Dodaj do ulubionych

Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie.

28.10.06, 12:01
Nie jedźcie do Centrum. Szpitale mają mobilizację.
Obserwuj wątek
    • asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 12:05
      Dokładnie o tym pisałam.
      Czyli jednak to nie jest plotka, tylko sprawdzona wiadomość.
      A dlaczego nie ma żadnego ostrzeżenia?
      Co robi nasz nowy rząd i komisarz Warszawy?
      Nawet, jeśli to fałszywy alarm- nie ostrzegając, narażają na ryzyko życie ludzi- tych, którzy na przykład teraz beztrosko jada meterem na zakupy ubraniowe do jakiegoś malla....
      • Gość: kijek Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:03
        rzeczywiscie to prawda z mobilizacja w szpitalach. pewne info mam z banacha.
        pozdr
        k
      • Gość: Kriseh Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.net-serwis.pl 28.10.06, 22:35
        Sluchajcie, znajomy mieszka pod Swierkiem, nie wiem ile dokladnie, ale z kilka
        kilometrow i mowil, ze faktycznie non stop jakies syreny od karetek czy strazy
        wyja, ale myslal, ze moze cos sie na trasie wylotowej stalo. Tam czasami
        dochodzi do wypadkow, ale w zwiazku z tym co pisaliscie to ja juz nie wiem, on
        mowil ,ze tam sie cos dzieje, ale nie wiadomo co.
    • Gość: ewa Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.wat.edu.pl 28.10.06, 12:14
      Jest stan podwyższonej gotowości w pogotowiu, szpitalach, policja i wojsko
      także. w mediach nic się nie mówi, by nie stwarzać paniki. może to tylko czyjś
      glupi dowcip, a może... tego nie wiemy. widzę i słyszę, że nad Warszawą krązą
      helikoptery. więcej nic nie wiem, może ktoś wie więcej, dajcie znać. W szpitalu
      dziecięcym na Niekłańskiej była moja koleżanka z dzieckiem i dyzurująca pani
      doktor potwierdziła to.
      • kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 12:21
        Wczoraj wieczorem dotarła do mnie plotka o sarinie, bardzo mglista.
        Potraktowałam ja jako powtórkę "zamachów bombowych" w czasie wyborów
        prezydenckich sprzed roku.
        Nie wiem, czy to rzeczywiste zagrożenie.
        Jesli jest rzeczywiste, to obecna władza PiSowska zachowuje sie tak, jak
        komuniści po awarii reaktora w Czarnobylu: tylko cicho, tylko ciiiii....
        a jesli to powtórzenie numeru skrojonego na wybory, to jest to najbardziej godna
        pogardy z socjotechnik.
        • Gość: ewa Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.wat.edu.pl 28.10.06, 12:32
          Kunce, mam nadzieję, że to tylko zmyłka, ale doskonale pamiętam dzięn
          czernobyla. moja córka miała wtedy cztery miesiące i w ten piękny słoneczny
          dzień na skwerku było mnóstwo matek z dziećmi. efekt znamy - dziś problemy
          endokrynologiczne, tarczycowe itp. jeśli te dranie coś wiedzą, a ukryją to tak
          jak komuchy wówczas, to ich czas także dobiegnie końca. A pamiętacie sarin w
          tokijskim metrze w 1995 r. 12 osó zabitych, ale 5 500 popażonych - kalekami do
          końca życia.
          • kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 12:42
            Ewo, ja też urodziłam syna wiosną 86, dlatego tamte dni tak pamiętam
      • Gość: . Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 12:21
        Wiadomosc o mozliwosci ataku krazy glownie droga telefoniczna. Sam dostalem taki
        od powaznej osoby.
        W sumie co ma zrobic miasto? Nie poda tego do wiadomosci publicznej - beda
        pozniej pretensje, ze narazila tysiace mieszkancow na niebezpieczenstwo, poda -
        bedzie panika.
        • kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 12:45
          Jak któś chce rządzic duzym miastem, mającym prawie 3 mln mieszkańców, i będącym
          stolica kraju zaangażowanego w wojne z krajami oskarżanymi o międzynarodowy
          terroryzm, to musi mieć opracowane procedury na najgorszą nawet ewentualność.
          Panowie Stasiak i płk. Polko przez 3 lata brali naprawde przyzwoitą kase za to,
          by takie rzeczy dopiąc na ostatni guzik.
          • elejna Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 13:07
            Słuchajcie ale to moze byc zupełnie co innego akcja znicz , tak to juz jest z
            plotką wystarczy ze zaczeło sie od podwyzszonego stanu
            gotowosci ktory jest zwiazany z akcją znicz , jesli ludzie sobie te informacje
            przekazuja z ust do ust to łatwo dokładac i tworzyc na kocu głuchego telefonu
            moze okazac sie ze odwiedził nas sam Bin Laden;-)
            • kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 13:12
              Akcja Znicz, co znreszta mozna sprawdzic na stronach internetowych Komendy
              Głównej czy stołecznej, to gotowość drogówki - tu dyżuruje kilakanascie tysięcy
              policjantów więcej niz w zwykły dzień.
              Z okazji Święta Zmarłych z Warszawy WYJEDZIE kilkaset tysięcy osób do innych
              rejonów kraju, a przyjedzie kilka-kilkanaście tysięcy osób. Zatem stolica raczej
              sie wyludni i odwiedziny grobów czy akcja Znicz nie wyjaśniaja mobilizacji służb.
              • elejna Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 13:14
                Czy jestes pewny ze Akcja znicz nie dotyczy słuzb medycznych????
                • kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 13:39
                  Ostatni stan podwyższonej gotowości w szpitalach był ogłoszony, jeśli pamięć
                  mnie nie myli, wiosna 2004 roku z okazji Szczytu zorganizowanego w Warszawie.
              • pam_pa_ram_pam A to ciekawe.. 28.10.06, 18:16
                kunce napisała:

"Akcja Znicz, co znreszta mozna sprawdzic na stronach internetowych Komendy
                Głównej czy stołecznej, to gotowość drogówki - tu dyżuruje kilakanascie tysięcy
                policjantów więcej niz w zwykły dzień. Z okazji Święta Zmarłych z Warszawy
                WYJEDZIE kilkaset tysięcy osób do innych rejonów kraju, a przyjedzie kilka-
                kilkanaście tysięcy osób. Zatem stolica raczej sie wyludni i odwiedziny grobów
                czy akcja Znicz nie wyjaśniaja mobilizacji służb"...

Zaobserwowałem raczej odwrotne zjawisko. Przyleciałem do kraju i zaraz wpadłem
                w piekło korków. Zaczynając od Mostu Gdańskiego (o Moście Toruńskim nie
                wspominam). Przyczyną katastrofy komunikacyjnej była nie budowa, która "idzie
                sobie" i nikomu specjalnie nie przeszkadza, ale awaria świateł na Goędzinowie.
                To jest na bezpośrednim podjeździe do Cmentarza Bródnowskiego. I co, myślicie,
                że pofatygował się tam jakiś "miś" z Drogówki z lizakiem. Mowy nie ma. Za to
                samochodów tyle, że tego wyjazdu kilkuset tysięcy ludzi zupełnie się nie
                odczuwa.
                Reasumując, Pani Kunce - Akcja Znicz to jakiś wirtualny zryw policji, może
                więcej patroli z suszarkami czai się w krzakach za miastem, ale w Warszawie
                nikt ruchu nie kontroluje, a co do ilości pojazdów w mieście - to chyba też się
                Pani myli.
      • Gość: jupi Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 16:01
        piłeś coś, w ogołe żadnego halikoptera nie widać/słychać ;-))
        • Gość: mati Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.chello.pl 29.10.06, 09:59
          to prawda wczoraj nie mogłem sie dostać do szpitala centum zdrowia dziecka.
          ochrona powiedziala ze maja alarm bombowy...
    • Gość: mały Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.aster.pl 28.10.06, 13:37
      a ja jadę i się nie boję

bo przecież im o to chodzi aby się bać, zastraszyć się nie dam

a bać się właśnie trzeba tego co mamy w Polsce, a nie zagrożenia terorystycznego
      • Gość: Yattaman Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:39
        Mieszkam w Międzylesiu. W Centrum Zdrowia Dziecka też jest pełna mobilizacja.
        Wokół szpitala jest policja. Mieszkańcy nie wiedzą co się dzieje. Media milczą.
        Co się dzieje?
        • Gość: Ona Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.kolornet.pl 28.10.06, 13:46
          Ale w wa-wie nie ma chyba żadnej wiekszej imprezy ?A akcja znicz dotyczy tylko
          Policji ?
        • jaa_ga To fałszywy alarm - wg Zetki 28.10.06, 14:05
          Zagrożenia nie ma, nie ma alarmu chemicznego, nie ma chmury chemicznych oparów.
          To wszystko zwykła plotka. W rozmowie z radiem ZET rzecznik policji zdecydowanie
          dementuje doniesienia o rzekomym alarmie terrorystycznym w Warszawie.

Plotkę sprawdziliśmy, bo na czerwony telefon Radia ZET dzwoniło kilku słuchaczy,
          którzy mówili, że w szpitalach są przygotowywane dodatkowe miejsca, ściągani są
          lekarze, a na ulicach pojawili się podobno policjanci z maskami przeciwgazowymi.
          Miało to świadczyć o rzekomym zagrożeniu atakiem chemicznym.

Warszawie jednak nic nie grozi. Funkcjonariusze Komendy Stołecznej zapewniają
          Radio ZET, że żadnego alarmu nie było i nie ma.
    • Gość: znawca U mnie w domu też pełna mobilizacja IP: *.chello.pl 28.10.06, 13:54
      Ktoś mi buchnął dwie butelki browaru, szukam winnego.
    • alleluja_i_do_przodu Podobno prezio znowu dostał sraczki 28.10.06, 13:59
      Wszystkie służby w stanie gotowości, by nie dopuścić do katastrofy ekologicznej.
      • potomar Re: Podobno prezio znowu dostał sraczki 30.10.06, 10:48
        Z powodu tego browaru?
    • Gość: Yattaman Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:14
      Na antenie TVN24 rzecznik stołecznej policji Mariusz Sokołowski zdementował
      wszelkie informacje nt. rzekomego ataku lub zagrożenia ekologicznego.
      Stwierdził, że mobilizacja w metrze to element akcji ZNICZ - cokolwiek miał na
      myśli. A w szpitalach ponoć nie ma w ogóle policjantów - dodał
      • Gość: jasio Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:20
        dzwoniła znajoma z ochrony srodowiska z warszawy i mi mówiła zeby dzieci nie
        puszczac na dwór bo cos sie stało w swierku pod warszawa z reaktorem i
        zaznaczyła ze w tv i w radiu nic nie powiedza tylko beda dementowac
        • dorsai68 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 19:23
          Jasiu, Jasiu, łgać to trzeba umieć.
          IPJ w Świerku leży ok. 30 km od Warszawy, a ratusz dziś nie pracuje...
          • mmikki Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 19:26
            30 km od reaktora czujesz sie bezpiecznie?
            a wiesz, ile kilometrów od Warszawy lezy Czarnobył?
            • dorsai68 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 19:29
              mmikki napisał:

> 30 km od reaktora czujesz sie bezpiecznie?
              > a wiesz, ile kilometrów od Warszawy lezy Czarnobył?

Tak koleś, czuje się bezpieczniej niż wchdząc na przejscie dla pieszysch. I to przy zielonym świetle.
    • dorsai68 Ech... banda plotkazy i histeryków... 28.10.06, 14:21
    • kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 14:25
      Czy to prawda, że metro jest zamknięte?
      • jan-w Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 16:35
        Metro działa.
    • Gość: mac Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:29
      Nawet do Krakowa dotarła informacja od znajomych lekarzy z Warszawy ze był
      jakis wybuch i grozi to skażeniem?? Jak dla mnie to sciema
      • kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 14:30
        z forum Radia Zet

Podobno nyl wyciek w otwocku (1) Tomek (2006-10-28 13:38:20 )
        Podobno byl wyciek pod otwockiem czegos skazonego. W szpitalu na inflanckiej
        zaczeto przygotowywac miejsca dla pacjentow i zakazano odwiedzin.
        Hm (2) Anka (2006-10-28 13:43:04 )
        Może w Świerku?
        Wlasnie chyba w swierku Tomek (2006-10-28 13:45:21 )
        Tak slyszalem ze w swierku, ale czy to prawda to nie wiem.
        To moze jest cos w tym jest Tomek (2006-10-28 13:50:40 )
        To moze jest cos w tym skoro ktos dal taka wiadomosc i jest taka mobilizacja w
        szpitalach, a jest poniewaz moja zona lezy na inflanckiej.
        Tam sa reaktory! Anka (2006-10-28 13:47:46 )
        Na chodzie podobnież jeden.
        DLACZEGO METRO JEST ZAMKNIĘTE? miki (2006-10-28 14:19:57 )
        DLACZEGO METRO JEST ZAMKNIĘTE?
      • kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 14:32
        czy zechciałbyś napisać, coś więcej?

na forum radia Zet pisza, że pod Otwockiem, w Świerku, była awaria.
        W świerku jest instytut posiadający reaktory jądrowe. jeden z nich jeszcze pracował.
        Jesli tam doszło do awarii, to Warszawa ma powtóre z Czarnobyla, bo Świerk leży
        ok. 40 km od centrum.
        • elejna Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 14:34
          E no prosze was od ataków terrorytycznych do awarii reaktorów jądrowych teraz
          bedziecie wietrzyc katastrofe porównywalną do Czarnobyla?
        • Gość: jupi Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:56
          po cholere siejesz panike, w dodatku piszesz takie bzdury, ze glowa mala
    • Gość: Zyzio ::: Moc plotki ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:30
      Luuudzie... czy wyście powariowali? Zamiast cieszyć się ładną pogodą jakieś
      fakty medialne tworzycie.
      Własnie wszedłem na wątek i oczy przecieram: lądowanie marsjan. Każdy wie, że
      już nastąpiło - nikt jeszcze nie widział. Ale wszyscy zaraz pójdą zobaczyć.
      Czytam, to tak z boku. I naprawdę cieszę się, że wyrzuciłem telewizor, a radio
      trzymam dla ulubionej muzyki.

--
      Mów mi Zyzio, mała
      • kixx Re: ::: Moc plotki ::: 28.10.06, 14:33
        pare minut temu PAP doniosla ,ze mobilizacja w szpitalach jest zwiazana z plaga
        spadajacych na glowy przechodniow telewizorow wyrzucanych z okien przez
        czlonkow jak dotad niezidentyfiowanej organizacji
        • splkm Re: ::: Moc plotki ::: 28.10.06, 14:36
          Kolejne doniesienia PAP wskazują iż jest to nieformalna organizacja nieznających
          sie ludzi którzy robią miejsca w pokojach na nowe telewizory z promocji Media Markt.
          • kixx Re: ::: Moc plotki :::Dementi 28.10.06, 14:42
            Niemal natychmiastowy odzew ze strony rzecznika prasowego Media Markt,ktory
            zaprzecza,ze ich zwiazek z plaga spadajacych telewizorow jest w jakikolwiek
            zwiazana z ta firma
            Podobne dementi zlozyli Zieloni i Siskom
            • kixx Re: ::: Moc plotki :::Dementi tlumaczenie 28.10.06, 14:43
              chodzi o to,ze to nie oni:)
        • Gość: subzero Re: ::: Moc plotki ::: IP: *.eranet.pl 28.10.06, 17:09
          no dobra sam sprawdzilem. szpital MSWiA JEST ZAMKNIETY. maja pacjenta z bakteria od zgorzeli gazowej i nikogo nie przyjumuja.
          • mmikki Re: ::: Moc plotki ::: 28.10.06, 19:25
            mam informacje o MSW - tam juz nie podwyższony ale ostry stan gotowości,
            uzupełnienia leków, krwi itd
            wiec oficjalnie - mają zakażenie beztlenowce? pacjent za zgorzelą? dobre.
          • mmikki Re: ::: Moc plotki ::: sprawdziłem Cię subzero 29.10.06, 01:17
            Troche sie spotkałem z ludzikami
            subzero, Twoja informacja jest i nieaktualna, i nieprawdziwa.
            Beztlenowca mieli, ale na oddziale połozniczym. Wykryli go 12-go i do niedzieli,
            czyli do 15-nie przyjmowali nowych pacjentek, bo trwała dezynfekcja.

Podawanie informacji o grozbie posocznicy jako powodzie zamknięcia szpitala
            MSWiA to podawanie nieprawdy. W tym szpitalu tętni życie, powiedziałbym, że
            gorączkowo wręćz tętni. Nasi notable musza miec wszystko, co najlepsze, w razie
            gdyby co....
    • Gość: ppp Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.centertel.pl 28.10.06, 15:21
      ogromna liczba kierowców jeżdżących na podwójnym gazie wypiwszy pod " helloween"
      jest gorsza niż binladen , to rutynowe działania , szpitale przygotowują się na
      przyjęcie rannych w wypadkach spowodowanych przez pijanych kierowców.
    • Gość: Kopytko "Zagrożenie" zawsze dobrze robi przed wyborami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:23
      Ale tym razem się chłopaki z PiS przeliczą.
    • asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 15:46
      Dzwoniłam do mojej matki, która pracuje w CZD i powiedziała mi , że powiedziała mi, że słuszna ilość "mniej chorych" dzieci z różnych oddziałów została przepisana do hotelu obok szpitala (!!!), a
      dyrekcja szpitala jest na miejscu, co się nieczęsto zdarza w dni wolne teoretycznie od pracy. Nie ma innych wiadomości. Niczego
      innego nie przekazano personelowi. Jeszcze raz napiszę, że chodzi o CZD w Międzylesiu. Szpital dziecięcy.
      Akcja "Znicz"? Chciałabym... bardzo. W zeszłym roku nie było AŻ TAKIEJ mobilizacji...
      --
      • Gość: subzero Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.eranet.pl 28.10.06, 17:02
        ktos _rozpylil_ zapach _swierkowy_. no sie porobilo.
    • gwiazdka801 Info ze Świerka 28.10.06, 17:31
      Ustaliłam z mieszkanką tegoż miasteczka, że nic tam się nie stało, nic nie
      wybuchło, a ponadto jest to reaktor badawczy więc powtórki z Czarnobyla i tak
      by nie było, nawet jakby wybuchł.
    • Gość: Klara Re: Mobilizacja szpitali również poza stolicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:36
      Dzwoniła kuzynka, u nich w szpitalu to samo, nie wolno im wyjeżdżać do czasu
      odwołania, nic więcej nie wiedzą
      • splkm Re: Mobilizacja szpitali również poza stolicą 28.10.06, 17:42
        a kuzynka jest z.... ??
        • Gość: Klara jest z Wyszkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:50
          • ala.ali.ala1 Re: BZDURY! 28.10.06, 18:00
            Mój sąsiad, lekarz pracuje w szpitalu warszawskim i pierwszy raz od jakiegoś
            czasu miał dzisiaj wolne. Jego znajomi też lekarze z RÓŻNYCH szpitali też nie
            zostali nigdzie wezwani ani zmobilizowani.

Zwykł ordynarna kampania wyborcza, jakichś nieudaczników, którzy w ten sposób
            chcą opluć obecne władze miasta.
            A że jak widać ciemny lud to kupi, to czemu nie podziałać w ten sposób. :))
            • Gość: asiaasia1 Re: BZDURY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:34
              Taaa...to dlaczego mojej matki nie ma jeszcze w domu i na 100% wiem, że nie zabalowała, tylko cięzko pracuje w tym beznadziejnym szpitalu prawie za darmo.W dodatku nie wiadomo, kiedy dziś wróci. Normalnie, o tej porze kończy jej się dyżur i wraca autobusem 125 do domu.
              Może sama jesteś związana z obecną "władzą"?
              • ala.ali.ala1 Re: BZDURY! 28.10.06, 18:39
                Przestań bzdury wypisywać!
                W szpitalach warszawskich NIE ma żadnej mobilizacji.
                A to , że Twoja matka musiała iść do pracy, to nie jest powód, żeby siać plotki
                i straszyć ludzi.
                Jak Twoja matka wykazuje taką samą wrażliwość, to nie dziwię się, że w
                szpitalach jest tak marny personel i nawet niska pensja nie jest wytłumaczeniem
                choć być może jest adekwatna.
              • Gość: gizmo Re: BZDURY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:40
                Poszła po leki dla ciebie, ale dziś jest chyba jakiś feralny dzień bo ich w
                aptece zabrakło. Tylu chętnych było. Będzie musiała poszukać gdzieś indziej. To
                trochę potrwa, uspokój się, oddychaj głęboko, obejrzyj telewizję. W jedynce o
                19 powinno być coś uspokajającego.
                • mmikki jacy agresywni 28.10.06, 19:01
                  ala.lali.lala strasznie agresywna. I inne osoby zatrudnione w komurkach
                  propagandy i ratusza także agresywnie reagują. Pewnie wściekłe, że mobilizacja
                  służb medycznych i mundurowych także ich dotyczy.
                  Ty ala się swojego szefa czepiaj i mniej urzedniczej pogardy okazuj zwykłym
                  ludziom na forum.
                  • ala.ali.ala1 Re: :) 28.10.06, 19:07
                    A Ty się naucz ortografii. Tyle lat chodziłeś do szkoły i podstawowej rzeczy się
                    nie nauczyłeś. :))
                    Zmobilizuj się, dobrze Ci to zrobi. :))

ps. Skąd piszesz? Po Warszawie chodzi plotka, że to sztab Borowskiego wypuszcza
                    takie za przeproszeniem bąki. To prawda?
                    • mmikki Re: :) 28.10.06, 19:20
                      możesz sie pocieszać takimi wymysłami siedząc u siebie w robocie i monitorując
                      wypowiedzi na forum
                      domyślam sie, że taka będzie linia obrony
                      za godzine pojawi sie falanga ściagnietych do pracy pisarczyków, którzy na
                      wszytkich forach lansowac będa wspólna ustalona w MSW i ratuszu wersję

wy, pispółstwo, jestescie tak żle wychowani, że nie tylko etykiety, ale i nawet
                      bliższej wam etykiety nie znacie, która zaleca nie wytykanie błędów
                      wiem jednak, że tak was szkola do infiltrowania forów dyskusyjnych - macie
                      czepiac sie wszystkiego, żeby zepchnąć dyskujsje na boczny tor
                      tak jak robisz to teraz
                      • Gość: boo dziwne dementi rzecznika policji w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.06, 19:49
                        Zadziwiło mnie dementi rzecznika policji w TVN. Powiedział on że nie ma żadnego
                        wycieku z reaktora atomowego z elektorwni atomowej, której w Polsce nie ma!!!
                        Zamiast powiedzieć że nie ma wycieku z jedynego rekatora jaki w Polsce działa
                        pod Otwockiem - przecież to nie tajemnica że rekator jest : www.ipj.gov.pl

z tej strony cytat: Reaktor MARIA
                        Ze względu na obowiązujące przepisy porządkowe oraz konieczność zapewnienia
                        właściwej obsługi dozymetrycznej liczebność grup wchodzących do reaktora MARIA
                        jest różna w różnych dniach tygodnia.
                        Do reaktora mogą wejść osoby w wieku powyżej 15 lat
                        Zwiedzanie reaktora przez jedną grupę (wraz z wykładem) trwa około 90 minut
                        W środy i czwartki w godzinach 10-13 do reaktora mogą wejść 2 grupy po 20 osób
                        w piątki w godz. 8:30-11:30 do reaktora mogą wejść 2 grupy po 30 osób w ramach
                        programu autorskiego, obejmującego dodatkowe wykłady z pokazami
                        W piątki w godz. 11:30-14:30 do reaktora mogą wejść 2 grupy po 30 osób w ramach
                        programu autorskiego, obejmującego dodatkowe wykłady z pokazami
                        • Gość: unicorn Re: dziwne dementi rzecznika policji w TVN IP: *.chello.pl 28.10.06, 19:51
                          Powinien powiedziec ze nie ma zadnego zagrozenia a nie ze nie ma chmury gazu i
                          reaktora. Nikt nie zdementowal informacji o stanie podwyzszonej gotowosci w
                          szpitalach. A to chyba jedyne ziano prawdy w tych sensacyjnych doniesieniach z
                          forum.
                        • mmikki Re: dziwne dementi rzecznika policji w TVN 28.10.06, 19:52
                          powiedział prawde - do pewnego stopnia
                          w Polsce nie ma elektrowni jądrowej - tu powiedział prawdę
                          w Polsce jest czynny reaktor

czyli : dementi dotyczyło braku wycieku z elektrowni atomowej?
                          a czy w ogóle nie ma wycieku?
                          • Gość: boo Re: dziwne dementi rzecznika policji w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.06, 19:54
                            no bo normalnie powinien powiedzieć: szanowni państwo potwierdzamy ze w jedynym
                            rekorze w Polsce w Świerku nie było wycieku ...

a tak zawsze potem można powiedzieć że ... a o tym reaktorze to nie
                            wiedzieliśmy...
                          • Gość: kixx sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 19:56
                            wystarczy poczytac ten watek
                            • mmikki Re: sa juz pierwsi poszkodowani 28.10.06, 19:57
                              całej Warszawie życze, żeby sie na tych poszkodowanych skończyło
                              • Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:00
                                nie sadze
                                liczba forumowiczow ,ktorzy sie tu wpisali stale rosnie
                            • Gość: boo Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.06, 19:58
                              no to skąd takie informacje i dlaczego nikt nie potrafi z oficjeli ich
                              oficjalnie zdementować.
                              Mobilizacja jest - to fakt natomiast mogą to być zwykłe ćwiczenia - i tak
                              mozna by to było zdementować a nie strugać głupka o nieistniejących chmurach
                              gazu i wyciekach z elektrowni, której nie ma - państwo władza - nie bierzcie
                              ludzi za debili
                              • Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:02
                                taaaaa
                                powinni jeszcze na wszelki wypadek zdementowac zawczasu,iz nie jest prawda
                                jakoby wyladowali Marsjanie-wystarczy poczytac ten watek,mamy
                                terrorystow,wybuch rekatora,wirusa Ebola
                                czekamy na dalsze propozycje
                                • Gość: boo Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.06, 20:06
                                  od razu widać że żyjemy w dzikim kraju cyników, w normalnym kraju takie
                                  informacje się dementuje aby uspokoić społecznstwo a u nas albo nikt nic nie
                                  wie albo kręci albo tak jak Ty wszystko kwestionuje niestety. Chciałbym aby
                                  zajrzało tu trochę więcej cywilizacji i dobrych obyczajów. Ludzkim jest pytać i
                                  wątpić a władzy i urzędników zadaniem rozwiewać wątpliwości i uspokajać albo w
                                  przypadku zagrożenia pomagać. A u nas tak jak z powodzia w 1996 - też nikt nie
                                  wierzył że kiedyś może zalać i dawać budowali domy na polderach....
                              • mmikki Re: sa juz pierwsi poszkodowani 28.10.06, 20:03
                                jako człowiek żyjący naw Wisłą parę dziesiatków lat mam złe wspomnienia
                                dotyczą roku 1986
                                wtedy o awarii w Czarnobylu dowwiedzielismy sie dzieki zagranicy
                                komuna zatajała te informacje tydzień i w fazie najwiekszego pronmieniowania
                                zorganizowała jakby nigdy nic pochód pierwszomajowy

wtedy tez władza nie chciała psuć ludziom świeta
                                • Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:17
                                  yhm
                                  i ta sama komuna ,ktora zatajala informacje przez tydzien w druga noc po
                                  otrzymaniu alarmujacych danych ze stacji pomiaru nakazala rozpoczecie
                                  natychmiastowej akcji podawania plynu lugola,zakaz wypasania bydla na lakach
                                  wstrzymanie akcji szklanka mleka dla kazdego dziecka i itp
                                  oczywiscie mogla te decyzje podjac jeszcze szybciej,ale na tle pozostalych
                                  krajow hehe demokracji ludowej wypadlismy calkiem niezle
                                  • mmikki Re: sa juz pierwsi poszkodowani 28.10.06, 20:29
                                    korekta: w dwa dni po tym , jak przed społeczeństwem nie dało juz sie ukrywac
                                    tej woiadomosci, czyli w pierwszym tygodniu maja
                                    • Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:58
                                      korekta korekty
                                      pierwsza chmura dotarla do granic Polski w nocy z 27 na 28 kwietnia
                                      29-ego o godzinie 11 -ej oficjalnie ogloszono w rtv rozpoczecie akcji podawania
                                      plynu Lugola i juz wieczorem tego samego dnia akcja podawania tego plynu
                                      dzieciom z terenow polnocno wschodnich
                                      do 5-ego maja plyn podano dzieciom z terenu calej Polski-a wiec akcja na
                                      poczatku maja sie nie zaczela,a zakonczyla
                                      uwazam,ze zanim sie zacznie pisac na jakis temat trzeba zweryfikowac to co sie
                                      zapamietlo-pamiec ludzka bywa zawodna-zwlascza wtedy gdy plyn lugola wzielo sie
                                      dopiero w pierwszej polowie maja

• Gość: maxio Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:29
                                    > oczywiscie mogla te decyzje podjac jeszcze szybciej,ale na tle pozostalych
                                    > krajow hehe demokracji ludowej wypadlismy calkiem niezle

Jak w starym dowcipie o Stalinie, ktory tylko polamal rece dziecku ktore nie
                                    bilo mu brawa. A przeciez mogl zabic...

Pozdrowienia dla starych towarzyszy z propagandy. Na kolarzy jutro troche za
                                    pozno, ale zgodnie z dawnymi czasami jakis pochod, ewentualnie marszobieg z
                                    Kaziem na czele - rozwialy by wszelkie watplowosci co do ewentualnego wycieku.
                                    • Gość: j23 Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: 80.51.186.* 28.10.06, 20:46
                                      a dlaczego nie każa pić wody
                                    • Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 21:02
                                      mogl
                                      tym bardziej ,ze w takiej Szwecji akcja podawania plynu zaczela sie nieco
                                      pozniej niz u nas
                              • warzaw_bike_killerz O wlasnie! Gdzie oredzie prezydenta? 28.10.06, 21:27
                                Gość portalu: boo napisał(a):

> no to skąd takie informacje i dlaczego nikt nie potrafi z oficjeli ich
                                > oficjalnie zdementować.

To tak jak z tymi agentami. Oni sa, ale nikt nie potrafi ani temu zaprzeczyc,
                                ani potwierdzic. Ech.. lzeelita z lumpenprolatriatem maci i maci...
                    • Gość: asiaasia1 Re: Każdy może zweryfikować, że mobilizacja JEST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:54
                      Niestety, "alu" mobilizacja jest i KAŻDY może to zweryfikować.
                      Wystarczy iść do najbliższego szpitala i porozmawiać z personelem.
                      W CZD jest teraz nawet dyrekcja.
                      Pytanie-dlaczego mobilizacja jest?
                      • Gość: klippi Re: Każdy może zweryfikować, że mobilizacja JEST IP: *.aster.pl 29.10.06, 08:42
                        byłem wczoraj w centrum , popijałem piwko czekając na ATAK , a którym wszczęłaś
                        wątek ( nie tylko jeden ) i nagle ... i nagle ... zachciało mi się siku (jak
                        to po piwie) .. - i to był jedyny atak tego dnia .. pozdrawiam i czekam na
                        kolejne bzdury o dziewczynach pociętych żyletkammi , atakiem sarinem , czarną
                        wołgą .... idę se kupić piwo . To naprawdę lepsze niż głupie pierdoły .
    • Gość: obywatel 3rp no i co mają do powiedzenia? IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 21:19
      Żadnego zagrożenia atakiem nie ma. Nie ma też żadnego skażenia. Z reaktorem w
      Świerku nic się złego nie stało.

Teraz słucham, co mają do powiedzenia ci wszyscy ćwierćinteligentni histerycy
      rozpuszczający plotki o sarinie i skażeniu. Nadal powołują się na bardzo
      wiarygodne żródła? I oczywiście nakaz nierozpowszechniania w mediach, żeby nie
      było paniki. Co mają do powiedzenia autorzy tych bzdur?
    • anamika1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 21:24
      Mobilizacja w szpitalach trwa nadal.
      • Gość: unicorn Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.chello.pl 28.10.06, 21:29
        POtwierdzam. Trochę długo na ćwiczenia. Pewnie jakiś fałszywy alarm - miejmy
        nadzieję :)
        • ala.ali.ala1 Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! 28.10.06, 21:56
          "W związku ze zbiorową ucieczką grupy chorych jednego z zamkniętych oddziałów
          warszawskiego szpitala psychiatrycznego, nastąpiła konieczność mobilizacji
          personelu szpitali na wypadek, gdyby pacjenci zaczęli atakować osoby postronne.
          Jak dotąd udało się doprowadzić na oddział 3 osoby, niestety reszta, grupa ok.
          kilkunastu osób nadal przebywa poza terenem szpitala. Jak mówi dyrektor szpitala
          "winni niedopilnowania rygoru na oddziale szpitalnym zostaną ukarani w trybie
          dyscyplinarnym".
          Policja zwraca się o ostrożność i niewychodzenie z domów, oraz zgłaszanie
          przypadków dziwnych zachowań" - podali przed chwilą w TVN24.

• Gość: unicorn Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! IP: *.chello.pl 28.10.06, 22:15
            To żart ? Z takiego pozoru to sie wzmacnia ostry dyzur, a nie mobilizuje
            szpitale i strazakow ? Ale moze sie nie znam...
            • Gość: . Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:18
              Mobilizacja byla z powodu "zartu" telefonicznego. Sprawcy juz zostali
              namierzeni. Koniec sensacji.
              • Gość: ciekawy Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:58
                skad takie info?
          • Gość: asiaasia1 Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:28
            Alu,
            Wracaj więc na oddział psychiatryczny, moja mama wróci wtedy do domu.
            Uwolnij też innych lekarzy i personel medyczny- jest sobota wieczór...trochę zrozumienia...
      • Gość: lekarz Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 14:56
        nie ma i nie było zadnej mobilizacji.Wiem co mówię, bo siedzę na dyżurze w
        szpitalu. Bylo tylko zalecenie, w piątek, żeby byc pod telefonem, bo moze być
        wiecej chorych w związku z Świetem Zmarłych.To z Urzędu, nie chcą żadnej wpadki
        przed wyborami, bo się boją, nie katastrofy, tylko, że opozycja coś złapie.
        A na dyżurze luz.
        • Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:24
          A w jakim szpitalu jesteś/byłeś na dyżurze?
          Bo w dziecięcym stan podwyższony jest też dziś.
          Nie należę do opozycji, jestem anarchistką i feministką- generalnie prawica i lewica w Polsce to takie samo GÓWNO. Oczywiście w mojej opinii- Twoja może być inna...
          • Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:30
            Joanno, ale czy mama zdążyła donieść ci leki? Bo albo nie zdążyła, albo
            pomyliła receptę albo ci się proszki pomyliły. Na przykład cytrynowy na
            niewiele ci się zda.
            • Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:45
              Mama przyniosła mi ganję. Tak długo jej nie było, bo zmienił nam się dealer osiedlowy ( teraz to kuzyn Romka G.) i musiała mu wytłumaczyć, co i jak... sam rozumiesz, nie było łatwo... jako ateistka nie dostaję "dyskontów" u niego- pensja mojej matki pracującej w słuzbie zdrowia została więc nieco nadwyrężona-
              jutro będę kupować u księdza- mam nadzieję, że ten okaże swe miłosierdzie i da mi 25%off.
              • Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:53
                Twoja głupota nie pozwala mi współczuć ci.
                Ale dam ci jedną radę. W sieci używa się emotikonów. Na przykład głupcy, kiedy
                chcą być dowcipni, piszą bzdury, ale kończą je uśmiechniętymi buźkami. Spróbuj
                i ty.
                • Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:56
                  a co to jest emotikon?

:)
                  • Gość: he he he Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.chello.pl 29.10.06, 18:18
                    Gość portalu: asiaasia1 napisał(a):

> a co to jest emotikon?
                    >

emoticony to ci których jutro o 6 rano zobaczysz w judaszu
                    jak przyjdą po ciebie
                    • Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:38
                      w judaszu?
    • Gość: uwaga Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.sasiedzi.pl 28.10.06, 22:33
      rany boskie

a wiec to prawda

CHOWAJCIE SIE DO PIWNICY TO JEDYNA SZANSA !!!!
      • Gość: Kriseh Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.net-serwis.pl 28.10.06, 22:44
        Sluchajcie, znajomy mieszka pod Swierkiem, nie wiem ile dokladnie, ale z kilka
        kilometrow i mowil, ze faktycznie non stop jakies syreny od karetek czy strazy
        wyja, ale myslal, ze moze cos sie na trasie wylotowej stalo. Tam czasami
        dochodzi do wypadkow, ale w zwiazku z tym co pisaliscie to ja juz nie wiem, on
        mowil ,ze tam sie cos dzieje, ale nie wiadomo co.
        • Gość: obywatel 3rp Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 22:49
          Kolejny rozsiewacz plotek w stylu "PODOBNO coś się stało" albo "Wiem z dobrego
          źródła, zblizonego do".

Idźcie spać zamiast rozpuszczać bzdury!
          • Gość: KERIM Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.eranet.pl 28.10.06, 23:57
            Jeśli plotka jest że sztab kryzysowy Warszawy postawił nasz szpital na nogi
            każąć przygotować sie na przyjęcie chorych zartutych sarinem to będe wierzył
            wszystkim plotkom.
            • e-wawa.pl Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 12:49
              otrzymałem wiadomość od jednego z lekarzy na Banach "Nie pij wody"...
              • bulkazbananem Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 21:16
                Pewnie polskich liter nie uzywa...mialo byc "Nie pij wódy"
          • Gość: Borkowicz Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:00
            Ludzie...
            CZD miało mobilizację rzeczywiście. Rano mieli odprawę i mówili im, że był telefon ze sztabu kryzysowego, mają przygotować atropinę, bo jest ryzyko ataku Sarinem. To jest naprawdę prawda to co napisałem, ale jak widać to musiała być jakaś fałszywa informacja, bo plotki jakie poszły były zupełnie nie związane ze sprawą, a wszystko rozeszło się po kościach.
            • Gość: obywatel 3rp Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.acn.waw.pl 29.10.06, 00:03
              Zatem niech teraz wytłumaczą się wszyscy rozsiewacze głupot o tym, że był atak,
              że był wyciek w reaktorze, że zaatakowano metro.
              Oczekuję od tych osób jasnych i klarownych infomacji o miejscu ataku, skali,
              liczbie poszkodowanych. Gdzie i co się stało? Jakich substancji użyto albo jaki
              jest poziom skażenia radiologicznego?

Jeśli nie umieją nic sensownego napisać, niechaj admini ich zbanują, aby nie
              mieli dostępu do internetu i nie mogli rozsiewać plotek o jakimś ataku, którego
              NIE BYŁO. Milczeć a nie bzdury pisać!
              • Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:01
                Nie mam pojęcia, co się stało, co się stanie lub co się miało stać.
                Jednak mobilizacja szpitala CZD jest faktem niezaprzeczalnym. Środki, które podjęto nie przypominałay raczej corocznej "Akcji Znicz". Ja nienawidzę sytuacji, kiedy o dostępie do informacji decyduje "władza"= zbiór w większości niewykształconych gburów. Jestem obywatelką tego, ponoć wolnego kraju i chcę wiedzieć DLACZEGO w tym szpitalu ( i podobno też w innych) przeniesiono na przykład znaczną ilość chorych dzieci do HOTELU obok. Ile wysiłku emocjonalnego i fizycznego wymaga przeniesienie CHOREGO, MAŁEGO DZIECKA z jednego oddziału do innego budynku. Nie wspominając o emocjach małego pacjenta. Widziałeś ,jaki jest chociażby system wind w szpitalu CZD. Ja tam byłam wiele razy- nic się nie zmieniło od wielu lat. Po co tyle zamieszania, co?
              • habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 14:18

> Zatem niech teraz wytłumaczą się wszyscy rozsiewacze głupot o tym, że był atak,
                >
                > że był wyciek w reaktorze, że zaatakowano metro.
                > Oczekuję od tych osób jasnych i klarownych infomacji o miejscu ataku, skali,
                > liczbie poszkodowanych. Gdzie i co się stało? Jakich substancji użyto albo jaki
                >
                > jest poziom skażenia radiologicznego?
                >
                > Jeśli nie umieją nic sensownego napisać, niechaj admini ich zbanują, aby nie
                > mieli dostępu do internetu i nie mogli rozsiewać plotek o jakimś ataku, którego
                >
                > NIE BYŁO. Milczeć a nie bzdury pisać!

O ataku, KTÓRY BYŁ napisałyby media. Z tym, że gdyby BYŁ to nie byłyby plotki.
                • Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:45
                  Napisały:
                  www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_061030/druga_strona_a_1.html
                  Ciekaw jestem następnych przedwyborczych rewelacji Kuncewiczowej. Na
                  przykład "Marsjanie masowo porywają członków nowej PZPR".
                  • habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 14:54
                    Można tylko jedno powiedzieć. Obywatel władzy nie wierzy. I tym bardziej nie
                    wierzy im bardziej władza zaprzecza. Ciekawe dlaczego?
                    • Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:02
                      Władza też nie wierzy obywatelom. I słusznie. Co cztery lata ją porzucają.
                      • habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 15:06
                        Dla bardziej obiecującej. A zresztą stara władza dostaje dobre alimenty :)
                        Niech nie jęczy.
                        • Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:11
                          Widzę, że staliśmy się sławni. Świetnie.
                          Zupełnie inne rzeczy powtarzają sobie pracownicy szpitali, ale OK, rozumiem, że oni też uwierzyli w tę "plotkę". Dobrze, rozumiem więc, że taką akcję w szpitalu dziecięcym (przenoszenie dzieci do hotelu etc.) przygotowano przez nadchodzące katolickie święto i przez pseudokatolików ( te sławne 95%...), którzy pijani na drogach zabijają niewinne dzieci. Brawo towarzysze !
                          • Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:12
                            Joanno, zrezygnuj z proszków do prania na rzecz płynu. Tylko nie pomyl z
                            wybielaczem.
                            • Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:15
                              Dzięki, nie używam od dawna ze względu na ekologię, drogi Gizmo.
                              • Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:19
                                No to łykaj cokolwiek - byle dużo. Może pomoże.
                                • Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:21
                                  Łykam, łykam ...Lubię lody zimą.
                  • Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:06
                    "Ale internauci nie rezygnowali - informowali o ewakuacji Centrum Zdrowia Dziecka i o sarinie w metrze."-pisze "Rzeczpospolita".

Proszę nie stosować wyolbrzymień. Na szczęście można przeczytać na tym forum, że nie pisałam o EWAKUACJI, ale o przenoszeniu słusznej liczby "mniej chorych dzieci" do hotelu obok.To znaczna różnica semantyczna i pani Karolina tym razem się lekko zagalopowała.
    • Gość: obywatel 3rp Rozsiewacze plotek powinni ponieść karę IP: *.acn.waw.pl 29.10.06, 01:48
      Założono wiele wątków na bardzo wielu formach.
      W wielu wypowiedziach wyczytac można, jakoby:

a) nie należało podróżować po mieście z powodu skażenia
      b) zamknięto metro z powodu jak w pkt a
      c) doszło do zamachu z użyciem broni chemicznej
      d) doszło do wycbuchu ładunku
      e) doszło do wycieku substancji radioaktywnych
      f) władze ukrywały rzekome skażenie środowiska

Wobec osób rozpowszechniających informacje należy rozpocząć postępowanie karne
      przewidziane w kodeksach. Wypowiedzi takie są ordynarnymi plotkami siejącymi
      tylko niepokój i dezorganizującymi pracę służb odpowiedzialnych za
      bezpieczeństwo i zdrowie publiczne. Policja została wręcz zmuszona do
      dementowania masowych plotek.

Autorzy tychże powinni zostać ustaleni i ukarani a także należy ich na dłuższy
      czas odizolować od internetu, gdyż właśnie to medium jest używane w
      szczególności.

Żadnego zamachu nie było, skażenia nie ma, reaktor nie został uszkodzony. Można
      się najnormalniej poruszać po miejście i żadne masowe niebezpieczeństwo nie
      grozi.

Teraz niechaj wytłumaczą się autorzy tych plotek a policja niechaj rozpocznie
      śledztwo umożliwiające ukaranie ich za wzniecanie paniki.
    • Gość: Corey AAAAA!!! Talibowie z Klewek przyjechali do Wa-wy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:52
      104 posty o bzdurnej plotce!
      Cały tydzień to akcja znicz
      • mmikki Re: AAAAA!!! Talibowie z Klewek przyjechali do Wa 29.10.06, 19:00
        za póżno
        w czwartkowe popołudnie naprawdę zbyt powazne osoby, by informacje potraktować
        jak żart, osoby z - jak się to dyplomatycznie ujmuje - kręgów zbliżonych do
        komendy stołecznej, dały cynk o zagrożeniu sarinem
        dały cynk swoim zonom, kochankom, wnukom... i poszło

teraz sobie chłopcy sami poszukajcie w swoich szeregach osób, od których "wycieka"
        • Gość: kornik Re: AAAAA!!! Talibowie z Klewek przyjechali do Wa IP: *.aster.pl 29.10.06, 19:52
          To prawda.
          Znajomi policjanci potwierdzają:
          Znaleziono plany ataku terrorystycznego na Warszawę.
          Niebezpieczeństwo minęło.
          Ciekawe czy post factum organa ścigania albo władze się jakoś do tego ustosunkują.
          • Gość: obywatel 3rp g ł u p o t y IP: *.acn.waw.pl 29.10.06, 20:09
            Wiecznie te same argumenty o osobach dobrze poinformowanych, kręgach zbliżonych
            do policji. Kiedy wreszcie admini zablokują dostęp do forum takim rozsiewaczom
            plotek a organa ścigania ustalą kto jest szczególnie odpowiedzialny i osoby te
            zostaną ukarane. Skoro mowa o znajomych policjantach i osobach zbliżonych do
            komendy stołecznej, należy zidentyfikować piszącego, przesłuchać na okoliczość
            źródła informacji. Jeśli sam wymyślił ukarać grzywną, jeśli od kogoś, ustalić
            tożsamość, miejsce pracy funkcję i też przesłuchać. Aż do skutku, aż po nitce
            do kłębka dojdzie się w tym głuchym telefonie od etmitentów tych bzdur i ogniw
            pośrednich szczególnie ubarwiających te plotki. Te osoby należy na dłuższy czas
            odciąć od internetu, są zbyt nieodpowiedzialne.
            • mmikki Re: g ł u p o t y 29.10.06, 20:11
              dochodz, kaczy ubeku
              • Gość: gość Re: g ł u p o t y IP: *.chello.pl 29.10.06, 21:46
                to jakaś paranoja, była mobilizacja w szpitalach - to akurat wiem, to nie plotka
                tylko rzeczywistość,a fakt,że nikt tego oficjalnie nie wyjaśnił jest jeszcze
                bardziej denerwujący.
            • Gość: asiaasia1 Re: g ł u p o t y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:46
              Nie ma sprawy. Sama mogę zgłosić się na policję.
              Mobilizacja w CZD była - wystarczy pogadać z personelem tego szpitala, a nawet, jeśli policji się uda, z dyrekcją.
              Nie mam żadnego problemu z policją i przesłuchaniem. To ja bym chciała zapytać funkcjonariuszy, DLACZEGO w szpitalu były przeprowadzone działania, które nie przypominały corocznej "akcji znicz". Co się dzieje, co się stało lub co się miało zdarzyć i DLACZEGO JA o tym nie wiem.
              Mam w dupie sceptyków, martwcie się o siebie - jestem obywatelką tego kraju i mam prawo wiedzieć o każdym zagrożeniu, nawet, jeśli jest to fałszywy alarm.
              Dlaczego dzieci zostały przeniesione do hotelu? Czy wiecie, ile wysiłku trzeba, żeby CHORE MAŁE DZIECKO ( nie dorosłego) przenieść do innego miejsca?
          • potomar Re: AAAAA!!! Talibowie z Klewek przyjechali do Wa 30.10.06, 11:13
            Ale masz znajomych...
    • mk72 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 29.10.06, 22:43
      Ludzie uwierzą w każdą bzdurę. Jak plotka będzie głosić, ze na przedmieściach
      Warszawy wylądowali talibowie, żeby ją zając, też uwierzycie ?
      BTW: czy osoby kolportujące tu informacje o rzekomej mobilizacji szpitali, mogą
      podać dane swych informatorów ?
      • habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 10:24
        A jak podadzą? Co to da?
        • potomar Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 11:16
          To co - zaczęła się już ta wojna?
          • habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 11:41
            :) Chyba na razie nie wiemy czy się skończyła.
      • e-wawa.pl Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 12:52
        Dostałem informację od osoby z rodziny, lekarza na Banacha.. Pozdrawiam. SMS
        brzmiał "Nie pij wody z kranu"
        • esmeralda_pl Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 13:00
          dopiero teraz? mnie to mama powiedziała jakieś 25 lat temu...
          • e-wawa.pl Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 13:05
            Twoja mama jest jasnowidzem? Informacja wypłynęła od powaznej osoby ze szpitala
            na Banacha.
    • warzaw_bike_killerz Dla podsycenia atmosfery : 30.10.06, 16:11
      W Rembertowie na osiedlu Polanka rozklejaja na drzwiach klatek informacje o tym,
      aby nie korzystac z wody w kranach do celow pitnych.

Nie wiem czyj sztab wyborczy te ogloszenia rozwiesza, ale robi to od godziny 14-tej.
      • Gość: asiaasia1 Re: Dla podsycenia atmosfery : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:26
        A wiesz, że w Rembertowie wojskowi też mieszkają... Ciekawe.
        • warzaw_bike_killerz Re: Dla podsycenia atmosfery : 30.10.06, 17:03
          WSI chca wytruc?
          Tam akurat problemem prawdopodobnie jest rura, ktora pekla pod wplywem wrzucenia
          wielotonowych pojazdow komunikacji miejskiej na osiedlowe uliczki.
          Byc moze woda zostala zanieczyszczona psimi odchodami i poziom bakterii koli
          zostal przekroczony w mozliwych do zaakceptowania dawkach. Ukarac terrorystow
          nie sprzatajacych po swoich psach!
          • habitus Re: Dla podsycenia atmosfery : 30.10.06, 17:24
            Musiało się skończyć kupami psimi :)))))
            • Gość: A. alarm - ściema IP: *.chello.pl 30.10.06, 21:03
              Ja się w sobotę na randkę umówiłam.
              Chłopak do mnie dzwoni że nie przyjedzie do centrum, bo akcja-mobilizacja,
              sarin itd a jego mama pracuje w centrum antykryzysowym i ma wiadomości z
              pierwszej ręki.
              Faceci to świnie - pół warszawy na nogi postawi żeby się od randki wykręcić!!!!
              pa,
              A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka