beers PRECZ ze zwiazkami zawodowymi! 11.09.03, 19:16 Moze niedlugo stanie na czele rzadu ktos z jajami (moze byc kobieta, np. ladyb Thatcher ;)), ktos kto w imie wyzszych celow nie bedzie sie wahal uzyc WSZYSTKICH dostepnych srodkow [ze strzelaniem ostrymi nabojami wlacznie !!!], i wezmie sie za to cale popaprane gornicze i inne zwiazkowo-roszczeniowe towarzystwo. UPR do wladzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Jaka jest prawda? IP: *.lodz.mm.pl 11.09.03, 19:18 Jeśli propozycje rządowe są takie jak podała "Gazeta Wyborcza", to górnicy nie mają żadnego powodu do demonstrowania i "GW" powinna je potępić, tak jak to robi bez wahania przy innych okazjach. Jeśli to nieprawda, to też może wyjaśnić całą sprawę. Dlaczego tego nie robi? Dlaczego Michnik teraz nie zakłada KOR-u? Przecież teraz robotnicy bardziej potrzebują obrony niż za komuny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art [...] IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.09.03, 19:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino A na drzewach zamiast lisci beda wisiec komunisci! IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.09.03, 19:36 to zaczelo sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko3mo3 A na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.03, 19:40 ano, zanosi się na to, że jednak będą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winicjusz Nobla dla autora pomyslu IP: 140.247.126.* 11.09.03, 20:25 Ten pomysl wieszania komunistow na drzewach w miejsce lisci jest bardzo atrakcyjny. Juz widze oczami duszy te szpalery wierzb i topoli wzdluz polskich drog ze zwisajacymi z nich zezwlokami towarzyszy. A bylo ich bylo, chocby w okresie gierkowskich "happy days", ponad dwa miliony. Czy tylko aby wystarczy w Polsce drzew? I postronkow? Bo chetnych do wieszania pewnie nie braknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel [...] IP: *.ryki.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 21:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie bredz ficino: to Podlasiaki, nie zas "hanysy" 11.09.03, 22:48 ruszyly na zadyme - w pierwszym rzedzie robote straca ci z gierkowskich zaciagow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blech Bandyci powinni być traktowani z całym poszanowani IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.09.03, 19:38 prawa i sprawneidliwości. Nie ma tu znaczenia czy bandyta pracuje w swojej profesji na pełnym etacie czy też na pełnym etacie pracuje w kopalni a swój badycki fach wykonuje po godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Bandyci powinni być traktowani z całym poszan IP: *.bphpbk.pl 11.09.03, 19:54 No i widzi Pan,panie FLAK? Inteligentni i wykształceni wyborcy mówią - wystrzelać górników lub zalać ich betonem. A może by betonem partyjnym? Co Pan na to Panie FLAK? Idziemy wybierać nową władzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan FLAK Re: Bandyci powinni być traktowani z całym poszan IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 20:29 Alez prosze szanownego pana, betonem partyjnym to my juz wszyscy jestesmy zalani... Co ja na to? Eee tam. Szkoda czasu na emocjonowanie sie tym, na trwonienie wlasnego cennego czasu na denerwowanie sie zachowaniem jakichs rozszalalych grupek. A Pan, jako bankowiec, co Pan proponuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta LOCK - OUT! TO JEDYNY RATUNEK! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.09.03, 19:49 pRZED BRAMAMI KOPALŃ CZEKAJĄ TYSIĄCE BEZROBOTNYCH BEZ PRAWA DO ZASIŁKU I GODNEGO ŻYCIA. POZOSTAJE TYLKO WPROWADZENIE ZAKAZU STRAJKÓW I WYPROWADZANIA STRAJKUJĄCYCH ZA BRAMĘ, ZWALNIANIE NATYCHMIASTOWE Z PRACY I NATYCHMIASTOWE ZATRUDNIANIE BEZROBOTNYCH. STRAJKI GENERUJĄ FINANSOWE SPUSTOSZENIA, A WSZYSTKO TO PO TO, ABY RATOWAĆ KILKA PRZYKLEJONYCH DO FOTELI PRZEDST. ZZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Za straty obciążyc Związki Zawodowe IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 19:49 Za wszelkie straty powinny byc obciążone związki zawodowe, które zorganizowały demosnstrację i spowodowały zniszczenia.Z całą bezwzględnościa powinno zadziałać prawo. gdzie my w końcu żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flak Zgadzam sie zupelnie! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 20:10 Niech sami zaplaca za szyby ktore wybili, za naprawe chodnikow, ktore powyrywali, za ten samochod zdemolowany na Rozbrat... Do tego oczywiscie powinno sie ich pociagnac do odpowiedzialnosci cywilnej za rannych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Za straty obciążyc Związki Zawodowe IP: *.ryki.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 20:55 zlikwidowac solidarnosc ,ktora jest u nas juz za dlugo a potem zamknac jej wladze.Ze zwiazkami tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenol ODWAŻŃY POLSKI GÓRNIKU IP: *.devs.futuro.pl 11.09.03, 19:53 Jeśli cxzyta to jakiś górnik to niech odważnie napisze na łamach Gazety Wyborczej Ile zarabia ROCZNIE nie miesięcznie i wtedy przy najbliższym strajku mieszkańcy Polski przypomną sobie ile ludzi utrzymują.Ja to wiem i mówienie że nie macie na chleb jest zbrodnią . Ciekawe czy znajdzie się ktoś odważny ganski@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanisław Re: ODWAŻŃY POLSKI GÓRNIKU IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 19:58 Chyba jednak troche przesadziłes z tymi wysokimi zarobkami. A może masz rację ? Ale chyba to juz przeszłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: CZYM WY SIE ROZNICIE OD GORNIKOW... IP: *.proxy.aol.com 11.09.03, 20:12 ...moze kultura osobista...nie stanowczo nie , moze jezykiem polskim...,nie stanowczo nie...a moze wyksztalceniem...nie...wiem powiem wam czym sie roznicie...roznicie sie od gornikow glupota..., ktora to glupota wychodzi waszymi parszywimi gebami..gornicy przynajmniej umieja sie zjednoczyc ...w wy jak te psy pezpanskie ...kundle ujadajace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko3mo3 Re: CZYM WY SIE ROZNICIE OD GORNIKOW... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.03, 20:22 Trafnie Pan to ujął. Szczerze mówiąc, jestem przerażony poziomem dyskusji i - niestety - sporym otępieniem większej części "dyskutantów". Czuję się trochę tak, jak po obejrzeniu Wiadomości - zbiera mi się na wymioty... Reżim może więc spać spokojnie - ma wystarczająco wielu swoich zagorzałych zwolenników! Bo w końcu troszczy się o to, jak lepiej wydać "nasze pieniądze"... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mnie to wisi - nie mieszkam w Polsce.I obiektywnie 11.09.03, 22:56 oceniam BEZNADZIEJE utrzymywania gornictwa, zachowywanie przestarzaltcgh i brudnych technologii energetycznych oraz obrzydliwa, chamska ZADYME na ulicach Warszawy. I powtarzam: Thatcher wiedziala, co robi, kazac armii w podobnej sytiacji strzelac. I to nie gumowymi kulami. Na zamknieciu kopaln UK nie stracilo - wrecz przeciwnie. A gornicy z bolem i krzykiem jakos sie jednak przekwalifikowali i b. regiony gornicze po 20 lat PRZESKAKUJA swoj poprzedni gorniczy poziom gospodarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: CZYM WY SIE ROZNICIE OD GORNIKOW... IP: *.rasserver.net 12.09.03, 01:08 Buzka za ta wypowiedz...:), do fenola....ty czlowiekiu byles kiedykolwiek na dole???????....posralbys sie bez sciagania spodni wchodzac do klatki co dopiero widziec sciane.......:( Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A PO CO zlazic na dol? Chyba, ze na Alasce. W 12.09.03, 04:04 Europie jest o wiele wiecej bardziej poplatnych zawodow, np. informatyk czy dentysta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.B. Re: ODWAŻŃY POLSKI GÓRNIKU IP: *.proxy.aol.com 11.09.03, 20:24 No to w takim razie proponuję aby za utracony przemysł nie tylko na śląsku zapłacił p.Wałęsa. A podrugie .Kto stworzył slogan nierentowności górnictwa? Ten prosty czlowiek ,którego dzisiaj rzadawe psy jego obszczekały . Tak Wy Warszawiacy. Tak dobrze w kraju się dzieje że tylko chwalic rząd. 3. To nie tylko likwidacja 4-rech kopalń to jest więcej. To jest wiele zakładów wspópracujących z w/w kopalniami. 4 Was „ Warszawiaków „ nie interesuje byt reszty Polski. To dlaczego podniesiono wielką wrzawę jak miała być likwidowana fabryka samochodów w Warszawie. 5 Was nie obchodzi że na śląsku bezrobocie jest bardzo wysokie Ze zamian za likwidacje nie powstają nowe miejsca pracy. A te niby wysokie apanaże za odejście z zawodu górnika to też wspanialy wymysł idioty. Tylko aby zasiać nienawiść. Nienawiść do górnika. Do ślązaków. Dlaczego ten minister (kretyn) nie buduje nowe miejsca pracy? Po co się ma wysilać. Naprawa górnictwa jakiego i gdzie ,kosztym śląska? Coś naprawdę nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey DO "DE" Z TA CENZURA WYBIORCZEJ. NIECH SOBIE 11.09.03, 20:06 DURNY ADMIN DYSKUTUJE NA FORUM Z ADASIEM MICHNIKIEM - BEDZIE POLITYCZNIE POPRAWNIE, TAK BY TYLKA NIKOMU NIE NARAZIC! CENZURA POSZATKOWALA CIEKAWE FORUM I ZARZNELA DYSKUSJE. TYM Z WYBIORCZEJ TEZ SIE CZASY WYRAZNIE POMYLILY: ENTLICZEK PETLICZEK OKRAGLY STOLICZEK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zemu Re: DO "DE" Z TA CENZURA WYBIORCZEJ. NIECH SOBIE IP: 140.247.126.* 11.09.03, 21:42 Wyglada wiec na to, ze dzuma poprawnosci politycznej ogarnia juz takze GW. Czyzby naprawde juz nie bylo ratunku? Czyli wyjalowienie mozgowe, hypokryzja i skurwysynizm relatywnie wzgledny, jako norma na forum publicum? To potas-my obalali totaltarne porzadki razem z Adasiem Michnikiem? Quo vadis, Adame? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały kołnierzyk chce zbudowac dom IP: *.visp.energis.pl 11.09.03, 20:47 Zatrudnie kilku budowlancow, moga byc byli gornicy. Zaczynamy za jakies cztery lata. Wczesniej nie da rady, bo musze placic podatki na gornikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 20:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 [...] 11.09.03, 21:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: bydło IP: *.tkdami.net 11.09.03, 21:15 to wy nie wiecie do jakiego zbydlęcenia może posunąć się człowiek aby wyżywić swoją rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: bydło i bydlaki 11.09.03, 21:37 Gość portalu: 2p napisał(a): > to wy nie wiecie do jakiego zbydlęcenia może posunąć się człowiek aby wyżywić > swoją rodzinę. powiedz to temu policjantowi,którego chcieli podpalić. Pewnie się z Tobą zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: bydło i bydlaki IP: *.tkdami.net 11.09.03, 21:45 taką ma robotę (dobrze że ma) nie może przecież całe życie przeganiać z chodników baby handlujące pięcioma jajkami Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: bydło i bydlaki 11.09.03, 21:49 Gość portalu: 2p napisał(a): > taką ma robotę (dobrze że ma) nie może przecież całe życie przeganiać z > chodników baby handlujące pięcioma jajkami a gdyby to był Twój ojciec?Też bys tak napisał? Więcej obiektywizmu kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: bydło i bydlaki IP: *.tkdami.net 11.09.03, 22:06 no fakt wtedy byłoby inaczej (mniej obiektywnie) z resztą nie chodzi mi tu o konflikt policja-górnicy tylko górnicy-rząd policja nie ma takiego prawa aby strajkować jakby mieli może by się przyłączyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC TLKO POLICJANTÓW ŻAL!!! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 11.09.03, 22:14 Szkoda mi tych biednych policjantów, tych szeregowych co walczą z demonstrantami. Przecież oni też zarabiają jakieś śmieszne grosze !!! Pewnie w większości się zgadzają ze słusznymi pretensjami górników. A winowającą za wszystkie polskie nieszczęścia jest mafia SLD. A kiedyś PZPR. Gdyby nie ci bandyci i mordercy z PZPR a dziś z SLD to dziś Polska byłaby krajem na poziomie Francji Niemiec itd. Gdyby po wojnie nie było komunistów z Pzpr a dziś Sld -Polska i Polacy byliby gdzie inidziej w rozwoju. A teraz głowny zbrodniarz Polski bandzior i aferzysta Polski nazywa siebie lewicą!!!!! A Polacy wierzą tym przestępcom bo wybierają ich do władz Rzeczpospolitej!!!!Hańba hańba hańba!!!!!!!!!!!!!!~!@!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm Re: TLKO POLICJANTÓW ŻAL!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 22:50 Dzięki "JAC"-jedyny rozsądny głos na tym forum!!!Jak czytam wypowiedzi pseudo inteligentnych białych kołnierzyków z W-wy to mi się głupio robi,że ja też z tego miasta.Ale cóż większość to złote dzieci nomenklatury ,albo drapieżne hieny nowobogackiego pożal się Boże liberalizmu,które przyjechały tutaj z rozmaitych małych pipidówek i poza szmalem niczego nie dostrzegają.Komuna niestety zaciera ręce-znowu podzieliła Naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sztygar Maliniak Re: bydło i bydlaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 01:26 - A gdyby tak wasza matka... - Ja nie mam matki itp. itd.. (C) Miś tak właśnie wygląda ta cała dyskusja Z wyrazami szacunku Sztygar Maliniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Prosze nie obrazac poczciwych Krasul i Laciatych IP: 140.247.126.* 11.09.03, 22:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZERAŻONY Re:POZIOM DYSKUSJI POWALAJĄCY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 22:09 Ludzie o cym wy wszyscy piszecie? Górnicy do gazu, Warszawa to złodzieje. Ile w tej całej paplaninie zła i nienawiści. Po co to? Górnicy muszą odejść i to jest pewne jak to że jutro też będzie nastepny dzień. Mieszkańcy warszawy nie są temu winni. Z drugiej strony w pewnym sensie rozumiem tych prostaczków ze Śląska. Przecież oni nic innego nie potrafią. Tylko chlać, walić kilofem, bić się i chodzić do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku [...] IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.09.03, 00:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedi powybijać ich wszystkich IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 22:03 przed chwilą obejrzałem w tv reportaż z warszawy. no po prostu oczom nie wierzę! to przecież skandal! jak można w ogóle dopuścić do takiej sytuacji, żeby banda rozwydrzonych bandytów hasała sobie po ulicach? ja też jestem ze śląska, ale w żadnym wypadku nie utożsamiam się z tymi ludźmi. dość już mam tych ciągłych strajków. osobiście uważam górników za darmozjadów, którym sie wydaje, że są najważniejsi na świecie i wszystko im sie należy. przecież nawet do nich musi w końcu dotrzeć, że kopalnie przynoszą same straty i muszą byc zlikwidowane! pewnie, można spróbować jeszcze jakoś ratować sytuację, np. poprzez likwidacje różnego rodzaju przywilejów górniczych, które przecież pochłaniają kupę kasy, ale nie!, panowie górnicy nic nie oddadzą! chciałoby się pensyjki, premie, odprawy, deputaty, niedługo pewnie również "dwódziestkę" będą chcieli pobierać! a wywalić wszystkich na zbity pysk! natomiast po dzisiejszych popisach - pojawia się wielka szansa dla ministra "winietki": zamiast dawać im jakieś kary (i tak nie zapłacą) za napaść za policjanta i inne przestępstwa, których się dopuścili, lepiej pozamykać wszystkich i wysłać do budowania dróg! wreszcie byłby z nich jakiś pożytek. a właśnie wysłuchałem niezwykle mądrej wypowiedzi senatora kutza, kazimierza zresztą. do następnych wyborów jeszcze daleko, ale - kampanię czas zacząć! stek bzdur, a człowiek wydawało sie inteligentny. ja na jego miejscu leczyłbym nogi - bo na głowę jest już raczej zbyt późno. i jeszcze taka dygresja: dlaczego górnicy są traktowani lepiej niż np. kibice piłkarscy? na meczu wystarczy, że kibole wchodzą na ogrodzenie, a policja już zaczyna strzelać, a w najlepszym razie walić pałami. pytam więc: dlaczego jedni chuligani są traktowani tak, a drudzy inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EVON Re:Nowe samochody dla Kancelarii Premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 22:17 Niebawem nowy przetarg, przewiduje sie zakup ok 80 sztuk. Osobiście wolę płacić na górników niż na nowe fury dla kolesi z LSD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAWA Re:TO SOBIE PŁAĆ NA GÓRNIKÓW. JA NIE ZAMIERZAM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 22:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evon Re:TO SOBIE PŁAĆ NA GÓRNIKÓW. JA NIE ZAMIERZAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 22:40 A co, ty dostaniesz nową furę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aker Re:TO SOBIE PŁAĆ NA GÓRNIKÓW. JA NIE ZAMIERZAM IP: *.ipt.aol.com 11.09.03, 23:50 Gość portalu: evon napisał(a): > A co, ty dostaniesz nową furę? Chodzi o to, że kwota dotacji do górnictwa jest równa nie 80, ale 100 000 takim samochodom... Odpowiedz Link Zgłoś
7t Re:TO SOBIE PŁAĆ NA GÓRNIKÓW. JA NIE ZAMIERZAM 12.09.03, 02:15 Gość portalu: Aker napisał(a): > Gość portalu: evon napisał(a): > > A co, ty dostaniesz nową furę? > Chodzi o to, że kwota dotacji do górnictwa jest równa nie 80, ale 100 000 takim > samochodom... Bravo! Nareszcie ktos zaczyna brac pod uwage proporcje! Tam gdzie nie podaje sie liczb tam jest CZYSTA DEMAGOGIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE MAM OCHOTY Re: TEZ SŁYSZAŁEM KUTZA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 22:18 Panu Kutzowi to chyba rzeczywiście przygrzało. trochę uczciwości panie senatorze. Mówił pan że nie można likwidować tych miejc pracy. A ja panu panie od "kromki" powiem tak: nie mam ochoty już dłóżej zarabiać na siebie i na rodzinę górnika. Ja też mam swoje problemy i rozwiązuje je sam i nie mam zamiaru pozwolić na to aby ktoś je rozwiązywał za mnie. A górnicy przy poparciu takich jak pan dalej odpowiedzialność za swoje życie będą spychać na innych. Tak panie senatorku byc nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak NIECH GÓRNICY POCZYTAJĄ CO POLSKA O NICH MYŚLI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 22:28 To powinna być dla nich obowiązkowa lektura, ale oni pewnie czytać nie potrafią tylko patrzą co im mendy z SOLIDARNOŚCI przygotują w swoim teatrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm Re: NIECH GÓRNICY POCZYTAJĄ CO POLSKA O NICH MYŚL IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 22:58 Te,"polak" gdyby nie Solidarność to Ty byś komputera na oczy nie widział,no chyba żeby Ci tatuś sekretarz kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aker Re: NIECH GÓRNICY POCZYTAJĄ CO POLSKA O NICH MYŚL IP: *.ipt.aol.com 11.09.03, 23:56 Gość portalu: jkmjkm napisał(a): > Te,"polak" gdyby nie Solidarność to Ty byś komputera na oczy nie widział,no > chyba żeby Ci tatuś sekretarz kupił. A ja już w 1987 mialem Atari 65XE, chociaż w tamtych czasach nikt z mojej rodziny nie przebywal za granicą, a zestaw komputerowy kupila mi moja babcia za swą nauczycielską emeryturę w Pewex-ie... Chyba nie bylo wtedy aż tak beznadziejnie, porównując do dzisiejszych czasów..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAK Re: NIECH GÓRNICY POCZYTAJĄ CO POLSKA O NICH MYŚL IP: 157.25.139.* 12.09.03, 09:24 Nie jeden lepiej czyta i pisze od Ciebie, Tylko politycy powinni czasem spojrzeć do gazet, a nie myśleć o wyjazdach na Majorkę oraz pilnować swoich stołków i stołków kolesi –prezesów, których dali, aby rozpieprzyli to, czego jeszcze ich poprzednicy nie zdołali rozpieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobiusz Re: powybijać ich wszystkich IP: 140.247.126.* 11.09.03, 22:31 Znakomita wypowiedz, tym wazniejsza, ze pochodzi od czlowieka stamtad. Zawsze mowilem, ze gornicy to zdeprawowane przez gierka darmozjady. Ktorym w dodatku skutecznie wmowiono, ze sa jakas wiodaca sila. A pies ich drapal (zeby nie wyrazic sie doslowniej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum-kum Re: powybijać ich wszystkich IP: 213.173.200.* 12.09.03, 10:36 "Zawsze mowilem, ze gornicy to zdeprawowane przez gierka darmozjady. Ktorym w dodatku skutecznie wmowiono, ze sa jakas wiodaca sila. A pies ich drapal (zeby nie wyrazic sie doslowniej)." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: powybijać ich wszystkich IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 11.09.03, 22:54 Musze ci przyznac absolutna rację. Niestety nikt na te zarzuty nie odpowie. Żaden górnik nie wyjasni dlaczego oni maja mieć takie gigantyczne odprawy, różnego rodzaju dodatki i zasiłki, spłacanie ich długów, chronienie rynku węgla i dlaczego płacimy za węgiel 3 razy wiecej niz wynosza ceny rynkowe!!! Oczywiscie mogą powiedziec ze że starci prace tylu ludzi, ze to spowoduje upadek całego śląska. No niby tak, ale niech taki górnik spojrzy na Łódź, tam włókniarki wyleciały na próg bez zadnych odpraw. Było ich wiecej niz górników w tych kopalniach. Ale górniki to nie włókniarki, oni bez pracy sie rozpiją i nawet sie starac nie bedą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ataman [...] IP: *.wsm.wielun.pl 11.09.03, 23:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm Re: Rozstrzelac holote!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 23:14 Ataman,pisałeś o SLD?Późno na to wpadłeś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Włączyłem na chwilę 1 program TVP i co widzę ? IP: *.acn.waw.pl 11.09.03, 23:16 Leci program publicystyczny na żywo odnośnie polskiej obecności w Iraku. (BTW - Pan Kostrzewa Zorbas uprawia niezłą demagogię wychwalając pod niebiosa decyzję o wysłaniu polskich wojsk, wtóruje mu w tym jakis znany polityk SLD; historia ich rozliczy) A ja się pytam - co z dramatyczną sytuacją w kraju ? Czy panowie trzymający władzę (i TVP)nie zauważyli dzisiejszych manifestacji gorników w Warszawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -Q-C-Z- Re: Włączyłem na chwilę 1 program TVP i co widzę IP: *.proxy.aol.com 11.09.03, 23:51 I tak wyglada mecenie w galowach mlodym polakom . Sklocic narod, A rzadowcy tylko rece zacieraja. Nie sie napier..... a my biedziemy kradli i oczukiwali dalej. Kto wymyslil nierentownosc? Ten zwykly gornik,hutnik,chemik,itd. Kto sie bez ograniczen pchal do UE za cene likwidacji przemyslu, za sprzedawanie polskiego kapitalu w obce rece aby tylko likwidowac, bo jest konkurentem. Pytam sie kto? A te Wasze oburzenia to tylko nic innego jak propaganda Rzadowa. Czy Wy naprawde nie widzicie co sie dzieje. Obrazac to jest Wasza domena? I Wasze jedyne usprawiedliwienie? Otworz oczy jeden z drugim. Zapomnieliscie ze wiele lat slask doplacal do polskiego budzetu , a ze takie uklady powstaly to tez kto jest winny? Slask! Bo upomnial sie o swoje? Ludzie juz maja serdecznie dosyc ,robieni za idiotow ,wyzyskiwani ,wyrzucani za bele co na bruk. Nawet Sl.Kasa chorych musiala oddac wiele pieniedzy do polski .Za co. I do tego sporo chalasu wokuj tego powstalo. Minister musial sobie kupic nowe auta. Za czyje pieniadze? Calego narodu. Dlaczego wtedy Wy nie robiliscie zadnego oburzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapy precz... Re: Włączyłem na chwilę 1 program TVP i co widzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 01:39 ...od Kostrzewy. Tak sensownego wykładowcy jak on w życiu nie miałem. Ehh... żeby wszyscy byli tak konkretni (facet zresztą szefował jakimś departamentom w MSZ za pierwszych rządów po AD '89), to polska polityka trochę inaczej by wyglądała. A tak - wszystko rozmemłane... płakać się chce. Sztygar Maliniak olczyki@hot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna [...] IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 23:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczy [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 23:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PFKJFAJLFN [...] IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 23:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkjkllälkj<a. [...] IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 23:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczy Re: alkjldkjalösdfhmn.as,mn,.lqiwuln,p IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 23:35 katarzyna!!teraz to córcia pisze!! a poprzednio synek !Tak Odpowiedz Link Zgłoś
endemic Panie NARÓD ŚLĄSKI, zmień pan nazwisko 12.09.03, 00:09 1.Nie zgadzam się na podszywanie się pod Naród Śląski-ja jestem przeciwko utrzynywaniu górnictwa. Osobiście wolę płacić mniej za węgiel z Australi, i mieć poczucie, że nikt nie przejada moich podatków. Mam znajomych, którzy potrafili odejść z gónictwa bez żadnych rekompensat na mój koszt. 2.Wydobywanie węgla na Śląsku powoduje,że: Nowe drogi remontuje się po miesiącu od oddania; Kanalizacja nie nadaje się do użytku po kilku miesiącach; Domy pękają nawet przy najlepszych zabezpieczeniach; 3.koszty koniecznych remontów, spowodowanych szkodami górniczymi oraz koszty zabezpieczeń przy nowych inwestycjach podrażają każde zadanie od 20 do 100% - jak mamy cokolwiek tu tanio wybudować, gdy nie ma szans żeby to funkcjonowało dłużej; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg zamknijcie tych bydlakow w zoo IP: *.75.153.241.Dial1.Atlanta1.Level3.net 12.09.03, 00:15 wstyd mi za te zwierzeta, po raz kolejny kompromituja nasz narod jakies wyrzutki. zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusek kto sie ujmie za gornikami?? IP: *.chello.pl 12.09.03, 00:46 ciekaw jestem ktora z ekip politycznych poprze interesy gornikow. procz bandyckiej samoobrony na naszej scenie politycznej nie widze zadnego innego ugrupowania. wszyscy sa chyba swiadomi ze kopalnie trzeba zamykac i nikt ani z lewej ani z prawej strony nie ujmie sie za strajkujacymi. kolejne ekipy beda tylko odwlekaly definitywny koniec gornictwa w nieskonczonosc chcac przerzucic cala odpowiedzialnosc na politycznych oponentow. najgorsze ze za wszystko jak zwykle zaplaca zwykli obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusek Re: kto sie ujmie za gornikami?? IP: *.chello.pl 12.09.03, 00:49 na marginesie pierwszy oddam swoj glos na partie ktora bedzie miala w swoim programie zamkniecie nierentownych przedsiebiorstw kopalnianych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Speedy mam pomysł IP: *.3w.pl 12.09.03, 01:07 Mam pomysl jak zwiekszyc rentowność górnictwa węgla kamiennego. Juz tu zresztą kiedys chyba go wrzucałem. Należy jak najszybciej uchwalić ustawę o powszechnym obowiązku węglowym. W mysl tej ustawy kazdy obywatel polski miałby obowiązek kupic co tydzień wiadro węgla. Za niedopełnienie powszechnego obowiązku węglowego byłyby oczywiscie przewidziane odpowiednie sankcje, kary itp. A jeśli uważacie ze mój projekt to idiotyzm :) to pomyślcie - czym on sie rózni od proponowanej ustawy o biopaliwach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli --- IP: 62.233.184.* 12.09.03, 00:37 Rozumiem że górnicy mają ogromne powody do strajków i jestem z nimi!!! Ale powiedzcie mi co do tego mają policjanci?? Zarabiają tylko na chleb, czy za to mogą bezkarnie zostać ranieni, bici? POZAMYKAĆ TYCH SK. CO TARGAJĄ SIĘ NA ŻYCIE INNYCH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli - IP: 62.233.184.* 12.09.03, 00:37 Rozumiem że górnicy mają ogromne powody do strajków i jestem z nimi!!! Ale powiedzcie mi co do tego mają policjanci?? Zarabiają tylko na chleb, czy za to mogą bezkarnie zostać ranieni, bici? POZAMYKAĆ TYCH CO TARGAJĄ SIĘ NA ŻYCIE INNYCH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Do czego to doszlo! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 01:35 Aby Polak na Polaka z lancuchem, dragiem?!! Jeden i drugi ma rodzine na utrzymaniu, broni swoich miejsc pracy. Ludzie jak mozna tak sie zagubic? A tu komisja sejmowa rozpatruje sprawe Rywina jakby to najwazniejesze bylo w kraju. Panie Posle Rokita, tak Pan madrze krzyczy, z panem Poslem Ziobro. Dlaczego nie powolacie nastepnej komisji sledczej aby zbadac sprawe KTO doprowadza w tym kraju do tego aby czlowiek przestal byc czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak [...] IP: *.acn.waw.pl 12.09.03, 01:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: Kwestia czasu... IP: *.ny5030.east.verizon.net 12.09.03, 02:39 Poczekamy i zobaczymy co jeszcze sie da zlikwidowac :-) jak co drugi Polak bedzie mial prace za dwa lata to dopiero bedzie kryzyz. Wszystko co niedaje zysku bedzie zlikwidowane-liczby nie klamia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqurwiony Re: Górnicy w warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 02:54 A zastanawiałeś się kiedyś czemu rolnicy mają trudności ze sprzedażą mięsa, mleka i zboża? Górnicy - węgla, hutnicy - stali, FSO - plonezów, Ursus - traktorów? Zetknąłeś się z pojęciem "nadprodukcja"? Wiesz jak sie z tego wychodzi? Coraz lepszą jakością, niższymi kosztami, nowymi technologiami, dynamiczniejszym marketingiem. Nawet jeśli kolejni "słusznie protestujący" wybiją wszystkie szyby we wszystkich biurach i urzędach, zastrajkują, zablokują drogi i rzeki - to się od tego w Polsce nic nie polepszy. A czy w kraju, gdzie jest taki burdel, a na dodatek - korupcja ktoś rozsądny zainwestuje pieniądze? Te nasze zadymy są radochą tylko dla zagranicznej konkurencji i dla, pożałuj Boże, polityków, którzy już kombinują jakie hasełka rzucić, żeby się publika znów nabrała i żeby sobie mogli dalej rządzić z przyjemnością i zyskiem. Pytanie: jak przerwać to błędne koło? Zabawa w policjantów i zadymiarzy jest jałowym traceniem czasu i energii. Nie chodzi o to, żeby ten rząd skłonić do czegokolwiek, tylko, żeby go zastąpić lepszym. A to wymaga ciut odmiennego podejścia, bardziej konstruktywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldie Koszty utrzymania kopalń IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 12.09.03, 02:36 Nie zauważyłem, by ktokolwiek z przeciwników zamykania kopalń zechciał sobie uświadomić, o jakie sumy chodzi. Długi kopalń (powstałe w ciągu ostatnich 2-3 lat, bo wcześniej kopalnie były oddłużone) to w tej chwili ok. 22 mld złotych - i rosną, wraz z hałdami niesprzedanego węgla. Strata w tym roku (nieskończonym przecież jeszcze) to 2,5 mld złotych. W bieżącym roku wydatki budżetu RP na: obronność to ok. 10,1 mld zł bezpieczeństwo publiczne - 8,2 mld zł wymiar sprawiedliwości - 5,8 mld zł wydatki na komputeryzację urzędów - 0,025 mld zł badania naukowe - 2,7 mld zł szkolnictwo wyższe - 7,1 mld zł. Mam wrażenie, że za pieniądze z kolejnego oddłużenia kopalń (a to jedyna alternatywa dla ich zamknięcia, węgiel jest, niestety, droższy od gazu, więc popyt nań spada) możnaby zapełnić wszystkie wakaty w policji zorganizować jeszcze parę uniwersytetów i zacząć uczciwie płacić naukowcom i jeszcze zostanie kupa forsy na podupadające wojsko. A to trochę więcej etatów niż w górnictwie, nie? Na oświatę poszło trochę więcej pieniędzy, bo 1,4 mld z budżetu + 24,3 mld jako subwencja oświatowa. No, ale widać, że to niewiele więcej, niż długi kopalń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC-uch! Re: Koszty utrzymania kopalń IP: *.chello.pl 12.09.03, 03:09 Dokładnie! 100% racji! Za te pieniądze można by zbudować wszystkie planowane autostrady! I to z pewnością także dałoby więcej etatów, a także poprawiło konkurencyjność Polski w walce o inwestorów zagranicznych (a to kolejne miejsca pracy...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqurwiony Re: Koszty utrzymania kopalń - hobby nad stan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 03:24 To wypada ok 2,5 tysiaca na jednego zatrudnionego. Nic o tym nie wiedziałem, że mam takie kosztowne hobby. I jeszcze skurczybyki przechodzą pod moim domem, idą do premiera, bo mają taki pomysł, żeby wyciśnięto ze mnie jeszcze więcej. Kurna, jeśli ja ich nie mam wpisanych w dowodzie, to czemu się domagają ode mnie alimentów? Przecież - zgadzam się z Goldim - rząd, zamiast topić te pieniądze w wydobywaniu węgla na hałdę powinien zainwestować je w coś co ma przyszłość, daje szansę zatrudnienia i jakichś sensownych dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emnit Re: Ba, gdyby w tym rzadzie byla pani Thatcher... IP: 2.3.STABLE* / *.vdr.de 12.09.03, 09:15 .. to co? kazalyby strzelac do nich ? jest sie czym chwalic! wlasny narod mordowac! zadne lepsze rozwiazanie nie przychodzi do glowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozi Re: Koszty utrzymania kopalń - hobby - rozwiazanie IP: *.usq.edu.au / *.usq.edu.au 12.09.03, 07:56 Jest tylko jedno rozwiazanie - globalne. Przylaczenie Polski do USA. Koszty wydobycia spadna, kopalnie zaczna byc oplacalnym biznesem i co gorsza bedzie co z tymi gorami wegla robic. Przy okazji zostanie rozwiazanych kilka innych problemow trapiacych polska gospodarke i nie tylko gospodarke. Badzcie ludzie cierpliwi ten proces juz sie zaczal. Cierpliwosci i do zobaczenia w USA! Gornicy spokojnie przeszli obok bratniej ambasady poniewaz cechuje ich naturalna uksztaltowana pod ziemia intuicja. Intuicja ta prowadzi ich ku przetrwaniu. Ps. Tak drogi kierowco i beda piekne szerokie autostrady i bedzie "dokad isc" jak mawial swP J.H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbórka Re: Koszty utrzymania kopalń - hobby nad stan IP: *.kopnet.g / *.waw.cdp.pl 12.09.03, 09:11 Ciekawe, że nigdzie się nie mówi, że są kopalnie, które przynoszą ZYSKI!! Taka np kopalnia "Wujek" radzi sobie całkiem dobrze. Ale została mądrze sprywatyzowana i dobrze zarządzana. Tylko gdyby tak zrobić ze wszystkimi kopalniami, to cena wegla by spadła i skąd by się brało pensje dla dyrektorów spółek weglowych - 300-400 tys. miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oberschlesier schlesien für schlesier! IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.03, 05:20 oddajcie nam slask! pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: schlesien für schlesier! DO BUDY SUKO!!! IP: 144.139.3.* 12.09.03, 09:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozi Na Ordynackiej IP: *.usq.edu.au / *.usq.edu.au 12.09.03, 05:22 Na Ordynackiej Na Ordynackiej w Warszawie Nie jest to idea nowa Powinna dzialac od dawna Kopalnia odkrywkowa Tam pod chodnikiem panie Wegla bez liku Nie trzeba nawet koparki Kilofy i kilku gornikow A moze sie komus nie podoba w srodku Warszawy kopalnia odkrywkowa dla dobra sprawy Brednie bo wegiel w cenie Dodatkowo postuluje Na Wiejskiej ropy wiercenie puszczenie tej ropy rura na Syberie lub do Iraku zeby nie wytyczac przetartych przez ojcow szlakow Ksztalc sie wiec Polaku poki jestes maly albo potega glowy albo potega paly ******* Ozi September 2003 Odpowiedz Link Zgłoś
black.night Brawo Górnicy!Porwijcie imte garniturkiodArmaniego 12.09.03, 05:46 Ktoś musi zacząć jak w roku 1980 . Musimy sobie wywalczyć wolność od tej Biurwokracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BS warszawska zadyma IP: *.cantonimotor.com.pl 12.09.03, 06:30 Z moich podatków zostanie potracona , w części oczywiście, pewna kwota na remont zdewastowanych budynków,chodników, uszkodzonych samochodów i oczywiście pokrycie kosztów leczenia policjantów i przechodniów. Ja się z tym nie zgadzam !!!!! Niech te skur.... płacą sami za wszystkie szkody jakie wyrządzili. Już w historii Warszawy (i nie tylko) były podobne przypadki. Zawsze bogu ducha winny podatnik płaci za ich chamskie wybryki. Czy aby nie czas skończyć z tym??? Ogłaszam społeczny apel skierowany do wszystkich - wytoczmy im proces cywilny o narażenie ludzi (głównie policjantów) na ryzyko utraty zdrowia i życia oraz zdewastowanie mienia społecznoego i niech sąd określi wysikość kary pieniężnej. Niech nie demolują naszych miast za nasze pieniądze !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozi Re: warszawska zadyma IP: *.usq.edu.au / *.usq.edu.au 12.09.03, 06:52 I wytoczmy proces wszystkim dzialaczom ruchow np. niepodleglosciowych (1831,1864) za demolowanie miast, a takze postawmy przed sadem kazdego kto byl w solidarnosci i rzucal kamieniami (twoim zdaniem) w niewlasciwa strone. Ty nie chcesz placic forsy - inni placili za Ciebie krwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ick Re: warszawska zadyma IP: *.vodafone.gr / 213.249.56.* 12.09.03, 07:53 Ruchu niepodleglosciowego ??? Czy porownujesz te bande z osobami nalezacymi do ruchu niepodleglosciowego ???? Ptzeciez to sa zwykli huligani, bydlo. Naprawde nie wiem jak mozna takich ludzi okreslic !!!! Czego oni chca ?!?!?! Niepodleglosci ?!?!?! Pracy !! Maja zadania CZYSTO ekonomiczne !! Wiec nawet mi ich nie porownuj do ruchu niepodleglosciowego - TO PO PROSTU JEST SMIESZNE. Uwazam tylko, ze wszyscy idioci, ktorzy rzucali butelkami z benzyna i atakowali policjantow powinni trafic do wiezienia. BEZ WYJATKU !!!! Policjanci tez sa ludzmi i nie powinni byc narazani na utrate zdrowia i zycia przez przestepcow. Nastepnym razem, uwazam policja powinna postapic ZNACZNIE bardziej stanowczo. Jesli bedzie znow 7 tysiecy gornikow powinno byc 3000 policjantow, ktorzy powinni najzwyklej w swiecie spacyfikowac najbardziej krewkich. Odpowiedz Link Zgłoś