Dodaj do ulubionych

Pomysły na sąsiada " z góry" - pomóżcie !!!

17.09.03, 12:03
Nade mną mieszka strasznie upierdliwy sąsiad. Wraca około 23 do domku i w
dużym pokoju urządza sobie pracownię artystyczną: stuka, puka, piłuje do 1-2
w nocy. Na balkon wylewa jakieś pomyje , które kapią na wszystkich niżej. Na
zwracaną uwagę odpowiedź jest taka sama: bujaj się, wyjedź na wieś itp., itd.
Gdyby mieszkał niżej - problem z głowy, sposobów jest mnóstwo. Ale jak zrobić
jemu coś na złość ( tak to niestety muszę nazwać) jeżeli mieszka wyżej???
Żadne dyskusje nie mają większego sensu.
Może ktoś miał podobne "doświadczenia"???
Obserwuj wątek
    • kixx Re: Pomysły na sąsiada " z góry" - pomóżcie !!! 17.09.03, 12:08
      Na początek Straż Miejska
      Dzwoń to przyjadą.
      A potem to już eskalacja konfliktu-zbieranie pomyj i wylewanie na jego
      wycieraczkę na przykład:)
      • very_famous Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! 17.09.03, 12:13
        Bez sensu - bo to nie pomoże a tylko się pobiją przy najbliższej okazji.
    • Gość: Kasandra Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! IP: 213.17.228.* 17.09.03, 12:11
      Straż Miejska - powinna pomóc.
      Polecam rónież naszą kochaną Policję - na interwencje domową muszą przyjechać,
      wylegitymują, pouczą (tak przynajmniej zrobili Panowie z komendy w moim miejscu
      zamieszkania
      Powodzenia
    • very_famous Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! 17.09.03, 12:11
      Z doświadzenia wiem ze wszelkie pyskówki i rozmowy nie maja sensu. Jeśli
      zakłóca ciszę nocną - dzwoń na policję. Za każdym razem. Skontaktuj się z
      dzielnicowym, opisz problem bardzo dokładnie- sypnij datami, przytocz fragmenty
      rozmów z sąsiadem itp. Aha - możesz też podobne pismo złożyć w administracji
      osiedla - oni takie skargi sami kierują do dzielnicowego. Kolesia może czekać
      Sąd Grodzki jeśli się nie poprawi.
      Tego typu sprawy można załatwić w białych rękawiczkach. Tylko Ty musisz być bez
      zarzutu. Jeśli stosujesz muzykoterapię po 22.00 albo generalnie jesteś złośliwy
      to takie zachowanie idzie na Twoją niekorzyść
      • d.z Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! 17.09.03, 12:16
        Spokojnie z sądami.
        Jeśli jest wyjątkowo hałaśliwy to:
        1. Warto jednak poprosić do Siebie (i niestety zapłacić za to) ekpię dokonującą
        pomiaru hałasu. Jeden papier masz.
        2. Napisać skargę do administracji (za pokwitowaniem na dziennik podawczy) z
        dołaczonymi zdjęciami zalanego balkonu oraz skpiowanym zaświadczeniem o
        natężeniu hałasu. Drugi papier jest.
        3. Dopiero potem stosować wzywanie Straży Miejskiej czy Policji.

Ty choć długo to trwa udowadniasz, iz postępujesz zgodnie z drogą oficjalną -
        zaczynasz od najniższego szczebla. W sądzie potem takie dowody bardzo się
        przydają bo sąd na miejscu nie mieszka i nie ma zielonego pojęcia co się dzieje.
        Jeszcze Ciebie portaktuje jak lubiącego się procesowac pieniacza.
    • pan_pndzelek Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! 17.09.03, 12:13
      Ten sposób wymaga odrobinę wprawy i ostrożności ale skutkuje. Potrzebna jest
      cieniutka pleciona linka taka jak od zabawki-latawca na przykład i jakaś ciężka
      metalowa rzecz np. zębatka (ale masywna i z dziurką w środku) ok 0,5 kg.
      Wiążesz ją na lince o długości odpowiadającej mniej więcej odległości od ciebie
      do jego balkonowych drzwi. Może być ciut krótsza bo sprężynuje. Teraz tylko
      rozmach (w odpowiednim momencie możesz puścić, ale niekoniecznie wtedy wróci do
      ciebie) i toto ląduje w jego szybie balkonowej...

Raz, drugi, trzeci... aż mu się kurwie odechce majsterkować, bo szyby drogie i
      na duperele mu zabraknie... Sprawdzone...

PS. Operację wiązania pocisku przeprowadzaj w rękawiczkach...
    • santakasia Re: Pomysły na sąsiada " z góry" - pomóżcie !!! 17.09.03, 12:13
      skoro tak późno kładzie się spać, to ty możesz go budzić o 5 rano waleniem w
      rury albo telefonicznie, jeśli znasz nr (tak byłoby lepiej dla innych
      niewinnych sąsiadów). tak robi sąsiadka z dołu mojej koleżanki - sąsiadka karze
      ją w ten sposób za oglądanie tv do póżna, bo sąsiadka ma nadwrażliwość słuchową
      • Gość: Agilla Re: Pomysły na sąsiada " z góry" - pomóżcie !!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 02.10.03, 10:52
        Bardzo spodobał mi się pomysł z dzwonieniem nad ranem,jest złośliwy i bardzo
        chyba dokuczliwy,nie wyobrażam sobie abym miała być budzona o 5,6 rano(gdybym
        się kładła ok 1czy 2 w nocy,zacznij od tego,odczekaj pół godziny,znów uśnie i
        znów dzwoń i tak parę razy,zmęczysz go i przestanie stukać do późnej
        nocy.Powodzenia.
    • Gość: duleg Re: Pomysły na sąsiada " z góry" - pomóżcie !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 13:41
      jest kilka sposobów fajnych:
      1. posmaruj mu kilka razy drzwi gównem, a zwłasza zamki i wizjer
      2. sprawdź jego nr telefonu i dzwoń nad ranem,
      3. zainstaluj pod sufitem kolumny głosnikowe (głośnikami do góry) i jak
      wychodzisz z domu włączaj mu np. Radio Maryja
      4. opłać kilku zbirów i zrób mu kręcenie wora (koszt ok. 500zł) - to powinno
      wystarczyć, jeśli nie to mogę podać jeszcze parę ciekawych sposobów.
      O policji i straży miejskiej raczej zapomnij bo to nie pomaga na takich typków.
    • Gość: Andy Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 21:09
      Kupujesz rozpuszczalnik lub benzynke. Nad ranem jak juz delikwent spic podlwasz
      toto pod drzwi. Podpalasz i juz po klopocie.
      • kixx Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! 18.09.03, 21:30
        kiepski pomysł.
        Jak za poźno ktoś zauważy,to po pewnym czasie i mieszkania sąsiadów są do
        generalnego remontu,zwłaszcza to poniżej
        woda ma to do siebie,że podlega sile ciężkości
    • Gość: felek Re: Pomysły na sąsiada " z góry" - pomóżcie !!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 02.10.03, 01:00
      Sam mieszkam "na górze" i wiem co mnie do szewskiej pasji doprowadza.
      Smaż codziennie rano cebule i wystawiaj za okno pod jego sypialnią !!!
      Na mnie to działa jak czerwona płachta ... nie mogę już tego smrodu
      znieść (choć wcześniej mi nie przszkadzał). Może jego też w końcu wkurzy.
      • kixx Re: Pomysły na sąsiada " z góry" - pomóżcie !!! 02.10.03, 10:11
        Dobre
        • j_karolak Re: Pomysły na sąsiada " z góry" - pomóżcie !!! 02.10.03, 11:01
          Dodać też należy, że sprytne i zlośliwe.
          • santakasia Re: Pomysły na sąsiada " z góry" - pomóżcie !!! 02.10.03, 11:05
            na śniadanie cebula, na obiad gotowana kapusta, też ładnie pachnie, tak stylowo
            • Gość: kixx Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 11:08
              i jeszcze niech pogada z jakimiś Wietnamcami z bazaru.
              Niektórzy z nich mają bardzo specyficzne upodobania jeśli chodzi o świeżość
              mięsa używanego do potraw
              • j_karolak Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! 02.10.03, 11:08
                dopóki się nie rusza - można jeść.
                • pan_pndzelek Droga Joasiu Bem 02.10.03, 11:13
                  Droga Joasiu Bem licencjatko i księgowo! Czy poza nogami depilujesz sobie
                  także "okolice bikini"?
                  • santakasia Re: Droga Joasiu Bem 02.10.03, 11:16
                    to ona mieszka na górze??! i opala się nago na balkonie?
                  • j_karolak Re: Droga Joasiu Bem 02.10.03, 11:17
                    Nigdy! Mężczyźni lubią subtelne owłosienie na piersi.
                    • pan_pndzelek Re: Droga Joasiu Bem 02.10.03, 11:21
                      Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałem ale kiedy przeczytałem posta Jołasi
                      to zwyczajnie wyjebałem się z krzesła i przypierdoliłem głową w jakąś
                      przeszkodę...
                • Gość: kixx Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! IP: *.acn.waw.pl 02.10.03, 11:20
                  Ajak się rusza trzeba walnąc to co sie rusza i można jeść
                  • j_karolak Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! 02.10.03, 11:27
                    W robaki?
                    • santakasia Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! 02.10.03, 11:29
                      robaka spryskać lakierem do włosów i po minucie juz nie będzie się ruszał i
                      będzie chrupiący
                      • j_karolak Re: Pomysły na sąsiada ' z góry' - pomóżcie !!! 02.10.03, 11:33
                        Chrupiący i pięknie uczesamy.
    • Gość: Y GRILL ;-) IP: 62.233.175.* 02.10.03, 14:45
    • Gość: Psycho Zalej go!!! :-) IP: *.acn.pl 02.10.03, 15:19
      • santakasia Re: Zalej go!!! :-) 02.10.03, 15:41
        jeżeli umiesz lać do góry. musisz napełnić mieszkanie aż po sufit i poczekać aż
        mu dywan nasiąknie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka