Gość: ok IP: *.generacja.pl 05.05.07, 01:12 a co mają powiedzieć? Są uprzejmi, jak to goście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Czym zachwyca stolica IP: *.chello.pl 05.05.07, 01:57 Jaka stolica? Zlikwidowano nawet nazwy związane ze stołecznością, jak ul.Stołeczna i kino Stolica. Stolica to nie Warszawa, a Włoszczowa ! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torun number one Re: Czym zachwyca stolica IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.05.07, 05:10 Torun jest stolica! Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi078 Re: Czym zachwyca stolica 05.05.07, 12:09 > Torun jest stolica! Powiatu. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Czym zachwyca stolica 05.05.07, 16:03 kazuyoshi078 napisał: > > Torun jest stolica! > > Powiatu. Wszechświata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta z USA Czym zachwyca stolica IP: *.mad.east.verizon.net 05.05.07, 03:46 www.youtube.com/watch?v=eKGCTafc7uM Ruski kurnik PKiN ku czci bandyty stalina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Czym zachwyca stolica... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 06.05.07, 16:46 Obejrzalem zalecany przez "turyste z USA" teledysk, pt. "Czerwone sk...ny" i uwazam, iz jest to wredna i wyjatkowo szmatlawa manipulacja (pojawiaja sie tam zdjecia, m.in. takich postaci jak Tusk, czy Rokita). Czyzby ow teledysk byl zmontowany na polecenie komitetu centralnego PiSuaru??? P.S. Zostaw tez PKiN w spokoju bo juz od bardzo dawna ten budynek zyje swoim zyciem i nazwisko Stalina dawno temu zostalo usuniete... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Czym zachwyca stolica 05.05.07, 06:51 Czyli wiocha, wszak najlepsze salcesony robia na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: Czym zachwyca stolica IP: *.icm.edu.pl 05.05.07, 11:30 tu przyjezdny czuje się wreszcie jak pies spuszczony z łańcucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skudi Re: Czym zachwyca stolica IP: 194.181.197.* 05.05.07, 11:58 Chyba "sceptyk31" wie coś na temat salcesonu. Ciekawe skąd "sceptyk31" wie że najlepsze salcesony robią na wsi. A może sam jest takim salcesonem ze wsi i dlatego wie o tym bardzo dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Czym zachwyca stolica IP: *.aster.pl 05.05.07, 11:38 "Jakis problem, zolty?" Zatluklbym gnoi. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Re: Czym zachwyca stolica 05.05.07, 16:43 Gość portalu: leming napisał(a): > "Jakis problem, zolty?" > > Zatluklbym gnoi. Ależ za co?! Oni tylko rozmawiali o "żółtym alarmie" zagrożenia terrortycznego, a turysta z Azji, posługujący się co najwyżej językiem ukraińskim, po prostu nie zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Czym zachwyca stolica IP: *.lanet.net.pl 05.05.07, 12:04 No warszawa nie zachwyca bo niestey nie ma zbytnio czym. sa miejsca mile i lade ale to cos nie chwyta przecietnego turysty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlopek roztropek Re: Czym zachwyca stolica IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.05.07, 18:55 Gość portalu: zyczliwy napisał(a): > No warszawa nie zachwyca bo niestey nie ma zbytnio czym. sa miejsca mile i > lade ale to cos nie chwyta przecietnego turysty Zgadzam sie z Toba ziomalu w stu procentach! Ni ma tu stodoly gdzie przy rytmach disco polo mozna by sie wyszalec ani remizy gdzie mozna by wskoczyc na kilka. Bez remizy i stodoly (nie mowie o jakichs tam klubach studenckich) Warszawa nigdy nie zauroczy. No i miasto jakies takie duze, glosne, szybkie... To wszystko przeraza. Ja lubiem se na rynek wyjsc aby mi nikt nie przeszkadzal, na laweczce w poludnie z pifkiem se siasc i tyla. A tu jakies wiezowce, teatry i nie wiem co. Po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Czym zachwyca stolica IP: *.chello.pl 05.05.07, 12:46 bawia mnie wszystkie te zakompleksione komentarzyki gnojkow najezdzajacych na to miasto. won do siebie na swoje lokalne strony. WARSZAWA RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Czym zachwyca stolica IP: *.acn.waw.pl 05.05.07, 16:09 "rulez" co to za jezk? niby-franuski? Buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agx Re: Czym zachwyca stolica IP: *.spray.net.pl 06.05.07, 09:27 > "rulez" co to za jezk? niby-franuski? To język warszawski Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi078 Re: Warszawa jest OK 05.05.07, 12:48 Tu czuć powiew świeżości, a nie średniowiecznej stęchlizny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miumiu ach te magnesy i baleron;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 12:52 warto dla nich jechac pol swiata;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan nie baleron a salceson IP: *.chello.pl 05.05.07, 16:21 ale baleron też jest dobry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussel miumiu tekst nie był skomplikowany IP: *.180-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.05.07, 19:39 więc chociaz czytaj go dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Czym zachwyca stolica IP: *.dsl.bell.ca 05.05.07, 14:06 Po pieciu latach nieobecnosci odwiedzilam swoje rodzinne miasto Warszawe. Zmiany na lepsze sa wyraznie zauwazalne. Najbardziej mnie cieszy, ze Warszawa jest czysta, zmniejszyl sie ruch samochodowy (pewnie przez metro), jeszcze tylko troche wiecej usmiechu na twarzach ludzi i bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
byly_warszawiak1 Warszawa jest piękna i ciągle pięknieje 05.05.07, 15:36 Ja też widzę duże pozytywne zmiany. W tym roku znów zobaczę Warszawę! Czy to prawda że ulica Krakowskie Przedmieście ma być z granitu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedros Re: Warszawa jest piękna i ciągle pięknieje IP: *.aster.pl 05.05.07, 16:04 Już jest... Dzisiaj widziałem :-) P. Odpowiedz Link Zgłoś
kozodoj Re: Czym zachwyca stolica 06.05.07, 20:25 Warszawa jest czysta? Gdzie? Chyba w moim mieszkaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solyca Czym zachwyca stolica..architektura????? ))))) IP: *.centertel.pl 05.05.07, 14:57 nie moge))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussel Re: Czym zachwyca stolica..architektura????? )))) IP: *.180-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.05.07, 19:33 A tak, dokładnie tak, architekturą:) tylko trzeba chcieć wreszcie otworzyć oczy a nie wiecznie opierać sie na stereotypach, wg których Warszawa to brzydkie miasto z niujaką architekturą. architektura w wielu miejscach Wawy jest naprawdę wspaniała Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Ja najbardziej w Warszawie uwielbiam wysokościowce 06.05.07, 13:44 i chciałbym, aby wokół Pałacu Kultury powstało ich jak najwięcej. Warszawa to jedyne polskie naprawdę europejskie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Dokadnie: a co mieli powiedziec? IP: *.acn.waw.pl 05.05.07, 16:14 A co mieli powiedziec? Ze Lazienki wymagaja pilnie remontu? Ze miasto jest brzydkie, panuje chaos archtektoniczny i ze wszedzie wisza szpecace miasto reklamy? Pomysleli wiec i powiedzieli, ze... w parkach jest zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anaat Re: Dokadnie: a co mieli powiedziec? IP: *.cdif.cable.ntl.com 05.05.07, 16:50 niestety, to szczera prawda i jeszcze magnesy na lodówkę ;) Mamy w kraju wiele pięknych miejsc, ale akurat stolica nie poraża urodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Dokadnie: a co mieli powiedziec? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.05.07, 18:59 Jestes w stanie wskazac jakies miejsce w Polsce ladniejsze od Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
wiksadyba1 Re: Dokadnie: a co mieli powiedziec? 05.05.07, 21:46 Ładniejszych miast (nie mówiąc już o "miejscach") dało by się może i całkiem sporo znaleźć:)- chociaż trzeba byłoby ustalić kryteria (co dokładnie z czym porównywać, czy całe miasta, czy tylko główne atrakcje etc.). Powiedzmy może tak: są miasta, których centralne części robią wyraźnie lepsze wrażenie, powiedzmy ogólnikowo "estetyczne", niż większość (nie wszystkie) centralnych fragmentów Warszawy:) Na szczęście "ładność" nie jest jedyną rzeczą, która czyni miasto interesującym. Bardziej inteligentni turyści też to dostrzegają:) Odpowiedz Link Zgłoś
krakownumerone Re: Dokadnie: a co mieli powiedziec? 05.05.07, 22:03 No wiec wlasnie. Starowke to moze pare miast ma i ladniejsza ale ktore miasto ma i starowke i preznie rosnace nowoczesne centrum i tak wiele innych ciekawych okolic? Roznica miedzy innymi miastami a Warszawa jest taka, ze Warszaw jest wiele a inne miasta zazwyczaj definiuja sie wedlug jakiegos specyficznego ich elementu. Dlatego wlasnie mieszkancy innych miast maja czesto taki problem z docenieniem i zrozumieniem Warszawy. To nie jest miasteczko w ktorym zycie toczy sie wokol ryneczku z knajpami. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Dokładnie! dla większości wieśniaków jak nie ma 06.05.07, 13:47 rynku to nie ma miasta! Warszawa jest nowoczesna metropolią gdzie królują wysokościowce, a nie jakieś ryneczki piwne z zapijaczonymi mordami wiecznie zachalnych angoli. Tu przyjeżdża się robić biznes, bo to miasto wielkich pieniędzy. Dlatego innych z zawiści szlag trafia.. Odpowiedz Link Zgłoś
anaat Re: Dokadnie: a co mieli powiedziec? 05.05.07, 22:42 Jeśli to ma być kąśliwa ironia, to pytanie jest zaiste retoryczne i nie wymaga odpowiedzi. A jeśli nie, to odpowiem tak: za dużo takich miejsc, by je tutaj wymieniać. Gość portalu: eurofanatik napisał(a): > Jestes w stanie wskazac jakies miejsce w Polsce ladniejsze od Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik dzieki za potwierdzenie mojej tezy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.05.07, 21:36 anaat napisał: > Jeśli to ma być kąśliwa ironia, to pytanie jest zaiste retoryczne i nie wymaga > odpowiedzi. > A jeśli nie, to odpowiem tak: za dużo takich miejsc, by je tutaj wymieniać. Jednym slowem nie jestes w stanie podac nawet jednego... Udowodniles/as tylko moja teze. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Warszawa to najszybsze, najefektowniejsze 06.05.07, 21:39 miasto Europy Środkowej- prawdziwe centrum finansowe regionu i architektura tutaj to szkło i aluminium a nie kamienice jak w Krakowie. i dobrze! Warszawa nowoczesna- Kraków tradycyjny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussel Re: Dokadnie: a co mieli powiedziec? IP: *.180-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.05.07, 19:35 kolejny debil, który bezmyślnie powtarza stereotypy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Dokadnie: a co mieli powiedziec? IP: *.dsl.bell.ca 05.05.07, 17:15 To chyba Ciebie widzialam w Warszawie z taka zacieta i zawistna twarza, usmiechnij sie a i Warszawa wyda Ci sie ladniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussel Re: Dokadnie: a co mieli powiedziec? IP: *.180-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.05.07, 19:30 Tu się zgadzam, reklam outdorowych w mieście powinno być znacznie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Dokadnie: a co mieli powiedziec? 06.05.07, 18:15 Nie to co ładne, ale co się komu podoba. Może cudzoziemcom się Warszawa podoba i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Uprzatnac SYF przy centralnym,wywalic KDT nawet 05.05.07, 17:56 "tylko" park tam zrobic a juz bedzie NORMALNIE a nie SLUMS w centrum Stolicy! Juz nie mowie by sprzatac ulice, by chodniki byly proste, by tak ustawic sygnalizacje by tramwaje w centrum po 5 minut na przystanku staly ale tylko sprzatnijcie SYF wokol centralnego ! Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek nieprawda 05.05.07, 19:22 mi się na przykład bardzo podoba rozkopane Krakowskie Przedmieście, takie specjalne tory trakcyjne na większości dróg w Warszawie, żeby samochód nie wypadł z kursu, śmierdziele w autobusach i tramwajach, co to nie znają porannej kąpieli, ludzie wchodzący do środków komunikacji i stający tuż przy drzwiach, bo "zaraz wysiadają", młodziki i staruchy z plecakami na plecach, bo "ciężko w ręku trzymać", wszędobylskie i spieszące się auta, co rozjeżdząją wszystkich po kolei na pasach jak leci, psy srające gdzie popadnie i ich rozanieleni właściciele... warszawa napradę jest cudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brussel Re: nieprawda IP: *.180-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 05.05.07, 19:29 a ja naprawdę lubię warszawę a zwłaszcza Górny Mokotów z jego niesamowitym klimatem. Kocham to miasto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Ktoś wielki, kto odszedł powiedział czym zachwyca IP: *.eranet.pl 05.05.07, 20:03 "Mam, tak samo jak ty, Miasto moje a w nim: Najpiękniejszy mój świat Najpiękniejsze dni Zostawiłem tam, kolorowe sny Kiedyś zatrzymam czas I na skrzydłach jak ptak Będę leciał co sił Tam, gdzie moje sny, I warszawskie kolorowe dni Gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański świt Już dziś wyruszaj ze mną tam Zobaczysz jak, przywita pięknie nas Warszawski dzień Mam tak samo jak ty... Gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański szczyt Już dziś wyruszaj ze mną tam Zobaczysz jak, przywita pięknie nas /x2 Warszawski dzień Warszawski dzień, warszawski dzień" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dope Re: Ktoś wielki, kto odszedł powiedział czym zach IP: *.ists.pl 06.05.07, 11:02 stary kawalek, wszystko sie od tamtej pory zmienilo na gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: Ktoś wielki, kto odszedł powiedział czym zach IP: *.eranet.pl 06.05.07, 12:57 No nie do końca. Czy stoję na dworcu w Skierniewicach czy w Porcie Lotniczym FCO lub CDG- i wywołują Warszawę- coś mnie w gardle ściska. A nie jestem emerytem;))) Ten "kawałek" z 1966 roku jest dla nas zawsze aktualny. Na Bielanach i Mokotowie znowu kwitną bzy. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Ktoś wielki, kto odszedł powiedział czym zach 06.05.07, 18:19 Carlo, O to właśnie chodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: nieprawda 06.05.07, 18:24 To nie Warszawa, to ludzie. I nie zapominaj, że Warszawiaków przetrzebiła okupacja i powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Czym zachwyca stolica IP: *.skynet.net.pl 05.05.07, 20:58 Niekoniecznie, gdy jestem w jakimś mieście zwracam uwagę na to co mnie interesuje i sprawia przyjemność, a Warszawa jaka by nie była jest dla mnie najważniejsza, są wspaniałe miasta na świecie, ale to nie to co Warszawa. Tu wiem gdzie babcia i mama chodziły do szkoły, jak wyglądała zniszczoną Królikarnię, pamiętam dziury po pociskach na domach, klimat Różyckiego,fotoplastikon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Czym zachwyca stolica? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 06.05.07, 16:56 Czesc postow na tym forum to wypowiedzi Warszawiakow (tych bylych, lub tych obecnych). I dobrze, ze pisza. Trzeba tylko dodac, ze zdecydowana wiekszosc turystow ma na wszystko nieco inne spojrzenie - poza tym - nie kieruja sie sentymentami! Jezeli cos im sie nie spodoba to... nastepnym razem wybiora sie w inne miejsce. Koniec i kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidziuś Czym zachwyca stolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 16:05 Manesiki, zieleń w parkach- to ma każda miejscowość. Traktują nas jak indian co mają świecidełka. Znajomy Holender boi się przyjachać, bo to biją,kradną, każą nosić różaniec, modlić się w pracy, w każdej chwili mogą jak nie pobić to aresztować. Taki ma on obraz a jest facet o wysokiej pozycji. Nas traktuje jako folklor i nie myśli za wiele o nas boma ważniejsze sprawy, a świat nie skłąda się z Polski. Dla niego jesteśmy tak jak dla nas WYbrzeze Kości Słoniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kozodoj Re: jego ograniczenie to jego problem 06.05.07, 20:29 Nie, nasze ograniczenia to nasz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 nie czuję sie ograniczony w Wawie- to fantastyczne 06.05.07, 20:52 miasto na najwyzszym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJNSZTAJN Czym zachwyca stolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 16:08 Już teraz wiem że w parku jest zielono !!! huraaaa A wzimie jest biało. Hura!!!!!!! Pierdoły do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasztanowiec Re: Czym zachwyca stolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:18 Gość portalu: AJNSZTAJN napisał(a): > Już teraz wiem że w parku jest zielono !!! huraaaa Byłam w większości stolic europejskich. Jeśli chodzi o zieleń w parkach i nie tylko, Warszawa naprawdę stanowi ewenement. Wiekszość tak podziwianych europejskich miast, jak np. Paryż (mieszkałam tam pół roku) to betonowe pustynie. Jesli chodzi o salceson, to nie rozumiem problemu. Co to za kompleks wsi? Wyprodukowano na wsi, trzeba się wstydzić. Żenada.W takiej szwajcarii, Francji czy Hiszpanii jest akurat odwrotnie, tam organiczna żywność, przywieziona ze wsi to drogi rarytas. Polskie jedzenie w porównaniu z Londynem czy Stanami Zjednoczonymi jest wyborne, warzywa smakują i wygladają jak warzywa, chleb pachnie chlebem. Życie kulturalne w porównaniu z np. Atenami kwitnie, mamy wiele teatrów, galerii itp. Bałagan architektoniczny to z jednej strony minus, z drugiej świadectwo naszych pokręconych czasów. Znajomi cudzoziemcy sa zachwyceni, obserwujac dokonujace sie u nas zmiany. Jedyny naprawdę poważny problem, który odczuwam, to ludzie: zgorzkniali,niezadowoleni, zrzędliwi. Na szczęscie nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoland Atakuje Re: "Jakis problem, zolty?" IP: *.dhcp.embarqhsd.net 06.05.07, 16:36 Rasizm i ksenofobia to cos co moze skutecznie odstraszac turystow, a - niestety - tego g...a pojawia sie w Polsce coraz wiecej! P.S. A magnesy na lodowke? Coz, mozna je kupic praktycznie na calym swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubię karofli Re: Czym zachwyca stolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:39 GAŁKIEWICZ Ale ja nie mogę zrozumieć! Jak zachwyca, jeśli nie zachwyca. PROFESOR BLADACZKA Jak to nie zachwyca Gałkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Gałkiewiczowi, że go zachwyca. GAŁKIEWICZ Z rezygnacją. A mnie nie zachwyca. PROFESOR BLADACZKA To prywatna sprawa Gałkiewicza. Jak widać, Gałkiewicz nie jest inteligentny. Innych zach-wy-ca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Chodnikami IP: *.aster.pl 07.05.07, 07:07 tez powinni sie zachwycac :) Modle sie aby sie nie pozabijali na nich czy w najlepszym przypadku nie poskrecali kostek :) Odpowiedz Link Zgłoś