mkur80 30.01.07, 22:12 Witam. Mam takie pytanie, ile płacicie podatek gruntowy? u mnie mieszkanko ma 76m2+garaz i mam zapłacic ok. 1300 rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpunar1 Re: Podatek gruntowy 10.02.07, 09:47 mkur80, rozumiem że mieszkasz w ASŻ, mam pytanie dostałeś decyzję o pod. grunt. pocztą czy jakoś inaczej ??? bo ja też tu mieszkam i nic nie dostałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
mkur80 Re: Podatek gruntowy 30.03.07, 22:41 Dostałem pocztą ale dawno temu prawdopodobnie przed swietami. Odpowiedz Link Zgłoś
szpunar1 Re: Podatek gruntowy 10.04.07, 22:41 też dostałem, pocztą podobną kwotę... stosunkowo sporo . Odpowiedz Link Zgłoś
stworzen Re: Podatek gruntowy 14.04.07, 13:49 To jest WŚCIEKLE dużo! A to się na nas gmina wzbogaca (cóż, należy pamiętać, że wraz ze wzrostem ceny mieszkań dramatycznie wzrosła cena gruntu i stąd takie ogromne podatki za dzierżawę wieczystą). Zdaje się, że nic z tym nie możemy zrobić. Uważam tylko, że WAN postąpił nieuczciwie (tak, mówię to z pełną odpowiedzialnością), że nas o tym nie poinformował. Przecież inwestor doskonale wiedział, na jaką kwotę ten grunt został wyceniony przez gminę. Eh, przykre to... Odpowiedz Link Zgłoś
klubow Re: Podatek gruntowy 19.04.07, 08:37 Witam, Czy ktoś się orientuję na jakiej działce stoi nasz budynku, jej wielkość ? Z pisma wynika że wyceniono ją na 26mln -- kl Odpowiedz Link Zgłoś
stworzen Re: Podatek gruntowy 19.04.07, 13:20 Nie mam w tej chwili dostępu do pisma, które otrzymałam. Ale wydaje mi się, że tam jest podana powierzchnia całej działki. Na pewno musi być, bo przy wyliczeniu jest napisane, za jaką część całości (czyli właśnie powierzchni całkowitej) płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś