netsec 15.07.08, 22:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=271&w=82190028 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beejay02 Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 15.07.08, 23:27 Czyli jak rozumiem po wyniesieniu nadajników z Warszawy, będę miał teraz lepszy zasięg, ale gorszy odbiór. xD A jest to niemal pewne zważywszy, że PeKiN widzę z okien, nie przysłonięty panoramą Powiśla. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeegosz Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 21.07.08, 16:34 Lepszy zasięg, to znaczy tacy jak ja (mieszkam w Skierniewicach 65 km od Warszawy), nie będą mieli problemów z odbiorem. W innych częściach Polski taka odległość od nadajnika tv zapewniała bardzo dobry odbiór. W Warszawie od kilkudziesięciu lat jest prowizorka - nadajniki są umieszczone w centrum miasta na PKiN. Moc nadawania jest z tego powodu znacznie mniejsza, wysokość na której zainstalowane są anteny nadawcze jest ok. 100 niższa niż na masztach nadawczych znajdujących się w innych częściach Polski. Stąd zasięg odbioru jest znacznie mniejszy. Ja niestety w Skierniewicach nie widzę PKiN. Uświadom sobie, że Polska nie kończy się na granicach Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 21.07.08, 22:52 grzeegosz napisał: > Lepszy zasięg, to znaczy tacy jak ja (mieszkam w Skierniewicach 65 km od > Warszawy), nie będą mieli problemów z odbiorem. W innych częściach Polski taka > odległość od nadajnika tv zapewniała bardzo dobry odbiór. W Warszawie od > kilkudziesięciu lat jest prowizorka - nadajniki są umieszczone w centrum miasta > na PKiN. Moc nadawania jest z tego powodu znacznie mniejsza, wysokość na której > zainstalowane są anteny nadawcze jest ok. 100 niższa niż na masztach nadawczych > znajdujących się w innych częściach Polski. Stąd zasięg odbioru jest znacznie > mniejszy. Ja niestety w Skierniewicach nie widzę PKiN. Uświadom sobie, że Polsk > a > nie kończy się na granicach Warszawy. Zainteresyuj się wykazem stacji radiopolska.pl/wykaz/polskatv.php Być może od zawsze w Twoim regionie z przyzwyczajenia odbierany jest sygnał TV z Warszawy. W międzyczasie było uruchomionych kilka nadajników i może się okazać, że antena kierunkowa a nie siatka zapewni znacznie lepszy odbiór www.dipol.com.pl/dobor_anten_telewizji_naziemnej_bib201.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 15.07.08, 23:33 To ktoś jeszcze odbiera telewizję anteną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi IP: 85.222.86.* 15.07.08, 23:48 Dla mnie to dobrze. Przez cały czas mieszkałam w polu rażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 10:03 Gość portalu: Ania napisał(a): > Dla mnie to dobrze. Przez cały czas mieszkałam w polu rażenia. Dal wszystkich którzy mieszkają w bliskości PKiN przeniesienie nadajników do Raszyna wbrew pozorom poprawi odbiór telewizji, lecz co najważniejsze zmniejszy napromieniowanie falami elektromagnetycznymi. Instalatorzy anten już zacierają ręce :D Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 10:37 To się zobaczy w przyszłym tygodniu:) Na siatkach pewnie poprawi, a to gros użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 11:00 konrad.boryczko napisał: > To się zobaczy w przyszłym tygodniu:) Na siatkach pewnie poprawi, a > to gros użytkowników. Niestety dla osób korzystających z siatek może się okazać że wymiana anteny jest niezbędna. Raszyn w stosunku do PKiN to jakieś 15km stąd osoby które dotychczas bez wzmacniacza odbierały program w centrum, bedą musiały zmienić swoją instalacje. Polecam uwadze artykuł Dobóranten telewizji naziemnej Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 17.07.08, 10:13 Chodziło mi o to, że siatka zbiera sygnał "jak leci", z różnych kierunków, odbity itp. Po zmianie nadajnika ciągle będzie cos tam łapać. Natomiast ci, którzy maja porządne anteny kierunkowe skierowane na Pekin mogą po prostu stracic odbiór dopóki nie przestawią anteny. Siatki są teoretycznie do 15 km. Ale znam przypadki odbioru na siatkach np. pod Wyszkowem, ponoć sygnału z Pekinu. Taka ciekawostka:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 17.07.08, 11:33 Tak czy siak mało kto o tym wie a jazda się zacznie jak 22.07 wyłącza nadajniki na PKiN.Większość Warszawiaków pomyśli, że telewizor się zepsuł :) Akcja informacyjna ze strony nadawców jest mizerna. Jeśli do tej pory ktoś odbiera TV mając antenę nisko na balkonie, to po zmianie może się okazać że na Raszyn nie ma kompletnie widoczności. Jedynym wyjściem będzie kablówka lub satelita i podwójny abonament :D Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 17.07.08, 11:46 No własnie i to jest najgorsze. Jakoś tam się interesuję tematem, ale nie wiedziałem o planach zmiany. Tzn. gdzies tam kiedyś coś słyszałem, ale dokładnej daty nie znałem. Problem dotyczy głównie emerytów, ludzi biedniejszych itp., którzy sami nic nie zrobią z anteną. W poniedziałek będzie dramat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 17.07.08, 14:24 netsec napisał: > Jedynym wyjściem będzie kablówka lub satelita i podwójny abonament :D Przecież umawialiśmy się że się nie wygadasz, zanim nie kupimy akcji tv kablowych. Bardzo nieładnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 08:51 Cholercia, a ja właśnie wiosną, po latach użerania się z siatką, kupiłem antenę kierunkową, bo Pekin widzę bezpośrednio z balkonu:( Tak, janie, są w Polsce ludzie, którzy nie chcą płacić za to co mają za darmo (w cenie abonamentu rtv:). I zamiast haraczu dla kablówki wolą mieć kilkaset darmowych kanałów dobrej jakości dostępnych bez dodatkowych opłat z normalnej anteny i normalnej satelity. Poza tym są też ludzie, którzy potrzebują "dywersyfikacji":) źródeł sygnału: inny na tv, inny na magnetowid czy nagrywarkę itp. A antena ma jeszcze tę dodatkową przewage nad kablówką, że jest niezawodna i nikt Ci sygnału bez uprzedzenia w środku dnia nie wyłączy. O! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 09:24 > I zamiast haraczu dla kablówki > wolą mieć kilkaset darmowych kanałów dobrej jakości dostępnych bez > dodatkowych opłat z normalnej anteny i normalnej satelity. Domyślam się że to oczywiście żart :-) Jak często oglądasz wypełnioną wyłącznie programami rozrywkowymi telewizję armeńską, teleturnieje w kilkudziesięciu tv włoskich, niemieckie seriale we wszystkich regionalnych niemieckich i zakodowane transmisje komercyjne? Z anteny sateliternej, bez opłacenia (jak piszesz) "haraczu" dla nadawcy, zostaje tylko kilka-kilkanaście kanałów ledwo nadających się do oglądania. Wystarczą problemy z pogodą aby program był niedostępny. Wolę płacić niewielki haracz (ja to nazywam opłatą) za kilkadziesiąt programów w najwyższej jakości cyfrowej, a coraz więcej HD, niż za zawodny odbiór marnej jakości tv armeńskiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 09:28 > Poza tym są też ludzie, którzy potrzebują "dywersyfikacji":) źródeł > sygnału: inny na tv, inny na magnetowid czy nagrywarkę itp Dywersyfikację masz właśnie dzięki sygnałowi z kabla. Możesz na każdym z wielu urządzeń oglądać co innego (poza kodowanymi HBO i Canal+ do których jeżeli ktoś musi ogladać kilka naraz), dokupuje za 50 zł kolejny dekoder. A ile różnych programów bez dodatkowego sprzętu oglądasz z anteny satelitarnej? Jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 09:19 jan-w napisał: > To ktoś jeszcze odbiera telewizję anteną? 70% Warszawiaków odbiera TV z anten indywidualnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 09:29 Wygląda na to że spotykam niemal wyłącznie pozostałe 30% ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 09:55 jan-w napisał: > Wygląda na to że spotykam niemal wyłącznie pozostałe 30% ;-) Być może ;) Na nowych osiedlach wspólnoty czy też zarządcy nie wydają zgód na instalacje indywidualnych anten na dachu. Ze względu na zgęszczenie budynków w nowych osiedlach nie ma innej opcji odbioru, no chyba że satelita. Warszawa to jednak nie tylko Tarchomin i Białołęka ;P Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 16.07.08, 09:59 > To ktoś jeszcze odbiera telewizję anteną? oczywiście! po co płacić za coś, co dają za darmo? piszesz o pięćdziesięciu kanałach w kablu, ale ilu z nich, niedostepnych w powietrzu/satelicie mógłbyś się pozbyc i nawet tego nie zauważyć? w twojej kablówce nie ma włoskich teleturniejów? ja nie oglądam zbyt wiele tv i zbiorcza mi wystarcza. filmy mam w kinie i na dvd, a mecze których nie puści publiczna, czy polsat są na soapcastcie. może tylko discovery od czasu do czasu by się obejrzało... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: i do jana 16.07.08, 10:35 Dokładnie! Gwoli ścisłości ja mam teraz i polsat cyfrowy (za pół ceny kablówki) i canal plus. Kobieta chciała:) Wcześniej jakoś nie odczuwałem potrzeby. 7 głównych programów daje mi za free zwykła antena, satelita dorzuca kilkanascie muzycznych, euronews i mi wystarcza. No ale ja oglądam telewizję góra godzinę dziennie, janie:) Teraz czasem z chęcią rzuce okiem na polsat sport, tvn turbo, discovery czy paczkę BBC (do której nie masz dostepu), ale mogę bez tego zyć. Przez kilka lat (tak do 2002 r.) miałem kablówkę. Jeśli twierdzisz, że ten sygnał można rozgałęzić, to się nie znasz:) Jakość i tak jest żenująca, po rozgałęzieniu nie nadaje się do niczego. No chyba że powsadzasz w mieszkaniu kilka prądożernych i buczących wzmacniaczy, Twoja wola. Z sygnałem ze zwykłej anteny nie masz tego problemu (co do zasady). BTW czy kablówki ciągle życzą sobie dodatkowych opłat za kolejne gniazdko w Twoim mieszkaniu? I na koniec "haracz". Tak, w Warszawie kablówki nie biora opłat, tylko haracz. Porównaj sobie cenniki dla Warszawy/Krakowa itp., a cenniki dla innych miast. Zobaczysz. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: i do jana 16.07.08, 14:45 konrad.boryczko napisał: > Jeśli twierdzisz, > że ten sygnał można rozgałęzić, to się nie znasz:) Jakość i tak jest > żenująca, po rozgałęzieniu nie nadaje się do niczego. No chyba że > powsadzasz w mieszkaniu kilka prądożernych i buczących wzmacniaczy, Obawiam się że masz mocno nieaktualne informacje. Mam jeden mały, bezdźwięczny i zużywający mało energii wzmacniacz kablowy na wejściu. Dalej sygnał idzie do różnych urządzeń i jest idealnej jakości. To tylko kwestia odpowiedniej regulacji wzmacniacza i porządnych złączy. Do rozgałęzienia sygnału z anteny tradycyjnej lub satelitarnej, także potrzebujesz wzmacniacza, a sygnał i tak jest nieporównywalnie gorszy. Nie. Za dodatkowe gniazdka nie muszę płacić. Nie. Włoskich teleturniejów nie mam w ofercie. Za to mam np CNBC Business itp. Argument ze w Krakowie taniej, jest bez sensu. Czynsz w Łodzi także jest niższy i co z tego? Wolę płacić za gwarantowaną najwyższą jakość i większy wybór sensownych programów nieco drożej, niż za podłą jakość i przypadkowy wybór nieznacznie taniej. To kwestia gustu. Ja wolę nieco drożej mieć idealną jakość, ty wolisz gorszą nieco taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: i do jana 16.07.08, 16:00 Trochę się nie rozumiemy, trudno:) 1. Nie wiem jaką masz kablówkę, ale porównaj sobie ofertę programową (i ceny) _podstawowych_ pakietów cyfrowego polsatu i aster czy innego upc. Masakra kablówek. O jakości usługi _podstawowej_ nie wspomnę. 2. Próbujesz porównywac to co jest _za darmo_ (antena plus FTA) za to, co jest płatną usługą. To dopiero bez sensu. 3. Problemem nie jest płacenie więcej, tylko płacenie w ogóle. Ty chcesz płacić za jakąś usługę - ok, ale nie przedstawiaj tego jako jedynie słuszną opcję:) 4. Nie pisałem, że w Krakowie jest taniej. Wręcz przeciwnie, stawiałem te dwa miasta na jednym poziome (strzał). Porównaj ceny identycznego zestawu kanałów w kablówce w Warszawie/Krakowie/Poznaniu itd. a miastach typu 100 tys. ludzi. Nie przez przypadek mamy w Warszawie mnóstwo anten satelitarnych, bo ceny kablówek zabijają. 4. Kanałów NBC w wersji FTA jest kilka dostępnych. Ale nie po polsku. 5. Moi znajomi czy sąsiedzi mają kablówki. Wiem jaka jest "jakość" sygnału. 6. To o najwyższej jakości to był dowcip. Dobry, przyznaję. Jak możesz mieć najwyższą jakość sygnału na końcu kilkukilometrowego kabla w porównaniu z własna anteną? No, to tak z grubsza:) I nikt tu sie nie kłóci:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: i do jana 16.07.08, 17:19 Teraz już kręcisz. 1. Nie porównuję tv płatnej z bezpłatną. Sam wcześnie pisałeś że masz polsat cyfrowy i chyba canal+. Dają ci to za darmo? Nie sądzę. Porównujemy więc różne płatne oferty. Ja szerszą, ty węższą. 2. Idealna jakość? Oczywiście! Naprawdę wierzysz że od dostawcy do mnie idzie kilkukilometrowy kabel? Nie sądzę. Ty przez swój telefon podłączony kilkukilometrowym kablem do np TPSA, także nic nie słyszysz? ;-) Nie wiesz jak wygląda przesyłanie danych? 3. Nie wiem dlaczego piszesz o NBC. Ja pisałem o CNBC business. To naprawdę zupełnie co innego. W polskiej wersji mam informacje także o polskich problemach. 4. Jeżeli twoi sąsiedzi mają zły obraz z telewizji kablowej, to znaczy że mają ją źle podłączoną. Powinni reklamować. Powszechnie znaną przewagą tv kablowej nad tradycyjna jest nieporównywalna jakość. Nie wiesz o tym? Naprawdę nie ma sensu bronić upadłej twierdzy. BTW: Tuner anteny satelitarnej dawno odłączyłem i trzymam na pamiątkę w piwnicy. Nie ta jakość, nie ta oferta. Życzę podłączenia do kabla. Przekonasz się sam że nie miałeś racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: i do jana IP: *.subscribers.sferia.net 16.07.08, 17:59 Oj janku, poplątaliśmy zupełnie dwie rzeczy i jak tak dalej pójdzie to z tego nie wyjdziemy. Czym innym jest telewizja bezpłatna jako alternatywa bądź nie dla płatnej, a zupełnie czym innym jest porównywanie róznych ofert telewizji płatnych. Ponieważ w pierwszej kwestii trudno się dogadać (wiadomo, różne oczekiwania), przejdźmy do drugiej. Porównałeś sobie ofertę polsatu z Twoja kablówką? W różnych konfiguracjach pakietów? I co Ci wyszło? BTW nazywanie oferty kablówki, obejmującej maks 50-60 programów "szerszą" od czegokolwiek to naduzycie tygodnia. Kanałów FTA dostepnych w Polsce masz kilkaset, a te kilkadziesiąt płatnych z polsatu masz prawie dwa razy taniej niż z kablówki. Pewnie jeśli zależy Ci konkretnie na CNBC Biznes, to może... Chociaż pewnie jakaś nka toto nadaje. Mi nie. FTA masz polską TV Biznes, kilka wersji Bloomberga, Cnn, Euronews i masę innych telewizji ekonomicznych (przynajmniej w dużej części). No i masz zawsze internet:) No, ale na końcu posta się przyznałeś, że mówisz o rzeczach, o których nie masz pojęcia:) Dawno, to była telewizja satelitarna analogowa. Teraz, od jakichś 5 lat, jest telewizja satelitarna cyfrowa. Nie ta jakość, nie ta oferta co "dawno". Zapraszam na piwo, przekonasz się, że nie masz racji:) Co do przesyłania danych.... Wiesz, centra nadawcze kablówek mają dokładnie takie same anteny odbiorcze jak ja (oczywiście większe, czulsze itd, ale technika ta sama). Tylko, że ja mam dwa metry od tej anteny tuner i pół metra kabla Euro dalej odbiornik tv. A kablówka musi robić z tym sygnałem cuda żeby cokolwiek doleciało. To juz nie te kolory itp. No chyba, że dają cyfrowo, za jeszcze większą kasę. No i to by było tyle. Zresztą komunikacja kablowa (wszelka) to już przeżytek i nie masz co jej bronić jak upadłej twierdzy. pzdr. Jeśli chodzi o ceny, to płacę za polsat i paczkę canal plus po 38 zł (pomijam liczne promocje bo sam się w tym gubię, cena usługi podstawowej). Co Twoja kablówka da Ci (i to z kanałami premium) za 76 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: i do jana 16.07.08, 18:14 Jest olbrzymia różnica między 60 kanałami z których większość nadaje się do oglądania, z kilkuset nieoglądalnymi zawierającymi kilka sensownych. Nie ma sensu epatowanie się ilością kanałów, jeżeli nie ma bez dodatkowych opłat niemal nic nadającego się do oglądania. A jeżeli chodzi o jakość, nie pisz o swoich mitycznych sąsiadach z niesprawnymi urządzeniami, ale przejdź się do jakiegoś punktu sprzedaży gdzie zobaczysz jakość przekazu z kabla. Wtedy zrozumiesz dlaczego zabytkowe metody odbioru są w zaniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: i do jana IP: 85.222.86.* 16.07.08, 21:34 Jakość sygnału z kablówki jest bardzo dobra. W żadnym wypadku nie można narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: i do jana 17.07.08, 00:09 Gość portalu: Ania napisał(a): > Jakość sygnału z kablówki jest bardzo dobra. W żadnym wypadku nie > można narzekać. Zależy kto czym się zadowala, a o gustach się nie dyskutuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: i do jana 17.07.08, 09:02 Dokładnie. Jak ktoś ogląda tv na czymś 21-25 cali i dodatkowo rozgałęzione na czternastaka w kuchni to może mu wszystko jedno. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: size doesn't matter 17.07.08, 15:45 W przypadku telewizora? Ma wielkie znaczenie. A w innych przypadkach sądząc po tym co piszą kobiety - także.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: size doesn't matter 17.07.08, 15:59 Ponoć rozmiar nie ma znaczenia. Ważne, żeby był wariat. I tego sie trzymam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: size doesn't matter IP: 85.222.86.* 17.07.08, 21:53 A panowie netsec i konrad.boryczko są złośliwi. Nie oglądam telewizji w kuchni. Na stwierdzenie: "Zależy kto czym się zadowala", odpowiadam- zadowala mnie jakość. Akurat wiem o czym mówię, bo mam tę sytuację, że mogę porównać obie opcje, tzn. w domu korzystam z kablówki, a na działce z anteny satelitarnej. I nadal uważam, że jakość sygnału z kabla jest naprawdę dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: size doesn't matter 18.07.08, 08:50 No i bardzo się cieszę. Ty tez nie masz przecież powodów do zmartwień:) Zakładam, że na działce masz telewizor o takich samych parametrach obrazu i dźwięku jak w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: size doesn't matter IP: 85.222.86.* 18.07.08, 22:01 Jakość obrazu z anteny satelitarnej jest trochę lepsza. Ale nie ma mowy o jakiejś dużej różnicy. Pod tym względem kablówka jest dobra, zwłaszcza teraz, po wzmocnieniu sygnału. Oferta programowa kablówki też mi odpowiada. Wprawdzie mam mniejszy wybór, ale więcej kanałów nadaje się do oglądania- prawie wszystkie. Z kolei z anteny satelitarnej jestem zasypana mnóstwem często zbędnych kanałów i jeśli nie ustawi się listy ulubione, to przebicie się przez ten gąszcz jest kłopotliwe. Co mi z arabskiej telewizji? Tyle, że sobie popatrzę. To jest kwestia wyboru- jeden woli to, drugi coś innego. Jedyny minus kablówki, to cena- prawie dwukrotnie wyższa, niż abonamentu za antenę. Mimo tego wszystkiego i tak jestem za kablówką. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdurus Re: i do jana 18.07.08, 11:42 Po co się tak krygować. Twój jest z pewnością największy. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdurus Re: i do jana 18.07.08, 11:38 Daremny trud, panie Boryczko. Wytłumaczyć janowi-w jakąś oczywistą oczywistość jest równie łatwo, jak założyć hełm na lewą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
beejay02 Re: i do jana 16.07.08, 16:35 Przypomniały się stare dobre czasy. Na kablówkę się zdecydowałem, kiedy nawet przy użyciu specjalnej anteny własnej produkcji, nie dało się odbierać Top Canal (tak się chyba nazywała). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: i do jana IP: *.subscribers.sferia.net 16.07.08, 17:19 Tak, tak. Top Canal. To ta telewizja rozpowszechniła w Warszawie siatki. Bo nadawała z Riwiery a cała reszta z Pajaca:) Kopa lat... Odpowiedz Link Zgłoś
bzdurus Re: i do jana 18.07.08, 11:28 Ha, ha, ha! Gwarantowana najwyższa jakość w Aster! Ha, ha, ha! Jak zwykle, niezawodny jan-w żyjący w swoim idealnym świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: i do jana 18.07.08, 11:44 Trudno żebyś miał wysoką jakość, jeżeli jak sam pisałeś, robotnicy pozostawili ci w ścianach pamiątki za karę że im nie zapłaciłeś ;-) Zrób sobie remont, ale tym razem zapłać pracownikom, to zobaczysz dobrą jakość. I przestanie ci śmierdzieć w domu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: i do jana IP: 85.222.86.* 18.07.08, 20:36 bzdurus- Też mam kablówkę w Aster i ją chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdurus Re: i do jana 21.07.08, 10:18 Powtarzam ci po raz chyba dziesiąty, że od tego ciągłego lustrowania warszawskich forów dyskusyjnych miesza ci się w głowie. Może tobie coś śmierdzi - u mnie z kanalizacją wszystko w porządku. Tematem tego wątku nie jest zresztą kanalizacja, chociaż... zawartość programów telewizyjnych może nasuwać takie skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
userid Jakość... 19.07.08, 16:04 to nie HD, HiFi i HGW co jeszcze lecz TREŚĆ przekazu! Treści nie poprawi żadna, najlepsza nawet antena, kabel czy satelita. Więc o co kruszyć kopie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jakość... IP: 85.222.86.* 19.07.08, 21:54 Treści wybierasz sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
userid Re: Jakość... 20.07.08, 18:10 Wybierać mogę z oferty którą dostaję i na którą nie mam wpływu a że oferta jest g... warta to i wybór żaden. No chyba ze ktoś lubi kretyńskie popisy w stylu "Gwiazdy śpiewają na lodzie" Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Raport 21.07.08, 08:32 Dzisiaj rano sprawdziłem jak to jest po przeniesieniu. Generalnie jakość odbioru bez poprawiania anteny jest niezła. Obraz dobry, kolory super. Niestety na "wrażliwych" częstotliwościach (tvp1 i 3, tv4) są odbicia. Ale da sie oglądać. Gdybym nie wiedział, że ma być przeniesienie, to bym sie pewnie nie zorientował:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Raport 21.07.08, 08:34 P.S. Oczywiście żarcik. Przeniesienie dziś w nocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Raport 22.07.08, 09:00 No więc rano przeleciałem przez kanały. Zniknęła tvp1, tv4 i polsat (w jego miejscu jest terefere). Jakośc tego co zostało jest wyraźnie gorsza. Tyle z poziomu emeryta, który obudził się dziś rano:) Wieczorem czeka mnie strojenie telewizora i kręcenie anteną:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Raport 22.07.08, 09:08 Jeżeli zamiast polshitu jest terefere, to specjalnych zmian nie widać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Raport 22.07.08, 09:28 Po raz pierwszy się z Tobą zgodzę:))))))) Chociaż z dwojga złego wolę Polsat. Terefere się tak lansuje (nawet na forach gazety), że już rzygam na sam dźwięk tych trzech literek:( Odpowiedz Link Zgłoś
grzeegosz Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 21.07.08, 16:15 Mieszkam w Skierniewicach.65 km od Warszawy.Jakość odbioru programów telewizyjnych pozostawiała wiele do życzenia. (wysokie maszty, konieczność montowania wzmacniaczy - co i tak dawało niewielki efekt).To wszystka dlatego ,że programy nadawano ze zmniejszoną mocą ze względu na usytuowanie nadajnika.Cieszę się,że wszystko to się wreszcie zmieni. Nie rozumiem narzekań Warszawiaków. Uświadomcie sobie wreszcie , że Polska nie kończy się na rogatkach Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi IP: *.subscribers.sferia.net 21.07.08, 18:35 Możesz wskazać kto tu narzeka? To już nawet wątpliwości wyrazić nie można? ;) Problemem jest to, że trzeba będzie przestawić anteny. A jak toto wpłynie na jakość sygnału dowiemy się jutro. Poza tym naprawdę dziwi brak akcji informacyjnej. Jak już pisałem najbardziej ucierpnią na tym ludzie starsi, którzy nie rozumieja suchych technicznych komnikatów. Im trzeba jakichs plakatów na mieście, tylko kto to sfinansuje? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi IP: 85.222.86.* 21.07.08, 20:18 grzeegosz- Nikt z warszawiaków nie narzeka. Nie uważamy też, że Polska kończy się na warszawskich rogatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emnem Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi IP: 77.79.228.* 22.07.08, 10:11 No i jak po wyłączeniu PKiNu? Dzisiaj rano włączyłem telewizor, praktycznie wszystkie kanały są jak były, z kilkoma roszadami. Jakość - beznadziejna, odbicia, przekłamania, szumy - ale to chyba normalne - mieszkam w południowej części miasta, przez co antenę muszę obrócić o prawie 90 stopni na Raszyn. Wieczorem wdrapię się na dach, obrócę i zobaczymy jaka będzie jakość. Z PKiN miałem idealnie na wszystkich kanałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niet Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 11:13 Gość portalu: emnem napisał(a): > No i jak po wyłączeniu PKiNu? > > Dzisiaj rano włączyłem telewizor, praktycznie wszystkie kanały są jak były, z > kilkoma roszadami. Jakość - beznadziejna, odbicia, przekłamania, szumy - ale to > chyba normalne - mieszkam w południowej części miasta, przez co antenę muszę > obrócić o prawie 90 stopni na Raszyn. > > Wieczorem wdrapię się na dach, obrócę i zobaczymy jaka będzie jakość. > Z PKiN miałem idealnie na wszystkich kanałach. Nie wszystkie, Polsat jest na nowym 44 kanale :) W jego miejsce jest TVN. Pozostałe kanały bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zddd Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi IP: *.chello.pl 22.07.08, 11:14 pzrestroiłam telewizor, mieszkam w sródmiesciu i mam antene domowa. nie mam od wczoraj zadnego programu. telewizor nówka. czy to znaczy ze musze kablówke albo satelite montowac zeby cokolwiek odbierac? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 22.07.08, 11:20 Gość portalu: Zddd napisał(a): > pzrestroiłam telewizor, mieszkam w sródmiesciu i mam antene domowa. > nie mam od wczoraj zadnego programu. telewizor nówka. > czy to znaczy ze musze kablówke albo satelite montowac zeby > cokolwiek odbierac? Po przeniesieniu miejsca nadawania programów do Raszyna odbiór w centrum Warszawy na antenie pokojowej nie będzie możliwy. Trzeba zamówić instalacje anteny zewnętrznej o ile warunki lokalizacyjne (wysokość budynku/widoczność w stronę Raszyna) zapewnią dobry odbiór. Lub zmówić najtańszy pakiet kablówki. Istnieje też możliwość zamówienia platformy cyfrowej najtańsza to 9.50 zł/mieś. Jednak do tego również jest niezbędna widoczność nieba w kierunku południowym. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 22.07.08, 12:41 ... ewentualnie zachodnim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Lepszy zasieg, bez odbioru. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 18:04 zamiast telewizji mam Zygzaki. W najlepszym razie po kręceniu anteną. Bez kręcenia nie było nawet fonii. Tak złej telewizji nie miałam nawet za Gierka. Mieszkam na Bielanach. Na Białołęce i Tarchominie musi być jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 18:58 Jakość jest do d.... :) Pozostaje rzucić oglądanie telewizji i płacenie abonamentu, jak ktoś jeszcze płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. 22.07.08, 19:11 To jeszcze musisz wyrzucić z domu telewizor. Podatek telewizyjny, płaci się nie za oglądanie telewizji (niepublicznej zresztą), ale zgodnie z przepisami - za posiadanie sprawnego telewizora nawet nie podłączonego. Jeżeli wyrzucisz wszystkie telewizory, możesz płacić nieco mniejszy podatek radiowy. Chyba ze wyrzucisz też wszystkie radia. Łącznie z tym w telefonie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Chyba sobie zrobię z niego akwarium... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 01:32 co o tym myślicie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekeke Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. 25.07.08, 05:39 na allegro pojawi się niedługo dużo sprawnych telewizorów, spadną również przychody z abonementu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. 25.07.08, 07:48 Nie sądzę. Lwia część naszego społeczeństwa żyje produkcjami typu: Gwiazdy tańczą na lodzie, czy M jak Miłość. Szybciej przeprowadzą się na Okęcie niż zrezygnują ze swojej codziennej papki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niet Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 11:38 jan-w napisał: > Nie sądzę. Lwia część naszego społeczeństwa żyje produkcjami typu: Gwiazdy > tańczą na lodzie, czy M jak Miłość. Szybciej przeprowadzą się na Okęcie niż > zrezygnują ze swojej codziennej papki. I Ci właśnie wzmocnią sieć kablówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 01:07 Na Okęciu odbiór jest tak samo beznadziejny jak wszędzie indziej - śnieg, śnieg i trzask:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niet Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. IP: *.jmdi.pl 26.07.08, 17:40 Gość portalu: s napisał(a): > Na Okęciu odbiór jest tak samo beznadziejny jak wszędzie indziej - śnieg, śnieg > i trzask:( Załóż dobrą antenę ale nie siatkę np. taką www.dipol.com.pl/telewizyjny_zestaw_antenowy_26_-_elementowy_dipol_26-6-12-21-69_digital_A2610.htm do tego kabelek wymień, pewnie pamięta czasy Gierka :D www.dipol.com.pl/przewod_koncentryczny_75_om_triset-113_1_13-4_8-6_8_1m__E1015_1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Lepszy zasieg a dobry odbiór. 26.07.08, 17:49 Dla dobrego odbioru TV w Warszawie potrzebna jest "widoczność" anteny nadawczej.W najbliższym sąsiedztwie anteny odbiorczej na drodze do nadajnika nie może być budowli, zasłaniających kierunek w stronę nadajnika TV w Raszynie(Łazach). Osoby które do tej pory miały widok na PKiN miały dobry odbiór np.z anteny pokojowej czy na balkonie, aktualnie mogą nie mieć szansy na dobry odbiór bez instalacji anteny na dachu. W przypadku jeśli kierunek na Raszyn mają zasłonięty pozostaje tylko kablówka lub odbiór z satelity. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Lepszy zasieg a dobry odbiór. 30.07.08, 10:16 W Falenicy jest wszystko OK. Musiałam tylko obrócić trochę antenę. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. 22.07.08, 19:13 Jedyne rozwiązanie - tv kablowa. K.Boryczko podobno też już się złamał. Widziano go nad ranem, jak schodził zmęczony kręceniem anteną całą noc z dachu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Ta zniewaga browara wymaga IP: *.subscribers.sferia.net 22.07.08, 21:06 jan-w napisał: K.Boryczko podobno też już się złamał. Widziano > go nad ranem, jak schodził zmęczony kręceniem anteną całą noc z dachu ;-) To są publiczne pomówienia:) Alternatywą jest satelita! BTW nie miałem czasu na kręcenie. Straciłem tvp1, czyli nic. Reszta jakoś odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto z Włoch Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. IP: *.spray.net.pl 22.07.08, 19:15 > zamiast telewizji mam Zygzaki. W najlepszym razie po kręceniu anteną. Bez > kręcenia nie było nawet fonii. Tak złej telewizji nie miałam nawet za Gierka. > Mieszkam na Bielanach. Na Białołęce i Tarchominie musi być jeszcze gorzej. Na Bielanach?! Ja mieszkam na Włochach i jest koszmarnie!! Do tego okno skierowane na południe, czyli w stronę Raszyna. Jedynie TVP1 oraz 2 są do zaakceptowania, TVN, Polsat, TVP3 śnieżą, Puls mocno zaszumiony, a TV4 amba wcięła. Tragedia!! Nie włączyli pełnej mocy nadajnika czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
mili28 Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. 22.07.08, 19:31 Noi sie stało zabrali nam dobry odbiór z PKiN, a dali co śnieżne i latające obrazy. Na Bródnie jest tak średnio, ale mogłoby być lepiej. Jak łapać kanały, żeby dobrze odbierały na 29 kanałowym telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. 22.07.08, 20:23 TV1, tv2, zawracasz głowę. Najważniejsze: czy Toruń dobrze odbierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu To i tak lepiej niz u mnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 01:34 Odbiera z kaszą jedynie tvp1. Marnie,ale da radę coś zobaczyć. Dwójka zygzaki, fonia trzeszczy. Reszty kanałów nie znalazłam w ogóle. Ciekawe co na to reklamodawcy jak im oglądalność spadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. 23.07.08, 13:58 Gość portalu: Roberto z Włoch napisał(a): > > zamiast telewizji mam Zygzaki. W najlepszym razie po kręceniu anteną. Bez > > kręcenia nie było nawet fonii. Tak złej telewizji nie miałam nawet za Gie > rka. > > Mieszkam na Bielanach. Na Białołęce i Tarchominie musi być jeszcze gorzej > . > > Na Bielanach?! Ja mieszkam na Włochach i jest koszmarnie!! Do tego okno > skierowane na południe, czyli w stronę Raszyna. Jedynie TVP1 oraz 2 są do > zaakceptowania, TVN, Polsat, TVP3 śnieżą, Puls mocno zaszumiony, a TV4 amba > wcięła. Tragedia!! Nie włączyli pełnej mocy nadajnika czy co? www.dipol.com.pl/dostosowanie_instalacji_antenowych_br_do_nowego_nadajnika_w_warszawie_bib205.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Pff. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 17:45 Mogą sobie pisać. I tak nie działa. Dziś złapałam cudem kaszowaty tvn. Za to znikła jedynka (jest tylko dźwięk). Inne kanały niewidoczne mimo przekręcenia anteny i szukania na tv wszędzie na całej skali. Klęska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.boryczko Re: Pff. IP: *.subscribers.sferia.net 23.07.08, 18:20 A ja właśnie skończyłem regulować ustawienie anteny. Wszystkie kanały odbierają idealnie. Co Ty masz za antenę? Umiesz ustawić ją na azymut mniej więcej na Janki? Jeśli tak, to włącz telewizor na tvp2 (nie zmieniła się częstotliwość, wzrosła moc nadajnika) i wtedy kręć. Nie lataj po całej skali telewizora póki jednego programu nie ustawisz porządnie. Odpowiedz Link Zgłoś
portiernia Re: Pff. 23.07.08, 20:13 Bo Twoje okno wychodzi na "złą" stronę budynku. Weź Google Earth, poprowadź linijkę z masztu w Raszynie do swojego okna i zobaczysz jak to niekorzystnie wyszło - sygnał musi się przebijać przez cały długi blok (bodajże 200 metrów) po skosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TV Re: Pff. IP: *.jmdi.pl 23.07.08, 22:21 Gość portalu: lavinka z nielogu napisał(a): > Mogą sobie pisać. I tak nie działa. Dziś złapałam cudem kaszowaty tvn. Za to > znikła jedynka (jest tylko dźwięk). Inne kanały niewidoczne mimo przekręcenia > anteny i szukania na tv wszędzie na całej skali. Klęska. ...i skończyły się czasu anten typu KD i DRO (KAWAŁ DRUTU i DŁUGA RYNNA OCYNKOWANA). Zainstaluj nową antenę z kablem o małych strach. Wcześniej sprawdź czy w ogóle masz widoczność w stronę Raszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
szkarlupien Re: Lepszy zasieg, bez odbioru. 22.07.08, 22:25 Tarchomin dramat... kablówka nie wchodzi w grę... czas na miskę za okno ale to po wakacjach i tak teraz nie ma co oglądać... zamienił stryjek siekierkę na kijek... ludziska się zdziwią jak wrócą z wakacji ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Ponoć w przeszłości był momet gdy tv nadawała z Ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 01:36 szyna. Ale to zmienili bo północne rejony nie odbierały sygnału. Ciekawi mnie kto wpadł na ten pomysł. Wnusio Gomółki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maki Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi IP: *.171.110.250.crowley.pl 24.07.08, 07:58 Porażka ... i tyle. Anteny balkonowej nie da się za bardzo przekierować na Raszyn , bo budynek ma okna na wschód i zachód. Odbicia totalne. Pozostaje antena na dachu lub kablówka. No to dali zarobić wszystkim magikom od instalacji TV. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawie 24.07.08, 09:06 Gość portalu: Maki napisał(a): > Porażka ... i tyle. Anteny balkonowej nie da się za bardzo > przekierować na Raszyn , bo budynek ma okna na wschód i zachód. > Odbicia totalne. Pozostaje antena na dachu lub kablówka. No to dali > zarobić wszystkim magikom od instalacji TV. Niestety 52 lata historii nadawania z PKiN dało zarobić pokoleniom instalatorów anten. Teraz Raszyn ma swoje "pięć minut" :( Przeciętny odbiorca TV mający umiejętności posługiwania się narzędziami może sam zainstalować antenę pod warunkiem że znajdzie miejsce gdzie w bliskiej odległości od niego nie znajdują się budynki przesłaniające Raszyn. W gęstej zabudowie należy stosować wyłącznie anteny kierunkowe typu Yaga. W tym wątku zamieściłem link do strony firmy DIPOL gdzie dość wyczerpująco opisane jest zagadnienie przekierowania anteny TV na Raszyn i ewentualnej modyfikacji systemu antenowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spiderman IV Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi IP: 212.180.160.* 26.07.08, 09:14 Mieszkam na Woli (Młynów). Do tej pory odbierałem wszystko na małej antenie pokojowej. Teraz się nie da. Śnieg, odbicia, etc. Specjalnie mnie to nie przeraża, bo ja tv oglądam bardzo sporadycznie, ale dziewczyna marudzi. No cóż, po urlopie trzeba będzie w tv sat zainwestować... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi 26.07.08, 09:28 Teraz poświęci więcej czasu tobie ;-) Jeszcze będziesz wdzięczny władzy telewizyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niet Re: Przeniesienie emisji telewizyjnych w Warszawi IP: *.jmdi.pl 26.07.08, 17:35 Gość portalu: Spiderman IV napisał(a): > Mieszkam na Woli (Młynów). Do tej pory odbierałem wszystko na małej antenie > pokojowej. > Teraz się nie da. Śnieg, odbicia, etc. > Specjalnie mnie to nie przeraża, bo ja tv oglądam bardzo sporadycznie, ale > dziewczyna marudzi. > > No cóż, po urlopie trzeba będzie w tv sat zainwestować... He He o ile masz widoczność na południe na niebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Loby kablówkowe może sobie pogratulować pomysłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:59 Moje osiedle masowo zakłada sobie kablówkę. Monter u sąsiadów mówił,że ma już 20 zgłoszeń a następne spływają jak potok. Ja mam abonament do sierpnia, ale we wrześniu wyrejestrowujemy telewizor. Nie będę zakładać drogiej kablówki na godzinę tv dziennie.Satelita też mi nie zadziała, mam okna nie na tę stronę co trzeba. Chyba,że do tego czasu kablówki wymyślą jakiś tani abonament i kilka zwykłych kanałów (w stylu 9zł za miesiąc). Kiedyś tak było w UPC ale zrezygnowali. Może ktoś wie, czy Aster ma taki pakiet minimum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu p.s. Lobby miało być./nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:03 Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 znajomy w centrum też nie ma!!!! 28.07.08, 13:13 no ale on ma pokojową i okna na wschód to lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Loby kablówkowe może sobie pogratulować pomys 28.07.08, 17:05 Pakiet antena. 79,71 kwartalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu 27zł miesięcznie? Hm, przemyślę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 02:39 To Aster czy UPC? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: 27zł miesięcznie? Hm, przemyślę. 29.07.08, 07:34 Gość portalu: lavinka z nielogu napisał(a): > To Aster czy UPC? Jeśli chodzi o cenę i ofertę to UPC jest tańsza. Jeśli masz zamiar założyć pakiet minimalny ~12/13 programów to UPC udostępnia go tylko w niektórych lokalizacjach. Jeśli administracja/wspólnota ma podpisaną z UPC umowę o udostępnianiu pakietu minimalnego programów. Podsumowując UPC jest tańsze jednak Aster we wszystkich lokalizacjach udostępnia pakiet Antena 13 programów za 24zł/mieś. UPC jest jest tańsze ale nie wszędzie ma pakiet minimalny 12 programów za ~19 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: 27zł miesięcznie? Hm, przemyślę. 29.07.08, 09:16 Jeśli masz możliwość instalacji talerza to sprawdź pakiet mini w cyfrowym polsacie za 9,90 miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Mam wschodnie okn, raczej nie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 14:12 Podobno dobrze obiera tylko na oknach południowych, ale nie dowiadywałm się.Co jest w cyfrowym polszicie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: 27zł miesięcznie? Hm, przemyślę. 29.07.08, 08:14 Tak jak pytałaś. Aster. www.aster.pl/waw/telewizja/antena_opis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Wielkie dzięk za odpi :) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 14:13 Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.wil pokojowa czy kablówka 24.10.08, 15:08 hej, proszę o poradę; mieszkam na Natolinie, 15 piętro, widok z okna na zachód; mój budynek ma monopol na Aster; z internetu oczywiscie korzystam często, ale telewizji już tak często nie oglądam (wystarcza podstawowe kanaly); planowalam zalozyc tylko net, a tv miec z anteny pokojowej, naczytalam się jednak, ze z odbiorem jest róznie - jak to moze wygladać biorąc pod uwagę moją lokalizajcę? czy moze lepiej wziać kablówkę w aster? proponowali mi pakiet Basic (caliem sporo tych kanalów), nic nie mówili o "Antenie" Odpowiedz Link Zgłoś