Gość: tomcat Za 3 lata będzie widać jakie to gó.. IP: *.aster.pl 06.12.07, 21:36 Gdy obok będzie Złota 44 czyli projekt Daniela Libenskinda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Pardon IP: *.aster.pl 06.12.07, 21:41 Projekt Daniela Libeskinda można już zobaczyć w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Pardon IP: *.aster.pl 08.12.07, 03:28 w internecie, to można zobaczyć nawet Stadion Narodowy :-D))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Złotą 44 zobaczysz za 3 lata w naturze. IP: *.aster.pl 09.12.07, 16:45 Wtedy prawda dotrze do wszystkich. Możesz zobaczyć jak będzie wyglądał ten budynek już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRETOR Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na IP: *.acn.waw.pl 07.12.07, 02:14 Powinni wykreślić PKiN z listy zabytków i go rozebrać. Następnie trzeba by było odtworzyć siatkowy układ ulic i zabudować to wieżowcami z dominatą ponad 300-400 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jordan Napływowe burasy ze wsi... IP: *.nettelinwestycje.pl 08.12.07, 11:20 ...sugeruję prostaki byście zamknęli ryje i nie decydowali o wizerunku miasta Warszawiaków. Wy możecie sobie najwyżej decydować czy koziołki mają się pukać albo czy hejnał ma być grany punktualnie o 12.00. Nie jesteście tu mile widziani intruzy, dla których Warszawa to stan konta, a nie miłość. Jedyne co zostawiacie w moim mieście to słomiany ślad na chodnikach. Pozdro dla Rodowitych...Nie pozwólmy by nasze miasto straciło bezpowrotnie swój styl i charakter przez napływowy małomiasteczkowy folklor, który nie ma szacunku dla naszej ukochanej Warszawy. "Nie mówię szeptem gdy mówię skąd jestem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Napływowe burasy ze wsi... IP: *.aster.pl 08.12.07, 19:05 siemka Jordan ;-) a chodziłeś może do Ogródka Jordanowskiego? bo ja do tego na Odyńca. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pyorunochron przeciez Warszawa to wies 08.12.07, 21:16 Przeciez Warszawa to wies - i to w dodatku najwieksza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów pierunochron IP: *.aster.pl 08.12.07, 22:46 co sie martwisz co sie smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa fanstonsów to palant IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 14:31 fanstonsów to palant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów bujaj wory! IP: *.aster.pl 09.12.07, 16:11 PiSdziaku :-D www.youtube.com/watch?v=x_1vX-8uUUk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów zenek IP: *.aster.pl 09.12.07, 16:21 zostaw kompa w spokoju, bo jak cie szef przyuważy, to degradacje ze zmywaka do czyszczenia kibelków masz jak banku :-D www.youtube.com/watch?v=XivYD8fYu2g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa fanstonsów to palant IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 16:42 najpierw połknij g_ó__wno zanim siądziesz do klawiatury, szambonurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów zenek nie jąkaj sie ;-) IP: *.aster.pl 10.12.07, 03:24 dzieci są okrutne :-( ale nie peniaj są też przypadki beznadziejne :-D : www.youtube.com/watch?v=Y2qqxT7X49s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: zenek nie jąkaj sie ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.07, 19:13 jaki zenek, mośku? Najpierw naucz się czytać ty niedoskrobany genetyczny bublu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: zenek nie jąkaj sie ;-) IP: *.aster.pl 10.12.07, 21:49 jak to jaki?? przygłupiasty!!! oczywiście! :-) kęsaj bryłke, mondziole! www.youtube.com/watch?v=82Qreos1BlY:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: zenek nie jąkaj sie ;-) IP: *.aster.pl 10.12.07, 22:01 www.youtube.com/watch?v=82Qreos1BlY jodłuj teraz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meegaan Re: Oszalałeś???!!! IP: *.acn.waw.pl 10.12.07, 21:54 to może rozbierzemy też wieżę eiffla bo brzydka i wieże w pizzie bo krzywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja te sprawy zostawmy franolom i macaroni! IP: *.aster.pl 11.12.07, 10:20 zajmijmy się lepiej naszym molochem :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makakana Re: Łapy precz od Pałacu!!!! IP: *.acn.waw.pl 10.12.07, 21:55 to jedyny obiekt architektoniczny, który kojarzy się ze stolicą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdemar Waligorsk Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na IP: *.58.227.87.static.ang.siw.siwnet.net 11.12.07, 10:08 Zapraszam na Blog: zburzpalackultury.blog.onet.pl/2,ID180074033,index.html Valdemar Waligorski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał pójdźmy dalej- precz z caratem!! IP: *.aster.pl 13.12.07, 10:29 wszystkie XIX wieczne budynki są symbolem dominacji Caratu, rosyjskiej buty i terroru, w końcu powstały pod zaborami. Powinno się wszystkie budynki powstałe między 1795 a 1918 wyburzyć a na ich miejsce wreszcie postawić coś nowoczesnego- szklano betonowy klocek im wyższy tym lepszy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja a może zmniejszymy PKiN do rozmiaru ... IP: *.aster.pl 13.12.07, 11:04 XIX wiecznego budynku? albo do rozmiaru przenośnego kibla najlepiej :] Odpowiedz Link Zgłoś
janwaza Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na 14.12.07, 12:33 oleju nalej sobie do głowy i potem pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na IP: *.aster.pl 14.12.07, 13:17 on już ma "nalane" do łba :-D www.youtube.com/watch?v=82Qreos1BlY Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie da się rozebrać pomnika Stalina 15.12.07, 20:54 "Postępowa" opinia ("jak psa szczekanie, który tak się wdroży Do cierpliwie i długo noszonej obroży, Że w końcu gotów kąsać rękę, co ją targa") uważa, że jest trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Nie da się rozebrać pomnika Stalina IP: *.aster.pl 15.12.07, 23:59 jest i będzie trendy ;-) www.youtube.com/watch?v=HqtlcTu9Xr0VENCEREMOS! Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Nie da się rozebrać pomnika Stalina 16.12.07, 11:16 Gość portalu: fanstonsów napisał(a): > jest i będzie trendy ;-) > (...) Dla postępaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilhelm Re: jest i będzie trend(y)owaty :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 18:34 Pałac jest piękny jak warszawianki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja PKiN będzie pokonany!!! IP: *.aster.pl 17.12.07, 20:13 www.bryla.pl/bryla/1,85301,4769905.html :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów to sie jeszcze okaże... IP: *.aster.pl 17.12.07, 22:19 a tak generalnie, to wisi mi to najważniejsze, że będzie stał tam gdzie stoi do końca świata i jeden dzień dłużej ;-D www.youtube.com/watch?v=Nz7vCrlrXDQ&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja przecież twój świat się już skończył! IP: *.aster.pl 18.12.07, 15:54 w 1989 roku :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów spokojna twoja kalarepa! IP: *.aster.pl 18.12.07, 18:44 to twój sie skończył w tym roku :-D www.youtube.com/watch?v=gAHkasP0N-A Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Stoi czy nie - musi przestać dominować nad miastem 20.12.07, 09:43 Jeśli przestanie przytłaczać Warszawę, to przestanie też być pysznym pomnikiem Stalina, pozostając już tylko architektonicznym cudactwem, groteskową ciekawostką. Dlatego trzeba mu odebrać otaczające go wydmuchowo, tę zaropiałą ranę, przez którą wciąż zakaża i poraża miasto. Trzeba to zabudować, wypełnić i pobudzić do życia jako normalną dzielnicę, w której tylko gdzieś na jednym z podwórek stoi muzealny rupieć. Reszty powinny dopełnić planowane ostatnio w Warszawie wysokościowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Tworki stoją otworem dla ciebie!;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 13:02 Wiele miast ma podobne budynki, bo ta architektura akurat jest wzorowana na drapachach chmur z Nowego Jorku;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja zobaczcie na downtown w Chicago! IP: *.aster.pl 20.12.07, 15:46 tam żaden stary wysokościowiec typu PKiN nie dominuje nad miastem pora, aby centrum Warszawy stało się nowoczesne! Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 Oczywiscie 23.01.08, 23:54 Gość portalu: racja napisał(a): > tam żaden stary wysokościowiec typu PKiN nie dominuje nad miastem > > pora, aby centrum Warszawy stało się nowoczesne! > > Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Tworki stoją otworem dla ciebie!;-) 07.01.08, 14:02 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > Wiele miast ma podobne budynki, bo ta architektura akurat jest > wzorowana na drapachach chmur z Nowego Jorku;-) Nikt w Nowym Jorku nie urządza wokół takiego budynku wydmuchowa ku jego czci - to chore wyburzyć w takim celu kawał miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Tawariszcz znowu by zamykał w psychuszkach? 07.01.08, 14:04 To może niech sam dla siebie urządzi w Pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfizer Re: Stoi czy nie - musi przestać dominować nad mi IP: *.aster.pl 20.12.07, 13:38 najważniejsze żeby stał :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Stoi - musi dominować nad miastem IP: *.aster.pl 22.12.07, 01:13 racja, katabasie mam pomysła jak możesz pozbyć się kompleksu Pajaca zaproponuj swoim przełożonym, żeby "pozyskali" Pałac z przeznaczeniem na cele "kultu" i pokropili już jako swiontynie opaczności albo nadali imię Polaka Wszechczasów.Nie takich przekształceń w ciągu 2000 lat dokonała reprezentowana przez ciebie instytucja :-D www.youtube.com/watch?v=C99R6eabaTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Stoi - musi dominować nad miastem IP: *.aster.pl 22.12.07, 16:22 nie mam przełożonych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Stoi - musi dominować nad miastem IP: *.aster.pl 23.12.07, 22:31 no nie!!! czyżby sam ojciec defraudant?! www.youtube.com/watch?v=kmVa5Hwzuik Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 Dolaczego to ma w ogole nazwe 'pałac'? 03.01.08, 12:11 Przeciez ten klocek z pałacem nie ma nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajcar "pałac ku czci i chwale tow. Stalina" IP: *.aster.pl 03.01.08, 13:56 budynek ku czci kata wszechczasów tow. Stalina nie mógł mieć innej nazwy niż pałac ... nazwa "pałac" została - taki chichot historii ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: "pałac ku czci i chwale tow. Stalina" IP: *.aster.pl 03.01.08, 18:02 arek i racja, niby złożyliście do kupy te swoje półgłówki ale dalej wychodzą wam półgłówkowe posty :-D www.youtube.com/watch?v=AlrilqukyEA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajcar Re: "pałac ku czci i chwale tow. Stalina" IP: *.aster.pl 03.01.08, 18:37 dlaczego półgłówkowe posty tow. fanstonsów? czyż nie jest prawdą, że pajac nazwano im. tow. Stalina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: "pałac ku czci i chwale tow. Stalina" IP: *.aster.pl 04.01.08, 17:41 pajac nosił tę niechlubną nazwę przez dwa lata a może mniej przygłupie. od ponad piędziesięciu lat nazywa się różnie: patykiem, pekinem, pajacem, wysokim, a także Pałacem Kultury i Nauki. ale skąd ma o tym wiedzieć taka me..da-przybłęnda jak ty? ;) www.youtube.com/watch?v=-mijP_noPfs www.youtube.com/watch?v=vew5GVr9iGY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajcar Re: "pałac ku czci i chwale tow. Stalina" IP: *.aster.pl 04.01.08, 19:09 matka wołała na ciebie przygłupie? tak często używasz tego słowa :] pajaca nazywamy także: pomnikiem Stalina maszkaronem rówieśnikiem Kwacha obleśnym wieżowcem kawałkiem Moskwy w Warszawie warszawskim pryszczem zabytkiem do rozbiórki komunistycznym paszkwilem kulą u nogi pracujesz dla youtube? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: "pałac ku czci i chwale tow. Stalina" IP: *.aster.pl 04.01.08, 21:43 "przygłup i krosty to słowo zawsze przychodzi mi na myśl kiedy czytam twoje posty" wiochmenie :-D www.youtube.com/watch?v=2uXWtieC0zo&NR=1 i zgadnij co mnie to ch... obchodzi jak ty sobie coś nazywasz albo i nie nazywasz :-D)))) www.youtube.com/watch?v=fq8giXRm2UI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajcar Re: "pałac ku czci i chwale tow. Stalina" IP: *.aster.pl 04.01.08, 22:17 a mnie ch.. obchodzą twoje linki :] spoglądasz w lustro przed napisaniem postu i dochodzisz do wnioski, mamo jak boli! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: "pałac ku czci i chwale tow. Stalina" IP: *.aster.pl 04.01.08, 23:01 a to ich nie oglądaj smutasie s3,14ździały :-D www.youtube.com/watch?v=SgN-ybxl2F8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajcar Re: "pałac ku czci i chwale tow. Stalina" IP: *.aster.pl 05.01.08, 18:55 mnie twoje "śmieszne filmiki" nie interesują, koksiarzu :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał nie karmić trola!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:42 Pałac Kultury i Nauki jest wpisany na listę zabytków i rozebrany być nie może, ta dyskusja jest bezcelowa, nie ma sensu jej podtrzymywać. Warszawiacy nie karmcie trola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajcar umarł Stalin, umrze i PKiN!!! IP: *.aster.pl 03.01.08, 20:55 lista ma to do siebie, że można z niej wypisać zabytek :] za góra 100 lat lista zostanie zaktualizowana i PKiN pójdzie do rozbiórki! dlaczego? po prostu jego stan techniczny będzie fatalny :))) umarł Stalin, umrze i PKiN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Pożeracz energii 03.01.08, 23:42 arek103 napisał: > Tzw. 'Palac Kultury i Nauki' - kiedy w koncu zostanie rozebrany? Czy to takie trudne? ======================== Jeszcze w latach 60-tych kiedy zaczęto mówić o rozbiórce tego monstrum podnoszono argument jego energochłonności. Pisdano wtedy oficjalnie, że zużywa tyle energii elektr. co 10 tysięczne miasto. Przeszkodą do rozbiórki były przewidywane kłopoty z technologią demontażu tego szkaradzieństwa. No ale.... towarzysze odechodząc z warty zdołali ten maszkarny "podarunek" CCCP wpisać do rejestru zabytków. Jak wpisano tak i wypisać można, nie powinno być to przeszkodą do likwidacji tej wątpliwej pamiątki minionych , jak mam nadzieję, czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów a na Tygrysy IP: *.aster.pl 04.01.08, 11:59 mamy Visy bo warszawiacy fajne urwisy są! www.youtube.com/watch?v=x_1vX-8uUUk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Jeszcze jeden taki "prezent" rozłożyłby naszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 22:28 gospodarkę na zawsze. To opinia ludzi, którzy zajmowali się tą problematyką w tamtych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Re: Jeszcze jeden taki "prezent" rozłożyłby naszą IP: 212.76.37.* 22.01.08, 12:20 Gość portalu: xxx napisał(a): > gospodarkę na zawsze. To opinia ludzi, którzy zajmowali się tą > problematyką w tamtych czasach. tych ludzi, tą problematyką, tamte czasy... a konkretnie?? jaki naukowiec w jakiej pracy przedstawił jaką tezę i czym ją umotywował?? Być może miał rację, ale podawanie za argument jakiś ogólników nie służy niczemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczanin oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zburzono IP: *.aster.pl 05.01.08, 19:07 zniszczono tyle pięknych kamienic, żeby wybudować tego molocha! skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: *.aster.pl 05.01.08, 20:22 "twojej" "kamienicy" już nie ma :( ale! zawsze możesz pocieciować w jakimś eleganckim "villa" "resort" albo "parku" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: 212.76.37.* 07.01.08, 11:41 człowieku przespałeś ostatnie 50 lat?? To było i nie wróci- jeśli by zlikwidowano Pałac Kultury to i tak nikt nie będzie odbudowywał przedwojennych kamienic. Nie rozumiem dlaczego nijakie szklano- betonowe klocki miały by być lepsze od Pałacu?? Moim zdaniem jest on ładny, ciekawy architektonicznie i historycznie-jako zabytek komunizmu, czasów nieciekawych ale nie da się wymazać ich z historii tak jak nie da się wymazać okupacji czy zaborów. Powinno się Pekin włączyć w tkankę miejską poprzez zagospodarowanie Placu Defilad, ale pomysły z zasłanianiem go uważam za nierozsądne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczanin Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: *.aster.pl 07.01.08, 13:31 dobrze kombinujesz: po rozbiórce "pałacu", za kilkadziesiąt lat lat następne pokolenie powie o PKiN: "to było i nie wróci"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: 212.76.37.* 08.01.08, 11:57 Gość portalu: mieszczanin napisał(a): > dobrze kombinujesz: > po rozbiórce "pałacu", za kilkadziesiąt lat lat następne pokolenie powie o PKiN > : > "to było i nie wróci"! Pewnie tak samo by powiedzieli gdyby starówka nie została odbudowana, a na jej miejscu by stała powojenna zabudowa. Źle się stało że kwartał miejskiej zabudowy został zniszczony pod pałac, ale stało się- stoi i jest już elementem Warszawy, jak carska Cytadela i kompleks fortów, jak Szucha(nie zbudowane przez Niemców, ale jednak kojarzące się każdemu Polakowi jednoznacznie, podobnie jak tunel pod dworcem Zachodnim jako miejsce kaźni) Tylko że z historii powinno się wyciągać wnioski i uczyć się jej a nie wymazywać z pamięci jej ślady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczanin Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: *.aster.pl 08.01.08, 12:57 sprawa jest kontrowersyjna, ponieważ: a) Cytadela, budynki na Szucha, wiadomy tunel, niektóre budynki UW to pozostałości po "okupantach", ale ich skala w porównaniu z PKiN jest mała i budowle te nie odróżniają się zbytnio od innych budowli z tamtych czasów --> zmniejszmy PKiN do rangi XIX wiecznej kamienicy, nie będzie problemu :) b) Cytadela, budynki na Szucha, wiadomy tunel, niektóre budynki UW to obiekty użytkowe, z kolei pozostałości po zaborach czy okupantach, takie jak np. pomniki zostały od razu usunięte ... Stalin był niezwykle przebiegły, ponieważ kazał wybudować swój "pomnik" oraz jednocześnie "pomnik dominacji sowieckiej nad Polską" w formie pałacu, bardzo użytecznego budynku ... PKiN to nic innego jak pomnik Stalina! cóż to za dziwne czasy, kiedy o randze "nowoczesnośći" Warszawy decyduje stalinowski moloch z lat 50. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: *.aster.pl 08.01.08, 13:19 mieszczanin, ty wiejski przygłupie! a co by było gdyby zamiast pajaca powstało metro? zatopiłbyś je teraz albo wysadził w powietrze?? co za debil! pomnik i pomnik! a spier...laj swoją wioche modernizować historycznie. Pewnie GS tam jeszcze stoi. rozjedź go ciągnikiem i odwal sie od Warszawy razem ze swoim kumem arkiem-103 hektary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczanin fanstonsów - masz ignora! IP: *.aster.pl 08.01.08, 14:56 za takim słownictwem to idź pokłóć się z żoną co masz kupić na obiad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów mieszczanin! masz jednak IP: *.aster.pl 08.01.08, 22:19 zajoba! :D idź się okopać w tej cytadeli a potem szczelaj w znienawidzony symbol czego tam tylko chcesz swoimi rzewnymi przemyśleniami. (nie mam żony!!! :D))))))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: 212.76.37.* 08.01.08, 14:11 przepraszam ale uważasz że Cytadela i kompleks fortów to mała skala?? Ciągnie się od Nowego Miasta po Żoliborz!! do tego fort Czerniakowski, Racławicka, etc etc Całą Warszawa jest wpisana w Carski pomnik. A co z kościołem-pomnikiem Króla Polskiego i Cara Rosyjskiego Aleksandra czyli kosciołem na placu trzech krzyży, a co z cerkwią?? Cytadela w odróżnieniu od PKiN nie jest budynkiem użytkowym, chyba że basenu, biblioteki, muzeów, teatrów, kawiarni, biur i siedzib instytucji kulturalnych, edukacyjnych, czy w końcu tarasu widokowego i anten przekaźnikowych nie uważasz za użyteczne. Wydaje mi się że to jakaś obsesja- ciągłe dopatrywanie się w PKiN pomnika Stalina, etc obsesyjne myśli o wyburzeniu, zasłonieciu- wbrew logicznemu myśleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczanin Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: *.aster.pl 08.01.08, 14:54 gdy wysiadasz z autobusu w centrum, z metra, wychodzisz z dworca centralnego to widzisz cytadelę czy PKiN? cytadela i zespół fortów to jak najbardziej mała skala, przede wszystkim pod turystycznym i wizualnym aspektem spytaj zagranicznego turystę (z Zachodu) z czym mu się kojarzy PKiN a z czym cytadela? czekam na wyniki :) cerkwi i kościołów jest dużo - PKiN jest jeden i niestety największy :( pora zmniejszyć jego rangę! Cytadelę zajmuje wojsko, prawda? myślę, że spora część społeczeństwa "pokochała" bat, którym była bita przez stulecia, w poddańczości i akceptacji wszystkiego, co narzucone odnajduje to co najlepsze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: 212.76.37.* 08.01.08, 15:34 > gdy wysiadasz z autobusu w centrum, z metra, wychodzisz z dworca centralnego to > widzisz cytadelę czy PKiN? widzę różne wysokościowce, z których tylko jeden nie jest banalnym klockiem ze szkła tylko ma ciekawą formę- to właśnie PKiN, widzę godzinę na jego zegarze, co często pomaga mi. > spytaj zagranicznego turystę (z Zachodu) z czym mu się kojarzy PKiN a z czym > cytadela? czekam na wyniki :) kojarzy mu się z czymś oryginalnym i niepowtarzalnym, czego w Europie zachodniej nie widział, kojarzy mu się z wysokościowcami amerykańskimi lat 30... > myślę, że spora część społeczeństwa "pokochała" bat, którym była bita przez > stulecia, w poddańczości i akceptacji wszystkiego, co narzucone odnajduje to co > najlepsze ... nikt mnie nie bił Pałacem;) wciąż wydaje mi się że masz obsesję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczanin Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: *.aster.pl 09.01.08, 17:58 > nikt mnie nie bił Pałacem;) tylko sam sobie wmówiłeś, albo ktoś ci wmówił, że pałac nie jest banalnym klockiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: *.aster.pl 11.01.08, 01:05 niebanalny-klockoznawco, to, że potrafisz odróżnić klocka psiego od placka krowiego nie upoważnia cię do zabierania głosu na temat architektury miast większych od twojego pierdziszewa Wielkiego gdzie pobierałeś niestarannie nauki PiSania i czytania. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczanin Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: *.aster.pl 11.01.08, 10:00 piszesz o Moskwie??? wiem, że to twoje ulubione miasto poza tym nazywasz Warszawę pierdziszewem Wielkim??? nieładnie > nie upoważnia cię do zabierania głosu na temat > architektury miast większych od twojego pierdziszewa Wielkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur IP: *.aster.pl 13.01.08, 22:21 sołtysie, a co jeszcze wiesz? napisz, pośmieję się trochę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUC Re: oddać fana na Sobieskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 21:20 koles jest niespelna rozumu tak to jest jak sie podlaczy do aster kazdego, kto chce. a potem musimy czytac zalosne wypociny troglodyty, ktory siada do komputera, zeby dowartosciowac sie wirtualnie bo rzeczywistosc daje mu po dupie. po glowie? zadna roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: oddać BUCA na Planty arkowi IP: *.aster.pl 13.01.08, 22:15 ja nigdy nie byłem "podłączany" i nie interesuje mnie twoja orietnacja seksualna. lubisz być podłączany? twoja sprawa koleś... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
adep1 Re: oddać moją kamienicę, co pod budowę PKiN zbur 28.02.08, 18:31 Gość portalu: mieszczanin napisał(a): > zniszczono tyle pięknych kamienic, żeby wybudować tego molocha! > skandal! Dziwne, a mnie się wydawało, że to Niemcy zburzyli Warszawę, szczególnie centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Popieram. Rozebrac PKiN! A na jego miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 13:18 zbudowac kawalek Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalker Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 13:02 Spadaj do siebie,do czworaków i gęsie gó.. z pomiędzy palców wygrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
pyorunochron przeciez to najladniejszy budynek Warszawy! 12.01.08, 13:54 arek103 napisał: > Tzw. 'Palac Kultury i Nauki' - kiedy w koncu zostanie rozebrany? Czy to takie > trudne? Nowoczesne technologie pozwalaja na bezproblemowe rozebranie nawet > takiego kolosa. Po co nam to obrzydliwstwo w centrum miasta? Nie moze tam > stanac cos porzadnego? Odpowiedz Link Zgłoś
sluszna_racja chyba żartujesz? 13.01.08, 20:06 chyba żartujesz? a może lubisz też Stalina, Bieruta, UB, SB, ZOMO i pochody 1-majowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: chyba żartujesz? IP: *.aster.pl 14.01.08, 20:58 słuszna racja! Jerzy Owsiak to nieślubny wnusio Josipa Wissarionowicza S. czyli Jurij Josipowicz Awsik!!! I to na jego cześć ten huncwot urządza co roku takie widowiska pod pomnikiem swojego dziadka!!! www.youtube.com/watch?v=4b_Z-itXxvw a mieszczanie ronią łzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: przeciez to najladniejszy budynek Warszawy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 14:52 nie tylko Warszawy, w swojej klasie jest najładniejszy na Świecie: www.virtualvisit.pl/fkw/m/m.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Na rozbiórkę szkoda forsy! Ale zmodernizować można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 22:24 by było. Np. jakąś weselszą, nowocześniejszą elewację dać, skuć te kiczowate tralki, zburzyć niskie przybudówki typu kongresowa, bo one tylko niepotrzebnie miejsce zabierają. No i biura dostosowac do wymogów współczesności (ponoć są tam pomieszczenia biurowe bez okien!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Na rozbiórkę szkoda forsy! Ale zmodernizować IP: *.aster.pl 23.01.08, 00:13 skuć, to wiesz co ci mogę... ;-) S.Kongresowa jest NIETYKALNA! (od 13.kwietnia 1967 roku) :-D "ponoć" to w twoim pierdziszewie mniejszym nie ma jeszcze prundu i klepiesz te swoje mondrości z zakrystii w diecezji toruńskiej :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Na rozbiórkę szkoda forsy! Ale zmodernizować IP: *.80-202-180.nextgentel.com 23.01.08, 14:51 fanie, wąchasz stołki w kongresowej, w które puszczał bąki "boski" Mick??? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Na rozbiórkę szkoda forsy! Ale zmodernizować IP: *.aster.pl 24.01.08, 01:46 racja, jak sie arek tobą zajmie to sama myśl o "zwykłych" bąkach będzie dla ciebie bolesna :-D "jesień średniowiecza" jego pędzla wreszcie cię ukoi :-D))))))))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=54118215&a=54118215 Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 w ostatecznosci mozna by na to przystac 23.01.08, 23:53 Gość portalu: xxx napisał(a): > by było. Np. jakąś weselszą, nowocześniejszą elewację dać, skuć te > kiczowate tralki, zburzyć niskie przybudówki typu kongresowa, bo one > tylko niepotrzebnie miejsce zabierają. No i biura dostosowac do > wymogów współczesności (ponoć są tam pomieszczenia biurowe bez > okien!). w ostatecznosci mozna by na to przystac, ale czy modernizacja nie bedzie drozsza niz wyburzenie tej chalupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: w ostatecznosci mozna by na to przystac IP: *.aster.pl 24.01.08, 01:37 arkadiuszu, cioteczko! ponoć "racja" lubi takich demolition men. zajmij sie więc jego doopskiem bo już nie wyrabia i śni o "boskich bąkach" boskiego M.J. :-D a Pajac rządzi!!! www.youtube.com/watch?v=KIyaQLJCVTg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 Re: w ostatecznosci mozna by na to przystac 22.02.08, 19:50 a tobie tak sie podoba ten PKiN bo przypomina ci fallusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja watek podbity - iiihaaaa! IP: *.80-202-180.nextgentel.com 22.02.08, 21:16 wracamy :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: watek podbity - iiihaaaa! IP: *.aster.pl 03.03.08, 02:05 racja, robi aruni laske i podbija ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: watek podbity - iiihaaaa! IP: *.80-202-180.nextgentel.com 08.03.08, 19:19 glodnemu (burakowi) chleb na mysli! napisz do aruni na priva faniebadziewia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Sala Kongresowa zamknięta z przyczyn technicznych IP: *.80-202-180.nextgentel.com 08.03.08, 19:16 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5003196.html jak nie zburzycie molocha to sam sie zawali :))) swiatynia fanastonsow odejdzie w zapomnienie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Fanstonesow IP: *.aster.pl 11.03.08, 15:37 kurde fanstonesow tak czytam to forum bo wlasnie znalazlem i stwierdzam ze tytul tego forum to powinien byc FANSTONESOW :) a po godzinach twojej obecnosci wnioskuje ze jestes kolejnym netowym nieudacznikiem pryszczatym gnojkiem bez dziewczyny co cale noce spedza przed ekranem a w dzien spi bo i tak mu dzien by nie byl do niczego potrzebny a twoje wypowiedzi to szambo mieszasz wszystkich z blotem lejesz pomyje wyzwisk (a natlokiem swoich wypowiedzi probojesz ukryc wlasna mialkosc intelektualna) jestes kolejnym, przypadkiem pomylenia pewnosci siebie z chamstwem to moglby byc ciekawy watek ale tacy jak ty skutecznie to uniemozliwiaja po prostu nie chce mi sie przedzierac przez twoj smrod zeby odnalezc jakies ciekawe wypowiedzi (to, nawiasem, ogolny problem gazetowego forum) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstansów Re: Fanstonesow IP: *.aster.pl 11.05.08, 11:44 bart idź i znajdź sobie jakieś inne forum poczytaj sobie i stwierdź coś rownie odkrywczego. a teraz tradycyjnie wal sie mondralo! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 A moze pomalowac go w kolory tęczy? 16.03.08, 01:47 A moze pomalowac go w kolory tęczy? Wygladalby smiesznie. Nawet troche gejowsko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: A moze pomalowac go w kolory tęczy? IP: *.aster.pl 12.05.08, 01:02 arunia,ciociu, nie znalazłaś jeszcze malarza który zrobi ci z doopy jesień sredniowiecza? pałac chcesz malować :-D Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 Re: A moze pomalowac go w kolory tęczy? 12.05.08, 23:06 Gość portalu: fanstonsów napisał(a): > arunia,ciociu, nie znalazłaś jeszcze malarza > który zrobi ci z doopy jesień sredniowiecza? > pałac chcesz malować :-D A poza tym wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Terrorysta Arku 103 szef wzywa cie na Zmywak IP: *.chello.pl 16.05.08, 11:04 Arku 103 rozbież sobie BIg Bena w tej angli a od Naszego PKiN wara wsiochu albo wracaj do siebie na wioche i rozbież matce stodołe a i wracja na zmywak bo polsce potrzeba twoich funtuf Biały Murzynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Arku 103 szef wzywa cie na Zmywak IP: *.aster.pl 25.05.08, 17:56 ali Terrorysta ma rację.Zacznij od stodoły,to się wprawisz.Potem porywaj się na rzeczy wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Minister spraw zagranicznych za zburzeniem :) 08.05.08, 16:13 Na konferencji po sejmowej debacie w sprawie polityki zagranicznej Radosław Sikorski wspomniał o Pałacu im. Stalina wzorując się na wypowiedzi Katona: "A poza tym sądzę, że Kartaginę należy zniszczyć". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstansów Re: Minister spraw zagranicznych za zburzeniem :) IP: *.aster.pl 11.05.08, 11:48 agencik sikorek może sobie wspominać o burzeniu pałacyku królowej jeśli taki odważny jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsow Re: Minister spraw zagranicznych za zburzeniem :) IP: *.aster.pl 12.05.08, 03:11 fanstonsow jestescw..em przekaz matce zeby zapomniala o alimentach nie bede na ciebie bachorze spaprany placil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Minister spraw zagranicznych za zburzeniem :) IP: *.aster.pl 21.05.08, 18:19 ty fiucie speniany nawet własnego nicka boisz się napisać? :-D przekaż swojej matce że jesteś skoorwysynem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Talibowie też tak robią,a on z nimi zaprzyjaźniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 06:33 Tyle,że oni ślady niewoli hinduskiej likwidowali;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arek103 A moze zbudowac drugi 'palac ' obok? 12.05.08, 23:05 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > Tyle,że oni ślady niewoli hinduskiej likwidowali;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Lubię pałac IP: *.aster.pl 21.05.08, 15:29 Pałac jest w porządku.Powinien zostać taki,jaki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja niech zostanie, taki jaki jest IP: *.aster.pl 29.05.08, 09:43 wtedy szybciej się rozsypie :] Odpowiedz Link Zgłoś
radosny_trubadur Nie rozbierać! 26.05.08, 11:28 Pałac Kultury niech stoi gdzie stoi. Należy tylko właściwie o niego zadbać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja czyli zdjąć iglicę i ... IP: *.aster.pl 29.05.08, 09:45 zniwelować do wysokości zwykłej kamienicy postsowieckiej z wielkiej płyty :] Odpowiedz Link Zgłoś
etov Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na 30.05.08, 17:14 Zniewolonych móżdźków nie da się przekonać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty etov Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na IP: *.chello.pl 30.05.08, 19:55 Pałac jest super, przygłupie. Rozbierz sobie swoją chałupę na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty anty etov Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na IP: *.aster.pl 01.06.08, 14:02 Pałac jest super, wujek Józek był super .. to przeprowadź się do Moskwy - tam będzie 7 razy super :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania anty anty etov IP: *.aster.pl 01.06.08, 20:47 Właśnie że pałac jest super.Widzę,że Józek jest Ci szczególnie bliski,skoro mówisz na niego wujek.Sam się przeprowadż do Moskwy- będziesz bliżej wujka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty anty etov Re: anty anty etov IP: *.aster.pl 02.06.08, 22:14 a właśnie, że pałac nie jest super i sama jesteś Józefina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: anty anty etov IP: *.aster.pl 02.06.08, 23:50 Oj chyba Ci się pomyliły postacie historyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty anty etov Re: anty anty etov IP: *.aster.pl 10.06.08, 09:05 ale doskonale rozpoznaję twoje reakcje histeryczne :] "zostawcie pałac, zostaaaawcieeee!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: anty anty etov IP: *.aster.pl 10.06.08, 21:56 Posłuchaj psychoanalityku,moje zdanie w sprawie pałacu jest tylko i wyłącznie moją sprawą.Nie jest Twoim problemem.Rozumiem,że możesz mieć inne zdanie na ten temat.Po to jest to forum,że tu można je wyrazić.O moich reakcjach wiesz tyle,ile sobie wyobrażasz,że wiesz.To cała Twoja wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
etov Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na 01.06.08, 15:22 Arek no co Ty??? Gdzie by można było postawić nową remizę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty etov Re: Rozebrac w koncu ten tzw. 'Palac Kultury i Na IP: *.chello.pl 01.06.08, 15:31 spieprzaj stąd dziadu ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania etov IP: *.aster.pl 01.06.08, 20:53 Widzę,że bywasz w remizach,skoro to Twoje pierwsze skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty etov Re: etov IP: *.chello.pl 01.06.08, 21:36 Pałac jest super i wieśniakom wara od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty anty etov Re: etov IP: *.aster.pl 02.06.08, 22:15 wieśniaki zbudowały pałac, więc się wieśniakom podoba :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty etov Re: etov IP: *.chello.pl 02.06.08, 22:18 G... cię obchodzi NASZ pałac, burz sobie na swojej wsi obory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty anty etov Re: etov IP: *.aster.pl 10.06.08, 09:04 a mogę zburzyć wasze stodoły i obory? niestety nie mam swojej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania anty anty etov IP: *.aster.pl 10.06.08, 22:08 To sobie wybuduj.Chcieć,to móc. Odpowiedz Link Zgłoś