Gość: bravo IP: *.gpw.com.pl 08.08.03, 16:19 Więcej takich akcji, zwłaszcza na trasie "katowickiej" ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobi [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 20:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jac. z W-wy Re: Policyjna akcja IP: 62.233.204.* 08.08.03, 22:27 Przed tygodniem wróciłem z wizyty u znajomych w Niemczech (Dusseldorf). Podczas podrózy przez ten kraj oraz w czasie pobytu byłem, m.in., pod silnym wrażeniem niesłychanej kultury "komunikacyjnej" - zarówno świetnych dróg jak i wprost fantastycznej kultury kierowców. To była moja pierwsza podróż do tego kraju i dlatego też pewnie takie silne wrażenia. Dopiero teraz wyraźnie widzę niesłychane chamstwo i prymitywizm polskich kierowców. Moim zdaniem jest to nadal zwykły bolszewizm drogowy, z którego jest nam się tak trudno wyleczyć. Nie widzę innej metody niż ta, zastosowana na Zachodzie, czyli sprawność i bezwzględność policji w wymierzaniu naprawdę surowych mandatów za łamanie przepisów drogowych, np. 500 Euro za przekroczenie dopuszczalnej prędkości o ponad 50km/h, której przekraczanie jest u nas nagminne. Mogłoby to zdecydowanie zdyscyplinować tych kretynów, którzy potrafią jeżdzić, np. Grójecka ponad 100km/h. Już pomijam tak banalne kwestie, jak uprzejme wpuszanie do ruchu innych pojazdów oraz przepuszczanie pieszych na pasach. Polscy kierowcy sę chyba jednak zbyt debilni, aby zrozumieć te proste prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Policyjna akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 23:00 Gość portalu: Jac. z W-wy napisał(a): > Przed tygodniem wróciłem z wizyty u znajomych w Niemczech > (Dusseldorf). Podczas podrózy przez ten kraj oraz w czasie > pobytu byłem, m.in., pod silnym wrażeniem niesłychanej > kultury "komunikacyjnej" - zarówno świetnych dróg jak i wprost > fantastycznej kultury kierowców. To była moja pierwsza podróż > do tego kraju i dlatego też pewnie takie silne wrażenia. > Dopiero teraz wyraźnie widzę niesłychane chamstwo i prymitywizm > polskich kierowców. Moim zdaniem jest to nadal zwykły > bolszewizm drogowy, z którego jest nam się tak trudno wyleczyć. > Nie widzę innej metody niż ta, zastosowana na Zachodzie, czyli > sprawność i bezwzględność policji w wymierzaniu naprawdę > surowych mandatów za łamanie przepisów drogowych, np. 500 Euro > za przekroczenie dopuszczalnej prędkości o ponad 50km/h, której > przekraczanie jest u nas nagminne. Mogłoby to zdecydowanie > zdyscyplinować tych kretynów, którzy potrafią jeżdzić, np. > Grójecka ponad 100km/h. Już pomijam tak banalne kwestie, jak > uprzejme wpuszanie do ruchu innych pojazdów oraz przepuszczanie > pieszych na pasach. > Polscy kierowcy sę chyba jednak zbyt debilni, aby zrozumieć te > proste prawdy. > > > > Tak ,ale to dotyczy tylko tych z Katowic. > > > > > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Policyjna akcja IP: *.bredband.skanova.com 08.08.03, 23:52 W Szwecji za przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 30km/h zatrzymywane jest prawo jazdy. Sad decyduje na jak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar [...] IP: *.skorosze.2a.pl 09.08.03, 00:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omar1 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 11:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar [...] IP: *.skorosze.2a.pl 09.08.03, 12:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiśniak Re: Policyjna akcja IP: *.acn.pl 09.08.03, 23:38 Gość portalu: Jac. z W-wy napisał(a): > Przed tygodniem wróciłem z wizyty u znajomych w Niemczech > (Dusseldorf). Podczas podrózy przez ten kraj oraz w czasie > pobytu byłem, m.in., pod silnym wrażeniem niesłychanej > kultury "komunikacyjnej" - zarówno świetnych dróg jak i wprost > fantastycznej kultury kierowców. To była moja pierwsza podróż > do tego kraju i dlatego też pewnie takie silne wrażenia. > Dopiero teraz wyraźnie widzę niesłychane chamstwo i prymitywizm > polskich kierowców. Moim zdaniem jest to nadal zwykły > bolszewizm drogowy, z którego jest nam się tak trudno wyleczyć. > Nie widzę innej metody niż ta, zastosowana na Zachodzie, czyli > sprawność i bezwzględność policji w wymierzaniu naprawdę > surowych mandatów za łamanie przepisów drogowych, np. 500 Euro > za przekroczenie dopuszczalnej prędkości o ponad 50km/h, której > przekraczanie jest u nas nagminne. Mogłoby to zdecydowanie > zdyscyplinować tych kretynów, którzy potrafią jeżdzić, np. > Grójecka ponad 100km/h. Już pomijam tak banalne kwestie, jak > uprzejme wpuszanie do ruchu innych pojazdów oraz przepuszczanie > pieszych na pasach. > Polscy kierowcy sę chyba jednak zbyt debilni, aby zrozumieć te > proste prawdy. > A ja, Drogi Kolego też wróciłem i oglądałem sobie reportaż na RTL o karach za zbyt wolną jazdę na autostradach. Gruba pani Hausfrau dostała przed kamerą 150 EUR kary za jazdę lewym pasem 140 km/h - ZA WOLNO JECHAŁA I TAMOWAŁA RUCH!!! A dlaczego JA mam nie jechać ulicą Grójecką w Warszawie 100km/h skoro: a) jest to główna droga wylotowa b) tylko przy tej prędkości nie zatrzymuję się co chwilę na światłach Jeżeli chcesz mi Kolego pieprzyć o tym, że droga owa nie jest dostosowana do prędkości 100 km/h to powiem Ci , że mam w dupie fakt cymbalstwa komunistycznych i obecnych włodarzy miasta, którzy wciąż utrzymują drogi w stanie średniowieczno-agonalnym. Mam to w dupie - nie będę jechał 50 km/h po dwie godziny z jednej części miasta do drugiej, bo jakiejś niewydymanej od stuleci specjalistce od ruchu drogowego wydaje się, że tak jest bezpieczniej. Jadę normalnie, usiłując żyć w normalnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jac. z W-wy Re: Policyjna akcja IP: 62.233.204.* 11.08.03, 17:01 Gość portalu: Wiśniak napisał(a): > Gość portalu: Jac. z W-wy napisał(a): > > > Przed tygodniem wróciłem z wizyty u znajomych w Niemczech > > (Dusseldorf). Podczas podrózy przez ten kraj oraz w czasie > > pobytu byłem, m.in., pod silnym wrażeniem niesłychanej > > kultury "komunikacyjnej" - zarówno świetnych dróg jak i wprost > > fantastycznej kultury kierowców. To była moja pierwsza podróż > > do tego kraju i dlatego też pewnie takie silne wrażenia. > > Dopiero teraz wyraźnie widzę niesłychane chamstwo i prymitywizm > > polskich kierowców. Moim zdaniem jest to nadal zwykły > > bolszewizm drogowy, z którego jest nam się tak trudno wyleczyć. > > Nie widzę innej metody niż ta, zastosowana na Zachodzie, czyli > > sprawność i bezwzględność policji w wymierzaniu naprawdę > > surowych mandatów za łamanie przepisów drogowych, np. 500 Euro > > za przekroczenie dopuszczalnej prędkości o ponad 50km/h, której > > przekraczanie jest u nas nagminne. Mogłoby to zdecydowanie > > zdyscyplinować tych kretynów, którzy potrafią jeżdzić, np. > > Grójecka ponad 100km/h. Już pomijam tak banalne kwestie, jak > > uprzejme wpuszanie do ruchu innych pojazdów oraz przepuszczanie > > pieszych na pasach. > > Polscy kierowcy sę chyba jednak zbyt debilni, aby zrozumieć te > > proste prawdy. > > > > A ja, Drogi Kolego też wróciłem i oglądałem sobie reportaż na RTL o karach za > zbyt wolną jazdę na autostradach. Gruba pani Hausfrau dostała przed kamerą 150 > EUR kary za jazdę lewym pasem 140 km/h - ZA WOLNO JECHAŁA I TAMOWAŁA RUCH!!! > > A dlaczego JA mam nie jechać ulicą Grójecką w Warszawie 100km/h skoro: > a) jest to główna droga wylotowa > b) tylko przy tej prędkości nie zatrzymuję się co chwilę na światłach > > Jeżeli chcesz mi Kolego pieprzyć o tym, że droga owa nie jest dostosowana do > prędkości 100 km/h to powiem Ci , że mam w dupie fakt cymbalstwa > komunistycznych i obecnych włodarzy miasta, którzy wciąż utrzymują drogi w > stanie średniowieczno-agonalnym. Mam to w dupie - nie będę jechał 50 km/h po > dwie godziny z jednej części miasta do drugiej, bo jakiejś niewydymanej od > stuleci specjalistce od ruchu drogowego wydaje się, że tak jest bezpieczniej. > Jadę normalnie, usiłując żyć w normalnym kraju. Co do mandatu dla tej grubej Hausfrau, to tylko przyklasnąć. Mandat ten był w pełni uzasadniony, gdyż według niemieckich przepisów drogowych lewy, wewnętrzny pas autostrady służy tylko do wyprzedzania, nakazana jest jazda pasem prawym, ewentualnie środkowym. Zważywszy na brak ograniczenia prędkości na niemieckich autostradach, uporczywa jazda lewym pasem 140km/h w pełni zasługuje na mandat. Co do ulic warszawskich, to sprawiasz kolego wrażenie jakbyś miał "pretensje do garbatego, że ma dzieci proste". Mamy ulice jakie mamy i to ich stan dyktuje niestety warunki jazdy. Jeżdżenie Grójecką(i tym podobnymi)z prędkością powyżej 100km/h uważam za zwykły bandytyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Policyjna akcja IP: *.acn.pl 11.08.03, 17:24 Co się czepiasz Wieśniaka On po swoich polach szalał furmanką i z tęsknoty za rodzinną oborą urządza sobie w mieście rajdy swoim wieśniackim samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiśniak Re: Policyjna akcja IP: *.acn.pl 11.08.03, 22:31 Gość portalu: ja napisał(a): > Co się czepiasz Wieśniaka > On po swoich polach szalał furmanką i z tęsknoty za rodzinną oborą urządza > sobie w mieście rajdy > swoim wieśniackim samochodem poujadaj sobie jeszcze trochę kundelku Odpowiedz Link Zgłoś