Dodaj do ulubionych

Zieloni do Rady Miasta

01.11.06, 00:04
Zapraszam wszystkich srdecznie na stronę www.warszawa.zieloni2004.pl, możecie
tam przeczytać o kandydatkach i kandydatach Zielonych do Rady Warszawy. Tam
też znajdziecie program Zielonych. Zapraszam także na mój blog:
www.bartosz-lech.bloog.pl.

Pozdrawiam
Bartek Lech
kandydat Zielonych do Rady Miasta Warszawy z okręgu Bielany-Żoliborz
Obserwuj wątek
    • Gość: płyń z Wisłą! Jakie warunki muszą spełnić kandydaci Zielonych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 00:36
      Na przykład zdegradować jakiś las - jak Hanna Gill z Chomiczówki przeciw degradacji?
      A może pozbawić Ursynowa trasy w tunelu i w zamian puścić ulicę między blokami - jak postulują warszawscy zieloni?
      Może wywalić państwowe miliardy na pustą autostradę służącą ruskim tirom - przez cenne mokradała Całowanie?
      A może chociaż naciągać miasto na tani wynajem lokalu pod klub, na którym można trzepać potem niezłą kaskę - jak p. Legierski?
      ----------------------------------
      Poczet pieniaczy warszawskich
      ----------------------------------
      Przyjazne Miasto, Ekostrada, Światowid, Chomiczówka przeciw degradacji, Nie przez miasto Wesoła, Zielone Mazowsze. Do tego próbuje doszlusować partia Zieloni 2004.
      Wszystko to jedna banda, powiązana ze sobą. Ktoś powie że nie prawda? Zaraz jakiś pseudo-ekolog się zapieni? To dlaczego współpracują ze sobą i urządzają wspólne akcje, gdzie nie chodzi o ekologię ale o wąsko pojmowane interesiki jakichś grupek? Dlaczego ręka w rękę działają przeciw rozwojowi Warszawy?
      Jak podaje robert_c z Siskomu:
      "Stowarzyszenie Ekologiczne Światowid ściśle współpracuje z Przyjaznym Miastem.
      Mają tą samą siedzibę, które im Przyjazne Miasto użycza. Korzystają ze wspólnego komputera."
      Idźmy dalej: jakoś nie dziwi mnie współpraca Światowida z Ekologicznym Ursynowem (czyli defacto Ekostradą, ta sama szefowa D.C.) czy Zielonym Mazowszem:
      www.zm.org.pl/koalicja/?a=koalicja.koalicja
      "Koalicja Lanckorońska na rzecz Zrównoważonego Transportu
      Członkowie Koalicji
      [..]
      7) Stowarzyszenie "Chomiczówka Przeciw Degradacji"
      8) Stowarzyszenie "Ekologiczny Ursynów"
      [..]
      10) Stowarzyszenie "Zielone Mazowsze"
      11) Stowarzyszenie Ekologiczne "Światowid"
      [..]"
      albo to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=29434489&a=29434489
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=29434489&a=30246483
      Z kolei Ekostrada współdziała z Nie przez miasto Wesoła i Chomiczówką p. degradacji, świadczą tym także ich wspólne akcje np. ta: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=44229832&a=44229832
      Zielonych 2004 łączy jeszcze z Chomiczówką p. degradacji osoba pani H.G. - działaczki z Chomiczówki, która zamieszkała w budynku, który zbudowano niedawno przy rezerwie komunikacyjnej, która teraz 'uświadomiona ekologicznie' walczy o przesunięcie tras szybkiego ruchu na inne osiedla i zarazem kandyduje na radną z Zielonych 2004 ręka w rękę z cwaniaczkiem Legierskim.
      Jak widać swój zawsze znajdzie swego, a że to z moralnością ma niewiele wspólnego, to i ciągotki lewackie przychodzą niejako naturalnie...
      • Gość: Zielone dla Zielon Re: Jakie warunki muszą spełnić kandydaci Zielony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:34
        Szerokim frontem po Zielone w Warszawie. Warszawie Zielone naleza sie jak psu zupa. I my Zielone bedziemy je dzielic dla najbardziej potrzebujacych Zielonych Dzialaczy. Nasz program to optymalny dla warszawskich dzialaczy podzial Zielonych z Unii Europejskiej. Glosuj na Zielone a napewno Zielone trafia do najlepszych i najuczciwszych Zielonych Dzialaczy.
      • osservatorepolacco Re: Jakie warunki muszą spełnić kandydaci Zielony 02.11.06, 17:54
        płyń z wisłą to znany pieniacz i szaławiła

proszę go ignorować, już próbowaliśmy z nim dyskutować - kończy się (szybko)
        rzucaniem potwarzy i kalumniami. prawdopodobnie gość występuje pod różnymi
        nickami, stosując tanie chwyty maniuplacyjne.

pozdrawiam prawdziwych zielonych.
        • Gość: płyń z wisłą! Re: Jakie warunki muszą spełnić kandydaci Zielony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 18:08
          Co ty nie powiesz?
          Może 'koalicja lanckorońska' nie istnieje? www.zm.org.pl/koalicja/?a=koalicja.koalicja
          A może Zielone Mazowsze nie kandyduje z list Zielonych 2004? www.warszawa.zieloni2004.pl
          Podobnie jak Chomiczówka p. degradacji i Ekologiczny Ursynów...
          Zaś nagrania z antyekologicznymi wypowiedziami Chomiczówki p. degradacji ujawnił przedstawiciel prawdziwych ekologów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=50086218
          Zmowa i współdziałanie zielonych pieniaczy jest FAKTEM i tylko osoby bez moralności (jak lewactwo czy zaciekli pisowcy i elpeerowcy) może temu zaprzeczać.
          • Gość: haha Re: Jakie warunki muszą spełnić kandydaci Zielony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:12
            taa... prawdziwi ekolodzy Vampi_r i koszatek i ekoszolom Andrzej Kassenberg...
            daj spokoj za samo takie stwierdzenie nie moge sie przestac smiac.
          • Gość: haha Re: Jakie warunki muszą spełnić kandydaci Zielony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:14
            Organizacje ekooszolomskie zdaniem SPISKOMU:
            Instytut na rzecz Ekorozwoju
            Instytut Spraw Obywatelskich
            Polski Klub Ekologiczny
            Stowarzyszenie „Zielone Mazowsze”
            Stowarzyszenie Rowerowy Białystok
            WWF
            Inicjatywa "TIR-y na Tory"
            Instytut Ekonomii Środowiska
            Liga Walki z Hałasem
            Pracownia na rzecz Wszystkich Istot

SMIECH NA SALI!!!

Najbardziej bawi mnie fakt, ze Zielone Mazowsze doradzal PO, a SPISKOM startuje
            z list PO :D
            • Gość: płyń z wisłą! Re: Jakie warunki muszą spełnić kandydaci Zielony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:38
              jak zwykle lewactwo kłamie. jak zwykle.
              Członkowie Koalicji

1) Fundacja Aeris Futuro

2) Inicjatywa Obywatelska 2002 - Grodzisk Mazowiecki

3) Instytut na rzecz Ekorozwoju

4) Instytut Spraw Obywatelskich

5) Polski Klub Ekologiczny - Okręg Dolnośląski

6) Polski Klub Ekologiczny - Okręg Mazowiecki

7) Stowarzyszenie "Chomiczówka Przeciw Degradacji"

8) Stowarzyszenie "Ekologiczny Ursynów"

9) Stowarzyszenie "IDEA 2000"

10) Stowarzyszenie "Zielone Mazowsze"

11) Stowarzyszenie Ekologiczne "Światowid"

12) Stowarzyszenie Federacja Zielonych w Białymstoku

13) Stowarzyszenie Rowerowy Białystok

14) Stowarzyszenie Ruch Inicjatyw Społeczno - Ekologicznych
              "Przytulia" - Częstochowa i region

15) Wrocławska Inicjatywa Rowerowa
              No i gdzie masz tą Ligę walki z hałasem, Instytut ekonomii środowiska czy Pracownię na rzecz wszystkich istot?? Buhahaha!!! oto wiarygodność lewactwa: kłamać, manipulować, iść w zaparte.
              • Gość: haha te spiskomowcu, mysl moze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:46
                po pierwsze jestem z UPR, a samo nazywanie mnie lewakiem uwazam za oburzajace.
                po prostu swiadczy o twojej tepocie. nie glosuje na zielonych, bo jestem
                katolikiem i konserwatysta i liberalem, ale znam srodowiska ekologiczne o
                ktorych piszesz, wiec mnie bawisz.

i naucz sie czytac, bo jak piszesz: Buhahaha!!! oto wiarygodność spiskomowcow:
                kłamać, manipulować, iść w zaparte.

zjedz kawalek w dol i znajdziesz takich sygnatariuszy:
                Szymon Surmacz (Inicjatywa "TIR-y na Tory")
                Adam Bohdan (Pracownia na rzecz Wszystkich Istot, Oddział Podlaski)
                Anna Dworakowska (Instytut Ekonomii Środowiska)

te spiskomowcu. daj se na luz i zacznij sie na glupote.
                • jaa_ga Ha ha napisał 04.11.06, 19:54
                  jestem
                  katolikiem

* Ha ha
                  • Gość: haha Re: Ha ha napisał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:55
                    co 'haha'? co zabawnego w tym, ze jestem czynnym katolikiem?
                    • jaa_ga Re: Ha ha napisał 04.11.06, 19:59
                      Raczej smutnego, niż zabawnego...
                      Twoje posty i wyzwiska świadczą o czymś zupełnie innym
                      niż głosi nauka kościoła, do którego przynależność demonstrujesz,
                      czyniąc temu kościołowi zwykłą szkodę.
                      Bo tak prawdziwi katolicy się nie zachowują.
                      • Gość: haha Re: Ha ha napisał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:09
                        ta... mnie sie czepia, a koszatka piszacego zem idiota, klamca, manipulator itp.
                        pozostawi w spokoju?

tak wogole to ile ty masz tutaj kont i ksyw koszatku?
                        • jaa_ga Sam sobie wystawiasz świadectwo 04.11.06, 20:13
                          a każdy twój kolejny post to twoja, nie moja, wizytówka, anonimie.
                          Oto post Koszatka - kolejne osoby obrażasz i kłamiesz straszliwie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=830&w=51325769&a=51458575
                          • Gość: haha Re: Sam sobie wystawiasz świadectwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:19
                            posilki przyszly :) nikogo nie obrazam. pisze tylko prawde. co mam robic z
                            czlowiekiem, ktory niczym kaczynski upiera sie, ze czarne jest biale, a biale
                            czarne? sorki.

klamie straszliwie? przyganial kociol garnkowi. spojrzcie na siebie, bo
                            jestescie zabawni - wszedzie spiski, oskarzenia wobec uczciwych ludzi oraz
                            wyzywanie takich ludzie jak Kassenberg od ekooszolomstwa.

Każdy wasz kolejny post to twoja, nie moja, wizytówka :D Moge tak do nocy
                            parafrazowac, bo w kolko piszecie bzdety tego typu.
                • Gość: płyń z wisłą! te, pieniaczu, naumiej się czytać albo nie kłam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:06
                  Bo listę członków podałem powyżej, aa to co ty piszesz, to Uczestnicy spotkania założycielskiego.
                  widocznie przyszli, popatrzyli na towarzystwo na \sali - i odpuścili sobie!
                  a ty uprawiasz klasyczną lewacką manipulację danymi.
                  to typowe. w sprawie tranzytu też kłamiecie, w sprawie zagrożen od tras ekspresowych - także.
                  dlatego solą w oku pieniaczy jest Siskom,który publikuje mnóstwo map, dokumentów, projektów, dziękiktórym kłamstwa zielonych pieniaczy od razu można obalić!
                  • Gość: haha te, pieniaczu, naumiej się czytać i rozumiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:13
                    ci ludzie przyszli i podpisali porozumienie jako jednostki. nie podpisaly
                    koalicji jako organizacje.

a ty uprawiasz klasyczną spiskomowa manipulację danymi. najlepsze jest wywalenie
                    powyzej ze spisu organizacji jak Instytut na rzecz Ekorozwoju na czele z
                    Andrzejem Kassenbergiem, ktory jest postacia nietuzinkowa w srodowisku i ceniona
                    specjalsta na skale unijna.

i jeszcze raz nazwiesz mnie lewakiem to udowodnisz swoja glupote i ograniczenie
                    umyslowe. i kim sa ci 'my' czy 'wy'??? ty jestes az taki tepy? ani nie jestem
                    zielony ani na nich nie glosuje ani nawet nie ide na wybory. dlczego rozmawiasz
                    ze mna jakbys rozmawial z nimi? tepis? glupis? czytac nie umiesz?
                  • Gość: haha sola w oku, raczej piorkiem pod pacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:26
                    rozbawiacie mnie jak piorko pod pacha :D

> Bo listę członków podałem powyżej, aa to co ty piszesz, to Uczestnicy spotkania
                    > założycielskiego. Widocznie przyszli, popatrzyli na towarzystwo na \sali - i
                    > odpuścili sobie!

no tak ;) widac typowa dla was manipulacja. oczywiscie WY WIECIE CO SIE STALO na
                    spotkaniu. ale ja tam bylem.

wiesz. nie zawartoby ich danych na stronie, gdyby nie wyrazili na to zgode, a
                    wyrazili na nie zgode pisemnie. nie podpisali jako organizacje z roznych
                    wzgledow, na pewno nie wynikalo to z braku zgody na cele koalicji.
                    • Gość: płyń z wisłą! Re: sola w oku, raczej piorkiem pod pacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:42
                      no i już się motasz w zeznaniach.
                      podpisały jednostki? no to nie bredź że organizacje, bo jeszcze cie do sądu pozwą, buhahaha!
                      poza tym i tak nie ma nic o tym że podpisali - jest, że uczestnicyli w spotkaniu i nic więcej.
                      • Gość: niezalezny Re: sola w oku, raczej piorkiem pod pacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:31
                        no wiesz. czepiasz sie slowek. na razie nie ma podstaw ze jest inaczej niz jak
                        twierdzi przedmowca. na pewno na spotkaniu byli i pozwolili, aby ich nazwiska
                        byly dopisane do listy. na tym tle przedmowca jest na pewno blizszy prawdy.
      • Gość: czysta Wisła brudna gra polityczna pana płyń z Wisłą IP: *.aster.pl 03.11.06, 11:54
        Internet jest miejscem gdzie taki ktoś jak płyń z Wisłą może wypisywać
        bezkarnie swoje wyssane z palca teorie.

Rezerwa była kiedyś a przez wiele lat jej nie było bo nie było aktualnego planu
        zagospodarowania.

Rezerwa nie jest pusta bo w tym okresie została szczelnie obudowana wysokimi,
        wielorodzinnymi blokami mieszkalnymi za zgodą urzędów i dla zysku deweloperów.
        Tak czy inaczej mieszkają tam teraz tysiące ludzi

Wariant IIB nie przecina lasu Bemowskiego a jedynie odcina małą kępę drzew na
        jego skraju. Ta kępa to podmokły las olchowo-sosnowy. Jak ktoś zna się na tym
        to wie że olchę traktuje się na równi z chwastami

Ta kępa drzew znajduje się miedzy lotniskiem Bemowo, wysypiskiem śmieci i
        kompostownią a zabudową domków jednorodzinnych. Samo otoczenie sprawia że
        ten „las” jest w większości w opłakanym stanie, nie wspominając o tym że w
        dużej mierze jest wyizolowany od właściwego (prawdziwego) lasu Bemowskiego.

Ataki na tę panią są tym bardziej chamskie że celowo przekręcane jest nazwisko
        zamiast Gill pisane jest jako Gil. Dlatego zwracam się do administratora o
        usuniecie postów niejakiego płyń z Wisłą.

Jest to zwykła przedwyborcza brudna gra polityczna i tym bardziej zgłaszam te
        posty do admina
        • koszatek Re: brudna gra polityczna pana płyń z Wisłą 03.11.06, 12:30
          Sprostowanie!
          - rezerwa była we wszystkich planach zagospodarowania Warszawy od 1961 roku i w żadnym nie została anulowana,
          - budynki tuż przy rezerwie mają wpisane do decyzji to, że będą sąsiadować z trasami, nawet jeśli plany wygasły i przez parę lat nie było aktualnego, to decyzje na podstawie których postawiono budynki i tak obowiązywały,
          - do wycinki w przypadku wariantu 2B ma iść kilkanaście hektarów lasu,
          - nikt nie zmuszał tych "tysięcy ludzi" żeby tam zamieszkali, a poza tym Stowarzyszenie Chomiczówka przeciw degradacji i ta nie jest uprawnioną reprezentację tych osób, a jedynie swoich kilkudziesięciu członków oraz kilkuset osób podpisanych na listach poparcia (w zakresie podanym w nagłówku listy),
          • Gość: czysta Wisła niedoinformowanie pana koszatka IP: *.aster.pl 03.11.06, 14:12
            Pan kosztek bagatelizuje i wypiera

Niejaki koszatek kłamie o ilości członków stowarzyszenia Chomiczówka Przeciw
            Degradacji gdyż po pierwsze nie ma o tym pojęcia a po drugie chce umniejszyć
            jego znaczenie

Zwykła brudna gra. Rzeczywiście stowarzyszenie ma już stu stałych członków i
            zebrało ponad 2,5 tysiąca podpisów poparcia z pełnymi danymi osobowymi (czyli z
            pełnym zaufaniem wpisujących się)

Panie koszatku:

Jak pan nie umie odróżnić 5 hektarów od kilkunastu to koszatka problem
            matematyczny. Żeczywiście w wariancie IIB zaprojektowanym przez Firmę DHV na
            zlecenie Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA) jest do
            wycięcia 5 ha olchy (jak pisałem traktowanej jak chwast)

To nie Pani Hanna Gill zaprojektowała wariant IIB i nie zaprojektowało go
            stowarzyszenie z Chomiczówki. Zaprojektowali go drogowcy z DHV na zlecenie
            GDDKiA i proszę nie kłamać.
            • Gość: koszatek Re: niedoinformowanie pana koszatka IP: *.centertel.pl 03.11.06, 15:23
              - te dane liczbowe to nowość, dotychczas podawaliście 80 parę członków i 900 z kawałkiem podpisów poparcia dla stowarzyszenia (a ile z tego podpisało tylko dlatego, że zostało wprowadzonych w błąd przez Stowarzyszenie, podające nieprawdę na plakatach i ulotkach - tego nie wie teraz nikt),
              - co do lasu - 5 hektarów do wycięcia pod trasę, reszta - do wycięcia, gdy uschnie na skutek koniecznego osuszenia,
              - nigdzie nie twierdziłem, że wariant 2B zaprojektowało stowarzyszenie. Natomiast celem statutowym SChPD jest odsunięcie tras od osiedli:
              www.chomiczowka.org/stowarzyszenie.htm#Cel
              co w powiązaniu z takim, a nie innym położeniem Chomiczówki:
              siskom.waw.pl/mapy/s7/s7b.jpg
              siskom.waw.pl/chomiczowka/budownictwo1.jpg
              _musi_ skutkować wpuszczeniem trasy w las i w sąsiednie osiedla
              - faktycznie nagrana została wypowiedź przewodniczącego SChPD, w której wyraża on poparcie dla wariantu 3, ingerującego jeszcze bardziej w las bemowski i zagrażającego 2 rezerwatom przyrody:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=50086218
        • Gość: płyń z wisłą! Brudne to są wasze kłamstwa i zapieranie się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:44
          > Dlatego zwracam się do administratora o usuniecie postów niejakiego płyń z Wisłą.
          A bo co? prawda jest niewygodna dla lewackich krętaczy?
          Napisz gdzie konkretnie skłamałem a jak nie potrafisz to zamilcz!
          • Gość: czysta Wisła nie odróżniasz Zielonych od "lewackich krętaczy"? IP: *.aster.pl 03.11.06, 14:15
            zacytuje tylko to "lewackich krętaczy" i dodam że wszystko co napisałeś
            dotychczas to dalszy ciąg takich i innych kłamstw
            • Gość: Wies Chomiczowka Re: nie odróżniasz Zielonych od "lewackich krętac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:16
              Tak jest chca nas zniewazyc. A my to prawdziwe ekologi.
              Pod moim mieszkaniem nie bedzie chodzic zaden samochod bo tera to ja mam 10000 od metra a jak wybuduja te ulice co zapowiadaja od 20 lat to moze nawet 5000 nie wezme.

I chalas bedzie pod moim oknem a ja se lubie pospac do poludnia. Jak jeszcze flaszkie otworzymy z przyjacielami to juz napewno nie wstane wczesnej. Tera kaska bedzie mi leciec na radnego to co se bede wodki zalowac. Chca jezdzic samochodami to niech se przez Kampinos jezdza a nie u mnie pod blokiem.

To my se pozakladalismy stowarzyszenia i fundacje i jestsmy ekologi. Nie pozwolim na autostrade. Veto!
            • Gość: płyń z wisłą! Te, Zielony, masz ludzi za kretynów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:18
              > dodam że wszystko co napisałeś dotychczas to dalszy ciąg takich i innych kłamstw
              Może 'koalicja lanckorońska' nie istnieje? www.zm.org.pl/koalicja/?a=koalicja.koalicja
              A może Zielone Mazowsze nie kandyduje z list Zielonych 2004? www.warszawa.zieloni2004.pl
              Podobnie jak Chomiczówka p. degradacji i Ekologiczny Ursynów...
              Zmowa i współdziałanie zielonych pieniaczy jest FAKTEM i tylko osoby bez moralności (jak lewactwo czy zaciekli pisowcy i elpeerowcy) może temu zaprzeczać.
              • Gość: haha Re: Te, Zielony, masz ludzi za kretynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:20
                Jak Zielone Mazowsze startuje z list Zielonych to tylko zwieksza to ich
                wiarygodnosc. W koncu jesli Zielone Mazowsze zostalo oplacone za doradztwo dla
                PO to swiadczy o tym, ze uchodza za fachowcow :D

Bawisz mnie koszatku. Powaznie. Jestescie tak nielogiczni, a tak sie zapetlacie,
                ze sami nie pamietacie co piszecie i mowicie.
              • Gość: haha Te, Spiskomowcu, masz ludzi za kretynów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:27
                Zmowa i współdziałanie spiskomowych pieniaczy jest FAKTEM i tylko osoby bez
                moralności (jak vampi_r, koszatek czy zaciekli pisowcy i elpeerowcy) może temu
                zaprzeczać.
        • Gość: gosć z bemowa Re: brudna gra polityczna pana płyń z Wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 22:55
          Czysta Wisla chyba mocno sie mylisz...
          Rezerwa była i były plany miejscowe, które ją dokładnie określały i dniu
          wydawania pozwolenia i w dniu zasiedlenia bloków przy planowanych rezerwach.
          Plany miejscowe nie są dla developerów ani urzedników ale własnie są dla
          mieszkańców, aby sprawdzali gdzie mogą kupic mieszkanie, dom czy inna nieruchomość.
          Plany takie również na wnioski mieszkańców mogą byc zmienione, i niektóre
          obszary mogły zmienic sposob przeznaczenia, ale o to tez powinni wystapic
          mieszkancy.
          ale nie wystapili...tylko kupili mieszkania przy rezerwach na trasy., nie pod
          przymusem, nie z braku wyboru ale z dobrej nieprzymuszonej woli zamieszkali
          wlasnie tam a nie gdzie indziej.

te chwasty jak nazywasz las bemowski, to otulina Puszczy Kampinoskiej i Rezerwat
          Biosfery uznanej przez UNESCO. są ostoja zwierzat i ptaków.

Rezerwa jest pusta, bo nikt nie mial prawa wydac zezwolenia na budowę w pasoe
          rezerwy, a to, że tuz obok wybudowano udynki,... no cóz, mieszkancy tego osiedla
          chcieli miec tam tereny budowlane. Przeciez to mieszkańcy skladaja wnioski do
          planów, i te wnioski zostaly uwzględnione. Inni mieszkancy zaakceptowali ten
          fakt i kupili mieszkania przy rezerwach. Gdyby mieszkancy złozyli wniosek o
          zmiane przeznaczenia terenów przy trasie na pasy zieleni miejskiej, sądzę, że
          taki wniosek zostałby zaakceptowany i plan na tym obszarze mialby inne
          przeznaczenie.
          Kogo winic wiec, że mieszkancy nie zlozyli wniosku o zmiane przeznaczenia,
          Kogo winic że niektórzy dokonali wyboru i kupili mieszkania przy trasie??

Dlaczego za czyjąs bezmyślność ma płacić spoleczeństwo i środowisko.

To nie jest zadna brudna gra polityczna, to jest czysta prawda, BRUDNA WISLO!!!!

• meo-hav Re: Zieloni do Rady Miasta 04.11.06, 13:53
      Ostatnio na stronie www.warszawa.zieloni2004.pl m.in. o naszym programie
      udostępniania sportu, o projektach zagospodarowania brzegów Wisły, o równości
      płci w polityce samorządowej, o alterglobalizmie oraz o tym, dlaczego zmieniamy
      nazwę Ronda Dmowskiego na Rondo Gombrowicza.

A tu widzę tylko jeden temat się ciągnie... Może warto zajrzeć najpierw na
      stronę Zielonych i komentować nasze rzeczywiste propozycje? :)

Adam Ostolski
      Kandydat z okręgu Ursynów-Wilanów
      lista nr 26, miejsce 4
      • Gość: płyń z wisłą! Re: Zieloni do Rady Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:26
        co ty nie powiesz?
        przecież skoro Zieloni 2004 umożliwiają start ze swojej listy ludziom z Ekologicznego Ursynowa, Chomiczówki p. degradacji czy Zielonego Mazowsza - i jeszcze informują o tych powiązaniach na stronie internetowej - to znaczy że akceptują i popierają programy tych organizacji.
        a przecież anty ekologiczna działalność Chomiczówi i p. Gill (pierwsze miejsce na liście! nie powiesz, że to przypadek?) została już omówiona!
        Do tego p. Nowak ze swoją propozycją rezygnacji z trasy w tunelu pod Ursynowem (czyli zwykła ulica po powierzchni między blokami...).
        organizacje które podałem współpracują ze światowidem - przybudówką Przyjaznego Miasta i to są FAKTY.
        nie trzeba już nic dodawać. Zielona hipokryzja. antyekologiczni ekolodzy.
        • Gość: Adam Ostolski Re: Zieloni do Rady Miasta IP: *.centertel.pl 04.11.06, 19:14
          Chętnie podyskutuję z Panem o polityce lub o ekologii. Natomiast, z pewnością,
          nie o spiskach, "powiązaniach", czy układach. Strasznie dużo PiS-owskiej
          retoryki w tym, co Pan pisze... Ale to w sumie nie mój problem.

Wracając do ekologii i polityki, tunel nie jest optymalnym rozwiązaniem. Tunel
          nie spowoduje, że spaliny "znikną" w jakiś magiczny sposób. Chyba, że wierzymy w
          czary... Spaliny będą się koncentrować na wylotach. I w końcu też trafią na miasto.

Tunel jest rozwiązaniem droższym. Niestety, w Polsce przy planowaniu inwestycji
          nie liczy się z kosztami. Nie bierze się pod uwagę ani efektywności wydatków
          publicznych, ani wpływu inwestycji na jakość życia mieszkańców. Wygląda to tak,
          jakby chodziło wyłącznie o to, żeby duże formy mogły zarobić. Bez względu na to,
          czy to, co wybudują, rzeczywiście komuś służy.

Polska (i Warszawa) rozwijałaby się dużo szybciej, a jakość życia ludzi byłaby
          większa, gdyby projekty inwestycji były konsultowane przede wszystkim z
          mieszkancami, którym rzekomo mają służyć. Niestety, potencjał Warszawy marnuje
          się - głównie z winy władz miasta.

Polityka transportowa to dużo więcej niż decyzja, gdzie budować drogę. Jakość
          życia w Warszawie poprawi się tylko wtedy, gdy bedzie realizowany spójny program
          zmniejszania uciążliwości transportu dla mieszkańców. To wymaga kilku rzeczy:

- zachęcenia mieszkańców do korzystania w większym stopniu z rowerów (tu trzeba
          inwestować w sieć ścieżek rowerowych - niestety, miasto nie wykorzystuje nawet
          połowy budżetu na ten cel, a nowe remonty dróg są realizowane tak, jakby
          rowerzyści nie istnieli)
          - zachęcenia mieszkańców do korzystania w większym stopniu z tranpsortu
          publicznego (który musi być zatem wygodny i szybki)
          - dostępności urzędów przez internet (co pozowli wielu osobom uniknąć męczących
          wypraw do urzędów)

Wyprowadzenie tranzytu poza miasto jest tylko elementem szerszego programu. Bo
          tu trzeba myśleć o mieście jako całości.

Wracając do Hanny Gill, to jest bardzo dobra kandydatka. Nie tylko dlatego, że
          ma dużą wiedzę i doświadczenie w problematyce transportowej. Gill wie też, jak
          funkcjonuje demokracja na poziomie miasta i wie, czego potrzeba, aby mieszkańcy
          mieli naprawdę wpływ na życie miasta, żeby byli poinformowani o inwestycjach,
          które mogą wpłynąć na ich życie i mieli prawo współudziału w decyzjach. Jestem
          pewien, że nie tylko transport, ale wszystkie sprawy w Warszawie będą dzięki
          niej bliżej ludzi - jesli tylko zostanie stołeczną radną.

serdecznie pozdrawiam,
          Adam Ostolski

kandydat do Rady m.st. Warszawy
          z okręgu Ursynów-Wilanów
          lista nr 26, miejsce 4

• Gość: płyń z wisłą! Re: Zieloni do Rady Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:43
            p. Gill niewątpliwie ma duże doświadczenie - jak ekologicznie przesunąć trasę ekpresową spod swojego okna (gdzie dobrowolnie się zamieszkało przy rezerwie pod tą trasę) do pobliskiego lasu i na inne osiedla.
            A co do tunelu, czy lepiej niż w tunelu, jest żeby wszystko waliło po powierzchni, między blokami?
            • Gość: haha Re: Zieloni do Rady Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:48
              wisla mam nadzieje juz splynela...
            • Gość: Adam Ostolski Re: Zieloni do Rady Miasta IP: *.centertel.pl 04.11.06, 19:55
              Lepiej, żeby w Warszawie był wygodny transport publiczny, a tranzyt przechodził
              poza miastem. Wtedy motoryzacja będzie mniej uciążliwa. Pan proponuje dwa
              warianty, z których oba są kosztowne i pogarszają jakość życia mieszkańców.
              jakby nie było innego wyboru... Zieloni proponują kompleksowy program, który
              zmniejsza uciążliwość transportu dla wszystkich mieszkanców Warszawy. Najpierw
              porozmawiajmy o tym, jak - dzięki inwestycjom w wygodną i szybką komunikację
              publiczną - można zmniejszyć ruch samochodowy w mieście. To jest rozwiązanie
              korzystne dla wszystkich.

Adam Ostolski

z okręgu Ursynów-Wilanów
              lista nr 26, miejsce 4

Warszawa. Miasto dla ludzi.
              www.warszawa.zieloni2004.pl
              • jaa_ga To, co Pan klepie, to slogany n/t 04.11.06, 20:07
                Czy Pan wie, że 65% mieszkańców Warszawy chce w pierwszej kolejności
                jak najszybszej budowy
                OBWODNICY MIASTA, prowadzonej po OBRZEŻACH Warszawy,
                aby odkorkować ruch międzydzielnicowy i wewnątrzaglomeracyjny ?

Nie wie Pan?
                To proszę się wyedukować może...oto sondaż PENTORA z Życia Warszawy

1. OBWODNICA miejska - 65 %
                2. Bezpieczeństwo - 39 %
                3. Rozbudowa metra - 35 %
                4. Mosty - 25 %

www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=245&news_id=114900&layout=1&forum_id=11604&page=text
                • Gość: haha Re: To, co Pan klepie, to slogany n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:14
                  alterego kolejne koszatka sie pojawilo :)
              • Gość: płyń z wisłą! Kompleksowy program dla ruskich tirów a nie W-wy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:16
                - pozbawienie URsynowa trasy w tunelu i zbudowanie dwupasmówki między blokami
                - zamiast z kasy państwa to z kasy miejskiej ( jakby miasto nie miało ważniejszych wydatków choćby na zbiorkom)
                - wywalenie miliardów na autostradę dla tranzytu czyli garstki ruskich tirów (jakby nie można ich wozić koleją)
                - i to przez cenne mokradła Całowanie
                jak się ma propozycja obciążania kasy miejskiej do postulanego przez was rozwoju zbiorkomu?
                dlaczego postulujecie fundowanie ruskim tranzytowcom autostrady z naszych podatków (do której budżet będzie dopłacał kupę kasy bo ze względu na mały ruch będzie nierentowna) zamiast nakazać tranzyt koleją?
                • Gość: haha gruszki na wierzbie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:22
                  ta. obiecanie przerzucenie tranzytu na kolej to bylby dopiero 'gruszka na
                  wierzbie'. tranzyt na kolej nie da sie przerzucic na poziomie samorzadu... :D
                  niby jak to sobie wyobrazasz? zarzucasz im w zasadzie, ze nie obiecuja, ze za
                  pomoca widelca zjedza zupe :D
                • Gość: Adam Ostolski Re: Kompleksowy program dla ruskich tirów a nie W IP: *.centertel.pl 04.11.06, 20:24
                  TIR-y na tory - to nasz program. na wybory parlamentarne. gdyby to leżało w
                  kompetencjach Miasta - to również byśmy to mieli w programie na wybory
                  samorządowe. Ale nie leży, więc nie rozumiem, o co Panu chodzi.

Obwodnica poza miastem będzie potrzebna także wtedy, kiedy TIR-y bedą przewożone
                  koleją. Bo nie cały tranzyt to TIR-y. I nie tylko TIR-y są uciążliwe.

Pozdrawiam,
                  Adam Ostolski

z okręgu Ursynów-Wilanów
                  lista nr 26, miejsce 4

Warszawa. Miasto dla ludzi.
                  www.warszawa.zieloni2004.pl
                  • Gość: płyń z wisłą! Re: Kompleksowy program dla ruskich tirów a nie W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:33
                    ale dlaczego u licha ignorujecie fakt, że to do W-wy wali 90% ruchu a tranzyt dalekobieżny to coś 3%???
                    i że prognozy ruchu mówią że ruch tranzytowy będzie za duży jak na budowaną obecnie drogę nr 50 za 20 czy 30 lat!
                    przecież to marnotrastwo kasy, to w-wa potrzebuje autostrady a nie tranzytowcy. po co im tak dogadzać??? z naszych podatków!!!
                    dlaczego nie przedstawiliście innych, wiarygodnych badań i prognoz, które by uzasadniały wasze priorytety inwestycyjne?
                    • Gość: Adam Ostolski Re: Kompleksowy program dla Warszawy IP: *.centertel.pl 05.11.06, 23:56
                      Zapraszam pana na spotkanie w poniedziałek 6 listopada o godz. 18.30 w
                      Natolińskim Ośrodku Kultury. Spróbujemy rozwiaż Pańskie wątpliwości.

z najlepszymin życzeniami,
                      A.O.
          • jan-w pseudoUczciwi pseudoekolodzy 04.11.06, 19:48
            Oto wyborcza gra pacynek pseudoekologicznych:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=830&w=51521404
        • Gość: haha Re: Zieloni do Rady Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:18
          ja ze SPISKOMu nie moge :D

najpierw sie chwala, ze Zielone Mazowsze wspoltworzylo program PO (czyli listy z
          SPISKOMOCAMI), a jednoczesnie twierdza ze to ekooszolomy :D z jednej strony
          korzystaja z doradztwa Zielonego Mazowsza, z drugiej objezdzaja ich.

Prosze was... jestescie tak zabawni, ze ja juz nie moge ze smiechu.
    • Gość: haha pozdrawiam Spiskomowcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:29
      Zycze duzo zdrowia i sukcesow w rozsmieszaniu ludzi. Pozdrawiam i zycze udanego
      jezdzenia po mnie!

Dobrej nocy!
      • jaa_ga Re: pozdrawiam Spiskomowcow 04.11.06, 20:32
        A jutro - obowiązkowo na mszę i do spowiedzi :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka