Dodaj do ulubionych

"Dylematu 5" - serial żenada

02.05.07, 09:09
Wczoraj wieczorem nasza publiczna telewizja, kosztem publicznego abonamentu
wyświetliła jakąś gigantyczną pomyłkę, mąjącą być żekomo nawiązaniem do
serialu Barei - "Alternatywy 4". Powiem tak. Jeśli reżyser zamierzał
zbeszcześcić twórczość Barei to mu to fantastycznie wyszło. Mówię
głośne "NIE" dla takich produkucji "NIC". Od dziś nie płacę abonamentu. To
poprostu fatalna pomyłka, nakręcona chyba przez jakiegoś amatorszczyka.
Fabuła nie do strawienia...
Obserwuj wątek
    • Gość: war jak to dobrze że nie płacę abonamentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 09:17
      nie oglądałem, czyli tak jak sądziłem:)?
    • Gość: bietka Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: *.kosson.com 02.05.07, 10:33
      Jedna wielka żenada! Po dzisięciu minutach powiedziałąm DOŚĆ! i tak o dziesięc
      minut za długo spędziłam przed tym chłamem.
      • Gość: he he he [...] IP: *.icm.edu.pl 02.05.07, 11:32
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: konrad Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 12:34
        Stanisław Bareja był absolutnie Mistrzem .
        Jakakolwiek próba kontynuacji jego twórczości z góry skazana jest na porażkę.
        Dylemat5 trudno nawet nazwać produktem Alernatywopodobnym.
        • bigmaciek Re: "Dylematu 5" - serial żenada 02.05.07, 13:26
          Gość portalu: konrad napisał(a):

> Stanisław Bareja był absolutnie Mistrzem .
          > Jakakolwiek próba kontynuacji jego twórczości z góry skazana jest na porażkę.
          > Dylemat5 trudno nawet nazwać produktem Alernatywopodobnym.

Jedna kontynuacja była całkiem udana: Rozmowy kontrolowane czyli c.d. Misia.
          Rysia nie widziałem jeszcze ale po wczorajszym gniocie nawet nie mam ochoty go
          oglądać z obawy że będzie to samo.
          • maremarmar Re: "Dylematu 5" - serial żenada 02.05.07, 16:56
            > Rysia nie widziałem jeszcze ale po wczorajszym gniocie nawet nie mam ochoty go
            > oglądać z obawy że będzie to samo.

Ja z kolei nie oglądałem Dylematu a widziałem Rysia. Nieśmieszny i chwilami
            żenujący - więc poziom chyba ten sam.
    • ritzy Nie gapcie sie w telewizor 02.05.07, 13:32
      to nie bedziecie potem zalowac.
    • sibeliuss Re: "Dylematu 5" - serial żenada 02.05.07, 15:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=61687017
    • agulaszek Re: "Dylematu 5" - serial żenada 02.05.07, 19:24
      Macie rację: takiego chłamu to ja dawno nie widziałam a oglądam rózne dziwne
      rzeczy :)
    • Gość: Tommy Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:11
      Niestety to prawda. Serial jest wybitnie żenujący. Poza tym ci aktorzy się
      zestarzeli. Trzeba wiedzieć, kiedy zejść ze sceny, aby zachować klasę. Inaczej
      jest się śmiesznym w najgorszym tego słowa znaczeniu. Wojciech Pokora
      w "Alternatywy 4" był dobrym aktorem, świetnie grał swoją rolę. Tutaj jest
      rozpadającym się, nieciekawym emerytem. Tak, jakby postawić obok siebie
      samochód, oraz samochód namalowany na dykcie. Po prostu pusta skorupa.
      To samo powinni sobie wziąć głęboko do serca inni polscy artyści - Maryla
      Rodowicz, Budka Suflera i wszyscy inni z dawnych lat. Trzeba wiedzieć, kiedy
      odejść. Inaczej wygląda się jak siwy, siedemdziesięcioletni dziad przebrany za
      chłopaczka. Z tyłu liceum, z przodu muzeum.
      • Gość: smutna Smutno mi Boże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 15:22
        Mam ogromny dylemat :) Chwalę Alternatywy 4, ganię Dylemat 5.
        Tak niewiele jest u nas osób, które produkują dobre polskie
        filmy. Po nudnych - jak przysłowiowe flaki z olejem - perypetiach
        mieszkńców ul. Dylematu 5, z ogromną przyjemnością obejrzałam po
        raz n-ty "Vabank". Pozdrowienia dla Kwinty i Duńczyka!
      • Gość: mika Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: *.acn.waw.pl 03.05.07, 23:30
        Tu tez bedziesz starym czlowiekiem, Tommmy. I to szybciej niz ci sie wydaje!
        Obys wtedy przypomnial sobie swoje okrutne, bezduszne i zwyczajnie chamskie
        slowa jakich uzyles teraz Pokory.

Wojciech Pokora, i kazdy inny stary czlowiek, ma prawo grac w filmie, tanczyc,
        umawiac sie na randki, majac nawet 105 lat. Bo jest czlowiekiem, mysli i czuje
        jak kazdy inny (pomijac tych ktorzy maja slome w butach i w glowie).
        • Gość: Tommy Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:01
          Jeśli ktoś potrafi czytać i rozumie tekst czytany, to zrozumie, że ja nie
          atakuję starych ludzi za to, że są starzy. Nie podoba mi się fakt, że ktoś nie
          wie, kiedy zejść ze sceny. Jak stara kobieta przebierze się za nastolatkę, to
          będzie to żenujące. Jak to śpiewał Mieczysław Fogg "Starszy pan, nie wypada,
          i'am sorry(...)".
      • jhbsk Re: "Dylematu 5" - serial żenada 06.05.07, 09:45
        Starszych ludzi eksterminowałbyś, jak rozumiem, żeby nie przeszkadzali twojemu
        poczuciu estetyki.
      • Gość: siwy dziad Trzeba miec fantazję, dziadku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 22:46
        Trzeba mieć fantazję i PIENIĄDZE, synku.
        I to jest właśnie przewaga (jedna z wielu) "siwych dziadów" nad "młodymi i
        pięknymi chłopaczkami". Obawiam się, że twoja dziewczyna juz to zauważyła.
        • Gość: Tommy O czym ty mówisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:04
          Co to ma do rzeczy? Obawiam się, że tym starym aktorom jednak wciąż za mało, że
          jeszcze usiłują grać. Inaczej wiedzieliby, jak się zachować z klasą. Jak Irena
          Santor.
          • Gość: Tommy A tak przy okazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:32
            Jeśli sam nie masz już nic interesującego ani oryginalnego do powiedzenia (a
            może nigdy nie miałeś?), to lepiej nic nie mów zamiast cytować reklamy
            telewizyjne sprzed sześciu lat.
            Poza tym dlaczego ci się wydaje, że wiesz, ile mam lat?
            • Gość: siwy dziad Re: A tak przy okazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 10:40
              > Jeśli sam nie masz już nic interesującego ani oryginalnego do powiedzenia
              [...]

I vice versa, synku.

> Poza tym dlaczego ci się wydaje, że wiesz, ile mam lat?

Po twojej szczeniackiej wypowiedzi. A jesli jednak się pomyliłem i masz więcej
              lat, niż mi się wydaje, to tym gorzej o tobie świadczy. Nastolatkowi można
              jeszcze pewne rzeczy wybaczyć. Staremu chamowi już raczej nie.

• Gość: Tommy Re: A tak przy okazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 07:14
                Nie nazywaj mnie starym chamem. Bo to określenie nieadekwatne. Chamem to ty
                jesteś. Bo niczym innym, jak prymitywnym i agresywnym chamstwem nie można
                nazwać twoich pseudo-wypowiedzi. Sam nie masz do powiedzenia nic. Potrafisz
                wyłącznie cytować stare reklamy i głośno i agresywnie krzyczeć. Nie potrafisz
                wejść w polemikę, w dyskusję. To dla ciebie za duże wyzwanie. Ale za bardzo
                odbiegliśmy od sedna sprawy. A sednem sprawy jest fakt, że ja mam prawo
                krytykować starego kabotyna. Kogoś, kto aktorem pozostał wyłącznie siłą rozpędu
                i układów. Kto nie wyczuł momentu, kiedy przestaje być podziwiany, a staje się
                żałosny. Jak klaun, z którego nikt się już nie śmieje. Występujący przed pustą
                widownią. O to mi chodzi.
                • Gość: siwy dziad Re: A tak przy okazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:20
                  Bo niczym innym, jak prymitywnym i agresywnym chamstwem nie można
                  > nazwać twoich pseudo-wypowiedzi

Twoich też nie.

>Sam nie masz do powiedzenia nic

A ty masz? Ciekawe!

Nie potrafisz
                  > wejść w polemikę, w dyskusję. To dla ciebie za duże wyzwanie.

Ty za to potrafisz. Gratuluje nieuzasadnionego poczucia pewności siebie. Mam
                  nadzieję, że szybko cię ono zgubi.

A sednem sprawy jest fakt, że ja mam prawo
                  > krytykować starego kabotyna

A ja mam prawo krytykować chamskiego dzieciaka i właśnie to robię. A raczej
                  robiłem, bo szkoda na ciebie mojego czasu. Żegnam.

• andrzej28aaa Re: A tak przy okazji 13.05.07, 23:47
                    Dlaczego Polacy tak bardzo się nienawidzą?
    • lavinka Re: "Dylematu 5" - serial żenada 03.05.07, 15:35
      Starsi aktorzy jeszcze ujdą,ale młoda obsada... pożal się Bosze... niestety...
      No i te oklepane tematy.... miałam wrażenie,że oglądam jakąś kontynuację takiego
      krótkiego serialu o tym jak 6 osób wynajęło to samo mieszkanie(ten sam poziom) i
      tego serialu o Pradze (trochę wyższy poziom)
      lav
      p.s. Parę razy sie zaśmiałam, ale spodziewałam się czegoś lepszego... Bareja
      dostrzegał rzeczy nieodkryte przez innych reżyserów. Tu:tylko kalkomania
      pomysłów z innych filmów
      • Gość: xxx Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:10
        Masz rację - "Dylematu 5" przypomina te wszystkie kretyńskie telenowele, których
        jest w TV zdecydowanie za dużo.
    • Gość: serwal Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:09
      Mam bardzo poważny dylemat.
      Jak już kiedyś pisałem na forum jestem starszy od węgla.
      Oglądałem w swoim życiu różne filmy,ale ta produkcja TVP przeszła moje
      najśmielsze oczekiwania.Załamałem się.
      W pewnym monencie zacząłem się zastanawiać czy z powodu wieku nie nastąpiło u
      mnie zidiocenie starcze.Nie bardzo rozumiałem o co chodziło twórcy filmu.
      Dziwię się tylko aktorom starszego pokolenia występujacym w tym gniocie.
      Kiedyś wybierali role dbajac o swój wizerunek.
      Czyżby zaślepienie zwane mamoną,było ponad wszystko.
      Na koniec proszę TVP by dali sobie już spokój z następnymi 10 odcinkami,które
      planują nakręcić.
      SZKODA NASZYCH PIENIĘDZY!!!
    • programistajava Re: "Dylematu 5" - serial żenada 03.05.07, 19:50
      Matko jaka porażka, pytam sie ile PLNow poszlo na ta produkcje? Chyba polowe
      rozkradli , za pozostale 45% zrobloi szum medialny i wydali na reklamy a za
      pozostale 5% zrealizowali to cos. Dno do potegi entej! Za co placic abonament?
      Za cieple posadki? Bo napewno nie za oferte programowa!
    • huraaa Kompromitacja TVP 03.05.07, 23:14
      Jak mozna bylo wydac pieniadze z abonamentu na te produkcje??? Kto wpadl na
      pomysl, zeby reklamowac taka chale i puscic ja w najlepszym czasie??? Porazka i
      kompromitacja TVP.
      • Gość: he he he Re: Kompromitacja TVP ? czy..... IP: *.chello.pl 03.05.07, 23:39
        miejcie trochę sprawiedliwej i szczerej oceny tego "utworu".

Czy można było tą rzeczywistość łursynowską inaczej przedstawić niż w tak

odpychający sposób?

Czego się tak brzydzicie, czy może brzydzicie się w istocie siebie ?
        • huraaa Re: Kompromitacja TVP ? czy..... 04.05.07, 11:10
          Mhmmmm.... madrzy ludzie mowia, ze ponizej pewnego poziomu nie nalezy
          dyskutowac.
    • Gość: Puławska Re: "Dylematu 5" - drugi zawsze ma gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 05:25
      Podobnie jak ostatnio "Ryś" po "Miś" ten drugi zawsze ma gorzej i przewważnie
      jest gorzej oceniany przez miłośników pierwszego dzieła- sukcesu. Póżniej, po
      jakimś czasie oceny bywają juz mniej krytyczne, czasami już nawet łagodne a
      czasami pozytywne. Mityczne dzieło strach naśladować.
      Jednak w przypadku "Dylematu 5 " zgadzam się w większością tutejszych głosów.
      To wyjątkowa chała i przekrocza granice szerokopojętej tolerancji widza dla
      NASTĘPCY nawet tak kultowego serialu jak Alternatywy 4.
      • Gość: zyzio Re: "Dylematu 5" - drugi zawsze ma gorzej IP: *.centertel.pl 04.05.07, 07:53
        Po przeczytaniu scenariusza,nie wiem co skłoniło tak znanych aktorów w tej
        szmirze.Chyba mogli odmówic? Wątek *DYLEMATU 5*też ,,chodzi,,na forum ursynowa,i
        tam też wszyscy stwierdzają ,że to zwykły KASZAN
        • zo_h Re: "Dylematu 5" - drugi zawsze ma gorzej 04.05.07, 11:35
          Pytanie - co skłoniło tak znanych aktorów do grania w takiej kaszanie ... a co
          skłania ich do sprzedawania swoich zdolności (lub nieudolności) w reklamach ...
          wszystko kręci się wokół jednego problemu ... jak szybko i łatwo zarobić pieniądze!
          Jeżeli ktoś stara się przeskoczyć tak wysoko postawioną poprzeczkę (jaką jest
          na pewno kontynuowanie komedii Barei) a nie jest w stanie wskoczyć powyżej
          poziomu krawężnika to albo jest bezczelny albo jest przekonany wartości
          posiadanych talentów (których mu zdecydowanie brakuje).

Pozdrawiam.
    • Gość: ano a mi jest żal...aktorów.. IP: 165.72.200.* 04.05.07, 12:11
      Kiedyś pełni klasy a dzis wycierają się w takich gównach.....
      • sibeliuss Re: a mi jest żal...aktorów.. 04.05.07, 12:14
        Gość portalu: ano napisał(a):

> Kiedyś pełni klasy a dzis wycierają się w takich gównach.....

Kasy im potrzeba to grają w szmirach.
        • Gość: Tommy Właśnie o tym pisałem wcześniej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:07
          Jak śpiewał Młynarski "trzeba wiedzieć, kiedy w szatni płaszcz pozostał
          przedostatni(...)".
      • Gość: Tommy Re: a mi jest żal...aktorów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 07:20
        Nie. Oni nie "wycierają się w takich gównach". Oni te "gówna" współtworzą.
        Współtworzą tym, że usiłują robić coś, czego już nie potrafią. Co już
        przeminęło. Należałoby spojrzeć czasem w kalendarz i w lustro i uświadomić
        sobie, który mamy już rok. Nie może być w życiu jedynym i przeważającym
        argumentem nie dość pełny portfel.
    • warzaw_bike_killerz Re: "Dylematu 5" - serial żenada 04.05.07, 12:45
      A moze to wszystko z zupelnie innego powodu. Nasze czasy nas nie smiesza.
      Nostalgia za surrealizmem PRL-u wcale nie dziwi, teraz rzeczy absurdalne
      spotykaja sie z agresja i cholernie trudno je przedstawic w krzywym zwierciadle.
      Pierwszy odcinek koszmarnie beznadziejny. Zarowno nowoczesna technika obrazu
      "jak brzytwa" w formacie 16/9 zawiodla, koszmarne udzwiekowienie koszmarnymi
      muzyczkami, teartalizm, nic mi sie nie podobalo.
      Kiepscy chyba wypadaja lepiej (zona mowila, ze maz jej siostry powiedzial - ja
      Kiepskich nie ogladam :) )

Obawiam sie, ze ktos probowal kontynuowac niedoscigniony wzor. Poprzeczka byla
      za wysoko postawiona dla kogokolwiek. Publiczna emisja pierwszego odcinka, to
      wyjatkowy bezkrytyzm tworcy i wszystkich, co chyba na sile to wciskaja.
      • Gość: nicky Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:36
        Nie zgadzam się - nasze czasy też są pełne absurdów, które nadają się znakomicie
        do obśmiania w satyrycznym filmie. Przykładem (niestety, chyba jedynym) serialu
        TV, w którym - moim zdaniem - się to udało, byli "Bulionerzy". Szkoda tylko, że
        słabo ten serial reklamowano i mało kto go oglądał. Bo patrząc na dzisiejsze
        telewizyjne produkcje odnoszę wrażenie, że ich "twórcy" najpierw robią badania
        sondażowe na temat tego, co ciemnemu ludowi podoba się najbardziej, a później
        wrzucają wyniki do specjalnego programu komputerowego, który montuje im
        "doskonały scenariusz" mający przynieść największą oglądalność. Trafne i
        dowcipne komentarze naszej rzeczywistości znajduję częściej na forach
        internetowych niż w telewizji.
    • Gość: Pytek Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: 83.238.11.* 04.05.07, 19:58
      Czekałem cały tydzień na ten Serial. wróciłem wceśniej z działki. Odpaliłem
      pilota. Nie mogłem uwierzyć w to co widziałem!!!! Po 5 minutach telewizor sam
      się wyłączył. Widocznie nie mógł jak i ja ogłądać tej żenady!!!!!!!! I my im
      mamy płacić abonament za Co?>????????!!!!!!!
    • Gość: Der Reisende Re: "Dylematu 5" - serial żenada IP: *.centertel.pl 04.05.07, 20:00
      Każda z tych "kontynuacji" jest beznadziejna. Jeszcze jako tako da się
      obejrzeć "40-latka 20 lat później", choć w sumie też do niczego. Osobiście
      staram się nie oglądać tych gniotów.
    • Gość: zniesmaczony polecam lekturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 21:26
      www.uzp.gov.pl/biulety/2006/21/21_4489.html
      • warzaw_bike_killerz 8 baniek? 04.05.07, 23:06
        To juz koniecznie musimy wszyscy ogladac i wszystkim musi sie podobac. Nikt nie
        przyzna sie do porazki, a wszystkie badania beda wskazywaly wyjatkowa
        satysfakcje widzow. Ratiigi beda wysokie, bo przeciez kazdy bedzie musial sie
        przekonac na wlasne oczy, do ostatniego 13 odcinka, ze takiej szmiry to w zyciu
        nie widzial ;)
    • Gość: olo Ostrzyłem sobie ząbki, a tu CHAŁA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 02:35
      Nie wiem co napisać więcej niż to co napisali moi przedmówcy.

Gajos, Gołas i Ziętkowa wiedzieli co robią nie dając się skusić arcymistrzowi Warchołowi na zagranie w jego szmirze.

Barei może pan Warchoł znicze na śmietnik wynosić. Mistrz Bareja jest niedościgniony i dziwię się, że ktokolwiek podejmuje w ogóle próby jego naśladowania.

Czekałem na ten film dobre pół roku od momentu, gdy zaczęto go reklamować jako kontynuację losów mieszkanców ulicy Alternatywy. To co obejrzałem spowodowało u mnie głębokie zażenowanie. Muzyka fatalna, zdjęcia fatalne, gra aktorska (poza Pyrkoszem) także nie najwyższych lotów, scenariusz wyjątkowo kiepski, a fabuła wyjątkowo nieciekawa. Cóż.... takim serialom jak Alternatywy 4, Zmiennicy, Czterdziestolatek czy Dom kontyuacji po prostu robić nie wypada, bo zawsze wychodzi to grubo poniżej oczekiwań.

Liczę, że zapowiadane kolejne 10 odcinków nie zostanie nakręcone, bo szkoda wyrzucać pieniądze w błoto.

BAREJA, MISTRZU, WIEM ŻE PRZEWRACASZ SIĘ W GROBIE. SKŁADAM CI HOŁD.
    • Gość: kix Propozycja na S C E N A RI U S Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 12:06
      Dylematu 5 skopane zostało dokumentnie, także przez scenariusz.

A przecież można było uchwycić absurdy dnia dzisiejszego i wpleść je do scenariusza, tak jak niegdyś umiejętnie robił to Bareja.

Można było tak:

Cieciem zostaje ultrakonserwatywny słuchacz Radia Maryja, który zamyka drzwi klatki schodowej każdego dnia o godz.22.00 twierdząc, że wszyscy, którzy po tej godzinie spacerują po ulicy to złodzieje i prostytutki (może Fronczewski?).
      Gajos (Winnicki) jest dzisiaj biznesmenem postkomunistą, Pokora (Furman) zmaga się z lustracją, bo jak to Furman był donosicielem i jego akta miało SB. Striptizerka Majewska dzisiaj przytakuje cieciowi, bo głęboką wiarą chce odkupić grzechy młodości (może romans z moherowym cieciem?) Gołas pracuje w IPN-ie i walczy z postkomunistami. Kryszak zrobił drugą specjalizację, ginekologię, i dorabia nielegalnymi aborcjami, w zaciszu swojego prywatnego gabinetu lekarskiego, tuż pod nosem moherowego-ciecia.
      Policjanta (Bareja) zastępuje ksiądz proboszcz, który wraz z cieciem starają się zawładnąć duszami lokatorów bloku przy Alternatywy 4. Rozwiedziony (wreszcie) Turek (w filmie mąż Kolińskiej: Kubiak) po uwolnieniu się od tyranizującej żony wreszcie nabiera charakteru i prowadzi w bloku cichą agencję towarzyską.

Zamiast lokatorskiego chóru prowadzonego przez nieodżałowanego Wilhelmiego, dzisiaj jest lokatorskie kółko różańcowe, do udziału w którym gospodarz domu przymusza. Cieć za udział w niedzielnej mszy, przy aprobacie księdza proboszcza zwalnia z dyżurów sprzątania domu. Kto się nie modli i nie słucha Radia Maryja, ten sprząta.

Aniołowa jest bliską współpracowniczką Winnickiego i próbuje "odbić" blok i jego mieszkańców z rąk moherowego ciecia. Wszyscy z rozrzewnieniem wspominają Anioła, bo nie myśleli że PRL-owski aparatczyk jakim on był mógłbyś mniejszym złem niż współczesny moherowy cieć, który już o 6 rano w niedzielę przez blokowy radiowęzeł nadaje msze z Radia Maryja.

Innych (Kotków, Ziętkową-służącą profesora, Bończaka-Manca, Balcerków, nauczycielkę Lewicką - z jednej strony fankę Furmana, z drugiej strony nauczycielkę np. pro-Giertychową) też można by umiejętnie wpleść we współczesny świat absurdu.

Prawda, że byłoby śmieszniej?
      Wystarczyło tylko chcieć zadrwić sobie ze współczesności umiejętnie ją przerysowując. A wyszła totalna kaszanka.

kix
      • Gość: Michał dodałbym jeszcze zmagania IP: *.aster.pl 05.05.07, 23:36
        tego absolwenta z harwardu (ktorego wykorzystywał Anioł) z grupką narodowców.
        Poza tym można zrobić wiele śmiesznych sytuacji. Na przykład jednemu z
        lokatorów podpięto się pod telefon i wydzwoniono 1000 000 zł przez telefon
        niestety ten nie zauważył rachunku ponieważ jego skrzynka była po brzegi
        zapełniona ulotkami reklamowymi. Ta Ewa co robiła striptiz otworzyła w swoim
        mieszkaniu agencję towarzyską w związku z czym część lokatorów jest
        niezadowolona bo to psuje reputację blokowi a druga jest zadowolona bo
        bramkarze pilnują by obcy nie palili i nie pili na klatce schodowej. Można też
        zrobić scenę remontu gdzie ekipa przez przypadek znajduje w piwnicy Balcerka
        zapas samogonu i cały sprzedaje na stadionie dziesięciolecia po okazyjnej cenie.
        Nawet przecież można pokazać w innym kontekście sytuację z wyłączeniem prądu (w
        końcu w Warszawie kilka razy zdarzały się awarie z powodu przeciążenia sieci)
        tylko że tym razem lokatorów nie dotyka to w domu tylko przy kasie w
        hipermarkecie.
        • Gość: madzia Re: dodałbym jeszcze zmagania IP: *.aster.pl 06.05.07, 16:00
          beznadzieja, to ja juz wole ogladac stare odcinki "bulionerow"!
          • Gość: umbertol Re: dodałbym jeszcze zmagania IP: 213.17.175.* 07.05.07, 10:45
            pomysły na nowy scenariusz brzmią bardziej obiecująco niż to co nam Publiczna
            TV zaprezentowała. Jest jeden szkopuł. Ta telewizja jest dziś bardziej
            partyjniacka jak dotychczas, zatem jakiekolwiek stawianie Rydzyka i jego Ludu w
            niekorzystnym świetle jest wykluczone. Wyobraźcie sobie tę dziką furię
            Torunia... Toż to byłby kolejny kryzys rządowy...
            • Gość: jkl Re: dodałbym jeszcze zmagania IP: 189.146.157.* 13.05.07, 19:58
              a jak bylo w 40latku, tak samo 2 czesc 20 lat pozniej to byla porazka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka