Dodaj do ulubionych

Sapori ditalia na kabatach

15.01.09, 20:22
Witam,
Właśnie przeprowadziłam się na kabaty. Co myślicie o sapori ditalia?? Chcemy w
niedziele wybrać się tam z mężem i teściami na obiad.
Będę wdzięczna za opinię.

violka
Obserwuj wątek
    • bobralus Re: Sapori ditalia na kabatach 16.01.09, 00:10
      kiedys byla tam dobra pizza, ostatnia zamowiona w grudniu (teraz juz nie dowoza)
      byla tragiczna w smaku, konsystencji, temperaturze i dodatkach. Przed tym
      incydentem skuszona jakoscia pizzy wybralam sie tam z chlopakiem na makaron -
      wszystko ogolem takie sobie, a nawet gorzej. zamowilam makaron z krwetkami,
      oliwkami w sosie smietanowym z chili, mdle to bylo potwornie, a na kupce
      niedogotowanego makaronu (nie al dente, zapewniam) paletaly sie ze 4 krewetki
      kotajlowe i kilka oliwek. obecnosc chili swtwierdzilam na podstawie jednego
      czerwonego mikro paseczka. Chlopak jadl ravioli ze szpiankiem w gorgonzoli, tak
      samo mdle i bez wyrazu. tiramisu bylo biszkoptem nasaczonym slabiutka kawa
      posmarowanym cienko (jakies 2mm!) czyms co mialo byc tiramisu. kiedys zamowilam
      tez do domu roladki z kurczaka z czyms truflowym. smaczne, ale bez rewelacji. na
      kabatach bardziej polecam basilie, chociaz ona rowniez glownie przoduje w pizzy,
      makarony takie sobie, tak samo salaty i dania glowne, ale znosniejsze na pewno
      niz w sapori. ale pizza imho bardzo dobra i wszelkiego rodzaju przystawki tez
      fajne.
      • bobralus Re: Sapori ditalia na kabatach 16.01.09, 00:13
        errata: czyms co mialo byc mascarpone, a nie tiramisu. zreszta tramisu tez to na
        pewno nie bylo.
      • violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 16.01.09, 03:02
        No to pojechałaś po całości. Ja się jednak skuszę ponieważ fryzjerka poleciła mi
        to miejsce, mówiła że zmienił się kucharz i teraz jest super pyszne jedzonko i
        obsługa bardzo miła. Zobaczymy, napiszę recenzje po..... testach.

violka
        • bobralus Re: Sapori ditalia na kabatach 16.01.09, 09:52
          no pojechalam, bo ten makaron mnie naprawde wkurzyl, jesli zamawiam cos z chili,
          to spodziewam sie chociaz sladowej ostrosci, a to mialo smak zwyklej smietanki,
          w gardle mi to stawalo, tak bylo mdle, a bylo to chyba w kategorii makarony
          domowe, czyli jak rozumiem pasta fresca robiona na miejscu, wiec nie bardzo
          rozumiem, jakim cudem ten makaron byl niemilosiernie suchy i niedogotowany
          (pasta fresca nie bylaby taka nawet surowa), tak samo owe ravioli - chrzescily
          pod zebem, a naprawde nie jestem milosniczka rozgotowanych kluch. no i ta pizza
          ostatnio - juz na kupieniu oetkera z salami lepiej bym wyszla, bo przynajmniej
          odgrzana w piekarniku mialaby jakas chrupkosc, a ta sprawiala wrazenie odgrzanej
          w mikrofali buly, najbardziej do jedzenia tego nadawala sie lyzka. kiedys pizza
          byla tam po prostu wspaniala - chrupiaca, z pyszna szynka parmenska, rucola,
          bardzo sie zawiodlam. ale zycze powodzenia, jesi faktycznie cos sie zmienilo, to
          daj znac.
          • violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 18.01.09, 18:43
            Byłam, jadłam, piłam i mogę powiedzieć, że jest bosko. Pyszne jedzonko
            dopracowane i świetnie smakujące papardelle z szafranem i gorgonzolą. Ponoć
            jeszcze lepsze eskalopki z cielęciny, które zjadł mój kochany mąż. Tatar z
            łososia bez zbędnych dodatków smakował bardzo dobrze, na deser tiramisu,
            tiramisu jak to tiramisu :) biszkopt, kawa, krem, porcja nawet duża czuć kawę i
            pyszny kremik z jakimś tajemniczym, ale intrygującym smaczkiem. Pizzy nie
            jedliśmy więc nie wiem czy dobra, czy nie. Kelner bardzo miły, a na pytanie czy
            sprzedają na wynos powiedział, że sprzedają ale kuchnia włoska smakuje najlepiej
            na miejscu bez odgrzewania. Kawa bardzo dobra, espresso kremowe i mocne.
            Generalnie za jedzenie wystawiam 5+
            • cipiciunka Re: Sapori ditalia na kabatach 23.01.09, 20:31
              no coś ale subtelny PR , naprawdę doceniam jak mówia angole :well
              done
              mała uwaga było lekko cukierkowe na końcu ale ogólnie naprawdę
              szacunek:))
              • very.martini Re: Sapori ditalia na kabatach 23.01.09, 23:14
                Przy okazji i mąż (o ile istnieje) został przytulony do serca:)

16%VOL
                22%VAT

--
                takie tam... forum homeopatia
                • bobralus Re: Sapori ditalia na kabatach 26.01.09, 22:00
                  tak tez cisnie mi sie na usta touche, ale jednak bylo zbyt cukierkowo. zwlaszcza
                  ten tekst, ze na wynos jest gorsze jedzenie. litosci... ciesze sie, ze ktos
                  jeszcze sie zorientowal.
              • violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 18.02.09, 18:15
                zawiało mi pis-em. to juz nie można napisać, że coś jest ok?
                smakowało mi i tyle, podobało się i tyle jak mnie zawiodą to o tym napiszę.

\cipiciunka napisała:

> no coś ale subtelny PR , naprawdę doceniam jak mówia angole :well
                > done
                > mała uwaga było lekko cukierkowe na końcu ale ogólnie naprawdę
                > szacunek:))
                • Gość: cipiciunka Re: Sapori ditalia na kabatach IP: 81.210.22.* 19.02.09, 11:22
                  no ja też kiedyś prowadziłem restauracje na ursynowie nawet podam
                  nazwę " restauracja Szafran" i zapewniam że dokładnie to samo
                  robiłem, tylko bardzej subtelnie, i nie widzę nic negatywnego w tym
                  że robis subtelny PR - powtarzam subtelny

życzę sukcesu aby nie skonczył twój biznes jak moja restauracja ,
                  dodam dla otuchy : że mając restauracje cieszyś się 2 razy jak
                  otwieraś i jak zamykaś
                  • violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 19.02.09, 14:08
                    A mój mąż chciał od Pana tą restauracja odkupić, jednak się nie zdycydował. Nie
                    zmienia to faktu, że nie jestem właścicielką sapori italia!!

Gość portalu: cipiciunka napisał(a):

> no ja też kiedyś prowadziłem restauracje na ursynowie nawet podam
                    > nazwę " restauracja Szafran" i zapewniam że dokładnie to samo
                    > robiłem, tylko bardzej subtelnie, i nie widzę nic negatywnego w tym
                    > że robis subtelny PR - powtarzam subtelny
                    >
                    > życzę sukcesu aby nie skonczył twój biznes jak moja restauracja ,
                    > dodam dla otuchy : że mając restauracje cieszyś się 2 razy jak
                    > otwieraś i jak zamykaś
                • very.martini Re: Sapori ditalia na kabatach 20.02.09, 10:48
                  Co ma do tego PiS, z ciekawości pytam, a nie na przykład PZPR?

16%VOL
                  22%VAT

--
                  takie tam... forum homeopatia
                  • violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 27.02.09, 21:08
                    very.martini napisała:

> Co ma do tego PiS, z ciekawości pytam, a nie na przykład PZPR?
                    >
                    > 16%VOL
                    > 22%VAT
                    >
                    > --

Może być PZPR
                    > takie tam... forum homeopatia
        • Gość: czujny brzydka kryptorelama, violetko IP: *.eranet.pl 19.02.09, 22:14
      • violeta77 Re: Sapori ditalia na kabatach 18.02.09, 18:29
        No tu to zdecydowanie czarny PR opłacony przez konkurencję.

bobralus napisała:

> kiedys byla tam dobra pizza, ostatnia zamowiona w grudniu (teraz juz nie dowoza
        > )
        > byla tragiczna w smaku, konsystencji, temperaturze i dodatkach. Przed tym
        > incydentem skuszona jakoscia pizzy wybralam sie tam z chlopakiem na makaron -
        > wszystko ogolem takie sobie, a nawet gorzej. zamowilam makaron z krwetkami,
        • Gość: . niestety, żarełko macie mdłe IP: *.eranet.pl 19.02.09, 22:17
          • violeta77 Re: niestety, żarełko macie mdłe 20.02.09, 14:59
            to po co tam chodzisz skoro mdłe. Jakoś ja tam widzę zawsze pełną salę ludzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka