Dodaj do ulubionych

E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie

02.05.07, 14:39
Proszę o info nt. eKonta w Banku Lucas. Z informacji które wyczytałem w
zasadzie nie ma tam opłat, zakładając że będę korzystał tylko z internetu
dokonując operacji bankowych. No i jeszcze 1 zł. miesięcznie za Visę.
Kto z was ma jakieś doświadczenia z tym bankiem i z tym kontem, bo nie wiem
czy nie zmienić banku?
Już nie jestem studentem, pracuję i mam regularne wpływy. Jeśli nie Lucas to
jaki Bank jeszcze polecacie? W zasadzie interesuje mnie coś z małymi opłatami,
ekontem, no i oczywiście coś bezpiecznego.

Z góry dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie 02.05.07, 14:47
      Jestem bardzo zadowolony.
      • victoria1985 Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie 02.05.07, 16:51
        prowadza konto za 1zł jedynie dla tych którzy zarabiają powyżej 3000zł moj
        narzeczony ma tam konto i płaci za nie 9 zł zakładał je niedawno jakieś
        6miesiace temu niestety często trzeba postać w kolejce żeby coś załatwić
        co do obsługi to zależy na kogo sie trafi bywają sytuacje ze jedna osoba mówi
        jedno a druga zupełnie coś przeciwnego
        I nie daj sie nabrać na ich bajeczki przy zakładaniu konta że kredyt czy wzięci
        czegoś na raty po 3 miesiącach jest na dowód bo to guzik prawda każdemu
        wciskają taki kit a później okazuje sie że musisz im szereg papierków donieść a
        oprocentowanie jest takie jak w innych bankach
        ogólnie nie polecam
        Plusem tego banku jest to że maja super zabezpieczenia przy transakcjach przez
        internet

Ja mam konto student w pkobp za 1zł i jestem zadowolona no chyba że idę do banku
        to niestety trzeba swoje odstać ale maja dużo bankomatów i rożne fajne oferty
        dla posiadacza konta
        • sibeliuss Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie 04.05.07, 08:11
          > Ja mam konto student w pkobp za 1zł i jestem zadowolona no chyba że idę do bank
          > u
          > to niestety trzeba swoje odstać

A ja nie lubię stać. Z Lukasa mam token i robię przelewy z domu siedząc w
          ciepłych bamboszach. Nie zarabiam 3.000 i jakoś płacę 1 złoty za prowadzenie
          rachunku. Być może Twój lover ma konto w oddziale białoruskim, tam faktycznie
          jest drożej.
          • raczej_nie_inaczej Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie 05.05.07, 13:31
            i trzeba postac w tym oddziale gdzie sie zakladalo konto...
            eh - myslalem ze jedyni klienci zadowoleni z dzialania tego archaicznego banku
            to emeryci ktorym wplywa tam emerytura i ktorzy sa przyzwyczajeni do pan
            pracujacych tam po 30 lat, za wielka szyba z malym okienkiem, i przygotowana
            tabliczka "przerwa od 14:00 do 14:30"...
    • matysia_k Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie 02.05.07, 17:01
      Ja mam w Lukasie e konto pro- musisz miec 5 tys na koncie i wtedy nie
      placisz .Jestem z Lukasa super zadowolona.Co do obsługi- nie mam zadnych
      zastrzezen i w placówkach i infolinii.Są super.
      • Gość: xx Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie IP: *.eranet.pl 02.05.07, 21:23
        mam konto w Lukas Banku E-konto Pro od ok 5 lat.. powiem krótko jestem BARDZO
        zadowolony.. przez 5 lat miałem dosłownie 2 razy problem, raz nie mogłem się
        zalogować na konto - 1 telefon i sprawa była załatwiona a następna sprawa to
        wymiana karty mojej żony i generowanie nowego kodu pin.. zbieżność dziwnych
        przypadków spowodowała że trwało to dość długo ale to taki mały minus..
        gdybym mial poceć to polecam z czystym sumieniem..
    • f.lamer Lucas Bank 02.05.07, 22:06
      W lukasie miałem kiedyś e-konto pro.
      zależało mi na dostępie do bankomatów i konta przez internet.
      irytowały mnie jednak cichaczem wprowadzane opłaty - prowadzenie rachunku (OK, to rozumiem, chociaż 9 zet to trochę drogo), opłata za wydanie karty, wymianę karty, użytkowanie tokena, wypłata gotówki w kasie...
      zrezygnowałem kiedy ten bank w ciągu 2 miesięcy nie był w stanie dostarczyć mi nowej karty debetowej, ani nawet wyjaśnić gdzie ona jest (dotyczy również osługi w placówkach).

dziś w mbanku korzystam z tego samego co w lukas (te same bankomaty, internet) tylko że kompletnie ZA DARMO,
      do tego darmowe, łatwe fundusze inwestycyjne
      przyjaźniejsza infolinia
      token zastąpiły mi tylko hasła jednorazowe lub smsowe
      ah, żeby być szczerym - jest zmiana na minus. koszt przelewu poza mbank to 0,5 zł, ale dla mnie jest do łynięcia
      przelewy w banu bezpłatne

do lukasa wrócić nie zamierzam
      a ty rób jak uważasz...
      • kloeer Re: Lucas Bank 03.05.07, 00:03
        Interesuje mnie E-konto przynajmniej w chiwli obecnej a nie Ekonto pro.
        A jakie są zalety z posiadania tokena, poza zwiększonym bezpieczeństwem
        transakcji. Przyznam, że trochę mnie zniechęca konieczność podania odbiorów w
        szablonie. Takie rozwiązanie też chyba przyjęto dla zwiększenia bezpieczeństwa,
        ale drugiej strony może to trochę utrudnić korzystanie z konta.
        Jak szybko w normalnym trybie dostaje się kartę VISA?
        • victoria1985 Re: Lucas Bank 03.05.07, 15:43
          po to sie dostaje token żeby nie było trzeba zgłaszać odbiorców w banku
          karte dostaje sie po 2 do 3 tygodniach
    • Gość: Alutek Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie IP: *.spray.net.pl 03.05.07, 01:11
      POlecam Citibank Direct One
      Poczytaj na stronie zalety (przelewy, stale zlezenia za friko) oraz Euronet za
      darmo
      Ja ma u nich konto juz 9 lat i jestem zadowolona.
      • kloeer Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie 03.05.07, 17:50
        Ok. Dzięki za wszyskie opinię. Co to jest zastrzżenie tokena? za które opłata
        wynosi 25 zł. W jaki sposób Bank pobiera opłatę za użytkowanie tokena, bo w
        cenniku podają opłatę za rok. czy ta opłata jest pobierana w pierszym miesiącu
        funkcjonowania konta czy po roku, czy może miesięcznie po 3 zł ? Jak to jest z
        wyciągami? Przysyłają do domu bezpłatnie?

Chyba się przekonałem i jutro sobie założę E-Konto. Dzięki za wszystkie informacje

Pozdrawiam
        • malenka1985 Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie 05.05.07, 21:42
          te 25 zł to jak zgubisz token i chcesz go zastrzec zeby nikt se przelewu nie
          zrobił z twojego konta za zgubienie lub zniszczenie tokenu płaci sie 100zł
          Z tą opłata za token -25zł to nie wiem chyba po roku zabierają
          wyciagi przychodza do domu
          prowadzenie e konta kosztuje 9zł
      • Gość: wwron Re: E-konto w Lucas Banku - proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 18:40
        Citybank ??? Odradzam kazdemu. O ile nic sie nie zmieniło to dostep do konta na
        stale haslo - jesli ktos Ci je podejrzy lub przejmie - pozegnaj sie z kasa. W
        rankingu CHipa z przed roku bodajrze zajał Citybank chyba ostatnie miejsce.
    • tom_aszek Kochani, idźcie sobie na forum bankowe (n/t) 04.05.07, 10:26
      • sibeliuss Re: Kochani, idźcie sobie na forum bankowe (n/t) 04.05.07, 11:55
        Warszawiacy mają problem z kontem, a Ty nas przeganiasz.
        Ładnie to tak?
        • Gość: xx Re: Kochani, idźcie sobie na forum bankowe (n/t) IP: *.eranet.pl 04.05.07, 22:01
          i bardzo ciekawą rzeczą w Ekonto Pro jest Assistans na RTV AGD które sa do 5
          lat.. zgłaszasz przyjeżdza gość naprawia a ty płacisz tylko za części.. do
          mnie przyjechał do lodówki a że nie były potrzebne cześci to nic nie
          zapłaciłem.
          taki mały bonus a cieszy..
          • sibeliuss Re: Kochani, idźcie sobie na forum bankowe (n/t) 04.05.07, 22:10
            O! I to też jest dobre.
    • Gość: warszawski cwaniak Spam, spam, spam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 22:02
      Jak to dalej szło?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka