Dodaj do ulubionych

Wilga pod Warszawa

25.05.07, 09:06
Czy bywa moze ktoś w Wildze k/warszawy??
Wiem że jest tam mozliwosc wypozyczenia kajaków. Domyslam się że chodzi o
stawy zaraz w poblizu miasteczka Wilgi. Wiecie może czy sezon się już tam
zaczął i jaki jest mniej wiecej cennik? Jest tam też jakies kąpielisko?

Zadałam podobne pytanie na forum Garwolin, ale tam zupełnie nikt nie zaglada :
( wiec moze tu mi sie poszczesci....
Obserwuj wątek
    • jasiek111 Re: Wilga pod Warszawa 25.05.07, 13:50
      Do Wilgi z Warszawy jest 60 km, także średnio jest to "koło" Warszawy. A stawy?
      Niby są, ale takie do hodowli ryb, nie słyszałem o kajakach i pływaniu...

pozdrawiam - jasiek
      • malinova14 Re: Wilga pod Warszawa 26.05.07, 13:02
        Bylam tam wieki temu dwa razy na kolonii ,wspominam milo aczkolwiek z lekka
        nudnawo(moze dlatego ze akurat bylo deeszczowe lato i non-stop lalo)
        Glownie pamietam przepiekne lasy , plaza byla ale zdaje sie woda nie za
        gleboka (moze sie myle bo wowczas jeszcze bylam nieplywajaca)byla to rzeka
        kurcze nie wiem moze Wisla???? :-))
        • Gość: Busia Re: Wilga pod Warszawa IP: *.art-home.net 26.05.07, 18:41
          Wisła.
    • leiorgan Re: Wilga pod Warszawa 28.05.07, 18:47
      Jesli chodzi o kajaki, to chyba lepiej do zalesia pojechac, jesli natomiast
      chodzi o sama Wilge, to bardzo mile miejsce, gdzie mozna i basen znalezc, i
      barek w lesie i stawy rybne [na ktorych jeszcze pare lat temu mozna bylo na
      kajakach poplywac, a czy teraz to nie wiem] i na koniu pojezdzic mozna bylo, nie
      wiem czy jeszcze jest w samej wildze stadnina, ale jesli nie to powinna byc
      nieopodal na drodze do garwolina, pojezdzic rowerkiem po lesie tez mozna, grzyby
      pozbierac, no i pokapac sie i w rzece i w odnodze wisly, takiej stojacej, jesli
      ktos woli naturalne nie basenowe zbiorniki wodne:) fajne miejsce na pare dni:)
      no i oczywiscie palenie grilla z pysznym jedzonkiem:)
      • Gość: And Re: Wilga pod Warszawa IP: *.aster.pl 30.05.07, 06:26
        Kajakami pływałem po stawach rybnych, tyle że ... dosyć dawno. Jak jest teraz -
        nie wiem.

(Ale z czystej ciekawości tam zajrzę i po powrocie z długiego weekendu -
        spędzonego na działce w Wildze - czyli 10.06, co nieco mogę zrelacjonować).

Do pływania jest fajne miejsce zwane "Morskim Okiem" (zapewne fragment
        starorzecza Wisły) - z ciepłą, czystą wodą, piaszczystą plażą i parkingiem dla
        zmotoryzowanych, tyle tylko, że ... po zamknięciu ostatniego ośrodka z basenem
        w okolicy (MSWiA zakończył działalność z końcem sezonu 2006) będzie tam zapewne
        straszny tłok. Zwłaszcza w weekendy (z basenu w MSWiA w weekendy korzystało
        całe multum ludzi).

Dla miłośników jazdy rowerowej czy też konnej (czy też np. "piecowej" pizzy -
        polecam knajpkę "U Aniołów") Wilga jest jednak fajnym miejscem. Można polecić.

pozdr
        A
        • Gość: dziunia Re: Wilga pod Warszawa IP: *.chello.pl 30.05.07, 19:02
          A gdzie dokłąadnie jest to Morskie Oko - jak tam dojechać. Tez mam dzialke w gm
          WIlga, ale bywalam tylko na basenie w MSWiA
          • Gość: And Re: Wilga pod Warszawa IP: *.aster.pl 31.05.07, 06:26
            Dojazd oczywiście zależy od punktu, z którego się zaczyna jechać, ale jeżeli
            już jesteś przed ośrodkiem MSWiA (już byłym), to droga jest bajecznie prosta
            (choć kręta). Jedzie się ul. Brzozową w stonę (asfaltowego) Traktu Słonecznego,
            przecina się ten asfalt i jedzie dalej prosto (to już al. Huberta). Dojeżdza
            się do drogi głównej (czyli Warszawa-Puławy), przejeżdża się pod nią
            (króciutkim tunelem), skręca w lewo a w chwilę później w prawo (przy pomniku).
            Dalej jedzie się kilkaset metrów wzdłuż wału (po lewej stronie wał, a po
            prawej - sady. No i mamy "Morskie Oko".

Powodzenia
            A
        • Gość: dorotazu Re: Wilga pod Warszawa IP: *.de.ibm.com 12.06.07, 08:24
          I jak tam, udało Ci się może zajrzeć nad stawy??
          • Gość: kixx Re: Wilga pod Warszawa IP: *.acn.waw.pl 13.06.07, 14:27
            przejezdzalem obok,tablica reklamowa o mozliwosci wynajmu kajakow wisi,wiec
            moze to aktualne
            ps.po paru latach przerwy wznowil dzialalnosc basen w Las-
            wodzie.Wyremontowany ,prezentuje sie calkiem przyjemnie
          • Gość: And Re: Wilga pod Warszawa IP: *.aster.pl 13.06.07, 17:42
            Zajrzałem, ale niczego ciekawego nie zauważyłem (może poza sporym zaskrońcem,
            który mi uciekł spod buta do wody). Żadnych śladów kajaków. Podejrzewam, że
            informacja o kajakach - umieszczona na tablicach przeznaczonych dla kierowców -
            jest tak samo aktualna jak plan Osiedla umieszczony w widocznym miejscu Wilgi z
            zaznaczonymi nieistniejącymi ośrodkami wczasowymi.

Ale ... niczego nie można wykluczyć. Może wypożyczalnia była ukryta, może
            otwierają dopiero 22 czerwca (wakacje), a może kiepski ze mnie wywiadowca. Ktoś
            w tym wątku zauważył fakt istnienia dyskoteki Megamusic (położonej w pobliżu).
            Mają stronę internetową, której częścią jest forum. Może tam spróbuj zapytać
            ludzi, którzy bywają tam na co dzień. O ile dobrze pamiętam:
            www.megamusic.com.pl

pozdr
            A
    • Gość: malpiszon Re: Wilga pod Warszawa IP: *.de.ibm.com 12.06.07, 14:03
      W Wildze jest jeszcze klub Megamusic - jeszcze tam nie byłam, ale na swojej
      stronie opisują projekt stworzenia dużego zalewu z kilometrowa strzezoną
      plażą, wypozyczlani asprzetu wodnego itp. To byly plany na 2006 i 2007 wiec
      moze udalo im sie cos ruszyc??? Poza tym, to chyba też oni "zarządzają" tymi
      stawami rybnymi, na których do tej pory były kajaki - ale to już tylko moje
      przypuszczenia.
      A propo - są jeszcze te kajaki?? Jest ich troszke wiecej niż trzy?? Chcialabym
      wyskoczyc z przyjaciółmi i fajnie by bylo jakbysmy na raz mogli pokajakowac....

Jak coś wiecie to dajcie znac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka