Dodaj do ulubionych

Most: Łomianki - Legionowo

IP: *.chello.pl 18.11.06, 19:10
Kiedy?
Może być Legionowo - Łomianki. Byle był.
Coś wiecie, czy będzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bart Re: Most: Łomianki - Legionowo IP: 85.128.56.* 21.11.06, 09:49
      W strategii rozwoju Mazowsza do 2020r. nie ma słowa o tym moście, więc jeszcze
      trochę poczekamy.
      • Gość: bemowo Re: Most: Łomianki - Legionowo IP: *.chello.pl 22.11.06, 15:47
        Obyśmy doczekali:)
    • Gość: sasiad2005 Re: Most: Otwock- Konstancin IP: *.crowley.pl 21.11.06, 10:27
      Proponije inny na linii Otwock - Konstancin Jeziorna podobno był taki drewniany
      przed wojną
      • horpyna4 Re: Most: Otwock- Konstancin 21.11.06, 20:07
        Owszem, z wału na wysokości Ciszycy widać resztki słupów. A przydałby się taki
        objazd Warszawy od południa.
        • Gość: bemowo Re: Most: Otwock- Konstancin IP: *.chello.pl 08.05.07, 16:19
          Skoro nie możemy doczekać się mostu pólnocnego to może chociaż wybudować
          przeprawę przez Wisłę w Łomiankach. Do Jabłonny.

jakoś trzeba się dostać na trasę do Augustowa z Bemowa, Bielan...
    • Gość: MZ W innym Matrixie. IP: 217.168.193.* 08.05.07, 18:24
      Nie tutaj
      • Gość: bemowo Re: W innym Matrixie. IP: *.chello.pl 08.05.07, 18:27
        Ale dlaczego nie?
        • Gość: cepeliada Re: W innym Matrixie. IP: *.chello.pl 09.05.07, 07:24
          takiego mostu nie ma w planach
          • humptyangel Re: W innym Matrixie. 09.05.07, 09:19
            Jest w planach, jako cześc tzw. Małej Obwodnicy Warszawy. Trasa mostu ma mieć
            początek na węźle Kiełpin, gdzie stykać bedzie się Trasa N-S, obecna "7" czyli
            trasa Warszawa-Gdańsk i owy most. A po drugiej stronie ma wypadać w Jabłonnej.
            Zobaczcie sami:
            1)Małej Obwodnicy Warszawy
            www.siskom.waw.pl/obwodnica-mala.htm
            2)Mapka
            www.siskom.waw.pl/mapy/mazowsze/pzp-system-transportowy.jpg
            Więc to są koronne dowody, iż most jest planowany, ale kiedy budowany, nie
            wiem:/
            • Gość: cepeliada Re: W innym Matrixie. IP: *.chello.pl 09.05.07, 09:48
              a czy można te plany zobaczyć na jakiejś oficjalnej stronie (nie SISKomowej a
              np. Wojewody lub Marszałka)?
              • humptyangel Re: W innym Matrixie. 11.05.07, 16:57
                www.mazovia.pl/?a=news&id=2342
                Tu jest strategia i są tam mapki:)
                PS mapka która zapodałem jext z tej strategii:D
            • Gość: bemowo Re: W innym Matrixie. IP: *.chello.pl 09.05.07, 16:12
              > Więc to są koronne dowody, iż most jest planowany, ale kiedy budowany, nie
              > wiem:/<

Dzięki za tę odpowiedź. Bardzo mi zależy na takim połaczeniu, bo właśnie ucieka
              się z miasta.
              Oby powstał szybko.
              • robert_c Re: W innym Matrixie. 12.05.07, 17:26
                Gość portalu: bemowo napisał(a):

> Dzięki za tę odpowiedź. Bardzo mi zależy na takim połaczeniu, bo właśnie ucieka
                > się z miasta.
                > Oby powstał szybko.

Raczej marzenie ściętej głowy.
                Inwestycji tej nie ma na liście realizoanych do 2013 roku. Co prawda wspomina się o Małej Obwodnicy Warszawy w Strategii rozwoju Warszawy do 2020, ale patrząc na "tempo" realizacji dróg w Warszawie i okolicach, inwestycja ta może będzie ralizowana po 2020 roku.
                "Może", gdyż w przypadku pomiedzy Kiełpinem, a Jabłonną będziemy mieć do czynienia z ingerencją w obszary rezerwatu przyrody Ławice Kiełpińskie i obszaru Natura 2000 Dolina Środkowej Wisły.
                Moim skromnym zdaniem most w tym miejscu nie powstanie nigdy, a ostatnim mostem w warszawskiej aglomeracji na północy będzie Most Północny (o ile wreszcie uda się rozstrzygnąć przetarg na projektanta).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka