Dodaj do ulubionych

internet, telefon, tv

03.11.06, 10:37
Witam!
Generalnie w UPC mają chyba nas gdzieś.....
Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z LiveBox'em TPSA?
pzdr c.
Obserwuj wątek
    • yapkovitz Re: internet, telefon, tv 03.11.06, 11:34
      No coz, sa monopolistami na rynku. Dzwonilem do innych firm dostarczajacyh
      telewizje kablowa, w tym do Multimedia Polska, ale w ich zakresie dzialanosci
      nie ma Warszawy i okolic, moze dopiero za rok.
      W sprawie interntu, to posiadam, dostawca jest firma Ethanet (wspolpracujaca ze
      Stowarzyszeniem Zabki Net Pl przy Powstancow). Natomiast telefon posiadam
      internetowy, mam stacjonarny numer ze strefy warszawskiej (za utrzyamnie,
      ktorego place z 6 zl netto miesiecznie), place 9 gr brutto za lokalne i
      miedzymiastowe oraz do USA. Nie place zadnego abonamentu.
      W sprawie tv, mysle o pewnym rozwiazaniu, ale musze to przedyskutoawac z
      chlopakami z POwstancow.
      • 1234pawel Re: internet, telefon, tv 05.11.06, 23:29
        witam
        jest tez mozliwosc skozstania z telefonu i internetu z firmy JJS polecam kozstam

www.jjs.pl

pozdrawiam
        paweł
        • rafryb1 Re: internet, telefon, tv 06.11.06, 13:01
          Witam,
          Widze, ze coraz wiecej osob korzysta z telefonii IP (VoIP). Ja osobiscie
          korzystam z tego protokolu juz od ok. 2 lat i jest to fantastyczna sprawa.
          Aktualnie tez posiadam w domq telefon z numerem warszawskim nie placac nic za to
          miesiecznie (jedna oplata za rok, 30 pln brutto). Minus niestety telefonii voip
          to czulosc na zmienny jitter (czyli fluktuacja opoznien). Jak sie domyslam,
          kazdy z Was podpiety jest po laczu radiowym na 2,4 lub 5GHz. Na szczescie nie ma
          chyba jeszcze duzego oblozenia tych czestotliwosci w naszym rejonie. Jesli
          znajdzie sie wiecej osob chetnych wykorzystania ogolno znanej informatyki w
          naszym zyciu, chetnie sie wlacze w taki "projekt". Pomyslow na pewno znajdzie
          sie duzo.
          Pozdrawiam sasiadow.
          • codee Re: internet, telefon, tv 06.11.06, 15:12
            Witam
            w JJS miałem telefon, ale słaba jakość łącza, przerywało rozmowy, może u kogoś
            będzie działać lepiej pzdr Codee
            • yapkovitz Re: internet, telefon, tv 06.11.06, 15:17
              rafryb, interesuje mnie "twoj projekt":)
              • rafryb1 Re: internet, telefon, tv 07.11.06, 13:43
                :-).
                No przede wszystkim musimy jakos zbudowac serwerek ktory bedzie obslugiwal nasze
                wewnetrzne osiedlowe dane. Nie mam pomyslu jeszcze jak, gdzie itd..A co tam
                prezentowac??? Wewnetrzna poczta osiedlowa??? z zewnetrzna domena, dostep do
                kamer jak kiedys beda, itd, itp... Moze wewnetrzne telefony za ... Sam nie wiem,
                Czas pokaze.
                Pozdrawiam.
                • yapkovitz Re: internet, telefon, tv 07.11.06, 14:29
                  Z serwerem sadze ze to nie problem, przeciez stac nas na maszyne za kilkaset
                  zlotych. Z miejscem tez nie widze problemu gdzie ma stac.
                  Problem moze byc z chetnymi albo i nie. Musimy tylko skalkulowac koszty,
                  zalozyc jaki cel chcemy osiagnac i dzialac:)
                  Jestem za stworzeniem sieci osiedlowej.
                  • jraczkowski1 Re: internet, telefon, tv 08.11.06, 06:58
                    Witam,

a TV może podobnie jak na oś. Kopernika przy Powstańców

Pozdrawiam
                    • rafryb1 Re: internet, telefon, tv 08.11.06, 15:10
                      Witam,
                      To ja prosze o pare slow, co i jak tam jest zrobione...

Pozdrawiam.
                      • jraczkowski1 Re: internet, telefon, tv 10.11.06, 19:10
                        Jeśli chodzi o TV to przy Powstańców wygląda mniej wjęcej tak,że firma
                        Instalsat zamontowała na zewnątrz budynku jedną antenę satelitarną oraz jedną
                        antenę do odbioru sygnału naziemnego. Każdy mieszkaniec został wyposażony w
                        gniazdo R/TV.
                        Większość kosztów (anteny, wzmacniacze, rozdzielacze instalacja)poniosła
                        wspólnota. Każdy z mieszkańców zapłacił tylko za gniazdo - 90 zł.
                        Samo gniazdo pozwala na odbiór telewizji naziemnej (7 programów oraz programów
                        radiowych. Żeby oglądać programy nadawane przez satelitę, każdy musiał dokupić
                        dekoder (cena około 200-250 zł teraz podobno 100-150 zł, ale nie płaci się
                        żadnego abonamentu.
                        Kontakt do firmy Instalsat:
                        Sławomir Filipowski - właściciel 602 282 128
                        • codee Re: internet, telefon, tv 10.11.06, 20:30
                          witam
                          1. za 7 prog nie płaciło się nic (oprócz instalacji ok100 zł= 10-15 m kabla,
                          gniazdo)
                          2. co do drugiej opcji z dekoderem nie wiem napewno ale chyba raczej abonament
                          się płaciło bo oferta była cyfry lub polsatu( sygnał z satelity za darmo ale
                          dekodowanie za opłatą krótko mówiąc)
                          codee
      • karioszka Re: internet, telefon, tv 17.02.07, 16:00
        czy moglbys podac jakis kontakt do Ethanetu??
        • yapkovitz Re: internet, telefon, tv 18.02.07, 11:43
          Numery telefonów Opieki Technicznej ETHNet (czynne 24 h/dobę):
          0 502 447 906 – Osiedle Powstańców oraz Malczewskiego
          0 502 447 908 – Osiedla Drewnicka oraz Kosynierów
          Dyzury Zarzadu ASK
          odbywają się w każdą Środę w godzinach 19:00 - 21:00 w siedzibie Stowarzyszenia
          (ul. Powstańców 62a Klatka nr. II
          telefon czynny w czasie dyżuru: 022 762 30 39)

W razie gdy byl problem z kontaktem z firma Ethnet, prosze napisac na mojego
          mejal yapkovitz@gazeta.pl
          • karioszka Re: internet, telefon, tv 21.02.07, 18:11
            wielkie dzieki ;) pozdrawiam
          • karioszka Re: internet, telefon, tv 21.02.07, 18:30
            Niestety po wykonaniu telefonu pod wskazany numer zostalam poinformowana, ze nie
            swiadcza uslug internetowych na Szwolezerow ze wzgledu na kiepski zasieg. Mam
            jeszcze pytanko, czy sasiadowi internet i telefon dziala bez zarzutow??
            • yapkovitz Re: internet, telefon, tv 21.02.07, 18:39
              To nie wiem do kogo sie dodzwonilas i z kim rozmawialas, ale mi akurat ta firma
              swiadczy usluge internetu:) jezeli chcesz to dam tobie na mejla numer fona do
              szefa firmy, na pewno sie ucieszy z tego ze jego pracownicy wyglaszaja takie
              opinie:))))))))) internet dziala mi bez zarzutu, natomiast co do telefonu, to
              mialem telefon VOIP, ale ze wzgledu na rozna jakosc laczy na terenie Polski,
              zrezygnowalem po 2 latach korzystania z takiego rozwiazania. Obecnie posiadam
              stacjonarny telefon w Erze.
              • karioszka Re: internet, telefon, tv 22.02.07, 14:58
                to ja bardzo prosze o ten numer, bo od miesiaca probuje zalozyc internet i mam
                generalnie z tym niemaly problem, oto adres na ktory mozesz mi przeslac
                namiary: ptarkows@amwaw.edu.pl
                z gory wielkie dzieki!! ;)
                • rafryb1 Re: internet, telefon, tv 22.02.07, 23:42
                  Witam,
                  Pojawil sie pomysl stworzenia sieci naszego osiedla. Sieci, ktora bedzie
                  dostepna w obu wspolnotach, bo to chyba nie stanowi problemu.
                  Informuje, tylko, zeby byla swiadomosc, a jesli bedzie zgoda wiekszosci, to
                  spokojnie taka siec mozna uruchomic, za nieduze pieniadze, a raczej
                  konkurencyjne... i w niedlugim czasie.
                  Temat do obgadania pomiedzy zarzadami i w ramach wspolnot.
                  Pozdrawiam.
                  • 1234pawel Re: internet, telefon, tv 24.02.07, 00:12
                    witam
                    co za problem zeby zalozyc internet przeciez jest promcja w jjs zakladja od reki
                    www.jjs.pl/promocja2007.htm wlasnie testuje bo w tej pomocji jest
                    mozliwosc rezygnacji z uslugi jesli usluga nie spełni moich oczekiwań
                    pozdrawiam
                    • rafryb1 Re: internet, telefon, tv 25.02.07, 00:26
                      A co za problem zalozyc internet od wiekszego dostawcy i samemu podzielic ten
                      sygnal i miec lacze symetryczne zamiast asymetrycznego za te same lub mniejsze
                      pieniadze??? Co wiecej, maja wewnetrzna siec, mozna uruchomic wiele ciekawych
                      rozwiazan, mozna udostepnic np. informacje wspolnotowe, nie bojac sie, ze leza
                      na obcym serwerze, sygnal z kamer..itd, itp...

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka