Dodaj do ulubionych

Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach

IP: 193.242.5.* 23.01.07, 20:55
Hej,

Z ciekawosci czy slyszeliscie o akcjach policji na terenie warszawy majacych
na celu poszukiwanie nielegalnych danych.. typu mp3, filmy, etc.

Wiem o jednym przypadku na 100% prawdziwym. Zarzucili mu paserstwo za mp3 etc
i posiadanie nielegalnego softu (windows etc). Co ciekawsze nie znalezli tych
danych po ktore przyszli (mieli liste jakichs mp3).
Ponoc w 'ostatnim czasie' (okolo 2 tygodni) wzieli sie jakos efektywniej
za 'piratow'.
Jestem ciekawy czy to dzialania sporadyczne i kumpel (z bemowa) mial poprostu
pecha czy tez jest to jakas mala ofensywa (ponoc troche tego sprzetu juz
skonfiskowali).

Jezeli macie sprawdzona informacje o takich akcjach dajcie znac.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mary ja słyszałem o takiej akcji IP: 217.153.205.* 24.01.07, 07:27
      Wikary z miejscowej parafii ze strażnikiem miejskim i policjantem chodzą po
      akademikach i internatach i sprawdzają czy dziewczęta nie są przypadkiem
      zdeflorowane. Całą trójka została przeszkolona przez ginekologa jak należy
      przeprowadzać takie badanie na okolicznośc dziewictwa. Niezamężne nie-dziewice
      są relegowane ze szkół i uczelni.

Po prywatnych mieszkaniach chodzą z kolei inne trójki i sprawdzają czy osoby
      przebywające w nocy w lokalu nie uprawiają rozpusty. Jeżeli stwierdzxą, że
      przydybana para nie jest małżeństwem albo co gorsza są to dwie kobity albo dwaj
      faceci, to jest za to sprawa w sądzie grodzkim za niedopłenienie obowiązku
      meldunkowego. Dodatkowo taki chłop-rozpustnik idzie za karę w kamasze i do
      Iraku.

W związku z atakiem zimy należy się też liczyć z kontroilami na ulicy. Policja
      i straż miuejska będzie karać osoby chodzace bez czapek i szalików, ponieważ
      narażają na straty NFZ ryzykując chorobę. Kobietom bvędzie się też sprawdzać,
      czy mają ciepłą bieliznę. Za stringi i zbyt krótyką kieckę można trafić do
      aresztu, bo leczenie przeziębienia pęcherza to już duży wydatek dla służby
      zdrowia. Ponadto taka kobieta z zimną psitą jest nieatrakcyjna dla chłopa i
      ogranicza potencjał prokreacyjny narodu.
      • wuzzi dobre...:-)) 25.01.07, 09:17
        nieźle się obśmiałem twoimi bzdurami, jedno tylko dodam że nie ma już obowiązku
        meldunkowego, możesz mieć 5 mieszkań i nigdzie nie być zameldowany...
    • yavorius bzdura bzdura bzdura bzdura 24.01.07, 08:59
      Przestańcie nakręcać tę panikę:

miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,3868855.html
      miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,3870820.html
    • dorsai68 Urban legend 24.01.07, 10:35
      kiedyś "czarna wołga", dziś "antypirackie patrole". Nikt ich nigdy nie spotkał, ale każdy ma znajomego, który ma znajomego, który słyszał od znajomego, że u znajomego znajomego byli...
      • jan-w Re: Urban legend 24.01.07, 10:43
        Raczej marketing. Jak w linku przytoczonym przez Yavoriusa. W lutym wchodzi
        windows vista, trzeba opróżnić magazyny z windows xp.
        • radiomis Re: Urban legend 24.01.07, 12:40
          gg znajomego mojego znajomego jest nieaktywne od kilku dni. albo mu zabrali
          kompa albo...wyjechal na ferie z dzieciakami
        • Gość: bleh Re: Urban legend IP: *.aster.pl 24.01.07, 13:14
          Tak, tak. Microsoft się czai za kazdym węgłem. Jak tylko wejdzie vista to XP
          stanie się przeterminowane i niesprzedawalne... w ciągu 2 lat... Ale cie wali w
          dekiel...
    • Gość: gizmo Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:01
      Mam sprawdzone informacje i chętnie dałbym ci o nich znać, ale nie podałeś
      emaila.
      • Gość: pp Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: 80.48.241.* 24.01.07, 13:30
        To sprawka dawnych SB oni tak działali// powiem ci w tajemnicy//mówili to
        największym plotkarzom.
    • kohol Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach 24.01.07, 14:53
      Nie wiem, czy to, co piszesz, jest prawdą, w każdym razie wczoraj mój dom
      obserwował sobie z ulicy jakiś policjant. Tak sobie stał i oglądał. Nie wiem,
      jakie miał zamiary, ale nie sądzę, żeby wypatrywał tak jawnie, w pojedynkę i
      bez lornetki - pirackich programów, dostaw heroiny czy przeładowywania głowic
      nuklearnych dla partyzantów w Ulung-Gwele :)
      • Gość: gizmo Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:01
        Podobno obserwują uczestników zabaw w Le Madame.
      • warzaw_bike_killerz Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach 24.01.07, 15:04
        Znajomy mojego znajomego, kiedys opowiadal, ze zatrzymali go do kontroli
        drogowej i jak zobaczyli, ze ma radio z odtwarzaczem MP3, zarekwirowali
        wszystkie nieoryginalne plyty do ekspertyzy i kazali mu sie stawic na komendzie
        z oryginalami wraz z kwitami zakupu. Gdy nie stawil sie w wyznaczonym terminie,
        dostal od razu pozew do sadu.
      • Gość: babastraszna Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.aster.pl 24.01.07, 15:31
        kohol, a moze pan policjant patrzyl w gwiazdy, taki astronom pasjonata, albo
        patrzyl na okno bylej dziewczyny, albo chcial kupic mieszkanie w Twoim bloku i
        go sobie ogladal?
        w ogole to jak mozesz mowic ze akurat na Twoj dom sie patrzyl, co to malo domow
        w miescie? uwazasz ze masz jakies specjalne wzgledy?
        jak tak mozna :P
        • kohol Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach 24.01.07, 16:14
          Gwiazdy nie są tak nisko nad horyzontem, zresztą niebo ostatnio zachmurzone :)
          Niczyja była dziewczyna nie mieszka u nas w domu, przynajmniej nic o tym nie
          wiem, jedyne baby to ja i moja siostra :)
          No patrzył, mam na to świadków :)
          Nawet babcia podeszła do niego i zagadnęła, to powiedział, że szuka
          Wiśniewskich, to go babcia bystrze skierowała gdzies na drugi koniec ulicy :D
          • Gość: gizmo Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:29
            Wszystko się zgadza - Wiśniewscy też chodzili do Le Madame.
            • Gość: Kyoden Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.merinet.pl 25.01.07, 13:13
              Linki do stron z opisami sytuacji w Częstochowie, Katowicach, dementi rozmaitych
              komórek policji i prokuratury - dowód na to, że opowieści o krążących trójkach
              to plotki. Pytanie tylko kto te plotki prowokuje i jaki ma w tym cel...
              Odpowiedź można znaleźć w sklepach z oprogramowaniem komputerowym...
              Jeszcze chciałbym zadac pytanie załozycielowi tego wątku - którą firmę softową
              albo fonograficzną reprezentuje... Za odpowiedź z góry dziękuję
              • Gość: Siostra Medliki do kontroli! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:09

To tak jak w tym starym kawale, nie?
              • Gość: aaa_aaa_aaa Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:33
                Mylisz sie z ta firma fonograficzna i/lub softowa.
                Napisalem wyraznie, ze to nie znajomy znajomego albo inny przyjaciel krolika.

Widze sila trollowania jest tu wielka, choc informacji zero.
                • Gość: Kyoden Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.merinet.pl 27.01.07, 12:11
                  Gość portalu: aaa_aaa_aaa napisał(a):

> Mylisz sie z ta firma fonograficzna i/lub softowa.
                  > Napisalem wyraznie, ze to nie znajomy znajomego albo inny przyjaciel krolika.
                  >
                  > Widze sila trollowania jest tu wielka, choc informacji zero.

Jakie zero? Przecież podał ktoś linki? Oficjalne dementi policji... Czytaj
                  uważnie zanim zaczniesz zarzuty czynić. Poza tym jak mam Ci uwierzyć na słowo,
                  że nie reprezentujesz lobby? Po literkach które wklepiesz z klawiatury? No
                  człowieku! Bądź powazny...
          • Gość: babastraszna Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.aster.pl 25.01.07, 20:44
            kohol a moze podziwial przepiekny dom w ktorym mieszkasz?
            ewentualnie szukal dziury w calym,
            albo chlopak zapomnial co mial zrobic, i tak sie zasepil :D
    • Gość: Maxio Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 23:34
      Wczoraj lapanka byla na linii otwockiej. Zandarmy z psami, tajniaki z Zaiksu i
      dwadziescia bud przed Wschodnim. Przetrzepali wszystkie pociagi i wyciagali
      wszystkich co wiedzieli ze Stadion X lecia to sie teraz nazywa Jarmark Europa.
      Pakowali ludzi jak sledzie i powiezli na Mostowo na przesluchania. Pytali o
      nazwiska, adresy, kontakty - jakis lindousow i empeszy szukali. Sadny dzien.
      A stryjeczny brat szwagra kuma kuzyna Grzeska ledwie z SKMki wyskoczyl i chodu w
      lasy Grochowskie. Przedarl sie na Pragie i tam kilku rodakom na Wiatraku
      najpierw ta historie opowiedzial a potem pod Trupkiem ja to slyszalem od bardzo
      porzadnego obywatela. Co sie teraz dzieje w naszm miescie.
      • Gość: ppp Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: *.centertel.pl 26.01.07, 06:02
        Ja widziałem jak policja pałowała gościa na ulicy bo miał przenośny odtwarzacz
        mp3 a w nim nielegalne mp3 i tak go lali po plecach i krzyczeli : MóW SKąD MASZ
        TE EMPETRóJE BO SPIERZEMY CIę PAłAMI JAK DAWNIEJ ZOMO TO PIKUś BęDZIE TY
        BANDZIORZE !!!
        • radiomis Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach 26.01.07, 14:51
          komorki i inne nosniki beda sprawdzac od 1 kwietnia, czy ktos nie ma
          nielegalnych mp3....
          • Gość: pipi Re: Policja - wizyty w prywatnych mieszkaniach IP: 80.48.241.* 28.01.07, 01:36
            wczoraj kupiłem toporek, jeśli nie szukają złodziei, tylko chcą włamywać do
            domu to łeb skorumpowanym policjantom utnę //rok życia//Nie mam piratów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka