angrusz1 26.12.08, 22:44 mówił prawdę czy kłamał ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morfeusz_1 Re: Karski 26.12.08, 22:50 a kto to jest członek zbowidu czy z przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Karski 26.12.08, 22:55 Jan Karski wypełniając powierzoną mu misję udał się do okupowanej Polski. Był kurierem i emisariuszem politycznym. W podziemiu znany był pod pseudonimem "Witold". Jesienią 1942 roku wyruszył w najważniejszą misję swojego życia, do Wielkiej Brytanii i USA, podczas której zdał relację jako naoczny świadek z eksterminacji Żydów. Przekazał także informacje o strukturze, organizacji i funkcjonowaniu Państwa Podziemnego w okupowanej Polsce. Generał Sikorski postanowił "Raport Karskiego" przekazać z prośbą o pomoc rządom Anglii i USA. To był ten wielki Karski. Istnieje jeszcze miernota: Karol który po pijanemu narozrabiał na Cyprze. Twierdzi że był trzeźwy. Czy trzeźwy człowiek wkłada kamień na pedał gazu Meleksa aby ten wjechał do morza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akumulator Re: Karski IP: 83.220.107.* 27.12.08, 17:44 Tego co melexem Go zwą. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Karski 27.12.08, 19:36 zyskałby w moich oczetach gdyby... chłopaki, daliśmy se w palnik, zdziebko nam odbiło,ale zabawa była klawa. naturalnie,uregulujemy straty. a tak kręcą,mieszają się ,ot takie małe chłoipaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ja tam dam sobie reke uciac ze mowi prawde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 21:18 taka byla dobra zabawa, ze nic nie pamieta to niby skad ma wiedziec, ze jechal ??? jak nie pamieta ?? Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: ja tam dam sobie reke uciac ze mowi prawde 30.12.08, 00:03 Nikt z was tam nie był, a wszyscy przekonani, że ich wina. Litości! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ja tam dam sobie reke uciac ze mowi prawde 30.12.08, 00:18 W Betlejem też nie byliśmy, a z grubsza orientujemy się co tam się stało. W wielu innych miejscach podobnie. Jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
sowizdrza Re: ja tam dam sobie reke uciac ze mowi prawde 30.12.08, 17:33 uzman to człowiek kdt oni trochę inaczej rozumują Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: ja tam dam sobie reke uciac ze mowi prawde 30.12.08, 23:16 Na pewno inaczej niż ty. Domniemana niewinność - to raz. TVN24 to niekoniecznie bezstronny obserwator - to dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: ja tam dam sobie reke uciac ze mowi prawde 31.12.08, 01:14 Człowiekowi niewinnemu zwykle zależy na pełnym wyjaśnieniu sprawy i oczyszczeniu się z podejrzeń. To trzy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano italiano Re: ja tam dam sobie reke uciac ze mowi prawde IP: *.aster.pl 31.12.08, 09:17 uzman to pewnie jakis pociotek Karskiego nie był tam a wie najlepiej ze wszystkich chyba że jednak był i razem z "posłem" kamien na pedał gazu melexa układali wstydzcuie sie uzman! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek janie_wu - to byl kiepski argument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 10:08 > W Betlejem też nie byliśmy, a z grubsza orientujemy się co tam się > stało. opisy tego co sie stalo w Betlejem (w ktorym i kiedy) sa tak niespojne, ze pozostaje tylko wymiar symboliczny a ten w sprawie Car-skiego to znamy od dawna i bez Cypru Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Karski 31.12.08, 09:42 > mówił prawdę czy kłamał ? mówił prawdę. to nie był wózek golfowy, tylko coś w rodzaju meleksa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Karski 03.01.09, 13:39 Ale meleks to właśnie coś w rodzaju wózka golfowego. www.melex.pl/modele-pojazdy_specjalne-627_golf.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uśmiany ze śmiechu Re: Karski IP: 83.220.106.* 04.01.09, 23:05 jan-w napisał: > Ale meleks to właśnie coś w rodzaju wózka golfowego. > www.melex.pl/modele-pojazdy_specjalne-627_golf.html Meleks dość znacznie różni się od wózka golfowego, ale nie to jest istotne. Istotnym jest fakt, że ten meleks bardzo dobrze wtopił się w sytuację i spełnił doskonale swoje zadanie, zdecydowanie lepiej niż wózek golfowy. Widząc to oczyma wyobrażni po długim śmiechu stwierdzam autorytatywnie, że jakby stworzeni byli dla siebie i w sumie było to piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: Karski IP: 212.76.37.* 05.01.09, 02:04 a może pociągniecie łacha z pani "tłumaczki przysięgłej", która nazwała to ustrojstwo "samochodem marki golf"...? Odpowiedz Link Zgłoś