violeta77 15.01.09, 20:22 Witam, Właśnie przeprowadziłam się na kabaty. Co myślicie o sapori ditalia?? Chcemy w niedziele wybrać się tam z mężem i teściami na obiad. Będę wdzięczna za opinię. violka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobralus Re: Sapori ditalia na kabatach 16.01.09, 00:10 kiedys byla tam dobra pizza, ostatnia zamowiona w grudniu (teraz juz nie dowoza) byla tragiczna w smaku, konsystencji, temperaturze i dodatkach. Przed tym incydentem skuszona jakoscia pizzy wybralam sie tam z chlopakiem na makaron - wszystko ogolem takie sobie, a nawet gorzej. zamowilam makaron z krwetkami, oliwkami w sosie smietanowym z chili, mdle to bylo potwornie, a na kupce niedogotowanego makaronu (nie al dente, zapewniam) paletaly sie ze 4 krewetki kotajlowe i kilka oliwek. obecnosc chili swtwierdzilam na podstawie jednego czerwonego mikro paseczka. Chlopak jadl ravioli ze szpiankiem w gorgonzoli, tak samo mdle i bez wyrazu. tiramisu bylo biszkoptem nasaczonym slabiutka kawa posmarowanym cienko (jakies 2mm!) czyms co mialo byc tiramisu. kiedys zamowilam tez do domu roladki z kurczaka z czyms truflowym. smaczne, ale bez rewelacji. na kabatach bardziej polecam basilie, chociaz ona rowniez glownie przoduje w pizzy, makarony takie sobie, tak samo salaty i dania glowne, ale znosniejsze na pewno niz w sapori. ale pizza imho bardzo dobra i wszelkiego rodzaju przystawki tez fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Sapori ditalia na kabatach 16.01.09, 00:13 errata: czyms co mialo byc mascarpone, a nie tiramisu. zreszta tramisu tez to na pewno nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 16.01.09, 03:02 No to pojechałaś po całości. Ja się jednak skuszę ponieważ fryzjerka poleciła mi to miejsce, mówiła że zmienił się kucharz i teraz jest super pyszne jedzonko i obsługa bardzo miła. Zobaczymy, napiszę recenzje po..... testach. violka Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Sapori ditalia na kabatach 16.01.09, 09:52 no pojechalam, bo ten makaron mnie naprawde wkurzyl, jesli zamawiam cos z chili, to spodziewam sie chociaz sladowej ostrosci, a to mialo smak zwyklej smietanki, w gardle mi to stawalo, tak bylo mdle, a bylo to chyba w kategorii makarony domowe, czyli jak rozumiem pasta fresca robiona na miejscu, wiec nie bardzo rozumiem, jakim cudem ten makaron byl niemilosiernie suchy i niedogotowany (pasta fresca nie bylaby taka nawet surowa), tak samo owe ravioli - chrzescily pod zebem, a naprawde nie jestem milosniczka rozgotowanych kluch. no i ta pizza ostatnio - juz na kupieniu oetkera z salami lepiej bym wyszla, bo przynajmniej odgrzana w piekarniku mialaby jakas chrupkosc, a ta sprawiala wrazenie odgrzanej w mikrofali buly, najbardziej do jedzenia tego nadawala sie lyzka. kiedys pizza byla tam po prostu wspaniala - chrupiaca, z pyszna szynka parmenska, rucola, bardzo sie zawiodlam. ale zycze powodzenia, jesi faktycznie cos sie zmienilo, to daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 18.01.09, 18:43 Byłam, jadłam, piłam i mogę powiedzieć, że jest bosko. Pyszne jedzonko dopracowane i świetnie smakujące papardelle z szafranem i gorgonzolą. Ponoć jeszcze lepsze eskalopki z cielęciny, które zjadł mój kochany mąż. Tatar z łososia bez zbędnych dodatków smakował bardzo dobrze, na deser tiramisu, tiramisu jak to tiramisu :) biszkopt, kawa, krem, porcja nawet duża czuć kawę i pyszny kremik z jakimś tajemniczym, ale intrygującym smaczkiem. Pizzy nie jedliśmy więc nie wiem czy dobra, czy nie. Kelner bardzo miły, a na pytanie czy sprzedają na wynos powiedział, że sprzedają ale kuchnia włoska smakuje najlepiej na miejscu bez odgrzewania. Kawa bardzo dobra, espresso kremowe i mocne. Generalnie za jedzenie wystawiam 5+ Odpowiedz Link Zgłoś
cipiciunka Re: Sapori ditalia na kabatach 23.01.09, 20:31 no coś ale subtelny PR , naprawdę doceniam jak mówia angole :well done mała uwaga było lekko cukierkowe na końcu ale ogólnie naprawdę szacunek:)) Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Sapori ditalia na kabatach 23.01.09, 23:14 Przy okazji i mąż (o ile istnieje) został przytulony do serca:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Sapori ditalia na kabatach 26.01.09, 22:00 tak tez cisnie mi sie na usta touche, ale jednak bylo zbyt cukierkowo. zwlaszcza ten tekst, ze na wynos jest gorsze jedzenie. litosci... ciesze sie, ze ktos jeszcze sie zorientowal. Odpowiedz Link Zgłoś
violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 18.02.09, 18:15 zawiało mi pis-em. to juz nie można napisać, że coś jest ok? smakowało mi i tyle, podobało się i tyle jak mnie zawiodą to o tym napiszę. \cipiciunka napisała: > no coś ale subtelny PR , naprawdę doceniam jak mówia angole :well > done > mała uwaga było lekko cukierkowe na końcu ale ogólnie naprawdę > szacunek:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipiciunka Re: Sapori ditalia na kabatach IP: 81.210.22.* 19.02.09, 11:22 no ja też kiedyś prowadziłem restauracje na ursynowie nawet podam nazwę " restauracja Szafran" i zapewniam że dokładnie to samo robiłem, tylko bardzej subtelnie, i nie widzę nic negatywnego w tym że robis subtelny PR - powtarzam subtelny życzę sukcesu aby nie skonczył twój biznes jak moja restauracja , dodam dla otuchy : że mając restauracje cieszyś się 2 razy jak otwieraś i jak zamykaś Odpowiedz Link Zgłoś
violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 19.02.09, 14:08 A mój mąż chciał od Pana tą restauracja odkupić, jednak się nie zdycydował. Nie zmienia to faktu, że nie jestem właścicielką sapori italia!! Gość portalu: cipiciunka napisał(a): > no ja też kiedyś prowadziłem restauracje na ursynowie nawet podam > nazwę " restauracja Szafran" i zapewniam że dokładnie to samo > robiłem, tylko bardzej subtelnie, i nie widzę nic negatywnego w tym > że robis subtelny PR - powtarzam subtelny > > życzę sukcesu aby nie skonczył twój biznes jak moja restauracja , > dodam dla otuchy : że mając restauracje cieszyś się 2 razy jak > otwieraś i jak zamykaś Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Sapori ditalia na kabatach 20.02.09, 10:48 Co ma do tego PiS, z ciekawości pytam, a nie na przykład PZPR? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 27.02.09, 21:08 very.martini napisała: > Co ma do tego PiS, z ciekawości pytam, a nie na przykład PZPR? > > 16%VOL > 22%VAT > > -- Może być PZPR > takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 18.02.09, 18:29 No tu to zdecydowanie czarny PR opłacony przez konkurencję. bobralus napisała: > kiedys byla tam dobra pizza, ostatnia zamowiona w grudniu (teraz juz nie dowoza > ) > byla tragiczna w smaku, konsystencji, temperaturze i dodatkach. Przed tym > incydentem skuszona jakoscia pizzy wybralam sie tam z chlopakiem na makaron - > wszystko ogolem takie sobie, a nawet gorzej. zamowilam makaron z krwetkami, Odpowiedz Link Zgłoś
violeta77 Re: niestety, żarełko macie mdłe 20.02.09, 14:59 to po co tam chodzisz skoro mdłe. Jakoś ja tam widzę zawsze pełną salę ludzi Odpowiedz Link Zgłoś