Dodaj do ulubionych

Rozw. problemu korków :)

24.01.07, 20:39
Dzisiaj po wypiciu kilku strongów w plenerze wymyśliłem tani i prosty sposób na zmniejszenie korków o połowę oraz tłoku w komunikacji miejskiej. Należałoby wprowadzić ustawę zabraniającą kobietom kierowania jakimkolwiek pojazdem, z rowerami włącznie i zabronić przebywania w środkach komunikacji miejskiej ;) Dzięki temu i drogi i zbiorkom będą luźniejsze :)
Wprawdzie "gorsza płeć" byłaby zmuszona do przemieszczania się wszędzie na własnych nogach, ale za to byłaby zgrabniejsza...
Obserwuj wątek
    • Gość: mickey Re: Rozw. problemu korków :) IP: *.aster.pl 25.01.07, 11:18
      Problem korkow minie sam jak nie bedzie drog. Proponuje wprowadzic ustawe
      likwidujaca drogi. To nie bedzie trudne, poniewaz nie ma czego likwidowac.
      • Gość: xxx222 Re: Rozw. problemu korków :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:58
        Na razie problem nie polega na drogach lub zbyt dużej ilości samochodów, ale
        kierowcach i kierowczyniach. Niestety nasi kierowcy mają zasadnicze wady:
        1) Zanim ruszą spod świateł, najpierw muszą sobie uświadomić taką nagłą
        konieczność (zmiana świateł z żółtego na zielone nie jest do tego sygnałem), a
        potem muszą to sobie dobrze przemyśleć.
        2) Jak już ruszą to zaczynają "cwaniakować".
        3) Podobnie z ruszaniem "w korku" - to, że samochód przed nimi już pojechał,
        wcale nie jest sygnałem, że tez należy pojechać.
        4) Średnio 5% kierujących nie potrafi dostosować się do ruchu, a kolejne parę
        procent nie jest pewna dokąd chce jechać. Już tylko to wystarczy do
        zablokowania miasta.
        • Gość: norbert76 Przepraszam, a co to za strong? IP: 217.116.110.* 25.01.07, 12:21
          Przepraszam, a co to za strong? Ten od tych co sprzedają na metry? Bo tez
          chciałbym doprowadzić się do takiego stanu...;)))
          Pozdro!
          • Gość: mickey Re: Przepraszam, a co to za strong? IP: *.aster.pl 25.01.07, 12:45
            Moze chodzilo o kobiety w stringach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka