Dodaj do ulubionych

Leczenie lamblii i co potem

27.06.11, 10:48
Jestesmy po wizycie u dr Ozimka i z koncem tego tygodnia planuje rozpoczac leczenie – mamy przepisany Zentel, Tynidazol i Sumamed. Corka ma niecale 2 lata i niestety wciaz nawyk pchania do buzi – glownie kciuka ale zdarza sie ze w buzi laduja rowniez inne rzeczy, stad moja obawa, ze leczenie moze bedzie skuteczne ale potem robale moga latwo wrocic. Chce wiec po zakonczeniu kuracji wprowadzic jej profilaktycznie jakies srodki aby temu zapobiec. Przeszukalam forum i wsrod stosowanych specyfikow wpadly mi w oko nastepujace rzeczy:
- olej z pestek dynii – ile razy dziennie powinien byc podawany aby przyniosl skutek?
- czosnek – myslalam o wprowadzeniu czosnku bezzapachowego w kapsulkach (podawac jej wycisnieta zawartosc kapsulki) – czy taki czosnek ma jakies wartosci ?
- probiotyk Optima – mozna podawac jakos stale czy nie ma sensu i trzeba zmieniac co jakis czas na inny?
- Paranil Junior – czy ktos podawal takiemu maluchowi? Ewentualnie czy jest jakis inny ziolowy preparat dla takiego malucha?
- dieta – bez cukru i mleka - cos jeszcze?
Bede wdzieczna za wszystkie wskazowki.
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: Leczenie lamblii i co potem 27.06.11, 10:56
      Podłączam się do pytania. I od jakiego wieku można dany specyfik?
      Jeśli chodzi o probiotyki, to warto co jakiś czas zmieniać. Ja podaję Biotyk (probiotyk i prebiotyk) i my akurat nie zmieniamy, bo mały to mega alergik i na niektóre źle reagował, więc nam zalecono nie zmieniać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka