Gość: ozzip.pl IP: *.gprs.plus.pl 25.05.08, 22:18 Jak zwykle antyzwiązkowa propaganda Wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ytst ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:20 Zrozumcie proszę, raz na zawsze: szkoły społeczne, to nie są jakieś szkoły dla dzieci bogatych rodziców którym wolno, a nawet należy sypać piachem w oczy. Szkoły społeczne są płatne głównie z uwagi na czynsze i wyposażenie, za które muszą płacić za swoje pieniądze. Szkoły państwowe, jak je nazywa Broniarz (co jest głupotą, bo, po nielicznymi wyjątkami, większość szkół jest SAMORZĄDOWYCH) nie płacą czynszów - budynki i wyposażenie kupili im podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76lohgiytr5fdgyhmk [...] IP: *.chello.pl 25.05.08, 22:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzd Nasza P. Prezydent przyjmie szkołę do ratusza!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.05.08, 22:22 I tym samym da odpór zwiazkowi, który strajkuje i protestuje. I robi ogólnie wbrew. Jeśli nie w ratuszu, to na pewno w willach wiceprezydentów znajdzie sie miejsce dla kameralnej szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: Nasza P. Prezydent przyjmie szkołę do ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 12:26 a może w salkach katechezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ58 ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 06:16 Jeśli gość obraża gospodarza, to niech sie nie dziwi, że zostaje wyproszony. Sądząc z wypowiedzi dyrektora szkoły, jego stosunek do ZNP nie wynika tylko z wypowiedzenia umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikos Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.chello.pl 27.05.08, 22:36 Nie jestem gościem. Płace dużo za prawo do wynajmu. W budynek szkoła zainwestowała przez te lata prawie 120 ntysiecy w remonty i doprowadzenie lokalu do stanu jaki widać. Doświadczenie z ZG ZNP i Broniarzem osobiści są dokładnie takie jak je określiłem. Nie mam na myśli nauczycieli związkowców. Ale zachowania "wierchuszki" ZNP to typowy przykład arogancji, brutalności i nieliczenia się z nikim - jakbyś była tak traktowany jak wszyscy zresztą lokatorzy ZGZNP (to duży kamienicznik na Powiślu) tobyś rozumiał (ala). Resztę udowodnię gdy będę musiał. Pozdrawiam Dyrektor SLO7 Odpowiedz Link Zgłoś
misieczek ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku 26.05.08, 07:54 Panie Broniarz! Pan ma czelność mówić, że szkoła społeczna to nie szkołą z misją???? A co jest szkołą z misją- moloch dla kilkuset uczniów, gdzie jeden nauczyciel uczy kilku przedmiotów nie mając o nich zielonego pojęcia, gdzie dziecko jest numerem z dziennika, gdzie nauczyciel lży i lekceważy uczniów, którzy ośmielają się mieć własne zdanie, gdzie przemoc jest na porządku dziennym a nauczyciele odbębniają swoje godziny i mają wszystko w d.... Za taką szkołę podziękowałam już kilkanaście lat temu. Szkoda tylko, że dalej muszę płacić na nią podatki od moich ciężko zapracowanych pieniędzy i jednocześnie płacić za prawdziwą edukację moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku 26.05.08, 11:22 misieczek napisała:Pan ma czelność mówić, że szkoła społeczna to nie > szkołą z misją???? Nie-to poprostu szkola z kasa - czesne ok.1000 zl miesiecznie pozwala zaplacic wystarczajaco satysfakcjonujaca stawke godzinowa nauczycielom (bo o etatach przy raptem3-4 klasach nie ma co marzyc)Ilosc dzieciakow w klasie, tez znakomicie ulatwia prace, mozna rowniez zalozyc, ze KAZDY (nawet glupi i krnabrny uczen jest holubiony jako dostarczyciel kasy)wiec zadowolenie obustronne "kwitnie" - pytanie jakie obiektywne efekty nauki... >A co jest szkołą z misją- moloch dla kilkuset uczniów, gdzie jeden nauczyciel uczy kilku przedmiotów nie mając o nich zielonego pojęcia, no coz, jesli znalazla by sie kasa w budzecie na godziwe warunki nauki i godna place dla nauczycieli naprawde moglibysmy wybrzydzac (a narka w trosce o lepsza edukacje spoleczenstwa, a nie wybranych, czyt. bogatych moze poprzemy ZNP w zadaniach wiekszych srodkow na szkolnictwo :) ) >gdzie dziecko jest numerem z dziennika, gdzie nauczyciel lży i lekceważy uczniów, którzy ośmielają się mieć własne zdanie, gdzie przemoc jest na porządku dziennym a nauczyciele odbębniają swoje godziny i mają wszystko w d.... Z patologiami WSZEDZIE, nie tylko w szkole trzeba walczyc, ale zastanow sie, czy zbytnio nie generalizujesz. Naprawde, tylko z takimi nauczycielami mialas do czynienia, ciekawe w koncu kto Ciebie wyedukowal...sadzac po zarobkach raczej niezle (a szkol prywatnych wtedy nie bylo.... >Za taką szkołę podziękowałam już kilkanaście lat temu.Szkoda tylko, że dalej muszę płacić na nią podatki od moich ciężko zapracowanych pieniędzy Przypominam Pani drobny fakt - wszyscy placimy podatki, a ich niewielka co prawda czesc w formie subwencji jest przeznaczana rowniez na dofinansowanie ksztalcenia i Pani dzieci... A odnosnie sytuacji opisanej w artykule - jedna uwaga: dlaczego ZNP jako organizacja ma sponsorowac konkretna, spoleczna szkole? Czynsz miesieczny w wysokosci 6,7 tys. za wynajem kilkuset metrow w Warszawie...toz to czysty sponsoring, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.chello.pl 26.05.08, 15:05 Problem polega na tym, że ZNP nie jest instytucją odpowiedzialną za szkoły publiczne, tylko za nauczycieli,chyba też za tych, którzy uczą w tym liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibon Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:15 Chciałbym uświadomić zizi1010 że szkoła społeczna różni się tym od prywatnej że czesne nie idą do kieszeni nauczycieli. nawet jednego grosza nie biorą gdzyż czesne jest to kwota która spłaca rachunki za: lokal (powierznie uzytkową), telefon, krede, tusz do drukarek itd. a nauczyciele dostają pieniądze jak każdy w państwowej a może i nawet czasem mniej. Poza tym nikt nie ma ochoty uczyć dziecka krnąbnego i chamskiego jak by bogaty nie był takim uczniom się mówi niestety "dowidzenia". na jego miejsce będzie wielu chętnych którzy chcą pracować w przyjemnych warunkach i nie utrudniać pracy innym. sam chodze do liceum społecznego po latach szkół państwowych i widze różnicę. przepaść jest ogromna i nie z powodu pieniędzy lecz podejścia i doboru kadry nauczycieli. Jeżeli się czegoś nie wie to się nie mówi. pozdrawiam. Jestem z "siódemką" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot 1021 Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 22:06 Całkowicie się zgadzam z tą wypowiedzią na forum.przykro Mi mówic o tym w takim dniu jak Dzień Matki.Jestem Matką Dziecka specjalnej troski z orzeczeniem Poradni Psych.-Pedag.Po ukończeniu Szkoły Podstawowej (klasa integracyjna)usłyszałam od dyrektor państwowego gimnazjum stwierdzenie że nie przyjmie do"Swojej Szkoły" dziecka z porażeniem mózgowym-bo będzie psuło wizerunek szkoły.Żadne "państwowe Liceum" nie chciało przyjąc dziecka z orzeczeniem.Pytam się :DLACZEGO? Córka kończy w tym roku Liceum niepaństwowe.Była dzieckiem akceptowanym zarówno przez rówieśników jak i Nauczycieli.Czyli można akceptować tzw.INNYCH tylko trzeba chcieć.Jestem wdzięczna za te trzy lata całej Kadrze Nauczycieli z powołania a nie podporządkownych komendantowi ZNP (10 tys.pensji-a nauczyciel walczy o kilkaset złotych podwyżki).Wstyd Panie Wodzu tak traktować innych-zamiast wspomagać -liczy się tylko Mamona.I to ma być "PEDAGOG". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibon Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:17 Jeszcze zibi1010 co do sponsoringu! Czynsz 6,7 miesięcznie jest płacony właśnie z czesnych jakie płacą rodzice uczniów a nie ZNP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aw Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 18:40 a efekt jest taki ze na 25 osób zdających maturę w zeszłym roku z całej mojej klasy nie zdała jej jedna. Większość ludzi podostawała się na upragnione kierunki, a ci którym się nie udało poprawiali ją w tym roku lub jak ja szukają innej drogi. Jak na mnie całkiem niezły "efekt" nauki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikos Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.chello.pl 27.05.08, 22:41 Choćby dlatego, że za darmo nasi nauczyciela e uczniowie przyjmują u siebie studentów Wyższej Szkoły Pedagogicznej ZNP na praktykach,że w szkole odbywają swoje praktyki. SLO7 jest szkołą ćwiczeń dla uczelni, której założycielem jest ZNP. Taka była umowa, gdy pięć lat temu na zaproszenie Rektora za zgodą Broniarza ustaliliśmy warunki współpracy. Szkołą się z nich wywiązała. Dyrektor SLO7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: 217.11.129.* 28.05.08, 07:39 O, misieczku! O jakiej szkole mówisz? Dziewiętnastowiecznej? Nauczyciel uczący kilku przedmiotów? To z Żeromskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galkowa ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: 213.25.181.* 26.05.08, 09:28 Myślę, że problem polega na tym, że szkołę tą potraktowano jak firemkę jednoosobową. Pracujemy w dużych firmach... Ile trwa poszukiwanie nowego lokalu, organizacja przeprowadzki i przygotowanie nowej infrastruktury? A szkoła jest dużą firmą. I to taką, która nie zarabia komercyjnie pieniędzy, więc nie może wybrać sobie jakiejkolwiek lokalizacji, bo czynsz jest jednym z ważniejszych kosztów. Jeśli ZNP od kilku miesięcy wiedziało, że zamierza wypowiedzieć szkole wynajem, to nie mogło poinformować szkoły o tym wcześniej? Jeśli ludzie bez wyobraźni i morlaności prowadzą ZNP, to czego możemy oczekiwać po naszych szkołach i ich nauczycielach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Kielanowski ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 10:45 Sam byłem członkiem - założycielem STO. Moje dziecko od roku jest uczennicą tej niezwykłej szkoły. Po dziewięciu latach państwowych, broniarzowych szkół właśnie w tej szkole moja córka po raz pierwszy powiedziała, że szkoła to coś ekstra.... Uczeń w szkole nie przeszkadza, nauczyciel ma dla niego czas, uśmiech, dobre słowo. Bardzo poważna dysleksja nie powoduje, że jest uczniem drugiej kategorii. Taka szkoła to sól w oku prezesa B. To zaprzeczenie postkomunistycznego sytemu, który on reprezentuje. Czy warszawiacy pozwolą na likwidacje takiej placówki??? A może ktoś może pomóc?? Może ktoś znajdzie alternatywny lokal dla "siódemki"??? Nie szukajmy wysoko, w prezydenckich salonach, rozejrzyjmy sie wokół siebie. Marek Kielanowski Odpowiedz Link Zgłoś
gipsy-2 chrześcijański lewicowiec 26.05.08, 12:48 Pogarda Broniarza dla ludzi cierpiących na zaburzenia psychiczne dowodzi, iż to nie lewicowiec. Nie lewicowiec, gdyz lewicowiec jest wrazliwy na ludzką krzywdę i pragnie, aby każdy miał minimum za które da się godnie życ (w Polsce ponad 1000 PLN na rękę).To wyzyskiwacz, kapitalista. Tak jak całe ZNP czyli SLD. Dobrzy są tylko w nagonce na ludzi wierzących. Bo Kościół broni najsłabszych. A oni gnoją najsłabszych! Juz nie tylko nienarodzonych, ale też ludzi z problemem. Spójrzcie natomiast na fakty-11 mln Polaków żyje w skrajnej nędzy. Czy oni na nią zasłuzyli?-nie! Czy zasłuzył na nią SLD?-tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa z Mińska ZNP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 13:04 mają problemy wychowawcze to ich wywalmy... to może temu panu trzeba zabrać uprawnienia pedagogiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
catala ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku 26.05.08, 14:33 Sama ukończyłam tę szkołę kilka ładnych lat temu. Zdecydowanie potwierdzam, że ta szkoła jest fantastyczna: indywidualne podejście do ucznia, zrozumienie jego problemów, możliwość rozwijania talentów, a przede wszystkim nauczyciele, którzy dla każdego mają czas. I są prawdziwymi nauczycielami z pasją, którzy wiedzą, czego uczą i dlaczego tego uczą. Czystą hipokryzją jest wyrzucenie szkoły z wynajmowanego budynku z 2- miesięcznym okresem wypowiedzenia, kiedy szkoła powinna mieć na to 6 miesięcy. Jak widać pan Broniarz nie ma pojęcia, że szkoły (nawet społecznej) nie można ot tak zlikwidować. Świadczy to tylko o jego braku znajomości przepisów i braku jakikolwiek kompetencji do zarządzania choćby częścią oświaty. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1201 Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.spray.net.pl 27.05.08, 10:42 niestety wielu młodych ludzi,którzy wypowiadają sie na forum pisze niesamodzielnie , a może nawet na prośbę czy zachętę samego pana dyrektora tej szkoły, bo wyraźnie widać w tych wypowiedziach, dorosłych przecież już ludzi, brak kompetencji a są to jedynie powielane wielokrotnie mysli, że inni nauczyciele maja dobrze bo pachnie w pokoju nauczycielskim, że jeżdżą na wycieczki zagraniczne a nie powinni !!!????Że dorabiaja w 2-3 szkołach, a co maja jeść suchy chleb? Ze są niedouczeni i żle sie odnoszą do uczniów i wiele innych uwag. O ile wiem to nauczyciele tego społecznego liceum też jeżdżą na wycieczki za granicę Polski, używaja dobrych kosmetyków, dają korepetycje i dorabiają w tej szkole do pensji nauczyciela w szkole państwowej a nawet sam pan dyrektor to robił przez wiele lat przybiegając zmęczony z Wydziału Pedagogicznego w Warszawie po swoich "państwowych" zajęciach, więc po co tak krytykować innych a wychwalać nauczycieli tej właśnie szkoły. Nie w tym rzecz. Jestem byłym nauczycielem tej szkoły. Przepracowałam w niej prawie 10 lat i znam sytuację wychowawczą w tej szkole. Pan dyrektor nigdy nie radził sobie najlepiej z młodzieżą choć próbował po "kumpelsku " jak to sie mówi i nawet w szkole wypalał z nimi każdego dnia przed lekcjami "fajką pokoju" czyli papieroska aż śmierdziało w całej szkole.Nauczyciele owszem oddani swojej pracy, zaangażowani i pani w sekretariacie tez miła i kompetentna a uczniowie jak to uczniowie.....!! Różni, mili, mądrzy, głupi, inteligentni, najczęściej jednak TRUDNI wychowawczo i nie dziwię sie ,że w takim miejscu jak to, bardzo uciążliwi dla otoczenia. Nie widzę powodu, aby pan dyrektor nie miał poszukać sobie dla "swojej" szkoły innego , bardziej odpowiedniego miejsca. To już drugi raz chcą sie pozbyć tej szkoły, bo z poprzedniej lokalizacji na Woli na ul.Ludwiki 7 tez musieli odejść, gdyż byli bardzo uciążliwi dla okolicznych mieszkańców. Panie dyrektorze, niech pan nie udaje, że pan nie wiedział o planach likwidacji tej lokalizacji!!! Szuka pan teraz wsparcia w prasie? Trzeba było zająć się właściwym wychowaniem tych mlodych ludzi aby nie byli tak uciązliwi dla otoczenia. Wiem, że wśród nich jest wielu bardzo mądrych i inteligentnych uczniów ale trzeba było wcześnie pomyśleć o perspektywach tej szkoły a nie poprzestać na klku spektakularnych wystepach-akcjach mlodzieży. Dyrektor szkoły jest taż z może przede wszystkim jej menadzerem i powinien mysleć z wyprzedzeniem z nie po fakcie. Zawiódł pan tych młodych ludzi nie mówiąc już o nauczycielach i uczniach. Jestem nie tylko byłym nauczycielem tejże szkoły , ale też znam przepisy oświatowe, skończyłam odpowiednie studia i wiem, że zły dyrektor może zawalić nawet najlepszy program placówki. Do uczniów mogę tylko powiedzieć, kochani są inne podobne szkoły społeczne , bardzo dobre a nawet lepsze. Stolica ma takie szkoły więc sie nie martwcie i poszukajcie ich. Ceny tez są konkurencyjne w stosunku do tej społecznej "7". Zyczę powodzenia wszystkim rodzicom i uczniom a dyrektorowi szkoły zastanowienia sie nad tym co im zrobił. Panie dyrektorze, trzeba było myśleć o ludziach a nie o sobie. Alina1201 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikos Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.chello.pl 27.05.08, 23:11 No coż Alinko. Jeśli byłaś nauczycielem tej szkoły to nazywasz się Trojanowska. Byłaś nauczycielką języka niemieckiego. Teraz jest lepszy od ciebie nauczyciel. On uczy. Ty leczyłaś swoje antynikotynowe obsesje i delektowałaś się muzyką poważną (Mahler). Nie wolno było ruszyć także Twoich długopisów. Dlatego musiałaś odejść. To przykre wspomnienie. Dla mnie też. Ale obejmując szkołę po poprzedniej dyrekcji musiałem dobrać sobie osoby, którym można zaufać. Tobie nie mogłem (przypomnij sobie wycieczkę do Berlina). To ty chciałaś ciągle jeździć za granicę. Do dziś w szkole jest zasada, że nauczyciele ponoszą koszty droższych wycieczek. Jeździmy - na Litwę do Ostrej Bramy, do Lwowa na cmętarz Orląt Lwowskich. Rejsowymi autobusami, by było taniej. Rozumiem, że masz do mnie żal. Przykro mi z tego powodu ale uczyć dalej w tym stanie ducha już nie mogłaś. Pozdrawiam Cię i życzę by niechęć nie zniszczyła ci duszy. Piotr Kostrzyński PS. Nigdy nie paliłem z uczniami. I nie piłem piwa ani innych takich - jestem abstynentem. I do dziś ganiam ich za palenie, ale nie popadam w obsesję na tym tle. No i sześć lat temu rzuciłem palenie z czego jestem bardzo dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1201 Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.spray.net.pl 28.05.08, 13:57 Osobiście do kolegi dyrektora nic nie mam. Nie próbowałam tez ukryć sie w żaden sposób pisząc na forum, bo napisałam , że byłam nauczycielem tej szkoły i podałam swoje imię , wiec to nie odkrycie ale nadal sadzę, że dyrektor szkoły powinien być bardziej przezorny i czujny, gdy w grę wchodzi los prowadzonej przez niego placówki. Być może nic na to nie wskazywało, że dostaniecie wymówienie, ale mimo wszystko, czujnym być warto. Mam nadzieję, że wszystko sie jakoś ułoży. Cieszę sie, że kolega dyrektor przestał palić, bo jednak leżało mi na sercu jego zdrowie.MIMO WSZYSTKO. O piciu nigdy nic nie pisałam, bo wiem że to nigdy nie miało miejsca. Jeżdżenie na wycieczki zagraniczne z uczniami nie leżało w moim interesie, wiec sie chyba koledze coś pomyliło. Jestem od ponad 25 lat pilotem wycieczek zagranicznych i przewodnikiem wiec zawsze wyjazdów w życiu miałam aż za dużo. Ponadto jeździłam jako wolontariuszka do byłego obozu w Bawarii, wiec Niemcy akurat były mi znane. Życzę WAM wszystkim kochani jak najlepiej, bo warto te szkołę utrzymać. Pomiętam wielu uczniów, którzy są dziś dorosłymi ludźmi/niektórych spotkałam/.Ci, których spotkałam skończyli studia i są też ojcami rodzin.Ale nie była to łatwa praca z nimi i jednak wiele lat mojego życia mi pochłonęła ale było warto patrząc na tych młodych ludzi. Oni też pamiętali moja walkę z nałogiem i miło to wspominali. Zresztą kolega dyrektor na odejście dał mi wysoką nagrodę pieniężną i świetną opinię za co chciałabym raz jeszcze serdecznie podziękować. W naszej oświacie nadal jest bardzo dużo do zrobienia i nie chodzi tu tylko o pensje dla nauczycieli. Życzę nauczycielom tej wspaniałej placówki /LO 7/ wytrwałości w walce o swoje należne jej miejsce. Pozdrawiam wszystkich nauczycieli, Ciebie Piotrze i Kasię a uczniom życzę udanych wakacji. alina1201 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ACze Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.chello.pl 27.05.08, 23:20 Pani Alino, chyba na stare lata już się pani zupełnie w głowie poprzewracało. Takiego steku kłamstw i pomówień dawno nie widzialem. Jedzie pani po SLO7 jak po łysej kobyle chociaż jak była pani częścią zespołu to nie pamiętam by zgłaszała jakieś uwagi. Ludzie piszą to co myślą. BYli dobrze traktowani podczas edukacji w siódemce i zostali dobrze wyksztalceni. Proszę nie uskutczniać spiskowej teorii dziejów, że wszyscy są nasłani i Pan Dyrektor karze im pisać. To kłamstwo!!! Kompetencji w tej dyskusji to pani nie posiada!!! Obrażając innych chce pani podnieść swoje kompetencje. To zagrywki w stylu prezesa Broniarza. Ja mógłbym np. napisać, że chodzi pani na pasku ZNP i gada co prezes karze, ale tego nie zrobię. Nie będę się zniżał do tego poziomu. Nie zna pani sytuacji i broni człowieka, który będąc prezesem organizacji, która powinna chronić uczniów i nauczycieli gnębi ich i obrzuca błotem. Nie wiem co mają do rzeczy zagraniczne wyjazdy. My z panią jeździliśmy za granicę. Wycieczki były ok. Nie było z nami trudniej niż z innymi dzieciakami. Jednak z tego co pani pisze spotkała się pani u nas głównie z degeneratami i trudnymi uczniami. Jest to obraz spaczony i nieprawdziwy. Z Ludwiki wyprowadziliśmy się bo nie my byliśmy trudni dla otoczenia tylko otoczenie dla nas. Chyba ma pani problemy z pamięcią. Gdzie pani uciekły w ciągu tych "strasznych" 10 lat sytuacje gdy uczniowie byli okradani, bici czy atakowani przez lokalny, zwykle pijany przestępczy element. Do sklepu trzeba było chodzić grupą bo można było dostać. Jesteśmy bardzo dobrym sąsiadem dla wszystkich którzy są dobrymi ludźmi. Jeśli ktoś jest chamem i zależy mu na kasie to nie patrzy czy to szkoła taka czy siaka. Bierze do kieszeni i już!!! Szkoła nie jest folwarkiem Pana Dyrektora Kostrzyńskiego czy kogokolwiek innego. Zawsze była naszym wspólnym dobrem. Dyrektor i nauczyciele i uczniowie dbają o szkołę. Kadra np. obniżyła swoje zarobki aby szkoła przetrwała w trudnych czasach. Pani opinie są po prostu kłamliwe i nie zgodne z rzeczywistością. Nie wiem czym się pani kieruje w tej agresywnej zemście na siódemce ale to co pani wypisuje woła o pomstę do nieba. Nie starczyło pani nawet odwagi żeby się podpisać. Po prostu żałość bierze... Ja ze swojej strony życzę pani żeby się lepiej układało w życiu bo czuć zgorzknienie i nienawiść do ludzi i żeby stała się pani kiedyś dobra. Ja pamiętam, że pani taka kiedyś była, trochę szlona ale dobra. P.S. Do czytających: Nie słuchajcie tej pani!!! Przyjdźcie i sami zobaczcie. Popytajcie co ludzie o nas sądzą. To na prawdę dobra szkoła, którą prezes Broniarz chce przez pieniądze skazać na likwidację. Adam Czerwoniec (absolwent SLO7) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1201 Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.spray.net.pl 28.05.08, 14:25 Panie Adamie, doskonale pana pamiętam jak mało kogo i wiem, że należał pan do grupy bardzo porządnych i zdolnych uczniów. Przykro mi, że odebraliście moje słowa w taki sposób ale tez myślałam, że część tych z forum jest dziwnie usposobiona do nauczycieli spoza liceum nr 7. Uważam, że w rozmowie można szybciej i jaśniej przekazać swoje myśli a pisząc zawsze jest sie spóźnionym. Wyjaśniam więc. że nie tylko w tej szkole są porządni nauczyciele a pisano, że wszyscy spoza siódemki nauczyciele są źli tyranizują uczniów. Nigdy do takich nie należałam choć uczyłam później cały czas w szkole państwowej. Organizowałam w naszej "siódemce" konkursy, gry, zabawy i wyjazdy. Na niemieckim uczyłam literatury niemieckojęzycznej, wierszy, słuchaliśmy muzyki. Dziś tez bym tak uczyła.Nigdy nie przejdę obojętnie obok ucznia, który niszczy swoje zdrowie i na moich oczach wpada w nałóg palenia. Faktycznie walczyłam z nałogiem palenia i nie było ani nie jest to moją fobią tylko głosem serca. O szkole nie wyraziłam sie źle tylko napisałam, że jak w każdej są w niej różni uczniowie.Zresztą uczniowie jak wszyscy ludzie są różni ale jeżeli spotkają na swojej drodze właściwych pedagogów , jak to ma miejsce w waszej szkole, to często zmieniają się oni pod twórczym wpływem nauczycieli. Chciałabym bardzo, aby szkoła znalazła dobrą lokalizacje, nawet lepszą od obecnej, bo jest to placówka potrzebna szczególnie tym uczniom, którzy pragną zdobywać wiedzę w sposób mniej konwencjonalny niż w szkołach publicznych. życzę panu wszystkiego najlepszego a szkole dalszych co najmniej 50 lat równie owocnej pracy wychowawczej. alina1201 Alina Trojanowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.ce3.com.pl 29.05.08, 00:02 To jest tak niesamowity stek bzdur, nie moge w to uwierzyc! wyciaga pani tak mylne wnioski! niestety trzymanie sie chorych reguł i ocenianie wszytkich z perspektywy jednej durnowatej tabelki oraz poczucie wyższosci nad młodziezą niepozwala pani dojrzec tego co nauczyciel powinien widziec i cenić! Przez rok uczeszczałam do szkoły panstwowej, gdzie bylam obrazana, oszukiwana, i zastaraszana tylko z powodu mojego wyglądu. Pracowalam w panice i nie miłam czasu rozwijac moich zainteresowań. W tej szkole potrafimy pracowac w grupie, wspierac sie. Wiem ze kazdy nauczyciel z siódemki chce przekazac nam określoną wiedze abysmy osiagneli sukces, poniewaz znaja nasze potrzeby nasze marzenia i chęci i niegdy przenigdy nie mówią nam ze nasze mozliwości maja jakies granice. Dyrektor ktory nas do czegos zmusza! co za bzdura, to jest szkoła która sami wybralismy za która nasi rodzice płaca nie jestesmy w niej uwiezieni, odejscie nie stanowi zadnego problemu. ta szkoła i czas ktory w niej spedzamy to nasz pewny wybor. Uraziło mnie określenie dzieci glupie, trudne w wychowaniu, czy zdaje sobie panie sprawe jak trudno misi byc zyc z osoba, która uważa ze wie o innych wiececj niz oni sami o sobie? Nie bede oceniac bo przy tak krótkiej wypowiedzi jest to nie mozliwe. Jednak znam wiele osob doroslych nauczycieli ktorzy poprostu sa głupimi ludzmi, ograniczonymi którzy naprawde nie zdaja sobie sprawy z tego po co codziennie przychodza do szkoły i spedzaja godziny w salach z 30 uczniów. Nie znaja ich nie maja pojęcia o ich zyciu a oceniaja, wyzywaja sie a nie zdaja sobie sprawy ze to ma bardzo duży wpływ na ta kasie ktora siedzi w ostatniej ławce. Nie ma znaczenie tutaj prywatne zycie i nauczycieli i uczniów, spotykamy sie coedziennie w wszkole w konkretnym celu aby sie rozwijac anie ze soba walczyć. tak jest w mojej szkole.uczennica siódemki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibon- Józek G. ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:28 www.znp.edu.pl/text.php?action=&cat=7&id=9588 przeczytajcie to. Co za ironia! Walczy i o lepsze warunki a czy sam je daje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 16:57 Panie Broniarz-nie łaska tak zacząć pracować a nie siedzieć na państwowym garnku?????No i KONIEC wreszcie z tymi 18 godzinami tygodniowo!No i wreszcie SYSTEM edukacji kwalifikacje tych państwowych ciał pedagogicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 18:37 co nie zmienia faktu ze tak sie nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjakimkrajuzyje ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 19:37 tą szkołą nie musimy się zajmowac? od kiedy to prezes ZNP powinien mieć gdzies szkolnictwo? to, ze to jest szkoła SPOŁECZNA -> i proszę Was nauczcie się co to jest szkoła społeczna, nie znaczy, że należy mieć ja gdzieś. Byłam przez rok w szkole, którą "należy się zajmować" i co? Nauczyciele nie pamietali jak się nazywa połowa uczniów, wyżywali się za nic, nie uczyli nic, a min. ilość klasówek w tygodniu to 8 .. po co? za to moi rodzice płacą podatki? nie!! Jestem teraz w szkole społecznej, i różnica jest ogromna. to co dzieje się w szkołach państwowych jest nie do uwierzenia. To, że niekórych stać na szkołe społeczną nei znaczy, ze mają być uważani za gorszych, i za "prywaciarzy". Ludzie obudźcie się. W jakim kraju zyjecie? W takim, gdzie uczniów można pozbawić normalnej edukacji, w zamian za parę groszy więcej za metr? Jeśli prezes Broniarz nie podejmie decyzji ( pozytywnej dla 7 slo ) to oznacza, że do naszego kraju powrócił komunizm!! o!! A pan premier na to nic nie powie? ;> ważniejszy jest strajk nauczycieli, którzy i tak nie zarabiają tak mało! Bo praują w 2 albo 3 szkołach naraz daja korepetycje i nie maja z tego 1000 zł. Proszę przejść się do pokoju nauczycielskiego któregoś z Warszawskich liceów i popatrzec czy pachnie tam biedą... Nauczyciele, którzy na ferie zimowe wyjeżdżają do tropików? Wycieczka dla każdego, zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinka ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 19:56 o tę szkołę trzeba dbać, ale wystarczy żeby pan prezes zostawił "siódemkę" w spokoju!! Szkoła dba o siebie sama, i właśnie dlatego jest taka świetna! ja ją nadal kocham i naprawdę dużo jej zawdzięczam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Rynek to rynek,panie Starzyński! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 20:34 Na co dzień radny Starzyński robi co może żeby zniszczyć warszawskie szkoly publiczne i nienawidzi ZNP,to czego teraz chce???;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot 1021 Re: Rynek to rynek,panie Starzyński! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 22:16 To nie radny Starzyński niszczy warszawskie szkoły publiczne ,to dyrektorzy ,kadra o określonym stosunku do uczniów-niszczą się same. "Warszawiaku" opanuj się- tyle się mówi o tolerancji,akceptacji dla osób niepełnosprawnych.Według Pana dla tych Osób nie ma miejsca w naszej rzeczywistości:bo rynek to rynek.Współczuję panu i życzę długo zdrowia.Nigdy nic nie wiadomo z czym można się spotkać w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Starzyński robi wszystko żeby publiczne szkoly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 10:43 jak najgorszych dyrektorów i jak najgorsze warunki dzialania bo są kunkurencją dla wyskoplatnych szkól niepublicznych.Robi to od lat! Jak już nie będzie jakiej takiej konkurencji publicznej to dopiero będzie można czesne wywindować!!!;-) Skądiąd za 1000 zl miesięcznie czesnego + dotacja publiczna identyczna(!!!) jak w szkole publicznej można robić cudeńka.Tylko o czym to swiadczy? Że za duża kasę wszystko można???;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Kielanowski Re: Rynek to rynek,panie Starzyński! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 09:43 Panie "w", Pański pseudonim jest dla mnie obrazą. Z tymi quasi przemyśleniami powinien raczej pan się podpisać Hawanin, Phenianin lub jeśli już europejsko to łukaszenkowski Mińszczanin. widzę, ze wstydzi sie pan podać swoje nazwisko. No i pewnie przy tym co pan pisze to wstyd.Gdyby nie Starzyński i ludzie jemu podobni szkoły mielibyśmy nadal jak w peerelu. Ale panu to pewnie nie przeszkadza. Stworzenie alternatywnego szkolnictwa bardzo zmieniło również szkoły publiczne. Jest skąd czerpać wzorce. Może pan nie wie, ale jednym z celów STO było uspołecznienie szkół publicznych poprzez zwiększenie zaangażowania rodziców w proces edukacyjny. Jest oczywiście wiele placówek, gdzie komunistyczny beton nadal trzyma się dobrze, ale w wielu szkołach to się zmieniło. Nie pozdrawiam, ale rozumu życzę Marek Kielanowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta "Uspolecznienie"= więcej wladzy dla oszolomów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 03:40 Propozycje radnego Starzyńskiego ( PiSssuar)zmierzają nie do większego wplywu rodziców na szkolę publiczną, a do dania pola do popisu marginesowi odchylonych od normy rodziców-oszolomów(tacy są w każdej społeczności,żeby ją mogli spokojnie rozwalić i pozbawić wysokopłatne szkoly konkurencji.To jedyne źródlo zainteresowania radnego Starzyńskiego "uspołecznieniem" szkół publicznych;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Spragi Re: ZNP wyrzuca szkołę ze swojego budynku IP: *.dyn.optonline.net 27.05.08, 13:39 Zwiazek Nauczycielstwa Polskiego - to organizacja niebardzo zwiazkowa (sensu scripto) - raczej polityczna - i to o nastawieniu bardzo prokomunistycznym - zawsze taka byla i jest. Czy kiedykolwiek popierali inna partie niz SLD ? A zrzeszaja nie nauczycieli z poczuciem misji,a tych ktorzy dbaja o siebie jedynie - nauczyciele nie maja prawa moralnego do strajkow (z wyjatkiem walki o imponderabilia narodowe),a ten ich prezes, S.Broniarz - to zwykly komuch,nieodrodny uczen W.Wasilewskiej - wystarczy posluchac jego wypowiedzi. Moze nie wszyscy nauczyciele naleza do ZNP swiadomie,a jesli tak czynia swiadomie - to wiadomo kim sa - maja do wyboru inne. Odpowiedz Link Zgłoś