Gość: Autor IP: *.chello.pl 16.11.07, 22:31 No to złotówa posiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
areabis Straszyli taksówkarza bronią? 16.11.07, 22:39 Od dawna wiadomo - trzeba tę policję rozpieprzyć - opcja zerowa ! Przyjąć na nowo ludzi , którzy tam się nadają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Sawa to najgorsza korporacja, nie wierzę im IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 00:46 Jeżdżę wieloma taryfami, ale tylko w Sawie jawnie kantują!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bethowen Re: Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.chello.pl 18.11.07, 19:50 No tak ! Bo taksówkarz jast taki święty ,że aż strach.Może by tak ich wymienić.A tak naprawde co ty wiesz o Policji.Wiesz ile policjant musi pracować żeby był policjantem z krwi i kości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielog Re: Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.gprs.plus.pl 16.11.07, 22:42 No i gitarra!!! Czynna napasc na funkcjonariusza podczas sluzby!!! I niech sobie posiedzi!!! Bo jak widze, ze taksowkarze maja miejsca postoju gdzie im sie podoba, to mnie trafia! Na PRZEJSCIACH! przed nimi , na zakazach!! Po porostu swiete krowy!!! Powinno sie ich intensywnie dyscyplinowac!!! A nie daj Boze na takiego zatrabic!. No to odwrocily sie role! i BRAWO JASIU!! Nagroda dla POLICJANTOW! i oby takich wiecej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca z dworca Re: A Nasza Pani Prezydent IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.11.07, 22:47 popiera taksowkarza. Bo ona ma w sobie to cóś.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja zrobić testy na koks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:11 ja bym chłopakom zrobił test na koksa - i mejbi wyjdzie szydło z wora. zawsze można zbadać włos, jeśli chorobowe potrwa za długo. nie mam zamiaru bronić za mocno złotówek, mają oni trudne charaktery, ale przyznanie racji policajom też nie wchodzi w rachubę. ile razy widzę radiowozy łamiące przepisy ruchu drogowego, to szlag mnie trafia. jak jedzie na patrol czy do roboty to powinien po mieście 50 km/h. a widział kto takiego? ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 08:56 A prosze spojrzeć na postoje taxi, na ktorych masowo parkuja inne samochody. Kazdy medal ma dwie strony. Pozdrawia taksowkarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi oschoost "Bał się ,że to bandyta i przejechał mu nogę" haha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:00 Jakbym bał się ,że w stronę mojego samochodu idzie bandyta to bym krzyczał "przepraszam już mnie nie ma". Złotówy myślą ,ze mogą robic wszystko na drodze ,ale dostali nauczkę . Pewnie myślał ,że idzie do niego jakiś frajer ,więc przejechał mu nogę i wezwał posiłki ,żeby mu jeszcze wpierd... spuścic ,a tu klops ,bo to Policja hahaha . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KulturalnyKierowca Re: "Bał się ,że to bandyta i przejechał mu nogę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:44 Niezwykle trafny komentarz wreszcie ktoś chamskiej złotówie utarł nosa ! Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Głupia sprawa... 16.11.07, 23:03 Trudno wskazać winnego. Pan taksówkarz następnym razem mrygnie światłami i objedzie zawalidrogę. Natomiast na zdenerwowanego funkcjonariusza policji niestety nie ma mocnych. Dziwi mnie zachowanie policjantów, którzy jak sądzę, nieoznakowanym radiowozem patrolowali okolicę. Ujawniać się bo "nie będzie na mnie jakiś taksówkarz trąbił". Nieporozumienie, tak nie powinni zachowywać się ludzie, którzy dbają o nasze bezpieczeństwo. Moja sugestia: panu z Sawy mandat, niech nie trąbi po nocy nawet w centrum miasta a panom policjantom co najmniej reprymenda za ich nieprofesjonalne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca z dworca Re: Głupia sprawa... IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.11.07, 23:08 no, nareszcie mówisz jak Nasza Pani Prezydent! Masz duże szanse na awans i kto wie na co jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.chello.pl 17.11.07, 00:01 Rok temu zwróciłem uwagę czwórce osób, że zachowują się zbyt głośno o pierwszej w nocy. Wyskoczył do mnie koleś, zerwał z twarzy okulary, zaczął popychać, jak próbowałem się bronić to podniósł wrzask, że jest policjantem. No i tłumaczę się do tej pory w sądzie, że to ja zostałem zaatakowany, ale wszyscy to mają gdzieś. Jakby tego było mało to facet przedstawił obdukcję zrobioną 4 dni później, że niby mu nos złamałem, choć nawet czubkiem palca jego twarzy nie dotknąłem. A moją skargę o napaść oczywiście prokuratura umorzyła, że niby nie są w stanie ustalić przebiegu wypadków. Tak więc żal mi tego taksówkarza, bo ma przynajmniej rok zmagania się z burakami i sytemem, który i tak skaże jego, a nie "świętych" policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.chello.pl 17.11.07, 01:09 bylem tam na miejscu widzalem i slyszalem tych wielmoznych panow taksowkarzy ...banda chamow i oprychow caly czas wszczynali awantury i czuli sie jak pepki swiata to jest dopiero ekipa zlodzieji nie wiem dlaczego policja lub straz miejska nie wezmie sie za tych zlodzieji jak przychodzi co do czego to udaja wielce pokrzywdzonych platnikow podatkow a prawda jest taka ze to zlodziejstwo kure... i chamstwo banda prostakow i idiotow !!!!!!! mam nadzieje ze ich wyczyny skoncza sie w sadzie bo to co robi warszawska zlotowa zakrawa o kpine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowypasażer Re: Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.aster.pl 17.11.07, 02:03 skłaniam się ku opinii poprzednika. cierpiarz miał pecha bo trafił na policjanta, który nie dał po sobie jeździć... ;-) szczęście też miał bo mu głupiego lysego łba nie odstrzelił :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielańczyk Re: Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.acn.waw.pl 17.11.07, 08:32 Po pierwsze patrząc na zdjecie w artykule to nie jest zdjęcie taksówki tylko nieregularnego przewozu osób .Brak jest na drzwiach pasków żółto czerwonych .Więc nie piszmy że to był taksówkarz . Był to nowicjusz co nie umie jeździc i efektem tego jest przejechana noga policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 09:05 Swoim postem sam sobie wystawiles ocene. Nie mozna generalizowac, zapewniam Cie ze w tym srodowisku jest wielu uczciwych ,normalnych ludzi , jak w kazdym innym. Mozna sie spierac o proporcje normalnosci i patologii ale wrzucanie wszystkich do jednego worka jest nie fair! Pozdrawia taksowkarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp To nie taksówkarz, tylko przewóz osób!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 07:27 W Sawie numery radiowe 700, 800 i 900 to nie taksówki, tylko przewozy osób. Bez licencji i świadectwa niekaralności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frutis Re: To nie taksówkarz, tylko przewóz osób!!! IP: *.eranet.pl 17.11.07, 10:00 Co nie przeszkadza wam jeździć z nimi mimo braku świadectwa, licencji, badań itp.A w takich przypadka to zły przewoźnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowik gadasz głupoty niekaralność jest wymagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 10:23 a może koleś był juz po egzaminie i czeka na licencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi-driver Re: gadasz głupoty niekaralność jest wymagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:38 To niech czeka, a nie podszywa się po taksówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiskus Re: To nie taksówkarz, tylko przewóz osób!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:11 A może by tak sprawdzić czy Norbert Napiórkowski ma zainstalowaną kasę fiskalną, licznik i czy płaci podatki ? Ciekawe z jakiego źródła pochodzą środki za które nabył swój pojazd, którym rozjeżdża Policjantów - czy jak mawiają "broniący" go koledzy "psów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: To nie taksówkarz, tylko przewóz osób!!! IP: *.acn.waw.pl 17.11.07, 15:35 Z promesą i świadectwem o niekaralności !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy swiadek Zamiast glupio komentowac zapraszam na Forum SAWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 09:24 Zamiast glupio komentowac zapraszam na Forum SAWY. Tutaj jest watek dotyczacy calej sytuacji www.sawataxi.fora.pl/post14241.html#14241 Czy niektórzy z was sa az tak tepi zeby uwierzyc w to ze 2 "milicjantow" dalo sie pobic jednej osobie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wole "milicje" A co mnie obchodzi wasza wersja ? Nie lubie was . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:43 I już . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bierek Re: Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.acn.waw.pl 17.11.07, 10:02 te psy to z wszystkiego się wyłgają...że ma odznakę, to myśli że już wszystko może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ace Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.catv.net.pl 17.11.07, 10:15 Trafił swój na swego i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enon Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.chello.pl 17.11.07, 10:51 Tak to jest jak gó..arzerię o mentalności menela zatrudnia się w policji (lub wojsku) i daje się im broń. W Warszawie - w odróżnieniu od Afganistanu - na szczęście nie doszło do tragedii. A sałaciarze to już zupełnie inna opowieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Empatia Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.lutn.cable.ntl.com 17.11.07, 10:56 Latwo oceniac, gdy nie bylo sie na miejscu zdarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
lancelotte Straszyli taksówkarza bronią? 17.11.07, 11:32 Poczytajcie sobie jak wyrażają się taksówkarze o policjantach na tym ich forum. Napisali że cytuję:pies " to pies" tamto.Pomijam fakty i to co wydarzyło się w nocy. Wiem że Policja wykonuje trudną pracę i że są narażeni na różne przeciążenia obciążenia psychiki.Panowie z taksówek myślą że świat należy do nich.Jeżdżą często brawurowo i niestety ale jest wśród nich wielu ludzi z nieciekawą przeszłością. Pozdro dla Policji Pozdro dla Taksówkarzy ale tylko dla prawdziwych driverów nie cwaniaków z wódką w bagażniku i telefonem do agencji towarzyskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Psy i cierpy to jedna banda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:37 Wiadomo, ze współpracują (cierpy pomagają w poszukiwaniach itp, w zamian przy stłuczce z taksówką zawsze winien jest ktoś inny itp). Kruk krukowi oka nie wykole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarojar Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.33-85-b.business.telecomitalia.it 17.11.07, 11:43 taksowkarze to bandyci. czesto jezdze taksowkami i 70 % to przejazdy bardzo nie mile. 2 razy wracajac z imprezy zostalem okradziony przez wystawienie wysokiego rachunku . bylem pijany i nie myslalem o tym by sie pilnowac. nie mowie ze ten pan zostal potraktowany odpowiednio ale...nastawienie mam do taksowkarzy takie ze rzycze mu jak najgorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-Tax Cofnąć koncesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:50 Proponuję zawiesić koncesję dla firmy, której 36 bandytów zjechało się w nocy by napaść na Policjantów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frutis Re: Cofnąć koncesję IP: *.eranet.pl 17.11.07, 12:44 A ja proponuje żeby policja najpierw pokazywała blachy tak jak na całym niemalże świecie a później machała bronią a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Cofnąć koncesję IP: *.171.91.131.crowley.pl 17.11.07, 12:52 A co ma blacha do tej sytuacji? Czy to znaczy że gdyby to nie był policjant to można go bezkarnie przejechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Re: Cofnąć koncesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 18:31 A jakby ktos Ciebie sila chcial wyciagnac z samochodu to co bys zrobil? Chcialbys jak najszybciej odjechac i w doopie mialbys czy ma stope przed kolem!!! Zjechalo sie tyle osob bo jestesmy zgrani i dzieki temu nikt nie zginol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaxon Re: Cofnąć koncesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:36 Policjanci nie mają w zwyczaju udzielania reprymendy osobom, które nie mają nic na sumieniu a ten przewoźnik - bo to nawet nie był prawdziwy taksówkarz - złamał Art. 29 Prawa o ruchu drogowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Cofnąć koncesję IP: *.chello.pl 17.11.07, 22:10 Jesteście zgrani ?A na czym ma polegać to wasze zgranie ? Że zachowujecie się często jak zwykli bandyci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: La_Sorbonne Re: Cofnąć koncesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 20:54 Bardzo podobny scenariusz miał miejsce w styczniu 2003 roku, kiedy kierowcy korporacji B...r pobili pasażerów. Tutaj byłoby podobnie, gdyby nie to, że przestępcy napadli na Policjantów "Trafiła kosa na kamień" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okular 774 - to nie taksówkarz, może karany -bez licencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:59 Szanowni klienci, wystrzegajcie się ciemnego minibusa tej korporacji z numerem radiowym na kogucie 774 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berlinczyk Straszyli taksówkarza bronią? IP: 211.153.1.* 17.11.07, 12:12 Hehe smiac mi sie chce z tego niedorzecznego artykulu! Z ktorej strony to taksowkarz? Kiedys wiozl mnie taki z Okecia i taksowkarzem to on byl jak mnie zabieral, gdy placilem zawyzony rachunek wysapal za "Sawa" swiadczy tylko przewoz osob a on jest przewoznikiem. Zlodzieje i cwaniaki a nie taksowkarze. Pewnie policjant przerwal mu zlodziejski kurs wiec z zemsty go rozjechal? Swoja droga majac stope pod kolem jak mozna przystawic bron do glowy????!!! W berlinie taki "taksowkarz" niestety by juz nie zyl, niech sie cieszy ze to byli polscy policjanci! Swoja droga to ten artykul wyglada na bardzo stronniczy, czyzby pisal go kolega sawkowkarza? Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Straszyli taksówkarza bronią? 17.11.07, 14:50 Witam! Mam nadzieje,że tą sprawę uda się wyjaśnić do końca. Bo od dłuższego czasu warszawska policja nie ma najlepszej marki a w tym czym są najlepsi to łapanie pijanych rowerzystów. Jakby doszło do tego, że są Panami ulic z powodu posiadania broni to by było już przegięcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taksówkarz Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 15:57 Autor jest nie rzetelny, to nie taksówkarz lecz przewoźnik. Wprowadzanie czytelników w błąd to brak profesjonalizmu. Przewoźnik światczy usługę PRZEWÓZ OSÓB nie posiada licencji TAKSÓWKA OSOBOWA. Społeczeństwo nie widzi różnicy gdy zamawia taksówkę, poprostu widzi samochód oznaczony w logo korporacji w której zamawiał taksówkę. Korporacja SAWA TAXI jest tego przykładem gdy zlecenie przyjęte dla taksówkarza jest wydawane przewoźnikowi, co mojim zdaniem jest przestępstwem gospodarczym. Autorowi życzę rzetelności w opisywaniu faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAPOTE milicja kontra zlotowy. wart pac palaca... IP: 212.180.160.* 17.11.07, 17:53 szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licencjonowany Re: Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:37 Jak prawdziwi taksówkarze prosili Policjęi Inspekcję Transportu żeby ucieła ten nielegalny proceder Przewozu osób co podszywa się pod taksówkę to nic nie zrobili. No to mu taki nieelegalny przejechał po nodze. Może teraz zlikwidują tych przewożników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy MZT Straszyli taksówkarza bronią? IP: *.blutmagie.de 17.11.07, 19:42 Najwyraźniej artykuł gazety kłamie, bo jeśli "bandziory" chciały wyciągnąć taksiarza z taksówki to dlaczego gazeta napisała, że jatka zaczęła się po najechaniu na "bandziora". Czyli Panie taxi co ty byś zrobił gdyby taksówka jechała po tobie a ty był byś policjantem? Z artykułu jaszcze raz podkreślam wynika, że najpierw najechano na policjanta a dopiero następnie "zaczęła się jatka" (czyli broń, wyciągnięcie z samochodu). A więc Gazeta jasno określiła że tutaj poszkodowanym nie jest Taksówkarz, tylko pokazuje ich perfidny cynizm, i metodę obracania "kota ogonem". Dziwne to trochę, że tak "dużej", "biednej" osóbce nic się nie stało - nieprawdaż? Mnie jak policja wyciągnęła z samochodu to wyglądałem jakbym się spotkał z lokomotywą!!! A tutaj mamy obraz jakże skruszonego małego prosiaczka. Najwidoczniej autor artykułu nie wstrzelił się z jego tytułem. Powinien brzmieć - "Taksówkarz może liczyć na szczęście, że żyje". A dlaczego? Bo w takim przypadku policjant nie nosi broni dla ozdoby, również nią nie straszy, tylko niestety państwo dało mu ją po to aby jej używał. Używał jednak zgodnie z prawem a tutaj według autora artykułu miał pewne prawo jej użyć. Na sam koniec chciałem zwrócić się do kolegów (hymmn w sumie to ja jestem taxi czyli to nie są moi koledzy, którzy zabierają mi nielegalnie pracę) "przewoźników" aby przestali sobie robić darmową reklamę jakiejś tam "SAWY" jedno jest pewne pseudo taksiarz sobie nagrabił i to przez swoją głupotę, a le wreszcie wyszło to na jaw. Smucę się jednak że codziennie jako uczciwy taksówkarz muszę przeżywać podobne sytuacje i nie mogę liczyć na pomoć bo ......? Bo KORPORACJE TO GRUPY PRZESTĘPCZE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
harce dość już samowoli warszawskiej policji 17.11.07, 20:03 do pierdla tam się nauczą pokory wobec obywateli których rzekomo bronią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Przykład postępowania taksówkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 20:36 miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34959,2476966.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gary Re: Przykład postępowania taksówkarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 20:41 U nas w Sopocie nie lepiej miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,4681400.html Odpowiedz Link Zgłoś