Dodaj do ulubionych

Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:22
Ten tekst to zwykłe oszustwo, widoczne w bardzo wielu miejscach. Rada dla
autora - niech nie wymyśla bajeczek, które tylko z pozoru trudno sprawdzić, bo
niedługo będzie szukał pracy. A w tym fachu bajkopisarzy nie zatrudniają.
Obserwuj wątek
    • telimena30 Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili 05.09.08, 16:29
      ale ściema :))))
      • Gość: mzb Mieszkam przy KEN-ie i nikt się tam nie ściga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 23:28
        Mieszkam dokładnie pomiędzy stacjami Stokłosy i Imielin i jeśli ktoś się tam
        ściga to najwyżej jacyś pajace spod świateł. Poza tym tam są kamery monitoringu.
        Podobnie z Puławską przy wyścigach - tam przez całą dobę jest ruch więc gdzie
        streetracerzy. Żelaznej nie skomentuje bo każdy wie jak wygląda. Oj fantacja
        Pana poniosła, Panie Grzegorzu.
        • Gość: streetracer !!!!!!!!!co za BZDuRY!!!! jesteś pośmiewieskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 12:07
          pan nie jest dziennikarzem, a pana tekst to nie artykuł, tylko
          erotyczne marzenie chłopca o szybkich i złych dziewczynach, które
          dosiadają takich jak pan chłopców na masce ferrari. pomarzyć można
          owszem ale do szuflady, a nie na łamach gazety szczycącej się
          obiektywizmem (ale widocznie gazecie to nie przeszkadza). szuka pan
          poklasku i rozgłosu, ten tekst jednak to zwykła konfabulacja oparta
          na bardzo nierzetelnym i powierzchownym researchu. reakcja
          środowiska na to co pan napisał jest jednoznaczna -
          www.streetracing.pl/forum/lofiversion/index.php?t58137.html
          Momentami tekst przypomina scenariusz odcinka jakiegoś
          beznadziejnego i sztucznego serialu, te dialogi. DNO DNA, za dużo
          filmów pan się naoglądał. No i widać z tekstu że jest pan nie z
          Warszawy - zero znajomości prawdziwej infrastruktury naszego miasta.
          • Gość: q Re: !!!!!!!!!co za BZDuRY!!!! jesteś pośmiewieski IP: 80.238.96.* 07.09.08, 19:33
            Autor artykułu jest akurat rodowitym warszawiakiem. Pewnie ty (twoi
            rodzice) za to z jakiegoś łukowa, lubartowa czy innej wschodniej,
            azjatyckiej dziury
          • Gość: Smok Jakim Qrwa obiektywizmem? GW obiektywne?! IP: *.acn.waw.pl 07.09.08, 23:18
            Nie wystawiaj laurki sobie i swoim znajomym!
        • Gość: Ona Re: Mieszkam przy KEN-ie i nikt się tam nie ściga IP: *.acn.waw.pl 07.09.08, 16:36
          A ja mieszkam przy Płaskowckiej co noc jacys pomniejszy frajerzy sie sciagaja:
          od ronda do ronda. Dzis idac znalazlam "wyciety" slup z nazwami ulic a co
          tydzien widac slady po miskach olejowych i smugi oleju. Jak chca to niech sie
          scigaja, mam nadzieje tylko, ze organy wewnetrzne maja dobre, jeszcze sie moga
          przydac.

A, ze nazwy ulic inne?? A moze wlasnie o to chodzi, zeby nie powiedziec gdzie
          dokladnie??
      • Gość: olka Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 21:55
        Na Puławskiej , to prawda. Trudno znieść , to wycie silników. Nie
        widać, bo ciemno i bilbordy i drzewa zasłaniają ale słychać.
      • Gość: Zetka Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 12:01
        kogoś chyba zdrowo poje**** żeby z takim tekstem się do gazety pchać.
        artykuły powinny być napisane na podstawie poważnych przemyśleń albo badań środowiska, w tym wypadku ludzi, którzy naprawdę szaleją na ćwiartkę. ten człowiek chyba zmiksował wszystkie części "szybkich i wściekłych" i zrobił sobie z tego opowiadanie.
        szkoda tylko że próbuje grać na emocjach czytelnika choćby tymi pierdołami o mamie z alzhaimerem albo o dzieciaku.
        pomijając bzdurne informacje, ta grafomania jest po prostu beznadziejnie napisana jeśli chodzi o styl i składnię.
        WSTYD!!
    • Gość: chromosom Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: 217.153.26.* 05.09.08, 16:30
      Panu Grzegorzowi Miecznikowskiemu gratuluję wyobraźni.
      • Gość: jasiek To wszystko bajki napisane na podstawie YT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:03
        wstyd!
    • jijiji Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili 05.09.08, 16:31
      No coz, glupota ludzka nie zna granic. Konczy sie, jak sie konczy - dopoki ofiarami sa sami zainteresowani, ktorzy musza sie podniecac akurat w ten sposob, to ok, ich sprawa. Gorzej jak ktos, kim moze byc kazdy z nas, wyjedzie np. z bocznej ulicy wprost pod taki pocisk pedzacy 240 km/h.
      • Gość: didiolo Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.chello.pl 05.09.08, 21:47
        tak, a o sobie mwoia ze sa odpowiedzialnymi bezpiecznymi kierowcami i w kazdej
        sytuacji opanuja sam0ochod bla bla bla... a jak przyjdzie co do czego, to nawet
        najbardziej odpowiedzialny kierowca nie opanuje auta jezeli wyjedzie mu z prawej
        normalny uzytkownik drogi ktoremu sie wydaje ze nawet w nocy nikt nie jezdzi po
        miescie predzej niz 100kmh
        • Gość: swan to będzie o jednego idiotę mniej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 22:31
          > normalny uzytkownik drogi ktoremu sie wydaje ze nawet w nocy nikt
          > nie jezdzi po miescie predzej niz 100kmh

to raczej niemożliwe by ktokolwiek kto ma ze trzy aktywne szare
          komórki mógł tak pomyśleć bo w nocy ta wspomniana przez ciebie
          stówka to minimalna szybkość :-)

Nikt po prostu wolniej nie jeździ chyba, że jakiś najeb..y driver,
          który wymyślił sobie, że jak będzie jechał z przepisową prędkością
          to nie ściągnie na siebie uwagi gliniarzy.
          • Gość: ze Re: to będzie o jednego idiotę mniej... IP: 217.17.44.* 06.09.08, 08:05
            Owszem wsiowe ryje twojego pokroju swan jezdza powyzej 100 km/h noca i w dzien.
            Predzej czy pozniej stracisz swoje prawo jazdy (niedorozwinietym nie powinni
            dawac), albo staniesz sie pozyteczny i dasz organy potrzebujacym. Tylko dbaj o
            te organy, panie wsiowy
            • Gość: didiolo Re: to będzie o jednego idiotę mniej... IP: 89.78.34.* 06.09.08, 14:20
              niezly jest koles co? wydaje mu sie, ze jak on ma wszelkie przepisy i zdrowy
              rozsadek w powazaniu, to kazdy powinien miec. a prawda jest taka, ze niezaleznie
              od okolicznosci i pory dnia jazda ponad 100 na godzine zaczyna robic sie
              nierozsadna dla przecietnego kierowcy bo po prostu opanowanie samochodu w
              krytycznej sytuacji zamienia sie w loterie. jak ktos potrafi dobrze prowadzic
              szybko to czemu nie, ale najpierw kierowcy powinni odpowiedziec na pytanie 'czy
              jestem w stanie poradzic sobie w kazdych warunkach przy tej predkosci'.
    • Gość: ww Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: 212.160.172.* 05.09.08, 16:42
      Czy autor, wiedząc o nielegalnie odbywających się wyścigach i
      ewidentnym zagrożeniu dla życia innych ludzi, których te wyścigi i
      choroba psychiczna ich uczestników zwyczajnie nie obchodzą,
      zawiadomił o tym policję? Chyba tak należałoby postąpić, a jeśli
      tego nie zrobił to czy wypada żeby Gazeta publikując taki artykuł
      próbowała czerpać jakieś korzyści z przestępczych działań tych ludzi?
      • Gość: ć Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 23:00
        Szanowny panie komentujący,właśnie do takich koniobijców skierowany jest ten
        artykuł-do nie mających zielonego pojęcia o sr,którzy wierzą w takie brednie
        właśnie.
    • Gość: grrrrrrrrrrr Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.aster.pl 05.09.08, 16:47
      Nie ma to jak idioci z Wyborczej robią bohaterów z kretynów na ulicy...
      Żenada.....
    • Gość: ack Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.chello.pl 05.09.08, 16:58
      Jacys idioci robia drift noca w Julianowie/Piaseczno chyba w okolicy fabryki
      telewizorow, halasujac kilka razy w ciagu tygodnia kolo polnocy. Mam nadzieje ze
      sie zabija na najblizszym slupie, bo szkoda drzewa.
    • Gość: wariat Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:00
      Jeżeli wierzycie w takie artykuły to tak samo jak jego autor musicie być
      powaleni i naoglądaliście się Szybkich i wściekłych... Żenada ten artykuł,
      brednie jakich mało, ulice podane przez autora do idiotyczne miejsca, a po za
      tym jeśli już był na jakichś wyścigach to pewnie z dzieciakami, a resztę
      wymyślił sobie samemu... Żaden samochód jeżdżący po ulicy nie rozpędzi się
      sprawnie do 300km\h na odcinku 400metrów, prędzej spali kapcie... Jak dla mnie
      kretyn a nie dziennikarz...
      • Gość: hayde Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.chomiczowka.waw.pl 08.09.08, 21:18
        A w piatek na tvn byli "szybcy i wściekli"... moze pan autor tez oglądał ??
    • ignatz Dzennikarzu-bajkopisarzu 05.09.08, 17:08
      "Ulica Żelazna na Woli. Dwupasmówka wprost stworzona dla wyścigów motocyklistów."
      Wow, autor chyba był w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. Kto nie wie jak
      wygląda w Wawie Żelazna, mówię - wąska, ruchliwa nawet w nocy ulica gęsto
      przetykana światłami
      • Gość: jebjeb Re: Dzennikarzu-bajkopisarzu IP: *.chello.pl 05.09.08, 17:20
        widzę kolejny artykuł robiony pod zamówienie służļ miejsckich. Tego
        typu zmyslanki to można w przedszkolu wstawiać. Wbrew pozorom ten
        swiatek jest bardzo mały
        • Gość: Ruda Wpie..masz Grzesiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:49
          Szkoda, że Pan Redaktor nie pochwalił się tym jak się przedstawiał..
          Obserwowałem wyścigi na ZASPIE w Gdańsku...phi!
          I że nie wspomniał, że się przespał z bohaterką tekstu, który opublikował.
          Co do postów wcześniejszych. Nie każdy jeździ na Cargo grzecznie jak wy :P
          Oczywiście pełno tam niedociągnieć bo nikt sie nie rozpędzi na 400 metrach do
          300 km/h... nie spomniano ze miejsca zmieniamy.
          W każdym razie jak spotkam pana Redaktora Miecznikowskiego, to ma ode mnie
          wpie....
          Ruda
          • Gość: G. Miecznikowski Re: Wpie..masz Grzesiu! IP: *.chello.pl 05.09.08, 19:15
            Kiepska byłaś, więc chyba nie ma się czym chwalić.

> I że nie wspomniał, że się przespał z bohaterką tekstu, który opublikował.
            • Gość: G. Miecznikowski Re: Wpie..masz Grzesiu! IP: *.aster.pl 05.09.08, 19:21
              A moze by sie Pan zalogowal zanim pisze na forum, bo tak nie wiadomo czy pan
              jest glupi i zabawia sie w pyskowki na forum, czy to jakis fan.
          • Gość: xyz Re: Wpie..masz Grzesiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 20:30
            > I że nie wspomniał, że się przespał z bohaterką tekstu, który
            opublikował.

Chwalisz się tym czy skarżysz?

Biedna córka, mamusia ma naj**** w pustej głowie
          • Gość: swan Ruda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 22:41
            > I że nie wspomniał, że się przespał z bohaterką tekstu, który
            > opublikował.

Ruda jeśli serio piszesz, jeśli naprawdę doopy mu temu frajerowi to
            ty też masz wpier...
    • Gość: Streetracer Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 18:04
      :):):) uśmiałem się do bólu :D kto to pisał? czy ten człowiek
      naoglądał się telewizji? siedze w tym od lat i nigdy nie widzialem
      zeby samochod na 400m rozpedzil sie do 300km/h :D żenada...
    • Gość: br Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.chello.pl 05.09.08, 18:17
      hahahahahahaha
      nigdy wiekszych glupot nie czytalem!
      takie rzeczy mozna pisac tylko po to zeby ludziom, ktorzy nie maja o tym
      pojecia wcisnac tanie sensacje.

drogi redaktorze... opanuj sie prosze badz zajmij proza s-f
      • Gość: Wiesiek Może to i tanie sensacje, ale... IP: *.acn.waw.pl 06.09.08, 13:35
        Czytam wpisy na forum pod tym artykułem i podejrzanie zbyt wiele osób zaprzecza
        temu, że takie wyścigi się odbywają. Nie chodzi o to czy, jak pisze redaktor, na
        1/4 mili można się rozpędzić do 300 km/h, ale chodzi o to, czy takie nielegalne
        wyścigi mają miejsce. Skoro są zakłady, to jest i kasa, a skoro jest kasa, to
        takie wyścigi są.
    • Gość: G. Miecznikowski Od autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 18:19
      Autor przedstawia swoje zdanie

1) Ulica Żelazna po 23 pustoszeje od skrzyżowania ze Złotą do Al. Solidarności.
      Nie jest wcale ulicą ruchliwą, zwłaszcza w nocy. Wiem, bo mieszkam w pobliżu i
      praktycznie codziennie ścigają się tam motocykliści.
      2) Oczywiście tekst zawiera niedociągnięcia i niedomówienia. Światek wyścigów
      jednak jest na tyle duży, że nie wszyscy się znają. Szczególnie, że osoby z
      którymi rozmawiałem nie udzielają się na logowanym forum streetracing.pl i nie
      jeżdzą po Cargo, ani w Fabryce.
      3) Reportaż został napisany na podstawie ponad 3-tygodniowych obserwacji i
      uczestnictwa w wyścigu. Ktoś zażąda zdjęć? Po relacji TVN-u z wyścigów
      StreetRacerzy, mimo nagrań i rozmów, także zarzekali, że wszytsko co pokazane w
      telewizyjnym reportażu z Warszawy i Gdańska to "ściema" i "bajka".
      4) Oczywiście pewnie chochlik się zakradł, bo na 400 metrach nikt się nie
      rozpędzi do 300km/godz, ale nikt mi nie wmówi, że samochody nie wyciągają takiej
      prędkości na prostej drodze, bo takie wyścigi też się odbywają, tylko po to
      chociażby żeby wypróbować przyspieszenie.
      5) Nie siedzę w tym od tak jak wypowiadający się Streetracer. Trafiłem akurat na
      taką grupę. Nie zaprzeczam, że są i tacy, którzy ścigają się "bezpiecznie", na
      odludziu. Jednak jak podkreślał każdy z moich bohaterów, który jest człowiekiem
      z krwi i kości, grup jest kilka. Zarówno w Warszawie, jak i pod Warszawą.

Pozdrawiam
      Grzegorz Miecznikowski
      • orinus Re: Od autora 05.09.08, 18:37
        Typowy młody dziennikarz: pościemniał, namieszał i za nic nie
        odpowiada. Oj, moja Gazeto, coraz gorzej z Tobą.
      • Gość: saleen Re: Od autora IP: *.132.murka.net 05.09.08, 18:37
        Z całym szacunkiem ale to co Pan pisze to brednie. Jednak rozumiem że czymś
        trzeba przyciągnąć osoby które akurat nie siedzą w środowisku motoryzacyjnym, w
        końcu ważne aby artykuł szokował i miał dużą liczbę odsłon. Reszta jest
        nieważna. Ponadto proszę nie wiązać klipu z AMW który umieścił Pan pod artykułem
        z opisanym środowiskiem - co jawnie wprowadza w błąd czytelników nie
        orientujących się w środowisku streetacingu. Przykro mi że dziennikarz napisze
        cokolwiek aby tylko "porazić" czytelników. Naprawdę mi przykro gdyż to
        zwyczajnie żenujące.
      • hwojtek Re: Od autora 05.09.08, 19:06
        Panie Grzesiu,

pan bełkoczesz.

1) Biedni motocykliści musieliby zostawiać części ciała na licznych
        na Żelaznej wysepkach. Ilość skrzyżowań i podbijających tylne koło
        nierówności dyskwalifikuje ją jako miejscówkę na ściganie. Pan w
        nocy słyszysz motocykle przyspieszające na pustej Al. Solidarności.
        To coś zupełnie innego niż "dwupasmowa" (rany boskie, myślałem że ją
        poszerzyli, tak pan napisałeś buńczucznie "dwupasmowa") Żelazna.

2) a) Światek wyścigów jest taki, że znają się wszyscy. Jeśli Pan
        tego nie zrozumiał, proszę czytać wolno: wszys-cy. Co do Cargo, to
        mnie Pan rozbrajasz. Przecież tam nie można od 5 lat spotkać nikogo
        poważniejszego od pijanego pingwina w czapce świętego Mikołaja.

b) forum.streetracing.pl nie jest "logowane" bardziej, niż forum
        gazety. Ktoś Panu bredni naopowiadał, a pan to łyknąłeś jak młoda
        kawka.

c) nie wiem czy zdaje sobie Pan sprawę, ale jeśli pisze Pan
        "Oczywiście tekst zawiera niedociągnięcia" a Pana nazwisko wciąż
        podpisuje ten tekst, to popełnił Pan samobójstwo jako kandydat na
        dziennikarza. Jeszcze nie został Pan profesjonalistą, a już wiadomo,
        że nigdy Pan nim nie będzie.

3) Przez trzy tygodnie jeden wyścig? W lecie to rzeczywiście nic się
        w Warszawie nie działo.

4) po tym niewątpliwym sukcesie, jakim było opublikowanie tego
        tekstu, proponuję zabrać się za jego poprawianie. Na szczęście tekst
        jest w Internecie, a nie w druku, więc może Pan się zabrać za
        poprawianie interpunkcji, powtórzeń, podwójnych podmiotów, literówek
        a przede wszystkim - żenujących wtop merytorycznych. Wprawdzie na
        miejscu sekretarza redakcji kazałbym Panu napisać to od początku
        (każąc Panu wyjąć przedtem ręce z kieszeni spodni), ale niech Pan
        będzie łaskawy chociaż to rozśmieszające "300" zmienić na coś, co
        się trzyma rzeczywistości.

A jeśli chce Pan dowiedzieć się czegoś naprawdę, a nie dawać się
        robić w balona, to - ufając, że pilnie czyta Pan
        forum.streetracing.pl - nie będzie Panu trudno mnie znaleźć.
      • ignatz Re: Od autora 05.09.08, 19:10
        Fajno. A po której godzinie robi się dwupasmowa? No chyba że jeden pas w jedną,
        drugi pas w drugą.
        Bywam czasami nocą na Żelaznej i kurcze ruch jest, no ale zależy co kto uważa za
        duży ruch.
        Szacun za odzew. Serio przespał się pan z Rudą? :->
      • Gość: Ć Re: Od autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 23:06
        Bredzisz,człowieku,bredzisz,jeśli nie "siedzisz w tym światku",a raczej
        siedzisz-od 3 miesięcy<buahaha>to na wuja pytam bierzesz sie za pisanie takich
        artykułów??
        BTW-w Polsce tylko jedno auto może pobić rekord prędkości-te Twoje
        300km,hehehe,podobno;)
      • franki8 Re: Od autora 06.09.08, 11:55
        Gość portalu: G. Miecznikowski napisał(a):

> Autor przedstawia swoje zdanie
        >
        > 1) Ulica Żelazna po 23 pustoszeje od skrzyżowania ze Złotą do Al. Solidarności.
        > Nie jest wcale ulicą ruchliwą, zwłaszcza w nocy. Wiem, bo mieszkam w pobliżu i
        > praktycznie codziennie ścigają się tam motocykliści.
        > 2) Oczywiście tekst zawiera niedociągnięcia i niedomówienia. Światek wyścigów
        > jednak jest na tyle duży, że nie wszyscy się znają. Szczególnie, że osoby z
        > którymi rozmawiałem nie udzielają się na logowanym forum streetracing.pl i nie
        > jeżdzą po Cargo, ani w Fabryce.
        > 3) Reportaż został napisany na podstawie ponad 3-tygodniowych obserwacji i
        > uczestnictwa w wyścigu. Ktoś zażąda zdjęć? Po relacji TVN-u z wyścigów
        > StreetRacerzy, mimo nagrań i rozmów, także zarzekali, że wszytsko co pokazane w
        > telewizyjnym reportażu z Warszawy i Gdańska to "ściema" i "bajka".
        > 4) Oczywiście pewnie chochlik się zakradł, bo na 400 metrach nikt się nie
        > rozpędzi do 300km/godz, ale nikt mi nie wmówi, że samochody nie wyciągają takie
        > j
        > prędkości na prostej drodze, bo takie wyścigi też się odbywają, tylko po to
        > chociażby żeby wypróbować przyspieszenie.
        > 5) Nie siedzę w tym od tak jak wypowiadający się Streetracer. Trafiłem akurat n
        > a
        > taką grupę. Nie zaprzeczam, że są i tacy, którzy ścigają się "bezpiecznie", na
        > odludziu. Jednak jak podkreślał każdy z moich bohaterów, który jest człowiekiem
        > z krwi i kości, grup jest kilka. Zarówno w Warszawie, jak i pod Warszawą.
        >
        > Pozdrawiam
        > Grzegorz Miecznikowski
        "Oczywiście tekst zawiera niedociągnięcia i niedomówienia" a mimo to oddaje go
        pan do publikacji? A na studiach (jeśli miał pan z takowymi do czynienia) nie
        uczyli kiedy tekst nadaje się do publikacji?
        "Oczywiście pewnie chochlik się zakradł" bo oczywiście pewnie nie ma korekty?
        Ile jeszcze tych "oczywistości" ma pan w zanadrzu?
        Wymienia pan marki samochodów, które do 1/4 akurat nie bardzo się nadają... aż
        dziw bierze, że tacy znakomici kierowcy takie auta wybierają... a może
        zechciałby pan powiedzieć, jaki to model tej "czarnej Toyoty", i niech pan od
        razu odpowie, że Aygo.
        Może trochę więcej szczegółów technicznych... start "ręcznie", ale jak wygląda
        meta, pomiar czasu i przyspieszenia? I tak dalej i tak dalej... drogi studencie,
        dwója, może pan wrócić w sesji poprawkowej!
      • Gość: Bullitt Re: Od autora IP: 217.153.180.* 06.09.08, 12:54
        Żyję w świecie nielegalnych wyścigów z górą od 8-9 lat. Wcześniej jeździłem na
        Ordona a jeszcze wcześniej na Karową... Zatem można powiedzieć, że w
        "środowisku" jestem od dawna. Co więcej.... Prawie każdy właściciel mocnej fury
        w Wawie, który coś tam wie o nocnych wyścigach kojarzy moją ksywę i mniej więcej
        wie o kogo chodzi.
        Dlatego, korzystając z pozycji jaką mam w "środowisku" pragnę powiedzieć
        wszystkim czytelnikom tego artykułu, że jest to nie obiektywny stek bzdur.
        Prawdy jest może 5%. Nie używamy narkotyków podczas wyścigów. Nie pijemy
        alkoholu, nie handlujemy żadnym kradzionym sprzętem elektronicznym, nie należymy
        do maffi, nie mamy złotych kajdanów ani murzyńskich ubrań. A nawet jak mamy to
        tego nie nosimy bo to obciach. Co więcej. I powiem to z całą stanowczością. NIE
        ZDARZYŁO MI SIĘ UCZESTNICZYĆ W WYŚCIGACH O KASĘ ALBO SAMOCHÓD. Takie zjawisko
        nie istnieje. I to nie jest kwestia tego, ze jestem słabo poinformowany. Kto jak
        kto, ale tylko ludzie z odpowiednimi możliwościami finansowymi mogli by takie
        rzeczy robić. Znam ich wszystkich (w sensie tych którzy się organizują i ścigają
        nocą). Mają drogie, bardzo drogie auta, kupę kasy i żaden z nich nie jeździ
        oplem czy Daewoo.

Teraz do dziennikarza- sięgnąłeś dna jeśli chodzi o profesję, którą wykonujesz.
        Napisałeś zmyślony artykuł na podstawie filmów zrobionych przez moich kumpli i
        zamieszczonych na Youtube. Filmów w których motyw z "kasą" był dokręcony i
        wmontowany "dla jaj" i każdy ze środowiska Ci to potwierdzi. Problem z tym, że
        Ty z nami nie rozmawiałeś.

Złamałeś wszystkie zasady dziennikarstwa. Zmień zawód- to na prawdę dobra rada.
        • franki8 Re: Od autora 06.09.08, 19:22
          @Bullitt:
          proszę, nie nazywaj tego nieudanego i niedouczonego studenciny dziennikarzem.
          Nie obrażaj ludzi, którzy wykonują ten zawód tak, jak należy. Miejmy nadzieję,
          że studencikowi nie zaliczą praktyk wakacyjnych...
        • ignatz Re: Od autora 06.09.08, 22:58
          Jeju, Bullitt, pewnie że Cię kojarzę, nawet słynny film o Tobie nakręcili!
        • Gość: q Re: Od autora IP: 80.238.96.* 07.09.08, 20:11
          a potem mama mnie obudzila.
      • Gość: xyz Re: Od autora IP: *.aster.pl 07.09.08, 16:08
        Czlowieku piperzysz głupoty jakich mało!!! Zapraszam na Narolin w nocy to mi
        pokarzesz wyscigi obok metra Natolin, pod komendą policji!! Ciekawa tez jestem
        tej trasy matro Natolin- metro Stokłosy!! Widac ześ nigdy na Ursynowie nie był!!
        Radze przestac wypisywac bzdury!
      • hiperrealizm trzeba być samobójcą by 07.09.08, 19:09
        ścigać się po Żelaznej.
      • Gość: Smok Chciałeś zaistnieć ale jak się okazalo nie wyszło IP: *.acn.waw.pl 07.09.08, 23:15
        Co do Natolina, mieszkałem tam 8 lat i jakoś nigdy nie widziałem tam
        wyścigów od Natolina do Stokłosów choć mieszkam 100m od KEN i
        wracałem do domu więcej w nocy niż w dzień.
      • Gość: anka Re: Od autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 02:46
        Panie Grzegorzu! Gdyby w Pana artykule była prawda, cała prawda i tylko prawda
        to Pan powinien tak napisać artykuł aby potępić łamanie prawa a nie piać z zachwytu!
        Nielegalne wyścigi chociaż może są lepsze od seksu ( każdy ma swoje zboczenie),
        to łamią prawo trzeba je potępiać dla dobra własnego i ogółu.
        Ruda, która jest matką a woli ryzykować życie...dla fetyszu? Zachowanie mocno
        naganne.
        Handel narkotykami, nielegalne zakłady to też ma swój paragraf w KK.
        Proszę sobie przemyśleć te uwagi, bo internet jest dostępny dla wszystkich
        również dla dzieci i młodzieży, a tacy jak Pan mają wpływ na kształtowanie ich
        osobowości.
        Ps. Artykuł jest poniżej krytyki same bzdury i kłamstwa.

• Gość: N. Janowska- Touch Do autora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 15:08
        jeśli chciał Pan zabłysnąć obiektywizmem i rozwinąć, słaby w moim
        mniemaniu warsztat dziennikarski, należało - po pierwsze - dłużej
        obserwować, unikać "niedociągnięć i chochlików" jak Pan to ujął i
        może postarać sie o mniej infantylne lub raczej kolokwialne
        określenia w swoim artykule. Poza tym - jeśli się chce napisać dobry
        lub nawet przyzwoity artykuł - trzeba poświęcić trochę więcej czasu
        na "badanie" gruntu, a nie łapanie tego na tzw. "miusa", bo zaczyna
        to przypominać rzeczywiście bajkę i żałosną opowieść faceta, który
        by chciał, a nie może...
        Ponadto - jeśli prawdą jest to co napisała "Ruda" - to jest Pan
        d***, a nie reporter. Profesjonaliści potrafią robić artykuły i o
        prostytutkach i gejach i jakoś nie sypiają z informatorami -
        potrafią się opanować. Życze więc owocnej pracy nad sobą i swoim
        wartsztatem. A jeśli chce Pan pisać o streetracingu itd. zapraszam
        do Nas, do Łodzi, gdzie może nie spotka Pan takich bajkowych postaci
        jak "Ruda" czy obwieszeni złotem goryle w dresach, ale prawdziwych
        fanów szybkiej jazdy i samochodów. Odwagi - odrobina rzetelnego
        dziennikarstwa nie boli!!!
    • dziedzicznacytadelafinansjery Tylko na nerki uważajcie 05.09.08, 18:35
      Bo mogą się przydać.
      • Gość: maestter Re: Tylko na nerki uważajcie IP: 83.5.137.* 05.09.08, 20:16
        Niestety - wbrew obiegowym opiniom, z wypadków samochodowych rzadko kiedy nerki
        czy wątroba nadają się do przeszczepu - ba, zazwyczaj to ich zniszczenie jest
        przyczyną zgonu (zmarł wskutek obrażeń wewnętrznych).
      • Gość: VTEC Re: Tylko na nerki uważajcie IP: *.aster.pl 07.09.08, 15:51
        Wlasnie. Nie palcie sie zywcem bo szkoda organow.
      • Gość: gelo Re: Tylko na nerki uważajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 10:35
        Gdyby istniały przeszczepy mózgu , Twój co najwyżej nadawałby się
        dla kury. Sam często bywam na różnych nocnych wyścigach w Stolicy ,
        ale to co jest napisane w artykule , to czyste brednie , nie mające
        nic wspólnego z rzetelnością dziennikarską . Ani kierowcy , czy inni
        uczestnicy nie są żadnymi "dresami" , czy "karkami" , nikt nie
        jeździ dla pieniędzy i nie ma żadnych takich zakładów . Dobrze , że
        ludzie mają swoje pasje , źle jest jak wszystkie te "mochery" nie
        potrafią tego zrozumieć i robią z igły widły. Wiele razy słyszy się
        wśród ludzi , że gdyby istniały takie legalne miejsca do jazdy , to
        każdy dla świętego spokoju by sobie tam przyjeżdżał i nie musiałby
        obawiać się policji.
      • Gość: stes Re: Tylko na nerki uważajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 01:15
        widze ze wyborcza chce dogonic fakt :/
    • Gość: d'oh Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 18:43
      MUAHUAHAUAH! XD wiekszych pie..to chyba nie widzialem w ZYCIU! Panie,
      naogladales sie pan filmikow AMW na jutjub, potem obejrzales pierwsza czesc
      szybkich i wscieklych, poprawiles tokio driftem i od razu szpanujesz, ze
      jestes miszczu tematu... nie wiem co to za auto, co na cwiartke rozpedza sie
      do 300km/h, bo nawet ponad 1000 konne GT-Ry tyle nie cisna... co do stawiania
      - kto w dzisiejszych czasach stawia daewoo nexie, auto ktorym tak naprawde
      jezdza teraz tylko 60 letnie dziadki? Co wiecej - np Lexus ES350 ma raczej
      seryjnie lakier metallic, wiec i tu wiedza sie pan redaktor nie popisal... no
      i ma tez FWD, ktore do scigania nadaje sie rownie dobrze co hulajnoga XD takoz
      i jaguar type s, ktory z kolei poradzi sobie gorzej od hulajnogi...

proponuje sie przerzucic na pisanie bajek dla dzieci - H.C. Andersen przy panu
      wymieka, naprawde.
    • Gość: Grzesiek Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.aster.pl 05.09.08, 18:56
      Żal to czytać... Autor chyba zrelacjonował swój sen po obfitej dawce
      MTV i Vivy przed zaśnięciem. Jedna wielka bzdura, nadaje się do moto-
      Harlequina a nie do Gazety.
    • Gość: czytacz Az zal sie nasmiewac z autora IP: 217.153.207.* 05.09.08, 19:19
      Ale ciezko inaczej wytrzymac. Mialo byc jak w ostatnim skaucie,
      wyszlo jak szybcy i wsciekli. Zenada. Ciekaw jestem kto pisal
      komentarz od autora, bo jakos nei moge uwierzyc, ze p. Miecznikowski
      mial w sobie tyle glupoty, zeby przylozyc sobie bron do skroni i
      pociagnac
    • Gość: xsi Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:33
      Artykuł zmyślony w około 95%, jest opowieścią nadającą się raczej do
      miesięcznika dla pryszczatych nastolatków...
      Czy tak musi być? Dlaczego takie teksty, takich autorów psują dobre
      imię dziennikarstwa? sorry, ale po przeczytaniu tej fantastyki mam
      wrażenie że nie można wierzyć teraz także w słowo pisane...
    • Gość: ByłyPolisowiec Bah, Humbug! IP: *.aster.pl 05.09.08, 19:46
      Ten tekst to na 99 proc. ściema - jeśli nie w całości, to przynajmniej w większości.
      Z wyścigami nie mam nic wspólnego, natomiast miałem okazję trochę popracować w redakcjach i być świadkiem powstawania wielu tekstów, które opierały się w ogromnej części na bujnej wyobraźni autorów. Tyczy się to zwłaszcza dziennikarzy młodych - takich jak pan Miecznikowski.
      Ten sam styl wypowiedzi, to samo granie na utrwalonych kliszach, te same przewidywalne "mocne" momenty (typu "to lepsze niż orgazm", albo "będę miał mniejsze wyrzuty sumienia w przyszłości, przestrzegając cię teraz"). Aż się dziwię, że gazeta, którą szanuję, publikuje coś takiego na głównej stronie swojego portalu.
    • Gość: gruby Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.aster.pl 05.09.08, 19:54
      Grzechu wyskoczył z tym artykułem aqrat dzisiaj bo w TVN o 20 leci film S/F
      Szybcy i wściekli.
      a tak w ogóle to ręce mi opadają jak czytam takie wypociny, gdzie qrwa 20
      letnie biemdablju i kolesie z kasą wohhhh.
      o wyścigach w piaskownicy koleżka niech lepiej coś napisze
      • Gość: aw ścigajcie się!!! IP: 87.205.148.* 05.09.08, 20:13
        ścigajcie się, transplantolodzy czekają!! Chorzy są wam bardzo wdzięczni za
        wasze wyczyny.
        a to, że nie przeszczepiają jeszcze mózgów, to nie szkodzi. I tak nie
        moglibyście być dawcami hehehe
    • Gość: An. Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 20:28
      "Prosta jest dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich
      kierowców" Colin McRae

Wygrywa ten, który ma najszybszy samochód do jazdy na wprost. To
      jakieś wielkie osiągnięcie?

Niech wyjadą tymi swoimi pażdziochami na prawdziwy tor wyścigowy i
      wtedy pokażą co naprawdę potrafią
      • Gość: zwierzak Uderz w stół IP: 83.24.219.* 05.09.08, 20:33
        Uderz w stół a nożyce się odezwą...
        Mam coraz większa pewność, że tekst jest prawdziwy...
        W końcu taki najazd nie jest bez powodu, i zaczynam wątpić w takich Racerów jacy
        tu się wypowiadają...
        Szczególnie, ze połowa ma podobny adres :P
        A co z mieszkańcami, którym samochody i motory smigaja pod okanmi w srodku nocy?
        Co z bezpieczeństwem...
        Może dziennikarzowi naopowiadali bzdur, ale w koncu też sie scigają po warszawie...
        Jeszcze raz... UDERZ W STOŁ A NOŻYCE
        • Gość: ray Re: Uderz w stół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 20:35
          fajny wyscig to musialbyc, bandit 600 / gixxer 750 / r1...prosba
        • Gość: br Re: Uderz w stół IP: *.chello.pl 05.09.08, 20:47
          sadze ze to jednak chec nie falszowanie rzeczywistosci wyssanymi z palca badz
          kopiowanymi z filmow schematami
        • Gość: bu Re: Uderz w stół IP: *.aster.pl 07.09.08, 16:33
          ale czy tu ktos pisze ze sie nie scigaj?? czytaj ze zrozumieniam! scigaja sie
          ale nie w tych miejscach i nie w takim stylu.
      • Gość: br Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.chello.pl 05.09.08, 20:45
        wbrew temu co Pani sadzi zbudowanie auta do jak najszybszego pokonywania 1/4
        mili (choc nie na ulicach!) jest dosc trudnym przedsiewzieciem.
        prosze mi uwierzyc, ze rozchodzi sie tu o wiele wiecej rzeczy niz tylko zmiana
        biegow i dodawanie gazu
        • Gość: pix Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.jmdi.pl 05.09.08, 22:49
          99% z tych zawodników zes..ało by się ze strachu przejeżdzając oes
          rajdu w stylu monte carlo z Loebem czy choćby nawet jakimś Kuzajem
      • Gość: jangcy Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.acn.waw.pl 06.09.08, 08:05
        Co tam u Colina slychac?
        Jakies nowe ciekawe bonmoty?
        • Gość: Pawel Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.08, 16:58
          Od roku to samo - wciaz nie zyje.
    • Gość: Bednarz Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 20:35
      Szacuneczek dla Was wszystkich, którzy sie scigaja! Nikt kto nigdy nie
      probowal nie wie jakie to emocje!
      • Gość: ack Re: Nocne nielegalne wyścigi uliczne na 1/4 mili IP: *.chello.pl 05.09.08, 20:42
        Jeśli się ścigasz po ulicach a nie na torze, to życzę ci rozpłaszczenia się na
        najbliższym słupie, bo szkoda drzew.
    • Gość: gg mistrzowie prostej:) IP: *.acn.waw.pl 05.09.08, 21:14
      nic dziwnego ze jak ruda znalazla zakret to wyrznela w latarnie czy
      co innego.

a auta po tuningi a'la allegro? cip za 10 zeta i stozek?:)
      • Gość: ack Re: mistrzowie prostej:) IP: *.chello.pl 05.09.08, 22:48
        zapomniales o magentyzerach i swiatlach tylnych a la wiejski lexus
        • Gość: Admiral Re: mistrzowie prostej:) IP: *.chello.pl 08.09.08, 02:26
          I nalepce PIONEER na tylnej szybie- dodaje 20 KM extra;-)
    • Gość: hmm Przez tych debili ludzie nie moga spac po nocach IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.08, 21:53
      Przez takich debili przyzwoici ludzie nie mogą się w nocy wyspać, bo im pod
      oknami samochody wyją.
      Jeżeli masz kompleks małego, to idź do psychologa, zamiast kupować szybkie auto.
      • Gość: Mervin Re: Przez tych debili ludzie nie moga spac po noc IP: 87.205.149.* 06.09.08, 00:13
        Ci debile wcale nie jeżdżą na miejscówkach,gdzie mieszka duże skupisko ludzi.A
        to dlatego,żeby takie debile jak ty nie dzwoniły po milicje.Po za tym masz
        problem z taką cześcią ludzkiego ciała która znajduję się pod włosami(czy tam
        zakolami) podpowiem na cztery litery.Poproś kierowcę autobusu którym
        podrózujesz,żeby rozpędził się do 100km/h(oczywiscie tam gdzie można) i
        zobaczysz ile emocji wtedy jest.A jeśli będziesz miły dla kierowcy autobusu to
        może zrobi jakiegoś drifta na zajezdni
        • Gość: . niestety to prawda IP: *.chello.pl 06.09.08, 00:16
          W Warszawie na Rzymowskiego czy na Żelaznej jest mnóstwo bloków.
          Nocne wyścigi w takim miejscu to koszmar dla mieszkańców
        • Gość: wułe do Mervina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 19:35
          ale z ciebie pustak
    • Gość: wułe Powiem jedno-debilomatołki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 21:58
      i dzieci dzianych rodziców.
    • Gość: Helmut Co za kretyn to pisal? IP: *.anonymouse.org 05.09.08, 22:05
      No ale pisal dla kretynow i o kretynach, jakies 10% prawdziwe. A
      kretynowi pseudodziennikarzowi to chyba obcisle dzinsy i krotkie
      bluzki najbardziej imponuja?
      • Gość: wariat Re: Co za kretyn to pisal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 22:48
        Zgodzę się że pisał to pseudo dziennikarz, a cały reportaż to jedna wielka bujda
        zmyślona oraz posklejana z kawałków całkowicie innej historii o całkowicie
        innych faktach... Połowa z piszących tutaj osób, całkowicie nie wie jak jeździć
        i nie zdziwi mnie, że większość z was to niedzielni kierowcy, albo osoby które
        sądzą że są dobrzy za kierownicą, bo mają prawo jazdy od ponad 25 lat... Wiecie
        co gó.. umiecie... Przez takich jak wy, sądzących że macie już dość duży staż w
        prowadzeniu pojazdów mam śmierć przez oczami... Dziadki za kierownicą...
        Odpowiedzcie mi ile wypadków jest przyczyną takich staruszków jak wy??? Ja wam
        powiem... W 2007 roku tak wyglądają statystyki: 40-59 lat - 1718 wypadków, a w
        grupie wiekowej 18-25 lat 1417 wypadków, tak więc jesteśmy lepsi... Choć nie oto
        tutaj chodzi, to przez starych doświadczonych ludzi mamy problemy, bo to przez
        was do nich dochodzi, słaby wzrok, brak umiejętności oceny sytuacji bo główka
        już nie ta... Tak więc odczepcie się od nas i pomyślcie co wy wyczyniacie i ile
        przez was jest wypadków i nerwów...
        • Gość: menda ze statystyka to u ciebie slabo IP: *.acn.waw.pl 06.09.08, 08:20
          obie grupy nie sa porownywalne - starsza jest zdecydowanie liczniejsz (ilosc lat
          uwzglednionych i odsetek osob w grupie wiekowej poslugujacych sie samochodem).
        • dorsai68 Co za kretyn to pisal? 07.09.08, 11:43
          Wiesz co "wariat"? Dane statystyczne mają do siebie tę właściwość, że dość łatwo po nie sięgnąć i sprawdzić.

Pod tym adresem:
          www.policja.pl/download.php?s=1&id=24804
          znajduje się opracowanie pt. "Wypadki drogowe w Polsce w 2007 r."

Na 23 stronie opracowania w tabeli:
          "Sprawcy wypadków – kierujący pojazdami wg grup wiekowych"
          gr. wiekowa - 18-24; wypadki - 9260;
          gr. wiekowa - 40-59; wypadki - 9622;

Na pierwszy rzut oka dane te potwierdzają Twoją teorię.
          Jednak gdy porównać populację obu grup wiekowych (grupa 18-24 - nieco ponad 4,4 mln. osób, grupa 40-59 ok. 10,9 mln. osób), to owa statystyka przestaje działać na korzyść "młodzieży" za kółkiem.
          • Gość: q Re: Co za kretyn to pisal? IP: 80.238.96.* 07.09.08, 19:31
            zauwaz tez kolego, ze niewiele osob w grupie wiekowej 18-24 porusza
            sie samochodem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka