Dodaj do ulubionych

Warszawski marsz "Światło dla życia"

IP: *.proxy.aol.com 27.03.07, 05:17
"Życie ludzkie jest święte, posiada swoją godność, jest niepowtarzalne i
nietykalne - mówił w homilii biskup pomocniczy Marian Duś."
Zgodnie z tym stwierdzeniem nie powinno się sprowadzać dyskusji jedynie do
oceny konsekwencji aktu kopulacji.
Jeżeli będzie wyższy poziom życia, wtedy w Polsce nie będzie problemu z
przyrostem naturalnym.
Niestety uporządkowanie gospodarki jest, szczególnie w warunkach polskiej
anarchii,znacznie trudniejsze niż nawet najbardziej ognista dyskusja na temat
metod rozmnażania społeczeństwa, gdyż jej wyniki są całkowicie oderwane od
realiów.
Obserwuj wątek
    • jaro_ss Już czas na zmiany w mentalności 27.03.07, 06:23
      Wolność osobista wcale nie kłóci sie z poszanowaniem życia, czas już odesłać do
      lamusa panie, które zachęcają do modrerstwa w imię wolności osobistej, wolności
      seksualnej i paradoksalnie bardziej wzruszaja się nad losem zwierząt niż dzieci.

Wolność seksualna wiąże się w zwykły sposób z odpowiedzialnością, a one tego
      właśnie nie moga przełknąc. Kto im to wpoił? nie wiem, ale dość już tej ich
      fanatycznej mentalnośi.
      • Gość: dark Hipokryzja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 06:57
        "życie ludzkie jest święte..."-tak mówił wczoraj biskup,po czym jego kolega po
        fachu błogosławił żołnierzy jadących za granice zabijać ludzi!!!
        • Gość: w zasadzie Re: Hipokryzja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:36
          Ty chyba naprawde jesteś kompletnym idiotą, aby pisać takie niedorzeczności.
          • grizwold Re: Hipokryzja? 27.03.07, 09:44
            a co jest w tym niedorzecznego?

Ah przepraszam, kosciol przeciez tez mordowal w imie "prawdy".
            • znajomy_jennifer_lopez Bezdzietne dewoty i tzw stare panny 27.03.07, 11:49
              Trzeba było wiecej/w ogóle urodzić samemu kilka i nauczyć córki synów zeby nie godzili sie nigdy na aborcję toby świat z pewnością nie wyginął. Nie ma to jak ktos chce uszczęsliwiac innych na siłe.
          • cybulski.t Hipokryzja 2 27.03.07, 10:00
            "życie ludzkie jest święte..." : A co w przypadku zagrożenia życia, lub zdrowia
            przyszłej matki?
          • Gość: etl Re: Hipokryzja? IP: *.sdi.h-da.de 27.03.07, 11:02
            A jak ma sie do tego proba przywrocenia kary smierci w Polsce? W tym wypadku
            mozna zabijac?
          • Gość: dziadek11 Re: Hipokryzja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 11:42
            Spokojnie z tymi inwektywami. Przykazanie "nie zabijaj" nie jest prawomocne
            bezwarunkowo !!!
      • troll7777 co? w 4 rypy tania sila robocza nie chce sie 27.03.07, 10:45
        replikowac? za becikowe? haha ahah! zmusic dziadow - by zanim spiepsza na wyspy
        szczesliwe ( do wiekiej brytanii albo do piachu ) po niepojetnie szczesliwym
        zywocie za 800zl prywaciarskiej jalmuzny splodzili nastepcow swego chlubnego
        procederu pracy na swinskie wypasione ryje prawkow - piewcow wyzysku i obracania
        biedakow w plewy! haha ahha!
        • troll7777 replikowac? 27.03.07, 10:45
          • troll7777 nie wierzy juz w swietlana przyszlosc??? hahaha! 27.03.07, 10:47
            jaka ja czeka pod rzadami jego eminencji rydzyka i kaczorow wszech?? haha haha!
      • tw_wielgus Re: Już czas na zmiany w mentalności 27.03.07, 10:48
        No Katolu to możesz pomoć już narodzonym jeżeli prawdą jest to co piszesz
        numer konta znajdziesz na samym dole, oczekuję na hojną wpłatę:

Może ją uratować operacja za granicą
        Chora Kornelka błaga o pomoc

Kornelka marzy o tym, by móc się wystroić jak każda dziewczynka. Nie może
        jednak założyć normalnych spodni z modnym paskiem ani krótkiej
        bluzeczki. "Chciałabym kiedyś ubrać się w kostium kąpielowy" - mówi
        dziewczynka, która ma wielkiego naczyniaka na brzuszku i części pleców.

Bardzo przez niego cierpi, nieraz budzi się w nocy z krzykiem. "Bardzo mnie
        wtedy kłuje" - opowiada "Faktowi". "Te krzyki są przerażające. Muszę wtedy
        szybko podać jej leki uśmierzające ból, ale pomagają na krótko" - mówi
        zrozpaczona mama dziewczynki Lucyna Chalamska z Dopiewa pod Poznaniem.
        Zdruzgotana kobieta codziennie drży o życie ukochanej córeczki.

Już w chwili narodzin Kornelki czuła, że coś jest nie tak. Dziecko miało małe
        znamię na brzuszku. "Lekarze uspokajali mnie, że z czasem się wchłonie. Ja
        jednak wiedziałam, że mojej córeczce dolega coś poważnego" - wspomina przez łzy
        pani Lucyna.

Chodziła z dzieckiem od lekarza do lekarza, a naczyniak cały czas rósł. Przed
        trzema laty dziewczynka rozpoczęła chemioterapię, ale na nic się już zdała.
        Kiedy lekarze postanowili przerwać leczenie, Kornelia była
        zdruzgotana. "Zaczęła płakać. Tak bardzo chciała wyzdrowieć" - wspomina pani
        Lucyna. Ogromny naczyniak uniemożliwia dziewczynce normalne życie, z każdym
        dniem coraz bardziej osłabia jej serduszko. I choć lekarze stracili nadzieję, w
        Kornelce i jej mamie cały czas się ona tli - pisze "Fakt".

"Jest szansa. Moja kochana córeczka może być leczona za granicą. Niedługo
        jedziemy na badania do Niemiec. Tam robi się takie operacje, w Polsce nie" -
        tłumaczy pani Lucyna.

Na taki zabieg potrzebnych jest jednak sporo pieniędzy, których rodzice
        dziewczynki nie mają. Operacja może kosztować co najmniej 150 tys. zł. Kornelka
        i jej mama mają nadzieję, że takie pieniądze uda się uzbierać dzięki pomocy
        życzliwych ludzi. Pomóżmy zwyciężyć jej w tej ciężkiej walce o życie.

Pomóżmy Kornelce
        Bank Pocztowy S.A. O/Poznań. Nr konta: 40 1320 1537 2152 0213 3000 0001 z
        dopiskiem "Pomoc dla Kornelii"
        • grizwold Re: Już czas na zmiany w mentalności 27.03.07, 10:58
          Nie licz na pomoc. Polski katolitycyzm jest na pokaz. Jest zalosny.
      • parmalat Re: Już czas na zmiany w mentalności 27.03.07, 11:25
        Czy Twoim zdaniem wolnosc seksualna i wolnosc osobista to dwie rozne rzeczy?
      • normandi "Córeczko wolałabym, żebyś była trupem" 27.03.07, 14:54
        Alicja 25 Tysięcy
      • normandi "Córeczko wolałabym, żebyś była trupem" 27.03.07, 14:56
        Alicja 25 Tysięcy
      • watashi79 Re: Już czas na zmiany w mentalności 27.03.07, 15:22
        dzieci? mowa zdaje się o płodach, a nie o dzieciach.
        dla oszołomów (zamiast obnosić z urojeniami, cudami, wizjami) mam propozycję:

módl się w domu! po kryjomu!

nikt nikogo do aborcji nie zmusza, a nawiedzone babcie lamentują jakby same
        trzymały zakrwawiony nóż, niemogąc się oprzeć aktowi dokonania aborcji na każdej
        napotkanej ciężarnej.
    • Gość: zryty beret A co ? Jak nie będzie ludzi to co ? Lepiej będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 07:45
      na świecie i już . Krucjaty , faszyzm ,komunizm ,a teraz wojna o ropę . Co człowiek dobrego zrobił dla tego świata ? Każdego kiedyś spotka jakieś nieszczęście w życiu ,bo takie jest życie - pełne nieszczęścia i piekła na Ziemi . Ja jestem za aborcją i eutanazją . Wiecie dzięki jakim ludziom mamy internet i wyszliśmy z ciemnoty ? Dzięki jednostkom ,ale te jednostki były po studiach . Gdyby nie kilkaset mądrych ludzi to kilu miliardowa ludzkość byłaby nadal w średniowieczu lub w epoce kamienia łupanego . JEDNOSTKI !!!!!!! Nie mówcie o postępie ludzkości ,ale o postępie kilku jednostek . Bo reszta to robole i nieudacznicy .
      • lolektyrmand Re: A co ? Jak nie będzie ludzi to co ? Lepiej bę 27.03.07, 10:29
        Faszyzm i komunizm to też dzieła jednostek.
        • Gość: snow Re: A co ? Jak nie będzie ludzi to co ? Lepiej bę IP: *.broker.com.pl 27.03.07, 10:53
          ...i katolicyzm w polskim wydaniu!
      • Gość: guzolot Re: A co ? Jak nie będzie ludzi to co ? Lepiej bę IP: 194.29.158.* 27.03.07, 13:30
        Zabijając choćby jednego nienarodzonego zabijamy potencjalnego wynalazcę
        lekarstwa na raka. Może dlatego nie wynaleziono lekarstw na wiele chorób, bo
        ludzkość toczy choroba jaką jest pęd do mordowania.
        • Gość: bree Re: A co ? Jak nie będzie ludzi to co ? Lepiej bę IP: *.saf.ic.ac.uk 27.03.07, 16:29
          to nie musi wcale być wynalazca lekarstwa.
          to może być potencjalny sprzedawca sfalszowanych leków, które szkodza.
          albo potencjalny seryjny morderca.
          albo potencjalny dyktator.
          albo potencjalny gwałciciel.
          albo potencjalny wynalazca nowej broni.

• grizwold Marsz dewotek 27.03.07, 09:03
      Jak w temacie. Uwazam to za kolejny marsz dewotek, ktore probuja swoja wyprana
      przez ojca dyrektora mentalnoscia narzucac innym swiatopoglad.
      Won z Polski faszysci! Chcemy wolnosci osobistej! Wolnosci sumienia! Zadna
      sluchaczka radia z ryjem nie bedzie mi mowic co jest moralne, a co nie!

• Gość: kixx Re: Marsz dewotek IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 09:18
        grizwold napisał
        Chcemy wolnosci osobistej! Wolnosci sumienia!

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
        genialne w swojej prostocie
        a jakiez oszczednosci by to przynioslo
        mozna by zlikwidowac sady,wojsko,policje,kuratorow,wiezienia
        kazdy by sam wg wlasnego sumienia decydowal co jest moralne ,a co nie jest
        • milestone Re: Marsz dewotek 27.03.07, 09:33
          > kazdy by sam wg wlasnego sumienia decydowal co jest moralne ,a co nie jest

Nie chcę burzyć Twojego obrazu świata, ale właśnie tak jest. To jednostka
          ostatecznie decyduje co jest, a co nie jest moralne. Stąd właśnie różnice m.in.
          w stosunku do aborcji.

Emilia
          • Gość: kixx Re: Marsz dewotek IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 09:38
            to ja rowniez nie bede burzyl twojego obrazu swiata,ale niejako przy okazji
            nadmienie,ze jest jednak pare instytucji ktore czuwaja nad tym,zeby nasze
            poczucie moralnosci zbytnio nie klocilo sie z tym ogolnie rozumianym
            • parmalat Re: Marsz dewotek 27.03.07, 11:29
              Mylisz moralnosc z etyka, a raczej z konwencja etyczna, ktora czasami przybiera
              forme prawa stanowionego, czasami spolecznego zwyczaju. Wyznacznikiem moralnosci
              sa jednostki. A jesli uwazasz ze jest inaczej, to jestes niebezpieczny
          • grizwold Re: Marsz dewotek 27.03.07, 09:43
            I co? To dobrze? Przeciez juz to przerabialismy, jak "jednostka" narzucala nam
            jedyny sluszny swiatopoglad. Dobrze sie zyje, jak panstwo reguluje kazda Twoja
            sfere zycia?
          • michal_polonus Re: Marsz dewotek 27.03.07, 10:00
            a jakby "jednostka" uznała, że moralne jest uderzenie cię bejsbolem po głowie to co?
          • Gość: guzolot Re: Marsz dewotek IP: 194.29.158.* 27.03.07, 13:44
            Masz rację. Jednostka zdecydowała, że żydzi nie mają prawa żyć. Że to moralne i
            konieczne... a potem kłamstwo zostało powtórzone 1000 razy i stało się prawdą.
            To samo stało się z mordem na nienarodzonych. Skłamano 1000 razy, że zabijanie
            innych to przejaw wolności... no i teraz ten pogląd jest lansowany jako prawda
            absolutna, a wszystkich, którzy się temu sprzeciwiają nazywa się ciemniakami -
            dobrze, że jeszcze się ich nie wybija... :|

Prawo do aborcji = prawo do wolności = prawo do zabicia niewinnego = odarcie
            bezbronnej istoty z prawa do życia

Wybaczcie, ale coś chyba tu nie gra.
        • Gość: el_beretto Re: Marsz dewotek IP: *.nask.waw.pl 27.03.07, 09:34
          Wybacz mu panie bo nie wie o czym pisze. Zamiast radia z twarzą polecam trochę
          lektury Stuarta Milla nt. wolności osobistej panie kolego.
          • Gość: kixx Re: Marsz dewotek IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 09:44
            ciekawi mnie czy sluchasz RM,ze z tak wielka swada perorujesz na tematy,jakie
            tam sa omawiane?
            w kazdym badz razie we mnie partnera do dyskusji nie znajdziesz-RM nigdy nie
            sluchalem i sluchac zapewne nie bede.Z tego wiec powodu ciezko mi nieco
            rozmamwiac na temat tresci tam propagowanych
            • Gość: hyyu Re: Marsz dewotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 10:19
              ci wielcy obroncy zycia to hipokryci i tyle. same sobi pewnie skrobanki robily a
              teraz wielce madre.
            • tom_aszek Re: Marsz dewotek 27.03.07, 11:03
              Gość portalu: kixx napisał(a):

> RM nigdy nie
              > sluchalem i sluchac zapewne nie bede.

Kixxie, nie rezygnuj, podaruj sobie odrobinę... rozrywki :)
        • tw_wielgus Re: Marsz dewotek 27.03.07, 10:52
          Gość portalu: kixx napisał(a):

> grizwold napisał
          > Chcemy wolnosci osobistej! Wolnosci sumienia!
          >
          > €€€€€€€€€€€&#
          > 8364;€€€€€€€€€€S
          > 64;€€€€€€€€€€€
          > ;€€€€€€
          > genialne w swojej prostocie
          > a jakiez oszczednosci by to przynioslo
          > mozna by zlikwidowac sady,wojsko,policje,kuratorow,wiezienia
          > kazdy by sam wg wlasnego sumienia decydowal co jest moralne ,a co nie jest

A co uważasz że o tym co jest moralne a co nie mają decydować byli agenci SB w
          czarnych kieckach ?
        • Gość: Zenobiusz Re: Marsz dewotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 11:13
          Sad o ile sie nie myle, nie bada sprawy w oparciu o nieostre zasady moralne,
          lecz w oparciu o prawo. Ewentualnie prawo moze uwzgledniac okreslone,
          powszechnie przyjete zasady moralne. Jednak kwestia zakazu aborcji nie jest
          powszechnie przyjeta zasada moralna - gros spoleczenstwa popiera liberalizacje
          prawa aborcyjnego. Obecny kompromis aborcyjny wydaje sie stosunkowo rozsadny,
          choc moim zdaniem prawo jest zbyt restrykcyjne, brak oswiaty seksualnej
          prowadzi do patologii podziemia aborcyjnego, moge jeszcze dodac od siebie, ze
          wedlug mnie czlowiek nie jest swietoscia, swoistym rodzajem pasozyta, a zycie
          samo w sobie jest absurdem... ale to tylko moje, prywatne zdanie.

Problem krzyczacych dewotek wynika stad, ze postrzegaja swiat przez pryzmat
          prawa naturalnego, czyli idac za JJ. Rousseau w oparciu o wlasne egoizmy. Jest
          to punkt widzenia nie uwzgledniajacy dobra blizniego, a z pewnoscia juz
          jednoplaszczyznowy, tzn. w tym wypadku nie bioracy pod uwage innych aspektow
          poza fundamentalistyczno - ideologicznym.

W nowoczesnym spoleczenstwie obywatelskim, lansowanie wylacznie wlasnego punktu
          widzenia bez swiadomosci koniecznosci kompromisu jest niedopuszczalne, swiadczy
          o tym, ze nie jest to spoleczenstwo obywatelskie- przynajmniej w odniesieniu
          czesci spoleczenstwa dotknietej tym "egoizmem".
        • banc Re: Marsz dewotek 27.03.07, 19:46
          Wymienione przez Ciebie instytucje są do pilnowania PRAWA a nie MORALNOŚCI.
          Gdyby prawo pokrywało się z moralnością i sprawiedliwością społeczną to byłoby
          niepotrzebne. Wystarczyłyby samosądy ...
          • Gość: kixx Re: Marsz dewotek IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 19:52
            odpowiem hurtem
            uzylem pewnego uproszczenia,ktore okazalo sie dla wiekszosci z Was koronnym
            argumentem mojego blednego rozumowania.
            Tymczasem moja wypowiedz nalezy rozpatrywac w powiazaniu z wypowiedzia
            poprzednika
            i tyle
      • Gość: guzolot Re: Marsz dewotek IP: 194.29.158.* 27.03.07, 13:33
        widzę, że chcesz czegoś, czego nawet nie rozumiesz. Mylisz nawet pojęcie
        wolności ze swawolą.
    • Gość: joris Warszawski marsz "Światło dla życia" IP: 212.83.250.* 27.03.07, 10:31
      Wszystko zaprogramowano w FSB (dawniej KGB). Agent Rydzyk robi co ma robic":
      mieszac w Polsce (jakby nie bylo spraw wazniejszch i ktos zmuszal katoliczki do
      aborcji) i Polske przedstawiac jako kraj fundamentalistycznych idiotow.
    • Gość: joris Warszawski marsz "Światło dla życia" IP: 212.83.250.* 27.03.07, 10:34
      LudZie !! czy naprawde nie widzicie ze to agent KGB ten Rydzyk a Kobylanski to
      urugwajski rezydent KGB.
      • mari.na Re: Warszawski marsz "Światło dla życia" 27.03.07, 10:51
        Mam dwojke znajomych w Szwecji. Jeden z nich ma czworke dzieci. Drugiego zona
        jest z czwartym dzieckiem w ciazy. Wiele osob, ktore znaja ma wiecej niz dwojke
        dzieci. Tak, wszyscy sa "niemoralnymi" "zepsutymi" rodowitymi Szwedami.

Chyba nie musze nadmieniac ze ustawy regulujace aborcje w Szwecji sa bardzo
        liberalne i ze warunki w jakich matki rodza a rodziny i konkubinaty wychowuja
        dzieci sa bardzo komfortowe.

Nie ilosc zycia a jakosc zycia decyduje o tym czy bedzie pomnazane, jesli juz
        tak bardzo zalezy obroncom zycia na "uniknieciu zaglady".

