Dodaj do ulubionych

Przystańcie choć na chwilę...

29.07.03, 20:07
Zbliza sie 1-szy sierpnia-kolejna rocznica wybuchu powstania warszawskiego-
mam prosbe do wszystkich co czuja sie zwiazani z tym miastem-niewazne czy sa
ludnoscia naplywowa czy tez Warszawiakami od pokolen-przystancie i pochylcie
glowy w zadumie gdy o 17-tej zawyja syreny...pomyslcie o tych mlodych
zolnierzach AK, AL i WP ktorzy oddali zycie abyscie mogli spokojnie
zyc...dziekuje!
Obserwuj wątek
    • don_camillo Powstańcy to zdrajcy!!! 29.07.03, 21:50
      Doprowadzili do zniszczenia miasta i jego mieszkańców! Tych, którzy podjeli
      decyzje o wybuchu powstania należałoby sądzić za ludobojstwo!
      • jawix Re: Powstańcy to zdrajcy!!! 29.07.03, 22:21
        Ty idioto-to co powiedziales i tytul twojego postu stoja w sprzeczonosci-to ze
        powstanie bylo niepotrzebne i niezrozumiale z militarnego punktu widzenia, wie
        juz chyba kazde dziecko-nie chce wszczynac dyskusji nt jego zasadnosci-chce
        jedynie zeby Warszawiacy oddaloi hold swoim bohaterom-bo jak ktos powiedzial w
        zeszlym roku "postac minute w zadumie to jest dla nich problem, ale stac
        godzine w kolejce do kasy w markecie to juz normalka..."Smutne...
        • Gość: Pawelek Re: Powstańcy to zdrajcy!!! IP: *.net.nih.gov 29.07.03, 22:35
          I skonczyli na smietniku historii, tak jak chieli tego towarzysze...Bierut,
          Stalin i Hitler maja w swoim piekle mala uroczystosc pierwszego sierpnia.
          • Gość: gosc Re: Powstańcy to zdrajcy!!! IP: *.*.*.* 30.07.03, 05:56
            Gość portalu: Pawelek napisał(a):

> I skonczyli na smietniku historii, tak jak chieli tego towarzysze...Bierut,
            > Stalin i Hitler maja w swoim piekle mala uroczystosc pierwszego sierpnia.

Powstanie bylo z gruntu przeciw polityce Stalina i okupacji Hitlera - masz
            pretensje, ze nie pomogli powstancom?
            • Gość: olo Re: Powstańcy to zdrajcy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 08:49
              Gość portalu: gosc napisał(a):

> Gość portalu: Pawelek napisał(a):
              >
              > > I skonczyli na smietniku historii, tak jak chieli tego towarzysze...Bierut
              > ,
              > > Stalin i Hitler maja w swoim piekle mala uroczystosc pierwszego sierpnia.
              >
              > Powstanie bylo z gruntu przeciw polityce Stalina i okupacji Hitlera - masz
              > pretensje, ze nie pomogli powstancom?

chłopcze,zastanów sie zanim zadasz nastepne pytanie.
              • Gość: gosc Re: Powstańcy to zdrajcy!!! IP: *.*.*.* 30.07.03, 09:19

> chłopcze,zastanów sie zanim zadasz nastepne pytanie.

dziewcze, postaram sie. ale mozesz odpowiedziec.
            • Gość: Pawelek Re: Powstańcy to zdrajcy!!! IP: *.net.nih.gov 30.07.03, 18:53
              Mam pretensje, ze na tym forum latwo powtarza sie sady, ktore slyszelismy juz w
              latach piecdziesiatych. To kto w takim razie nie byl zdrajaca? Chyba wlasnie
              Bierut w dzisiejszych czasach stal sie wzorem dobrego i pragmatycznego myslenia
              o Polsce. O, tempora!
            • Gość: Pawelek Re: Powstańcy to zdrajcy!!! IP: *.net.nih.gov 30.07.03, 18:57
              Gość portalu: gosc napisał(a):

> Powstanie bylo z gruntu przeciw polityce Stalina i okupacji Hitlera - masz
              > pretensje, ze nie pomogli powstancom?

Chyba sie nie zrozumielismy...Co wlasciwie znaczy moja wypowiedz?
      • Gość: UFO Re: Powstańcy to zdrajcy!!! IP: 213.199.197.* 01.08.03, 18:38
        Powstańcy nie byli zdrajcami i walczyli bohatersko.Natomiast pomysł głównej
        spręzyny powstania gen.Okulickiego,żeby wywołać powstanie wymierzone
        politycznie przeciw Stalinowi, ktoremu on miałby pomóc(bez tego powstanie nie
        mogło się udać!), był idiotyczny i zbrodniczy!!!!
      • tygrys01 Re: Powstańcy to zdrajcy!!! 01.08.03, 23:27
        don_camillo napisał:

> Doprowadzili do zniszczenia miasta i jego mieszkańców! Tych, którzy podjeli
        > decyzje o wybuchu powstania należałoby sądzić za ludobojstwo!
        ===================================
        Podpisz się własnym nazwiskiem albo nickiem dającym się zidentyfikować.
        Boisz się? Masz rację, powinieneś się bać gadając pubicznie takie obrażliwe
        brednie,
    • rubeus Re: Przystańcie choć na chwilę... 30.07.03, 10:11
      niestety mam taka prace, ze bedzie trudno, ale sie postaram.
      • jawix Re: Przystańcie choć na chwilę... 30.07.03, 10:34
        Wreszcie chociaz jedna sensowna odpowiedz-dziekuje:)Oby wiecej takich ludzi
        ktorzy w tym roku sie chociaz postaraja...
        • Gość: rubeus Re: Przystańcie choć na chwilę... IP: 157.25.130.* 01.08.03, 17:23
          powstałem, a wraz ze mna czytelnicy, ktorzy akurat byli w mojej bibliotece...
    • Gość: moom Re: Przystańcie choć na chwilę... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 17:48
      Oprócz mnie na ulicy, mimo, że ruch dość duży, stanęła tylko jedna kobieta z
      dzieckiem i jakis człowiek w samochodzie. Smutno mi.
    • Gość: wujek Re: Przystańcie choć na chwilę... IP: *.acn.pl 01.08.03, 19:17
      niestety dla wielu TAK odległa historia to czasy dinozaurów
      większe emocje wiążą z koncertem jakiego idola lub tanią sensacją
      a właśnie świadomość historii i szacunek dla niej jest miarą człowieka
      (niezależnie od opinii na konkretny temat np. powstanie)
      ciekawe co zrobiliby wtedy dzisiejsi krytycy? - schowali się pod szafą i
      czekali aż inni zrobią coś dla nich?
      argument że powstanie doprowadziło tylko do śmierci tysięcy ludzi nie jest do
      końca prawdziwy a czy wcześniej (1939-1944) nie ginęli ludzie
    • Gość: Krakowianka Jedna( Re: Przystańcie choć na chwilę... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 19:30
      Tylko raz w roku mysle o Warszawie z podziwem szacunkiem i wzruszeniem. Tylko
      raz w roku czegos wam zazdoszcze. To dzis jest ten dzien. To pamiec o
      najpiekniejszej legendzie w calej historii Polski. Jesli wogole to cos dla was
      znaczy... bo po przeczytaniu kilku postow na warszwaskiej stronie forum
      oslablam.
      • tygrys01 Re: Przystańcie choć na chwilę... 01.08.03, 23:37
        Gość portalu: Krakowianka Jedna( napisał(a):
        znaczy... bo po przeczytaniu kilku postow na warszwaskiej stronie forum
        > oslablam.
        =========================
        Nie można traktować poważnie dziesiątków płatnych prowokatorow. Część z nich
        wprawdzie nie pobiera wprost srebrników za klepanie głupst ale służą
        swiadomomie lub nie ludziom nie mającym z Narodem Polskim wiele wspólnego. Czas
        wymierzy sprawiedliwość każdemu, a za niecne poczynania rodziców będą
        odpowiadać ich dzieci az do dziesiątego pokolenia, choćby wstydem że mieli
        takich protoplastów.
    • Gość: ??? Re: Przystańcie choć na chwilę... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 10:41
      A kogo dziś ci szaleńcy powstańcy obchodzą? Narobili burdelu, zniszczyli miasto
      więc ciszej nad tą trumną. Ja o 17.00 nie zatrzymałem się ani na moment.
    • don_camillo Ja się nie zatrzymałem!!!! 02.08.03, 11:44
      Wręcz przeciwnie, wyprzedziłem paru pajaców, którzy się zatrzymali i jeszcze
      zatrąbiłem na chamów!!!
    • hernandez Kazdy kto ma odrobine szacunku dla bohaterow PW 02.08.03, 12:01
      winien sie zatrzymac na te chwile!!Ja tak zrobilem i jestem z tego DUMNY !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka