debil13 21.05.08, 13:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f.l.u.k.e XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszce 22.05.08, 19:50 "W roli eskorty myśliwca wystąpi najpopularniejszy transportowiec świata Douglas C-47 Dakota." Dakota eskortująca Spitfire'a..to ci ciekawostka. A poza tym c-47 to nie Dakota tylko Skytrain. "To imponujących rozmiarów patrolowa łódź latająca i jednocześnie samolot-amfibia, przystosowany do startu i lądowania na wodzie." Kromka z chlebem. Eh redaktoRy.. Ale dla samej Cataliny i Dakoty warto sie wybrac, nie moge się już doczekać :D Odpowiedz Link Zgłoś
iskrowy_orlik Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc 26.05.08, 22:08 myślę, że warto się wybrać dla cąłej atmosfery jaka tam panuje, szczególnie dla zapachu paliwa lotniczego ;-) latać, latać...! aviation.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARKADIUSZ CHOIŃSKI Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc IP: 83.143.163.* 28.05.08, 10:03 SZANOWNY KOLEGO ! C-47 TO WOJSKOWE OZNACZENIE SAMOLOTU DC-3, PODOBNIE JEST Z NAZWAMI "SKYTRAIN" I "DAKOTA". ŁÓDZ LATAJĄCA RÓŻNI SIĘ TROSZECZKĘ OD AMFIBI - AMFIBIA MOŻE WODOWAĆ (LĄDOWAĆ NA WODZIE) I LĄDOWAĆ PO WYPUSZCZENIU PODWOZIA NA LĄDZIE, ŁODZIĄ LATAJĄCĄ NIE RADZIŁ BYM LĄDOWAĆ Z POWODÓW OGRANICZEŃ HAŁASU (DUŻY HUK PODCZAS ROZBIJANIA SAMOLOTU)ORAZ WYSOKLCH KOSZTÓW PRZYGOTOWANIA SAMOLOTU DO POWTÓRNEGO LOTU I REKULTYWACJI LOTNISKA. POZDROWIENIA AREK CHOIŃSKI, DYREKTOR POKAZÓW W GÓRASZCE Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc 28.05.08, 10:06 Szanowny dyrektorze! Poproś syna żeby ci wyłączył capslock, bo sam chyba tej sztuki jeszcze nie opanowałeś. Nie da się czytać twojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uburama A jak komuś z Warszawy za daleko to polecamy IP: *.acn.waw.pl 26.05.08, 22:39 całoroczny międzynarodowy piknik lotniczy na Okęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc 27.05.08, 00:28 Ciekawe czy wzorem z pikniku z 2006 roku wszystkim wchodzącym będzie konfiskowane wnoszone piwo, oczywiscie piwo na pikniku jest sprzedawane masowo i bezproblemowo Zachłanność organizatorów na kasę zaczyna być śmieszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.08, 04:54 zachlannosc organizatorow nie tylko polegala na konfiskowaniu wnoszonego piwa , ale i na sprzedazy po wygorowanych cenach piwa ktore bylo nalewane pol na pol , czyli polowa piwa i polowa piany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fundacja "Polskie Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc IP: 83.143.163.* 28.05.08, 10:00 Zgodnie z ustawą o imprezach masowych wnoszenie napojów alkoholowych na teren imprezy jest zabronione. Polecam lekturę strony internetowej: rozdział 2, artykuł Niektórzy organizatorzy Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 [...] 28.05.08, 22:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc 29.05.08, 07:12 Dziwne bo wnosić alkoholu nie można, ale sprzedawać alholol na pikniku już mozna Ciekawe bardzo ciekawe,zawsze wydwało mi się że zakaz ten obowiązuje przy całkowitym zakazie sprzedazy i wnoszenia alkoholu Przepis bardzo wygodny bo w majestacie prawa można zmusić potencjalnego klienta do zakupu piwa po wygórowanej cenie tylko na terenie pikniku Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc 02.06.08, 16:14 metron1 napisał: > Dziwne bo wnosić alkoholu nie można, ale sprzedawać alholol na > pikniku już mozna W każdej knajpie jest tak samo. Co gorzej odnosi się to też do kin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FPO Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc IP: 83.143.163.* 28.05.08, 10:15 Śpieszę doinformować, że zgodnie z ustawą o imprezach masowych wnoszenie napojów alkoholowych na teren imprezy jest zabronione. Polecam lekturę strony internetowej: www.straz.parczew.pl/podstawa_prawna/Ustawa_o_bezpieczenstwie_ imprez_masowych.pdf , dokładnie rozdział 2, artykuł 14, paragraf 2. Niektórzy organizatorzy tak rygorystycznie stosują się do tego przepisu, że konfiskują nawet wodę mineralną, tak na wszelki wypadek. My Państwu tego oszczędzimy:) Pozdrawiam Fundacja "Polskie Orły" Organizator Pikniku Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszc 28.05.08, 13:47 Gratuluję syna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Commando042 XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 21:29 Galeria zdjęć jest boska lecz mogła by być większa, mam na myśli by zawierała zdjęcia wszystkich samolotów na Góraszce 2008. Daje 6+. Ja oczywiście jako fan militaryworld idę na ten Piknik. Zapraszam na commandoblog.bloog.pl po więcej im formacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Eeh kiedy doczekamy sie latającego P-11... IP: *.icpnet.pl 28.05.08, 22:23 O Łosiu nie wspominając... albo RWD-8... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: Eeh kiedy doczekamy sie latającego P-11... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:58 Miejmy tylko nadzieję, że pojawia się wszystkie przedstawione samoloty. Jeśli tak to, ze będą przez oba dni, a nie jeden tylko pierwszego dnia, a drugi tylko drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 [...] 28.05.08, 22:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Extra XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy w Góraszce IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.06.08, 20:37 Nie ma Besenyei'a, nie ma zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Oby było bezpiecznie IP: 213.17.245.* 03.06.08, 08:41 Ja nie pojadę. Mam traumę po Radomiu ... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ECHO tu był debil 13 IP: *.centertel.pl 04.06.08, 09:41 www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=search&a=2&phrase=góraszka&s_kraj= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega debila 13 wykasowanie jest związane może z tuszowaniem? IP: *.centertel.pl 04.06.08, 09:43 www.twojprezydent.pl/kampania/index.php?action=show_gallery2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: do kolegi debila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:49 jaki sens ma ten Twoj link uporczywie zamieszczeny na watkach? Pomijajac to ze az roi sie w nim od literowek i bledow ortograficznych to wyglada na jakis belkot - kazde zdjecie na inny temat i tak naprawde nie wiadomo o co chodzi. Wiekszesc opisow zdjec nie daje wyjasnienia jakiemu celowi ma sluzyc. Jezeli tak to ma wygladac to jestes zwykly spamer, jesli ma to wygladac porzadnie to wez sie za robote i zmien ta strone tak, zeby kazdy mogl zrozumiec o co tam w ogole chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael trauma??? IP: *.acn.waw.pl 04.06.08, 12:50 trauma po Radomiu mówisz...ja uważam że to jest właśnie taka zabawa z która wiąże sie duże ryzyko. Jest ryzyko jest zabawa, niestety. Ja na pokazy jeżdżę już od 6 lat , zarówno na te w Polsce jak i w innych państwach. Nie zrezygnuje z tego nigdy. Kiedy widzę samolot w powietrzu i słyszę ten huk to dopiero wiem po co żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
shelmahh Piknik muzealny? 05.06.08, 15:10 czytam czytam i jak co roku pewnie się pojawię by zobaczyć latające muzealne eksponaty w rytmie mega disco serwowanego z głośników wesołego miasteczka, które ma zapewnić rozrywkę gawiedzi :\ dla tych co liczą na coś ciekawego, mogę ostudzić emocje - będzie jak co roku..parę samolotów z muzeum, żadnych nowoczesnych maszyn, żadnych fajnych popisów (akrobacje są co roku więc raczej niespodzianek nie będzie). gdzie pokazy lotnicze jakie znamy z telewizyjnych przekazów np z Francji gdzie latają Airbusy, najnowocześniejsze myśliwce a cały "piknik" jest po prostu niesamowitą imprezą o międzynarodowym formacie? na pewno nie w Polsce :\ na szczęście mieszkam niedaleko, więc piknik w góraszce mam niejako przy okazji ale dla tych co mieszkają dalej mam jedną radę - nie warto przyjeżdżać..to zwykła lokalna imprezka na której można być ale nie jak się nie będzie to nic się nie stanie :\ Odpowiedz Link Zgłoś