Oburzajace jest ze stare dewoty i ksieza czyli ludzie, ktorzy z rozmnazaniem sie
        maja niewiele wspolnego chca decydowac o zyciu i smierci myslacej i czujacej
        istoty jaka jest matka.
    • Gość: wiki Propaganda o.Rydzyka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 10:45
      Niech stare baby idące w marszu razem z radyjem, przestaną narzucać swoje
      myślenie innym, a mamy wolną wolę podobno? Kto steruje Rydzykiem , bo, że sam
      Pan Bóg , w to nie wierzę.Pozdrawiam podobno niezależną prasę /swoją drogą
      ciekawy temat/.
      • Gość: public enemy uk dzieci wyrzucane na smietnik-glosujmy za tym IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 11:09
        po co ciagle trabia o dzieciach znalezionych na smietnikach,albo o glodnych
        bachorach w szkolach..normalny rozsadny czlowiek nierobi dziecka jesli go na
        nie niestac, a nie wali dziesiecioro z ktorych pozniej 7 wyladuje w wiezieniu.
        spoleczenstwo jest glupie i tyle, bo zyje jakimis naukami jezusa
        chrystusa,antykoncepcja nie,telewizja nie,internet nie...przypominaja mi sie
        muzulmanie ktorzy w rozwoju zatrzymali sie w jakims 1400 roku i do tej pory
        wierza ze allah jest swiety- a przeciez on byl pedofilem i sypial ze swoja 14
        letnia corka...
        kazdy extremizm jest zly,ale jak moja dziewczyna i ja niemielibysmy kasy na
        dostatnie zycie a zaszla by w ciaze to by ja przerwala i usunela. my jestesmy
        wazniejsi niz jakis bachor ktory moze nam zniszczyc szanse na sukces.poza tym
        niebylo by kasy na jego edukacje,jak kasa bedzie to bedzie dziecko..proste i
        logiczne,kazda normalna dziewczyna powie tak samo..
        brak edukacji-5 dzieci w rodzinie
        wyzsze wyksztalecenie- jedno lub dwoje.
        chyba ze jest sie miliarderem to mozna ich miec tysiace, bo inaczej zniszczy
        sie zycie sobie i dziecku.
        poza tym faceci nierodza wiec po kiego sie wypowiadaja w tekj sprawie??
        muzulmanie w uk maja po 10 dzieci,wszyscy zyja z zasilkow,nieznaja
        angielskiego,nienawidza europejczykow...do takiej sytuacji chcecie doprowadzic
        w polsce?/ przymusowa aborcja dla muzulmanow w europie jesli maja powyzej 2
        dzieci, bo juz niedlugo w europie niebedzie bialych ludzi tylko niewyedukowana
        cholota podkladajaca bomby w metrze.
        i nara..tyle wam teraz powiem...nara
        • Gość: gośćMG Re: dzieci wyrzucane na smietnik-glosujmy za tym IP: 194.181.106.* 27.03.07, 13:47
          Nie wzorują się wogóle na naukach Jezusa. Gdyby się na nim wzorowali to by nie
          było tego co jest dzisiaj. To są wymysły kościoła.
        • Gość: guzolot Re: dzieci wyrzucane na smietnik-glosujmy za tym IP: 194.29.158.* 27.03.07, 13:59
          Czyli proponujesz leczenie bólu głowy przez jej amputację?
          Gratuluję decyzji... powodzenia w dążeniu do "sukcesu".

Widzisz - cały problem w tym, że wierzysz, że życie człowieka zaczyna się
          dopiero w chwili urodzenia. Zapewne deklarujesz się jako niewierzący - a ślepo
          wierzysz w prawo pięści. Bo tak to można określić. Słabszy MI zagraża - to mu
          uciąć łeb... zanim urośnie... coś mi to przypomina... hmmm wujek Stalin ? EGOIZM
          w najczystszym wydaniu? jeszcze kilka skojarzeń by się znalazło...
    • Gość: yak Proponuje "Marsz na Toruń" - przeciw szpionom. IP: *.icpnet.pl 27.03.07, 11:01
      Niech myslący pokażą że jest ich więcej.
    • tom_aszek Re: Warszawski marsz "Światło dla życia" 27.03.07, 11:04
      Czy był tam chociaż jeden transparent przeciwko karze śmnierci? Pytam poważnie.
    • Gość: Doc Warszawski marsz "Światło dla życia" IP: *.chello.pl 27.03.07, 11:08
      "300-400"? Widziałem tę "demonstrację" Szło ok 250 osób (z ciekawości liczyłem)
      w tym jakies 15 osób w wieku do 30 lat. Więcej ludzi zgromadziła "Masa
      Krytyczna" i to zimą, w deszczu ze śniegiem.
      ---------------------------------------
      Warszawiacy! Środa 12.00 Pl. Konstytucji!!!
      • Gość: Natalia Re: Warszawski marsz "Światło dla życia" IP: 83.238.1.* 27.03.07, 11:20
        A osoby w wieku 30-40 lat to co ?
        Nie zaprzeczysz , że takich nie było.
        Byłam w Sejmie w sobotę, byłam wczoraj na Marszu. Z moich obserwacji wynika, że
        operator kamery TVP filmował głównie starsze panie i zakonnice.Do młodych nie
        podchodził, tak samo jak to uczynił w Sejmie.
        Fakt, że przyszło dużo starszych osób jest związany z prostymi sytuacjami:
        1. Był to dzień roboczy - wielu młodych było w pracy, na uczelni.
        2.Starsi dzięki temu, że dłużej żyją, mają więcej mądrości życiowej, ot co.
        • Gość: Kuratsolinno Re: Warszawski marsz "Światło dla życia" IP: *.chello.pl 27.03.07, 11:57
          Natalio: życzę Ci obyś żyła 100 lat i nabyła tej mądrości bo teraz jeszcze z nią
          słabiutko...
    • pasztet.pasztet Re: Co z tym światłem??? 27.03.07, 11:27
      Mam zabrać na marsz tradycyjną świecę czy raczej latarkę?
    • Gość: Qubuś Nietykalne życie dla niektórych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 11:42
      "- Życie ludzkie jest święte, posiada swoją godność, jest niepowtarzalne i
      nietykalne - mówił w homilii biskup pomocniczy Marian Duś."
      Giordano Bruno przekonał się o tym na własnej skórze.
    • Gość: x Skąd się tacy biorą ? IP: *.acn.waw.pl 27.03.07, 12:05
    • Gość: Warszawiak Re: Warszawski marsz "Światło dla życia" IP: *.crowley.pl 27.03.07, 14:50
      czemu znowu dewoty blokują WARSZAWĘ. Niech piknik zrobią u siebie w toruniu u
      tego ich rydzyka napewno zmieszczą sie u niego na parkingu chyba że jego
      samochód jest ważniejszy.stare prukwy decydować będą o nas - młodych
      malżeństwach jeżeli chcę mieć dziecko to sam otym decyduję z żoną - a może ona
      chce zrobić najpierw karierę, zarabiać przyzwoite pieniądze ( nie wyrzucą na
      urlopie macieżyńskim) urodzić dziecko oddać do żłobka (na którego już będzie
      mieła kasę) i dalej piąć się po szczeblach kariery. Ale już spokojniej ponieważ
      będzie miała jakąś bazę finansowa, mieszkanie itp. Dla dziecka też lepsze
      warunki a nie jak u niektórych 5 osób na 30m2.A jak mężczyzna lubi bez
      prezerwatyf, uważają ale gdy sie przytrafi to cały plan życiowy w łeb. I będą
      zylipustymi słowami RYDZOLA Z RM
    • Gość: kami "Światło dla umysłu" IP: 62.233.164.* 27.03.07, 15:37
      to powinien być temat dla wszystkich

fototel.pl/
    • Gość: beata a jak się już jest, to nikogo nie obchodzi jakość IP: *.aster.pl 27.03.07, 20:17
      tego naszego życia, i młodzi i starsi, a zwłaszcza staruszkowie mają w Polsce
      przerąbane to życie. Ot co. I dziwi mnie bardzo, że akurat sprawy żyjących są
      na dalszym planie. Mamy duże bezrobocie, starsi ludzie otrzymują głodowe
      emerytury, praktycznie nie ma żadnej ochrony zdrowia - i jak w takim
      społeczeństwie nawoływać do ochrony życia? Jakiego życia??? Coś tu nie tak.
      Moim zdaniem należy zadbać o los żyjących, wówczas nie będą potrzebne te
      dyskusje i marsze, cała reszta sama przyjdzie, ok?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka