Gość: mateo IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 16:32 W Poznaniu mówi się o Warszawie dwie rzeczy. Jedni mówią: Prawdziwa Stolica Polski ... ... a inni BigWieś ! Ja jestem za tym pierwszym :) ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nocomment Re: Poznań o Warszawie 22.11.01, 16:40 Gość portalu: mateo napisał(a): > W Poznaniu mówi się o Warszawie dwie rzeczy. > > Jedni mówią: Prawdziwa Stolica Polski ... > ... a inni BigWieś ! > > Ja jestem za tym pierwszym :) ! Czy ty oby na pewno jesteś z Poznania???;)))) Poważnie: Dzięki, widzę że nie wszyscy z Was są tacy jak za przeproszeniem lechita. Bo ja o Poznaniu mam bardzo dobre zdanie (i większość Warszawiaków też). Pozdrawiam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Poznań o Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 16:50 nie, on jest normalny a ty jesteś debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocomment Re: Poznań o Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 16:58 Gość portalu: vinc napisał(a): > nie, on jest normalny a ty jesteś debil O co Ci chodzi? A już Cię za normalnego brałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Poznań o Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 20:06 Gość portalu: nocomment napisał(a): > Gość portalu: vinc napisał(a): > > > nie, on jest normalny a ty jesteś debil > > O co Ci chodzi? A już Cię za normalnego brałem... > myślałeś że coś takiego do Ciebie bym napisał, napisałem to do szczura !!! sorry!!!powinienem odpowiedzieć cytując Odpowiedz Link Zgłoś
antyvinc2 Re: Poznań o Warszawie 22.11.01, 21:15 vinc ja ci dobrze radze ty sie wynoś z forum czym prędzej Odpowiedz Link Zgłoś
nocomment Re: Poznań o Warszawie 23.11.01, 15:13 Gość portalu: vinc napisał(a): > Gość portalu: nocomment napisał(a): > > > Gość portalu: vinc napisał(a): > > > > > nie, on jest normalny a ty jesteś debil > > > > O co Ci chodzi? A już Cię za normalnego brałem... > > > myślałeś że coś takiego do Ciebie bym napisał, napisałem to do szczura !!! > sorry!!!powinienem odpowiedzieć cytując > Aha. No to sorry;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZCZUR Warszawa to siedlisko KURW ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 16:47 Mam wrażenie ,że mateo to jakiś chuj ! Ja Warszawe mam w dupie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Warszawa to siedlisko KURW ! 22.11.01, 16:50 Gość portalu: SZCZUR napisał(a): > Mam wrażenie ,że mateo to jakiś chuj ! Ja Warszawe mam w dupie !!! Nikt cię o zdanie nie pyta i spłyń stąd Odpowiedz Link Zgłoś
e-mania Re: Warszawa to ... 22.11.01, 20:24 Eela, Twoje stanowisko jest wlasciwe. Stoje za Toba murem, gdyby ten jakis... probowal sie buntowac! Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Warszawa to siedlisko KURW ! 23.11.01, 00:57 Gość portalu: SZCZUR napisał(a): > Mam wrażenie ,że mateo to jakiś chuj ! Ja Warszawe mam w dupie !!! Żebyś ty chłopie jeszcze głowę miał taką pojemną, jak dupę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Ma ktoś trutkę na szczury? IP: 217.153.46.* 23.11.01, 09:43 Gość portalu: SZCZUR napisał(a): > Mam wrażenie ,że mateo to jakiś chuj ! Ja Warszawe mam w dupie !!! A najwyraźniej Poznań to siedlisko szczurów. Ma ktoś jakąś trutkę na szczury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Warszawa to siedlisko KURW ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 13:43 Gość portalu: SZCZUR napisał(a): > Mam wrażenie ,że mateo to jakiś chuj ! Ja Warszawe mam w dupie !!! czasem wstyd mi za to, że tacy ludzie jak szczur mieszkajom w poznaniu(bo zapewne z poznania pochodzi) zapowiadała się inteligentna rozmowa a on wszystko popsół, ale czasem tak bywa NIESTETY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 Re: Poznań o Warszawie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 00:30 Warszawa ? aha to tam gdzie te piękne budy stoją w środku miasta i reklamy zasłaniają każdy skrawek szyb i elewacji, to tam gdzie dworzec śmierdzi i wygląda jak turecki bazar ,handel okrężny jest w modzie a ludzie tak biegają że trudno zobaczyć dlaczego tacy dumni i ponurzy.Jest tam parę ładnych sklepów ale za progiem szybko wdepniesz w gówno no bo po co paniusia ma sprzątać.Szkoda mi tylko że tyle poznańskie kasy idzie na marne ale cóż cały naród buduje stolicę. aha niektóre dziewczyny są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Poznań o Warszawie 23.11.01, 00:48 Gość portalu: 9 napisał(a): .... > aha niektóre dziewczyny są ok. Łaskawca... Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Poznań o Warszawie 23.11.01, 04:06 Gość portalu: 9 napisał(a): > Warszawa ? aha to tam gdzie te piękne budy stoją w środku miasta i reklamy > zasłaniają każdy skrawek szyb i elewacji, to tam gdzie dworzec śmierdzi i > wygląda jak turecki bazar ,handel okrężny jest w modzie a ludzie tak biegają że > trudno zobaczyć dlaczego tacy dumni i ponurzy.Jest tam parę ładnych sklepów ale > za progiem szybko wdepniesz w gówno no bo po co paniusia ma sprzątać.Szkoda mi > tylko że tyle poznańskie kasy idzie na marne ale cóż cały naród buduje stolicę. > aha niektóre dziewczyny są ok. Zgadzam się w 100 % bo jestem z poznania i byłem w warszawie nieraz.Komu się podoba jeszcze warszawa niech spojrzy na: Plac Defilad(bazar),piękne wysokościowce w okolicach dworca, Dworzec-pomnik socrealizmu, PKIN (druga moskwa),nowy świat po którym jeżdżą śmierdzące autobusy buchające czarnym dymem,brak oznakowania na ulicach, dziurawe ulice. Podoba mi się tylko teatr ateneum (chociaż w czasie spektaki słychać jeżdzące pociągi), torwar i tzw. metro. Pozdrawiam Warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Poznań o Warszawie IP: 217.153.46.* 23.11.01, 09:56 manson napisał(a): > Zgadzam się w 100 % bo jestem z poznania i byłem w warszawie nieraz. Śmiesznie to brzmi...he, he...bo ktoś jest z Poznania to bywa w Warszawie nie raz, a jak ktoś jest z Gdańska to bywa dwa razy, a z Krakowa tylko jeden raz.... Zabawny jesteś... > Komu się > podoba jeszcze warszawa niech spojrzy na: Plac Defilad(bazar), I zapewniam Cię, ze warszawiakom też się to nie podoba... > piękne > wysokościowce w okolicach dworca, A propos - ile pięterek ma najwyższy budynek w Poznaniu? 10? 15? > Dworzec-pomnik socrealizmu, Kiedyś uznany za jeden z najładniejszych dworców w Europie...Zresztą poznański dworzec urodą też nie grzeszy i jest równie brudny jak warszawski... > PKIN (druga moskwa), No niestety...stolica otrzymała prezencik od Wielkiego Brata. Poznań powinien się cieszyć, że nie był wtedy stolicą... > nowy świat po którym jeżdżą śmierdzące autobusy buchające czarnym > dymem, No niestety - wielkopolska produkcja autobusów nie jest najdoskonalsz...Chyba trzeba zmienić producenta... > brak oznakowania na ulicach, dziurawe ulice. Zupełnie jak w całej Polsce... > Podoba mi się tylko teatr > ateneum (chociaż w czasie spektaki słychać jeżdzące pociągi), torwar i tzw. met > ro. Tzw.? Z tego co pamiętam w Poznaniu nie ma nawet tego tzw. metra... > Pozdrawiam Warszawiaków. Dziękujemy! My również pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Poznań o Warszawie 23.11.01, 21:46 Gość portalu: Warschau napisał(a): > manson napisał(a): > > > Zgadzam się w 100 % bo jestem z poznania i byłem w warszawie nieraz. > > Śmiesznie to brzmi...he, he...bo ktoś jest z Poznania to bywa w Warszawie nie > raz, a jak ktoś jest z Gdańska to bywa dwa razy, a z Krakowa tylko jeden raz... > . > Zabawny jesteś... Kolego, to miało na celu uzmysłowienie Warszawiakom,że nie wyciągam opinii o warszawie z rękawa > > Komu się > > podoba jeszcze warszawa niech spojrzy na: Plac Defilad(bazar), > > I zapewniam Cię, ze warszawiakom też się to nie podoba... > > > > piękne > > wysokościowce w okolicach dworca, > > A propos - ile pięterek ma najwyższy budynek w Poznaniu? 10? 15? > > Dworzec-pomnik socrealizmu, > > Kiedyś uznany za jeden z najładniejszych dworców w Europie...Zresztą poznański > dworzec urodą też nie grzeszy i jest równie brudny jak warszawski... > Nie liczy się wysokość ale jakość, jednakże chodziło mi o spójność architektoniczną dworca i okolic. W poznaniu najwyższe budynki szczerze: AE 18 pieter i Poznań Financial Center - troche wyższy ale nie wiem ile ma dokładnie. > > PKIN (druga moskwa), > > No niestety...stolica otrzymała prezencik od Wielkiego Brata. Poznań powinien s > ię > cieszyć, że nie był wtedy stolicą... > > > nowy świat po którym jeżdżą śmierdzące autobusy buchające czarnym > > dymem, > > No niestety - wielkopolska produkcja autobusów nie jest najdoskonalsz...Chyba > trzeba zmienić producenta... Przperaszam bardzo, Poznań wytwarza nowoczesne Solarisy (dawniej Neoplany) w Bolechowie i Many. Pisałem o starych Ikarusach, wśród dymu których jadłem pączka Bliklego - to produkcja węgierska... > > brak oznakowania na ulicach, dziurawe ulice. > > Zupełnie jak w całej Polsce... O nie nie.... Zachód różni się od wschodu Polski. Porównując Poznań z Warszawą muszę stwierdzić, że jakość dróg w Warszawie nie umywa się wogóle do poznańskich. Oznakowania - wyjedź z zamkniętymi oczami z Okęcia na Poznań - raz próbowałem - i współczuję np. obcokrajowcom > > Podoba mi się tylko teatr > > ateneum (chociaż w czasie spektaki słychać jeżdzące pociągi), torwar i tzw > . met > > ro. > > Tzw.? Z tego co pamiętam w Poznaniu nie ma nawet tego tzw. metra... Nie ma bo nieekonomicznie jest budować w takich czasach jak dziś tak drogie obiekty - na to mają pieniądze NY albo londyn. My mamy "płytkie metro" (Poznański Szybki Tramwaj) jak to określił Wojciech Mann sprawdza się doskonale... i nie kosztowało tyle... A swoją drogą - tempo budowy ma wiele do życzenia. > > Pozdrawiam Warszawiaków. > > Dziękujemy! My również pozdrawiamy! > Podoba mi się jeszcze klimat Warszawy. Pozdrawiam ponownie i myślę że i bez emocji można rozmawiać o tym jak się różnią albo jak sie lubią mieszkańcy tych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOMO Re: Poznań o Warszawie IP: *.pl 25.11.01, 00:46 Do mansona czy jak mu tam.Jestem warszawiakiem i na temat nowych wysokosciowcow (poza kilkoma wyjatkami)nie moge napisac jednego dobrego slowa.Musze Ci jednak przypomniec,ze sa one skutkiem:1)Fatalnego samorzadu,o ktorym polowa warszawiakow mowi zlodzieje,ktorego ksztalt przeglosowali poslowie z calej polski 2)chorych pomyslow roznych turkow(vel Toj-toj)i poznaniakow(trumna Warty zwana biurowcem).Bez metra dziesiatki tysiecy ludzi musialoby wstawac godzine,albo i wiecej,wczesniej by dojechac na czas do pracy.Zgadzam sie,ze SKM jest tanszy,poruszalem juz ten watek na tym forum.Wiekszosc sie zgodzila,ze i SKM i tramwaj sa potrzebne.O drogach moge powiedziec tyle,ze tiry omijaja Poznan,a Warszawy nie.A oznakowanie jest takie samo jak w Poznaniu.Wiem,bo musialem przez Poznan kilka razy przejechac.O innych sprawach sie nie wypowiadam bo w Poznaniu bylem tylko przejazdem i mista nie znam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Poznań o Warszawie 25.11.01, 17:46 > Do mansona czy jak mu tam.Jestem warszawiakiem i na temat nowych wysokosciowcow > (poza kilkoma wyjatkami)nie moge napisac jednego dobrego slowa.Musze Ci jednak > przypomniec,ze sa one skutkiem:1)Fatalnego samorzadu,o ktorym polowa > warszawiakow mowi zlodzieje,ktorego ksztalt przeglosowali poslowie z calej > polski Wierzę... i współczuję chociaż u nas też władzy można pozarzucać trochę. 2)chorych pomyslow roznych turkow(vel Toj-toj)i poznaniakow(trumna Warty > > zwana biurowcem).Bez metra dziesiatki tysiecy ludzi musialoby wstawac > godzine,albo i wiecej,wczesniej by dojechac na czas do pracy.Zgadzam sie,ze SKM > jest tanszy,poruszalem juz ten watek na tym forum.Wiekszosc sie zgodzila,ze i > SKM i tramwaj sa potrzebne.O drogach moge powiedziec tyle,ze tiry omijaja > Poznan,a Warszawy nie.A oznakowanie jest takie samo jak w Poznaniu.Wiem,bo > musialem przez Poznan kilka razy przejechac.O innych sprawach sie nie > wypowiadam bo w Poznaniu bylem tylko przejazdem i mista nie znam.Pozdrawiam. Szkoda tylko że o 3 w nocy wyjeżdzałem godzinę z Okęcia na Poznań bo komuś się nie chciało ustawić paru drogowskazów.Co do poznańskiej ławicy - nie ma zarzutów. Pozdrawiam i życzę udanych wyborów samorządowych w przyszłym roku. :)) Lubie konkrety i nie-emocje w wypowiedziach... Odpowiedz Link Zgłoś
nocomment Re: Warszawa o (Charles'ie) Mansonie 23.11.01, 15:27 manson napisał(a): > Zgadzam się w 100 % bo jestem z poznania i byłem w warszawie nieraz. A nie sądzisz, że o Warszawie nieco więcej wiedzą ci, którzy w niej mieszkają, niż ci którzy "byli tam nieraz"? > Komu się > podoba jeszcze warszawa niech spojrzy na: Plac Defilad(bazar), Przyjedź za 10 lat to Ci szczęka opadnie. Ma tam być najnowocześniejsze i naj super hiper centrum w Europie. >piękne > wysokościowce w okolicach dworca, Zgadzam się, są piękne. A wg. ciebie nie? > Dworzec-pomnik socrealizmu, HAHAHA! Jeśli Dw. Centralny jest w stylu socrealistycznym to ja pochodzę z Krakowa! Jeśli na czymś się nie znasz to lepiej o tym nie mów! > PKIN (druga > moskwa), W NYC jest wiele podobnych wieżowców (np. ESB czy Chrysler Building). Mam więc rozumieć, że NYC to trzecia Moskwa? >nowy świat po którym jeżdżą śmierdzące autobusy buchające czarnym > dymem, O ile się orientuję to autobusy w Warszawie są produkowane w Poznaniu... A o pięknie Nowego Światu to już nie wspomnisz? >brak oznakowania na ulicach, dziurawe ulice. Ale mimo to mamy za duży budżet? > Podoba mi się tylko teatr > ateneum (chociaż w czasie spektaki słychać jeżdzące pociągi), torwar i tzw. met > ro. Dlaczego tzw.? Przynajmniej w nim nie śmierdzi i nie jest zasyfione. > Pozdrawiam Warszawiaków. I vice versa. A do swojego zdania nie mam zamiaru tobie podobnych siłą przekonywać. Oni Warszawę widzą taką, bo chcą ją taką zobaczyć. A jakby nienawiść odsunęli na bok to zapewniam Cię, że byłoby zupełnie inaczej. Pozdrawiam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Warszawa o Mansonie (Marilynie) 23.11.01, 22:02 nocomment napisał(a): > manson napisał(a): > > > Zgadzam się w 100 % bo jestem z poznania i byłem w warszawie nieraz. > > A nie sądzisz, że o Warszawie nieco więcej wiedzą ci, którzy w niej mieszkają, > niż ci którzy "byli tam nieraz"? Byłem w Warszawie i mam na jej temat swoje zdanie. > > Komu się > > podoba jeszcze warszawa niech spojrzy na: Plac Defilad(bazar), > > Przyjedź za 10 lat to Ci szczęka opadnie. Ma tam być najnowocześniejsze i naj > super hiper centrum w Europie. Szczerze tego życzę bo chciałbym mieć stolicę wizytówkę "super hiper"?? To raczej słowa rzucane na wiatr. Do stanu hiper jeszcze długa droga. Nawet wiem że nie wybuduja wam obwodnicy za tyle lat, nie mówiąc już o autostradzie od nas (Zachodu). > >piękne > > wysokościowce w okolicach dworca, > > Zgadzam się, są piękne. A wg. ciebie nie? Szkoda że nie tworzą jakiejś całości. spójnej i zwartej. > > > Dworzec-pomnik socrealizmu, > > HAHAHA! Jeśli Dw. Centralny jest w stylu socrealistycznym to ja pochodzę z > Krakowa! Jeśli na czymś się nie znasz to lepiej o tym nie mów! Wszystko co było w czasach PRLu budowane, tworzone, pisane i kręcone, a potem wykorzystywane do celów agitacyjnych (wychwalanie dobroci systemu) to socrealizm > > PKIN (druga > > moskwa), > > W NYC jest wiele podobnych wieżowców (np. ESB czy Chrysler Building). Mam więc > rozumieć, że NYC to trzecia Moskwa? "podobnych" ....miejżesz litość - kto sobie wmawia takie rzeczy? to że ma cechy podobne nie znaczy że jest podobny. > >nowy świat po którym jeżdżą śmierdzące autobusy buchające czarnym > > dymem, > > O ile się orientuję to autobusy w Warszawie są produkowane w Poznaniu... ale NOWE autobusy których u was jest zdecydowanie za mało.... > A o pięknie Nowego Światu to już nie wspomnisz? ok tylko nowy swiat no i może plac 3 krzyży. > >brak oznakowania na ulicach, dziurawe ulice. > > Ale mimo to mamy za duży budżet? Może złe gopodarowanie > > > Podoba mi się tylko teatr > > ateneum (chociaż w czasie spektaki słychać jeżdzące pociągi), torwar i tzw > . met > > ro. > > Dlaczego tzw.? Przynajmniej w nim nie śmierdzi i nie jest zasyfione. ok skreślam tzw.- Zgadzam się, jest metro - jedno metro. > > > Pozdrawiam Warszawiaków. > I vice versa. > > A do swojego zdania nie mam zamiaru tobie podobnych siłą przekonywać. Oni > Warszawę widzą taką, bo chcą ją taką zobaczyć. A jakby nienawiść odsunęli na bo > k > to zapewniam Cię, że byłoby zupełnie inaczej. Pozdrawiam jeszcze raz. To nie nienawiść ale to co widzę w stolicy - Warszawiaków da się lubić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nocomment Re: Warszawa o Mansonie (Marilynie) 25.11.01, 15:13 manson napisał(a): > nocomment napisał(a): > > > manson napisał(a): > > > > > Zgadzam się w 100 % bo jestem z poznania i byłem w warszawie nieraz. > > > > A nie sądzisz, że o Warszawie nieco więcej wiedzą ci, którzy w niej mieszk > ają, > > niż ci którzy "byli tam nieraz"? > Byłem w Warszawie i mam na jej temat swoje zdanie. Ok, masz prawo. > > > Komu się > > > podoba jeszcze warszawa niech spojrzy na: Plac Defilad(bazar), > > > > Przyjedź za 10 lat to Ci szczęka opadnie. Ma tam być najnowocześniejsze i > naj > > super hiper centrum w Europie. > Szczerze tego życzę bo chciałbym mieć stolicę wizytówkę > "super hiper"?? To raczej słowa rzucane na wiatr. Do stanu hiper jeszcze długa > droga. Nawet wiem że nie wybuduja wam obwodnicy za tyle lat, nie mówiąc już o > autostradzie od nas (Zachodu). To już nie nasza wina, tylko szefa ARiBA. > > >piękne > > > wysokościowce w okolicach dworca, > > > > Zgadzam się, są piękne. A wg. ciebie nie? > Szkoda że nie tworzą jakiejś całości. spójnej i zwartej. Jak jeszcze się ich trochę dobuduje to zaczną tworzyć. > > > Dworzec-pomnik socrealizmu, > > > > HAHAHA! Jeśli Dw. Centralny jest w stylu socrealistycznym to ja pochodzę z > > > Krakowa! Jeśli na czymś się nie znasz to lepiej o tym nie mów! > Wszystko co było w czasach PRLu budowane, tworzone, pisane i kręcone, a potem > wykorzystywane do celów agitacyjnych (wychwalanie dobroci systemu) to socrealiz > m Nie masz racji. Dworcowi Centralnemu architekturą bliżej jest do modernizmu czy funkcjonalizmu niż do socrealizmu. > > > PKIN (druga > > > moskwa), > > > > W NYC jest wiele podobnych wieżowców (np. ESB czy Chrysler Building). Mam > więc > > rozumieć, że NYC to trzecia Moskwa? > "podobnych" ....miejżesz litość - kto sobie wmawia takie rzeczy? to że ma cechy > podobne nie znaczy że jest podobny. Co więc znaczy "podobny"? > > >nowy świat po którym jeżdżą śmierdzące autobusy buchające czarnym > > > dymem, > > > > O ile się orientuję to autobusy w Warszawie są produkowane w Poznaniu... > ale NOWE autobusy których u was jest zdecydowanie za mało.... Jest ich 48%. W sumie wypada, że ilościowo jest ich więcej niż w Poznaniu. > > A o pięknie Nowego Światu to już nie wspomnisz? > ok tylko nowy swiat no i może plac 3 krzyży. A Stare Miasto, Łazienki, Wilanów, Saska Kępa, Żoliborz i Mariensztat to już nie są piękne??? > > >brak oznakowania na ulicach, dziurawe ulice. > > > > Ale mimo to mamy za duży budżet? > Może złe gopodarowanie Jeśli całą swą opinię o Warszawie opierasz na przekonaniach o "gospodarnym Poznaniaku" i "cwanym Warszawiaku" to chyba rzeczywiście nie ma o czym z tobą gadać... > > > Podoba mi się tylko teatr > > > ateneum (chociaż w czasie spektaki słychać jeżdzące pociągi), torwar > i tzw > > . met > > > ro. > > > > Dlaczego tzw.? Przynajmniej w nim nie śmierdzi i nie jest zasyfione. > ok skreślam tzw.- Zgadzam się, jest metro - jedno metro. A ile byś chciał?;) Jakby było dziesięć metr to inni by nasz nienawidzili bo by gadali, że ich pieniądze poszły na metro;)))) > > > Pozdrawiam Warszawiaków. > > I vice versa. > > > > A do swojego zdania nie mam zamiaru tobie podobnych siłą przekonywać. Oni > > Warszawę widzą taką, bo chcą ją taką zobaczyć. A jakby nienawiść odsunęli > na bo > > k > > to zapewniam Cię, że byłoby zupełnie inaczej. Pozdrawiam jeszcze raz. > To nie nienawiść ale to co widzę w stolicy - Warszawiaków da się lubić :)) Dobrze, że chociaż do Warszawiaków nic nie masz. Przynajmniej z Tobą da się normalnie bez bluzgania i nienawiści podyskutować (w przeciwieństwie do combre lechity). Pozdrawiam Ciebie i Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Warszawa o Mansonie (Marilynie) 25.11.01, 18:12 Skracam stare kawałki bo sie długie wypowiedzi niewygodnie czyta.:) Co do obwodnicy - to sory ale wiem ze nie powinienem krytykować nikogo z forum tym bardziej Warszawiaków za jej brak, ale ktoś jest za to odpowiedzialny no nie? I to że budująją w Krakowie Wrocławiu i u nas świadczy jakoś o gospodarności i umiejętności żądzenia no nie? Najważniejsze tylko by nad tymi budowami czuwał ktoś kto ma jakąś przyzwoitą wizję komponowania się całości jako różnych budowli w centum Mam nadzieję na wyburzenie szpetnych budynków również jak dworzec, który wcale nie jest funcjonalny powiem szczerze. Spędziłem na min całą noc pod Mansonie i było mi zimno, siedziałem obok rzesz bezdomnych (to nie jest problem nierozwiązywalny) i mój dyskomfort pogłębiały jeszcze latające gołębie nad moją głową. >Co więc znaczy "podobny"? W sumie nic nie mam do PKiN tylko że nam sie bardzo kojarzy z PRLem no i nie pasuje wogóle wśród tych wysokościowców Czy to przypadek że jedząc pączki z Bliklego na wowym świecie miałem okazję podziwiać stare ikarusy na Nowym Świecie i i ch dymek czarny??? Łazienki ładne, stare miasto też a na żoliborzu nie byłem. > Jeśli całą swą opinię o Warszawie opierasz na przekonaniach o "gospodarnym > Poznaniaku" i "cwanym Warszawiaku" to chyba rzeczywiście nie ma o czym z tobą > gadać... Nie, nie opieram , ale fakty (m.in różnice Poz-Waw) o których piszemy o czymś świadczą no nie? Metro powinny budować firmy zachodnie za własny koszt (chociaż częściowo) w systemie buduj-exploatuj-oddaj - Wtedy może by się szybciej rozrastało. > Dobrze, że chociaż do Warszawiaków nic nie masz. Przynajmniej z Tobą da się > normalnie bez bluzgania i nienawiści podyskutować (w przeciwieństwie do combre > lechity). Pozdrawiam Ciebie i Poznań. Pozdrawiam również i cieszę się że mogę wymienić jakieś normalne argumenty i dowiedzieć sie czegoś o Wawie bo lubię wiedzieć więcej o stolicy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocomment Re: Warszawa o Mansonie (Marilynie) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 18:22 manson napisał(a): > Skracam stare kawałki bo sie długie wypowiedzi niewygodnie czyta.:) > Co do obwodnicy - to sory ale wiem ze nie powinienem krytykować nikogo z forum > tym bardziej Warszawiaków za jej brak, ale ktoś jest za to odpowiedzialny no ni > e? > I to że budująją w Krakowie Wrocławiu i u nas świadczy jakoś o gospodarności i > umiejętności żądzenia no nie? W żadnym stopniu. Bo decyzje o budowie autostrad są finansowane z budżetu centralnego i decyzje również są podejmowane centralnie - samorządy mają poza wytyczeniem przebiegu tych dróg niewiele do gadania. > Najważniejsze tylko by nad tymi budowami czuwał ktoś kto ma jakąś przyzwoitą > wizję komponowania się całości jako różnych budowli w centum > Mam nadzieję na wyburzenie szpetnych budynków również jak dworzec, który wcale > nie jest funcjonalny powiem szczerze. pisząc funkcjonalizm nie miałem na myśli tego, że jest funkcjonalny (bo nie jest i dzięki wrednemu PKP nie prędko będzie), tylko że zbliżony jest do stylu zwanego funkcjonalizmem. > Spędziłem na min całą noc pod Mansonie i > było mi zimno, siedziałem obok rzesz bezdomnych (to nie jest problem > nierozwiązywalny) i mój dyskomfort pogłębiały jeszcze latające gołębie nad moją > > głową. > >Co więc znaczy "podobny"? > W sumie nic nie mam do PKiN tylko że nam sie bardzo kojarzy z PRLem no i nie > pasuje wogóle wśród tych wysokościowców Tu się zgadzam. Jakby go zburzyli to nie obraziłbym się aż tak bardzo... > Czy to przypadek że jedząc pączki z Bliklego na wowym świecie miałem okazję > podziwiać stare ikarusy na Nowym Świecie i i ch dymek czarny??? Kieruj więc protest na stronę www.ztm.waw.pl > Łazienki ładne, stare miasto też a na żoliborzu nie byłem. > > Jeśli całą swą opinię o Warszawie opierasz na przekonaniach o "gospodarnym > > > Poznaniaku" i "cwanym Warszawiaku" to chyba rzeczywiście nie ma o czym z t > obą > > gadać... > Nie, nie opieram , ale fakty (m.in różnice Poz-Waw) o których piszemy o czymś > świadczą no nie? O czym? Możesz dokładniej? > Metro powinny budować firmy zachodnie za własny koszt (chociaż częściowo) w > systemie buduj-exploatuj-oddaj - Wtedy może by się szybciej rozrastało. Zgadzam się w stu procentach i nasze "kochane" władze chyba też to sobie wreszcie uświadomiły bo od przyszłego roku metro ma być budowane tym właśnie sposobem. > > Dobrze, że chociaż do Warszawiaków nic nie masz. Przynajmniej z Tobą da si > ę > > normalnie bez bluzgania i nienawiści podyskutować (w przeciwieństwie do co > mbre > > lechity). Pozdrawiam Ciebie i Poznań. > Pozdrawiam również i cieszę się że mogę wymienić jakieś normalne argumenty i > dowiedzieć sie czegoś o Wawie bo lubię wiedzieć więcej o stolicy. :) Pozdr Ps. A za Chrlesa Mansona sorry - mylą mi się...;) Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Warszawa o Mansonie (Marilynie) 27.11.01, 01:18 Co do autostrad i obwodnic- obwodnica należy do miasta i to Poznań wystarał sie o kasę z ISPA za którą wybudował już wszystkie obiekty mostowe i wiadukty (kończą most nad Wartą) a także buduje jezdnię. Czy warszawa nie może sobie poradzić sobie z obwodnicą pytam więc? Co do autostrady to chyba zależy to od chętnych na jej budowanie firm (w przypadku Autostrady Niemcy-Konin robi to Autostr.Wielkopolska SA. W całym kraju bufuje się jeszcze czwórkę z prywatnych pieniędzy. Czym zatem usprawiedliwić brak zdecydowanych działań na terenie Mazowieckiego? Romumiem zatem że dworzec miałbyć sztuką użytkową... ...co wszystko już wyjaśnia Wracając zatem do wątku sztuka użytkowa stworzona przez socjalistów to zatem socrealizm, bo kto z komuchów bawiłby sie w sztukę bez podtekstów no i haseł i nie wierzę że nikt nie wspomniał przy oddawaniu do użytku gmachu dworca o wyższości systemu nad kapitalizmem(No chyba że to wielki wyjątek)-proszę o wyjaśnienie.. Różnice o które mi chodzi to m.in. wskaźniki tzw. rozwoju np. il. stacji benzynowych(np. okolice wawy), rozwój infrastruktury o którym pisałem(np. stan dróg, oznakowanie). Wiem że zachodniego kapitału z wiadomych przyczyn w Wawie jest więcej, ale to nie ma jak widać dużego wpływu na rozwój. Manson nie obraziłby się za te pomylke....:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: Warszawa o (Charles'ie) Mansonie IP: 211.245.117.* 25.11.01, 11:22 nocomment napisał(a): Zawsze wiedzialem ze jestes idiota nocomment, ale teraz mnie zaskoczyles. > Przyjedź za 10 lat to Ci szczęka opadnie. Ma tam być najnowocześniejsze i naj > super hiper centrum w Europie. HAHAHAHAH za 10 lat, jak wszawka nie bedzie mogla czerpac kasy z innych miast, bedzie tam u was jeszcze gorzej. > > PKIN (druga > > moskwa), > > W NYC jest wiele podobnych wieżowców (np. ESB czy Chrysler Building). Mam więc > rozumieć, że NYC to trzecia Moskwa? > Porownujesz PKiN z Chrysler Building? Czlowieku, gdzie tu widzisz podobny styl? Bo oba sa wysokie? Jestes idiota. > >nowy świat po którym jeżdżą śmierdzące autobusy buchające czarnym > > dymem, > > O ile się orientuję to autobusy w Warszawie są produkowane w Poznaniu... > A o pięknie Nowego Światu to już nie wspomnisz? Moze i sa, ale jak sie nie dba o nie to potem smrodza. I JAKIE piekno Nowego Swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
nocomment Re: Warszawa o (Charles'ie) Mansonie 25.11.01, 15:00 Gość portalu: Lechita napisał(a): > nocomment napisał(a): > > > > Zawsze wiedzialem ze jestes idiota nocomment, ale teraz mnie zaskoczyles. > > Przyjedź za 10 lat to Ci szczęka opadnie. Ma tam być najnowocześniejsze i > naj > > super hiper centrum w Europie. > > HAHAHAHAH za 10 lat, jak wszawka nie bedzie mogla czerpac kasy z innych miast, > bedzie tam u was jeszcze gorzej. Chyba jesteś głupi, jeśli myślisz, że plac Defilad nie będzie zagospodarowany z prywatnego kapitału... > > > PKIN (druga > > > moskwa), > > > > W NYC jest wiele podobnych wieżowców (np. ESB czy Chrysler Building). Mam > więc > > rozumieć, że NYC to trzecia Moskwa? > > > > Porownujesz PKiN z Chrysler Building? Czlowieku, gdzie tu widzisz podobny styl? > > Bo oba sa wysokie? Jestes idiota. To sobie nieco poczytaj o Pekinach w Moskwie - dowiesz się skąd Stalin czerpał "inspirację". > > >nowy świat po którym jeżdżą śmierdzące autobusy buchające czarnym > > > dymem, > > > > O ile się orientuję to autobusy w Warszawie są produkowane w Poznaniu... > > A o pięknie Nowego Światu to już nie wspomnisz? > > Moze i sa, ale jak sie nie dba o nie to potem smrodza. I JAKIE piekno Nowego > Swiata? A to ty wiesz co to jest? Poza tym pisze się światu a nie świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Warszawa o Lechicie IP: 217.153.46.* 26.11.01, 09:54 Gość portalu: Lechita napisał(a): > HAHAHAHAH za 10 lat, jak wszawka nie bedzie mogla czerpac kasy z innych miast, > bedzie tam u was jeszcze gorzej. Idioto Lechito! Wszawkę to Ty masz na tym swoim pustym łbie! > Porownujesz PKiN z Chrysler Building? Czlowieku, gdzie tu widzisz podobny styl? > Bo oba sa wysokie? Jestes idiota. Radziecka architektura monumentalna, czy to się Tobie podoba czy też nie, wzorowała się na architekturze amerykańskiej przełomu wieków i dwudziestolecia międzywojennego... > Moze i sa, ale jak sie nie dba o nie to potem smrodza. To Ty poznaniaczek, niemal faszysta i nie wiesz, ze produkujecie autobusy? >I JAKIE piekno Nowego Swiata? Kwadratowe...a jakie jest piekno poznańskiego rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Poznań o Warszawie 23.11.01, 15:41 manson napisał(a): > Zgadzam się w 100 % bo jestem z poznania i byłem w warszawie nieraz.Komu się > podoba jeszcze warszawa niech spojrzy na: Plac Defilad(bazar),piękne > wysokościowce w okolicach dworca, Dworzec-pomnik socrealizmu, PKIN (druga > moskwa),nowy świat po którym jeżdżą śmierdzące autobusy buchające czarnym > dymem,brak oznakowania na ulicach, dziurawe ulice. Podoba mi się tylko teatr > ateneum (chociaż w czasie spektaki słychać jeżdzące pociągi), torwar i tzw. met > ro. > Pozdrawiam Warszawiaków. > Może i nieraz ale dawno. czarny dym z autobusów - wspomnienia sprzed lat! Brak oznakowania na ulicach - żeby centrum targowe w Poznaniu miało takie oznakowania - o reszcie waszego miasta nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Poznań o Warszawie 23.11.01, 21:49 > Może i nieraz ale dawno. czarny dym z autobusów - wspomnienia sprzed lat! Brak > oznakowania na ulicach - żeby centrum targowe w Poznaniu miało takie oznakowani > a - > o reszcie waszego miasta nie wspomnę. Do Centrum targowego b. łątwo trafić. Chodziło mi o drogi wylotowe, oznakowania na wyjazdy do najważnieszych miast w Polsce. Właśnie zakończyła się akcja znakowania poznańskiech ulic i w tej chwili jest to jedno z miast najlepiej oznakowanych w Polsce. Pisząc że "nie wspomnę" potwierdzasz tylko fakt że nie znasz takich szczegółów o Poznaniu Poznaniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: Poznań o Warszawie IP: 217.153.46.* 23.11.01, 09:47 Gość portalu: 9 napisał(a): > Warszawa ? aha to tam gdzie te piękne budy stoją w środku miasta i reklamy > zasłaniają każdy skrawek szyb i elewacji, To w Poznaniu nie macie reklam? > to tam gdzie dworzec śmierdzi i > wygląda jak turecki bazar ,handel okrężny jest w modzie a ludzie tak biegają że > trudno zobaczyć dlaczego tacy dumni i ponurzy. Rany! To zupełnie jak w Poznaniu! > Jest tam parę ładnych sklepów ale > za progiem szybko wdepniesz w gówno no bo po co paniusia ma sprzątać. Zupełnie jak na rynku w Poznaniu...Pełno pozostałości po pieskach... > Szkoda mi > tylko że tyle poznańskie kasy idzie na marne ale cóż cały naród buduje stolicę. Moze za mało dajecie? > aha niektóre dziewczyny są ok. Sporo w Warszawie fajnych dziewczyn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Poznań o Warszawie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 11:12 Gość portalu: 9 napisał(a): > Warszawa ? aha to tam gdzie te piękne budy stoją w środku miasta i reklamy > zasłaniają każdy skrawek szyb i elewacji, to tam gdzie dworzec śmierdzi i > wygląda jak turecki bazar ,handel okrężny jest w modzie a ludzie tak biegają że > > trudno zobaczyć dlaczego tacy dumni i ponurzy.Jest tam parę ładnych sklepów ale > > za progiem szybko wdepniesz w gówno no bo po co paniusia ma sprzątać.Szkoda mi > tylko że tyle poznańskie kasy idzie na marne ale cóż cały naród buduje stolicę. > aha niektóre dziewczyny są ok. to z zawiści czy zazdrości ?? głupek mysli że im więcej takich bzdetów wymysli to poznań będzie lepszy,powyższy opis pasuje jak ulał do poznania, ty jak to pisałeś to chyba wyglądałeś pzrez okno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Poznań o Warszawie IP: *.aura.com.pl 27.11.01, 10:18 Napisz vinc jak wrażenia estetyczne kiedy wysiadasz z pociągu z Warszawy na Fabrycznej. Masz woreczki???? Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: Poznań o Warszawie 23.11.01, 15:34 Gość portalu: 9 napisał(a): > to tam gdzie dworzec śmierdzi i > wygląda jak turecki bazar , Ktoś kto ma taki dworzec jak wy w Poznaniu nie ma prawa krytykowac innych Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Poznań o Warszawie 25.11.01, 17:41 W poznaniu dworzec jest b. czysty i o tym mogę cię nie tylko ja zapewnić ale i wielu przyjezdnych. To że jest obudowany tylko dechami bo towarzyszom się nie podobała bryła przedwojennego pięknego dworca nie skreśla jego funkcjonalności ani estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Poznań o Warszawie IP: *.chello.pl 24.11.01, 17:14 Gość portalu: 9 napisał(a): >Szkoda mi > tylko że tyle poznańskie kasy idzie na marne ale cóż cały naród buduje stolicę. To ty masz marne pojęcie na temat kasy. To Warszawa płaci państwu kilkakrotnie więcej niż dostaje z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
9876a Zgaśmy wątka!!! 24.11.01, 17:24 Co nas obchodzi zdanie jakichś ubogich nieznajomych z niewielkiego miasteczka P. Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Zgaśmy wątka!!! 25.11.01, 17:49 Zgaśmy ciebie! Bo jeśli ci sie nie chce na ten temat rozmawiac to wylot z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raper Re: No i znowu się zaczyna :(................... IP: 150.254.191.* 23.11.01, 11:16 No i znowu się zaczyna wzajemnne bluzganie. Gratuluje :( Nie możecie byc ponad takich prymitywów jak szczur i jemu podobni? ludzik raz dorwał się do komputera, napisał jakieś głupoty a teraz siedzi i onanizuje się patrząc jak wy wszyscy podchwyciliście temat. Przez takich debili jak on na forum nigdy nie bedzie spokojnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: No i znowu się zaczyna /do Rapera 23.11.01, 16:08 Masz rację, ale ręce same chodzą po klawiaturze. Pozdrawiam wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
anka9009 Re: No i znowu się zaczyna /do Rapera 25.11.01, 17:52 tak same alestaram sie je pohamowac Odpowiedz Link Zgłoś
anka9009 Re: No i znowu się zaczyna :(................... 25.11.01, 17:50 niestety miło Raper że to zauważyłeś najpierw wawa potem wrocek potem lodz i od nowa i pomyśleć że brałam w ty udział Odpowiedz Link Zgłoś