Dodaj do ulubionych

szkola muzyczna dla niemowlat

27.04.09, 10:06
moj synek ma 9 m-cy, chcialabym zapisac go na zajecia muzyczne, jedyna szkola
jaka znalazlam jest na ursynowie ale to za daleko, moze znacie jakies w
okolicy legionowa, tarchomina, zoliborza, bielan, zielonki, targowka?
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: szkola muzyczna dla niemowlat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 10:43
      Nikodem??????????????
    • le.chujarek znam jedną bardzo dobrą uczelnię 27.04.09, 10:59
      w sam raz dla twojego synka.
      niektóre zajęcia odbywają się po angielsku, ale to przecież nie
      powinno być dla nikodema problemem.

> moj synek ma 9 m-cy, chcialabym zapisac go na zajecia muzyczne
      a nie sądzisz że wystarczy mu czasem pośpiewać?
    • sibeliuss Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 10:59
      A chodzi już na angielski i na basen?
      • yavorius Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 11:06
        A w wolnym czasie uczy się łaciny?
    • Gość: Ania Re: szkola muzyczna dla niemowlat IP: *.aster.pl 27.04.09, 11:09
      W wieku 9 miesięcy? ? ?
      • mama_nikodemka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 11:14
        wiecie co wezcie sie odczepcie, sory ale denerwuja mnie takie posty, jak nie
        macie nic konkretnego do napisania to nie piszcie, ja nie potrzebuje Waszych
        opinni na moj temat, jezeli chcecie wiedziec to na basen mam zamiar go zapisac i
        co w zwiazku z tym???????????? zal mi Was...
        • mama_nikodemka p.s. 27.04.09, 11:16
          a zajecia muzyczne sa dla dzieci juz od 4 m-ca i najpierw sie zorientujcie co
          sie robi na takich zajeciach bo moze myslicie ze dam synkowi gitare i bede uczyc
          go grac, hahaha
          • yavorius Re: p.s. 27.04.09, 11:19
            No gitarę to nie, ja bym zaczął od waltorni.
          • sibeliuss Re: p.s. 27.04.09, 11:37
            mama_nikodemka napisała:

> a zajecia muzyczne sa dla dzieci juz od 4 m-ca i najpierw sie
            zorientujcie co
            > sie robi na takich zajeciach bo moze myslicie ze dam synkowi
            gitare i bede uczyc go grac, hahaha
            --
            Z takimi jak Ty to nic nie wiadomo.
        • Gość: Ania Re: szkola muzyczna dla niemowlat IP: *.aster.pl 27.04.09, 11:21
          My nie potrzebujemy twoich opinii na nasz temat. Daj mu nawet
          saksofon.
        • sibeliuss Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 11:36
          A mi żal dzieci przeambicjonowanych rodziców, odbieranie dzieciństwa
          powinno być karane batożeniem.
          • mama_nikodemka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 11:42
            hahahahahahahaha, widac ze nie macie bladego pojecia o temacie a wypowiadacie
            sie jakbyscie pozjadali wszystkie rozumy ale to widac norma na forum, tak czy
            siak dzieki za wasze CENNE wskazowki na pewno o nich pomysle i na przyszlosc
            najpierw rozeznajcie sie w temacie a potem wyrazajcie swoje opinnie ...masakra...
            • yavorius Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 11:45
              Ucałuj NIKODEMKA :*
            • sibeliuss Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 11:52
              Cóż za asertywność.
            • uasiczka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 12:08
              > hahahahahahahaha, widac ze nie macie bladego pojecia o temacie a
              wypowiadacie
              > sie jakbyscie pozjadali wszystkie rozumy

No raczej wygląda na to, że mają pojęcie, co to jest "szkoła
              muzyczna" w przeciwieństwie do Ciebie. Najmłodsze dziecko w szkole
              muzycznej to może być 6-7 latek, a nie niemowlak
              Tobie raczej chodzi o zajęcia muzyczne dla niemowląt, więc nie dziw
              się, że ludzie się dziwią.
              • mama_nikodemka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 12:16
                w pierwszym poscie napisalam ze chce zapisac na ZAJECIA MUZYCZNE wiec czytaj
                uwazniej a szkola muzyczna to miejsce gdzie takowe zajecia sie odbywaja
                • sibeliuss Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 13:14
                  Jak możesz nauczyć dzieciaka kultury skoro sama jej nie masz?
                  • mama_nikodemka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 15:08
                    sibeliuss napisał:

> Jak możesz nauczyć dzieciaka kultury skoro sama jej nie masz?

nie musisz zaprzatac sobie tym glowy a postawy takiej a nie innej nauczylo mnie
                    forum, ja jak nie mam nic do napisania na dany temat to nie pisze a tu znalazlo
                    sie mnostwo osob oceniajacych mnie a nic nie majacych do powiedzenia na zadane w
                    watku pytanie
                • Gość: werty Re: szkola muzyczna dla niemowlat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 19:37
                  A gdzie można zapisać na muzykę plemniki, im wcześniej tym lepiej.
            • weekenda Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 19:37
              mama_nikodemka napisała:
              > hahahahahahahaha, widac ze nie macie bladego pojecia o temacie a
              wypowiadacie sie jakbyscie pozjadali wszystkie rozumy ale to widac
              norma na forum, tak czy siak dzieki za wasze CENNE wskazowki na
              pewno o nich pomysle i na przyszlosc najpierw rozeznajcie sie w
              temacie a potem wyrazajcie swoje opinnie ...masakra.> ..

wiesz co? masakrą to jest ten Twój pomysł. Rynek wypuści wszystko co
              się da sprzedać. Jest od pyty "mamuś", które zamiast same pójść po
              rozum do głowy, zakasać rekawy i zająć się wychowaniem własnego
              dziecka chcą za wszelką cenę wypchnąć potomka od siebie. Skąd wiesz,
              że Nikodem ma jakikolwiek talent muzyczny? skąd wiesz, że będzie
              lubił te zajęcia? przecież nie powie... jeszcze przez wiele lat nie
              powie. Będziesz katować dzieciaka pierdołami. Zajmij się swoim
              niedowartościowaniem a nie obarczasz dzieciaka swoimi kompleksami.
              Daj mu dorostać w spokoju inaczej wyrośnie kolejny frustrat

Od lat powtarzam: nie wszyscy powinni mieć dzieci...
    • Gość: xxx Wiedziałem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 12:59
      Że wątek skupi się na kwestii imienia "Nikodem". Pewnie jak będzie miał
      siostrzyczkę, to dadzą jej na imię Andżelika, Klaudia albo - o zgrozo! - Oliwka.
      Z drugiej strony, Nikodem jeszcze nie jest taki zły, mógł być Oktawian albo Adrian.
      • yavorius Re: Wiedziałem! 27.04.09, 13:01
        Ja proponuję Ernest.
    • wsamrazek Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 15:52
      www.yamaha-warszawa.pl/programy/edukacja_wczesnodziecieca/niemowlaki.html
      www.ochota.klubtygrysek.pl/?s=txt21
    • Gość: baburiba Piosenka kiedyś była na ten temat: IP: *.acn.waw.pl 27.04.09, 18:49
      Bach! Bach! Bach! Już jeden leci...
    • weekenda Re: szkola muzyczna dla niemowlat 27.04.09, 19:27
      ja pierniczę... nie wierzę... no po prostu nie wierzę... zajęcia dla
      niemowlaka... o jesooo

a może byś mu kołysankę pośpiewała co? zresztą... po co klawiaturę
      zużywać...

:(

:/
    • Gość: kixx Re: szkola muzyczna dla niemowlat IP: *.acn.waw.pl 27.04.09, 19:39
      troche za pozno,ale lepiej pozno niz wcale
      ja swoje dzieci umuzykalnialem,kedy jeszcze nie bylo ich na swiecie

teraz co prawda mam klopoty,wszystkie moje dzieci,zamiast uczyc
      sie,wola tanczyc i spiewac,alew ole zeby przez zycie przeszly
      tanczac,niz mialy by przez nie isc smecac i wyzywajac wszystkich
      wokol.
      ...jak nie przymierzajac,jajcus
    • Gość: Mewa Re: szkola muzyczna dla niemowlat IP: *.ip.netia.com.pl 27.04.09, 23:11
      Patrzę, składam literki, czytam .... NIE WIERZĘ !!!!!!!!
      Chyba marna prowokacja... :-(
      • mama_nikodemka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 09:27
        ciekawa jestem kto z Was ma dziecko? dlaczego na eDziecku rodzice podchodza do
        tego zupelnie odwrotnie niz Wy? niewazne czy dziecko ma 6 lat czy 6 m-cy, Ono
        skutecznie Wam zakomunikuje co Mu sie podoba a co nie, kazda matka zna swoje
        dziecko na tyle dobrze ze wie co sprawia Mu przyjemnosc a co nie, nie rozumiem
        skad w Was tyle jadu, to tak samo jakbym wlaczyla magnetofon w domu i zaczela
        sie z dzieckiem bawic, zeby oceniac mnie jako matke albo pisac ze nie kazdy
        powinien miec dzieci to najpierw powinniscie mnie poznac a poza tym rozeznac sie
        troche w temacie, dowiedziec sie co sie robi na takich zajeciach zeby potem moc
        oceniac czy jest to krzywdzenie dziecka czy nie, ktos zarzucil mi brak kultury
        ale to Wy jej nie macie, wasze ironiczne posty nie robia na mnie zadnego
        wrazenia bo nie mam sobie nic do zarzucenia
        • jan-w Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 09:31
          Wszyscy jesteśmy bezdzietni i samotni. Jak to Warszawiacy. ;-)
          Dlaczego wśród nawiedzonych mamuś jest przychylniejsza atmosfera dla dyskusji o
          szkole muzycznej dla niemowląt albo przyczynach zielonego koloru odchodów
          niemowlaka? No spróbuj się sama zastanowić...
        • le.chujarek spoko, loco, luz i spontan 28.04.09, 09:33
          > ciekawa jestem kto z Was ma dziecko?
          mam 8 miesięcznego syna. chodzimy razem na basen. no i co?

> dlaczego na eDziecku rodzice podchodza do
          > tego zupelnie odwrotnie niz Wy?
          no właśnie. to nie jest dobre forum do pytania o takie sprawy.
    • Gość: olo Re: szkola muzyczna dla niemowlat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 09:42
      Czy ludziom juz calkowicie rozum odjelo?
      • yavorius Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 09:44
        Pewnie przez nieudane wprawki na saksofonie w wieku 5 miesięcy:)
        • mama_nikodemka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 09:56
          rece mi opadaja, powtorze po raz setny-nawet nie macie pojecia co sie tam robi,
          to jest zabawa, wlaczenie muzyki i klaskanie, stukanie itp czyli to co wiekszosc
          z Was robi z dziecmi w domu, nie wierze ze nie sluchacie muzyki i przy tym sie
          nie bawicie, dlaczego mamo 8-misiecznego maluszka nie napuscisz dziecku wody do
          wanny tylko chodzisz z nim na basen? chyba ze nie posiadasz wanny to wtedy
          jestes wytlumaczona...ktos z Was mial racje to nie jest dobre forum na zadanie
          tego pytania, jedni dyskutuja o zielonej kupie a inni o zydach a nie ludziach,
          kazdy z nas ma wlasne zainteresowania, pozdrawiam Was goraco i musze juz isc
          podsunac dziecku ksiazke z angielskiego bo niemiecki juz wlasnie przerobilo :)
          • yavorius Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 10:00
            mama_nikodemka napisała:
            > musze juz isc podsunac dziecku ksiazke z angielskiego
            > bo niemiecki juz wlasnie przerobilo :)

A ile dziecko bierze za godzinę nauki portugalskiego? Bo ja bym
            chętnie się nauczył ;-)
            • Gość: Ania Re: szkola muzyczna dla niemowlat IP: *.aster.pl 28.04.09, 10:28
              Polecam, brałam kurs hindi u rocznego.
          • warzaw_bike_killerz Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 10:58
            mama_nikodemka napisała:

>Powtorze po raz setny-nawet nie macie pojecia co sie tam robi,
            > to jest zabawa, wlaczenie muzyki i klaskanie, stukanie itp czyli to co
            wiekszosc z Was robi z dziecmi w domu, nie wierze ze nie sluchacie muzyki i przy
            tym sie nie bawicie

I w tym wlasnie jest problem. Wszyscy robili te zajecia z wlasnymi dziecmi
            samodzielnie. Sluchali muzyki, klaskali stukali, a nawet kupowali cymbalki i
            pokazywali dziecku jak sie gra "wlazl kotek na plotek" Kupowali bebenki i choc
            ich glowa skacowana bolala, pozwalali mu stukac swoje rytmy.

Wiekszosc to robi, bo zdaje siebie sprawe z tego, ze pierwszy rok dziecka jest
            niebywale istotny do nawiazania relacji rodzic-dziecko. I dziecko poznaje
            rodzica i rodzic poznaje swoje dziecko.
            Oczywiscie pozniej te relacje powinny byc rozluzniania poprzez uspolecznianie
            dziecka w postaci kontaktu z rowiesnikami w przedszkolach, na zajeciach itd, ale
            POZNIEJ.

Nikt nie wnika jak kazdy ma ochote "hodowac" czy "wychowywac" swoje dziecko.
            Wszyscy juz chyba obecnie rozumieja, ze rodzic zabiegany w wyscigu szczurow
            swojej korporacji nie potrafi wychowywac, bo po prostu nie ma czasu, a dziecko
            musi byc, bo pewnie kiedys sie przyda. Po to sa zlobki, nianie, przedszkola, a
            po godzinach najlepiej odwiezc go na jakis zajecia, bo trzeba odsapnac od pracy,
            a nie ma juz sie sily na te bebenki, cymbalki i klaskanie. Ja to rozumiem, bo
            wiem, ze moja cyklofrenia raz mowi: musze z nim pojsc pograc w pilke, popuszczac
            latawce, poogladac startujace samoloty, pograc w Monopol. Drugi raz cyklofrenia
            mowi - wywiez go na trzy dni do dziadkow - on bedzie szczesliwy z dziadkami, ja
            bede szczesliwy bez dodatkowych atrakcji w postaci "tato, moze pogramy, tato,
            moze ja rozloze inna gre, tato, choc sie pobawic bioniclami, tato zrob teatrzyk,
            tato moze poscigamy sie hot wheelsami, tato.." wrrrr....

Zajecia dla 9-cio miesiecznych dzieci sa wlasnie dla rodzicow z druga faza tej
            cyklofrenii. Niezrozumienie wzbudza wlasnie wiek dziecka - bo z kim to dziecko
            ma sie integrowac w tak mlodym okresie zycia? Z piata "ciocia" od klaskania i
            stukania w bebenki? Powiem gorzej, z wiekiem dziecka bedzie gorzej, bo wtedy
            trudniej bedzie znalezc "ciocie" na kazda zachcianke, a dziecko bedzie chcialo
            niesamowicie duzo, czasami absurdalnych rzeczy.
            • mama_nikodemka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 11:20
              jezeli chcesz wiedziec to nie jestem zmeczona po pracy bo nie pracuje, mam o
              tyle dobra sytuacje ze moglam zostac w domu i zajac sie wychowaniem dziecka skad
              wiesz ze u mnie nie ma bebenkow, cymbalkow, ze nie sluchamy muzyki? z gory
              zakladasz ze dziecko pozostawione samo sobie a ja wymyslam jak sie go pozbyc,
              tylko na te zajecia chodzisz razem z dzieckiem i to TY sie z nim bawisz a nie
              oddajesz go piatej cioci na godz i nie idziesz na kawe, dlaczego wyjscie na
              basen jest ok a na takie zajecia juz nie? mam sie sama zamknac w domu z
              dzieckiem i nie wychodzic do ludzi przez pierwszy rok zycia bo ono ma byc tylko
              i wylacznie z rodzicami? czesto i gesto przychodza do mnie siostrzenice i
              bratanice - dzieci w wieku przedszkolnym - i maly uwielbia sie z nimi bawic wiec
              mam mu bronic bo ma dopiero 9 m-cy? i nie oceniajcie mnie bo mnie nie znacie i
              moge sie zalozyc ze poswiecam swojemu dziecku wiecej czasu i uwagi niz niejedno
              z Was
              • yavorius Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 11:24
                mama_nikodemka napisała:
                > i nie oceniajcie mnie bo mnie nie znacie i
                > moge sie zalozyc ze poswiecam swojemu dziecku wiecej czasu i uwagi
                > niz niejedno z Was

No popatrz, a Tobie wolno oceniać... Skąd wiesz, ile czasu ktoś z
                forum poświęca swojemu dziecku, tak z ciekawości?
                • mama_nikodemka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 11:28
                  pewnie z tego samego zrodla skad Wy macie informacje o mnie
                  • warzaw_bike_killerz Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 11:39
                    Czyli zapewne masz racje. Pojscie na basen w moim odczuciu niczym sie nie rozni
                    od pojscia na zajecia muzyczne razem z dzieckiem. Myslalem, ze chodzilo Ci o
                    kurs, gdzie mozna wyzbyc sie dzieciaka na godzine.
                    Jesli to juest kurs z mamami itp, to jest wiele roznego rodzaju "klubow mam z
                    dziecmi", gdzie wykonuje sie miedzy innymi i zajecia muzyczne, moze takiego
                    czegos moglabys poszukac - tam jest wiekszy wachlarz zajec, bo w klubach mam z
                    dziecmi, oprocz muzyki organizuje sie malowania, lepienia, rytmike, itp. Po co
                    szukac wyspecjalizowanego kursu w dziwnym miejscu? Takie kluby czasami dzialaja
                    przy zlobkach i przedszkolach.

Ale masz cos wspolnego z kielecczyzna. Sformulowanie "czesto-gesto" jest
                    charakterystyczne wlasnie dla tamtych rejonow.
                    • mama_nikodemka Re: szkola muzyczna dla niemowlat 28.04.09, 11:45
                      dzieki za sugestie z tymi klubami
    • Gość: ewa Re: szkola muzyczna dla niemowlat IP: *.acn.waw.pl 30.04.09, 20:11
      szkoly muzyczne yamaha musisz wgooglowac i znajdziesz ich adresy tych szkol jest
      duzo w warszawie,pozdrawiam
      • billy.the.kid Re: szkola muzyczna dla niemowlat 30.04.09, 21:35
        ale będzie strzał na spotkaniu integracyjnym.
        tu englisz
        tu basen- ale to powszednie.
        A MOJE NA MUZYKIE. taka kultura.
        a i szanse na idola większe.
        • Gość: fox balet!! IP: *.aster.pl 30.04.09, 21:45
          Nikodema należy też zapisać do szkoły baletowej. Proszę o tym nie zapominać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka