Osadziński i jestem kandydatem do Rady Dzielnicy Mokotów, Lista nr 5, IV okręg wyborczy na Mokotowie, miejsce 10. Szerzej o mnie i moim programie dla Mokotowa na
      Robert.Osadzinski.w.interia.pl
      Miłego dnia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka