siara66 12.12.06, 12:03 Najwyższy - Wrocław Największa - Silesia Naj ... - Warszawa no właśnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: Naj .. Warszawa 12.12.06, 12:08 Nie ma czegoś takiego jak Silesia. Więc to Warszawa jest największa. Odpowiedz Link Zgłoś
reksio.84 Re: Naj .. Warszawa 13.12.06, 00:12 Jest coś takiego jak GOP i to on jest największy. W niejednej zagranicznej informacji, ksiązce pisze że największym miastem w Polsce jest aglomeracja katowicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajfus Re: Naj .. Warszawa IP: *.tpnet.pl 13.12.06, 13:45 W niejednej zagranicznej > informacji, ksiązce pisze że największym miastem w Polsce jest aglomeracja > katowicka. Nigdzie nie znalazłem takiej informacji. Dość często natomiast napotykałem błędne informacje, z których wynikało, że Kraków a nie Łódź jest drugim co do wielkości miastem w Polsce. Co prawda niedługo Łódź spadnie na trzecie miejsce (o ile do tego czasu nie powstanie Silesia - wtedy już na czwarte) ale ja dotąd ma drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu i teraz Re: Naj .. Warszawa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.12.06, 08:51 reksio.84 napisał: > Jest coś takiego jak GOP i to on jest największy. W niejednej zagranicznej > informacji, ksiązce pisze że największym miastem w Polsce jest aglomeracja > katowicka. Lipa. Nigdzie tak nie jest napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
neomoderny Re: Naj .. Warszawa 14.12.06, 10:34 reksio.84 napisał: > Jest coś takiego jak GOP i to on jest największy. W niejednej zagranicznej > informacji, ksiązce pisze że największym miastem w Polsce jest aglomeracja > katowicka. A kto pisze? No bo jak nie wiesz to nie pisz że pisze tylko że jest Napisane, albo Stoi:) ale nie Pisze; nie pisz tak. Odpowiedz Link Zgłoś
siara66 Re: Naj .. Warszawa 12.12.06, 12:14 en.wikipedia.org/wiki/Image:Silesia_%28Now%29.png Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Naj .. Warszawa 12.12.06, 12:21 A teraz wejdź w ten link i zastanów się, nad tym, co napisałeś w pierwszym poście. Bo jeśli masz zamiar porównywać miasto do rejonu geograficznego, to gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
siara66 Re: Naj .. Warszawa 12.12.06, 12:40 Jest to odpowiedź na twoją wątpliwość co do istnienia miejsca o takiej nazwie. Doskonale zdajesz sobie sprawę w czym rzecz, zatem mając na uwadze wysokie prawdopodobieństwo powstania ośrodka miejskiego o takiej nazwie pozwól sobie na odrobinę luzu i odpowiedz na postawione na początku pytanie. A jeśli nie dostrzegasz w tym sensu, daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Naj .. Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:45 Naj... to ty masz we łbie. Skończ z siarą. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Naj .. Warszawa 12.12.06, 13:02 siara66 napisał: > Jest to odpowiedź na twoją wątpliwość co do istnienia miejsca o takiej nazwie. Owszem istnieje - ale w języku angielskim, i łacińskim, o ile się nie mylę. W ten sam sposób możesz wyszukać ileś map dokumentujących istnienie miejscowości Warschau, Varsovie, Warsaw, Varsovia, Варшава i tak dalej. Polecam lekturę opowiadania Lema o maszynie, która potrafiła zrobić wszystko na literę "N". > prawdopodobieństwo powstania ośrodka miejskiego o takiej nazwie Nie "ośrodka miejskiego" a raczej związku miast. Chyba nie chcą zlikwidować wszystkich ratuszy i władz miejskich w tych 17 miejscowościach? Przynajmniej tak zrozumiałem różne artykuły na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Wrocław??? 12.12.06, 13:03 > Najwyższy - Wrocław A co niby jest najwyższego we Wrocławiu oprócz mniemania o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adan Re: Naj .. Warszawa IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 13:10 Siara Narazie to Warszawa jest najwyższa i największa, a nawet jeśli przez chwilę przestanie taka być to tylko dlatego żeby nabrać oddechu na wykonanie wielkiego skoku na przód : 400 metrowe drapacze i 4 mln mieszkańców:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tjbazuka Re: Naj .. Warszawa 12.12.06, 13:13 Ale w czym problem. Katowice z innymi miasteczkami niech sie lacza i niech beda najwiekszym miastem w Polsce jak tak chca. Mnie to w Warszawie naprawde guzik obchodzi. Nie czuje zadnych wiezi z tym regionem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Naj .. Warszawa 12.12.06, 13:13 Póko co planują w Breslau jeden wieżowiec, który i tak będzie niższy od PKiN i chyba też od Warsaw Coś Tam (dawniej Daewoo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Naj .. Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:25 Już za Starzyńskiego były plany utworzenia wielkiej aglomeracji stołecznej tzw. Warszawa Max, rozciągającej sie od Góry Kalwarii do Nowego Dworu Mazowieckiego. Gdyby nie wojna i Warszawa miała by szansę rozwijać się normalnie to pewnie już w latach 60-tych by coś takiego istniało. Tak więc pomysł nie jest nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masta Najbogatsza :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:03 28000$ PKB per capita. Możecie się schować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Najbogatsza :) to mit !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tsi.tychy.pl 12.12.06, 17:22 co z tego że najbogatsza i najdroższa jak przeciętnego Warszawiaka na nic nie stać i z tych wszystkich luksusów korzystają ludzie przyjezdni którzy robią tu interesy , którzy mieszkają w Warszawie tylko dlatego że jest to stolica . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciętny wawiak O wypraszam sobie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:01 Stać mnie na duzo więcej, niz moich znajomych z Radomia, Kielc czy Śląska! Fakty są obiektywne: Warszawa jest najbogatszym miastem w Polsce, a warszawiacy są najbogatszą społecznością w Polsce. Wiem, że cię to boli, ale twoje zdanie nic tu nie zmieni, polaku przez małe p (sorry, ale sam się tak podpisałeś). Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Naj .. Warszawa 12.12.06, 18:33 siara66 napisał: > Najwyższy - Wrocław > Największa - Silesia > Naj ... - Warszawa no właśnie, co? Najbardziej jej trzeba wspólczuc liczby osiadlych w niej przyjezdnych z prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Naj .. Warszawa 12.12.06, 19:02 buggi napisała: > Najbardziej jej trzeba wspólczuc liczby osiadlych w niej przyjezdnych z > prowincji. I kompleksów tych, którzy mieli to szczęście, że ich rodzice zamieszkali w Warszawie i tam mogli się (oni, nie rodzice) urodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Naj .. Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:09 A jakie to ja mam kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: Naj .. Warszawa IP: *.chello.pl 12.12.06, 23:40 > A jakie to ja mam kompleksy? przyslij fotkę to ci powiemy >?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Naj .. Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:04 Nie prześlę cii fotki bo byś się przy niej zaonanizował na śmierć. Nie chcę cię mieć na sumieniu - choć wiem że wielu ludzi odetchnęłoby z ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Naj .. Warszawa 13.12.06, 11:07 No przecież nie piszę o Tobie, tylko o tych zadufanych w sobie ludzikach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Naj .. Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:57 Tak się złożyło,że miałem to szczęście, że moi rodzice zamieszkali w Warszawie i tu mogłem się urodzić. Ale nie mam z tego powodu kompleksów. Chciałbym natomiast posiadać zdjęcie corgana. Jako przenośny deratyzator. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Naj .. Warszawa 13.12.06, 00:01 yavorius napisał: > buggi napisała: > > Najbardziej jej trzeba wspólczuc liczby osiadlych w niej przyjezdnych z > > prowincji. > > I kompleksów tych, którzy mieli to szczęście, że ich rodzice zamieszkali w > Warszawie i tam mogli się (oni, nie rodzice) urodzić... Moich kompleksów. Urodzilam sie tu, bo rodzice moich rodziców tez sie tu urodzili, ale ich rodzice juz nie. Ci przybyli ze wsi Goclaw. Zdjec nie pokaze. Wierz mi, ze wiejskie pola sa na nich dobrze widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajfus Re: Naj .. Warszawa IP: *.tpnet.pl 12.12.06, 23:55 > Naj ... - Warszawa no właśnie, co? To proste: Najwyższy - Wrocław Największa - Silesia Najbardziej brudna - Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Naj .. Warszawa 13.12.06, 12:15 We Wroclawiu nie ma nic wysokiego, Silesia nie istnieje, a brudu mamy mniej, niż w Krakowie. Ale bajki może pisać każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajfus Re: Naj .. Warszawa IP: *.tpnet.pl 13.12.06, 13:40 Może masz rację, ale za czysto to w tej naszej Warszawie nie jest. Może Najwyższy - Wrocław Największa - Silesia Najbrzydsza - Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Naj .. Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:43 Ty się raczej zajmij własną higieną, fajfus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajfus Re: Naj .. Warszawa IP: *.tpnet.pl 13.12.06, 13:50 Zdradzę Wam pewien sekret gizmo. Podobno w ramach programu oczyszczania i upiększania miasta nakazano mu wyprowadzić się z Warszawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: Naj .. Warszawa 13.12.06, 15:43 Najukochańsza - uwielbiam Warszawę.Im dalej od niej jestem,tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
josemir Re: Naj .. Warszawa 14.12.06, 00:50 Najciekawsza, najbardziej dynamiczna, żywa i najbardziej efektowna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsk Re: Naj .. Warszawa IP: *.lanet.net.pl 29.12.06, 18:32 Szcególnie efektowy jest handel ferankami w belach na chodniku przed Walsawą Wileńską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu i teraz Re: Naj .. Warszawa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.12.06, 08:50 siara66 napisał: > Najwyższy - Wrocław Lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Naj ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:19 Najambitniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re: Naj ... IP: *.lanet.net.pl 29.12.06, 18:29 Skytower będzie najwyższym budynkiem w Polsce (licząc do dachu). Walsawiakom pozostanie mierzyc iglice na PKiN i WTT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Wrocław - najbar. zblazowane i megalomańskie city IP: *.chello.pl 29.12.06, 19:51 pewnie bedziecie mogli podziwiać z dachu Skajtałer największe korki i największe rudery wokoło hehehe ps: i jak tam przygotowania do Expo? Ciekawe czy tym razem tez dostaniecie 2 głosy czy może już 4 ? to byłby dla Dudiego 100% wzrost skuteczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re: Wrocław - najbar. zblazowane i megalomańskie IP: *.lanet.net.pl 30.12.06, 13:54 A rudery na Pradze kolega widział? Te wrocławskie za 100 lat lepiej bedą wyglądały. EXPO to zmartwienie walsawiaków ? Od kiedy, od wyboru Gronkowca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwua Re: Naj .. Warszawa IP: *.chello.pl 30.12.06, 19:09 Widze ze dyskusja jak zwykle w przypadku rozmow o Warszawie siegnela rynsztoka. Niektorym gul tak bardzo skacze ze zamiast zajmowac sie swoimi miastami i wioskami umieja tylko rozprawiac nt Warszawy, a kazdy z nich jest spacjalista od spraw warszawskich. Nie wiem skad w Was wszystkich tyle jadu, ale zdrowe to napewno nie jest. Moze po prostu przemawia przez was zazdrosc, a moze cos innego? Pzdr. dla wszystkich ktorym to miasto nie jest obojetne. Odpowiedz Link Zgłoś
max_v Re: Naj .. Warszawa 30.12.06, 15:50 Najbardziej skorumpowana, teraz będzie jeszcze gorzej (PO+SLD) Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Naj .. Warszawa 30.12.06, 18:51 Trudno powiedzieć co w wawie jest naj - na pewno najbardziej socralistyczna architektura - zwykły komunistyczny kicz z Mowskiewskim "dziełem" od Józefa Stalina i najbardziej sprowincjonalizowane miasto można, jeszcze by tak wymieniać, ale to dość przykre byłoby dla tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Naj .. Warszawa 30.12.06, 19:20 A tak przy okazji ranking miast polskich pod względem atrakcyjności wg mnie: 1. Kraków 2. Gdańsk 3. Wrocław 4. Toruń Resztę można by sobie darować będąc zagranicznym turystą Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Naj .. Warszawa 30.12.06, 19:31 Co tu za bałagan z tymi wielkościami metropolitarnymi Górny Śląsk /przyszła Silesja/ 3,5 min, Warszawa 2,5 mln /zespół miejski/ pl.wikipedia.org/wiki/Obszar_metropolitalny pl.wikipedia.org/wiki/Aglomeracja#Aglomeracje_w_Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Naj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 19:41 Najmilsza memu sercu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Naj .. Warszawa 30.12.06, 20:40 Najpiękniejsza, najbliższa, najrodzinniejsza, najżyczliwsza dla innych miast (w przeciwieństwie do życzliwości innych miast wobec Warszawy...) Najciekawsza, najlepiej rozwinięta, najbardziej polityczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Naj .. Warszawa 30.12.06, 20:50 nessie-jp napisała: > Najpiękniejsza, najbliższa, najrodzinniejsza, najżyczliwsza dla innych miast (w > przeciwieństwie do życzliwości innych miast wobec Warszawy...) > > Najciekawsza, najlepiej rozwinięta, najbardziej polityczna :) > taaaaa powiedzmy ;), a zróbcie coś z tym dworcem centralnym bo się porzygać można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUC Re: Naj .. Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 21:20 najbardziej nasycone bzdurnymi postami forum Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Naj .. Warszawa 31.12.06, 16:58 > a zróbcie coś z tym dworcem centralnym bo się porzyg > ać > można No, ale widzisz, jaki niesprawiedliwy jesteś. Przecież z Dworca Centralnego korzystają właśnie... przyjezdni! I przejezdni. Jakby każdy się tak porzygiwał, to jakby to wyglądało, co? Ładnie to tak? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Naj .. Warszawa 31.12.06, 22:25 > ale to raczej tubylcy tak "pachną" :-) Ah! Folklor! Koloryt lokalny. Doceń to, turysto! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Naj .. Warszawa 01.01.07, 12:18 nessie-jp napisała: > > ale to raczej tubylcy tak "pachną" :-) > > Ah! Folklor! Koloryt lokalny. Doceń to, turysto! ;) > zdaje się że nie ma innego wyboru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo6 Re: Naj .. Warszawa IP: *.chello.pl 01.01.07, 15:19 Najbardziej zakorkowana autami z rejestracjami: DW,KR,SK,GD,NO,PO,TK,LU,RZ,ZS,EL-co ci wszyscy tak nienawidzący Wawkę tu robia??? Można by jakiś podatek od wjazdu choć wprowadzić:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopsik Re: Naj .. Warszawa IP: *.lanet.net.pl 01.01.07, 17:09 Nie fantazjuj, dzięciole. Wasze firmy leasingują samochody w całej Polsce. Z tego samego powodu we Wrocławiu jest masa samochodów z rejestracjami PO, WW, WK,..., SK. Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Naj .. Warszawa 02.01.07, 20:31 Gość portalu: carlo6 napisał(a): > Najbardziej zakorkowana autami z rejestracjami: > Można by jakiś podatek od wjazdu choć wprowadzić:))) > jasne, proponuję 10 szekeli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grodek Re: Naj .. Warszawa IP: *.chello.pl 02.01.07, 23:14 Najwspanialsze miasto. A naprawdę piękne we Wszystkich Świętych, Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dlaczego? Bo burasy zapsuwają już rano z walizkami do roboty, a po południu nawet smród po nich nie zostaje. I tylko śmiech mnie ogarnia gdy słyszę o strasznych korkach na wylotówkach w te dni. Ja nie muszę się nigdzie ruszać. Rodzinę żyjącą i nieżyjącą mam w moim ukochanym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Naj .. Warszawa 03.01.07, 17:17 Te burasy to gdzieś z 95% populacji Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś