Dodaj do ulubionych

Surma i Wlodarczyk ...

20.06.07, 20:50
Surma ...won
Piotr Wlodarczyk...czy ja wiem? Ma blokady :) ale jak ma fart to ma ...

Ps Kibicow Polonii ...nie zapraszam do tego watku...
Obserwuj wątek
    • mike_ Re: Surma i Wlodarczyk ... 20.06.07, 21:32
      atob napisał:

> Surma ...won
      > Piotr Wlodarczyk...czy ja wiem? Ma blokady :) ale jak ma fart to ma ...

Z jednej strony optymistycznie, ale z drugiej:

1. mimo wszystko nie podoba mi się załatwienie sprawy (mam nadzieję że S i W
      chociaż się tego dowiedzieli od prezesa a nie z prasy). Nie lepiej po prostu ich
      sprzedać, w bardziej cywilizowany sposób... jako że zdobyli z(L) mistrza to
      chyba zasługują.
      2. Kto na ich miejsce? Bo z takimi napastnikami co ma (L) to czarno widzę. Z
      pomocą tez nie lepiej - bo kto na miejsce Surmy? Nie wiem jak Ekwueme gra (i czy
      wogóle będzie na Ł3 ale chyba mają jakiś plan?

> Ps Kibicow Polonii ...nie zapraszam do tego watku...

dlaczego?
      • Gość: Barbados Re: Surma i Wlodarczyk ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 22:52
        Surma juz zimą powinien wyleciec z klubu, a Włodarczyk skutecznie zaraz po Sanoku. Chwala im za MP 2006 ale Legia to nie klub, gdzie się odcina kupony za wyniki z przeszłości.

Żegnam obu bez żalu.

• Gość: calagan Re: Surma i Wlodarczyk ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:03

Ja juz na sposob zalatwienia sprawy nie patrze. Przyzwyczailem sie (niestety),
        ze klubowym dzialaczom sloma z butow wystaje i tyle.
        Pozbycie sie Surmy to generalnie dobry ruch, ale ...
        - placic mu dalej trzeba - nie lpiej bylo przecenic i sprzedac?
        - kto zan? Ekwueme ponoc niezly, ale czy podola w czolowym zespole OE?
        - gdzie kolejny DP? Rzeznik, ktory w slabiutkim Widzewie grzal lawe. Zgroza.

Pozbycia sie Wlodara wogole nie kumam. Koles jest pie.. czesto, ale czasem
        mu ta klapka zapadnie i wali jak szalony. Poza tym jest wlasciwie jedynym
        doswiadczonym napastnikiem. Od kogo ma sie uczyc Grosicki, czy Janczyk? Od
        Grzelaka, ktory zagral tyle samo meczow w OE?
        • Gość: Barbados Re: Surma i Wlodarczyk ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:40
          Panowie, a szczególnie calagan,

nie ma co dramatyzowac na temat sposoby pożegniania obu kopaczy przez klub, bo na nic innego obaj nie zasłużyli. W ostatnim sezonie byli autorami tylko wstydu, chyba jednego z największych w historii klubu. Poza tym ja widze pozytyw w takim sposobie pożegnania. Media podają jako news dnia odsunięcie Surmy i Włodara od pierwszego składu Legii więc mamy darmowa reklame, ze obaj są do wzięcia. Chyba nie ma co się oszukiwac i wierzyc, ze na świecie jest jakis frajer co nie zna klasy sportowej obu panów i zapłaci za nich setki tysięcy Euro. Moim zdaniem nalezy pozbyc sie balastu i tyle, podobnie z Edsonem i Hugo, nara panowie.

Nie moge sie zgodzic z Twoim żalem, ze Janczyk nie bedzie miał się od kogo uczyc. Mam pytanie czego Włodar dotąd nauczyl Janczyka? Przypomnij sobie jak Janczyk grał na początku pobytu w Legii, a jak gra teraz. Moim zdaniem od nauki jest trener, patrz np. sytuacje w Bełchatowie, od kogo uczyli sie tam porzadnie grac Matusiak, Nowak czy Boguski?

• mike_ Re: Surma i Wlodarczyk ... 21.06.07, 10:34
            Za ostatni sezon to trzeba by wyrzucić znacznie więcej niż tylko ta dwójka.
            Ale zastanawiam się tylko czy wyrzucając maja jakiś plan zabezpieczenia tych
            pozycji na których wspomniana dwójka występuje.
            Bo jeśli jest to co obecnie znajduje się na Ł3 to mistrz będzie za kilka lat jak
            Janczyk i Korzym dorosną i nauczą się grać.
            • atob Re: Surma i Wlodarczyk ... 22.06.07, 19:35
              Jak Janczyk i Korzym dorosna i zaczna strzelac to im sie kotrakty z klubem
              skoncza ...
              Wiesz Mike czasami wiecej robi atmosfera w szatni i staly wyrownany skalad bez
              gwiazd niz te wlasnie gwiazdy nie majace matywacji(?)checi(?) do gry
              Legia juz tyle tys euro bezsensownie wydala ( na transfery)ze utrzymanie w\w
              dwojki nie zachwieje jej budzetem...
              Choc Piotrus swoimi niekonwencjalnymi zagraniami:) dostarczal mi tyle radosci
              ze zawsze go milo powitam na L3 chocby w druzynie przeciwnej:)
      • atob Re: Surma i Wlodarczyk ... 23.06.07, 22:46
        Mike a widzisz tutaj normalych kibicow Polonii...??
        Bo ja nie...I dlatego nie zapraszam kibicow Polonii do dyskusji...bo wiekszasc
        z nich...
        Jak beda "normali: to zaprosze :)
    • Gość: Paszczur Re: Surma i Wlodarczyk ... IP: 80.51.234.* 21.06.07, 16:00
      Za Władeczka ma przyjść jakiś kolumbijczyk ( strzelił tyle samo bramek co
      Władeczek)który będzie zarabiał więcej niż chciał Bąk i Surma z Włodarczykiem
      razem - więc logicznie rzecz biorąc nie przyjdzie bo zarząd mu nie da tyle kasy.
      Czy Ekwueme będzie dobrym zmiennikiem Surmy może tylko pokazać czas ale ja
      osobiście wolałbym by jeszcze ściągneli Jarzębowskiego bo inaczej nie będzie
      konkurencji na tej pozycji i znów będzie kicha jak w tym sezonie (moim zdaniem
      Surma kopał piach bo nie miał konkurenta na swoją pozycję)
      • atob Re: Surma i Wlodarczyk ... 22.06.07, 19:40
        Czyli znow tys euro w "bloto"...

Czasem, aż oczy bolą patrzeć jak się przemęcza, dla naszego klubu,
        prezes .......... ......, naszego klubu ....... Ciągle pracuje! Wszystkiego
        przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to
        wilki! To mówiłem ja - Atob, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto
        lat !!!

JAk to sie muswi zycie dosciga film:)
        • Gość: Gizzz Re: Surma i Wlodarczyk ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 23:01
          Myslenie w Polsce jest jakies nienormalne. Nagle jakis koles pisze ze wyrzucenie
          Wlodara sprawi ze nie bedziemy miec napastnikow. Nie przesadzajmy panowie.
          Wlodar jest dobrym pilkarzem, to fakt. Tylko musi miec wsparcie: psychiczne i
          fizyczne. Cofnijcie sie o trzy lata i przypomnijcie sobie jak gral Wladek gdy w
          Legii byl jego przyjaciel, Sagan. Swietnie gral. Przeciez w jednym sezonie
          strzelil tyle co w dwoch ostatnich i gral jak z nut. Poza tym pozniej ani Zielu
          ani Wdowiec nie mieli do niego takiego zaufania, nie mial moze bliskiego
          przyjaciela z ktorym by chodzil na piwo:) a pozniej jeszcze doszla presja ze nie
          strzela bramek. Choc to dobrze ze go wyrzucili. Ale nie mozna mowic ze Janczyk z
          Korzymem nie moga grac na wysokim poziomie. Przypomnijcie sobie ze Korzym byl
          kiedys na testach w angielskich klubach i mysle ze potrafi grac i to naprawde
          dobrze. Ma dobry drybling, sporo widzi, calkiem szybki. Gdyby jeszcze tylko
          dobrze sie ustawial na boisku... Janczyk-w tamtym roku pojechalby na Mundial, a
          to oznacza ze kopnac pilke potrafi i to nawet calkiem niezle. Gdyby byl dobrze
          prowadzony przez ostatni rok to pewnie juz teraz nie byloby go w legii.

Surmy kompletnie nie zaluje. Juz kilka lat temu mowilem ze w Legii on jest
          niepotrzebny. Bo fajnie jest miec dobrego defensa, bo jest dobry, ale
          chimeryczny. w najwazniejszych momentach zawodzi a z przodu to nic nie gra.
          Zupelnie nic. Taki zawodnik bylby dobry gdybysmy mieli ofensa z prawdziwego
          zdarzenia a nie wiecznie dwoch defensow tak naprawde ktorzy nie potrafia kopnac
          pilki. I nie mowie teraz o Vuko bo jego darze sympatia choc w najwyzszej formie
          nie byl.

Duzo tez zalezy od trenera. to wlasnie po to sciagneli Urbana i Trzeciaka zeby
          "wyprofilowal": Janczyka, Korzyma, Rzeznika etc.
          • atob Re: Surma i Wlodarczyk ... 26.06.07, 08:58
            Ufff...
            A ja swoje za to dla kogo gra niech wypie.....ich kapitan
            To sie tyczy Surmy
            A co do Piotrusia ...jezeli byl zamieszany w "grupe" to nie zaluje ...ale
            jezeli nie to jest "kozlem ofiarnym" a to jakas pomylka.
            Nie wiem ...najblizej szatni Legii bylem jak odbieralem u Stefana karnat
            zatrzymany za %;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka