karina_17 21.11.01, 22:31 Chciałabym studiować Stosunki Miedzynarodow e na SGH, ale nie wiem czy warto i co to w ogóle za szkola. Mam nadziję , że niezbyt sztywna.. Proszę o opinie, karina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sztudent Warto Karinko! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 22:39 Jeśli nie masz zbyt konserwatywnego stosunku do swojej pupy to naprawdę warto. Chętnie Cię poznam. Odpowiedz Link Zgłoś
karina_17 Re: Warto Karinko! 22.11.01, 20:26 Masz chyba długą listę tych panien, które chętnie poznasz, co.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.tele2.pl 22.11.01, 08:22 Zalezy jakie stosunki miedzynarodowe:) gdyz mamy podzial na ekonomiczne i polityczne. Jesli chodzi o polityczne to lepsze chyba uw...choc moze nie:) w kazdym razie nie jest to najbardziej oblegany kier na naszej uczelni. Moim zdaniem najlepiej obecnie polaczyc Miedzyn. Stos. Ekonomiczne z Finansami i bankowoscia. A tak ogolnie to warto studiowac na SGH, szczegolnie jesli umie sie zachowac pewien dystans do samej nauki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 14:57 chcesz tam praktykować stosunki ?? :)) ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
karina_17 Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ 22.11.01, 20:28 Mały z ciebie pozytek, takie ogólnikowe stwierdzenia...:) pozdrawiam, karina Odpowiedz Link Zgłoś
karina_17 Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ 22.11.01, 20:27 W sumie sama nie wiem , czego chcę. O SM dopiero myślę, ale może ekonomiczne ( gospodarcze). Warszawa mogłaby byc fajna, a ludzie na tym SGH nie wydają się tacy sztywni jak to o was krąży. pozdrawiam , karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.deu.dupont.com 23.11.01, 17:14 karina_17 napisał(a): > W sumie sama nie wiem , czego chcę. O SM dopiero myślę, ale może ekonomiczne ( > gospodarcze). Warszawa mogłaby byc fajna, a ludzie na tym SGH nie wydają się > tacy sztywni jak to o was krąży. Moim zdaniem - naprawde warto! I nie przejmuj sie, ze nie masz sprecyzowanych zainteresowan - zdajesz po prostu na SGH, a nie na konkretny kierunek. Trzy pierwsze semestry sa i tak wspolne dla wszystkich - jest naprawde duzo czasu aby sie opowiedziec za jakims kierunkiem (albo kilkoma)... Sztywni SGH-owcy? Jak wszyscy - czesciowo pewnie tak, chociaz to zalezy tylko od Ciebie czy dasz sie wkrecic w machine pieniadza, czy zechcesz pozostac soba (a jezeli przy okazji mozesz tez dobrze zarobic to jest to tym bardziej przyjemne... ;-) ) Warszawa? Pewnie, ze jest fajna! Jezeli potrzebujesz wiecej info - moj kontakt to Gadu-Gadu 281500 > pozdrawiam , karina Pozdrawiam rowniez Piotr (juz prawie-mgr SGH) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 21:33 no gratuluje Piotrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Podziekuje Ci, jak juz bedzie "po"... ;-) IP: *.deu.dupont.com 27.11.01, 11:46 Odpowiedz Link Zgłoś
karina_17 Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ 23.11.01, 22:21 Dzieki za informacje. Z g-g skorzystam jak bedziesz dostępny. pozdrawiam, karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 21:36 ps. czy na SGH studia magisterskie to 3 lata licencjat i potem jeszcze 2 do magistra czy jakaś inna kompinacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: STUDENTA SGH PILNIE POTRZEBUJĘ IP: *.deu.dupont.com 27.11.01, 11:58 Chyba mozna zrobic licencjata i potem sie "bujac" do magistra, ale 99.9% ludzi robi od razu magistra. Nie musisz na to czekac 5 lat - od Ciebie tylko zalezy kiedy zdobedziesz absolutorium (sam wybierasz przedmioty, za ktore otrzymujesz punkty). pdzr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawrzyk Tylko AE Poznań! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 00:20 Nie idz Karinko do tego skansenu z epoki Gierka! W tej chwili najlepsza uczelnia ekonomiczna jest w Poznaniu (a rankingi tworzone są na warszawskie potrzeby). Tu warunki nauki sa najlepsze i wiara chyba tez. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubi Re: Tylko AE Poznań! IP: 213.25.181.* 24.11.01, 16:49 Nie wiem jak jest w Poznaniu, ale SGH dla mnie jest optymalne. Co semestr decyduje, jakie przedmioty chce studiowac w nastepnym, moge robic dowolna sciezke, laczyc kierunki itd. Po prostu uczelnia THE BEST! Odpowiedz Link Zgłoś
karina_17 Re: Tylko AE Poznań! 24.11.01, 22:54 A jakie są wady? Każdy kij ma dwa końce. pozdrawiam, karina Odpowiedz Link Zgłoś
karina_17 Re: Tylko AE Poznań! 24.11.01, 22:29 A jakie są ( czy w ogóle) SM? I ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: do Karinki IP: *.opole.dialup.inetia.pl 26.11.01, 18:40 ogólnie jakieś cienkie i mało sympatyczne wawiaki na sgh-u studiują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: do Karinki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 20:51 po SGH masz na 100% prace i to często za spore pieniądze a po kilku latach większość zarabia tyle że może korzystać z życia Odpowiedz Link Zgłoś
karina_17 Re: do Karinki 26.11.01, 23:37 Nie chcę szkoły w ktorej prze 5 (?) lat bedę musiała ryć i uczyć się ze sztywniakami, nawet jeśli będę zarabiała potem Bóg wie ile. Któ mi zwróci te pięć lat? Czy ktoś może wreszcie napisać jacy są tam ludzie ? Tak normalnie, napisznie - kujony, zazdrośni, wścibscy, kochani, albo cokolwiek. Muszą mieć przecież jakieś cechy, chybaże to warzywka pozbawione uczuć i tożsamości. Bez obrazy, pozdrawiam, karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubi Re: do Karinki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 02:14 karina_17 napisał(a): > Nie chcę szkoły w ktorej prze 5 (?) lat bedę musiała ryć i uczyć się ze > sztywniakami, nawet jeśli będę zarabiała potem Bóg wie ile. Któ mi zwróci te > pięć lat? > Czy ktoś może wreszcie napisać jacy są tam ludzie ? Tak normalnie, napisznie - > kujony, zazdrośni, wścibscy, kochani, albo cokolwiek. Muszą mieć przecież > jakieś cechy, chybaże to warzywka pozbawione uczuć i tożsamości. > Bez obrazy, pozdrawiam, karina Karina! Ty chyba jakas niezyciowa jestes! Na kazdej uczelni sa kujony i ludzie, ktorym mniej zalezy na czerwonej cenzurce. eSGieH tu sue niczym nie rozni. Wszystko zalezy od towarzystwa, w jakim sie obracasz. Poza tym zawsze sa sposoby aby sie jakos przeslizgnac, wiec uwierz mi, ze nie wszyscy SGHowcy to glupie kujony itp. Wydaje mi sie, ze to takie ploty wymyslone przez tych, ktorzy sienie dostali! Generalnie ludzie sa spoko! A taka krotka charakterystyka? Moze aktywni, energiczni, pomyslowi! Wejdz sobie do srodka i zobacz ile sie na SGHu dzieje! A slyszalem od kolegi, ze na Polibudzie jest cicho i smutno! Odpowiedz Link Zgłoś
karina_17 Re: do Karinki 27.11.01, 21:56 Moi rodzice zawsze fajnie wspominali studia. Moja siostra właśnie jakieś tam skończyła, ale było u niej strasznie sztywno i koszmarni ludzie. Czy na SGH trafię na kogoś kogo wyciągne na tanią podróż po Europie lub wu\ycieczki po górach. Uwielbiam takie rozrywki , imprezy , itp, ale uczyć też się mogę. jedno drugiemu nie przeszkodza. Jeśli SGH, to szkoła dla mnie, to będzie supcio. pozdrawiam, karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: do Karinki IP: *.deu.dupont.com 28.11.01, 12:40 karina_17 napisał(a): > Czy na SGH trafię na kogoś kogo wyciągne na tanią podróż po Europie lub > wycieczki po górach. Bez problemu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: do Karinki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 16:07 też tak słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: do Karinki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 18:49 z forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś