Gość: bemowo IP: *.chello.pl 18.11.06, 19:10 Kiedy? Może być Legionowo - Łomianki. Byle był. Coś wiecie, czy będzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bart Re: Most: Łomianki - Legionowo IP: 85.128.56.* 21.11.06, 09:49 W strategii rozwoju Mazowsza do 2020r. nie ma słowa o tym moście, więc jeszcze trochę poczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemowo Re: Most: Łomianki - Legionowo IP: *.chello.pl 22.11.06, 15:47 Obyśmy doczekali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad2005 Re: Most: Otwock- Konstancin IP: *.crowley.pl 21.11.06, 10:27 Proponije inny na linii Otwock - Konstancin Jeziorna podobno był taki drewniany przed wojną Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Most: Otwock- Konstancin 21.11.06, 20:07 Owszem, z wału na wysokości Ciszycy widać resztki słupów. A przydałby się taki objazd Warszawy od południa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemowo Re: Most: Otwock- Konstancin IP: *.chello.pl 08.05.07, 16:19 Skoro nie możemy doczekać się mostu pólnocnego to może chociaż wybudować przeprawę przez Wisłę w Łomiankach. Do Jabłonny. jakoś trzeba się dostać na trasę do Augustowa z Bemowa, Bielan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemowo Re: W innym Matrixie. IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:27 Ale dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cepeliada Re: W innym Matrixie. IP: *.chello.pl 09.05.07, 07:24 takiego mostu nie ma w planach Odpowiedz Link Zgłoś
humptyangel Re: W innym Matrixie. 09.05.07, 09:19 Jest w planach, jako cześc tzw. Małej Obwodnicy Warszawy. Trasa mostu ma mieć początek na węźle Kiełpin, gdzie stykać bedzie się Trasa N-S, obecna "7" czyli trasa Warszawa-Gdańsk i owy most. A po drugiej stronie ma wypadać w Jabłonnej. Zobaczcie sami: 1)Małej Obwodnicy Warszawy www.siskom.waw.pl/obwodnica-mala.htm 2)Mapka www.siskom.waw.pl/mapy/mazowsze/pzp-system-transportowy.jpg Więc to są koronne dowody, iż most jest planowany, ale kiedy budowany, nie wiem:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cepeliada Re: W innym Matrixie. IP: *.chello.pl 09.05.07, 09:48 a czy można te plany zobaczyć na jakiejś oficjalnej stronie (nie SISKomowej a np. Wojewody lub Marszałka)? Odpowiedz Link Zgłoś
humptyangel Re: W innym Matrixie. 11.05.07, 16:57 www.mazovia.pl/?a=news&id=2342 Tu jest strategia i są tam mapki:) PS mapka która zapodałem jext z tej strategii:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemowo Re: W innym Matrixie. IP: *.chello.pl 09.05.07, 16:12 > Więc to są koronne dowody, iż most jest planowany, ale kiedy budowany, nie > wiem:/< Dzięki za tę odpowiedź. Bardzo mi zależy na takim połaczeniu, bo właśnie ucieka się z miasta. Oby powstał szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Re: W innym Matrixie. 12.05.07, 17:26 Gość portalu: bemowo napisał(a): > Dzięki za tę odpowiedź. Bardzo mi zależy na takim połaczeniu, bo właśnie ucieka > się z miasta. > Oby powstał szybko. Raczej marzenie ściętej głowy. Inwestycji tej nie ma na liście realizoanych do 2013 roku. Co prawda wspomina się o Małej Obwodnicy Warszawy w Strategii rozwoju Warszawy do 2020, ale patrząc na "tempo" realizacji dróg w Warszawie i okolicach, inwestycja ta może będzie ralizowana po 2020 roku. "Może", gdyż w przypadku pomiedzy Kiełpinem, a Jabłonną będziemy mieć do czynienia z ingerencją w obszary rezerwatu przyrody Ławice Kiełpińskie i obszaru Natura 2000 Dolina Środkowej Wisły. Moim skromnym zdaniem most w tym miejscu nie powstanie nigdy, a ostatnim mostem w warszawskiej aglomeracji na północy będzie Most Północny (o ile wreszcie uda się rozstrzygnąć przetarg na projektanta). Odpowiedz Link Zgłoś