Gość: pos3gacz IP: 83.2.24.* 28.08.07, 21:28 Głupich nie sieją,sami się rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: *.acn.waw.pl 28.08.07, 21:34 I to co roku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: *.acn.waw.pl 28.08.07, 21:45 to banda debili............. placa za to 200zl buahahahahahhahaah pewnie od durnia kaczora sie ucza Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę 29.08.07, 11:14 Gość portalu: agent napisał(a): > to banda debili............. > > placa za to 200zl > > buahahahahahhahaah > Raczej od zlodzieja Kwacha. Bo piec lat temu jak szukalem czegos do "wegetowania" bylo to samo. A kaczor latal wtedy po podworku z drewnianym karabinem. > pewnie od durnia kaczora sie ucza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: *.chello.pl 28.08.07, 22:15 Szukałem już kilka razy mieszkania do wynajęcia w Wawie i muszę przyznać, że trzeba być kompletnym kretynem żeby nabrać się na agencję. Tak naprawdę jedyne co mnie denerwuje to ich spamowanie na serwisach z ogłoszeniami - niech się od razu przyznają, że to agencja, a admini momentalnie powinni blokować adresy IP, loginy itd. w wypadku próby podszycia się pod osobę prywatną takich "konsultantów". Moja rada dla wszystkich: szukajcie mieszkań na waszą kieszeń, nie wierzcie w okazje, jak tylko ktoś się zapyta w sprawie którego mieszkania dzwonimy - odłóżcie słuchawkę, a numer zapiszcie na kartce, żeby przypadkiem drugi raz tam nie zadzwonić. PS Temat wałkowany od dawien dawna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname 1000 pln + opłaty Gocław kawalerka IP: *.chello.pl 28.08.07, 22:50 I tę kawalerkę (wielka płyta) wynajmuje na pniu robiąc casting dla ok. kilkunastu chetnych, reszty mi się nie chce oprowadzać :P O każdej porze roku nie mam z tym problemu a ogłoszenie na gumowym drzewie wisi tylko kilka godzin a ludzie i tak dzwonią jeszcze przez 2 dnii!!! Jak więc można liczyć na taką ofertę: 600pln centrum? Ktoś dzisiaj przyjechał do warszawy i dzisiaj po południu chce się wprowadzić? Ogórki, wzglednie ignoranci a nie lokatorzy! A jak ktos dzwoni to i tak pytam czy ma ten telefon z agencji a jak tak to dziękuję :P Kijj wam w oko naciągacze! Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Oferują mieszkania, nabijają w butelkę 29.08.07, 05:18 Oto kolejna odpowiedź dogmatycznym wyznawcom niczym nieskrępowanego liberalizmu gospodarczego. "Wolny rynek wszystko ureguluje". Właśnie widać jak reguluje. Licencje w pewnych obszarach działalności są konieczne i niezbędne. Ale gdy się je wprowadza - to od razu wrzask o "ograniczaniu swobody biznesu". A cwaniacy - nabijacze w butelkę mają się dobrze. Wszystko zgodnie z prawem. Gdy się im dobrać do tyłka - to wówczas "firma krzak" rozpływa się w nicości, a na to miejsce pojawia się nowa. Ci sami ludzie, w tym samym lokalu, przy tych samych komputerach i telefonach. Tylko szyld z nazwą firmy zmieniony, aby się nazywało że to już inny podmiot prawny który nie przejmuje roszczeń do poprzedniego. Ktoś chce dochodzić swojego? Proszę bardzo: drogą sądową. Za cztery lata może sąd się tym zajmie. Oczywiście jak znajdzie pozwanych, a ci raczą sie stawić i nie przedstawią zaświadczenia lekarskiego że akurat (co za pech...) ciężko zaniemogli. Opłaty sądowe wielokrotnie przekroczą kwotę 240 zł., każdy więc macha reką. Podawać nazwy i adresy takich oszustów w prasie, aby przestrzec innych? Od razu jest się przez takich pozwany do sądu "o zniesławienie" i "szarganie dobrego (!) imienia firmy". Tu sądy działają szybko. Trzeba udowodnić dlaczego firma jest nieuczciwa. Fakt że kogoś "zrobiła w bambuko" nie jest wystarczającycm dowodem. Na 240 zł.? Znikoma szkodliwość społeczna czynu. Przecież oszuści na sali sądowej zapewniają, że niezałatwienie mieszkania było tylko "jednorazowym wypadkiem przy pracy". Więc proceder kwitnie. I kwitł będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę 29.08.07, 11:18 Tu przadalby sie porzadny, miesiasty facet i kij albo gazrurka w roli glownego bohatera. Tyle, ze jak ruszysz zlodzieja, to jego koledzy (czytaj sady i policja) umocza Cie za pobicie czlowieka. Ot, efekt wiary katolickiej i "milosci do blizniego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: *.crowley.pl 29.08.07, 12:52 Mieszasz pojęcia. Licencjonowanie nie ukróci przekrętów, a stworzy kolejne korporacje i okazję do nadużyć. Czy tym opisanym firmom- krzakom był potrzebny jakiś certyfikat?! Masz rację co do gów... prawa, które nie chroni skutecznie maluczkich. Ale właśnie od poprawienia prawa i tworzenia instrumentów jego egzekwowania należy zacząć, a nie od limitowania usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: *.era.pl 29.08.07, 08:11 Niestety ludzie przyjeżdżający do Warszawy nie wiedzą jak działają takie firmy no bo niby kto ma im o tym powiedzieć. Sam zastanawiałam się nad podpisaniem takiej umowy, ale na szczęście znalazłem ofertę wcześniej. Dopiero po jakimś czasie dowiedziałem się jak działają takie firmy. Więc nie ma co mówić, że ktoś jest „głupi”. Odpowiedni urząd np. UOKiK już dawno powinien zająć się tą sprawą. Proponuję prosty mechanizm: - kontroler kupuje gazetę z ogłoszeniami; - wyszukuje nierealne oferty; - dzwoni, umawia się na podpisanie umowy; - po podpisaniu umowy wchodzi kontrola do takiej firmy i nakłada karę np. 1000PLN x liczba podpisanych umów x 10 (przelicznik za cwaniactwo). Myślę, że problem sam by się rozwiązał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: 217.153.91.* 29.08.07, 08:20 dokładnie tak samo działała agencja polanowskich niby majaca licencje juz w latach 90-tych ubiegłego stulecia. nic nowego nie odkryto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeen Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: *.171.80.243.crowley.pl 29.08.07, 09:54 rany.ile razy to samo mozna cwiczyc? jak widac pomysl stary ale jary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Habibi Fuszerka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 11:07 Doprawdy, nie pojmuję, dlaczego Gazeta, skoro już się jej Redaktor wybrał do rzeczonych pseudo-agencji, oszczędziła nam podania adresów tych oszustów. Za mało miejsca na wielkiej stronie, czy zmęczenie brakiem snu? No, albo się wchodzi pod prysznic i wodę leje, albo nie - tylko, gdzie tu logika, do diaska?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebeq to nie fuszerka to art sponsorowany IP: *.wip.pl 29.08.07, 13:50 dlaczego nie ma adresów tych niby firm? bo może po prostu ich nie ma albo zdarza się jedna na tysiąc. ale warto trochę polobbować, bo w sejmie jest projekt zmian, żeby agenci nieruchomości nie musieli mieć licencji - wtedy wiadomo, prowizje musiałyby spaść, bo większa konkurencja, więc lobbują, żeby zablokować te zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Habibi Bzdura jakaś, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 22:52 przez spisk-maniaka wyniuchana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQQ Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: 80.72.34.* 29.08.07, 15:28 Zostałam oszukana przez takie biuro jakoś w 1999 roku, przez kilka lat nie byli aktywni, ale widzę, że znowu wrócili. To oszuści i trzeba na nich uważać, to jest szajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: 212.76.37.* 05.09.07, 22:17 Ja tu czegos nie rozumiem! Jestem za swoboda umów! można cos podpisac , albo nie! ale jak juz sie cos podpisuje to miłoby było przeczytac i zrozumieć. Umowę , która posługuja się firmy uslugowe widziałam sto razy , prosta sprawa , nawet dla laika, ale co z tego jak sie nie czyta. potem to najlepiej miec pretensje do całego świata. A cały pan redaktor nawet nie pofatygował sie zeby porozmawiac z kims z tego niby biura "krzak" . Jakis idiotyzm jesli uzywa sie w stosunku do legalnie działających firm bez względu na to czym sie zajmuja okresleń krzak. Puknijcie sie w głowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 23:26 swoboda umów jak najbardziej.polecam wizytę w takim biurze i przeczytanie takiej umowy. proszę rozejrzeć się po pokoju, przyjrzeć się pracownikom i metodom ich pracy."krzak" oznacza, że jednego dnia firma jest, a drugiego już nie. i te biura tak właśnie działają.wynajmują kolejne kawalerki pod swoje siedziby, zmieniają nazwy i się przenoszą.najgorsze jest to, że cały czas znajdują naiwnych.uwaga na biura:Omega przy Chałubińskiego, Cztery Kąty przy Jerozolimskich, Konkret przy świętokrzyskiej, Bracka 2 przy Jana PAwła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: *.centertel.pl 10.09.07, 14:26 no dokładnie firma krzak dzisiaj jest jutro jej nie ma! Z tego co sprawdziłam firma np.bracka działa 6 lat pod tą nazwa i nawet zmieniając siedzibe nie zmieniła nazwy, więc chyba nie ma tu nic z krzaka hihi. Cztery katy fakt sa na rynku bardzo krótko, ale to tez o niczym nie świadczy,Konkret działa od o ile pamietam lipca 2006r. odnosnie Omegi nie znalazłam informacji... ale najlepiej jest obrzucac wszystkich błotem , po co zadac sobie trud aby spradzic choćby to jak długo firma na rynku działa. Ludzie oszaleli.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: Oferują mieszkania, nabijają w butelkę IP: *.centertel.pl 10.09.07, 14:34 aha zapomniałam jeszcze o jednej ważnej rzeczy. Jeśli w którejś z wymienionych firm doszlo do przemocy (tzn przy uzyciu siły klient został zmuszony do podpisania umowy, bądz tez siła doprowadzony do biura ) to rozumiem , ze to przestepstwo. jesli zas po zapoznaniu się ze wzorem umowy i po dobrowolnym jej podpisaniu mozna mec pretensje tylko do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś