annajedi 22.10.07, 21:32 Ech, można byc dumnym jak się mieszka na Ursynowie... I z wyników, i z frekwencji... :-))) Alme wierszykialme.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Juras Gdyby wybory były 01.11 to frekwencja byłaby 5% IP: *.aster.pl 22.10.07, 21:36 Gdyby wybory były 1 listopada to frekwencja wyniosłaby 10%. Reszta prawdziwych warszawiaków byłaby w tym czasie w domach :)) Zacznijcie wreszcie płacić tu podatki a nie tylko narzucacie prawdziwym warszawiakom władzę pseudointeligentów i kombinatorów z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Gdyby wybory były 01.11 to frekwencja byłaby 22.10.07, 21:43 Nie gadaj tylko pogódź sie z porażką pisiorku, na tym polega demokracja, a po drugie, to co napisałeś rozumiem że byłby ważne przy wyborach samorządowych, więc śpieszę Ci z wyjaśnieniem, że 21 października odbyły się wybory, ale do sejmu i senatu! Rodowity Warszawiak z dziada pradziada:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Gdyby wybory były 01.11 to frekwencja byłaby IP: *.aster.pl 22.10.07, 21:50 Popatrz...czyli jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę :) Gratuluję :) Zulu Gula :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Warszawiaku nie błysnąłeś IP: *.aster.pl 22.10.07, 22:23 Jeżeli nie czytałeś i nie wiesz jakie teraz były zasady głosowania. Poczytaj. Natomiast w poprzednich wyborach frekwencja była w mojej komisji i komisjach okolicznych prawie 70% więc bez euforii. Wynajmujący stadnie mieszkania poszli głosować. Na Ursynowie mieszka mnóstwo przyjezdnych także w blokach właściwego Ursynowa i Natolina, że o Kabatach nie wspomnę. Bazar zwany ,,Na dołku'' jest tego przykładem. Natomiast redakcja GW pretendująca do miana gazety dla inteligencji mogłaby się nauczyć się poprawnego polskiego - to notoryczne jak na wsi i prowincji używanie ,,na'' zamiast w, do itd. Jak w USA ,,ain't''. Humanista znalazłby zapewne wiele innych błędów. Warszawianin od paru pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Warszawiaku nie błysnąłeś IP: *.chello.pl 22.10.07, 22:33 > Natomiast redakcja GW pretendująca do miana gazety dla inteligencji > mogłaby się nauczyć się poprawnego polskiego - to notoryczne jak na wsi i prowincji używanie ,,na'' zamiast w, do itd. Masz na myśli nazwy dzielnic? To Cię zmartwię, poprawne są formy "na Ursynowie", "na Białołęce", "na Woli" itd. Aha, i "w Konstancinie- Jeziornie", o czym wielu warszawiaków nie wie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Re: Warszawiaku nie błysnąłeś IP: *.aster.pl 22.10.07, 23:00 Oczywiście, że nie chodzi mi o nazwy dzielnic ale zwroty w języku codziennym. Poczytaj lub posłuchaj też zauważysz. Natomiast lat temu 20 jechało się do Tarchomina a nie na Tarchomin itd. Do miasta tj. centrum a nie na miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert List z Londynu IP: *.aster.pl 22.10.07, 23:07 Dostałem dzisiaj bardzo ładny list od kolegi z Londynu. Od warszawiaka wykształconego i znakomicie radzącego sobie w życiu. Aktualnie zarabia krocie na emigracji. Poniżej cytuję co napisał. A jest to cała prawda tym jak myślą ludzie wykształceni a nie wykształciuchy :) "No i stalo sie.Trzeba przyznac ze naiwnosc polakow jest nie mniejsza niz za wyborow prezydenckich Tyminski - Walesa. £ykaja ladna gatke bez mydla :-))).Nie wszyscy pamietaja rzady mazowieckiego,suchockiej + wladzy UW w warszawie. No i co dalej Kolego ???.Chyba czas wracac do polski bo to teraz bedzie druga irlandia lub hiszpania.Znaczy guiness+ corrida :-) Regards, Piotr" Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: List z Londynu 22.10.07, 23:26 Twój kolega jest w tym Londynie na szczęście w zdecydowanej mniejszości a zdecydowana większość jednak oceniła obecną sytuację zgoła inaczej. Tak więc nie wiem co list osoby nie podającej choćby jednego argumentu i zaliczającej się do 11% elektoratu PiS w Anglii miałby oznaczać? Ale kolega bez dwóch zdań pasuje do PiS, zero argumentów ale pisanie jak to było i będzie źle, cały PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: List z Londynu IP: *.aster.pl 22.10.07, 23:31 Mógłbyś mu najwyżej buty czyścić. Rozumiem, że jesteś dzieckiem i nie pamiętasz wyborów o których On pisze. W takim razie mylisz pojęcia. Tobie nie chodzi o konkrety. Ty chcesz żeby ktoś Ci opowiedział jak to było gdy bawiłeś się w piaskownicy psią kupką :) Typowy wyborca PO myśli tak ===> jestem inteligentny bo głosowałem na PO, noszę garnitur i mówię, że jestem inteligentny :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: List z Londynu 22.10.07, 23:34 A ty jesteś idiotą, czyli gościem który jest jasnowidzem i ocenia mój wiek, wykształcenie i status społeczny na podstawie trzech zdań w internecie. Brawo również pasuje do PiS jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: List z Londynu IP: *.aster.pl 22.10.07, 23:44 > "A ty jesteś idiotą, czyli gościem który jest jasnowidzem i ocenia mój wiek, wykształcenie i status społeczny na podstawie trzech zdań w internecie." Tylko wiek chłopie :) Naucz się czytać ze zrozumieniem i nie opluwaj więcej. To będzie pierwszy krok abyś przestał pasować jak ulał do wizerunku typowego zwolennika PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: List z Londynu 22.10.07, 23:56 Ale tego też nie da się określić na podstawie trzech zdań, bo po prostu nie oceniam negatywnie przemian po 89r a to nie jest zależne od wieku jeśli to pamiętam tylko poglądów. A poza tym napisałeś że mógłbym koledze buty czyścić, czyli oceniłeś mnie na podstawie kilku zdań. A "buty czyścić" nie używa się do oceny wieku tylko zarobków, pracy, wykształcenia, ilości dzieci itd czyli rzeczy na które mamy wpływ, na wiek takowe nie mamy. Więc oceniłeś mnie nie tylko na podstawie wieku. Chyba że zrobiłeś to nieświadomie, to wtedy nie jesteś idiotą. Ale w mojej ocenie to zrobiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
mcov poparcie wzroslo 20 pkt proc czyli 50%... 23.10.07, 01:08 Oni nigdy sie tego nie naucza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Podobno w sklepach brakuje K O P E R T :-( IP: *.aster.pl 23.10.07, 13:00 A słyszeliście, że podobno w sklepach papierniczych zabrakło już kopert? Ciekawe czy jedynym powodem jest dojście do władzy lodziarzy z PO :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Podobno w sklepach brakuje K O P E R T :-( 23.10.07, 20:35 Gość portalu: Malwina napisał(a): > A słyszeliście, że podobno w sklepach papierniczych zabrakło już kopert? Ciekaw > e > czy jedynym powodem jest dojście do władzy lodziarzy z PO :)) Eeeee tam. Ja słyszałem że wykupili je goście z PiS. Dla każdego po jednej, żeby mogli w nie swój CAŁY dobytek zapakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: List z Londynu IP: *.chello.pl 22.10.07, 23:43 I ten wykształcony kolega robi błędy ortograficzne i nie używa wielkich liter w nazwach własnych? Odpowiedz Link Zgłoś
f.sinatra Re: List z Londynu 23.10.07, 08:03 > Dostałem dzisiaj bardzo ładny list od kolegi z Londynu. Od warszawiaka > wykształconego i znakomicie radzącego sobie w życiu. Aktualnie zarabia krocie n > a > emigracji. Poniżej cytuję co napisał. A jest to cała prawda tym jak myślą ludzi > e > wykształceni a nie wykształciuchy :) No popatrz, a na forum ogólnopolskim taki list dostała "adela 30". Niezła ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp To ty jesteś w końcu adela czy robert, kłamco?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 10:26 A oto dowód, pajacu, ten sam list na innym forum: List z Londynu Autor: adela_30 22.10.07, 23:16Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Dostałam dzisiaj bardzo ładny list od kolegi z Londynu. Od warszawiaka wykształconego i znakomicie radzącego sobie w życiu. Aktualnie jest managerem w dużym światowym koncernie i zarabia krocie na emigracji. Poniżej cytuję co napisał. A jest to cała prawda tym jak myślą ludzie wykształceni a nie wykształciuchy :) "No i stalo sie.Trzeba przyznac, ze naiwnosc Polakow jest nie mniejsza niz za wyborow prezydenckich Tyminski - Walesa. £ykaja ladna gadke bez mydla :-))). Nie wszyscy pamietaja rzady mazowieckiego,suchockiej + wladzy UW w warszawie. No i co dalej???. Chyba czas wracac do polski bo to teraz bedzie druga irlandia lub hiszpania.Znaczy guiness+ corrida :-) Regards, Piotr" Cholerny, kłamliwy, dupek z PISU. Białe jest białe, pajacu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat PS IP: *.aster.pl 22.10.07, 23:03 Myślę że podane przez Ciebie przykłady są oczywiste i nie podlegające dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natoolyn Re: Warszawiaku nie błysnąłeś IP: *.acn.waw.pl 23.10.07, 10:58 Na "nowym" Ursynowie większość to przyjezdni. Młodzi, zdolni ludzie z całej Polski, którzy osiągnęli sukces i kupili mieszkania na Ursynowie. Jednak większość Ursynowa to stare blokowiska! I ja właśnie z nich jestem. Mieszkam przy wspomnianym bazarku "Na dołku". W połowie jestem napływowy w połowie rodowity (co najmniej od 4 pokoleń) głosowałem na PO jak 99% moich znajomych z Natolina i całej reszty Ursynowa. Ursynów jest młodą, dynamicznie (choć trzeba przyznać, że bez ładu i składu) rozwijającą się dzielnicą. To dzielnica ludzi, którzy chcą się rozwijać (stąd tylu tu studentów i ludzi z wyższym wykształceniem). Ursynów zagłosował na rozwój, przedsiębiorczość, dynamiczność. Trzeba rozliczać przeszłość - lustracja czy dekomunizacja. Ale nie to nie może być sensem rządzenia! Kaczyńscy nie mieli Ursynowowi nic nowego do zaproponowania. To, że przez dwa lata nie ruszyli lustracji i dekomunizacji tłumaczyli "układem", złymi sądami, złymi mediami... Jak zaczęli mówić, że nie będzie elit i że trzeba rozliczyć majątki bogatych, to taki populizm, rodem z rewolucji październikowej, musiał oznaczać ich klęskę na Ursynowie - jak widać i w całej Polsce. Ursynów zagłosował na "lepsze jutro" a nie na ciągłą wojnę, gdzie przeciwnikiem są wszyscy wokół a zarazem nikt konkretnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Sukces lub sprzedali ziemię IP: *.aster.pl 23.10.07, 11:32 Taka jest prawda. Jest natomiast duża różnica pomiędzy Natolinem i Ursynowem, Natolin to prawie wyłącznie mieszkania spółdzielni. SM Imielin jeszcze teraz ociepla bloki z czym w Natolinie poradzono sobie kilkanaście lat temu. Problemem PiS jest brak amunicji jak mawiam tj. ludzi inteligentnych potrafiących pracować efektywnie. Dlatego przez dwa lata nie opracowano praktycznie żadnej ustawy o których mówiono tak wiele a które są niezbędne dla poczucia bezpieczeństwa społeczeństwa. Jest to partia gospodarczo socjalistyczna a np. przez dwa lata nie opracowano tzw. pakietu Kluski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natoolyn Re: Warszawiaku nie błysnąłeś IP: *.acn.waw.pl 23.10.07, 12:27 Na "nowym" Ursynowie większość to przyjezdni. Młodzi, zdolni ludzie z całej Polski, którzy osiągnęli sukces i kupili mieszkania na Ursynowie. Jednak większość Ursynowa to stare blokowiska! I ja właśnie z nich jestem. Mieszkam przy wspomnianym bazarku "Na dołku". W połowie jestem napływowy w połowie rodowity (co najmniej od 4 pokoleń) głosowałem na PO jak 99% moich znajomych z Natolina i całej reszty Ursynowa. Ursynów jest młodą, dynamicznie (choć trzeba przyznać, że bez ładu i składu) rozwijającą się dzielnicą. To dzielnica ludzi, którzy chcą się rozwijać (stąd tylu tu studentów i ludzi z wyższym wykształceniem). Ursynów zagłosował na rozwój, przedsiębiorczość, dynamiczność. Trzeba rozliczać przeszłość - lustracja czy dekomunizacja. Ale nie to nie może być sensem rządzenia! Kaczyńscy nie mieli Ursynowowi nic nowego do zaproponowania. To, że przez dwa lata nie ruszyli lustracji i dekomunizacji tłumaczyli "układem", złymi sądami, złymi mediami... Jak zaczęli mówić, że nie będzie elit i że trzeba rozliczyć majątki bogatych, to taki populizm, rodem z rewolucji październikowej, musiał oznaczać ich klęskę na Ursynowie - jak widać i w całej Polsce. Ursynów zagłosował na "lepsze jutro" a nie na ciągłą wojnę, gdzie przeciwnikiem są wszyscy wokół a zarazem nikt konkretnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdiosPis Re: Gdyby wybory były 01.11 to frekwencja byłaby IP: *.acn.waw.pl 22.10.07, 22:54 > Zacznijcie wreszcie płacić tu podatki a nie tylko narzucacie > prawdziwym warszawiakom władzę pseudointeligentów i kombinatorów z > PO. Wiekszosc ludzi, ktorzy nie sa warszawiakami i tak placi tutaj podatki bo latwiej sie rozliczyc na miejscu. Innymi slowy - nie rob z siebie idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Te pół miliona nie zameldowanych też? IP: *.aster.pl 22.10.07, 23:06 Bo trudno w to uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Gdyby wybory były 01.11 to frekwencja byłaby 22.10.07, 23:47 > Gdyby wybory były 1 listopada to frekwencja wyniosłaby 10%. > Reszta prawdziwych warszawiaków byłaby w tym czasie w domach :)) ... czyli wtedy PiS dostałby w kupper także na ścianie wschodniej, w tych kilku województwach, gdzie jeszcze ma jakiekolwiek poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Gdyby wybory były 01.11 to frekwencja byłaby IP: *.aster.pl 25.10.07, 23:28 juras. bycie "prawdziwym warszawiakiem" to obciach. inteligencja wyjechała lub wyginęła. teraz "pw" to potomek menelskiej rodziny "cfaniakuf" z pragi czy woli. cep bez krzyny samokrytycyzmu, który myśli że jak "siem urodził" to "wyksztaucenia nie trza". to wynik mojej obserwacji po 8 latach mieszkania tutaj. wyjątki są, jak nazwa wskazuje, rzadkością. sól i krew tego miasta to "napływ". oni są przyszłością, zdrową tkanką. "pw" to przeszłość, która to czuje. by i bez sentymentów. nie żal mi was. Gość portalu: Juras napisał(a): > Gdyby wybory były 1 listopada to frekwencja wyniosłaby 10%. > Reszta prawdziwych warszawiaków byłaby w tym czasie w domach :)) > Zacznijcie wreszcie płacić tu podatki a nie tylko narzucacie prawdziwym > warszawiakom władzę pseudointeligentów i kombinatorów z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiu z Pruszkow Szpital tanio kupię IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.10.07, 22:23 I czekam na cud gospodarczy. I likwidację CBA bo mi przeszkadza w kręceniu lodów Odpowiedz Link Zgłoś
schwarze_sonne Re: Szpital tanio kupię 22.10.07, 22:27 Gość portalu: Zdzisiu z Pruszkow napisał(a): > I czekam na cud gospodarczy. > I likwidację CBA bo mi przeszkadza w kręceniu lodów to wy w Tworkach lodziarnie macie??? gud ajdia..nie ma to jak wychodzenie z choroby przez prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisiu Re: Szpital tanio kupię IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.10.07, 22:40 ciebie na pewno do interesu nie dopuszczą, mnie - tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiu Re: Szpital tanio kupię IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.10.07, 22:45 a ztym i Tworkami - zgadłeś. Chronia mnie tam przed wrednym CBA i wyrabiaja zwolnienie Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów 22.10.07, 22:39 Tego by tylko brakowało aby Warszawa nie stanęła na wysokości zadania i nie była w pierwszym szeregu obalających IVRP. A mówienie że "prawdziwi" warszawiacy zagłosowali z PiS to bzdura i tyle. A gdyby tak było to to dopiero byłby wstyd że prawdziwi warszawiacy zaliczają się do osób z wykształceniem podstawowym, a frekwencję robą przyjezdni z wyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.10.07, 22:39 szkoda , że nie ma żadnej informacji o mojej dzielnicy - Śródmieściu Południowym... ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ursynów dzielnica inteligencka ????? IP: *.aster.pl 22.10.07, 23:26 Chyba żart. Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bt Re: Ursynów dzielnica inteligencka ????? IP: *.aster.pl 23.10.07, 08:01 Też się uśmiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Tak - statystyki są bezlitosne IP: *.aster.pl 23.10.07, 09:17 Natomiast jakość tej inteligencji to zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian Re: Ursynów dzielnica inteligencka ????? IP: *.acn.waw.pl 23.10.07, 09:46 Mam bliską rodzinę na Ursynowie i bywam tam często. Widzę sporo dresów i blokersów (nie u rodziny w domu, wyjaśniam, tylko na ulicach). Sporo część dziennikarzy ze Stołecznej jest za to z Ursynowa i dlatego lansują idylliczny obrazek nieistniejącej dzielnicy. Trzeba czasem wyjść ze swojego zamkniętego za strzeżonym płotem osiedla i się rozejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Re: Ursynów dzielnica inteligencka ????? IP: *.aster.pl 23.10.07, 11:41 Pytanie gdzie Ursynów, Natolin czy Kabaty. Różnica jest duża. Cały Ursynów ma tę ,,wadę'' że ma metro. Dlatego część mieszkań jest wynajmowana m.in. przeogolone łby. Poza tym na Ursynowie mieszkają też ludzie z rozbiórek itp. a w Natolinie i Kabatach takich już prawie nie ma. Ja przynajmniej odczuwam różnicę gdy jestem na Ursynowie. Tam bym nie chciał mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ursynów dzielnica inteligencka ????? IP: *.aster.pl 23.10.07, 19:40 W Wawie nie ma już dzielnic inteligenckich. Kiedyś może taki charakter miały fragmenty Żoliborza czy Saskiej Kępy. Teraz gadanie o inteligenckim charakterze Ursynowa to lipa z folderów firm deweloperskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Ludzie nie znają Warszawy i nie rozumieją IP: *.aster.pl 23.10.07, 19:57 Żoliborz był inteligencki przez kilka przedwojennych lat. Po wojnie dokwaterowywano tam najgorszą hołotę podobnie było z Saską Kępą. Był tam swoisty misz masz. Tak samo jest z Ursynowem - misz masz. Pytanie tylko jaki procent inteligencji mieszka w poszczególnych częściach miasta. Sądząc np. z zachowania zwłaszcza młodych osób w metrze to nie jest inteligencka dzielnica. Tylko mają papiery. Słowa przepraszam, dziękuję są używane tak często jak w Moskwie. Problem , że gdzie indziej jest gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ludzie nie znają Warszawy i nie rozumieją IP: *.aster.pl 23.10.07, 21:09 Złośliwi podkreślali że Platformę popierają ludzie z wyższym wykształceniem ale... jak zbadać dokładnie rdzeń elektoratu to okazuje się że wyższe to licencjat na prywatnej uczelni. Może z tym inteligenckim Ursynowem jest tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Ludzie nie znają Warszawy i nie rozumieją 25.10.07, 15:24 A ci starsi z wyższym co poparli pis to po komunistycznych uczelniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Bemowo... IP: *.acn.waw.pl 22.10.07, 23:36 Całe WSI głosowało na PO. Ot i zagadka się wyjaśnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: *.chello.pl 22.10.07, 23:49 hehe, racja :) Ursynów-Stokłosy się melduje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.10.07, 02:38 Urodzilem sie i wychowalem w Warszawie ale o tym, ze Ursynow jest "inteligencki" to sie dowiedzialem dopiero z Gazety Wyborczej... Czy moze mi ktos wytlumaczyc jaki zwiazek z "inteligenckoscia" ma liczba zarejestrowanych firm? Odpowiedz Link Zgłoś
artremi Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów 23.10.07, 03:11 Ja tez sie urodzilam i wychowalam w Warszawie i zawsze myslalam ze Ursynow jest typowo robotniczy, a co najwyzej ludzie z niskiej/sredniej klasy na dorobku. Odpowiedz Link Zgłoś
zaganar Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów 23.10.07, 07:19 Wytłumaczenie jest proste. PO wygrało na Ursynowie, więc Gazeta Wyborcza (a przepraszam Wybiórcza) próbuje ludzią wmówić jakoby to osoby inteligentne głosowały na tę partię - po to by ci mniej rozgarnięci wiedzieli do kogo równać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ bo te redaktory tam zamieszkuja! IP: *.hapay.pl 23.10.07, 10:41 bo te redaktory tam zamieszkuja! Proste rownanie dla debili glosowales na PO znaczy sie jestes elyta, inteligent... ludzie to naiwniaki jednak a myslenie podobno nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów 23.10.07, 22:07 Gość portalu: eurofanatik napisał(a): > Urodzilem sie i wychowalem w Warszawie ale o tym, ze Ursynow jest "inteligencki > " > to sie dowiedzialem dopiero z Gazety Wyborczej... Czy moze mi ktos wytlumaczyc > jaki zwiazek z "inteligenckoscia" ma liczba zarejestrowanych firm? Bo ta 'inteligenckość' to takie słówko-wytrych. Podejrzewam, że autorowi tekstu chodziło raczej o to, że na Ursynowie mieszka dużo ludzi młodych (a na pewno bardzo mało staruszków), wielu z nich jest nieźle wykształconych (niekoniecznie trzeba tu mówić od razu o doktoratach), wielu jest w trakcie zdobywania tego wykształcenia (studenci). To po prostu taka antyteza "moherowej wsi", gdzie niekoniecznie wszyscy muszą chodzić w moherowych beretach i mieć za sobą tylko 6 klas podstawówki. To raczej przeciwstawienie między różnymi sposobami pojmowania świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gae. wyb=komuniści Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: 81.219.48.* 23.10.07, 07:11 Gazete wyborcza to komuniści Polska o tym wie. Tak besczelnie propagować Po i ich wygraną to hańba dla polskiej niby nie zależnej prasy,tusk to czarodziej za 3 miesiące będziemy mieli Irlandię albo drugą Japonię ha ha i w to ci ludzie uwierzyli ciemna rasa się przekonają jeszcze jak im tusk da ale kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 miasto wykształciuchów wybrało Nelly 23.10.07, 07:49 Maja Warszawo, co się z Tobą stało? Wybrać Nelly żonę Marii? Chyba, że chodziło aby Jarek K. miał kolejną damę do towarzystwa, jak znudzi mu się Szczypińska, to będzie miał Nelly! Niech się cieszy! Adam też miał swoją Ewę? Wiemy jak to się skończyło! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów 23.10.07, 07:52 Najważniejsze, że nie ma przy władzy PiS! Czas na posprzątanie i oczyszczenie kraju z poszukiwaczy duchów postkomuny, komunistów, oligarchów, wykształciuchów, zomowców, pijaków, układu, itd... 21 października zostało poczęte nowe dziecię, przyjdzie też czas na poród!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bt Praga południe to już nie warszawska dzielnica? IP: *.aster.pl 23.10.07, 07:54 A gdzie dane z pragi południe, to już nie warszawa? a niby ursynów to inteligencka sypialnia(bzdura totalna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: *.aster.pl 23.10.07, 08:05 Tak to jest jak osoby niezorientowane piszą o mieście, którego nie znają. Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Uwielbiam te komentarze polaczków 23.10.07, 08:41 Patrzcie jaki ja jestem super - jestem po prostu super od pokoleń. Nie to co wy wieśniaki. Żałosne. Tak przy okazji to głosowałem na Ochocie i w mojej komisji średnia wieku to było chyba z 65+, a i tak zdecydowanie wygrała PO (680 głosów PO 170 PiS). Czyli jednak nie jest tak, że wszyscy starsi to głosują na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 08:46 Gość portalu: Juras napisał(a): > Gdyby wybory były 1 listopada to frekwencja wyniosłaby 10%. (...) A gdyby były 25 grudnia to już w ogóle... I co z tego? Ludzie, nie odpowiadajecie - ten spamer wrzuca te same teksty metod a CTRL C - CTRL V pod każdy wątek o wyborach w Warszawie. Typowy PiSowczyk, dzielący świat na dobrych "nas" i złą "resztę". I ten kolega w Londynie... Długoś myślał nad tym tekstem? Ludzie wybrali tak, a nie inaczej. Uszanuj to. I pozbądź się typowo lewackiego myślenia, że jeśłio ktoś nie głosował na "jedynie słuszną opcję" to albo jest głupi, albo został zmanipulowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjątek od reguły? Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: 212.182.117.* 23.10.07, 08:49 Mieszkam na Pradze Północ. Mam wyższe wykształcenie. Głosowałam na PO. Większość moich znajomych również. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: *.sferia.net 23.10.07, 09:01 Na pewno mozemy sobie pogratulowac wszyscy :) Zauwaz tylko, ze ten inteligencki Uresynow, o ktorym pisza, to tak naprawde nowe osiedla pod Kabatami. Stary Ursynow - taki Imielin np. w duzej mierze jest osiedlem robotniczym. Mieszkaja tam ludzie kiedys budujacy te bloki. Owszem swego czasu sporo bylo inteligencji, ale tak naprawde w koncowce lat 90., kto tylko mogl, uciekal z wielkiej plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Bem Bemowo to już nie wojskowi IP: *.acn.waw.pl 23.10.07, 09:37 Dobry wynik PO na Bemowie to żadne zaskoczenie. Wyborcza posługuje się nieświeżym stereotypem. Wojskowi z lotniska, WAT-U itd. znikają w fali nowych mieszkańców. Ta dzielnica to mozaika nowych osiedli, gotowych i w budowie. Podobnie jak na Ursynowie, gdzie nie ma już gdzie budować, albo na Białołęce, tylko że z lepszym dojazdem do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: Bemowo to już nie wojskowi IP: *.acn.waw.pl 23.10.07, 09:43 Dokładnie to samo chciałem napisać.. chyba rzeczywiście nikt z Gazety dawno na Bemowie nie był.. moi rodzice mieszkaja tu od 26 lat i jakoś nigdy za SLD nie byli.. i nie znam nikogo kto by był tutaj za SLD.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Bemowo to już nie wojskowi IP: 195.8.217.* 23.10.07, 10:01 A ja myślę, że bardzo wielu ludzi dosżło do wniosku, że tym razem należy poprzeć PO, gdyż jest to jedyna siła, która ma szansę odsunąć drobiową partię od władzy. I bardzo dobrze, że tak się stało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @narchista o slodka naiwnosci... IP: *.hapay.pl 23.10.07, 09:59 o slodka naiwnosci... czy g...o w ładnym papierku lepiej smakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos z Pragi Jak głosowało miasto warszawiaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 10:50 No cóż, "miasto wykształciuchów" to najwyraźniej nie jest "miasto warszawiaków" Ursynów - dzielnica inteligencka, od kiedy??? Przecież to ordynarne blokowisko dla imigrantów ze wsi i małych miasteczek, z racji swoich kompleksów najbardziej podatnych na propagandę Agory i TVNu. Gdyby wybory były na Wszystkich Świętych, frekwencja może by wyniosła i 10% (bo wieś głosowałaby u siebie na wsi), ale za to oddawałaby realne sympatie rodowitych warszawiaków - a ci, przy całym szacunku do Tuska, nigdy nie zagłosowaliby na żadnego "spadochroniarza" z Gdańska, kimkolwiek by był. Odpowiedz Link Zgłoś
gixera Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów 23.10.07, 11:20 "inteligenckie dzielnice", a to dobre, jak wszędzie mieszkaja tam zarówno ludzie rzeczywiście inteligientni, jak i prostaki, którym słoma z butów wychodzi. Dowcip dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: *.aster.pl 23.10.07, 11:32 Denerwują mnie takie artykuły, które rozdzielają dzielnice miasta na inteligenckie, robotnicze, hutnicze, itp. Przestańmy się dzielić na tych z lepszej części Warszawy i gorszych.To jest chore.Mieszkałam na Żoliborzu, teraz mieszkam na Ursynowie za rok będę na Pradze.Tworzycie jakieś kasty w tym mieście.Bądżmy rozsądni.Pozdrawiam prawdziwych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Der Reisende Polacy - nie dajmy się podzielić IP: *.centertel.pl 23.10.07, 12:36 Polka, przecież im dokładnie o to chodzi: o dzielenie Polaków. Najpierw podzielili sobie Polskę na A i B, wmawiając ludziom, która jest tą rzekomo lepszą, a którą tą rzekomo gorszą. Teraz biorą się za dzielnice Warszawy, potem - także innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Wilanów - najbardziej "inteligencka" dzielnica IP: *.stat.gov.pl 23.10.07, 15:56 tzw. zatoka czerwonych świń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Gdby tak Gazetowcom sie chcialo... IP: 194.181.0.* 23.10.07, 16:16 Ta analiza to oczywiscie ROTFL. ale warto zrobic wlasna analize - wejsc na wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/KOMISJE/140000/146501.htm gdzie sa wyniki z poszczegolnych komisji i porownac wyniki DOWOLNEJ DZIELNICY z komisji obslugujacych nowe blokowiska z tymi obslugujacymi stara zabudowe. Ewidentnie widoczny jest podzial. W wielu miejscach stosunek glosow PiS/PO jest 3:4 w starej zabudowie (niezaleznie od dzielnicy). Gdzieniegdzie LiD ma wiecej niz PiS (osiedla wojskowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Najlepszy wynik PiS w Warszawie IP: 194.181.0.* 23.10.07, 16:25 wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/P/140000/146512_681.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Jak głosowało miasto wykształciuchów IP: *.aster.pl 23.10.07, 17:22 Jak zwykle media sieją Ściemę. Jacy to warszawiacy. Zjechała się wiocha i głosowała. Skąd ta wiedza. Na podstawie kilku zapytanych osób. Odejmijcie tych przyjezdnych i wyjdzie 30%. Kiedy media przestaną kłamać i później dziwią się, że w sondażch są na ostatnim miejscu w Europie i na Świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jak głosowało miasto wykształciuchów 23.10.07, 20:05 > Jak zwykle media sieją Ściemę. Jacy to warszawiacy. Zjechała się > wiocha i głosowała. Nie rozumiem cię - a co to zmienia? W Warszawie mieszkają ludzie, którzy mają dość zaściankowej mentalności i moherstwa. Takie to dziwne? Oczywiście, że wielu z nich to przyjezdni, którzy szukają po prostu normalności. To tak, jakbyś się dziwiła, że głosujący w Londynie i Dublinie to 'przyjezdni'. No i co? Wyobraź sobie teraz, że ci ludzie wyjechaliby do domów głosować. Co by to zmieniło? Ano tylko tyle, że PO wygrałaby równiutko we wszystkich województwach, a tak PiS ma na osłodę ścianę wschodnią... Przecież fakt, że jest się wykształciuchem, to fakt na całe życie :) i miejsce zamieszkania tego nie zmienia. Podobnie, jak nie zmienia preferencji wyborczych. PS. Bardzo się cieszę, że do mojego miasta przyjeżdżają TACY przyjezdni, tacy mądrzy, wykształceni, inteligentni i normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Bemowo - jestem dumny :) IP: *.acn.waw.pl 23.10.07, 19:00 huhu, 4 miejsce pod względem odsetka głosujących na PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek za 2 lata nowe wybory, jak w banku!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 23.10.07, 23:09 wróci PiS, bo te kolejne dwa lata będą dla Polski stracone, ok? Wielka szkoda, że tak się stało, dalej tracimy czas, ale to wola większości, która w Polsce jest bardzo podatna na opinie w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś