gap_miejski 28.10.06, 12:01 Nie jedźcie do Centrum. Szpitale mają mobilizację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 12:05 Dokładnie o tym pisałam. Czyli jednak to nie jest plotka, tylko sprawdzona wiadomość. A dlaczego nie ma żadnego ostrzeżenia? Co robi nasz nowy rząd i komisarz Warszawy? Nawet, jeśli to fałszywy alarm- nie ostrzegając, narażają na ryzyko życie ludzi- tych, którzy na przykład teraz beztrosko jada meterem na zakupy ubraniowe do jakiegoś malla.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:03 rzeczywiscie to prawda z mobilizacja w szpitalach. pewne info mam z banacha. pozdr k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriseh Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.net-serwis.pl 28.10.06, 22:35 Sluchajcie, znajomy mieszka pod Swierkiem, nie wiem ile dokladnie, ale z kilka kilometrow i mowil, ze faktycznie non stop jakies syreny od karetek czy strazy wyja, ale myslal, ze moze cos sie na trasie wylotowej stalo. Tam czasami dochodzi do wypadkow, ale w zwiazku z tym co pisaliscie to ja juz nie wiem, on mowil ,ze tam sie cos dzieje, ale nie wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.wat.edu.pl 28.10.06, 12:14 Jest stan podwyższonej gotowości w pogotowiu, szpitalach, policja i wojsko także. w mediach nic się nie mówi, by nie stwarzać paniki. może to tylko czyjś glupi dowcip, a może... tego nie wiemy. widzę i słyszę, że nad Warszawą krązą helikoptery. więcej nic nie wiem, może ktoś wie więcej, dajcie znać. W szpitalu dziecięcym na Niekłańskiej była moja koleżanka z dzieckiem i dyzurująca pani doktor potwierdziła to. Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 12:21 Wczoraj wieczorem dotarła do mnie plotka o sarinie, bardzo mglista. Potraktowałam ja jako powtórkę "zamachów bombowych" w czasie wyborów prezydenckich sprzed roku. Nie wiem, czy to rzeczywiste zagrożenie. Jesli jest rzeczywiste, to obecna władza PiSowska zachowuje sie tak, jak komuniści po awarii reaktora w Czarnobylu: tylko cicho, tylko ciiiii.... a jesli to powtórzenie numeru skrojonego na wybory, to jest to najbardziej godna pogardy z socjotechnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.wat.edu.pl 28.10.06, 12:32 Kunce, mam nadzieję, że to tylko zmyłka, ale doskonale pamiętam dzięn czernobyla. moja córka miała wtedy cztery miesiące i w ten piękny słoneczny dzień na skwerku było mnóstwo matek z dziećmi. efekt znamy - dziś problemy endokrynologiczne, tarczycowe itp. jeśli te dranie coś wiedzą, a ukryją to tak jak komuchy wówczas, to ich czas także dobiegnie końca. A pamiętacie sarin w tokijskim metrze w 1995 r. 12 osó zabitych, ale 5 500 popażonych - kalekami do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 12:42 Ewo, ja też urodziłam syna wiosną 86, dlatego tamte dni tak pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 12:21 Wiadomosc o mozliwosci ataku krazy glownie droga telefoniczna. Sam dostalem taki od powaznej osoby. W sumie co ma zrobic miasto? Nie poda tego do wiadomosci publicznej - beda pozniej pretensje, ze narazila tysiace mieszkancow na niebezpieczenstwo, poda - bedzie panika. Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 12:45 Jak któś chce rządzic duzym miastem, mającym prawie 3 mln mieszkańców, i będącym stolica kraju zaangażowanego w wojne z krajami oskarżanymi o międzynarodowy terroryzm, to musi mieć opracowane procedury na najgorszą nawet ewentualność. Panowie Stasiak i płk. Polko przez 3 lata brali naprawde przyzwoitą kase za to, by takie rzeczy dopiąc na ostatni guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 13:07 Słuchajcie ale to moze byc zupełnie co innego akcja znicz , tak to juz jest z plotką wystarczy ze zaczeło sie od podwyzszonego stanu gotowosci ktory jest zwiazany z akcją znicz , jesli ludzie sobie te informacje przekazuja z ust do ust to łatwo dokładac i tworzyc na kocu głuchego telefonu moze okazac sie ze odwiedził nas sam Bin Laden;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 13:12 Akcja Znicz, co znreszta mozna sprawdzic na stronach internetowych Komendy Głównej czy stołecznej, to gotowość drogówki - tu dyżuruje kilakanascie tysięcy policjantów więcej niz w zwykły dzień. Z okazji Święta Zmarłych z Warszawy WYJEDZIE kilkaset tysięcy osób do innych rejonów kraju, a przyjedzie kilka-kilkanaście tysięcy osób. Zatem stolica raczej sie wyludni i odwiedziny grobów czy akcja Znicz nie wyjaśniaja mobilizacji służb. Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 13:14 Czy jestes pewny ze Akcja znicz nie dotyczy słuzb medycznych???? Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 13:39 Ostatni stan podwyższonej gotowości w szpitalach był ogłoszony, jeśli pamięć mnie nie myli, wiosna 2004 roku z okazji Szczytu zorganizowanego w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pam_pa_ram_pam A to ciekawe.. 28.10.06, 18:16 kunce napisała: "Akcja Znicz, co znreszta mozna sprawdzic na stronach internetowych Komendy Głównej czy stołecznej, to gotowość drogówki - tu dyżuruje kilakanascie tysięcy policjantów więcej niz w zwykły dzień. Z okazji Święta Zmarłych z Warszawy WYJEDZIE kilkaset tysięcy osób do innych rejonów kraju, a przyjedzie kilka- kilkanaście tysięcy osób. Zatem stolica raczej sie wyludni i odwiedziny grobów czy akcja Znicz nie wyjaśniaja mobilizacji służb"... Zaobserwowałem raczej odwrotne zjawisko. Przyleciałem do kraju i zaraz wpadłem w piekło korków. Zaczynając od Mostu Gdańskiego (o Moście Toruńskim nie wspominam). Przyczyną katastrofy komunikacyjnej była nie budowa, która "idzie sobie" i nikomu specjalnie nie przeszkadza, ale awaria świateł na Goędzinowie. To jest na bezpośrednim podjeździe do Cmentarza Bródnowskiego. I co, myślicie, że pofatygował się tam jakiś "miś" z Drogówki z lizakiem. Mowy nie ma. Za to samochodów tyle, że tego wyjazdu kilkuset tysięcy ludzi zupełnie się nie odczuwa. Reasumując, Pani Kunce - Akcja Znicz to jakiś wirtualny zryw policji, może więcej patroli z suszarkami czai się w krzakach za miastem, ale w Warszawie nikt ruchu nie kontroluje, a co do ilości pojazdów w mieście - to chyba też się Pani myli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupi Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 16:01 piłeś coś, w ogołe żadnego halikoptera nie widać/słychać ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.chello.pl 29.10.06, 09:59 to prawda wczoraj nie mogłem sie dostać do szpitala centum zdrowia dziecka. ochrona powiedziala ze maja alarm bombowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.aster.pl 28.10.06, 13:37 a ja jadę i się nie boję bo przecież im o to chodzi aby się bać, zastraszyć się nie dam a bać się właśnie trzeba tego co mamy w Polsce, a nie zagrożenia terorystycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yattaman Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:39 Mieszkam w Międzylesiu. W Centrum Zdrowia Dziecka też jest pełna mobilizacja. Wokół szpitala jest policja. Mieszkańcy nie wiedzą co się dzieje. Media milczą. Co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.kolornet.pl 28.10.06, 13:46 Ale w wa-wie nie ma chyba żadnej wiekszej imprezy ?A akcja znicz dotyczy tylko Policji ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga To fałszywy alarm - wg Zetki 28.10.06, 14:05 Zagrożenia nie ma, nie ma alarmu chemicznego, nie ma chmury chemicznych oparów. To wszystko zwykła plotka. W rozmowie z radiem ZET rzecznik policji zdecydowanie dementuje doniesienia o rzekomym alarmie terrorystycznym w Warszawie. Plotkę sprawdziliśmy, bo na czerwony telefon Radia ZET dzwoniło kilku słuchaczy, którzy mówili, że w szpitalach są przygotowywane dodatkowe miejsca, ściągani są lekarze, a na ulicach pojawili się podobno policjanci z maskami przeciwgazowymi. Miało to świadczyć o rzekomym zagrożeniu atakiem chemicznym. Warszawie jednak nic nie grozi. Funkcjonariusze Komendy Stołecznej zapewniają Radio ZET, że żadnego alarmu nie było i nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca U mnie w domu też pełna mobilizacja IP: *.chello.pl 28.10.06, 13:54 Ktoś mi buchnął dwie butelki browaru, szukam winnego. Odpowiedz Link Zgłoś
alleluja_i_do_przodu Podobno prezio znowu dostał sraczki 28.10.06, 13:59 Wszystkie służby w stanie gotowości, by nie dopuścić do katastrofy ekologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: Podobno prezio znowu dostał sraczki 30.10.06, 10:48 Z powodu tego browaru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yattaman Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:14 Na antenie TVN24 rzecznik stołecznej policji Mariusz Sokołowski zdementował wszelkie informacje nt. rzekomego ataku lub zagrożenia ekologicznego. Stwierdził, że mobilizacja w metrze to element akcji ZNICZ - cokolwiek miał na myśli. A w szpitalach ponoć nie ma w ogóle policjantów - dodał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:20 dzwoniła znajoma z ochrony srodowiska z warszawy i mi mówiła zeby dzieci nie puszczac na dwór bo cos sie stało w swierku pod warszawa z reaktorem i zaznaczyła ze w tv i w radiu nic nie powiedza tylko beda dementowac Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 19:23 Jasiu, Jasiu, łgać to trzeba umieć. IPJ w Świerku leży ok. 30 km od Warszawy, a ratusz dziś nie pracuje... Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 19:26 30 km od reaktora czujesz sie bezpiecznie? a wiesz, ile kilometrów od Warszawy lezy Czarnobył? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 19:29 mmikki napisał: > 30 km od reaktora czujesz sie bezpiecznie? > a wiesz, ile kilometrów od Warszawy lezy Czarnobył? Tak koleś, czuje się bezpieczniej niż wchdząc na przejscie dla pieszysch. I to przy zielonym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 14:25 Czy to prawda, że metro jest zamknięte? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 16:35 Metro działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:29 Nawet do Krakowa dotarła informacja od znajomych lekarzy z Warszawy ze był jakis wybuch i grozi to skażeniem?? Jak dla mnie to sciema Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 14:30 z forum Radia Zet Podobno nyl wyciek w otwocku (1) Tomek (2006-10-28 13:38:20 ) Podobno byl wyciek pod otwockiem czegos skazonego. W szpitalu na inflanckiej zaczeto przygotowywac miejsca dla pacjentow i zakazano odwiedzin. Hm (2) Anka (2006-10-28 13:43:04 ) Może w Świerku? Wlasnie chyba w swierku Tomek (2006-10-28 13:45:21 ) Tak slyszalem ze w swierku, ale czy to prawda to nie wiem. To moze jest cos w tym jest Tomek (2006-10-28 13:50:40 ) To moze jest cos w tym skoro ktos dal taka wiadomosc i jest taka mobilizacja w szpitalach, a jest poniewaz moja zona lezy na inflanckiej. Tam sa reaktory! Anka (2006-10-28 13:47:46 ) Na chodzie podobnież jeden. DLACZEGO METRO JEST ZAMKNIĘTE? miki (2006-10-28 14:19:57 ) DLACZEGO METRO JEST ZAMKNIĘTE? Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 14:32 czy zechciałbyś napisać, coś więcej? na forum radia Zet pisza, że pod Otwockiem, w Świerku, była awaria. W świerku jest instytut posiadający reaktory jądrowe. jeden z nich jeszcze pracował. Jesli tam doszło do awarii, to Warszawa ma powtóre z Czarnobyla, bo Świerk leży ok. 40 km od centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 14:34 E no prosze was od ataków terrorytycznych do awarii reaktorów jądrowych teraz bedziecie wietrzyc katastrofe porównywalną do Czarnobyla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupi Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:56 po cholere siejesz panike, w dodatku piszesz takie bzdury, ze glowa mala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio ::: Moc plotki ::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 14:30 Luuudzie... czy wyście powariowali? Zamiast cieszyć się ładną pogodą jakieś fakty medialne tworzycie. Własnie wszedłem na wątek i oczy przecieram: lądowanie marsjan. Każdy wie, że już nastąpiło - nikt jeszcze nie widział. Ale wszyscy zaraz pójdą zobaczyć. Czytam, to tak z boku. I naprawdę cieszę się, że wyrzuciłem telewizor, a radio trzymam dla ulubionej muzyki. -- Mów mi Zyzio, mała Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: ::: Moc plotki ::: 28.10.06, 14:33 pare minut temu PAP doniosla ,ze mobilizacja w szpitalach jest zwiazana z plaga spadajacych na glowy przechodniow telewizorow wyrzucanych z okien przez czlonkow jak dotad niezidentyfiowanej organizacji Odpowiedz Link Zgłoś
splkm Re: ::: Moc plotki ::: 28.10.06, 14:36 Kolejne doniesienia PAP wskazują iż jest to nieformalna organizacja nieznających sie ludzi którzy robią miejsca w pokojach na nowe telewizory z promocji Media Markt. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: ::: Moc plotki :::Dementi 28.10.06, 14:42 Niemal natychmiastowy odzew ze strony rzecznika prasowego Media Markt,ktory zaprzecza,ze ich zwiazek z plaga spadajacych telewizorow jest w jakikolwiek zwiazana z ta firma Podobne dementi zlozyli Zieloni i Siskom Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: ::: Moc plotki :::Dementi tlumaczenie 28.10.06, 14:43 chodzi o to,ze to nie oni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subzero Re: ::: Moc plotki ::: IP: *.eranet.pl 28.10.06, 17:09 no dobra sam sprawdzilem. szpital MSWiA JEST ZAMKNIETY. maja pacjenta z bakteria od zgorzeli gazowej i nikogo nie przyjumuja. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: ::: Moc plotki ::: 28.10.06, 19:25 mam informacje o MSW - tam juz nie podwyższony ale ostry stan gotowości, uzupełnienia leków, krwi itd wiec oficjalnie - mają zakażenie beztlenowce? pacjent za zgorzelą? dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: ::: Moc plotki ::: sprawdziłem Cię subzero 29.10.06, 01:17 Troche sie spotkałem z ludzikami subzero, Twoja informacja jest i nieaktualna, i nieprawdziwa. Beztlenowca mieli, ale na oddziale połozniczym. Wykryli go 12-go i do niedzieli, czyli do 15-nie przyjmowali nowych pacjentek, bo trwała dezynfekcja. Podawanie informacji o grozbie posocznicy jako powodzie zamknięcia szpitala MSWiA to podawanie nieprawdy. W tym szpitalu tętni życie, powiedziałbym, że gorączkowo wręćz tętni. Nasi notable musza miec wszystko, co najlepsze, w razie gdyby co.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.centertel.pl 28.10.06, 15:21 ogromna liczba kierowców jeżdżących na podwójnym gazie wypiwszy pod " helloween" jest gorsza niż binladen , to rutynowe działania , szpitale przygotowują się na przyjęcie rannych w wypadkach spowodowanych przez pijanych kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopytko "Zagrożenie" zawsze dobrze robi przed wyborami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:23 Ale tym razem się chłopaki z PiS przeliczą. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 15:46 Dzwoniłam do mojej matki, która pracuje w CZD i powiedziała mi , że powiedziała mi, że słuszna ilość "mniej chorych" dzieci z różnych oddziałów została przepisana do hotelu obok szpitala (!!!), a dyrekcja szpitala jest na miejscu, co się nieczęsto zdarza w dni wolne teoretycznie od pracy. Nie ma innych wiadomości. Niczego innego nie przekazano personelowi. Jeszcze raz napiszę, że chodzi o CZD w Międzylesiu. Szpital dziecięcy. Akcja "Znicz"? Chciałabym... bardzo. W zeszłym roku nie było AŻ TAKIEJ mobilizacji... -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subzero Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.eranet.pl 28.10.06, 17:02 ktos _rozpylil_ zapach _swierkowy_. no sie porobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka801 Info ze Świerka 28.10.06, 17:31 Ustaliłam z mieszkanką tegoż miasteczka, że nic tam się nie stało, nic nie wybuchło, a ponadto jest to reaktor badawczy więc powtórki z Czarnobyla i tak by nie było, nawet jakby wybuchł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Mobilizacja szpitali również poza stolicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:36 Dzwoniła kuzynka, u nich w szpitalu to samo, nie wolno im wyjeżdżać do czasu odwołania, nic więcej nie wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
splkm Re: Mobilizacja szpitali również poza stolicą 28.10.06, 17:42 a kuzynka jest z.... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala1 Re: BZDURY! 28.10.06, 18:00 Mój sąsiad, lekarz pracuje w szpitalu warszawskim i pierwszy raz od jakiegoś czasu miał dzisiaj wolne. Jego znajomi też lekarze z RÓŻNYCH szpitali też nie zostali nigdzie wezwani ani zmobilizowani. Zwykł ordynarna kampania wyborcza, jakichś nieudaczników, którzy w ten sposób chcą opluć obecne władze miasta. A że jak widać ciemny lud to kupi, to czemu nie podziałać w ten sposób. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: BZDURY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:34 Taaa...to dlaczego mojej matki nie ma jeszcze w domu i na 100% wiem, że nie zabalowała, tylko cięzko pracuje w tym beznadziejnym szpitalu prawie za darmo.W dodatku nie wiadomo, kiedy dziś wróci. Normalnie, o tej porze kończy jej się dyżur i wraca autobusem 125 do domu. Może sama jesteś związana z obecną "władzą"? Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala1 Re: BZDURY! 28.10.06, 18:39 Przestań bzdury wypisywać! W szpitalach warszawskich NIE ma żadnej mobilizacji. A to , że Twoja matka musiała iść do pracy, to nie jest powód, żeby siać plotki i straszyć ludzi. Jak Twoja matka wykazuje taką samą wrażliwość, to nie dziwię się, że w szpitalach jest tak marny personel i nawet niska pensja nie jest wytłumaczeniem choć być może jest adekwatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: BZDURY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:40 Poszła po leki dla ciebie, ale dziś jest chyba jakiś feralny dzień bo ich w aptece zabrakło. Tylu chętnych było. Będzie musiała poszukać gdzieś indziej. To trochę potrwa, uspokój się, oddychaj głęboko, obejrzyj telewizję. W jedynce o 19 powinno być coś uspokajającego. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki jacy agresywni 28.10.06, 19:01 ala.lali.lala strasznie agresywna. I inne osoby zatrudnione w komurkach propagandy i ratusza także agresywnie reagują. Pewnie wściekłe, że mobilizacja służb medycznych i mundurowych także ich dotyczy. Ty ala się swojego szefa czepiaj i mniej urzedniczej pogardy okazuj zwykłym ludziom na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala1 Re: :) 28.10.06, 19:07 A Ty się naucz ortografii. Tyle lat chodziłeś do szkoły i podstawowej rzeczy się nie nauczyłeś. :)) Zmobilizuj się, dobrze Ci to zrobi. :)) ps. Skąd piszesz? Po Warszawie chodzi plotka, że to sztab Borowskiego wypuszcza takie za przeproszeniem bąki. To prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: :) 28.10.06, 19:20 możesz sie pocieszać takimi wymysłami siedząc u siebie w robocie i monitorując wypowiedzi na forum domyślam sie, że taka będzie linia obrony za godzine pojawi sie falanga ściagnietych do pracy pisarczyków, którzy na wszytkich forach lansowac będa wspólna ustalona w MSW i ratuszu wersję wy, pispółstwo, jestescie tak żle wychowani, że nie tylko etykiety, ale i nawet bliższej wam etykiety nie znacie, która zaleca nie wytykanie błędów wiem jednak, że tak was szkola do infiltrowania forów dyskusyjnych - macie czepiac sie wszystkiego, żeby zepchnąć dyskujsje na boczny tor tak jak robisz to teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo dziwne dementi rzecznika policji w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.06, 19:49 Zadziwiło mnie dementi rzecznika policji w TVN. Powiedział on że nie ma żadnego wycieku z reaktora atomowego z elektorwni atomowej, której w Polsce nie ma!!! Zamiast powiedzieć że nie ma wycieku z jedynego rekatora jaki w Polsce działa pod Otwockiem - przecież to nie tajemnica że rekator jest : www.ipj.gov.pl z tej strony cytat: Reaktor MARIA Ze względu na obowiązujące przepisy porządkowe oraz konieczność zapewnienia właściwej obsługi dozymetrycznej liczebność grup wchodzących do reaktora MARIA jest różna w różnych dniach tygodnia. Do reaktora mogą wejść osoby w wieku powyżej 15 lat Zwiedzanie reaktora przez jedną grupę (wraz z wykładem) trwa około 90 minut W środy i czwartki w godzinach 10-13 do reaktora mogą wejść 2 grupy po 20 osób w piątki w godz. 8:30-11:30 do reaktora mogą wejść 2 grupy po 30 osób w ramach programu autorskiego, obejmującego dodatkowe wykłady z pokazami W piątki w godz. 11:30-14:30 do reaktora mogą wejść 2 grupy po 30 osób w ramach programu autorskiego, obejmującego dodatkowe wykłady z pokazami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unicorn Re: dziwne dementi rzecznika policji w TVN IP: *.chello.pl 28.10.06, 19:51 Powinien powiedziec ze nie ma zadnego zagrozenia a nie ze nie ma chmury gazu i reaktora. Nikt nie zdementowal informacji o stanie podwyzszonej gotowosci w szpitalach. A to chyba jedyne ziano prawdy w tych sensacyjnych doniesieniach z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: dziwne dementi rzecznika policji w TVN 28.10.06, 19:52 powiedział prawde - do pewnego stopnia w Polsce nie ma elektrowni jądrowej - tu powiedział prawdę w Polsce jest czynny reaktor czyli : dementi dotyczyło braku wycieku z elektrowni atomowej? a czy w ogóle nie ma wycieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: dziwne dementi rzecznika policji w TVN IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.06, 19:54 no bo normalnie powinien powiedzieć: szanowni państwo potwierdzamy ze w jedynym rekorze w Polsce w Świerku nie było wycieku ... a tak zawsze potem można powiedzieć że ... a o tym reaktorze to nie wiedzieliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 19:56 wystarczy poczytac ten watek Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: sa juz pierwsi poszkodowani 28.10.06, 19:57 całej Warszawie życze, żeby sie na tych poszkodowanych skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:00 nie sadze liczba forumowiczow ,ktorzy sie tu wpisali stale rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.06, 19:58 no to skąd takie informacje i dlaczego nikt nie potrafi z oficjeli ich oficjalnie zdementować. Mobilizacja jest - to fakt natomiast mogą to być zwykłe ćwiczenia - i tak mozna by to było zdementować a nie strugać głupka o nieistniejących chmurach gazu i wyciekach z elektrowni, której nie ma - państwo władza - nie bierzcie ludzi za debili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:02 taaaaa powinni jeszcze na wszelki wypadek zdementowac zawczasu,iz nie jest prawda jakoby wyladowali Marsjanie-wystarczy poczytac ten watek,mamy terrorystow,wybuch rekatora,wirusa Ebola czekamy na dalsze propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.06, 20:06 od razu widać że żyjemy w dzikim kraju cyników, w normalnym kraju takie informacje się dementuje aby uspokoić społecznstwo a u nas albo nikt nic nie wie albo kręci albo tak jak Ty wszystko kwestionuje niestety. Chciałbym aby zajrzało tu trochę więcej cywilizacji i dobrych obyczajów. Ludzkim jest pytać i wątpić a władzy i urzędników zadaniem rozwiewać wątpliwości i uspokajać albo w przypadku zagrożenia pomagać. A u nas tak jak z powodzia w 1996 - też nikt nie wierzył że kiedyś może zalać i dawać budowali domy na polderach.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: sa juz pierwsi poszkodowani 28.10.06, 20:03 jako człowiek żyjący naw Wisłą parę dziesiatków lat mam złe wspomnienia dotyczą roku 1986 wtedy o awarii w Czarnobylu dowwiedzielismy sie dzieki zagranicy komuna zatajała te informacje tydzień i w fazie najwiekszego pronmieniowania zorganizowała jakby nigdy nic pochód pierwszomajowy wtedy tez władza nie chciała psuć ludziom świeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:17 yhm i ta sama komuna ,ktora zatajala informacje przez tydzien w druga noc po otrzymaniu alarmujacych danych ze stacji pomiaru nakazala rozpoczecie natychmiastowej akcji podawania plynu lugola,zakaz wypasania bydla na lakach wstrzymanie akcji szklanka mleka dla kazdego dziecka i itp oczywiscie mogla te decyzje podjac jeszcze szybciej,ale na tle pozostalych krajow hehe demokracji ludowej wypadlismy calkiem niezle Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: sa juz pierwsi poszkodowani 28.10.06, 20:29 korekta: w dwa dni po tym , jak przed społeczeństwem nie dało juz sie ukrywac tej woiadomosci, czyli w pierwszym tygodniu maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 20:58 korekta korekty pierwsza chmura dotarla do granic Polski w nocy z 27 na 28 kwietnia 29-ego o godzinie 11 -ej oficjalnie ogloszono w rtv rozpoczecie akcji podawania plynu Lugola i juz wieczorem tego samego dnia akcja podawania tego plynu dzieciom z terenow polnocno wschodnich do 5-ego maja plyn podano dzieciom z terenu calej Polski-a wiec akcja na poczatku maja sie nie zaczela,a zakonczyla uwazam,ze zanim sie zacznie pisac na jakis temat trzeba zweryfikowac to co sie zapamietlo-pamiec ludzka bywa zawodna-zwlascza wtedy gdy plyn lugola wzielo sie dopiero w pierwszej polowie maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxio Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:29 > oczywiscie mogla te decyzje podjac jeszcze szybciej,ale na tle pozostalych > krajow hehe demokracji ludowej wypadlismy calkiem niezle Jak w starym dowcipie o Stalinie, ktory tylko polamal rece dziecku ktore nie bilo mu brawa. A przeciez mogl zabic... Pozdrowienia dla starych towarzyszy z propagandy. Na kolarzy jutro troche za pozno, ale zgodnie z dawnymi czasami jakis pochod, ewentualnie marszobieg z Kaziem na czele - rozwialy by wszelkie watplowosci co do ewentualnego wycieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: 80.51.186.* 28.10.06, 20:46 a dlaczego nie każa pić wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: sa juz pierwsi poszkodowani IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 21:02 mogl tym bardziej ,ze w takiej Szwecji akcja podawania plynu zaczela sie nieco pozniej niz u nas Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz O wlasnie! Gdzie oredzie prezydenta? 28.10.06, 21:27 Gość portalu: boo napisał(a): > no to skąd takie informacje i dlaczego nikt nie potrafi z oficjeli ich > oficjalnie zdementować. To tak jak z tymi agentami. Oni sa, ale nikt nie potrafi ani temu zaprzeczyc, ani potwierdzic. Ech.. lzeelita z lumpenprolatriatem maci i maci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Każdy może zweryfikować, że mobilizacja JEST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:54 Niestety, "alu" mobilizacja jest i KAŻDY może to zweryfikować. Wystarczy iść do najbliższego szpitala i porozmawiać z personelem. W CZD jest teraz nawet dyrekcja. Pytanie-dlaczego mobilizacja jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klippi Re: Każdy może zweryfikować, że mobilizacja JEST IP: *.aster.pl 29.10.06, 08:42 byłem wczoraj w centrum , popijałem piwko czekając na ATAK , a którym wszczęłaś wątek ( nie tylko jeden ) i nagle ... i nagle ... zachciało mi się siku (jak to po piwie) .. - i to był jedyny atak tego dnia .. pozdrawiam i czekam na kolejne bzdury o dziewczynach pociętych żyletkammi , atakiem sarinem , czarną wołgą .... idę se kupić piwo . To naprawdę lepsze niż głupie pierdoły . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel 3rp no i co mają do powiedzenia? IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 21:19 Żadnego zagrożenia atakiem nie ma. Nie ma też żadnego skażenia. Z reaktorem w Świerku nic się złego nie stało. Teraz słucham, co mają do powiedzenia ci wszyscy ćwierćinteligentni histerycy rozpuszczający plotki o sarinie i skażeniu. Nadal powołują się na bardzo wiarygodne żródła? I oczywiście nakaz nierozpowszechniania w mediach, żeby nie było paniki. Co mają do powiedzenia autorzy tych bzdur? Odpowiedz Link Zgłoś
anamika1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 28.10.06, 21:24 Mobilizacja w szpitalach trwa nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unicorn Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.chello.pl 28.10.06, 21:29 POtwierdzam. Trochę długo na ćwiczenia. Pewnie jakiś fałszywy alarm - miejmy nadzieję :) Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala1 Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! 28.10.06, 21:56 "W związku ze zbiorową ucieczką grupy chorych jednego z zamkniętych oddziałów warszawskiego szpitala psychiatrycznego, nastąpiła konieczność mobilizacji personelu szpitali na wypadek, gdyby pacjenci zaczęli atakować osoby postronne. Jak dotąd udało się doprowadzić na oddział 3 osoby, niestety reszta, grupa ok. kilkunastu osób nadal przebywa poza terenem szpitala. Jak mówi dyrektor szpitala "winni niedopilnowania rygoru na oddziale szpitalnym zostaną ukarani w trybie dyscyplinarnym". Policja zwraca się o ostrożność i niewychodzenie z domów, oraz zgłaszanie przypadków dziwnych zachowań" - podali przed chwilą w TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unicorn Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! IP: *.chello.pl 28.10.06, 22:15 To żart ? Z takiego pozoru to sie wzmacnia ostry dyzur, a nie mobilizuje szpitale i strazakow ? Ale moze sie nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:18 Mobilizacja byla z powodu "zartu" telefonicznego. Sprawcy juz zostali namierzeni. Koniec sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:58 skad takie info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Wiem dlaczego jest ta mobilizacja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:28 Alu, Wracaj więc na oddział psychiatryczny, moja mama wróci wtedy do domu. Uwolnij też innych lekarzy i personel medyczny- jest sobota wieczór...trochę zrozumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 14:56 nie ma i nie było zadnej mobilizacji.Wiem co mówię, bo siedzę na dyżurze w szpitalu. Bylo tylko zalecenie, w piątek, żeby byc pod telefonem, bo moze być wiecej chorych w związku z Świetem Zmarłych.To z Urzędu, nie chcą żadnej wpadki przed wyborami, bo się boją, nie katastrofy, tylko, że opozycja coś złapie. A na dyżurze luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:24 A w jakim szpitalu jesteś/byłeś na dyżurze? Bo w dziecięcym stan podwyższony jest też dziś. Nie należę do opozycji, jestem anarchistką i feministką- generalnie prawica i lewica w Polsce to takie samo GÓWNO. Oczywiście w mojej opinii- Twoja może być inna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:30 Joanno, ale czy mama zdążyła donieść ci leki? Bo albo nie zdążyła, albo pomyliła receptę albo ci się proszki pomyliły. Na przykład cytrynowy na niewiele ci się zda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:45 Mama przyniosła mi ganję. Tak długo jej nie było, bo zmienił nam się dealer osiedlowy ( teraz to kuzyn Romka G.) i musiała mu wytłumaczyć, co i jak... sam rozumiesz, nie było łatwo... jako ateistka nie dostaję "dyskontów" u niego- pensja mojej matki pracującej w słuzbie zdrowia została więc nieco nadwyrężona- jutro będę kupować u księdza- mam nadzieję, że ten okaże swe miłosierdzie i da mi 25%off. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:53 Twoja głupota nie pozwala mi współczuć ci. Ale dam ci jedną radę. W sieci używa się emotikonów. Na przykład głupcy, kiedy chcą być dowcipni, piszą bzdury, ale kończą je uśmiechniętymi buźkami. Spróbuj i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:56 a co to jest emotikon? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.chello.pl 29.10.06, 18:18 Gość portalu: asiaasia1 napisał(a): > a co to jest emotikon? > emoticony to ci których jutro o 6 rano zobaczysz w judaszu jak przyjdą po ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:38 w judaszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.sasiedzi.pl 28.10.06, 22:33 rany boskie a wiec to prawda CHOWAJCIE SIE DO PIWNICY TO JEDYNA SZANSA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriseh Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.net-serwis.pl 28.10.06, 22:44 Sluchajcie, znajomy mieszka pod Swierkiem, nie wiem ile dokladnie, ale z kilka kilometrow i mowil, ze faktycznie non stop jakies syreny od karetek czy strazy wyja, ale myslal, ze moze cos sie na trasie wylotowej stalo. Tam czasami dochodzi do wypadkow, ale w zwiazku z tym co pisaliscie to ja juz nie wiem, on mowil ,ze tam sie cos dzieje, ale nie wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel 3rp Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.acn.waw.pl 28.10.06, 22:49 Kolejny rozsiewacz plotek w stylu "PODOBNO coś się stało" albo "Wiem z dobrego źródła, zblizonego do". Idźcie spać zamiast rozpuszczać bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KERIM Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.eranet.pl 28.10.06, 23:57 Jeśli plotka jest że sztab kryzysowy Warszawy postawił nasz szpital na nogi każąć przygotować sie na przyjęcie chorych zartutych sarinem to będe wierzył wszystkim plotkom. Odpowiedz Link Zgłoś
e-wawa.pl Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 12:49 otrzymałem wiadomość od jednego z lekarzy na Banach "Nie pij wody"... Odpowiedz Link Zgłoś
bulkazbananem Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 21:16 Pewnie polskich liter nie uzywa...mialo byc "Nie pij wódy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borkowicz Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:00 Ludzie... CZD miało mobilizację rzeczywiście. Rano mieli odprawę i mówili im, że był telefon ze sztabu kryzysowego, mają przygotować atropinę, bo jest ryzyko ataku Sarinem. To jest naprawdę prawda to co napisałem, ale jak widać to musiała być jakaś fałszywa informacja, bo plotki jakie poszły były zupełnie nie związane ze sprawą, a wszystko rozeszło się po kościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel 3rp Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.acn.waw.pl 29.10.06, 00:03 Zatem niech teraz wytłumaczą się wszyscy rozsiewacze głupot o tym, że był atak, że był wyciek w reaktorze, że zaatakowano metro. Oczekuję od tych osób jasnych i klarownych infomacji o miejscu ataku, skali, liczbie poszkodowanych. Gdzie i co się stało? Jakich substancji użyto albo jaki jest poziom skażenia radiologicznego? Jeśli nie umieją nic sensownego napisać, niechaj admini ich zbanują, aby nie mieli dostępu do internetu i nie mogli rozsiewać plotek o jakimś ataku, którego NIE BYŁO. Milczeć a nie bzdury pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:01 Nie mam pojęcia, co się stało, co się stanie lub co się miało stać. Jednak mobilizacja szpitala CZD jest faktem niezaprzeczalnym. Środki, które podjęto nie przypominałay raczej corocznej "Akcji Znicz". Ja nienawidzę sytuacji, kiedy o dostępie do informacji decyduje "władza"= zbiór w większości niewykształconych gburów. Jestem obywatelką tego, ponoć wolnego kraju i chcę wiedzieć DLACZEGO w tym szpitalu ( i podobno też w innych) przeniesiono na przykład znaczną ilość chorych dzieci do HOTELU obok. Ile wysiłku emocjonalnego i fizycznego wymaga przeniesienie CHOREGO, MAŁEGO DZIECKA z jednego oddziału do innego budynku. Nie wspominając o emocjach małego pacjenta. Widziałeś ,jaki jest chociażby system wind w szpitalu CZD. Ja tam byłam wiele razy- nic się nie zmieniło od wielu lat. Po co tyle zamieszania, co? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 14:18 > Zatem niech teraz wytłumaczą się wszyscy rozsiewacze głupot o tym, że był atak, > > że był wyciek w reaktorze, że zaatakowano metro. > Oczekuję od tych osób jasnych i klarownych infomacji o miejscu ataku, skali, > liczbie poszkodowanych. Gdzie i co się stało? Jakich substancji użyto albo jaki > > jest poziom skażenia radiologicznego? > > Jeśli nie umieją nic sensownego napisać, niechaj admini ich zbanują, aby nie > mieli dostępu do internetu i nie mogli rozsiewać plotek o jakimś ataku, którego > > NIE BYŁO. Milczeć a nie bzdury pisać! O ataku, KTÓRY BYŁ napisałyby media. Z tym, że gdyby BYŁ to nie byłyby plotki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:45 Napisały: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_061030/druga_strona_a_1.html Ciekaw jestem następnych przedwyborczych rewelacji Kuncewiczowej. Na przykład "Marsjanie masowo porywają członków nowej PZPR". Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 14:54 Można tylko jedno powiedzieć. Obywatel władzy nie wierzy. I tym bardziej nie wierzy im bardziej władza zaprzecza. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:02 Władza też nie wierzy obywatelom. I słusznie. Co cztery lata ją porzucają. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 15:06 Dla bardziej obiecującej. A zresztą stara władza dostaje dobre alimenty :) Niech nie jęczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:11 Widzę, że staliśmy się sławni. Świetnie. Zupełnie inne rzeczy powtarzają sobie pracownicy szpitali, ale OK, rozumiem, że oni też uwierzyli w tę "plotkę". Dobrze, rozumiem więc, że taką akcję w szpitalu dziecięcym (przenoszenie dzieci do hotelu etc.) przygotowano przez nadchodzące katolickie święto i przez pseudokatolików ( te sławne 95%...), którzy pijani na drogach zabijają niewinne dzieci. Brawo towarzysze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:12 Joanno, zrezygnuj z proszków do prania na rzecz płynu. Tylko nie pomyl z wybielaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:15 Dzięki, nie używam od dawna ze względu na ekologię, drogi Gizmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:19 No to łykaj cokolwiek - byle dużo. Może pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:21 Łykam, łykam ...Lubię lody zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:06 "Ale internauci nie rezygnowali - informowali o ewakuacji Centrum Zdrowia Dziecka i o sarinie w metrze."-pisze "Rzeczpospolita". Proszę nie stosować wyolbrzymień. Na szczęście można przeczytać na tym forum, że nie pisałam o EWAKUACJI, ale o przenoszeniu słusznej liczby "mniej chorych dzieci" do hotelu obok.To znaczna różnica semantyczna i pani Karolina tym razem się lekko zagalopowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel 3rp Rozsiewacze plotek powinni ponieść karę IP: *.acn.waw.pl 29.10.06, 01:48 Założono wiele wątków na bardzo wielu formach. W wielu wypowiedziach wyczytac można, jakoby: a) nie należało podróżować po mieście z powodu skażenia b) zamknięto metro z powodu jak w pkt a c) doszło do zamachu z użyciem broni chemicznej d) doszło do wycbuchu ładunku e) doszło do wycieku substancji radioaktywnych f) władze ukrywały rzekome skażenie środowiska Wobec osób rozpowszechniających informacje należy rozpocząć postępowanie karne przewidziane w kodeksach. Wypowiedzi takie są ordynarnymi plotkami siejącymi tylko niepokój i dezorganizującymi pracę służb odpowiedzialnych za bezpieczeństwo i zdrowie publiczne. Policja została wręcz zmuszona do dementowania masowych plotek. Autorzy tychże powinni zostać ustaleni i ukarani a także należy ich na dłuższy czas odizolować od internetu, gdyż właśnie to medium jest używane w szczególności. Żadnego zamachu nie było, skażenia nie ma, reaktor nie został uszkodzony. Można się najnormalniej poruszać po miejście i żadne masowe niebezpieczeństwo nie grozi. Teraz niechaj wytłumaczą się autorzy tych plotek a policja niechaj rozpocznie śledztwo umożliwiające ukaranie ich za wzniecanie paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corey AAAAA!!! Talibowie z Klewek przyjechali do Wa-wy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:52 104 posty o bzdurnej plotce! Cały tydzień to akcja znicz Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: AAAAA!!! Talibowie z Klewek przyjechali do Wa 29.10.06, 19:00 za póżno w czwartkowe popołudnie naprawdę zbyt powazne osoby, by informacje potraktować jak żart, osoby z - jak się to dyplomatycznie ujmuje - kręgów zbliżonych do komendy stołecznej, dały cynk o zagrożeniu sarinem dały cynk swoim zonom, kochankom, wnukom... i poszło teraz sobie chłopcy sami poszukajcie w swoich szeregach osób, od których "wycieka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: AAAAA!!! Talibowie z Klewek przyjechali do Wa IP: *.aster.pl 29.10.06, 19:52 To prawda. Znajomi policjanci potwierdzają: Znaleziono plany ataku terrorystycznego na Warszawę. Niebezpieczeństwo minęło. Ciekawe czy post factum organa ścigania albo władze się jakoś do tego ustosunkują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel 3rp g ł u p o t y IP: *.acn.waw.pl 29.10.06, 20:09 Wiecznie te same argumenty o osobach dobrze poinformowanych, kręgach zbliżonych do policji. Kiedy wreszcie admini zablokują dostęp do forum takim rozsiewaczom plotek a organa ścigania ustalą kto jest szczególnie odpowiedzialny i osoby te zostaną ukarane. Skoro mowa o znajomych policjantach i osobach zbliżonych do komendy stołecznej, należy zidentyfikować piszącego, przesłuchać na okoliczość źródła informacji. Jeśli sam wymyślił ukarać grzywną, jeśli od kogoś, ustalić tożsamość, miejsce pracy funkcję i też przesłuchać. Aż do skutku, aż po nitce do kłębka dojdzie się w tym głuchym telefonie od etmitentów tych bzdur i ogniw pośrednich szczególnie ubarwiających te plotki. Te osoby należy na dłuższy czas odciąć od internetu, są zbyt nieodpowiedzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: g ł u p o t y IP: *.chello.pl 29.10.06, 21:46 to jakaś paranoja, była mobilizacja w szpitalach - to akurat wiem, to nie plotka tylko rzeczywistość,a fakt,że nikt tego oficjalnie nie wyjaśnił jest jeszcze bardziej denerwujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: g ł u p o t y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:46 Nie ma sprawy. Sama mogę zgłosić się na policję. Mobilizacja w CZD była - wystarczy pogadać z personelem tego szpitala, a nawet, jeśli policji się uda, z dyrekcją. Nie mam żadnego problemu z policją i przesłuchaniem. To ja bym chciała zapytać funkcjonariuszy, DLACZEGO w szpitalu były przeprowadzone działania, które nie przypominały corocznej "akcji znicz". Co się dzieje, co się stało lub co się miało zdarzyć i DLACZEGO JA o tym nie wiem. Mam w dupie sceptyków, martwcie się o siebie - jestem obywatelką tego kraju i mam prawo wiedzieć o każdym zagrożeniu, nawet, jeśli jest to fałszywy alarm. Dlaczego dzieci zostały przeniesione do hotelu? Czy wiecie, ile wysiłku trzeba, żeby CHORE MAŁE DZIECKO ( nie dorosłego) przenieść do innego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: AAAAA!!! Talibowie z Klewek przyjechali do Wa 30.10.06, 11:13 Ale masz znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
mk72 Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 29.10.06, 22:43 Ludzie uwierzą w każdą bzdurę. Jak plotka będzie głosić, ze na przedmieściach Warszawy wylądowali talibowie, żeby ją zając, też uwierzycie ? BTW: czy osoby kolportujące tu informacje o rzekomej mobilizacji szpitali, mogą podać dane swych informatorów ? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 10:24 A jak podadzą? Co to da? Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 11:16 To co - zaczęła się już ta wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 11:41 :) Chyba na razie nie wiemy czy się skończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
e-wawa.pl Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 12:52 Dostałem informację od osoby z rodziny, lekarza na Banacha.. Pozdrawiam. SMS brzmiał "Nie pij wody z kranu" Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 13:00 dopiero teraz? mnie to mama powiedziała jakieś 25 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
e-wawa.pl Re: Mobilizacja szpitali w Warszawie - zagrożenie 30.10.06, 13:05 Twoja mama jest jasnowidzem? Informacja wypłynęła od powaznej osoby ze szpitala na Banacha. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Dla podsycenia atmosfery : 30.10.06, 16:11 W Rembertowie na osiedlu Polanka rozklejaja na drzwiach klatek informacje o tym, aby nie korzystac z wody w kranach do celow pitnych. Nie wiem czyj sztab wyborczy te ogloszenia rozwiesza, ale robi to od godziny 14-tej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaasia1 Re: Dla podsycenia atmosfery : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:26 A wiesz, że w Rembertowie wojskowi też mieszkają... Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Dla podsycenia atmosfery : 30.10.06, 17:03 WSI chca wytruc? Tam akurat problemem prawdopodobnie jest rura, ktora pekla pod wplywem wrzucenia wielotonowych pojazdow komunikacji miejskiej na osiedlowe uliczki. Byc moze woda zostala zanieczyszczona psimi odchodami i poziom bakterii koli zostal przekroczony w mozliwych do zaakceptowania dawkach. Ukarac terrorystow nie sprzatajacych po swoich psach! Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dla podsycenia atmosfery : 30.10.06, 17:24 Musiało się skończyć kupami psimi :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. alarm - ściema IP: *.chello.pl 30.10.06, 21:03 Ja się w sobotę na randkę umówiłam. Chłopak do mnie dzwoni że nie przyjedzie do centrum, bo akcja-mobilizacja, sarin itd a jego mama pracuje w centrum antykryzysowym i ma wiadomości z pierwszej ręki. Faceci to świnie - pół warszawy na nogi postawi żeby się od randki wykręcić!!!! :) pa, A. Odpowiedz Link Zgłoś