Gość: v IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.09, 23:34 ciemnota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xenias Rodzice chcą protestować podczas sesji 26.02.09, 01:21 Rodzice sześciolatków chcą protestować, mimo że ich dzieci będą miały zapewnione miejsce do nauki i opiekę. I nie interesuje ich, że swoimi protestami zmniejszają szanse rzeszy trzylatków ma miejsce w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Rodzice chcą protestować podczas sesji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 01:28 > Rodzice sześciolatków chcą protestować, mimo że ich dzieci będą miały > zapewnione miejsce do nauki i opiekę. I nie interesuje ich, że swoimi > protestami zmniejszają szanse rzeszy trzylatków ma miejsce w przedszkolu. A dotąd ta rzesza trzylatków musiała czekać na progu? I skąd ta pewność co do zapewnionego miejsca do nauki? Bo jakaś pani tak powiedziała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaania Re: Rodzice chcą protestować podczas sesji IP: *.gprs.plus.pl 26.02.09, 17:16 Tak się składa że pani 3-latek już za 3 lata trafi do takiej zerówki, jakie teraz Warszawa szykuje w szkołach. Może to będzie suterena bez okien? Może sala 15 m kw. na 25 dzieci? A może toaleta dla Pani dziecka będzie na wspólnym korytarzu z gimnazjum i Pani dziecko będzie chodzio siusiu, gdy starsi koledzy będą w tym czasie palić w WC papierosy... Zainteresuje się tym Pani teraz czy zdziwi dopiero za 3 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Rodzice chcą protestować podczas sesji 26.02.09, 07:47 Niestety, rodzicom dano zbyt dużą władzę w oświacie. To państwo organizuje edukację i to państwo decyduje, kiedy i dokąd dziecko pójdzie. Poszłam do szkoły w wieku 6 lat (a było to kilkadziesiąt lat temu), bo testy psychologiczne wykazały, że w przedszkolu cofnę się w rozwoju. Moi rodzice nie mieli nic do gadania. Uczyłam się z siedmiolatkami, w normalnej klasie, w normalnym wymiarze godzin. W szkole nie było malutkich stoliczków, malutkich sedesików, zabaweczek i innych dupereli, których domagają się rodzice rzekomo infantylnych sześciolatków. W szkole bardzo mi się podobało, uczyłam się świetnie, pozostając przez cały czas w upper 10%. Potem dowiedziałam się, że np. w klasie licealnej było nas kilkoro o rok młodszych. Wszyscy sobie świetnie radzili. Niech rodzice przestaną histeryzować, bo sześcioletnie dzieci są w sam raz dojrzałe do szkoły. Im wcześniej, tym lepiej - jest większa szansa na wyrównanie poziomu. Niech przestaną opowiadać bzdury o "skróconym dzieciństwie" - w końcu szkoła podstawowa to jeszcze nie przejście w dorosłość, tylko nadal dzieciństwo - bardziej urozmaicone. Inna rzecz, że szkoła jest bardzo opresyjna i represyjna, a programy głupawe. Ale tak było, niestety, zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
konto_ehehehe Re: Rodzice chcą protestować podczas sesji 26.02.09, 08:29 aeromonas to że wczesniej poszłaś do szkoły to wina twoich rodziców, bo nie chcieli smroda trzymać w domu, ale jak mieli ci o tym powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
sunday jasne... 26.02.09, 11:30 > Niestety, rodzicom dano zbyt dużą władzę w oświacie. To państwo > organizuje edukację i to państwo decyduje, kiedy i dokąd dziecko > pójdzie. Jasne. Najlepsze będą przymusowe szkoły z całodobowymi internatami. Dzieci z Warszawy będą się uczyć w Jeleniej Górze, a te z Krakowa w Szczecinie. Co dwa miesiące trzy dni wolnego na odwiedziny w domu. Po powrocie dziecko złoży raport z przebiegu wizyty ze szczególnym uwzględnieniem ewentualnych antypaństwowych postaw rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rodzice chcą protestować podczas sesji IP: *.gprs.plus.pl 26.02.09, 17:11 A czy w Pani szkole były narktotyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Rodzice mają rację-to oni oplacają urzędasów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 08:17 I to urzędasy są dla rodziców i dzieci, a nie na odwrót.Tak jest w każdym cywilizowanym kraju.Niestety Polska nim, jak widać, nie jest;-)U nas urzędasy, ich widzimisię i interesy oraz geszefciki są najważniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re:znaczy się oszołomy na czele z PanemBalonem? IP: *.chello.pl 26.02.09, 08:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Ci są dowodem, że sa mądrzy ludzie w tym kraju IP: 195.116.222.* 26.02.09, 10:40 popieram ich całym sercem, bo to co nasi decydenci wyrabiają jest przerażające ! Nie wolno celowo krzywdzić ludzi a oni to robią, i to małym dzieciom !!! Jak PO może pozwalać P. Hall na tak haniebne działania ?! Działania PO, Hall i MENu zaprzecza prawom demokracji !!! z rodzicami się walczy a nie rozmawia !!! to chore !!!! JESTEM NA " NIE" DLA TEJ PSEUDO USTAWY !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolorolo Re: ale oszołomy, wszystko to przyjezdni z wiochy IP: *.eranet.pl 26.02.09, 19:23 won z Miasta!!! Odpowiedz Link Zgłoś