Dodaj do ulubionych

Poznań to wstyd dla Polski II

IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 00:30
Jak mozna napisac cos tak glupiego.
Zaczynam nowy watek, bo nie chce uczestniczyc w "oryginalnym".
Poznan jest jedna z naszych Stolic i extra miastem.
I to mowie ja, zoliborski szowinista.

Zobaczycie, jaki bedzie Poznan za troche.
I gratuluje nowego dworca lotniczego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Radekx Re: Poznań to wstyd dla Polski II IP: 150.254.175.* 15.11.01, 13:30
      Cieszę się że jest tu na warszawskim forum jakaś osoba z którą można rzeczowo
      porozmawiać. Nikt nie neguje pozycji Warszawy jako stolicy Polski. Na pewno
      inwestuje się tu więcej niż w Poznaniu, jest więcej imprez itd. Mnie jako
      mieszkańcowi Poznania chodzi tylko o to że nie powinno się generalizować i
      upraszczać opinii o stolicy Wielkopolski i jej mieszkańcach. I w Warszawie i w
      Poznaniu można znależć miejsca które są wstydem dla całej cywilizowanej Europy
      jak również miejsca z których jesteśmy dumni!
      • Gość: Warschau Re: Poznań to wstyd dla Polski II IP: 217.153.46.* 15.11.01, 13:40
        Gość portalu: Radekx napisał(a):

> Nikt nie neguje pozycji Warszawy jako stolicy Polski.

Z tym stwierdzeniem bym polemizował. Jest gro forumowiczów poznańskich z Lechita
        na czele, którzy jakoś dziwnie na to patrzą....

> Na pewno inwestuje się tu więcej niż w Poznaniu, jest więcej imprez itd. Mnie
        > jako mieszkańcowi Poznania chodzi tylko o to że nie powinno się generalizować i
        > upraszczać opinii o stolicy Wielkopolski i jej mieszkańcach.

Otóż to! Ja podobnie chciałem kiedyś uczynić na forum poznańskim. Chciałem
        powiedzieć - STOP generalizowaniu opinii o warszawiakach i Warszawie. Ale
        niestety - zostałem zakrzyczany, zmieszany z błotem przed butnych i zadufanych
        poznaniaków. Dla nich Warszawa to "azjatycka wieś" a warszawiacy to...nawet
        lepiej o tym już nie pisać...

> I w Warszawie i w Poznaniu można znależć miejsca które są wstydem dla całej
        > cywilizowanej Europy jak również miejsca z których jesteśmy dumni!

Zgadzam się z Tobą w 100%. Ech...żeby to w Poznaniu wszyscy mieli takie podejście
        do pewnych spraw jakie Ty w tym poście reprezentujesz...

• Gość: Radekx Re: Poznań to wstyd dla Polski II IP: 150.254.175.* 15.11.01, 13:59
          W pełni popieram i mam nadzieję że wkrótce wymienimy więcej poglądów na forum
          poznanskim i warszawskim.
          Pozdrawiam z Poznania
        • Gość: lol Re: Poznań to wstyd dla Polski II IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 14:19

Warschau już tak nie narzekaj -nikt tam Cię nie wdeptywał w wirtualne błoto
          opócz kilku osób z już ustaloną renomą z którymi trudno dyskutować. A wiesz
          równie dobrze jak ja że tacy są u nas i u was.

Pozdrawiam
    • nocomment Re: Poznań to wstyd dla Polski II 15.11.01, 15:43
      Poznań jest OK, to piękne miasto i dynamiczne. A że mieszka tam Lechita? Cóż,
      to w takim razie co ma powiedzieć Toronto...
      KONKLUZJA: LUBIE POZNAŃ I NIE MAM DO NIEGO WIĘKSZYCH ZASTRZEŻEŃ!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka