Gość: Enon Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. IP: *.chello.pl 12.03.08, 17:02 Ostatnio ubawił mnie francuski (?) developer zachwalajacy swą inwestycję na Ochocie rzekomo niedaleko Parku Szczęśliwickiego. Zapomniał jeno dodać, że tuż za płotem przebiega linia kolejowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe IP: *.centertel.pl 12.03.08, 17:24 > Zapomniał jeno dodać, że tuż > za płotem przebiega linia kolejowa. To jeszcze pryszcz. Przy tej linii, od strony północnej, ma biec trasa szybkiego ruchu, 2 jezdnie po 3 pasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniczynka Re: Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe IP: *.chello.pl 12.03.08, 19:13 Ciekawsza forma przyciagnięcia klienta wyrózniła się firma Turret Poland w Warszawie. Otóz kupili działkę na której nie bardzo jeszcze wiedzieli co budować / hotelowiec czy apartamentowiec a może lepszy blok? / w dość zle odbieranej dzielnicy mianowicie na Targówku. Jakiś madry sprzedawca wymyslił greps pt punkt konsultacyjny policji na osiedlu. Znajoma która rozmawiała o kupnie mieszkania za nic nie mogła się dowiedzieć o funkcji tego punktu. Postarunekn jakis czy co? Okazuje się ze było nto tylko jedno mieszkanie z szyldem / a jakże / ale żadnych konsultacji policja tam nie prowadzila. Szyld i punkt zniknęli jak tylko mieszkania sprzedano. Inny bajer tej firmy to kort tenisowy w osiedlu. I sprawa podobna. Zaden kort tylko wielofunkcyjne boisko obudowane miejscami parkingowymi w odległości 1 - 2 metry. Ta firma także oferowała ,, najlepiej urządzony w Polsce plac zabaw,, co oczywiście obietnicą bez pokrycia także było Tak więc jesli jeszcze firma Turret gdzieś buduje, bądżcie skrupulatni i wszystko dokładnie sprawdzajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vigor Dlatego najlepsze są plomby! Stary Mokotów rulez! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 18:53 Super info o Nowe Powiśle! Tylu to chciało kupować a teraz już widać że to kolejne blokowisko otoczone innymi blokami no i w przyszłosci tysiącami autobusów z wycieczkami szkolnymi z calej Polski do centrum Kopernik. Spokojny sen w sobote i niedzielę nie grozi kupującym te mieszkanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja brawo dla autora!! IP: *.chello.pl 12.03.08, 21:38 "Niekiedy twórcy obrazków fałszują perspektywę, np. pokazując wnętrze osiedla z lotu ptaka, ale nie tak, jak będą je widzieć mieszkańcy tylko pilot przelatującego nad nim samolotu" szanowna marna autorzyno widok z lotu ptaka polega na widoku z gory wzielo sie to zapewne stad ze ptaki lataja a nie siedza ludziom na glowach wiem bardzo skomplikowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valenty Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. IP: *.eranet.pl 12.03.08, 23:33 Dziwne, że ludzie dają się tak nieracjonalnie nakręcać. Tereny o niskiej gęstości zabudowy (wsie) charakteryzują się małą gęstością sieci dróg, natomiast tereny o wysokiej gęstości zabudowy (miasta), charakteryzują się dużą gęstością sieci dróg. W centrum miasta droga nie jest ewenementem i tyle. Widok z okna na drogę jest pewnym mankamentem, jednak opowiadanie, że każdy kto kupił w okolicy jakiejkolwiek drogi jest nieporozumieniem. Polecam analizę planu Warszawy. Ciekawe, że 90% biadolących zakłada, że Metro wybuduje się w bardzo odległej przyszłości, natomiast drogi z pewnością powstaną bardzo szybko, tymczasem czeka nas jeszcze kilka lat wzrostu gospodarczego (w tym czasie powstanie kilka krótkich odcinków), a potem spowolnienie, uszczuplenie wpływów do budżetu i zarzucenie większości inwestycji. Zresztą plany budowy dróg w Wawie są z lat 50., ciekawe, że akurat teraz wszystkie zostaną zrealizowane;-) BTW, widok na cmentarz to bardzo dobry widok - nagrobki są niższe niż parterowy domek, cisza, spokój, widać słonko i niebo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Więcej takich artykułów. IP: *.acn.waw.pl 13.03.08, 06:47 BRAWO! Więcej takich artykułów. Może w końcu deweloperzy zaczną nazywać inwestycje prawidłowo, a ciemny lud zacznie im nie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 08:55 A na wizualizacjach EkoParku nie widac stojacych juz innych blokow, chociaz sa niemalze jak przyklejone. No i to ich haslo - kameralne rezydencje parkowe.. A zapomnieli powiedziec, ze w centrum osiedla jest biurowiec na ponad 1000 osob i ze pracownicy tego biurowca parkuja gdzie popadnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca dom i co Wy na to? IP: *.pam.szczecin.pl 13.03.08, 09:52 W Polsce nagle rząd zaczął się martwic ze Polacy nie umieją zaciągać kredytów, sa nieodpowiedzialni i nalezy im wprowadzić ograniczenia by sie nie rozhuśtali i niezadłużani jak tego chcą. Przeciez to nasza i banków sprawa ile chcemy wziąć i ile banki chcą nam dac! Natomiast w kwestii wyboru nowego mieszkania rząd uważa ze jesteśmy świetnie obeznani. Mamy zdolność widzenia przyszłości, więc po co nas informować o planach zabudowy terenu w miejscu gdzie chcielibysmy zamieszkać. Tutaj właśnie rząd powinien wprowadzić ograniczenia i nakazy ujawniana rzetelnej informacji przez deweloperów i inwestorów! O resztę sami potrafimy zadbać w naszym zyciu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Sztuczki sprzedających mieszkania IP: 212.160.99.* 13.03.08, 10:17 Mieszkanie przy ul. Belgradzkiej. W ofercie tekst: "pięknie zabudowany balkon". W realu: 5 m. w linii prostej od balkonu jest przystanek autobusu, hałas potworny. Poniżej, na parterze sklep monopolowy czynny do 23. Menelstwo pije na przystanku i rzuca butelkami. Gdyby nie zabudowa balkonu potłukli by szyby. A balkon? Faktycznie zabudowany pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Bo skąd te horendalne ceny? Po pierwsze jest za ma 13.03.08, 16:02 Bo skąd te horendalne ceny? Po pierwsze jest za mało terenów przeznaczonych pod zabudowę a ziemia to nie bułki z piekarni, na początku zawsze musi być ruch władz, plan zagospodarowania, geodezja, uzbrojenie terenu – tego nie zrobi żaden deweloper a u nas jest biurokracja i tych terenów jest za mało a więc tworzą się wąskie gardła a rynek reaguje na to szukając ceny równowagi między małą podażą a rosnącym popytem, czyli cena musi szybować w górę. Drugi punkt to wzrost zarobków, poziomu życia, rozwój gospodarczy w sferze prywatnej, który przekłada się na rozwój budownictwa przemysłowego, drogowego, firm, osób prywatnych czyli skokowy wzrost zapotrzebowania na materiały budowlane. Owszem technologia wyrobu cegieł to nie samoloty, można to produkować masowo ale też potrzeba najpierw cegielni a tych nie przybędzie skokowo. I znowu są wąskie gradła, prowadzące do paradoksów, że cegłę do Polski sprowadza się z...Niemiec, bo tam chociaż jest i można od razu kupić i nie czekać miesiącami na dostawę a więc bardzo drogo i ten koszt wchodzi w koszt budynku. Trzeci punkt to infrastruktura i znowu skandaliczne nieróbstwo państwa. Weźmy transport. Z tym jest fatalnie. Samochodów przybywa a dróg nie. W latach 90-tych dobrze zarabiający ludzie w W-wie mówili „po co mam wdychać wielkomiejskie spaliny, przeprowadzę się w okolicę a do pracy dojadę”. Pobudowali czy kupili relatywnie taniej lokale i domy i było fajnie ale teraz ile czasu potrzeba żeby dojechać z Łomianek. Otóż korki są takie, że niewiele szybciej niż w tempie pieszego, powiedzmy głupie 40 km 4 godziny tak? To jak chce być na 8-mą w pracy to wstaje w środku nocy, śniadanie i golenie w samochodzie (jak Jaś Fasola), bo mam 4 godziny na dojazd albo i spać mogę (niebezpieczne!). Pracuję do 17-tej (w przerwie obiad) i dymam z powrotem 4h, kolacja w samochodzie. Co mogę w chacie zrobić o 21- szej po powrocie? Tylko położyć się spać i to jest życie? Czyli sprzedaję chatę w okolicy i idę do stolicy a więc znowu zwiększam popyt i ceny, bo nie ma dróg w Polsce! Oczywiście w Łomiankach upadają miejsca pracy, bo jak jest 1000 osób dobrze zarabiających we wiosce to można lepszy salonik fryzjerski np. otworzyć tak? A jak śmietanka wybywa i zostaje bufetowa z PGR-u, nie umiejąca odróżnić manikuru od pedikuru, to dla kogo taka kosmetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pf A czemu nie do sądu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 19:43 Wizualizacja jest taką samą informacją jak tekst pisany. Więc jeśli zawiera nieprawdę kupujący zostaje przez sprzedającego wprowadzony w błąd co do przedmiotu sprzedaży. "Złote czasy kłamstwa" skończą się zapewne, gdy pierwszy nabywca wygra proces z deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ememe Re: A czemu nie do sądu? IP: *.chello.pl 14.03.08, 08:58 O i o to chodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. 14.03.08, 07:31 to tylko świadczy o jednej prawdzie: że w RP III idiotom łatwiej niż innym grupom społecznym zdobyć kasę. 40 tyś zł za 1 m kw i ktoś taki wierzy w obrazki, nie raczy osobiście pofatygować się na miejsce, sięgnąć do dokumentów zagospodarowania terenu? to ja nie wiem czy taki ktoś osiągnał dość wysoki poziom idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Kiedy sie skonczy polskie przyzwolenie na IP: *.chello.pl 14.03.08, 07:57 CWANIACTWO? To jest najzwyklejsze przestepstwo. Czy takie polskie przyzwolenie na cwaniactwo nie moze byc ukrocone? Nie mozna znac sie na wszystkim i do kazdej oferty podchodzic jakby sie kupowalo od zlodzieja czy innego przestepcy, bo trzeba by zaczac od wylegitymowania developera, jego praconikow, rodziny, domagac sie zaswiadczenia o niekaralnosci, przeswietlic firmy budujace (szefa, pracowniko - czy nie zamierzaja pouciekac za granice przed ukonczeniem pracy), sprawdzic materialy z ktorych dom wykonano (cement, technologie, sprawdzic czy poziom halasu jest w normie), sparwdzic czy sa wszystkie pozwolenia (oczywiscie nalezy zalozyc nieuczciwosc urzednikow i krzykiem i grozbami zmusic do powiedzenia prawdy)....a potem zrezygnowac z kupna, bo przeciez jesli deweloper jest nieuczciwy to i tak znajdzie sposob, zeby mnie oszukac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ait Cos sie zmienilo ? IP: *.compower.pl 14.03.08, 07:58 A co to sie zmienilo ? Rok temu media pisaly, ze kazda dziura sie sprzedaje i ze trzeba kupowac, bo bedzie tylko drozej. A dzis naonka na zlych developerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klajster Cos sie zmienilo ? Wyobrczą ruszyło sumienie IP: *.aster.pl 14.03.08, 08:18 GW sama naganiala popyt na lokale za miastem, dzis pietnuje budowanie w kilku etapach osiedla, jedno na drugim. A moze niebawem pojawia sie artytkuly o wzorcowych developerach? dla rownagi? Mieszkanie sie niesprzedają, no to trzeba pomoc choc wybranym deweloperom, kilku przetrwa spadki cen. Rownolegle jest w GW cykl o blokowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Cos sie zmienilo ? Wyobrczą ruszyło sumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 08:26 Tego typu artykułów jest sporo w prasie i w necie (sama jestem autorką jednego z nich). I ciagle się dziwię, że ludzie tak mocno ufaja obrazkom i słowom developerów. Czasem wystarczy tylko pospacerować wokół terenów przyszłej budowli.Wystarczy. Nieuczciwe reklamy powinny być karane. Tak jest choćby w biurch podróży. Tam katalog jest jednym ze żródeł, na równi z umową. Dla federacji konsumentów i innych organizacji broniacych interesów klientów, tudzież dla sądu ulotki i strony katalogowe są dowodem w sprawie. Developerzy sprzedaja jeszcze większe marrzenia i za dużo większe pieniądze, niktt jakoś nie dobiera im sie do skóry za kłamstaw i udziwnianie rzeczywistości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pt Re: Cos sie zmienilo ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.08, 08:27 przykład z poznania dzielnica: naramowice, developer trust rozglądając sie za mieszkaniem, trfiłem do przemiłego pana z tej firmy rozświetlajęcgo przede mną wizję idelanego miejsca do zamieszkania - kilku mieszkaniowe domy, niska zabudowa, rezerwat przyrody itd. na moje pytanie "...a to pole na mapie, to co to jest?..." po chwili wahania Pan odpowiedzieł ze jest to cmentarz. dodawać nie musze ze powiedział to możlwie najciszej jak mógł i tonem takiem jakby była to nic nie znacząca dla warunków mieszkania kwestia. ów cmentarz od sprzedawanych przez niego domów dzieli jakieś 20 metrów. na moje kolejne pytanie czy to aby nie za blisko trochę, pan odpowiedzieł, ze - i tu uwaga - "PROBOSZCZ OBIECAŁ, ŻE PRZY SAMYM PŁOCIE NIE BĘDĄ POWSTAWAŁY NOWE GORBY"...obiecał!!! więcej pytań nie miałem. dodam tylko ze w zeszłym tygodniu byłem w tamtej okolicy i z ciekawości sprawdziłem, czy proboszcz dotrzymuje obietnicy.....no cóż nie muszę chyba dodawać, że NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Cos sie zmienilo ? IP: *.icpnet.pl 14.03.08, 08:40 hehe dobre :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Cos sie zmienilo ? IP: *.net2u.pl 14.03.08, 09:06 no i co z tego ze cmentarz?? duchy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Cos sie zmienilo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 10:11 ość portalu: rr napisał(a): > no i co z tego ze cmentarz?? duchy?? Trzeba było wymóc na proboszczu obietnicę, że w pobliżu będą groby tylko porządnych ludzi. Tacy potem nie straszą po nocach innych porządnych ludzi. I oczywiście tę obietnicę uwiecznić w folderze reklamowym developera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pt Re: Cos sie zmienilo ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.08, 11:29 okolica porzadna to i ludzie porządni. ale w tamtym okresie [poszukiwania mieszkania] spotkalem się z jeszcze jednym przypadkiem też zresztą kościelnym firma jakś-bud, też poznań na wizualzacji piękny nowoczesny itp itd blok otoczony samymi drzewami, placami zabaw, no jednym słowej raj. ponieważ znałem ooklice gdzie ten raj na ziemi mają postawić za cholere nie moglem sobie tego wyobrazić [a wyobraxnię mam dużą, na codzień wykonuję rysunki techniczne i nawet czasem skomplikowane] wybrałem się na wizję lokalną i zobaczyłem fundament nowopowstającego raju wciśnięty z osiedle z wielkiej płyty z lat 80 z jedenj strony, ruchliwą ulicę z drugiej strony [dojazdowa do hipermarketu] a kościół z dzwonnicą oddaloną o jakieś 15 metrów od mojego na ten zcas wybieranego balkonu. w sumie to sobie nawet pomyślełm, że mógłbym dorabiac jako dzwonnik, tylko kojeny proboszcz musiałby mi linkę od dzwonu na balkon przerzucić. a na koniec to już tylko dodam , ze po kilku miesącach takich poszukiwań wybrałem mieszkanie które ma widok z okna na piękny kawałek pola. i teraz gwóźdź programu: właścicielm pola jest ..............kościół katolicki pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Cos sie zmienilo ? 14.03.08, 12:08 "i teraz gwóźdź programu: właścicielm pola jest ..............kościół katolicki" z tego to akurat bym sie nie cieszyl na twoim miejscu. polskie klechy maja duze doswiadczenie w "odzyskiwaniu", po ludzku wyludzaniu gruntow, nawet tych upanstwowionych jeszcze za I-szej Rzeczpospolitej. predzej czy pozniej dogrzebia sie w papierach, ze grunt pod blokiem tez byl koscielny i wtedy "the joke is on you" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosica rezydencje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 12:55 Zdaje się, ze "bank z uśmiechem" buduje przy Jana Kazimierza na Woli swój piękny blok, w reklamie informacje o bliskości sklepów (10 minut przez błoto do Fortu Wola), przedszkoli, szkół (minimum 3 przystanki tramwajem, lub autem - zawsze w korku na Połczyńskiej) i masę innego "bla, bla, bla" a "gwoździem programu" - jak w poprzednim poście - może być to, że wśród rachitycznych drzewek wokół jest ZLEWNIA SZAMBA PRACUJąCA NIEPRZERWANIE OD MINIMUM 30 LAT. Przejdżając codziennie rano w tym rejonie zamykam w aucie okna, wyłączam nawiew.... Mieszkańcy bloku "banku z uśmiechem" najpewniej zaoszczędzą na budzikach - codzienny poranny smród każdego obudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eldricht Re: rezydencje IP: 80.51.132.* 18.03.08, 13:08 Prawda. Toż to przecież w podnoszeniu ciężarów tuż przed próbą zawodnicy wąchają amoniak na pobudzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renya Re: Cos sie zmienilo ? IP: *.cdif.cable.ntl.com 14.03.08, 13:10 > przykład z poznania > dzielnica: naramowice, developer trust Niewątpliwą atrakcją tej lokalizacji jest też wąska i wiecznie zakorkowana ulica Naramowicka, prowadzącą do centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pt Re: Cos sie zmienilo ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.08, 14:23 faktycznie ulica jest raczej z gatunku osiedlowej a nie dojazdowej do wielu osiedli. ale i to sie niedługo zmieni bo wg planu ma w pasie ok 60 - 80 metrów między blokami juz istniejącymi oraz nowobudowanymi powstanie już za kilka [kilkanasie???, kilkadziesiąt???] lat piękna czetropasmowa droga. I wszystkie osiedla mające w nazwie słowo "rezerwat" gdyz leżą wlasnie koło rezerawu przyrody, a jest ich [tych osiedli] kilkanascie będą mussiały zmienic nazwę na : "Trasa szybkeigo ruchu Żurawiniec"; "w pobliżu czterpasmówki" ; "cztery pasy spokoju"; "asfalt villa"; itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazomontażsucks Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 08:26 Firma gazomontaż, sprzedająca mieszkania na nowo budowanym osiedlu w Ząbkach reklamuje się, że oddaje osiedle strzeżone, z pełną infrastrukturą, zagospodarowaną zielenią, placem zabaw dla dzieci. Jak na razie oddali 2 budynki z opóźnieniem po 1 rok na każdy, bez podstawowych rzeczy, takich jak pomieszczenie dla ochrony, altanka śmietnikowa, o placy zabaw, oświetleniu, zagospodarowaniu terenu, dojściu do garaży (jeszcze inną sprawą jest podniesienie ceny po wybudowaniu) nie wspominając. Tzw "gazomontaż rules" i "Pana szanownego Prezesa K." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam31 Dźiwgnia marketingu i reklamy - oszustwo IP: 80.51.247.* 14.03.08, 08:27 Takie mamy teraz czasy, że cały rynek marketingu, reklamy i handlu zbudowany jest na OSZUSTWIE. Wieczne promocje na artykuły -> OSZUSTWO Wyprzedaże -> OSZUSTWO itd itd. Ale czy im zależy na nas, nie im zależy tylko na pieniądzu który za wszelką cenę chcą posiąść, jak najwięcej i jak najwięcej. A gdzie jest granica, nie maj jej. Ale należy zadać sobie pytanie czy coś co jest oparte na OSZUSTWIE jest DOBRE?? Jakoś mam wątpliwośći. Wierzmy własnemu rozumowi i MYŚLMY zamiast chłonąć bezmyślnie wszystko co nam przedstawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Czyżby Deweloperzy przestali płącić Gazecie? IP: 213.17.162.* 14.03.08, 08:43 Czyżby Deweloperzy przestali płacić Gazecie i dlatego w KOŃCU zaczęła pisać prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umia Re: Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe IP: *.chello.pl 14.03.08, 08:54 Mieszkam na os. Ostrobramska, na placyku przy pętli autobusów od paru miesięcy budują bloczek o pardon może i apartamĘtowiec (!) nie patrzyłem kto (może J.W.) nie wiem jak reklamują, ale: kościół ludzie będą mieli około 20-30 m od czyli bimbambom na godzinki porannne a wieczorem na nieszpory ;-))))))) pod oknami pętla autobusowa i najlepszy kwiatek - uwaga - w tym dokładnie miejscu za jakiś czas (konkretnie w "kanale" nad ul. Rodziewiczówny) będzie lecieć Trasa Olszynki Grochowskiej - no to będą mieli jeszcze atrakcyjny widok na estakady wschodniej Warschauer Ring hehe :-))))))) mieszkania wyprzedali na pniu,ciekawym za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe 14.03.08, 08:58 szkoda, ze sadownictwo takie marne w Pl bo by wszystko bylo jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek wsiowy ludek wszystko łyknie i pięknie, oto chodzi 14.03.08, 09:18 jak ja się cieszę jak te gamonie co przyjeżdżają nie wiadomo skąd do warsiawy ładuja się w takie inwestycje, szacunek dla developerów!!! ciągnąć kasę z frajerstwa, które myśli że jak pomieszka w mieście rok, dwa a nawet trzy to już jest warszawiakiem, a prawda jest taka że te gamonie bez gps nie potrafią znaleźć ulicy oddalonej o 500 metrów :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG34W Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. IP: 212.106.22.* 14.03.08, 09:22 TE WSZYSTKIE PRZYKŁADY TO CZYSTY MARKETING I UKRYCIE "WAD" PRODUKTU, TO TAK JAK Z PRZYKŁADEM OŁÓWKA: DOSKONAŁY SPRZEDAWCA=MAREKTINGOWIEC, SPRZEDA GO JAK PARKERA, OPISUJAC SAME SUPERLATYWY I ZALETY..A TO PRZECIEŻ KAWAŁEK DREWNA I GRAFIT!!!ALE SZTUKA SPRZEDAŻY TO JEST TO!!! TKA SAMO ZE SPRZEDAŻĄ: APARTAMENTOWCA, SAMOCHODU, TELEWIZORA ITD!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.S. Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. IP: *.ifpan.edu.pl 14.03.08, 09:23 O oszustwach (nie sztuczkach) deweloperow - oszustow, przed ktorymi nie chroni nas to rozpadajace sie panstwo, mozna by pisac dlugo. Jednak broni ich m. in. Gazeta Wyborcza, z redaktorami ktorej kilka razy rozmawialem, i ktorzy stwierdzali, ze i tak moze byc gorzej, wiec nie nalezy sie skarzyc. Ot, taki przyczynek do tzw. ludzi sukcesu (patrz bylych komunistow, ktorych GW popiera, jak moze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ox Re: Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe IP: *.paylane.park.gdynia.pl 14.03.08, 09:36 Wg mnie prawo powinno podchodzic do takich praktyk jak do oszustw i prob wyludzenia pieniedzy. A w razie recydywy likwidowac takie firmy. Kary nic nie pomoga bo zostana wliczone w koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgonia Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. IP: *.cec.eu.int 14.03.08, 09:55 Trzeba zatem wszystko sprawdzac. Nikt normalny nie kupi mieszkania na podstawie zdjecia w folderze, albo sie myle .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek A w Boyguess Immo poznałem takiego kostropatego IP: 193.164.157.* 14.03.08, 10:16 blondyna. Takich głupot jak ten bałwan wypowiadał to nigdy nie słyszałem. Podobno jest jakimś dyrektorem. Bravo dla BI Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boa Re: Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 10:19 Przypomnę tylko za "Pulsem Biznesu", że szacunkowo 10-15% kosztów każdej inwestycji budowlanej stanowią ŁAPÓWKI. Więc ta zastanawiająca bierność miasta jest, jakby to powiedzieć... dobrze umotywowana. Gość portalu: ji napisał(a): > Wiekszym problemem jest biernosc miasta w przypadku wielu > inwestycji - to miasto za pomoca planow powinno wymuszac pewne > rozwiazania, okreslac gestosc i wysokosc zabudowy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MbS Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 10:52 fajnie że GW bawi sie teraz w tropiciela nieuczciwości deweloperskiej, ale teraz akurat znacznie mniej ludzi kupuje mieszkania niż np. rok czy półtora temu. Wtedy trzeba było takie rzeczy pisać, ale przecież wtedy dziennikarze GW otrzymywali dolę od deweloperów za nakręcanie histerii. Wtedy było: NIE BEDZIE TANIEJ! CENY OSZALAŁY! Ale o oszukiwaniu i kupowaniu kota w worku było tyle co nic. Echhh, hipokryci. No próbujcie sie oczyścić, próbujcie, ale... ja sie na to nie nabiore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abra Cytuję: Prosta Tower, Łucka City... IP: *.swidnica.mm.pl 14.03.08, 11:00 Czy my Polacy nigdy nie pozbędziemy się kompleksów??? Nie to żebym był jakimś patriotą czy purystą językowym, ale na Boga - przecież mamy swój własny język i to bardzo giętki. Takie potwory językowe budzą tylko śmiech! Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: Cytuję: Prosta Tower, Łucka City... 14.03.08, 11:28 Jest jeszcze Babka Tower, Stawki Residence. Koło Łomianek jest miejscowość Buraków. Czekam aż powstanie tam Buraków Apartments albo Buraków Residence :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ack Re: Cytuję: Prosta Tower, Łucka City... IP: *.chello.pl 14.03.08, 13:46 Elektra Resort tuż przy linii wysokiego napięcia Piaseczno/Józefosław Villa L'Azur na Lazurowej Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Albo Moszna Residence... 16.03.08, 15:50 > Jest jeszcze Babka Tower, Stawki Residence. Koło Łomianek jest > miejscowość Buraków. Czekam aż powstanie tam Buraków Apartments albo > Buraków Residence :) Pod Pruszowem jest Moszna. Moszna Apartments albo Moszna Residence... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Cytuję: Prosta Tower, Łucka City... IP: 87.105.164.* 14.03.08, 17:12 Ale tam często kupują mieszkania cudzoziemcy. Irlandia osiągnęła cód gospodarczy bo ich język wymiera a wszyscy na codzień mówią po angielsku i nie mająproblemu z pracą w zagranicznych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Sztuczki deweloperów, czyli jak zapełnić nowe o.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 11:18 Pamiętajcie - najważniejszy jest wzrost gospodarczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś