Dodaj do ulubionych

Rajd przez widma autostrady

IP: *.acn.waw.pl 15.04.07, 22:14
Wszystkie pozostałości po olimpijskim highwayu wkrótce mają zniknąć. Na ich
szczątkach wzdłuż tej samej trasy ma powstać autostrada A2 łącząca Warszawę
ze Strykowem w województwie łódzkim.

...ktorej fragmenty ,niewykluczone,bedziemy ogladac za paredziesiat lat jako
surrealistyczne pomniki minionej epoki, oddające absurd epoki III i IV
Rzeczypospolitej
Obserwuj wątek
    • stasi1 Ale w latach 70 to mieli pomysły!W 10lat zbudować 16.04.07, 09:29
      autostradę przez całą Polskę! Teraz to się nie udaje przez 30!
      • swoboda_t Re: Ale w latach 70 to mieli pomysły!W 10lat zbud 16.04.07, 17:44
        Heh, pomysły udają się co najmniej tak samo wyśmienicie, jak za Gierka. Ileż to
        już było pomysłów na zbudowanie w 10 lat autostard w szerz, wzdłuż i w poprzek
        Polski.
    • Gość: Kass Re: Rajd przez widma autostrady IP: *.crowley.pl 16.04.07, 11:18
      Gdzie to jest dokładnie? Czy ktoś jest w stanie mi to pokazać na jakiejś mapce?
      Będę wdzięczny za pomoc. Pozdr
      • Gość: t Re: Rajd przez widma autostrady IP: *.mimuw.edu.pl 16.04.07, 12:29
        maps.google.com,

napisali, bolimów... szukaj na północ od grodziska mazowieckiego, w okolicach żyrardowa. Rarytaskiem są te wiadkuty, nie napisano w artykule, że to niedokończony wiadukt autostrady a2 nad niedokończoną linią kolejową cmk-bis.
        • Gość: xxxx Re: Rajd przez widma autostrady IP: *.aster.pl 16.04.07, 13:04
          a ja bym póściła nową autostradę obok, tak unikatowy pomnik powinien zostać
          zachowany dla potomnych... możnaby nawet zatobić na tym kasę na zachodnich
          turystach!!!
      • Gość: Daro Re: Rajd przez widma autostrady IP: 217.153.99.* 16.04.07, 18:50
        Akurat mieszkałem w pobliżu i na własne oczy widziałem te słupy fragmenty
        autostrady ,oraz spore fragmenty nasypu kolejowego od projektowanej trasy
        CMK-bis . Ile na to poszło kasy,nasyp zarósł drzewami. Pobudowano
        przepusty,elementy wiaduktów,drogę dojazdową. Teraz to wszystko niszczeje i stoi
        bezużyteczne
    • Gość: Bartek Re: Rajd przez widma autostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 13:30
      a ja pierwszy raz jechałem w tym rajdzie Syreną 105 L :D
      super organizacja, malownicza trasa

te wiadukty są między Sochaczewem a Skierniewicami porozmieszczane po polach
      pobliskich wsi
    • Gość: empe Re: Rajd przez widma autostrady IP: 85.219.142.* 16.04.07, 14:02
      Nazywanie bodajze Fiata 131 antycznym samochodem swiadczy o ignorancji autora
      podpisu...
      • Gość: Bartek Re: Rajd przez widma autostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:12
        to akurat Fiat Mirafiori
        • swoboda_t Re: Rajd przez widma autostrady 16.04.07, 17:45
          Tak, Fiat 131 Mirafiori :)
      • Gość: aurora Re: Rajd przez widma autostrady IP: 81.219.185.* 17.04.07, 12:13
        "antyczny", dobre :D , tylko nie wiem jak w tym wypadku nazwać samochody z lat 20 i 30. XX wieku - prehistorycznymi, hehe?
    • gajane4 Rajd przez widma autostrady 16.04.07, 15:45
      No cóż, niezależnie od politycznych "trendów" życie jest silniejsze od
      demagogów i oszołomów. "Komuchy" co trzeba wykupiły, a PiSuary będą piersi i
      kieszenie po premie wystawiały.
      • Gość: gnago Re: Rajd przez widma autostrady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 13:25
        Dodam że możemy dziękować Solidarności że ta autostrada nie powstała.
        • Gość: Mirek Re: Rajd przez widma autostrady IP: *.ph.ph.cox.net 17.04.07, 18:53
          No popatrz,a ja myslalem ze Solidarnosc byla juz po olimpiadzie w Moskwie
    • Gość: ja Rajd przez widma autostrady IP: *.eranet.pl 17.04.07, 14:28
      Przynajmniej coś zbudował, za długi, ale zbudował, a dziś? Dziś PiS obraduje...
    • Gość: as 33 lata później IP: *.tktelekom.pl 19.04.07, 09:56
      od epoki Gierka minąło 33 lata czyli więcej niż jedno pokolenie. Jesteśmy w
      punkcie wyjścia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka